Naslovna » Uz ruski volumen trepavica možeš da zaboraviš na maskaru!
Lice

Uz ruski volumen trepavica možeš da zaboraviš na maskaru!

ruski volumen trepavica

Muka ti je više od svakodnevnog nanošenja maskare? Probaj ruski volumen trepavica – najnoviju tehniku nadogradnje trepavica tako da one izgledaju neverovatno dobro, a prirodno! Sve o ovom postupku možeš da saznaš u tekstu koji je pred tobom.

 

Ruski volumen je izuzetno napredna tehnika nadogradnje trepavica koju može obaviti samo iskusan i visoko kvalifikovan stručnjak/kozmetičar.

Sama tehnika podrazumeva upotrebu višestrukih ultra finih ekstenzija, koje se ručno kreiraju za vreme primene od strane kozmetičara koristeći posebno dizajnirane pincete. Krajnji efekat je fenomenalan – a to potvrđuju sve žene koje su ovo isprobale!

Ako želiš da postigneš savršen izgled bez gubljenja vremena šminkajući oči svakog dana – pogledaj zašto treba da se odlučiš baš za ruski volumen trepavica! Upoznajem te sa svim važnim informacijama vezanim za ovu tehniku. 

Šta je ruski volumen trepavica?

Ruski volumen trepavica, tehnika nadogradnje trepavica, poznata i kao 3D volumen – jeste najnoviji trend u industriji lepote koji je zahvatio sve žene poput oluje.

Kao što i samo ime kaže, ova tehnika potiče iz Rusije – gde su stručnjaci iz ove oblasti nadograđivali dve ili više trepavica na jednu prirodnu trepavicu – kako bi se dobio efekat tako željenih dugih i gustih trepavica. 

Za razliku od klasične ekstenzije, koja podrazumeva nadogradnju veštačkih trepavica po principu 1:1 – ovde se koristi od 2 pa do preko 6 trepavica (spojenih u posebnom ‘’buketu’’) na 1 tvoju prirodnu trepavicu!

Ruska tehnika koristi specijalizovane ekstenzije trepavica koje su prečnika svega 0,07 mm (ponekad čak i 0,05 mm) – čijom nadogradnjom se izbegava oštećenje prirodnih trepavica. Pre nego što su ove trepavice uvedene, u upotrebi su obično bile ekstenzije od oko 0,15 mm.

 

Ekstenzije trepavica se razlikuju od onih veštačkih trepavica za koje verovatno znaš, a koje se nanose na liniju kapka. Ruski volumen trepavica je tehnika koja pričvršćuje posebne trepavice na tvoje prirodne, i to tako precizno da se zahteva primena pincete. 

 

Dakle, ovde nema ni govora o onim veštačkim trepavicama koje se lepe na kapke u jednom komadu – za koje se iz aviona vidi da su veštačke, uz to mogu brzo da otpadnu i iritiraju oko.

Ruski volumen trepavica je vrlo fina procedura, ako tako mogu da kažem – i puno je kompleksnija od klasičnih ekstenzija.

Ovde su neophodni apsolutna preciznost i stručnost – tako da ako želiš da isprobaš najnoviji trend nadogradnje trepavica – obrati se vrhunskom i iskusnom stručnjaku!

A super je da čuješ i druga iskustva!Nama se javila Marija i ispričala svoju priču! Znam da biće ti od koristi!

Ona se dugo borila da ubrza rast trepavica i da konačno dobije savršen oblik obrva. 

Koristila je veštačke trepavice, a lepak joj je još više oštetio dlaku. Kada je mislila da rešenja nema, baš tada se pojavio odgovor.

Ne, nije reč o nadogradnji.

Saznaj šta je Mariji pomoglo da ubrza rast svojih obrva i trepavica. A za to joj je potreban samo jedan minut dnevno.

Više o tome na linku https://onaportal.com/konacno-imam-duge-trepavice-i-guste-obrve-bez-nadogradnje-i-iscrtavanja/

Kada govorimo o tehnici ruskog volumena, izraz 2D, 3D, 6D (itd.) koristi se za opisivanje toga koliko trepavica ima u jednom ‘buketu’’ trepavica koji se pričvršćuje za jednu tvoju trepavicu.

3D znači da se 3 trepavice postavlja na jednu tvoju prirodnu, 6D znači čak 6 trepavica i tako dalje.

 

ruski volumen

Zašto treba da se odlučiš za ruski volumen trepavica?

Da li si nezadovoljna izgledom svojih trepavica? Zaista mali broj srećnica može da se pohvali prirodno dugim i gustim trepavicama, koje gotovo da i ne mora da ulepšava maskarom. Za nas ostale, maskara je obavezan aksesoar svakog dana!

