Naslovna » Da budu savršeno oblikovane, laminacija obrva je tretman za tebe!
Lice

Da budu savršeno oblikovane, laminacija obrva je tretman za tebe!

laminacija obrva

Pitaš se šta je tačno laminacija obrva? Ukoliko želiš prirodno pune obrve i momentalno poboljšanje izgleda svog lica – ova tehnika ti upravo to omogućava! Saznaj sve na temu ove popularne tehnike za poboljšanje izgleda obrva – za kojom lude čak i poznate dame!

Čini se da kozmetička industrija nema granice – i zaista se uvek iznenadimo kako je to zapravo istina.  Da li si nekada mogla da pretpostaviš da će se razviti toliko različitih tehnika za poboljšanje izgleda obrva?

Baš zato što se obrve smatraju važnim delom našeg lica i zato što mogu da naprave bitnu razliku – nastala je laminacija obrva kao jedna od mnogih tehnika za sređivanje neposlušnih dlačica. 

Ako se mučiš sa retkim, neujednačenim i jednostavno estetski neprihvatljivim obrvama – onda znaj da ti laminacija obrva može pomoći da stvari dovedeš do savršenstva. 

I to potpuno prirodnim putem!

 

Radi se o postizanju trenutno punijeg izgleda obrva koristeći postojeće dlačice. Bez obzira da li želiš da koriguješ oblik obrva, podižeš dlačice ili obe ove opcije – u ovom tekstu saznaj sve na temu ove tehnike sređivanja obrva.

 

Šta je laminacija obrva?

 

Laminacija obrva je tretman koji uključuje korigovanje oblika obrva postavljanjem dlačica na odgovarajuće mesto uz pomoć adekvatnog hemijskog rastvora (kreme). Drugim rečima, laminacija obrva je neinvazivni tretman koji deluje na reorganizaciju ili manipulisanje dlačica obrva u njihov poboljšan oblik ili izgled, radi punijeg (a opet potpuno prirodnog) izgleda obrva.

 

Ovaj proces se obično izvodi u dva osnovna koraka. Najpre se nanosi specijalizovana krema koja razbija veze u dlačicama obrva kako bi se njima moglo lakše manipulisati – jer je potrebno da se stave u novi, bolji položaj.  Nakon toga se nanosi druga krema koja obnavlja ove veze i postavlja dlačice obrva u njihovu novu poziciju. 

 

Ako imaš neravne, retke, neuredne ili obrve koje rastu prema dole – laminacija obrva može promeniti smer rasta dlačica i tako dobijaš ujednačeniji izgled s većim lukom i poželjnijim oblikom obrva. 

Kome je namenjena laminacija obrva?

Laminacija obrva je namenjena svima onima koji žele da transformišu izgled svojih obrva! Ova tehnika deluje na većinu oblika i stilova obrva, od punih do retkih, tako da je idealna za sve one koji žele da poboljšaju oblik svojih obrva.

 

Korekcija obrva

 

Rezultati upotrebe ove tehnologije mogu značajno poboljšati oblik tvojih obrva, pomažući ti da dobiješ obrve iz snova potpuno prirodnim putem – uz pomoć tvojih sopstvenih dlačica!

Marija se dugo borila da ubrza rast trepavica i da konačno dobije savršen oblik obrva.

Koristila je veštačke trepavice, a lepak joj je još više oštetio dlaku. Kada je mislila da rešenja nema, baš tada se pojavio odgovor.

Ne, nije reč o nadogradnji. Htela je nešto sasvim prirodno!

Saznaj šta je Mariji pomoglo da ubrza rast svojih obrva i trepavica. A za to joj je potreban samo jedan minut dnevno.

Više o tome na linku https://onaportal.com/konacno-imam-duge-trepavice-i-guste-obrve-bez-nadogradnje-i-iscrtavanja/

Laminacija obrva je idealna ako želiš potpuno da promeniš oblik obrva, ali isto tako može pomoći u korekciji manjih područja obrva koja su ‘’neposlušna’’. 

