Naslovna » Moraš da znaš kako se pravilno biraju veštačke trepavice!
Lice

Moraš da znaš kako se pravilno biraju veštačke trepavice!

Vestacke trepavice cena

Ne brini se, nisi jedina koju muči ovo pitanje. Veštačke trepavice zadaju muke mnogim ženama, ali ti ne moraš biti jedna od njih. Samo pročitaj ovaj tekst i vrlo brzo ćeš odabrati idealan par veštačkih trepavica za sebe.

 

Sigurna sam da i ti imaš dane kad prosto nanošenje maskare može značajno da popravi tvoje samopouzdanje. Međutim, isto tako naiđe dan kad ni kompletna šminka na očima ( senka, ajlajner, kreon…) nisu dovoljni da zadovolje tvoj kriterijum lepote. 

 

Upravo tada na scenu stupaju veštačke trepavice. Čak i bez kompletne šminke na očima, one imaju sposobnost da učine pogled prodornijim. Ali, pre nego što pohitaš u kupovinu, pročitaj prvo koje vrste veštačkih trepavica ti odgovaraju.

 

Iako ti se čini da je ok kupiti bilo koje veštačke trepavice, nije baš tako. Ukoliko kupiš neodgovarajuće ili ih staviš nepravilno, rizikuješ da izgledaš aljkavo. Takođe, ma koliko ti volela dramatičan izgled, neke vrste veštačkih trepavica prosto nisu za nošenje na neku popodnevnu kafu sa drugaricom. Zato se udobno zavali i otkrij koje će ti veštačke trepavice najviše odgovarati.

 

Kako izabrati veštačke trepavice?

 

Ako te je izbor veštačkih trepavica u lokalnoj drogeriji preplavio, pa nisi sigurna odakle da počneš, ne brini. Postoje dva osnovna kriterijuma koje treba da uzmeš u obzir kad je izbor veštačkih trepavica u pitanju. To su oblik tvojih očiju i efekat koji želiš da postigneš. 

 

Izbor veštačkih trepavica prema obliku očiju

 

Da bi se veštačke trepavice stopile sa tvojim, potrebno je da ih izabereš u skladu sa svojim oblikom očiju. Ne samo da će pravilno odabrane veštačke trepavice prirodnije izgledati, već mogu i da poboljšaju izgled tvojih očiju. Evo koje su najbolje veštačke trepavice za svaki tip očiju:

 

Veštačke trepavice za bademaste oči

 

Ovaj oblik očiju je najzahvalniji za saradnju sa veštačkim trepavicama. Dakle, ako su tvoje oči šire na centru i blago zašiljene prema uglovima, slobodno se opusti, jer ti sve vrste veštačkih trepavica odgovaraju. Ostaje ti samo da se zapitaš kakav efekat želiš da postigneš, a više o tome možeš da nađeš u nastavku teksta. 

 

Veštačke trepavice za spuštene kapke 

 

Ako imaš višak kože ispod obrva koji prekriva veći deo gornjeg kapka, onda defitinivno moraš da povedeš računa o izboru veštačkih trepavica. Ukoliko pogrešno izabereš, možeš učiniti svoje oči vizuelno manjim. Zato izaberi varijantu veštačkih trepavica koja ima duže dlačice na centru i koja je paperjasta. Ovaj izbor će vizuelno povećati tvoje oči.

Miljana se dugo mučila da učini svoje trepavice i obrve gušćim, dužim i da zaustavi opadanje. Koristila je veštačke trepavice, a lepak joj je još više oštetio dlaku. U jednom trenutku se pojavilo rešenje. Ne nije reč o nadogradnji.

Saznaj šta je Miljani pomoglo da ubrza rast svojih obrva i trepavica. A za to joj je potreban samo jedan minut dnevno. Više o tome na linku https://onaportal.com/kako-do-gustih-obrva-i-trepavicaovo-je-kljucno/

Veštačke trepavice za “tužne” oči

Ako su spoljni uglovi tvojih očiju smešteni niže nego unutrašnji uglovi (uglovi očiju do nosa) i ti moraš povesti računa o izboru veštačkih trepavica.

Za najbolji izgled, izaberi veštačke trepavice koje su meke, paperjaste i koje izgledaju prirodno. Sa druge strane, izbegavaj verzije veštačkih trepavica koje su “pune” i koje izgledaju teško. Ove verzije mogu učiniti da tvoje oči izgledaju umorno. 

