Naslovna » Krema sa kolagenom za bore: tvoj dobar izbor!
Lice

Krema sa kolagenom za bore: tvoj dobar izbor!

krema sa kolagenom

Ukoliko krema sa kolagenom postane deo tvog režima nege kože, nećeš zažaliti. Rezultati korišćenja ove kreme su vidljivi jako brzo i dugotrajni su. 

Taman si prebrinula akne i druge pubertetske brige. Možda te još uvek muče posledice neadekvatnog tretmana akni-ožiljci. Da bude još gore, nisi ni stigla da uživaš u koži bez dosadnih bubuljica, kad su ti se pojavile bore. 

Polako shvataš da obična krema za lice nije dovoljna da popuni bore i spreči nastanak novih bora. Zbog toga je krajnje vreme da uložiš u kremu protiv bora. Ali koju? Toliko je opcija na našem tržištu i svaka opcija obećava čudo.

Ako želiš meku, osveženu i zategnutu kožu, onda je krema sa kolagenom fenomenalna opcija.  Pritom, nudi više od običnog popunjavanja bora.Pročitaj u ovom tekstu zašto je to tako.

Krema sa kolagenom za lice 

O kolagenu se naširoko raspreda među stručnjacima i poklonicima kvalitetne kozmetike. Svuda ga možeš naći- u suplementima, filerima, ali i u kremama za lice. Jedan od razloga zašto je krema sa kolagenom popularna jeste činjenica da je kolagen prirodna supstanca, prisutna u našem telu. O drugim rezultatima ću ti reći malo kasnije. 

Zašto se koristi krema sa kolagenom?

Ako tvoja koža već proizvodi kolagen, šta će ti krema sa kolagenom? Razlog za to je pojačana degradacija kolagena u koži do koje dolazi prirodno u toku starenja, ali i zbog štetnog dejstva slobodnih radikala.

U ovom tekstu otkrij više o slobodnim radikalima!

Prema nekim procenama, naša koža gubi 1 % kolagena, pogotovo kada pređemo 35. godinu života. Bez potporne uloge kolagena, bore počinju da se pojavljuju, najviše u zoni oko očiju. 

Nadoknadom kolagena putem kreme dobićeš kožu kakvu si imala pre nego što je počela pojačana razgradnja kolagena. Dakle, tvoja koža će postati hidrirana, zategnuta i svežija. Naravno, koliko će drastični rezultati biti zavisi najviše od tvojih godina i koliko zapravo brineš o koži. Ako konstantno potamnjuješ kožu u solarijumu, lako možeš ostati nezadovoljna rezultatima. Malo više o tome ću ti reći kasnije.

A pre toga pročitaj šta nam je Dragana ispričala!

Draganu su dugo brinule bore, kao i podočnjaci oko očiju. Dok nije pronašla pravi tretman za sebe, noćima nije spavala, a onda su podočnjaci postali tamni, a bora je bilo i po vratu. Ona je sada nova žena sa savršeno čistim licem bez podočnjaka i bora.

Dragana sada nema problem sa borama, a  kako je uspela da ih se reši, pročitaj na ovom linku https://onaportal.com/blistavo-cisto-lice-bez-bora/

Kako se koristi krema sa kolagenom?

Iako je kolagen najpoznatiji kao sastojak koji sprečava nastanak bora i “pegla” postojeće bore, to mu nije jedina svrha. Pored toga, kolagen hidrira kožu i ima sposobnost isceljenja kože.

Ali, neće svaka vrsta kolagena izazvati sva tri efekta. Zbog toga je jako bitno da pažljivo pročitaš sastav kreme sa kolagenom prilikom kupovine, kako bi bila sigurna da ćeš dobiti efekat koji želiš. 

sastojci krema sa kolagenom

 

Krema sa kolagenom za zatezanje kože

Ako želiš da koristiš kremu sa kolagenom kako bi se oslobodila bora, moraš se odlučiti za kremu koja sadrži hidrolizovani kolagen ili peptide kolagena.

To znači da krema sadrži molekule koji su dovoljno mali da prodru u dublje slojeve kože gde će postati gradivne jedinice koje će fibroblasti pretvoriti u kolagen.

Rezultat će biti koža sa manje bora, ali i hidrirana. Ukoliko imaš neku ranicu na koži, ove kreme će ubrzati zarastanje rane.

baner

Krema za hidrataciju sa kolagenom

U ova dva slučaja, veličina molekula nije toliko bitna. Sasvim je u redu koristiti kremu sa nerazgrađenim kolagenom. Ovaj molekul je previše veliki da bi dospeo u dublje delove kože gde bi podstakao proizvodnju novih molekula kolagena.

Ali, nakon primene kreme, kolagen ostaje na koži gde intenzivno hidrira površinski sloj kože i isceljuje postojeće rane. Pored toga, kolagen ima sposobnost da smanji vidljivost ožiljaka od akni.

Ovde saznaj više o tome kako da se rešiš ožiljaka od bubuljica!

