Naslovna » Hijaluron u usnama – šta te sve očekuje?Ovo treba da znaš!
Lice

Hijaluron u usnama – šta te sve očekuje?Ovo treba da znaš!

hijaluron u usnama

Želiš pune i glatke usne očas posla? Saznaj da li je hijaluron u usnama ono što treba da isprobaš! Saznaj kako se izvodi ovaj postupak, ali i koje su prednosti i nedostaci. Videćeš i da li je prirodno povećanje usana puno bezbednija opcija.

Ako si poželela da popuniš svoje usne i tako ulepšaš svoje lice – možda si razmišljala o povećanju usana. Može se izvesti hirurški ili pomoću injekcija. 

Povećanje usana hijaluronom predstavlja svakako najpopularniji način za brzo povećanje veličine usana. Ova metoda za punije usne puno je bezbednija opcija od klasične plastične operacije. 

Ovo je minimalno invazivna procedura i ima brže vreme oporavka od operacije. Postupak uključuje ubrizgavanje jednog od nekoliko vrsta filera na bazi hijaluronske kiseline u usne.

Ostani sa mnom do kraja ovog teksta i saznaj sve na temu popunjavanja usana hijaluronom. Pa donesi odluku da li je ovo prava opcija za tebe.

 

Povećanje usana hijaluronom

Kako starimo, prirodno gubimo kolagen i masti. To dovodi do stanjivanja i gubljenja volumena usana. Uvećanje usana hijaluronom deluje kao ‘’zamena’’ za izgubljeni kolagen i masti.

Prvo što treba da uzmeš u obzir prilikom razmišljanja o filerima za usne jeste vrsta izgleda koju želiš. Želiš li da definišeš rubove usana ili ih želiš popuniti tako da izgledaju veće? Na ovaj način, u razgovoru sa doktorom, možeš da odlučiš koja vrsta filera je najbolja za tebe.

Povećanje usana hijaluronom je danas veoma popularna opcija za postizanje bujnih usana – o kojima žene toliko maštaju. Procedura je vrlo jednostavna i brza, a daje dobre rezultate.  Naravno, radi održavanja rezultata, neophodno je ponavljati intervenciju u određenim vremenskim razdobljima.

 

 

Zašto hijaluronska kiselina za povećane usana?

Uvećanje usana hijaluronom je toliko cenjena procedura u svetu estetske medicine. Pre svega, radi se o ubrizgavanju supstance koja je prirodno prisutna u telu.

Lekari se okreću hijaluronskoj kiselini, supstanci koja se prirodno javlja u našim telima i koja veoma privlači vodu i vezuje se za nju. Na taj način uvećava svoju veličinu abnormalno mnogo puta i dobija se taj ‘’plumping’’ efekat usana. 

Hijaluronska kiselina je zapravo supstanca nalik na gel, napravljena od strane bakterija. Popunjavanjem usana hijaluronom postiže se izgled bujnih usana, tako što se ona vezuje za molekule vode u koži. Ovaj filer se polako apsorbuje i može se zgušnjavati ili stanjivati kako bi se postigao tačno onaj izgled koji želiš.

Izbor tipa dermalnog filera najbolje je prepustiti lekaru, koji je svakako stručan za to i koji će obratiti pažnju i na tvoje potrebe. Za postizanje mladalačkog, jastučastog izgleda usana – obično se koristi Juvederm. Tu je i Restilane kao jedna od opcija za popunjavanje usana hijaluronom.

Sanja je mlada devojka koja je oduvek patila zbog svojih malih i tankih usana. Maštala je o danu kada će njene usne biti veće, ali nikako nije pomišljala na silikone. Dugo je istraživala kako da NA PRIRODAN NAČIN UVEĆA SVOJE USNE, dok nije otkrila jedini način.

Sada su njene USNE VEĆE, PUNE VOLUMENA, A TO JE SVE USPELA NA PRIRODAN NAČIN. O čemu se radi i kako je uspela da Sanja da uveća svoje usne, pročitaj na ovom linku https://onaportal.com/zelis-socan-poljubac-koji-on-nikada-nece-zaboravitiotkricu-ti-tajnu/

hijaluron u usnama

Postupak povećanja usana hijaluronom

Prvo se treba fokusirati na samu pripremu pre same intervencije. Naime, treba da se suzdržiš od upotrebe aspirina i drugih lekova koji razređuju krv, ribljeg ulja, multivitamina i vitamina E otprilike nedelju dana pre ubrizgavanja hilarurona u usne. 