 

Ako ti se smučila upotreba maskare i želiš u svakom trenutku da imaš savršene trepavice o kojima si oduvek  maštala – onda je ruski volumen tehnika koju moraš da probaš.

 

Budući da eliminiše potrebu za maskarom, ruski volumen ti pruža značajnu, svakodnevnu uštedu vremena kada je u pitanju nanošenje i skidanje šminke.

 

Takođe imaš mnogo opcija za koje možeš da se odlučiš – možeš da odabereš dužinu, vrstu i debljinu ekstenzije koju želiš da staviš na svoje trepavice.

baner

 

Glavna prednost tehnike ruskog volumena je ta što ti omogućava dobijanje punih, voluminoznih trepavica čak i ako imaš veoma retke, tanke trepavice  – i to prirodnim putem! 

 

U poređenju sa klasičnim ekstenzijama o kojima si možda nešto i čula, završna obrada u ovom slučaju je mnogo mekša, prirodnija, lepršavija i višedimenzionalna. Zbog male težine ekstenzija za ruski volumen, poznato je da ovako dobijene trepavice duže traju od klasičnih ekstenzija.

 

Dakle, ako želiš prirodan efekat neverovatno gustih trepavica koje nema ko neće primetiti – ruski volumen trepavica će ti u tome pomoći!

 

Evo kako sprečiti opadanje trepavica uz pomoć prirodnih metoda!

Ruski volumen trepavica postupak

 

Za izvođenje postupka ruski volumen trepavica potrebno je oko dva ili više sati. Procedura se izvodi tako što ti sediš, naoružana strpljenjem i smirenošću – jer ipak treba izdržati ovih par sati. Neki saloni čak imaju praksu da puštaju laganu muziku koja će ti pomoći da se opustiš. 

 

Evo nekih opštih koraka kako se izvodi ovaj postupak nadogradnje trepavica:

 

 • Kozmetičar će prvo nežno očistiti oba tvoja oka, koristeći blago i neiritirajuće sredstvo. Podrazumeva se da si došla bez šminke!
 • Kako se ne bi desilo da se slučajno zalepe tvoje prirodne donje trepavice sa gornjim, kozmetičar će hirurškom trakom zalepiti donje trepavice na tvoju kožu.
 • Tvoje prirodne trepavice će biti ‘’izolovane’’ ili izdvojene jedna po jedna, obično pincetom – kako bi se zatim nalepile ekstenzije.
 • Na vrh izolovane trepavice biće zalepljena veštačka ekstenzija sitnim kapljicama odgovarajućeg lepka. U ovom slučaju se obično koristi ‘’buket’’ trepavica napravljen od 2, 3 ili više trepavica – koji se kači na jednu tvoju prirodnu trepavicu.
 • Ovaj postupak će se ponoviti dok se ne završe trepavice na oba oka.
 • Oko na kojem se izvodi nadogradnja ekstenzija mora biti zatvoreno tokom postupka.

 

Ruski volumen nakon postupka?

 

Naga trepavica nakon samog postupka je ključna kako bi omogućila da one izgledaju dobro što duže!

 

I dalje možeš nanositi šminku na oči, ali ne smeš nanositi maskaru niti koristiti bilo koji oblik tečnosti ili gel ajlajnera na gornjem kapku. Ovi proizvodi mogu razgraditi lepak koji drži ekstenzije, što može prouzrokovati njihovo oštećenje. 

 

Čišćenje trepavica je vrlo važno! Samo prvih 24-48 sati od postupka ne bi smela da ih kvasiš, a nakon toga moraš redovno da čistiš trepavice. Za čišćenje svih trepavica ukloni svu šminku pomoću proizvoda za skidanje šminke bez ulja i glicerola, poput micelarne vode za lice.

 

Navlaži oči hladnom vodom. Uzmi vrlo malu količinu sredstva za čišćenje trepavica i nanesi na oba oka, jedno po jedno. Ne trljaj trepavice kao kad pereš kosu, već samo nežno prođi prstima, dok su ti oči zatvorene.

 

Isperi i lagano osuši trepavice. Treba da ih osušiš laganim tapkanjem papirnim ubrusom, a nikako trljanjem peškirom! Nije važno da li su trepavice ostale malo vlažne, slepljene zajedno sa vodom itd. – kada ih budeš četkala one će se ponovo razdvojiti. Radi ovo 2-3 puta nedeljno.

 

Ne zaboravi da ovaj postupak nege i čišćenja trepavica nikako ne smeš da radiš u prva 24-48 sati od postupka ruskog volumena! Ovo je ključno vreme za vezivanje ekstenzija!