 

Najbolja krema sa kolagenom 

Da bi u potpunosti uživala sve pozitivne efekte kolagena na koži, moraš mudro da izabereš kremu. Pored veličine molekula, moraš da obratiš pažnju i na ostale sastojke koji mogu pomoći kolagenu da ostvari svoje dejstvo. 

 

Krema sa kolagenom i elastinom

 

U toku starenja, pored gubitka kolagena, naša koža gubi i elastin. Ovaj protein čini kožu elastičnom i baršunastom. Manjak elastina u koži se manifestuje ne samo borama, već i kožom koja se nakon laganog pritiska ili štipanja, ne vraća lako u svoj prvobitni oblik.

 

Krema sa kolagenom i elastinom se oslanja na udruženo delovanje ova dva sastojka kojim se postiže hidratacija i zategnutost kože. Kao i u slučaju samog kolagena, moraš obratiti pažnju na veličinu molekula elastina. Idealno, tvoja krema treba da sadrži peptide elastina koji će sa lakoćom dospeti do fibroblasta koji će sintetisati elastin iz tih peptida.

 

Krema sa kolagenom i hijaluronom

 

Još jedan jako popularan sastojak krema za negu kože jeste hijaluron ili hijaluronska kiselina. Ova supstanca je odlična za kožu jer je u stanju da zadrži do 1000 puta više vode od svoje težine. Dodatno, hijaluron ima antibakterijski efekat, kao i sposobnost isceljivanja rana. 

 

U ovom tekstu otkrij više o hijaluronskoj kiselini!

 

Poput kolagena i elastina, hijaluronsku kiselinu proizvodi naša koža, ali njena proizvodnja sa godinama opada. Zato njena nadoknada putem kreme je sjajan način da pomogneš koži da nadoknadi gubitke i posledice tog gubitka.

 

Otkrij više u ovom tekstu o kremi sa hijaluronskom kiselinom.

 

Krema sa kolagenom i hijaluronom će hidrirati kožu. Pored toga, ova krema će brzo popuniti fine linije i bore, ali i ubrzati zarastanje rana. Zbog udruženog delovanja ova dva prirodna sastojka, možeš očekivati da brže postigneš sve efekte koja ova dva sastojka nude.

 

Krema sa retinolom i kolagenom

Retinol je jedan od najdelotvornijih anti age sastojaka. Ovaj derivat vitamina A ima sposobnost popunjavanja čak i najdubljih bora. Pored toga, retinol deluje antioksidantno. 

 

Krema sa kolagenom i retinolom se koristi samo za popunjavanje bora. Pored toga što ova dva sastojka udruženo deluju u eliminaciji bora, retinol svojim antioksidantnim dejstvom štiti kolagen od razgradnje.

 

Krema sa kolagenom i koenzimom Q10

Koenzim Q10 ima sposobnost da pojača sintezu kolagena i elastina. Dodatno, ovaj sastojak štiti kolagen od razgradnje pod dejstvom UV zraka. Krema sa kolagenom i koenzimom Q10 će brzo popraviti štetu koju su izazvali slobodni radikali. Posebno je efikasna u zoni oko očiju.

 

Krema sa kolagenom i ekstrakti čaja

Ekstrakti crnog i oolong čaja postaju sve popularniji sastojci krema za negu kože. Zbog svojih antioksidantnih sastojaka se dodaju anti age kremama. Pored toga, ovi sastojci imaju i protivupalna svojstva.

Da li znaš kako ti može pomoći oolong čaj?

 

Krema sa kolagenom i ekstraktima čaja je idealan saveznik u borbi sa finim linijama i dubokim borama. Takođe, ako te muče akne i ožiljci od akni možeš pomoći ozdravljenje kože uz pomoć ove kreme. 

U ovom tekstu otkrij više o kremi protiv bora!

 

Krema sa vitaminom C i kolagenom

Vitamin C je prirodni sastojak sa antioksidantnom aktivnošću. Često se može naći u kremama i serumima za akne, ali i za podmlađivanje.

 

Razlog zašto se kombinuje sa kolagenom je taj što vitamin C svojim antioksidantnim dejstvom sprečava razgradnju kolagena. Istovremeno, stimulacijom fibroblasta, vitamin C dovodi do pojačane produkcije kolagena. Zbog toga, ako te muče bore ili akne, krema sa kolagenom i vitaminom C je sjajan izbor za tebe.

 

Krema ekstraktom semena grožđa i kolagenom

 

Ekstrakt semena grožđa je još jedan prirodan sastojak koji stiče popularnost u kozmetičkoj industriji. Svoj uspon duguje činjenici da je višestruko koristan za kožu. Pored isceljenja rana, ekstrakt semena grožđa može da se pohvali protivupalnim i antioksidantnim dejstvom.