Svaki od njih može delovati kao sredstvo za razređivanje krvi i doprineti nastanku modrica nakon intervencije.

Fileri za usne – posebno fileri na bazi hijaluronske kiseline – su sigurni proizvodi. Sve dok odabereš pravog stručnjaka za povećanje usana hijaluronom, trebalo bi da se osećaš sigurno.

Pre same procedure, lekar će prvo primeniti lokalni anestetik na usne. Takođe bi trebalo da se izvrši kožni test kako bi se uverilo da nisi alergična na proizvod za punjenje usana.

Ako tvoja koža pokaže znakove reakcije, lekar onda neće koristiti ovaj tretman. 

On će preporučiti alternativnu vrstu filera. Ali ponavljam, alergijska reakcija na hijaluron u usnama je zaista retka, budući da je ovo supstanca koja se prirodno nalazi u telu.

Lekar može da koristi iglu za ubrizgavanje male količine anestetika u unutrašnjost usta da bi se umrtvila gornja i donja usna. U ovom trenutku postupka možeš osetiti blagi ubod kada igla dodirne usta. Kada usne budu dovoljno utrnule, lekar će ubrizgati filer direktno u usne.

Neko kaže da ovo može izazvati osećaj hladnoće u bradi i obrazima. Kada se nađe hijaluron u usnama, možeš osetiti blagi ubod.

Pitaš se kako podmladiti usne? Evo kako!

Koliko traje tretman?

Postupak ubrizgavanja hijalurona u usnama traje svega nekoliko minuta. U budućnosti će ti verovatno trebati druge sesije da bi zadržala volumen na usnama.

Procenjuje se da injekcije Restilane-a traju između 15 i 60 minuta po ukupnom postupku. Budući da je područje usana mnogo manje u odnosu na druga područja ubrizgavanja, trajanje će verovatno pasti na kraćoj strani ove skale. Efekti povećanih usana će se pokazati tek nakon nekoliko dana.

Generalno, ubrizgavanje Juvederma uzima isto toliko vremena kao i u slučaju Restilane-a. Za razliku od Restilane-a, rezultati ubrizgavanja Juvederm-a u usne su trenutni.

 

Rezultat popunjavanja usana hijaluronom

Popunjavanjem usana hijaluronom postižu se dobri i pre svega, prirodni rezultati. Prirodni – u smislu punih, jedrih, mekanih, rumenih i glatkih usana, zbog delotvornih efekata hijaluronske kiseline. 

Nakon injekcije Restilane-a, rezultate ćeš verovatno videti tek nekoliko dana nakon procedure. Ovi fileri počinju da se troše nakon 10 meseci.

Sa Juvederm filerom na bazi hijaluronske kiseline, primećuje se osetna razlika na usnama gotovo trenutno. Rezultati traju oko godinu dana.

A šta ako si nezadovoljna rezultatima?

Jednostavno se vrati u ordinaciju svog lekara i rastvori hijaluron. Svi fileri koji se sada koriste – Restilane, Belotero, Volbella, Voluma, Juvederm – svi su na bazi hijaluronske kiseline. Tako da se svi mogu rastvarati sa hijaluronidazom – enzimom koji brzo i sigurno topi hijaluronsku kiselinu.

Možda želiš da probaš serum za punije usne?

Koliko traje hijaluron u usnama?

Zapamti, nijedan filer, pa tako ni hijaluron u usnama – nije zauvek. Znam da bi stvarno bilo lepo da to bude, ali nije. Svakako, krajnji rezultat i trajanje zavise od formule koju odabereš, ali najčešće traju oko šest meseci do jedne godine. 

To znači da ako ti se sviđaju tvoji početni rezultati, uživaj u njima jer to vremenom zaista ‘’izbledi’’. Određeni fileri na bazi hijalurona mogu da traju i do 18 meseci.

Što se tiče bilo čega što možeš učiniti za produženje filera, zaista nema puno toga. Svi metabolišu na individualnom nivou od osobe do osobe i vremenom ih telo apsorbuje.

Možeš da dobiješ ponovljene tretmane na svakih šest meseci. Ustanovljeno je da injekcije hijaluronske kiseline podstiču kožu da proizvodi više kolagena, stvarajući više prirodne ispupčenosti na usnama.

Krema sa kolagenom je više od tretmana za bore!

 

Povećanje usana hijaluronskom kiselinom- koliko traje oporavak?

Nakon što se obavi povećanje usana hijaluronskom kiselinom, tvoj život se može najnormalnije nastaviti – uprkos nekim člancima koji podstiču strah. 

