Naslovna » Vodeni celulit ne treba da te brine više!
Telo

Vodeni celulit ne treba da te brine više!

vodeni celulit

Vodeni celulit stvara ti glavobolje? Ako priželjkuješ vitko telo bez ovog neželjenog gosta, na pravom si mestu. Pročitaj tekst i saznaj kako da ga se rešiš.

Isprva ti verovatno nije delovalo kao da imaš celulit. Koža ti nije baš prekrivena jamicama ili sitnim rupicama. Nakon konsultacije sa lekarom, utvrdila si da nije reč o nekom ozbiljnom oboljenju. Posle još malo istraživanja si otkrila da se tvoja muka zove vodeni celulit. Sad nisi sigurna šta je ni kako treba da se boriš protiv njega. Ne brini, sve ću ti objasniti.

Kakva god vrsta celulita da te muči, bitno je da znaš da nisi usamljena. Veliki broj žena se muči sa uklanjanjem pomorandžine kore. Od dijeta do preparata, svašta je u ponudi kao lek za celulit.

Iako nije jednostavno, moguće je ukloniti celulit. Sve što je potrebno malo dobre volje, zato što postoji brdo rešenja za nestanak celulita. Kad jednom doneseš odluku, celulit lako može postati deo tvoje prošlosti. Čak je moguće ukloniti celulit za kratko vreme.

Najpre dobro osmotri zone pogođene celulitom na svom telu. Ukoliko si sigurna da je vodeni celulit tvoj problem, u nastavku ovog teksta ćeš pronaći rešenje. Samo nastavi da čitaš.

 

Šta je vodeni celulit?

Vodeni celulit je najređi tip celulita. Iako mnogo različitih faktora može da stvori i pogorša celulit, kod vodenog celulita osnovni problem je loša cirkulacija. Dodatni problem je zadržavanje tečnosti. Zbog toga, izostaje uklanjanje toksina. Nakupljeni toksini oštećuju vezivno tkivo. Zato, čak iako imaš malo masnog tkiva, pojaviće se celulit na tvom telu. Ova vrsta celulita je često praćena grčevima. 

Ne bih da te plašim, ali jedna od posledica nelečenog vodenog celulita su proširene vene. Ako nisi znala, proširene vene se mogu javiti i kod mladih ljudi.

Zato bi trebalo da započneš tretman vodenog celulita što pre.

Tako ćeš izbeći stvaranje proširenih vena. Ili sprečiti da se situacija pogorša.

 

Kako nastaje vodeni celulit?

Većina žena koje se muče sa vodenim celulitom su mlade i mršave. Glavne razloge za pojavu vodenog celulita sam spomenula gore. Ali šta uzrokuje lošu cirkulaciju i zadržavanje tečnosti? 

Postoji mnogo faktora koji uzrokuju i pogoršavaju vodeni celulit. Neki od tih faktora su:

  • Oralna kontracepcija
  • Manjak fizičke aktivnosti
  • Često nošenje uske odeće
  • Previše sedenja u jednom položaju
  • Često prekrštene noge
  • Slana hrana ili neredovni obroci
  • Često nošenje visokih štikli.

Ovo je mnogim devojkama pomoglo kod celulita, pa tako i Bojani. Otkrila nam je kako se celulit sa njenog tela bukvalno istopio.

Sada su njene NOGE LEPŠE NEGO IKADA BEZ GRAMA CELULITA.

Kako je Bojana uspela da se reši celulita sa tela, saznaj na ovom linku https://onaportal.com/ni-grama-celulita-vise-nemam-na-nogamaznam-da-isto-zelis-i-ti/

Šta god da je uzrok, rezultat je jasan. Tvoja koža je poput sunđera, a možda čak i bolna na dodir. Zbog svega toga, moraš ukloniti vodeni celulit.

Kako izgleda vodeni celulit na nogama?

