Naslovna » Kako skinuti celulit za mesec dana?
Telo

Kako skinuti celulit za mesec dana?

kako skinuti celulit za mesec dana

Sigurno si se nekada zapitala kako skinuti celulit za mesec dana?! Misliš da je nemoguće? Hajde da vidimo može li celulit ovom brzinom da nestane sa tela.

Da li je ovo kratak ili taman vremenski period? Šta misliš? Može li se i kako skinuti celulit za mesec dana?

Zaista kada je celulita puno, a vremena malo, nameće se pitanje može li on nestati za mesec dana?

Neki su veoma ambiciozni, pa se često pitaju kako skinuti celulit za sedam dana? I to je u redu! Treba biti ambiciozan.

Ali, ipak..

Celulit predstavlja određene promene u potkožnom masnom tkivu, koje podsećaju na koru pomorandže. 

Nešto ozbiljno nije u redu sa cirkulacijom, kožom i generalno sa životnim navikama kada dođe do pojave celulita. Celulit je alarm da nešto mora da se menja.

Naslage celulita se obično formiraju na zadnjici, celulit na stomaku  ili celulit na nogama. Mada se može pojaviti celulit po čitavom telu.

Postoji li onda šansa da skineš celulit u tako kratkom vremenskom roku, ako se on taložio godinama i ako si svoj izgled iz nekog razloga zapustila i  zaboraila na zdrave životne navike?

Odmah sledi i odgovor!

Nema razloga da ne veruješ da celulit može da se skine za mesec dana. Postoje pravila i preporuke kojih je potrebno da se pridržavaš, a samim tim će i celulit nestati u ovom vremenskom periodu.

Da bi se efikasno borila protiv celulita, moraš pravilno i pre svega zdravo da se hraniš i naravno da vežbaš. Pored toga, tu postoje kućni tretmani i tretmani za celulit u salonima; ali definitivno ono što je na vrhu tabele kada govorimo u uklanjanju celulita za mesec dana je vežbanje i ishrana.

Krenimo odmah sa planom skidanja celulita!!!

Kako skinuti celulit za mesec dana ishranom?

Prvo i osnovno je da tvoja ishrana bude bazirana na većim količinama povrća i proteina. U isto vreme treba da smanjiš unos šećera i ugljenih hidrata. Pored toga gazirani sokovi, gricklice, prejedanje ili kasna večera, sve to deluje kao pokretač za gomilanje masnoće i za stvaranje celulita po celom telu.

Postoji hrana koja topi celulit,a to su: jaja, pileće meso, junetina, velike količine salate sa malo ili nimalo ulja, su odličan izbor za pobedu nad celulitom.

Pored toga jako je važno da piješ minimum  2-3 litre vode dnevno kako bi i na taj način izbacila toksine iz tela. Voda za celulit je broj jedan.

Zeleni čaj za mršavljenje  i celulit je izuzetno dobar za sve koji žele da se reše masnih naslaga, da ubrzaju svoj metabolizam i smanje celulit. Pored zelenog čaja  koji je veoma efikasan postoje i druge vrste čajeva protiv celulita  kao što su: čaj od peršuna za celulit, koprive, maslačka, čaj od kukuruzne svile za celulit…

Ispijanje veće količine čaja ili vode dovodi do prirodne i zdrave detoksikacije organizma i do oslobađanja tela od nagomilanih otrova koji su tu u vidu masnih naslaga tj. celulita. 

Ako želiš da skineš celulit onda pojačaj konzumiranje kako vode tako i čajeva. Više nema pitanja kako skinuti celulit za mesec dana. Kreni odmah sa promenom ishrane.

Anticelulit gel 

Bez gela za celulit nema ni rezultata. Ovaj preparat nudi vidljive rezultate već nakon prvog nanošenja. A zamisli samo izgled kože nakon mesec dana?!

Pored toga anticelul gel koji hladi ti može biti odlična opcija da mažeš tokom masaže i da utrljaš nakon tuširanja. Dobar anticelulit gel na prirodnoj bazi baš je nešto što treba uvek da imaš i da ga obavezno i redovno koristiš.

Koliko je dobra informacija da dok ti odmaraš, gledaš film ili se šetaš gel koji si utrljala radi za tebe i skida nagomilani celulit. 

Anticelulit gel je zaista odlična stvar i definitivno ti može pomoći da skineš tvrd celulit za mesec dana.

Pročitaj samo koliko dugo se Bojana mučila dok nije otkrila način na koji se skida celulit. Kako kaže to je deinitivno jedini način u pitanju!!

Sada su njene NOGE LEPŠE NEGO IKADA BEZ GRAMA CELULITA.

Kako se Bojana rešila celulita, saznaj na ovom linku https://onaportal.com/ni-grama-celulita-vise-nemam-na-nogamaznam-da-isto-zelis-i-ti/

za mesec dana manje celulita

Obloge i hladan tuš

Još jedna odlična stvar koju možeš da uvedeš u svoju svakodnevnicu, a da budeš sigurna da će ti pomoći da skineš celulit za mesec dana je toplo hladni tuš. 