 

Ključni saveti koje treba da poštuješ kada je u pitanju održavanje područja trepavica:

 

 • Voda nikako ne bi smela da dođe u kontakt sa tvojim trepavicama tokom 24 sata od izvođenja postupka ruski volumen trepavica. Zato vodi računa da opereš kosu pre ovog postupka, tako da ne moraš da brineš o tome da li ćeš pokvasiti oči.
 • 48 sati nakon tretmana nemoj da pariš lice, plivaš, ideš u saunu, radiš neke naporne aktivnosti koje čine da se znojiš ili umivaš lice vrućom vodom.
 • Ako nanosiš maskaru na donje trepavice, prvo proveri da li je na vodenoj bazi i da se neće zalepiti za gornje trepavice.
 • Ne koristi uvijač za trepavice, jer tako možeš da ih slomiš ili oštetiš
 • Ne trljaj trepavice dok pereš lice – nakon čišćenja ih uvek osuši.
 • Ne povlači trepavice. Veza na ekstenzijama je toliko jaka da može izvući i tvoju vlastitu trepavicu zajedno sa nadograđenom! 
 • Izaberi senku na bazi pudera ako želiš da šminkaš oči – iako ti ovo verovatno ni neće trebati jer će ti trepavice biti toliko pune.

 

Koliko traje ruski volumen trepavica?

 

Ovo zavisi od nekoliko faktora. Naime, naše trepavice ispadaju u ciklusima na svakih 6-8 nedelja. Tako će posle 8 nedelja sve tvoje trepavice otpasti i imaćeš potpuno novi set trepavica! U proseku gubiš 2-5 trepavica dnevno, tako da za održavanje ruskog volumena treba da ideš na korekcije na svakih par nedelja, odnosno obično na 4-5 nedelja. O tome ćeš se već posavetovati sa stručnjakom koji izvodi ovaj postupak.

 

Koji su nedostaci kada je u pitanju ruski volumen trepavica?

 

Ekstenzije trepavica su polutrajno rešenje za postizanje savršenog izgleda trepavica bez maskare. 

 

Ako ih pravilno nanese obučeni stručnjak, ovi ‘’nastavci’’ trepavica su siguran način da poboljšaš izgled prirodnih trepavica. Međutim, ako se pogrešno i nestručno nanesu, mogu prouzrokovati nelagodnost, infekciju i čak trajni gubitak trepavica!

 

Ekstenzije trepavica dizajnirane su tako da ostanu netaknute u prosečnom ciklusu rasta prirodnih trepavica, otprilike šest nedelja do dva meseca. Tokom ovog perioda potrebno je održavanje, kako bi tvoje trepavice uvek izgledale sveže i prirodno. Tako da mogu reći da je neki eventualni nedostatak to što bi morala na par nedelja da ideš na korekciju.

 

Ekstenzije trepavica mogu da se prave od nekoliko različitih vrsta materijala, uključujući i sintetičke (poput plastičnih vlakana). Međutim, jasno ti je da su prirodni materijali, poput svile, uvek najbolja opcija! Zato su svilene trepavice ruski volumen trepavica trenutno najbolja opcija koju možeš da odabereš! Tako da vodi računa koji materijal se koristi za izradu ovih ekstenzija, jer je veliki nedostatak ako je to neki veštački materijal, a ne prirodni poput svile.

 

Bez obzira na materijal ekstenzija, ove nastavke za trepavice treba pričvrstiti neiritirajućim, vodootpornim ili hirurškim lepkom koji je dizajniran tako da izdrži znoj i ulje. To nikako ne sme biti lepak koji sadrži formaldehid. Formaldehid je toksin koji može izazvati alergijske reakcije i iritaciju kože. Medicinski lepak je definitivno najsigurnija opcija. 

 

Neki neželjeni efekti povezani sa ekstenzijama trepavica su:

 

 • otok
 • privremeni ili trajni gubitak trepavica
 • svrab i osip 
 • iritacija kože očnih kapaka
 • infekcija očne duplje ili rožnjače.

 

Većina komplikacija zbog nadogradnje trepavica nastaje kao posledica kožne reakcije ili alergije na hemikalije koje se koriste u lepku za lepljenje ekstenzija. Nehigijenski uslovi takođe mogu izazvati komplikacije.

 

Zato uvek vodi računa da isključivo profesionalni, sertifikovani kozmetičar pričvrsti ekstenzije trepavica.

 

Japansko iscrtavanje obrva je super opcija za savršene obrve o kojima maštaš.

 

Ko nije dobar kandidat za ruski volumen trepavica?