 

Zbog svega toga, krema sa kolagenom i ekstraktom semenki grožđa je odličan izbor ako te muče akne, ožiljci od akni, ali i bore. Zbog antioksidantnog delovanja, ekstrakt semenki grožđa će sprečiti razgradnju kolagena i upravo je to razlog zašto se ova sastojka kombinuju.

 

Krema niacinamidom i kolagenom

 

Niacinamid je moćni antioksidans, poznat i kao jedan od oblika vitamina B3. Efekat ovog jedinjenja na kožu je dvojak- pomaže zadržavanje vode u koži i povećava elastičnost kože.

 

Kombinacija kolagena i niacinamida je idealna ako te muče suva koža ili bore. Ova dva jedinjenja će hidriranjem kože olakšati tvoje muke sa suvom kožom i finim linijama, dok će povećanjem elastičnosti kože ukloniti i duboke bore.

Saznaj kako smanjiti bore na licu!

 

Krema neodermilom i kolagenom

 

Neodermil (Neodermyl) je inovativna supstanca koja ima sposobnost da stimuliše fibroblaste da sintetišu kolagen i elastin. Kombinacija ova sastojka će brzo i lako zategnuti tvoju kožu. Zato, ako imaš problem sa borama i finim linijama, krema sa ova dva sastojka je kao stvorena za tebe.

baner

Krema sa kolagenom rezultati

 

U načelu, krema sa kolagenom će poboljšati izgled tvoje kože u roku od mesec dana. Međutim, da li će zaista biti tako zavisi od nekoliko faktora. Evo koji su to faktori:

  • Izlaganje UV zracima Prekomerno sunčanje i odlasci u solarijum dovodi do razgradnje kolagena u koži. Ukoliko ne želiš da otkažeš sunčanje ili solarijum, bar se postaraj da tvoja krema, pored kolagena sadrži i neki antioksidans. Najbolja opcija je vitamin C, koji će i stimulisati proizvodnju novog kolagena.
  • Redovna primena Da bi videla rezultate, moraš redovno da koristiš kremu sa kolagenom. Dva puta dnevno nanesi kremu i u roku od najviše mesec dana ćeš primetiti da imaš manje akni i da su ti i najdublje bore popunjene. 
  • Sastav kreme Prilikom izbora kreme sa kolagenom, moraš da povedeš računa i o drugim sastojcima. Ako ti je koža previše suva, onda je krema sa kolagenom i hijaluronom za tebe. Trebalo bi da vidiš rezultate već posle prve primene. Međutim, ako su ti akne glavni problem, izaberi kremu sa ekstraktima čaja i kolagenom. U roku od mesec dana, tvoja koža bi morala da bude zdravija. Za bore je najbolja opcija sa neodermilom i kolagenom. U ovom slučaju, prve značajne rezultate bi trebalo da vidiš posle dve nedelje.

najbolja krema sa kolagenom

Krema sa kolagenom iskustva

Sva iskustva sa kremama sa kolagenom koja su pronašla na internetu su pozitivna. Jedine zamerke koje sam pronašla su na račun toga što je kolagen životinjskog porekla.

Jasmina koristi kremu sa kolagenom već dva meseca i kaže da su rezultati korišćenja vidljivi ne samo njoj, već i svima oko nje. Bore na čelu su postale gotovo nevidljive.

Sa druge strane, bore smejalice su manje uočljive.

Zbog toga je krema sa kolagenom postala deo njene svakodnevne rutine nege kože. 

 

Ako želiš da znaš više, pročitaj naš tekst o borama smejalicama.

Ranka je obično kritična prema proizvodima koji obećavaju rezultate u kratkom vremenskom roku. Međutim, nakon što je malo promislila, odlučila je da pruži šansu kremi sa kolagenom. Već nakon prve primene je osetila da joj je koža zategnutija i svežija. 

Marijana tvrdi da je tek u 42. godini života pronašla najbolju kremu za hidrataciju. Posle svega nedelju dana je odlučila da će krema sa kolagenom i hijaluronom zauvek biti deo njene rutine nege kože. Kaže da njena koža brzo upija kremu i da njena koža odmah postaje meka poput pliša.

 

Mira je imala nekoliko problema-koža joj je bila suva, opuštena i izborana , a imala je i uvećane pore na nosu i obrazima. Kupila je kremu sa kolagenom u nadi da će se rešiti suve kože. Međutim, samo jednom kremom je uspela da reši sve probleme sa kožom. 

Posle prve primene, primetila je da su joj pore smanjene, a koža hidrirana i meka na dodir. Posle svega nedelju dana, izgledala je mlađe, a suvoća kože je postala prošlost. Sada samo vodi računa da uvek ima kremu sa kolagenom u neseseru.

Sigurna sam da ti je jasno zašto je krema sa kolagenom odlična za kožu, naročito ako te muče bore. Sve što je potrebno sada je da, naoružana smernicama iz ovog teksta, investiraš u kvalitetnu kremu sa kolagenom i počneš redovno da je primenjuješ. 

Šta ti misliš o kremi sa kolagenom? Piši nam u komentarima.

Test