Kada se tuširaš, delove tela na kojima imaš celulit, prvo par sekundi istuširaj hladnijom, a odmah nakon toga toplijom vodom. To ponavljaj par serija na primer pet. Ovakvim načinom tuširanja pokrećeš cirkulaciju, a samim tim pokrečeš i razgradnju masnih naslaga koje su se nagomilale ispod kože.

Ovakvo tuširanje je odličan izbor nakom masaže ili treninga. Ubrzava protok krvi, pokreće cirkulaciju, a samim tim masne ćelije ispod kože počinju da se razgrađuju. 

Obloge za celulit možeš sama da napraviš od kafe, đumbira, algi za celulit ili gline za celulit. Naneseš na kožu, držiš neko vreme i celulit će početi da se razgrađuje. Ove obloge u kombinaciji sa masažom, pravilnom ishranom, gelom  i treninzima zagarantovano tope celulit i daju ogovor na pitanje kako skinuti celulit za mesec dana.

Vežbe su presudne

Uz pravilnu ishranu i dovoljnu količinu tečnosti, vežbanje mora da postane deo tvoje svakodnevnice. Sport je važan deo plana za borbu protiv celulita. 

Vežbe tj. fizička aktivnost poboljšava cirkulaciju krvi i snabdevanje tkiva kiseonikom. Možeš izabrati bilo koji sport ili vežbe, ali dobro je da znaš da postoje vežbe za celulit, koje zaista deluju na adipozni celulit.

Treneri savetuju i predlažu da se baviš:

Plivanjem pokrećeš komletnu muskulaturu tela, dok je trčanje odlično za skidanje nagomilanog celulita na nogama i na zadnjici.

Biciklizam je odličan izbor za ljubitelje ovog sporta zato što se vožnjom bicikla pokreće cirkulacija nogu, rade i stomačni mišići posebno kada menjaš tempo prilikom vožnje. 

Trčanje je takođe topla preporuka za one koji se bore sa celulitom.

Teretana i treniranje sa odabranim trenerom je ok izbor, ako voliš da odlaziš u teretanu. Sa trenerom možeš birati vežbe za noge ili posebne vežbe za stomak gde se gomila celulit.

Potrebno je minimum mesec dana(a to je tvoj cilj) i to  4-5 puta nedeljno po sat vremena da treniraš kako bi postigla vidljive rezultate.

Niko ne kaže da treba da spavaš u teretani i fanatično treniraš. Potrebno je da redovno i savesno vežbaš i veruj da češ imati ozbiljan pomak i da ćeš skinuti celulit za mesec dana.

Ako ti ništa od ovog ne zvuči zanimljivo i ne izlazi ti se iz kuće da bi vozila biciklu ili išla u teretanu, evo predloga vežbi koje možeš da radiš kod kuće.

Vežbe za celulit u kućnim uslovima

Izdvojili smo za tene četiri jednostavne vežbe za celulit koje možeš raditi kod kuće. Važno je samo da se prethodno konsultuješ sa trenerom.

Čučnjevi

Veoma su jednostavni i neizbežni čučnjevi za celulit. Staneš u raskoračni stav, tako da ti stopala budu blago raširena u odnosu na kukove. Ruke staviš na struk ili ih ispružiš ispred sebe. Spuštaš se kao da ćeš sesti na nevidljivu stolicu. Osetićeš trnjenje ili žmarce u predelu listova i butina. Vežbu izvodiš minimum 20 puta u dve serije po deset.

Ako želiš da se rešiš celulita za mesec dana, onda ovu vežbu treba da izvodiš svakodnevno.

Ležeći zamah

Ova vežba je odlična za celulit na butinama, zadnjici, pa čak i za onaj na stomaku. Potrebno ti je ćebe ili neka manja strunjača. Legneš na levu ili desnu stranu tela, osloniš se na lakat, gornji deo tela ti je oslonjen na lakat tj. podupireš se laktom. Manji teg možeš staviti na nogu kako bi povećala pritisak.

Dok ležiš tako na boku, nogu podižeš zamahom pod manjim uglom, a zatim podižeš nogu što više. Manji zamah ide deset puta, zatim jači deset puta, pauza i ponavljaš još jednom. Nakon toga menjaš nogu tj. stranu.

Odizanje nogu u suprotnom smeru

Ova vežba je takođe veoma praktična i dobra kada je u pitanju celulit na zadnjici i kada je u pitanju skidanje celulita za mesec dana. Takođe ti je potrebna strunjača.

Zauzmeš koleno-lakatni položaj i jednu nogu odižeš prema plafonu, tačnije vučeš petu prema plafonu, noga ti je savijena u kolenu. Ovom vežbom ćeš pokrenuti cirkulaciju u zadnjici i butinama i ako budeš pratila i ostala upustva moći ćeš da skineš celulit za mesec dana.