Ovaj celulit pogađa uglavnom noge. Jedna od glavnih odlika vodenog celulita jeste što pogađa i listove. Zbog celulita na nogama one mogu izgubiti svoj lep i prirodan ženstveni oblik, a da bude još lošije mogu početi da izgledaju kao stubovi.

Da, dobro si me razumela. Ne radi se samo o celulitu na butinama. Ovaj vid celulita pogađa i listove. Upravo zbog toga može da izazove proširene vene. Da se to ne bi dogodilo važno je na vreme ukloniti celulit na nogama.

Dakle, ako odraz u ogledalu pokazuje noge u obliku stubova, verovatno se radi o vodenom celulitu. Ukoliko ti se na nogama pojavljuju neobjašnjive modrice i koža je bolna na dodir, onda možeš biti 100 % sigurna da se radi o vodenom celulitu.

Vodeni i fibrozni celulit razlike

Iako se obe vrste celulita uglavnom javljaju kod mlađih žena, bitno se razlikuju.

Fibrozni celulit je uglavnom skoncentrisan oko kukova i na butinama. Za razliku od fibroznog  ili tvrdokornog celulita, vodeni celulit se uvek javlja na nogama, posebno oko listova.

Inače, drugi naziv za vodeni celulit je edematozni celulit.

Fibrozni celulit formira jamice na koži. Kad se kaže “pomorandžina kora”, uglavnom se misli na fibrozni celulit. Dakle, ako tvoja koža ima “zrnastu” strukturu koja se ne menja tokom hoda, onda patiš od tvrdog celulita.

Sa druge strane, vodenasti celulit ima više sunđerastu strukturu. Mada, neke žene sa vodenim celulitom kažu da im noge imaju kašastu konzistenciju.

Ukoliko želiš da saznaš više, pročitaj naš tekst o tvrdom celulitu.

 

Kako se osloboditi vodenog celulita sa zadnjice?

Već sam spomenula da se vodeni celulit javlja mahom na nogama. Ali tebe ipak muči celulit sunđerastog izgleda na zadnjici. Sigurno je onda vodeni celulit, zar ne?

 

Postoji još jedna vrsta celulita koji se naziva meki celulit. Velika je verovatnoća da se radi o ovoj vrsti celulita na zadnjici. Čak je moguće da na različitim delovima tela imaš različite vrste celulita. Znam, nije pravedno. Ali je itekako moguće.

Misliš da je ipak vodenasti celulit u pitanju? Ne brini i za to ima leka. Samo prati šta sam napisala za skidanje vodenog celulita na nogama. Ako primeniš sve što sam savetovala dole za skidanje vodenog celulita na butinama, primetićeš rezultate i na zadnjici. 

 

Vodeni celulit lečenje

Uklanjanje vodenog celulita, tj.proces lečenja je prilično jednostavno lako. Ali bi trebalo da problemu priđeš sa više različitih strana. Samo tako možeš osigurati uklanjanje vodenog celulita. 

Da vidimo kako!!

Ishrana za celulit

Loša ishrana generalno može da izazove celulit, ali znaj da postoji i hrana koja topi celulit. Ili još gore, da pogorša postojeće stanje. Kad je u pitanju ova vrsta celulita, glavne smetnje su preterano slatka ili slana hrana. 

Dakle, dalje ruke od slatkiša i gaziranih pića. I povedi računa o tome koliko soliš hranu. Šećer možeš zameniti zdravijim alternativama, poput stevie. So možeš zameniti drugim začinima. Tako ćeš dodati ukus, ali neće doći do zadržavanja vode.

Uvrsti više voća i povrća u svoju ishranu. Ne škodi ni dodatak suplemenata. Za ovaj celulit su se dobro pokazali suplementi sa venotoničnim dejstvom. Na primer, žen-šen

Još jedna stvar koja ti može pomoći da ukloniš vodeni celulit su čajevi. Prirodni čajevi pospešuju izbacivanje vode iz organizma, a jedan od bolih je čaj od peršuna za  celulit.

