Naslovna » Otkrij zašto ti je neophodna krema sa hijaluronskom kiselinom!
Lice

Otkrij zašto ti je neophodna krema sa hijaluronskom kiselinom!

Krema sa hijaluronskom kiselinom

Čula si da ti krema sa hijaluronskom kiselinom može pomoći i želiš da znaš više? Ne traži dalje jer sam ja sakupila sve bitne informacije na ovom mestu.

Preparati sa hijaluronskom kiselinom zaista pružaju mnogo svakom tipu kože. Popunjavanje finih linija i hidrirana koža su najpoznatiji, ali ne i jedini efekti krema sa hijaluronskom kiselinom.

Nakon kratkog vremena korišćenja kreme sa hijaluronom, primetićeš drastične razlike u izgledu svoje kože. Mnogi problemi mogu biti rešeni ili bar umanjeni ovom fenomalnom supstancom. 

Želiš da znaš više? Pročitaj ovaj tekst i saznaj zašto ti je neophodna krema sa hijaluronskom kiselinom.

Zašto se koriste kreme sa hijaluronskom kiselinom?

Hijaluronska kiselina je prirodan sastojak u koži. Zvuči pomalo čudno da dodaješ koži nešto što ona već sama proizvodi, zar ne?

Ali proizvodnja hijaluronske kiseline sa godina opada. Za to su najzaslužniji UV zraci. Uvek možeš da se kloniš Sunca i solarijuma. To će svakako moći, ali nažalost, nije dovoljno.

Srećom, postoji rešenje. Lako je dostupno. Sve što treba da uradiš da bi nadoknadila te gubitke, jeste da uložiš u kvalitetnu kremu sa hijaluronskom kiselinom. Naročito ako muče suva koža i bore. Detaljnije ću o tome ću malo kasnije.

Dodatkom hijaluronske kiseline ćeš pomoći koži da umanji štetu izazvanu UV zracima. Takođe, pomažeš koži da zadrži vodu i sprečavaš nastanak bora. Postoje razni proizvodi sa hijaluronom. Krema sa hijaluronskom kiselinom je ipak najefikasniji način dodavanja hijalurona koži. Razlog tome je što se nanosi svakodnevno

Krema sa hijaluronom je višestruko talentovana. Osvežava lice, hidrira ga i čini ga mekšim. Dodatno, smanjuje vidljivost finih linija. Ima čak i sposobnost umirenja kože i ubrzava isceljenje.

Znaš da volimo da delimo iskustva žena i devojaka, koje su uspele svoj problem sa licem da reše. Važno je da čuješ iskustva drugih! Draganu su dugo brinule bore, kao i fleke na licu. Uspela je da otkrije brzo, prirodno i jednostavno rešenje! 

Dragana više nema problem sa borama, a kako je uspela da ih se reši, pročitaj na ovom linku https://onaportal.com/blistavo-cisto-lice-bez-bora/

Kako na kožu deluje krema sa hijaluronskom kiselinom?

Znaš onaj osećaj kad dugo trpiš žedna i popiješ čašu hladne vode? Tako će se tvoja koža osećati kad naneseš kremu sa hijaluronskom kiselinom. Primetićeš da je koža nežnija na dodir i da puder samo klizi kad ga nanosiš. Što ima i smisla, jer nema brojnih linija u kom bi se taj puder nataložio. I taj osećaj svežine traje sve do sledećeg pranja lica i nanošenja kreme sa hijaluronom.

Hidratantna krema sa hijaluronskom kiselinom ti je zato neophodna. Ovaj magični sastojak, poznat i kao hijaluron, zaista čini mnogo. 

Krema sa hijaluronskom kiselinom

Kakve efekte ima hijaluronska kiselina na kožu?

Hijaluronska kiselina ili hijaluron je viskozna supstanca. Naša koža je proizvodi sa ciljem da privuče vlagu i tako održi kožu hidriranom.

Iako je hijaluronska kiselina koja se dodaje kremama i serumima proizvedena u laboratoriji, ima potpuno isti efekat. Kad naneseš hijaluronsku kiselinu na kožu, ona poput magneta privlači vodu.

U stanju je da privuče čak 1000 puta više vode od svoje težine. 

Još jedna stvar na koju treba da obratiš pažnju jeste oblik hijaluronske kiseline u kremi.