 

Dakle, laminacija obrva može da se koristi za korekciju samo u određenim oblastima tvojih obrva, što je savršeno ako želiš da dodaš simetriju.

baner

Podizanje obrva

 

Od ekstremno ‘’četkanog’’ izgleda obrva do suptilnog podizanja – tvoje obrve mogu postati savršeno podignute. Znam da mnoge žene obožavaju ovakav izgled obrva i to ne treba da čudi – jer zaista deluje jako lepo. Ovaj efekat čini laminaciju odličnom alternativom za japansko iscrtavanje obrva ili mikroblejding. 

 

Da bi se postiglo ovo podizanje, laminacija obrva opušta i reoblikuje dlačice, što olakšava manipulaciju u željeni položaj – još jedan bonus ako imaš ‘’neposlušne’’ dlačice! 

laminacija obrva cena

Kako se izvodi laminacija obrva?

 

Proces laminacije obrva uključuje ispravljanje dlačica obrva pomoću hemijskog rastvora tako da sve one stoje u željenom pravcu. Tako ćeš dobiti puni, lepršavi oblik obrva kojem toliko težiš.

 

Da bi se postigao ovaj prirodno puni efekat obrva, dlačice se četkaju na svoje mesto na način da svaka dlačica sledi isti pravac rasta. Zatim se one oblikuju u željenu formu da bi se stvorio veoma mekan, prirodan luk. 

 

Važno je izbegavati upotrebu retinola i bilo kakve lokalne tretmane na ovom delu kože najmanje 48 sati pre postupka laminacije, jer ovi proizvodi mogu učiniti kožu osetljivijom i potencijalno dovesti do iritacije. Takođe je važno da dođeš na tretman bez šminke, sa čistom kožom. 

 

Evo i kako se tačno izvodi laminacija obrva po koracima!

 

Korak 1: Kako bi se započeo tretman, najpre se pripremaju obrve tako što se temeljno očiste – da bi se dobio najbolji uvid u prirodne obrve. Zatim se procenjuje kakav oblik i izgled obrva želiš da se postigne. 

 

Korak 2: Zatim se nanosi specijalizovana krema (ili keratin) za razbijanje veza između dlačica tvojih obrva, koja treba da stoji otprilike 5 minuta, zavisno od gustine dlaka. Možeš doživeti neobičan osećaj trnjenja ili peckanja, ali ništa što bi učinilo da se osećaš neprijatno. Ova krema ili keratin imaju za cilj da omekšaju i razdvoje dlačice, što omogućava da se njima lako manipuliše – kako bi se postavile da rastu u novom pravcu. 

 

Korak 3: Sledeći korak podrazumeva nanošenje neutralizujuće kreme, koja ima za cilj da omogući rekonstrukciju strukture dlaka. Odnosno, uz pomoć ove druge kreme se vrši ponovno uspostavljanje veza između dlačica obrva u njihov novonastali položaj.

 

Korak 4: Ovaj krajnji korak podrazumeva nanošenje specijalizovane boje za postizanje željene boje i oblika obrva – i to koristeći vosak i konac.

 

Nakon završenog procesa laminacije, obično se nanosi regenerativni serum za obrve koji treba dlačice da drži na svom mestu – a ujedno ih i štiti od efekata hemikalija koje su korišćene tokom tretmana.

 

Krajnji rezultat su super glatke i pune obrve koje izgledaju kao da uvek imaš gel za obrve!

 

Generalno, u tretmanu laminacije obrva nema dodavanja novih dlačica obrva. U tretmanu se koriste u potpunosti dlačice tvojih obrva. Postavljanje dlačica u novi položaj i korekcija oblika daju potpuniji izgled tvojih obrva.

Koliko traje tretman?

Sam proces laminacije obrva može potrajati i do 15-ak minuta. Međutim, u ovaj tretman su često uključene i druge metode bojenja i uklanjanja dlačica. U tom slučaju celokupan tretman traje otprilike 55 minuta.

 

Koliko traju rezultati tretmana?