Istezanje

Za kraj bilo koje vrste vežbanja, pa i ove u kućnim uslovima neophodno je istezanje. Jedna veoma praktična vežba istezanja koju si sigurno mnogo puta do sad radila je i ta da staneš u uspravan položaj, blago raširiš stopala i šakama pokušaš da dotakneš stopala.Čitave noge i zadnjica će ti biti istegnute, a to je ključno nakon svakog vežbanja.

Super stvar je što trening možeš raditi u anticelulit helankama, i imaćeš duplo brže rezultate.

Za samo mesec dana imaćeš savršeno oblikovano telo.

Anticelulit masaže

Ako je jedan od faktora rizika za nastanak celulita usporena cirkulacija, onda je masaža ključ uspeha i metoda koja te vodi do toga da skineš celulit za mesec dana.

Anticelulit masaža kod kuće ili samomasaža je nešto što treba da radiš jednom dnevno, možda najbolje uveče pred spavanje i pred tuširanje.

Anticelulit masaža kod kuće

Prvo i osnovno bez čega ne bi mogla da odradiš masažu kod kuće jeste gel za celulit. Gel za celulit ti je neophodan kako bi masaža bila prijatnija, delotvornija i kako bi se skinuo celulit za mesec dana. 

Sedneš u fotelju, na dlanove naneseš gel i na mestima na kojima imaš celulita počneš sa kružnim pokretima u jednom, pa u drugom pravcu.

Posle toga možeš odraditi povlačenje kože na nogama i butinama od dole prema gore pod blagim pritiskom. Tako ćeš ubrzati cirkulaciju.

Svaka anticelulit masaža treba da ide suprotno od protoka krvi, kako bi se cirkulacija popravila tj. ubrzala.Loša cirkulacija u nogama zna da bude veliki problem kada je celulit u pitanju.

Anticelulit masaža masažerom

Ovo je tkođe varijanta kućne masaže. Masažer sa roll nastavcima tj. bilo koji masažer za celulit  sa dobrim anticelulit gelom će ti omogućiti da razbiješ masnoće sa površine kože sto je dobro za uklanjanje i  površinskog  celulita adipoznog celulita.

Masažu masažerom možeš  jednom do dva puta dnevno da praktikuješ. Masažer je odlična stvar i definitivno dobar izbor za skidanje celulita za mesec dana.

manje celulita za mesec dana

Suvo četkanje

Za ovaj metod suvog četkanja celulita potrebna ti je četka za celulit.To su četke koje možeš kupiti u bolje opremljenim prodavnicama kozmetike, a možeš da naručiš i preko interneta. Najbolja četka za celulit je od veprove dlake.

Kada nabaviš četku pod blagom pritiskom bukvalno četkaš kožu, neka bude suprotno od smera kojim protiče krv. Suvo četkanje ti može uz ostale praktične savete pomoći u skidanju celulita za mesec dana.

Masaže u salonu

Anticelulit masaže u salonima lepote-saloni lepote nude ti masaže prilagođene tvom ukusu i vrsti celulita koji imaš. U salonima ti maseri tj. terapeuti mogu ponuditi više varijanti različitih masaža. Nakon pregleda kada se utvrdi koji tip celulita imaš, predlažu ti masažu i tretman počinje.

Šta nude saloni za masaže:

Od navedenih vrsta masaža koje možeš sebi priuštiti u salonima, svaka ti može pomoći u odgovoru na pitanje kako skinuti celulit za mesec dana.

Postoji još jedna odlična varijanta koja se takođe izvodi u spcijalizovanim salonima, sa obučenim terapeutima i veoma je efikasna, a to je LPG tretman. 

LPG tretman 

Lipomasaža ili LPG tretman se izvodi sa specijalnim aparatom, imaš tačno određen broj lipomasaža i tačno vreme koje ti je  određeno za masažu.

Aparat razbija nagomilane masti, a sonda koja je takođe deo aparata obogaćuje kožu kiseonikom. Ako terapeut nakon dobre procene propiše tačan broj masaža i ti sve ispoštuješ i reovno odlaziš na masažu, celulit će za mesec dana nestati.

Mnogo toga je navedeno kao moguć odgovor na pitanje kako skinuti celulit za mesec dana. Verujem da sada ne znaš odakle da počneš i šta prvo da uradiš.

Ono što sigurno treba da počneš jeste korišćenje anticelulit gela na prirodnoj bazi, vežbanje i izbalansirana ishrana. Ako imaš vremena da odradiš sama kod kuće  ili u salonu dve do tri  anticelulit masaže, onda je sigurno da ćeš skinuti celulit za mesec dana.

Sama pronađi idealnu kombinaciju i ono što ti odgovara kako bi se rešila celulita i kako bi skinula celulit za mesec dana.

Avatar

Jelena Drašković

Profesor srpskog jezika i književnosti.Volim da čitam i istražujem tuđe rukopise.Takođe gajim ljubav prema pisanju proznih tekstova. Pisanje mi predstavlja zadovoljstvo, ali i izazov.

Dodaj komentar

Klikni za komentar

Test