Naslovna » Serum za rast trepavica svaka žena mora da ima!
Kozmetika

Serum za rast trepavica svaka žena mora da ima!

serum za rast trepavica

Serum za rast trepavica može biti spas koje si tako dugo iščekivala! Zaboravi na nadogradnju, ovo je trajno rešenje za tvoje duge trepavice.

Verujem da svaka žena mašta o tome da ima duge, guste trepavice koje će svi primetiti. Maskara možda može trenutno da ti pomogne u tome – ali čim je skineš, magija prestaje.

Da li želiš da magija dugih i gustih trepavica bude uvek prisutna? Onda treba da koristiš serum za rast trepavica!

Sa velikim zadovoljstvom mogu reći da nas je svet lepote i kozmetike blagoslovio ovim neverovatnim proizvodom za rast trepavica. Serum je posebno formulisan da ti pruži blistave, bujne trepavice tvojih snova na vrlo jednostavan način – i zaista radi posao!

Zato je ovaj tekst za tebe. Pažljivo pročitaj sve što imam da ti kažem na ovu temu – jer je svaka informacija dragocena.

Šta je serum za trepavice?

Ukoliko želiš duge i guste trepavice bez pribegavanja nastavcima za trepavice ili veštačkim trepavicama – kao rešenje ti stiže serum za trepavice. Pored toga što pojačava rast tvojih trepavica na dugotrajnom planu, ovaj proizvod je puno bolja i bezbednija opcija od navedenih metoda koje mogu da oštete tvoje trepavice.

Mnoge žene su imale sreću da koriste ovaj proizvod na liniji trepavica kako bi stimulisale njihov rast. Deluje po principu vrhunske nege i ishrane trepavica, usled čega se povećava njihov rast.

Većini seruma za rast trepavica će biti potrebno najmanje mesec dana da počnu da pokazuju pune efekte, jer tvoje trepavice imaju ciklus rasta koji traje od 30 do 45 dana.

Kao i kod svakog proizvoda, obavezno se prvo obrati lekaru ili dermatologu pre nego što dodaš novi proizvod u svoju rutinu nege i lepote. Uvek je najbolje da proveriš sa stručnjakom, kako bi isključila mogućnost izlaganju alergenima ili štetnim sastojcima.

Serum za rast trepavica i obrva

Kad god vidimo nekoga sa dugim, punim trepavicama i savršenim obrvama – odmah pretpostavljamo da su one lažne ili dobro našminkane. Ali zahvaljujući serumima za rast trepavica i obrva, moguće je ojačati i popuniti trepavice i obrve na efikasan način.

Zato pročitaj Marijino iskustvo!Ona se dugo borila da ubrza rast trepavica i da konačno dobije savršen oblik obrva.

Koristila je veštačke trepavice, a lepak joj je još više oštetio dlaku. Iscrtavala je obrve, mazala, i na kraju proredila. Kada je mislila da rešenja nema, baš tada se pojavio odgovor.

Ne, nije reč o nadogradnji.

Saznaj šta je Mariji pomoglo da ubrza rast svojih obrva i trepavica. A za to joj je potreban samo jedan minut dnevno.

Više o tome na linku https://onaportal.com/konacno-imam-duge-trepavice-i-guste-obrve-bez-nadogradnje-i-iscrtavanja/

Budući da mnoge žene imaju problema i sa rastom obrva – dizajniran je poseban serum za rast trepavica i obrva. Deluje po istom principu, budući da su trepavice i obrve svakako dlake – tako da tu nema mnogo filozofije.

Možeš da pročitaš tekst koji smo pisali-japansko iscrtavanje obrva – za popunjen izgled tvojih obrva.

serum za rast trepavica i obrva

Kako deluje serum za rast trepavica?

Serum za trepavice može povećati rast tvojih trepavica u njihovoj fazi rasta i čak produžiti vreme dok one prirodno ne počnu da ispadaju. U osnovi, ova formulacija treba da produžava životni ciklus rasta tvojih trepavica, tako da one ne ispadaju tako brzo kao inače.

Pored toga, dobar serum za trepavice treba da pomaže u ukupnom zdravlju, hidrataciji i ishrani trepavica, što ih može učiniti jačim i otpornijim na lomljenje.