Jedina stvar od koje bi trebalo da se držiš podalje je aspirin i drugi lekovi koji razređuju krv. Na ovaj način ćeš izbeći stvaranje modrica.

Otok prolazi obično za dan ili dva, a mogu da ti pomognu hladne obloge. Kad god osetiš bol, slobodno nanesi obloge od leda. Naravno, treba da ih držiš kratko vreme, a ne satima. 

Modrice oko usana su još jedna uobičajena neželjena pojava, koja može trajati oko nedelju dana. Usne se nakon postupka mogu osećati drugačije zbog prisustva filera.

Izbegavaj naporne aktivnosti, alkohol i izlaganje suncu (ekstremnoj toploti) ili ekstremnoj hladnoći najmanje 24 sata nakon ubrizgavanja hijalurona u usne da bi sprečila neželjene efekte.

Ako koristiš led, ne koristiš razređivače krvi, ograničiš unos alkohola, ne diraš usne i pokušaš da odmaraš (ležiš) nekoliko sati nakon postupka – trebalo bi da budeš u redu. Oporavak će biti minimalan. 

Naravno, svaki organizam je drugačiji. Tato je teško predvideti da li će se nakon ubrizgavanja hijalurona u usne pojaviti neka modrica  i koliko tačno će trajati oporavak.

Nemoj da piješ uz pomoć slamčice odmah nakon popunjavanja usana hijaluronom i nemoj da piješ vruće tečnosti. Zbog privremene utrnulosti ovog dela lica lako možeš da se opečeš.

hijaluron u usnama-2

 

Prirodno povećanje usana

Alternativa klasičnom ubrizgavanju hijalurona u usne svakako jeste prirodno povećanje usana – koje ne zahteva bilo kakav invazivni postupak. Ovo je za one dame koje žele zdravije rešenje za sebe ili se jednostavno plaše igle. Takođe, preporučuje se i za one koje žele da izbegnu potencijalne nuspojave popunjavanja usana hijaluronom.

U ove svrhe takođe može da se koristi hijaluron, budući da je hijaluronska kiselina prirodna supstanca – već prisutna u telu. Ali ovog puta hijaluron može da se nađe u balzamu ili serumu za prirodno povećanje usana, pored brojnih drugih prirodnih sastojaka. 

To mogu biti ekstrakt cimeta, kajenske paprike, đumbira i slično. Ovi sastojci ‘’iritiraju’’ kožu usana i izazivaju da ona blago otekne. Uz to i poboljšavaju dotok krvi u oblast usana. Na ovaj način se postiže prirodno povećanje usana.

Ne zaboravi i da možeš da masiraš usne neki esencijalnim uljima koja poboljšavaju cirkulaciju i ishranu usana. Tu su i sve popularnije vežbe za povećanje usana.

Hijaluron u usnama neželjena dejstva i komplikacije

Kao i svi medicinski postupci, hijaluron u usnama nosi rizik od nekih nuspojava i komplikacija. Alergijske reakcije na hijaluronsku kiselinu – molekul šećera koji se prirodno nalazi na površini kože – su retke. Ali moguće je razviti kvržicu (zvanu granulom) upaljenog tkiva.

Ova vrsta filera takođe može stvoriti kvržice ako se ubrizga u pogrešan deo kože, kao što je ako se ne ubrizga dovoljno duboko. Ove kvržice se mogu rastvoriti sa hijaluronidazom. Ovo je enzim koji razgrađuje hijaluronsku kiselinu.

Manje uobičajena nuspojava je blokiran krvni sud. To smanjuje dotok krvi u usnu. Na kraju može da ošteti tkiva usne, ali je lekarima lako da ih odmah uoče i odmah reše problem.

Manji neželjeni efekti tretmana usana obično prolaze u roku od jedne do dve nedelje, ali to može zavisiti od toga gde dobijaš injekciju. Ako tretiraš linije usana, očekuj da ove nuspojave nestanu u roku od sedam dana. Ako grickaš usne, neželjeni efekti mogu trajati i do 14 dana!

Pa hajde da pogledamo koje su to neželjene pojave povezane sa povećanjem usana hijaluronom.

 

Crvenilo i oticanje

Crvenilo i oticanje na mestu ubrizgavanja su normalna pojava i obično se smanjuju nakon nekoliko sati. Nakon ubrizgavanja hijalurona u usne, možeš svakako koristiti kozmetiku da sakriješ crvenilo dok ne nestane. 

