Naslovna » Kako skinuti celulit za 7 dana?Korak po korak!
Telo

Kako skinuti celulit za 7 dana?Korak po korak!

kako skinuti celulit za 7 dana

Da li je uopšte moguće i kako skinuti celulit za 7 dana? Otkriću ti odlične savete, koji će ti pomoći da zategneš telo i polako počneš da gubiš celulit.

Odmah na početku, moramo ti priznati da taj process nije baš lak i brz, ali će se tvoj trud isplatiti, rezultatima ćeš biti oduševljena, veruj nam! Za sedam dana počećeš da primećuješ razliku i vidno poboljšanje. Ipak, ne očekuj da će on nestati za sedan dana, jer kao što celulit nije nastao preko noći, isto tako ne može ni nestati.

Celulit predstavlja jednu vrstu deformiteta kože, koji je nastao kao rezultat nagomilavanja masti i toksina ispod kože. Procenjuje se da 90% žena bar u nekom period života ima problem sa pojavom celulita na butinama ili u predelu stomaka.

Hormoni igraju bitnu ulogu kada je nastanak celulita u pitanju. Po jednoj teoriji, ženski polni hormon – estrogen, podstiče telo da stvara više masti, tako da neravnoteža između estrogena i testosterona često izaziva celulit. 

Genetski faktor, tj. genetska predispozicija je takođe jedan od uzroka nastanka celulita. U tekstu ćeš saznati sve važne stvari koje moraš koristiti, kako bi se rešila celulita. Moraš biti uporna i istrajna. 

Sledi ono što te najviše zanima, a to je kako skinuti celulit za 7 dana?

Kako skinuti celulit za 7 dana kod kuće?

Sada ćemo ti otkriti kako skinuti celulit za 7 dana prirodnim putem i tretmanima koje možeš primeniti kod kuće. Sve je vrlo jednostavno i lako dostupno.

Anticelulit prirodna krema

Anticelulit prirodna krema, kao što sam naziv kaže, napravljena je od prirodnih sastojaka koji utiču na gubitak celulita. Krema se maže prema uputstvu, dva puta dnevno, a prve rezultate možeš očekivati već nakon 7 dana. Oduševićeš se i nećeš moći da veruješ da je krema počela da deluje tako brzo.

Anticelulit gel

Anticelulit gel je takođe prirodan proizvod. On razgrađuje celulit, smanjuje njegovu vidljivost i sprečava pojavu novog. Anticelulit gel koji hladi, sem što uklanja celulit, odličan je i za uklanjanje strija na telu.

Ovaj fenomenalan proizvod zaista moraš da probaš, jer je neverovatan. Mnogima je pomogao i već nakon 7 dana će te očekivati neverovatni rezultati. Uvek izaberi prirodno, a sa anticelulit gelom ćeš biti sigurna da si samo prirodne sastojke stavila na svoje telo! Topla preporuka svih devojaka koje su uspešno skinule celulit sa gelom jeste upravo prirodno rešenje.

Nama se javila Tanja koja je baš imala problem i sa celulitom i strijama po telu.

Za sebe je želela lako, brzo, prirodno i jednostavno rešenje.

Kako ona kaže ne postoji bolje rešenje za celulit od tretmana koji je njoj pomogao. I to samo za 28 dana! Zbrisala ga je sa celog tela!

Saznaj šta je Tanji tako efikasno pomoglo za celulit, na ovom linku https://onaportal.com/kako-je-celulit-postao-moja-proslost/

Suvo četkanje tela

Suvo četkanje tela je odlična metoda za uklanjanje celulita. Četkanje tela se izvodi četkom ili masažerom za celulit, tako što ćeš praviti pokrete ka srcu. Na taj način će ti proraditi cirkulacija i pomoći će ti u stvaranju kolagena. Toksini i višak vode se eliminišu na ovaj način.

Ova metoda je odlična ukoliko se kombinuje sa mazanjem anticelulit gela ili kreme. Očekuj fenomenalne rezultate već nakon nedelju dana!

Čajevi za celulit

Čajevi su odlični kada je reč o uklanjanju celulita.