Serum za trepavice je odličan način i odgovor na pitanje kako sprečiti opadanje trepavica.

baner

Šta treba da sadrži serum za rast trepavica?

Iako je tržište danas preplavljeno mnoštvom različitih sorti seruma (i nisu sve sjajne), moraćeš da imaš na umu listu sastojaka kako bi pronašla najbolji serum za rast trepavica.

Naime, neki serumi dolaze upakovani sa hormonom prostaglandinom, što je navodno snažna formula za rast trepavica, ali zato zahteva recept lekara i dolazi sa obimnom listom potencijalnih nuspojava – uključujući zatamnjene kapke i promene u boji irisa. Ovo nikako ne želiš da iskusiš, zar ne?

Pored navedenog prostaglandina, razni drugi hemijski sastijci mogu da se nađu u mnogim komercijalnim serumima za rast trepavica. Budući da ovaj proizvod nanosiš blizu očiju koje su veoma osetljive – moraš da budeš pažljiva u odabiru pravog proizvoda za sebe.

Zato ću ti odmah reći da zaobiđeš u širokom luku bilo koji serum za rast trepavica koji je na bazi hemikalija!

Srećom, ima dosta drugih moćnih aktivnih sastojaka na prirodnoj bazi – poput peptida, vitamina, biljnih ulja i hijaluronske kiseline. 

Odaberi serum za trepavice na prirodnoj bazi, koji se oslanja na prirodne aktivne sastojke koji dubinski ishranjuju i regenerišu tvoje trepavice. Na taj način ih činiš jačim i otpornijim, sprečavaš njihovo lomljenje i hidriraš folikule dlaka kako bi podstakla budući rast trepavica.

Dobar serum za rast trepavica treba da bude hipoalergena i neiritirajuća formula, koja kombinuje hranljivu dozu prirodnih aktivnih sastojaka da podstiče rast trepavica. 

Serum za rast trepavica prirodni sastojci

Slede najbolji prirodni sastojci koji treba da se nađu u serumu za rast trepavica:

 • Vitamin H (biotin): podstiče brži rast trepavica i pomaže u njihovom jačanju. 
 • Pantenol: jača i regeneriše trepavice od korena do vrhova.
 • Antioksidanti poput vitamina E i C: važni su za normalan rast i razvoj trepavica. Bez vitamina C, tvoje trepavice mogu postati suve i razdvojene. Uz to, vitamin C može da blokira oštećenje trepavica slobodnim radikalima, tako da one ostaju zdravije i pomaže u njihovom popravljanju. Vitamin E povećava cirkulaciju na lokalnom području i uz to omogućava bolju ishranu tvojih trepavica.
 • Ricinusovo ulje: hidrira i ishranjuje trepavice, uzrokujući da izgledaju punije i bujnije. Ne treba da iznenađuje što je ovo jedan od najčešćih sastojaka koji ćeš pronaći u serumu za rast trepavice.
 • Hijaluronska kiselina: neprevaziđen prirodni sastojak za vrhunsko hidriranje i negu trepavica.
 • Peptidi i aminokiseline: kao i svaka dlaka, tako su i trepavice izgrađene od proteina. Zato im je za brz i zdrav rast neophodno obezbediti upravo proteine, odnosno peptide i aminokiseline.
 • Aloe vera ekstrakt: prirodni sastojak koji vlaži i neguje tvoje trepavice.
 • Emu ulje: regeneriše trepavice i podstiče njihov duži i gušći rast. 
 • Maslinovo ulje: dubinski hidrira trepavice i tako podstiče duže i gušće trepavice. Novi rast trepavica biće zdraviji i jači od prethodnog. Maslinovo ulje deluje kao regenerator za poboljšanje zdravlja tvojih trepavica.

Kako se koristi serum za rast trepavica?

Serum za trepavice se koristi prilično lako i jednostavno. Neki serumi su predviđeni da se nanose svakog dana, a neki svega jednom nedeljno – i to obično uveče pred spavanje. Ne treba da ga ispiraš, dakle trebalo bi da odstoji preko noći – kada najbolje radi svoju magiju.