 

Rezultati laminacije obrva traju i do 6-8 nedelja nakon tretmana. Dakle, ovo nije postupak koji daje trajne rezultate. Iz tog razloga se savetuju redovne korekcije, radi održavanja postignutog izgleda.

 

Stručnjak koji izvodi ovu tehniku će ti pružiti najbolje savete za negu kako bi mogla što duže da održiš ovaj izgled ‘’svežih’’ obrva.

 

Laminacija obrva kod kuće

 

Postoje i setovi za laminaciju obrva kod kuće. Ovo će ti možda biti drago da čuješ – ali svakako ti je moj savet da se obratiš stručnjacima, ako nisi sigurna šta i kako treba da radiš.

 

Najpre temeljno očisti kožu i obrve. Ne koristi piling, jer tvoja koža ne sme biti iritirana. 

Set za laminaciju obrva obično sadrži dva losiona/kreme: za prvi korak premazivanja obrva radi razbijanja veza između dlačica i za drugi korak fiksiranja novog oblika obrva. Tu su i četkice/aplikatori za nanošenje losiona na obrve, kao i za češljanje obrva. U nekim setovima dolazi i regenerativni serum za obrve koji se nanosi nakon tremana.

 

Dalje koristiš losion iz seta za laminaciju koji otvara kutikule dlaka na obrvama i omekšava keratin unutar njih. On treba da deluje 5-6 minuta (zavisno od gustine tvojih obrva). Umesto ovog losiona, možeš da koristiš providan gel za obrve, ali ostavi da se proizvod osuši na štapiću, kako bi se malo zgusnuo pre nego što ga naneseš na obrve. Ako želiš nešto što je malo manje lepljivo, možeš da premažeš obrve i običnim sapunom (tj. sapunicom). 

 

Zatim očešljaj obrve da bi dobila taj ‘’začešljani’’ i podignuti izgled svojih obrva. 

 

Tokom postupka češljanja obrva, nemoj da vršiš previše pritiska, jer bi tako na kraju stvorila trenje koje bi moglo da ukloni dlačice sa tvojih obrva! Zato budi obazriva.

 

Sledeći korak je losion za učvršćivanje obrva. On treba da fiksira novi oblik obrva i zatvara kutikule dlaka. Losion nakon nekih 6-7 minuta delovanja ukloni pamučnim tupferom.

 

Ako postoji potreba za toniranjem obrva, ovaj korak će uslediti nakon fiksirajućeg losiona. U ove svrhe možeš da koristiš kanu za bojenje obrva. Samo budi pažljiva i prati uputstva kako da razrediš kanu i da je pravilno naneseš i zatim ispereš.

 

Na kraju dolazi proizvod koji neguje i popravlja oštećene dlačice i kožu, dodaje intenzivan sjaj i volumen obrvama, a takođe zadržava novi oblik obrva. 

laminacija obrva iskustva

Kako treba da izgleda nega obrva posle ovog tretmana?

 

Međutim, obrve je vrlo lako negovati nakon tretmana laminacije. Prva 24 sata treba pažljivo postupati prema obrvama. Izbegavaj da ih navlažiš, parne kupke, saune i vežbanje (zbog znoja). 

 

Nakon perioda od 24 sata, možeš ih tretirati normalno, jednostavnim četkanjem na mesto uz pomoć četkice za obrve, svakog jutra. Takođe je jako važno nanositi hidratantno ulje (poput ricinusovog ulja ili kokosovog ulja) za negu obrva svakodnevno, što pomaže da se nadoknadi vlaga izgubljena tokom primene hemikalija koje se koriste u postupku.

 

Danas postoje kvalitetni hidratantni i regenerativni serumi za obrve – koji mogu da budu tvoje najbolje oružje kada je u pitanju svakodnevna nega obrva.

 

Da li je laminacija obrva siguran tretman?

 

Laminacija obrva je u principu siguran tretman, ali naravno da kao i svi drugi tretmani nosi sa sobom i neke određene rizike.  