 

Veštačke trepavice za duboko usečene oči

Ukoliko su tvoje oči duboko usečene, velike su šanse da su i velike. Zbog toga će ti izbor idealnih veštačkih trepavica biti lakši, nego ženi sa sitnijim očima. Jedino što je bitno jeste da izabereš duže trepavice, makar bile duže samo na centru. U suprotnom, tvoje oči neće doći do izražaja. Možeš isprobati duže i paperjaste trepavice za neku dnevnu varijantu. Za izlazak ili veselje, isprobaj verzije koje će ti dati više volumena i tako ćeš dobiti dramatičniji izgled. 

Ako te muče natečeni podočnjaci ovo je najbolji način da ih rešiš!

baner

 

Veštačke trepavice za krupne oči 

Ako su ti oči izbačene, velike i okrugle, onda ti spadaš u ovu grupu. U ovom slučaju, bilo bi dobro da staviš veštačke trepavice i na donji kapak. Na taj način, vizuelno smanjuješ njihovu izbačenost. Takođe, izaberi verziju veštačkih trepavica koja varira u dužini. Jako bitan faktor kod ovog oblika očiju je i koliko su blizu smeštene oči.

Ako imaš oči smeštene jako blizu korena nosa, duže trepavice stavi u spoljne uglove očiju. Sa druge strane, ako su ti oči udaljene od korena nosa, duže trepavice stavi u unutrašnje uglove očiju. 

 

Veštačke trepavice za oči bez prevoja na gornjem kapku

Oči bez prevoja na gornjem kapku se uglavnom mogu sresti kod Azijata, ali se ponekad mogu videti i kod drugih ljudi. U ovom slučaju važi pravilo da što su veštačke trepavice dramatičnije, to su bolji izbor za tebe. 

 

Izbor veštačkih trepavica prema željenom efektu

 

Nakon što si procenila kakve su ti veštačke trepavice potrebne u zavisnosti od oblika očiju, vreme je da razmisliš o tome kakav efekat želiš da postigneš. Evo koje su glavne kategorije veštačkih trepavica prema željenom efektu:

 

 • Individualne trepavice – Ova verzija veštačkih trepavica je idealna ako ti je glavni cilj da dobiješ duže trepavice i volumen, ali da zadržiš prirodan izgled.Ako želiš mačkaste oči, dodaj ih u spoljnim uglovima očiju. Međutim, ukoliko želiš oči poput lutke, stavi ih na sredinu kapka. Ove veštačke trepavice su idealne za duže vikende i praznike jer duže traju od drugih verzija veštačkih trepavica. 
 • Veštačke trepavice prirodnog izgleda – Ako tražiš nešto za svakodnevnu upotrebu, ova verzija veštačkih trepavica je kao stvorena za tebe. Pored toga što ćeš dobiti dužinu, uz ove veštačke trepavice ćeš dobiti i suptilan volumen. 
 • Veštačke trepavice za izduživanje – Ove veštačke trepavice će ti dati dužinu, sa prirodnim finišom. Pored toga, one će otvoriti tvoje oči, čak i bez upotrebe maskare. Najbolje bi bilo da ih nosiš ako ideš na sastanak ili ceremoniju, poput venčanja.
 • Dramatične trepavice – Ako želiš da oči budu fokus tvog celokupnog izgleda, onda je ova vrsta veštačkih trepavica tvoj glavni saveznik. One će ti dati najveći volumen od svih vrsta trepavica, jer se sastoji iz dva reda trepavica koje se preklapaju. Najbolje bi bilo da ih nosiš na koncertima i feštama. 
 • Veštačke trepavice sa teksturom U ovom slučaju individualne trepavice se prepliću i daju neuredan, boho izgled. Savršene su za festivale.

 

Izbor veštačkih trepavica prema materijalu

 

Pored ova dva glavna kriterijuma, možeš razmotriti još jedan, a to je materijal od koga su napravljene trepavice. U najvećem broju slučajeva, veštačke trepavice su sintetičkog porekla. Pored toga, možeš kupiti i svilene trepavice, čak i trepavice od nerca!

Svilene trepavice su izdržljivije od sintetskih. Takođe, daju prirodniji izgled jer su lakše od sintetskih, pa se bolje stapaju sa prirodnim trepavicama. Sa druge strane, ova vrsta veštačkih trepavica je najmanje udobna za nošenje, zato se preporučuje isključivo za specijalne prilike.