Proizvođači često napišu na etiketi da se radi o kremi sa hijaluronskom kiselinom. Međutim, ako pročitaš sastav, nema hijaluronske kiseline. Umesto nje, stoji natrijum-hijaluronat.

Ova supstanca je so hijaluronske kiseline i ima potpuno isti efekat kao hijaluronska kiselina. 

Zbog tako efikasne hidratacije, hijaluronska kiselina ima uticaj i na bore. Jedan od razloga zašto nam je koža meka u mladosti je upravo zbog pojačane proizvodnje hijaluronske kiseline.

Kad njena proizvodnja počne da opada, sve što možemo da povratimo tu mekoću, svežinu i da je podmladimo jeste da je nadoknadimo pomoću kreme ili seruma za lice.

baner

 

Dodatno, hijaluronska kiselina ubrzava isceljivanje rana i ima antibakterijski efekat.

Pored ovoliko blagodeti i ne čudi što postoji toliko krema sa hijaluronskom kiselinom na tržištu. 

Ali nije svaka krema sa hijaluronom dobra za tebe. Najbolje kreme sa hijaluronskom kiselinom su pažljivo formulisane sa prirodnim supstancama koje imaju sličan efekat kao hijaluronska kiselina. Ili rešavaju neki drugi problem tvoje kože, bez ometanja delovanja hijalurona.

Kako se koristi krema sa hijaluronskom kiselinom?

Kako ćeš koristiti kremu sa hijaluronom, zavisi od potreba tvoje kože. Mada, većina ljudi će imati velike koristi od proizvoda sa hijaluronom. Pošto se radi o prirodnoj supstanci koje naše telo i samo proizvodi, bezbedna je za upotrebu. 

Ali moraš uložiti u kvalitetan proizvod. U suprotnom, možeš čak i naškoditi svojoj koži. Malo više o tome ću kasnije u tekstu pisati. 

Za sada, treba da se upoznaš sa svim mogućnostima kreme sa hijaluronom. Evo kako sve možeš koristiti kremu sa hijaluronom.

 

Hidratantna krema sa hijaluronom

Krema sa hijaluronskom kiselinom se pre svega koristi za hidrataciju. Iako je kiselina, ne moraš se bojati. Ona neće, poput salicilne ili mlečne kiseline, izvršiti piling ili čak iritirati kožu. Hijaluronska kiselina će vezati vodu za sebe. Tako koža postaje i ostaje dugo hidrirana. Takođe, primetićeš da ti je koža mekša, već posle prve upotrebe.

Saznaj više u ovom tekstu o najboljoj hidratantnoj kremi za negu lica..

 

Anti age krema

 

Ukoliko te muče bore, krema sa hijaluronskom kiselinom ti može biti odličan saveznik. U popunjavanju finih linija je ova supstanca pravi maher. Za nešto dublje bore, hijaluron mora da radi u sprezi sa drugim prirodnim supstancama. 

 

Krema za isceljenje rana

Jedna od dobrobiti hijaluronske kiseline je to što ubzava iseljenje rana. Zato, ako te muče sitne posekotine, slobodno nanesi kremu sa hijaluronskom kiselinom. Ova kiselina ima i protivupalno i antibakterijsko dejstvo. Zato je možeš koristiti čak iako imaš kožu sklonu aknama.

U ovom tekstu otkrij više o tome kako ukloniti akne prirodnim putem.

 

Koliko često koristiti kremu sa hijaluronskom kiselinom

Generalno, nema nekih posebnih ograničenja. Ukoliko želiš da isprobaš anti-age kremu sa hijaluronskom kiselinom, dovoljno je da je nanosiš jednom dnevno. Sa druge strane, hidratantna krema sa hijaluronskom kiselinom treba da se nanosi bar jednom dnevno. Idealno bi bilo da je nanosiš nakon svakog čišćenja kože.

Ako želiš da znaš više, ovde možeš pročitati naš tekst o pravilnom čišćenju lica kod kuce.

Ukoliko želiš da brže isceliš sitnu posekotinu ili umiriš opekotinu od Sunca, krema sa hijaluronom je svakako odličan izbor. Samo je nanesi po potrebi. 