 

Najpe mora da se proveri da nisi alergična ili osetljiva na neki od sastojaka proizvoda koji se koriste tokom tretmana – u ovom slučaju to su kreme i hemijski rastvori. Ovo se proverava jednostavnim testiranjem male količine proizvoda na malom delu kože.

 

Takođe je važno da se obezbedi adekvatna zaštita očnih kapaka tokom ovog postupka, jer je to najtanji i najosetljiviji deo tela. Koža u ovom predelu je naročito sklona iritacijama, tako da oštre hemikalije kreme za laminaciju obrva mogu da izazovu ekcem, koji je karakterističan po crvenoj, suvoj, svrabežnoj i upaljenoj koži.

 

Takođe se ne sme zanemariti mogućnost da kaustične hemikalije iz kreme za laminaciju obrva dođu u kontakt sa samim okom, što bi moglo prouzrokovati ozbiljno oštećenje oka. 

 

U nekolicini slučajeva je primećeno i da laminacija obrva može naštetiti tvojim dlačicama. Kao što prekomerna obrada dlaka na skalpu hemikalijama i izbeljivačima može prouzrokovati lomljenje, suvoću, pa čak i gubitak tvoje kose – isto važi i za dlačice obrva.

 

Krema koja se nanosi da razbije veze između dlačica obrva menja strukturu i teksturu samih dlačica – što može da ih ošteti.

 

Imajući ove neželjene efekte na umu, adekvatno negovanje i regenerisanje obrva posle tretmana laminacije je od presudne važnosti.

 

Da li laminacija obrva boli?

 

Proces laminacije obrva je jednostavan i bezbolan. Možeš osetiti samo blago peckanje tokom nanošenja prve kreme za razbijanje veza između dlačica.

 

Ko nije kandidat za laminaciju obrva?

 

Ovaj tretman se ne preporučuje osobama koje imaju ogrebotine, opekotine ili ožiljke u blizini očiju, imaju infekciju očiju, tj.konjuktivitis, stanje kože ili upalu u području obrva. 

 

Takođe bi trebalo da se držiš podalje od laminacije obrva ako imaš alergije ili prethodne reakcije na kozmetiku, boje i polu-trajno tetoviranje kao što je mikroblejding.

 

Laminacija obrva – koje su prednosti?

 

Uprkos potencijalnim neželjenim efektima, laminacija obrva se danas jako ceni kao tehnika sređivanja obrva, a ovo su njene najvažnije prednosti:

 

  • Neinvazivan tretman
  • Bezbolan tretman
  • Tehnika se bazira na korekciji i preoblikovanju obrva prirodnim putem, uz pomoć sopstvenih dlačica
  • Rezultat se postiže nakon samo jednog tretmana
  • Tehnika je namenjena i onima sa retkim, gustim, svetlim, tamnim, neujednačenim, neposlušnim, nesimetričnim obrvama (dakle nema ograničenja u primeni)
  • Tretman kratko traje i nije ‘’naporan’’
  • Uz adekvatne mere predostrožnosti, jako je snižen rizik za nuspojave.

Laminacija obrva cena

 

Kada je u pitanju laminacija obrva cena se kreće negde oko 100 eura (manje-više), zavisno od kozmetičkog salona koji nudi ovu uslugu, kao i od toga da li je u proces laminacije uključeno i nijansiranje obrva.

 

U svakom slučaju, obavezno vodi računa u koji salon ćeš otići, proveri stručnost i obučenost osoblja za izvođenje ove, relativno nove tehnike. Cena takođe može dosta da kaže i o stručnosti osoblja koje izvodi ovu tehniku sređivanja obrva, tako da obrati pažnju na sve aspekte. 

 

Laminacija obrva iskustva

 

Malo sam listala i forume da potražim neka iskustva na ovu temu. Pošto se radi o relativno novijoj tehnici sređivanja obrva, nema baš puno iskustava, ali ipak sam uspela da izdvojim neka – koja ti možda mogu pomoći da se odlučiš da li je ovaj tretman pravi izbor za tebe!