Evo u nastavku nekoliko odličnih čajeva za celulit koji će ti pomoći da rešiš ovaj problem.

Zeleni čaj

Zeleni čaj za mršavljenje i eliminaciju celulita je odličan, jer ubrzava metabolizam. On sadrži katehin i pomoću njega se skida salo sa stomaka i butina, a kao odličan antioksidans uklanja takodje celulit na stomaku.

Sigurno te zanima koliko treba popiti zelenog čaja dnevno? Sasvim je dovoljno da popiješ dve šolje zelenog čaja dnevno. On će ti sigurno pomoći da se rešiš upornog i tvrdog celulita.

Čaj od kukuruzne svile

Čaj od kukuruzne svile  je veoma popularan kada je skidanje celulita na nogama i celom telu u pitanju. Kukuruzna svila je bogata različitim vitaminima i mineralima. Preporučuje se da piješ šolju ovog čaja 2-3 puta dnevno. Očekuju te odlični rezultati.

Čaj od maslačka

Čaj od maslačka se najčešće pravi od korena maslačka ili listova. Ponekad se uzima i cela biljka za pravljenje ovog čaja. Ovaj čaj će ti omogućiti da izbaciš višak vode iz organizma i na taj način se rešiš celulita ili viška kilograma. Možeš pita jednu šolju čaja 3 puta dnevno. 

Osim navedenih čajeva, čaj od peršuna za celulit se takođe pokazao kao dobar. Ono što je važno napomenuti, jeste da se obavezno konsultuješ sa lekarom oko količine i načina doziranja bilo kog čaja.

kako skinuti celulit za 7 dana

Vežbanjem protiv celulita

Na pitanje: „Kako skinuti celulit za 7 dana?“ imamo prvi jednostavan odgovor, a to je: „VEŽBANJEM“. Upravo tako! Postoje odlične vežbe za celulit koje će ti pomoći da već nakon 7 dana primetiš prve rezultate i da počneš da gubiš celulit na zadnjici, butinama i stomaku, tamo gde ga najviše ima.

Dovoljno je da odvojiš svakog dana samo 30 minuta svoj trening za mršavljenje i tvoje telo će zaboraviti na pomorandžinu koru – tvrd i vodeni celulit. Evo nekoliko odličnih vežbi koje će ti pomoći da rešiš ovaj problem!

Čučnjevi za celulit

Prva i definitivno najbolja vežba za uklanjanje celulita i zatezanje nogu i zadnjice su čučnjevi. Potrebno je da napraviš raskorak, malo šire od širine kukova.

Stopala treba da ti idu blago ka spolja, kako bi održavala ravnotežu. Zadnjicu isturi ka spolja i savijaj se u kolenima. Kada se saviješ u polu čučeći položaj, ostani tako nekoliko sekundi, a zatim se vrati u uspravan položaj. Preporučuje se da ovu vežbu ponavljaš u 3 serije, s tim da svaka serija sadrži 10-15 čučnjeva, po tvom izboru. Rezultati ove vežbe će te zaista oduševiti već nakon 7 dana. Kako skinuti celulit za 7 dana? Prvi odgovor je čučnjevima za celulit.

Postepeno podizanje noge

Za ovu vežbu je potrebno da klekneš na pod i da se šakama osloniš takođe na pod. Prvo jednu nogu savijaš za 90 stepeni, dok ti druga ostaje u klečućem položaju.

Noga koju podižeš treba dostići položaj u vazduhu koji će biti paralelan sa podlogom, a zatim je vraćaš u prvobitan položaj. Isto ponavljaš i sa drugom nogom. Možeš uraditi po 15-20 puta podizanje obe noge. Ova vežba će sasvim sigurno pored skidanja celulita, zategnuti butine i zadnjicu.

Iskorak

Ovu vežbu radiš tako što raskoračiš stav, a ruke staviš na kukove. Potrebno je da iskoračiš desnom nogom, spuštajući se, dok ti desno koleno ne bude pod pravim uglom. Levo koleno će biti svega nekoliko milimetara od poda. Nakon ovoga, vraćaš se u prvobitan položaj i nastavljaš sa drugom nogom. Možeš ponoviti 15 puta za svaku nogu. Kao rezultat te očekuje gubitak celulita i savršeno zategnut donji deo tela.