Trepavice od nerca su još lakše od svilenih trepavica, pa se još bolje stapaju sa tvojim trepavicama. Iako su životinjskog porekla, dobijaju se od dlačica sa repa američke vidrice, na human način. Negativna strana ovih trepavica je što se ne uvijaju baš lako.

U ovom tekstu saznaj više o ruskom volumenu trepavica!

Veštačke trepavice kako se stavljaju?

Da bi stavila veštačke trepavice pravilno, treba ti sledeće:

 • Par veštačkih trepavica
 • Male makaze
 • Pakovanje lepka za veštačke trepavice, pri čemu možeš da izabereš crni ili providni lepak. Ako ćeš nanositi “težu” šminku ili barem ajlajner, onda je crni lepak za tebe. Međutim, ako planiraš da završiš šminkanje očiju samo sa maskarom, onda možeš da odabereš providni lepak. Ovaj lepak za veštačke trepavice se brže suši od crnog i ne zahteva prikrivanje ajlajnerom. 
 • Pinceta, idealno ona sa zašiljenim vrhom. Ova vrsta pincete je odlična za podizanje veštačkih trepavica i nanošenje na kapke. 
 • Uvijač za trepavice
 • Štapić od maskare
 • Ajlajner
 • Dobro osvetljenje
 • Ogledalo 

 

Sada kad imaš pripremljen alat i idealne uslove, vreme je da staviš veštačke trepavice. Zapamti, prvi put će ti ići teže, ali vremenom će postajati sve lakše. Samo moraš da daš sebi vremena dok se uhodaš. Evo koji su svi koraci za pravilno nanošenje veštačkih trepavica:

 

Iseci veštačke trepavice

Najpre izvadi veštačke trepavice iz pakovanja, držeći ih isključivo za krajeve. Zatim ih lagano savijaj gore-dole, kako bi omekšala tračicu koja drži trepavice na okupu. Ovaj postupak će ti olakšati lepljenje trepavica kasnije. 

 

Sad treba da premeriš trepavice tako što ćeš ih prisloniti uz kapak, uz liniju sa tvojim trepavicama, gde ćeš inače da lepiš veštačke trepavice. Pritom, lepljenje trepavica će početi par milimetara dalje od unutrašnjeg ugla oka. Kad ih prisloniš, možda će malo trepavica viriti kod spoljašnjeg ugla oka. Upravo taj višak treba da isečeš.

 

Stavljanje lepka

Držeći trepavice pincetom, počni stavljanje lepka stavljanjem male količinu na središnji deo trake koji drži trepavice na okupu. Potom, stavi malo više lepka na krajeve trake. 

Dok se suše, savijaj trepavice u slovo C i ispravljaj kako bi traka postala fleksibilnija. Sačekaj da se lepak osuši. U zavisnosti od marke lepka koju koristiš, moraćeš da sačekaš između 15 sekundi do 2 minuta.

 

Nanošenje trepavica

Započni nanošenje veštačkih trepavica tako što ćeš prineti ogledalo blizu prozora ili uključiti osvetljenje na ogledalu. Postavi ogledalo tako da možeš da gledaš pravo ispred sebe. Nećeš pravilno naneti veštačke trepavice ako sebe posmatraš iz ptičje ili žablje perspektive. Prisloni trepavice na kapak i pritisni na centru prstom. Potom uz pomoć pincete pritisni krajeve trepavica na kapak. Nije bitno koji kraj prvo lepiš. 

 

Završni korak 

 

Da bi se veštačke trepavice stopile sa tvojim trepavicama, potrebno je da učiniš još nekoliko sitnica. Najpre, uz pomoć uvijača za trepavice pažljivo uvij trepavice. Nakon toga nanesi par slojeva maskare. Ukoliko si koristila crni lepak, nanesi ajlajner kako bi prikrila traku koja drži veštačke trepavice na okupu. 

Veštačke trepavice na magnet 

Najnoviji hit u svetu veštačkih trepavica su veštačke trepavice na magnet. Njihovo nanošenje se donekle razlikuje od nanošenja klasičnih veštačkih trepavica. 