 

Vanja:

 

‘’Nisam želela da dajem novac na laminaciju, jer znam da nije trajno rešenje za obrve. Umesto toga sam pronašla super prirodan serum za rast i negu obrva, koji nanosim svakog dana i primećujem pozitivan rezultat!

Obrve su mi postale gušće i punije! Mislim da je laminacija obrva u redu ponekad, kada imamo baš neku važnu priliku – ali kako ona ne pomaže na trajnom nivou, mislim da je besmisleno. Bolje uložiti u dobar serum za obrve!’’

baner

Lea:

‘’Uvek sam bila jako nezadovoljna zbog mojih retkih obrva, koje su pritom i blede – pa nekada izgleda kao i da nemam obrve! Patila sam se sa tim da nađem odgovarajući nijansu boje za obrve kako bih mogla da ih docrtam – a da se to ne vidi iz aviona. I čini mi se da koliko god pažljivo da biram, uvek na kraju nekako bude vidljivo da to nisu moje obrve – već docrtane. Srećom, pojavila se laminacija obrva da mi dokaže da nije nemoguće da i moje obrve budu pune i prirodne!’’

 

Mila:

‘’Kada sam čula da se pojavila laminacija obrva, prvo sam se pitala šta je to i bila prilično radoznala. Mama moje drugarice radi u jednom kozmetičkom salonu i od nje sam dobila preporuku da obavezno probam ovaj tretman! Tvrdila je da se dobija potpuno prirodan efekat punih i začešljanih obrva! Nije mi trebalo dugo da se odlučim da zaista odem i probam – jer baš imam jako ‘’neposlušne’’ obrve! Mogu da kažem da sam prijatno iznenađena kako ovaj tretman radi! Bukvalno su mi preoblikovali i podigli obrve, a sve to uz pomoć mojih sopstvenih dlačica. Baš zanimljivo osmišljena tehnika.’’

 

Irena:

‘’Znam da je na Instagramu laminacija obrva jako popularna, i da su ovu tehniku počele da promovišu i mnoge svetski poznate dame. Mislila sam da je to još samo jedna marketinški trik – ali prevarila sam se! Uopšte nema onih sitnih rezova na koži kako bi se ubacio pigment kao kod mikroblejdinga (jer baš se plašim bilo kakvog seckanja) – sve se odradi uz pomoć dlačica koje već imamo u svojim obrvama! Jedina mana je što ovo nije trajna tehnika, pa se mora često ići na korekcije, na svega 2 meseca.’’

 

Nevena:

‘’Bila sam na japanskom iscrtavanju obrva, ali sam probala i laminaciju obrva. Mogu da kažem da je laminacija super alternativa mikroblejdingu i sviđa mi se što ne boli i što nema seckanja kože. Međutim, mana je što rezultati traju kraće nego kod mikroblejdinga – svega nekoliko nedelja! Tako da, ja sam uvek za redovnu negu obrva serumima za rast, jer želim savršene obrve na trajnom nivou!’’

Nadam se da sam ti pomogla da shvatiš šta je zapravo laminacija obrva, kako se izvodi i da li nosi neke rizike. Ukoliko imaš retke, neuredne i loše oblikovane obrve – ova tehnika i te kako može da ti pomogne da postigneš izgled savršenih obrva o kojima maštaš! 

Samo zapamti da ovo nije trajno rešenje i da moraš redovno da vodiš računa o nezi svojih obrva – tako što ćeš ih hidrirati i hraniti prirodnim uljima i serumima.

 

Tatjana Kos

Tatjana Kos

Obožavam da pišem, a najviše me zanimaju teme o lepoti, ljubavi i modi. Na Ona portalu dobila sam priliku da pišem na razne teme, kao što su celulit kod žena, strije, višak kilograma, bore na licu, opadanje kose, nega kose i još mnogo toga.

Ove teme su mi posebno važno, jer na taj način učim kako da se negujem, ali i drugim ženama pružam savete o nezi, kako tela, tako i kose.

Dodaj komentar

Klikni za komentar

Test