Vežbe karlice

Ova vežba je nešto opuštenija za razliku od ostalih. Potrebno je da legneš na leđa, saviješ noge u kolenima, a ruke treba da ti budu na podu pored tela. Karlicu podiži što više možeš. Kada dođeš do najvišeg položaja, zadrži se 2-3 sekunde, a onda se vrati u prvobitni položaj. Ovu vežbu možeš ponavljati u 2 serije po 15 puta. Ukoliko smatraš da možeš i više, slobodno, još bolje!

Podizanje noge u stranu

Potrebno je da staneš mirno, ukoliko želiš prvo desnu nogu da vežbaš, levom rukom se pridržavaj za stolicu ili orman. U ovom stavu, nogu podiži u stranu, onoliko koliko visoko možeš (potrebno je da osetiš zatezanje noge koju podižeš), dok ti druga noga stoji ravno na zemlji. Isti postupak je i sa drugom nogom. Možeš uraditi 2 serije od po 20 puta podizanje i spuštanje noge.

Podizanje noge ka pozadi

Kao i u prethodnoj vežbi, potrebno je da stojiš mirno i uspravno. Takođe je potrebno da se pridržavaš za stolicu ili nešto slično. Prvu nogu sada podižeš ka pozadi, dok drugom nogom ostaješ čvrsto na zemlji. Ukoliko si na fizičkom, na gredi pravila vagu, ako se sećaš, da, to je upravo taj stav, s tim što ti ruke neće biti raširene, nego ćeš se pridržavati i trudićeš se da ti telo koliko-toliko stoji uspravno.

Sve ove vežbe će ti pomoći da već nakon 7 dana vidiš prve rezultate u gubitku celulita. Potrebno je da ih radiš redovno, ukoliko ne svakog dana, bar svakog drugog dana po 30 minuta. Kao rezultat, dobićeš zategnuto telo bez celulita.

Ukoliko imaš celulit po stomaku, ništa ne brini, sve ove vežbe uključuju i rad stomačnih mišića, što će ujedno rešiti i taj problem. Na tebi je da ih redovno radiš i očekuju te fenomenalni rezultati! Važna napomena: za svaku fizičku aktivnost, pre početka konsultuj se sa trenerom.

Kako skinuti celulit za 7 dana ishranom?

Problem prvo treba rešiti iznutra. Evo nekoliko odličnih anticelulit namirnica koje će ti pomoći da se rešiš celulita veoma brzo. Naravno, uvek se preporučuje da uz ovu ishranu, budeš fizički aktivna, radiš vežbe koje smo ti predložili i mažeš anticelulit gel ili kremu. Evo odgovora koja hrana topi celulit!

  • Jaja – jaja su odlična, jer sadrže gotovo sve vitamine koji su potrebni našoj koži.
  • Spanać – bogat je antioksidansima i odličan je kao hrana koja će pomoći tvom telu da se reši celulita.
  • Ananas – podstiče proizvodnju kolagena za obnavljanje kože i deluje protivupalno. U ovome će takođe pomoći i lubenica.
  • Paradajz – štiti kožu od UV zraka, a rekli smo da oni mogu uticati na brže starenje kože i pojavu celulita. Zato je veoma važno da jedeš paradajz. Pred nama je lepo vreme, paradajz možeš kupiti svuda, sada je pravo vreme da se pobrineš za svoju kožu!
  • Laneno seme – ovo seme sadrži zdravo ulje koje pomaže koži da zadrži vodu.
  • Brazilski orah – zadužen za elastičnost kože. On će nam pomoći da se rešimo celulita i da uživamo u zategnutoj i lepoj koži ovog leta!

Ideja za dnevni meni 

Evo primera jelovnika za jedan dan, koji će ti pomoći u skidanju celulita!

Doručak: 1 kuvano jaje, čaša sveže ceđene pomoranče, namazan premapečeni integralni hleb, maslacom ili laneno seme sa 100g humusa.