 

Krvarenje ili modrice

Neobično krvarenje ili modrice mogu se pojaviti kao sporedni efekat tretmana dermalnim filerima. Koža koja okružuje usne može biti tamno crvene, ljubičaste ili plave boje i može biti osetljiva na dodir. Iako je manje krvarenje nakon tretmana normalno, trajno ili ozbiljno krvarenje treba odmah prijaviti medicinskom stručnjaku!

 

Promena boje kože

Neobično osvetljavanje ili potamnjenje tretirane kože može se pojaviti kao sporedni efekat upotrebe dermalnih filera na bazi hijaluronske kiseline. Ove nuspojave, koje se nazivaju hipopigmentacija i hiperpigmentacija, obično su privremene, ali mogu da nastanu kod određenih pacijenata. Pacijenti zabrinuti zbog neobične boje kože posle tretmana dermalnim filerima trebalo bi da se konsultuju sa lekarom radi dalje procene i nege.

 

Grudvice u usnama

Tvoja sopstvena biologija i vrsta materijala za punjenje usana koji izabereš određuju kako se dermalni filler smešta ispod tvoje kože. Ako se odlučiš za proizvod na bazi hijaluronske kiseline, kao što je Restilane, može doći do pojave grudvica na i oko mesta ubrizgavanja. 

Možeš tačno osetiti proizvod koji se nanosi ispod kože kada dodirneš lice! Ovaj efekat obično, ali ne uvek, prolazi sa vremenom. Pored toga, fileri na bazi hijaluronske kiseline mogu migrirati sa originalnog mesta ubrizgavanja u druga područja tvog lica.

 

Infekcija

Ukoliko tkiva pretrpe značajna oštećenja tokom postupka i dođe do kontaminacije – može da se razvije infekcija. Inficirana regija kože može biti otečena i svrbeti ili se može razviti čir ili lezija na koži.

Pacijenti koji razviju bakterijsku ili virusnu infekciju kože nakon primanja injekcije dermalnog filera treba da potraže lekara. Možda će biti potrebni dodatni lekovi za rešavanje simptoma infekcije kože.

Da li je za svakog povećanje usana hijaluronom?

Izbegavaj povećanje usana hijaluronom ako se bilo šta od sledećeg odnosi na tebe: 

  • alergije na ključne sastojke filera (uključujući hijaluron), 
  • trudnoća ili dojenje, 
  • upotreba lekova koji čine da si sklona infekcijama, 
  • istorija kožnih bolesti ili 
  • poremećaji krvarenja. 

Restilane i Juvederm fileri su namenjeni za one starije od 21 godine.

 

Povećanje usana hijaluronom cena

Naravno, kada je u pitanju uvećanje usana hijaluronom, cena varira u zavisnosti od ordinacije do ordinacije – kao i od vrste i količine ubrizganog filera. Moj ti je savet da ovde ne gledaš da prođeš jeftinije, budući da u većini slučajeva cena ide u korelaciji sa kvalitetom filera i stručnošću osoblja. 

Dobro raspitaj o svemu vezanom za sam proizvod – stručnost i kvalifikovanost osoblja koje izvodi tretman i samih uslova vezanih za sterilnost alata i ordinacije.

Opseg cena za hijaluron u usnama varira negde od 160-200 eura po kubiku proizvoda. Pri čemu količina ubrizganog hijalurona zavisi od krajnje veličine usana koju želiš da postigneš.

 

Nadam se da sam ti pomogla da shvatiš da li je povećanje usana hijaluronom ono čemu želiš da se podvrgneš kako bi uvećala svoje usne. 

Naravno, moj ti je savet da uvek prvo probaš prirodno povećanje usana, budući da je ovo opcija sa najmanjom mogućnošću za pojavu neželjenih efekata i komplikacija. 

U svakom slučaju, ako si ipak za brze rezultate i ako si sagledala sve ‘’za i protiv’’ razloge – uvek možeš da se odlučiš za povećanje usana hijaluronskom kiselinom.

Imaš li neko iskustvo na ovu temu? Podeli sa nama!

Tatjana Kos

Tatjana Kos

Obožavam da pišem, a najviše me zanimaju teme o lepoti, ljubavi i modi. Na Ona portalu dobila sam priliku da pišem na razne teme, kao što su celulit kod žena, strije, višak kilograma, bore na licu, opadanje kose, nega kose i još mnogo toga.

Ove teme su mi posebno važno, jer na taj način učim kako da se negujem, ali i drugim ženama pružam savete o nezi, kako tela, tako i kose.

Dodaj komentar

Klikni za komentar

Test