 

Posavetuj se sa lekarom ukoliko želiš da uradiš ekstenzije trepavica, a imaš sledeća zdravstvena stanja:

 

 

Takođe izbegavaj bilo kakve ekstenzije trepavica dok se podvrgavaš medicinskim procedurama oka.

 

Kako se uklanja ruski volumen trepavica?

 

Ekstenzije trepavica će na kraju ispasti same. Ako želiš da ih ukloniš, najbolje je da to uradi profesionalac.

 

Evo opštih koraka uklanjanja ekstenzija trepavica:

 

 • Gornji i donji kapak će biti pokriveni. Nanosi se sredstvo za uklanjanje lepka koje se ostavi da deluje nekoliko minuta.
 • Zatim će kozmetičar ukloniti trepavice jednu po jednu sterilisanom pincetom, sitnom četkicom ili drugim alatima koji služe u ove svrhe.

baner

 

Imaj na umu da sredstvo za uklanjanje lepka može da sadrži hemikalije na koje si alergična ili koje mogu iritirati tvoju kožu. Zato se prvo informiši o njegovim sastojcima.

 

Takođe možeš pokušati da ukloniš ekstenzije kod kuće. Napari lice ili nanesi topli oblog na oči, a zatim ukloni veštačke trepavice koristeći pamučni tupfer natopljen maslinovim ili susamovim uljem. Ovo će opustiti trepavice, omogućujući ti da ih tako lagano izvučeš. Samo vodi računa da ukloniš isključivo ekstenzije, a ne svoje prave trepavice!

 

Iz tog razloga je najsigurnija opcija da uklanjanje ekstenzija uradi obučeni stručnjak – isti onaj koji je trepavice i naneo.

 

Blefaroplastika za podmlađen izgled lica može da bude tvoje rešenje.

 

Ruski volumen cena

 

Kada je u pitanju ruski volumen trepavica cena izvođenja ove tehnike se kreće oko 4.500-8000 dinara, dok su kasnije korekcije skoro duplo jeftinije po svakom postupku. Naravno, cena svakako zavisi od salona – tako da treba dobro da se raspitaš kod koga ideš. Nemoj da gledaš da ovde uštediš, jer su stručnost osoblja i kvalitet materijala zaista presudni!

ruski volumen-2

Ruski volumen iskustva 

Evo šta kažu i neka iskustva na ovu temu:

 

Sanja:

Za razliku od privremenih, lažnih trepavica koje se pričvršćuju na liniju kapka u jednom potezu, ruski volumen trepavica se odnosi na pričvršćivanje pojedinačnih trepavica. Pričvršćuju se direktno na tvoje prirodne trepavice, jedna po jedna. Ovaj proces možda traje i po 3 sata, ali vredi strpljenja! Verujte mi, efekti su tako prirodni i neverovatno dobri! Probajte kako biste se i sami uverili!

 

Irena:

Dugo sam se premišljala da li da odem na ruski volumen trepavica, i onda sam prelomila! Raspitala sam se ko je baš obučen za izvođenje ove tehnike, za koju znam da je jako osetljiva i čim sam dobila informaciju – odmah sam otišla. Mogu da kažem da se nisam pokajala i da mi trepavice zaista izgledaju božanstveno!

 

Olja:

Dugo nisam mogla da ukapiram koja je razlika između klasičnih ekstenzija za trepavice i ruskog volumena, a onda sam videla kako to izgleda na mojoj drugarici. Efekat je bukvalno ‘’vau’’! Oči dobiju potpuno novu dimenziju, nema potrebe više ni da ih šminkaš! 

 

Sara:

Od kako sam otkrila čari ruskog volumena trepavica, maskaru više ne kupujem! Bukvalno samo sredim ten pre polaska na posao, a oči mi uvek izgledaju savršeno bez ikakve potrebe da ih šminkam! Vredi svaku paru i uvek bih se odlučila za ovo!

 

Nadam se da su ti sve ove informacije pomogle da shvatiš da je ruski volumen trepavica zaista super opcija da uvek imaš savršen pogled, bez upotrebe šminke i drugih pomagala! Naravno, podrazumevajući da celu proceduru obavi neko ko je stručan i obučen – tako će rezultati biti zaista fenomenalni!

Tatjana Kos

Tatjana Kos

Obožavam da pišem, a najviše me zanimaju teme o lepoti, ljubavi i modi. Na Ona portalu dobila sam priliku da pišem na razne teme, kao što su celulit kod žena, strije, višak kilograma, bore na licu, opadanje kose, nega kose i još mnogo toga.

Ove teme su mi posebno važno, jer na taj način učim kako da se negujem, ali i drugim ženama pružam savete o nezi, kako tela, tako i kose.

Dodaj komentar

Klikni za komentar

Test