Ručak: Spanać i  paradajz kao salata.

Užina: Kriška lubenice ili ananas.

Večera: 100g pilećih prsa i grašak.

kako skinuti celulit za 7 dana

Kako skinuti celulit za 7 dana – šta kažu iskustva?

Kako su naše verne čitateljke uspele da se reše celulita za sedam dana?!

Nevena, 28.godina “Vežbe su mi pomogle!”

„Celulit sam dobila u proteklih godinu dana. Nikada nisam imala ovakav problem, pa nisam znala šta treba da radim. Čula sam da je zeleni čaj odličan za rešavanje ovog problema, pa sam odlučila da probam. Pored toga, svake večeri sam odvojila 30 minuta za vežbanje. Pila sam i napitak za skidanje celulita.

Vežbe sam pronašla preko interneta. Nisu teške, a veoma su efikasne. Zaista sam uspela da vidim prve rezultate već nakon 7 dana i mogu vam reći da sam zaista oduševljena. Celulit je počeo da se smanjuje. Nastaviću i dalje da praktikujem vežbe uz zeleni čaj i nadam se potpunom gubitku celulita.

Zeleni čaj mi je sada rutina, pijem ga svakog dana. Preporučila bih svim devojkama da se i fizički aktiviraju, ukoliko imaju problem sa celulitom, ubrzo će nestati, verujte mi!“

Danica, 33.godina “Gel je jedino rešenje za celulit”

„U poslednje vreme sam zapustila svoje telo, nakon dva porođaja. Prošlog meseca sam odlučila da moram nešto da uradim po ovom pitanju i da se rešim celulita. Pošto imam malu decu, nemam mnogo slobodnog vremena, kako bih mogla da odem u teretanu i slično, pa sam odlučila da vežbam sama, kod kuće, kada uspavam decu. Uz vežbe, kupila sam anticelulit gel.

Gel i vežbe u kombinaciji su nešto najbolje što sam ja ikada u životu probala. Da, zaista se već nakon 7 dana vide odlični rezultati. Ne možete da verujete, celulit je počeo da nestaje sa mojih butina, gde sam ga imala najviše.

Nadam se da će do sezone kupaćih kostima potpuno nestati. Planiram malo da počnem da vodim računa o ishrani, a čula sam da je i zeleni čaj odličan za gubitak kilograma i nestanak celulita. U narednim danima ću se pozabaviti i time. Nadam se da ću se uskoro potpuno rešiti celulita i da ću biti opet ona stara, pre porođaja. (smeh) Suprug me neće prepoznati.“

Saznala si šta kažu naše sagovornice, kako su se one potrudile da prve rezultate vide već nakon 7 dana. Sada je red na tebe! Krajnje je vreme da uradiš nešto za svoje telo i svoje zdravlje! Nadamo se da smo ti u ovom tekstu otkrili dobre savete koji će ti pomoći u problemu koji se zove kako skinuti celulit za 7 dana.

Ukoliko budeš kombinovala ove savete, budi sigurna da ćeš dobiti očekivane rezultate i da ćeš izgubiti celulit. Pored toga, sigurno ćeš ovog leta moći da prošetaš svoju vitku liniju, bez celulita u kupaćem kostimu. Redovno vežbaj, povedi računa o ishrani, jedi namirnice koje smo ti preporučili, pij zeleni čaj i zaboravi na celulit.

Ukoliko i ti imaš neki savet, kako da za 7 dana vidimo prve rezultate u otklanjanju celulita, možeš podeliti sa nama. Nadamo se da ti se ovaj tekst svideo i da ti je bio od koristi. Ostani sa nama i u narednim tekstovima. A do tada, baci se na posao, nadamo se da u narednom tekstu nećeš imati celulit i da ćeš biti zadovoljna svojim telom!

Avatar

Jelena Radešić

Copywriter i pisac web sadržaja. Obožavam teme, kao što su: zdravlje, kozmetika, nega kose, zdrava ishrana itd. Uvek u potrazi da dobrim i korisnim savetima na ove teme.

Dodaj komentar

Klikni za komentar

Test