Serum za rast trepavica obično dolazi u pakovanju sa prilagođenom četkicom, a takođe može da izgleda i da se koristi poput maskare – za najbolje i najlakše nanošenje. Nanosi se pažljivo na liniju rasta trepavica i lagano rasporedi duž svake trepavice. Tako možeš fino da raščešljaš i razdvojiš svoje trepavice. Neki serumi se nanose samo na liniju rasta trepavica.

Serum se nanosi na prethodno čisto lice, pri čemu trepavice treba da budu suve.

Postoje i serumi koji mogu da se nanose i tokom dana i takođe ispod maskare.

Kako bi postigla željeni efekat, serum za rast trepavica treba redovno i pravilno koristiti ili njegov efekat nestaje. 

Što se tiče dužine upotrebe ovog proizvoda, preporuke mogu da variraju – ali obično podrazumeva minimalni period od nekoliko meseci. Svakako prati uputstva i preporuke navedene u okviru samog proizvoda. 

Koliko vremena treba da se vide rezultati?

Čak i ako koristiš najbolji serum za trepavice i svakodnevno ga primenjuješ, moraš biti strpljiva – jer svakako nećeš videti rezultate preko noći. Serumima za trepavice je potrebno vreme da se pokaže značajan rezultat, pa se navikni da ih primenjuješ svakog dana.

U zavisnosti od toga kako tvoje telo reaguje na serum, ovo vreme kada će se videti rezultati će se menjati – neki mogu videti rezultate već nakon samo mesec dana, a drugi možda neće primetiti značajnu razliku do tri ili četiri meseca. Ako koristiš pogrešnu formulu, nećeš videti rezultate nikada, verovatno.

Da li je serum za rast trepavica siguran za upotrebu?

Ukoliko koristiš kvalitetan prirodni serum za trepavice, i ukoliko ga koristiš tačno onako kako je navedeno – nuspojave su zaista svedene na minimum, da ne kažem da gotovo da i nisu moguće.

Međutim, problem može da nastane kod upotrebe seruma za trepavice na bazi hemikalija.

Stručnjaci preporučuju njihovo izbegavanje ako imaš blefaritis, upalno stanje konjunktivne oblasti odakle potiču trepavice ili suvo oko jer ovi proizvodi mogu pogoršati simptome.

Kod neadekvatne upotrebe seruma za trepavice, koji su pretežno na bazi hemijskih sastojaka, moguće su sledeće nuspojave:

 • Snižavanje očnog pritiska ako serum uđe u oko
 • Pigmentacija očnih kapaka
 • Trajna promena boje očiju (stalna upotreba može promeniti plave oči u smeđe)
 • Ako tokom nanošenja naneseš serum na lice – možda ćeš imati rast dlaka tamo gde nisi želela. 

Stručnjaci naročito upozoravaju na serum za rast trepavica koji sadrži sintetički (ili analogni) prostaglandin – zbog ograničenog istraživanja efikasnosti i rizika od nuspojava, uključujući iritaciju oka, promenu boje oka i čak i promena masnog tkiva oko očiju što može dovesti do toga da oči ‘’utonu’’.

Ako razmišljaš o korišćenju bilo kog seruma za rast trepavica, prvo moraš da se konsultuješ sa svojim lekarom.

Takođe je važno da paziš na rok upotrebe ovih proizvoda. Postoji mogućnost i da proizvodi za rast trepavica izazovu svrab, upalu i crvenilo ili ozbiljnije nuspojave. 

Zato igraj na sigurno, koristi prirodni serum za rast trepavica i pre kupovine proveri sa lekarom.

Serum za rast trepavica cena

Kada je u pitanju serum za rast trepavica cena mu se kreće negde od oko 500 dinara pa sve do preko 3.000 dinara. Ovde ne treba da gledaš da uštediš, jer je u pitanju proizvod koji se nanosi blizu tako osetljivog područja kao što su oči. 