Uglavnom se ova verzija veštačkih trepavica sastoji iz dve trake, gornje i donje. Obe trake imaju magnete, ali samo donja ima i trepavice. Dakle, potrebno je da najpre zalepiš gornju traku na kapak. Kako će taj proces ići, zavisi od proizvođača, zato obrati pažnju na uputstva. Potom, prinesi donju traku sa trepavicama gornjoj i trake će se spojiti. 

 

Veštačke trepavice uklanjanje

Za uklanjanje veštačkih trepavica ti treba sredstvo za uklanjanje šminke bez ulja i štapić za uši. Natopi štapić za uši sredstvom za skidanje šminke i lagano pređi tim štapićem nekoliko puta niz traku veštačkih trepavica. Tako ćeš lakše ukloniti veštačke trepavice sa kapaka.

 

Kad omekšaš lepak, možeš da ukloniš veštačke trepavice sa očiju. To ćeš učiniti tako što ćeš pincetom početi da ih odlepljuješ, počev od spoljnjeg kraja kapka. Vodi računa da vučeš traku, ne same trepavice, da ih ne bi uništila ili dovela do opadanja. Ako zaostane malo lepka na kapku, sastruži ga noktima ili pincetom. 

 

U ovom tekstu saznaj sve o opadanju trepavica.

 

Veštačke trepavice koliko traju?

 

Nemoj bacati veštačke trepavice odmah posle prve upotrebe, jer ih možeš iskoristiti opet. Samo moraš da vodiš računa da prilikom uklanjanja  ne koristiš uljano sredstvo za uklanjanje šminke, jer će to otežati nanošenje lepka kad ih sledeći put budeš stavljala.

 

Nakon uklanjanja veštačkih trepavica, stavi ih u plastičnu posudu ili originalno pakovanje. Tako će biti na sigurnom, dok ne budeš poželela opet da ih nanosiš. Ukoliko si kupila veštačke trepavice sa debljom trakom, možeš ih iskoristiti 4-5 puta. Trepavice sa tanjom trakom kraće traju. 

 

Veštačke trepavice cena

 

Sigurna sam da i sama znaš da veštačke trepavice možeš kupiti u gotovo svim drogerijama i parfimerijama. Njihova cena varira od 350,00 do do 2300,00 dinara

 

Takođe, bitno je koju verziju veštačkih trepavica kupuješ. Individualne trepavice su skuplje od klasičnih, sintetskih veštačkih trepavica. Svilene trepavice su skuplje i njihova cena je oko 2300 dinara. Trepavice od nerca je teško naći u slobodnoj prodaji. Zapravo u većini slučajeva, kad žele svilene ili trepavice od nerca, žene odlaze u salone lepote.

 

Pored trepavica, moraš zasebno kupiti lepak. Njegova cena se kreće od 380,00 do 790,00 dinara. Ako želiš konkretno providni lepak za veštačke trepavice, njegova cena je oko 450 dinara.

baner

Ko sme nositi veštačke trepavice?

 

Gotovo svi koji to žele mogu nositi veštačke trepavice. Izuzetak bi bili ljudi koji pate od nekog očnog oboljenja, poput blefaritisa ili konjuktivitisa. Ukoliko patiš od ovih oboljenja, trebalo bi najpre da izlečiš infekciju, pre nego što kupiš par veštačkih trepavica. 

 

Dodatno, vodi računa o tome koliko dugo nosiš veštačke trepavice. Iako se slobodno mogu nositi ceo dan, ne bi trebalo da rizikuješ spavanjem sa njima. Takođe, ne bi trebalo da ih stavljaš svaki dan, jer njihovo prečesto korišćenje može izazvati konjuktivitis, blefaritis i prevremenu pojavu bora.

 

U ovom tekstu saznaj sve o tome kako smanjite bore na lice!

 

Bez obzira kakav efekat želiš i kakav je oblik tvojih očiju, postoji pravi par veštačkih trepavica za tebe. Ako se pridržavaš smernica iz ovog teksta, brzo i lako ćeš odabrati svoje idealne veštačke trepavice.

 

Takođe, nemoj zanemariti savete o nanošenju i održavanju trepavica.Većih razloga za strah nema, jer su veštačke trepavice jako bezbedan proizvod. Ali zašto bespotrebno brinuti o borama ili blefaritisu, ako ih možeš lako sprečiti? 

Kakvo je tvoje mišljenje o veštačkim trepavicama? Piši nam u komentarima.

Test