 

Kreme za lice sa hijaluronskom kiselinom prema tipu kože

Nakon čišćenja lica ti je neophodna hidratantna krema. Sada kad znaš koliko je potentna krema sa hijaluronskom kiselinom, sigurna sam da razmišljaš da li je pogodna za tvoj tip kože. Odgovor je da! Svaki tip kože ima korist od kreme sa hijaluronskom kiselinom.

 

Krema sa hijaluronom za suvu kožu

Ako te muči suva koža, sigurna sam da ti je dosad jasno zašto bi hidratantna krema sa hijaluronom bila odličan izbor. Jer su generalno svi humektansi odlični saveznici u borbi protiv prekomernog sušenja kože.

Pored hijaluronske kiseline, tvoja krema može da sadrži i druge humektanse: med, sorbitol, glicerin… Iako nisu efikasni koliko i hijaluronska kiselina, uspešni su u vezivanju vode za kožu. Med takođe ima i antibakterijski efekat.

Dodatno, suvoj koži prijaju lipidi. Njih možeš dobiti, pre svega, iz ulja. Brojna ulja sadrže omega 3 masne kiseline koje deluju protivupalno kao i vitamine rastvorljive u mastima. Ti vitamini deluju antioksidantno. To znači da štite kožu od slobodnih radikala. 

Saznaj u ovom tekstu više o slobodnim radikalima.

 

Krema sa hijaluronskom kiselinom za masnu kožu

Glavna odlika masne kože lica je prekomerno lučenje sebuma. Ovu supstancu prirodno luče lojne žlezde. Sebum pomaže izbacivanje mrtvih ćelija iz pora, ali i hidrira kožu

Pošto sebum već hidrira kožu, zvuči kao da ti nije potrebna hidratacija. Ali je ona itekako potrebna. Zapravo, ako želiš da staviš mašćenje lica pod kontrolu, potrebna su ti bar dva preparata: preparat za čišćenje lica i hidratantna krema.

Hidratantna krema sa hijaluronom je fantastičan izbor za masnu kožu. U kombinaciji sa kvalitetnim preparatom za čišćenje, staviće lučenje sebuma pod kontrolu. Pored hijaluronske kiseline, tvoja krema bi trebalo da sadrži i supstance koje regulišu lučenje sebuma, kao što je vitamin C.

 

Krema sa hijaluronskom kiselinom za mešovitu kožu

Potrebe mešovite kože je najteže zadovoljiti.  T-zona (čelo, nos i brada) su najčešće masni, dok su obrazi suvi ili normalni. 

Kao što sam gore napisala, hijaluronska kiselina odgovara i suvoj masnoj koži lica. Zato možeš bez bojazni nanositi kremu sa hijaluronom na mešovitu kožu lica.

 

Krema sa hijaluronskom kiselinom za osetljivu kožu

Brojni iritansi mogu da izazovu reakciju na osetljivoj koži lica. Peckanje i crvenilo su najčešće reakcije, a supstance koje mogu da ih izazovu su brojne. Zato bi trebalo da posebno obratiš pažnju na sastav hidratantne kreme.

Sama hijaluronska kiselina izuzetno retko iritira kožu. Ukoliko se plašiš, možeš da uradiš mali test. Nanesi malu količinu kreme na podlakticu. Ako nakon 24 sata nema reakcije, možeš da koristiš kremu sa hijaluronskom kiselinom.

Pored humektansa poput hijaluronske kiseline, potrebne su ti supstance koje umiruju kožu. Mnogo dobrobiti ti mogu doneti kamilica, zeleni čaj ili ovas. Ove tri biljke umiruju kožu.

 

Krema sa hijaluronskom kiselinom za zrelu kožu

Podmlađivanje kože je jedan od najpopularnijih efekata hijaluronske kiseline. U kombinaciji sa drugim anti-age supstancama može značajno da izgladi lice.

Supstance poput neodermyla, aktivni sastojci masline i aktivirane aminokiseline mogu da pojačaju efekte hijaluronske kiseline. Neodermyl i aktivirane aminokiseline jačaju kožu i zatežu je. A aktivni sastojci masline hidriraju kožu i sprečavaju dalje oštećenje slobodnim radikalima.