Kako cena obično ide u korelaciji sa kvalitetom proizvoda, znaj da dobar prirodni serum za rast trepavica može da bude nešto skuplji zbog složenosti same izrade i kvaliteta aktivnih sastojaka.

serum za brži rast trepavica i obrva

Serum za rast trepavica iskustva

Naravno, znam da uvek rado voliš da čuješ i šta kažu iskustva drugih žena na ovu temu, pa sam istraživala i to. Zato pročitaj koja zanimljiva iskustva sam izdvojila za tebe:

 

“Presrećna sam, ali samo biram prirodno” Ana,32.godine

Oduvek sam maštala da imam duge i guste trepavice, ali me majka priroda nije baš častila po ovom pitanju. Dugo sam bila nesrećna zbog te činjenice i davala basnoslovne sume novca za nadogradnju i kvalitetne maskare – ali onda mi je sve t dosadilo. Pored toga, puno me je i koštalo.

Kada sam saznala da je konačno stigao serum za rast trepavica, mojoj sreći nije bilo kraja!

Ukapirala sam da je mnogo bolja (i jeftinija) opcija da redovno koristim ovaj prirodni serum koji će mi produžiti trepavice na dugotrajnom planu, nego da ih svakog dana šminkam i tako oštećujem. A da ne govorim koliko me koštaju korekcije nadogradnja svaki put.”

baner

“Oduševili su me brzi rezultati” Sara, 27.godina

Praktikovala sam ruski volumen trepavica kao metodu produženja mojih prirodnih trepavica, ali sam ukapirala da me to puno košta jer stalno moram da idem na korekcije. Pored toga, bilo mi je komplikovano da održavam i čistim trepavice, bojeći se da ne skinem ekstenzije.

Shvatila sam da bih najviše volela kada bi se pojavio neki proizvod koji omogućava pravi rast trepavica! I tako sam dobila preporuku da počnem da koristim dobar serum za trepavice na prirodnoj bazi – kažu to je najbolja opcija. Mogu da kažem da sam sada već posle 3 meseca zaista prezadovoljna rezultatima i da se nijednog trenutka nisam pokajala što sam počela da ga koristim.

“Nakon tri nedelje moje trepavice su bile duže” Eleonora, 31.godina

Doživela sam da me svi pitaju kako je moguće da imam tako duge i guste trepavice, a ne vidi se da nosim maskaru. Mnogi misle da je savršena nadogradnja – ali svi se zgranu kada im kažem da je to magija mog novog seruma za trepavice! Slučajno sam videla reklamu za ovaj preparat na internetu i pomalo sam, priznajem, bila skeptična – ali ipak me je nešto vuklo da probam.

Najviše mi se svidelo to što je na 100% prirodnoj bazi – bez štetnih hemikalija. Nakon samo 3 nedelje ja sma počela da primećujem da su mi trepavice dosta jače i da postaju nekako gušće. Fenomenalna stvar!

 

“Bukvalno se kunem u serum za rast trepavica” Violeta, 25.godina

Ko kaže da samo nadogradnja i veštačke trepavice mogu da budu rešenje za bujne trepavice? Da li ste čule za serum za rast trepavica? Ja kada sam čula od svoje drugarice da je preporodila svoje trepavice sa ovim preparatom, bila sam oduševljena što se konačno pojavio proizvod koji na potpuno jednostavan i prirodan način omogućava da dobijemo te trepavice iz snova kojima toliko težimo.

Bukvalno se kunem u njega i koristim ga svakog dana – a efekti su više nego fenomenalni. Preporučujem svima da obavezno probaju – samo gledajte da je na bazi prirodnih sastojaka, to je najsigurnije. 

Ako želiš duge i guste trepavice uvek i u svakom trenutku – onda moraš da poradiš na redovnoj nezi i ishrani svojih trepavica. U tome ti najbolje pomaže dobar prirodni serum za rast trepavica! Ovaj proizvod je zaista savršeno rešenje za trepavice iz snova koje si toliko čekala!

Tatjana Kos

Tatjana Kos

Obožavam da pišem, a najviše me zanimaju teme o lepoti, ljubavi i modi. Na Ona portalu dobila sam priliku da pišem na razne teme, kao što su celulit kod žena, strije, višak kilograma, bore na licu, opadanje kose, nega kose i još mnogo toga.

Ove teme su mi posebno važno, jer na taj način učim kako da se negujem, ali i drugim ženama pružam savete o nezi, kako tela, tako i kose.

Dodaj komentar

Klikni za komentar

Test