Sve ove sastojke možeš naći u Neboreli. Ova fantastična krema protiv bora domaće proizvodnje ti nudi sve sastojke koje sam spomenula. Ukoliko je redovno koristiš, već nakon mesec dana ćeš otkriti koliko je moćna hijaluronska kiselina. Sveže i zategnuto lice će konačno postati tvoja realnost!

Krema za lice sa hijaluronskom kiselinom

 

Krema sa hijaluronskom kiselinom rezultati

Kakve ćeš rezultate dobiti, zavisi od kvaliteta kreme sa hijaluronom koju koristiš. Najbolje efekte ćeš postići ako izabereš proizvod koji sadrži prirodne supstance. Ove supstance su blage prema koži, ali efikasne. 

Najbolje hidratantne kreme sa hijaluronom će već nakon prvog nanošenja dati vidljive rezultate. Ukoliko nema vidljivih efekata, verovatno se radi o lošem proizvodu.

Ovakvi proizvodi često sadrže štetne supstance, poput silikona. Oni stvaraju neprobojnu barijeru na površini kože koja onemogućava hijaluronskoj kiselini da veže vodu iz vazduha. 

Ako si odabrala kvalitetan, prirodan proizvod primetićeš da ti je koža mekša i svežija. Ukoliko ti je koža inače masna, primetićeš da se manje masti. Ako je suva, primetićeš da ti se koža manje ljuspa i da efekat hidratacije duže traje.

Što se kreme protiv bora tiče, za stvarni efekat podmlađivanja moraš da sačekaš. Ali, uopšteno rečeno, za nekih mesec dana bi trebalo da vidiš značajne rezultate. Fine linije bi trebalo da su prošlost. A duboke bore bi trebalo da su značajno popunjene.

baner

 

Krema sa hijaluronskom kiselinom iskustva

Kao što možeš da pretpostaviš, sva iskustva koja sam pronašla su pozitivna. 

Jedna žena je, nakon godina isprobavanja raznih hidratantnih krema konačno kupila kremu sa hijaluronskom kiselinom. Pored suve kože, mučila su je akne. Kao da to nije dovoljno, njena koža je osetljiva. Zbog toga je, nakon male istrage, odlučila da pruži priliku kremi sa hijaluronskom kiselinom. I nije zažalila. Posle prve upotrebe je primetila da je njena koža svežija i mekša.

Druga žena je kupila kremu sa hijaluronskom kiselinom za svoju ćerku. Njena devojčica se dugo mučila sa ekcemom, zbog čega je izbegavala umivanje. Nakon prve upotrebe, njena koža je umirena i meka. 

Najviše hvalospeva za kremu sa hijaluronom je imala žena sa masnom kožom. Njena koža je stalno bila sjajna i sa proširenim porama. Tvrdi da joj čak ni komplikovana rutina nije pomagala. Tek kad je u tu rutinu uvrstila kremu sa hijaluronom primetila je da joj se koža manje masti. Pomoglo joj je i sa oštećenjem kože izazvano izlaganjem Suncu.

I kad je podmlađivanje kože u pitanju, svi imaju samo reči hvale za kremu sa hijaluronom. Jedna žena je dugo izbegavala sve kiseline, misleći da će iritirati i oštetiti njenu kožu. Tek kad je isprobala kremu sa hijaluronskom kiselinom za hidrataciju, shvatila da ipak ima nade da se reši i bora. Uložila je i u kvalitetnu anti-age kremu sa hijaluronom i prirodnim ekstraktima i uspela da ispegla većinu bora.

 

Sada kad znaš koliko ti pruža hijaluronska kiselina, treba da uložiš u serum ili kremu sa ovim čudesnim sastojkom. 

Serumi su izuzetno korisni, ali često sadrže supstance poput alfa hidroksi i beta hidroksi kiselina. Zbog toga smeju da se nanose dva do tri puta nedeljno. Sa druge strane, kremu sa hijaluronskom kiselinom smeš da nanosiš svaki dan. Što znači da ćeš brže da primetiš sve pozitivne promene koje sam spomenula u ovom tekstu.

Naravno, možeš i da kombinuješ serum i kremu sa hijaluronom. Šta god da odlučiš, ne možeš da pogrešiš. 

A šta ti misliš o kremi sa hijaluronskom kiselinom? Da li si možda koristila neku kremu sa hijaluronskom kiselinom? Piši nam svoje utiske u komentarima.

Test