 

Povedi računa o nogama

Kako bi predupredila nastanak vodenog celulita ili zaustavila njegov dalji razvoj, možeš da probaš kompresivne čarape za vene. Ove čarape su i sjajan način da sprečiš nastanak proširenih vena.

Druga stvar koju bi mogla da uradiš je da smanjiš nošenje štikli. Takođe, nakon dugog hoda bi bilo dobro da legneš i podigneš noge na jastuk. Tako pomažeš vraćanje krvi u srce. Što znači smanjeno zadržavanje tečnosti u nogama i manje šanse da se vodeni celulit pogorša.

 

Limfna drenaža 

Limfna drenaža pomaže uklanjanje svih tipova celulita. Ali je posebno zgodna za skidanje vodenog celulita.  Najlakši način da uradiš limfnu drenažu je uz pomoć četke. Suvim četkanjem ćeš ukloniti i mrtve ćelije. Na taj način ćeš i olakšati prodiranje anticelulit gela u dublje slojeve kože.

Suvo četkanje uvek treba da izvodiš u kadi. Započni tretman tako što ćeš lagano prelaziti četkom od dlanova ka srcu. Pritisak četkom je uvek blag. 

Nakon dlanova, pređi na trup i na kraju na noge. Nakon toga se istuširaj. Ukoliko možeš da izdržiš, probaj da se tuširaš naizmenično hladnom i toplom vodom. To je još jedan način da poboljšaš lošu cirkulaciju u nogama

 

Vežbe za celulit

Za tretman vodenog celulita se preporučuju lagane vežbe. Za optimalne rezultate, probaj vožnju bicikle, šetnju ili ,možeš plivanjem da skineš celulit.

Ako na poslu dugo sediš ili stojiš, probaj da nađeš vremena za čučnjeve. Takođe bi bilo dobro da koristiš stepenice umesto lifta. Sve su to sitnice, ali je njihov efekat na vodeni celulit odličan. 

Anticelulit gel

Promena ishrane, vežbe i limfna drenaža će ti svakako pomoći u skidanju vodenog celulita. Ali ako priželjkuješ trajno rešenje, potreban ti je anticelulit gel.

Postoje i anticelulit kreme koje možeš da koristiš. Ali bi prednost trebalo da daš anticelulit gelu. Razlog tome je što gel ima laganu teksturu. Zbog toga lakše prodire u dublje slojeve kože. Efikasnija dostava aktivnih principa u dublje slojeve kože znači da će gel lakše skinuti celulit.

Druga stvar na koju treba da obratiš pažnju je sastav. Poslednja stvar koju želiš je da baciš pare na proizvod koji je neefikasan. Ili još gore, ima štetna dejstva.

Zato bi trebalo da uložiš u kvalitetan, anticelulit gel. Preparati za uklanjanje celulita su bogati prirodnim supstancama koje lako i bezbedno uklanjaju celulit. Postoji veliki broj prirodnih supstanci koje uklanjaju celulit. Većina njih cilja na razgradnju masti. Ali kod vodenog celulita je glavni problem loša cirkulacija i zadržavanje tečnosti. 

Zato tvoj anticelulit gel treba da sadrži bar dve vrste sastojaka. To su sastojci koji poboljšavaju cirkulaciju. Ovi sastojci ujedno pomažu izbacivanje tečnosti. Druga vrsta sastojaka koji ti mogu pomoći su oni koji vrše detoksikaciju.

 

Sastojci u anticelulit gelu za bolju cirkulaciju

Poboljšanje mikrocirkulacije omogućava lakše odnošenje tečnosti. Zbog toga su sastojci za poboljšanje cirkulacije bitni. Zato potraži anticelulit gel koji sadrži moćno ulje bršljana, mentol, kapsaicin, ekstrakt kestena ili đumbir. Ovde pročitaj iskustva sa uljem bršljena u lečenju celulita.

Ekstrakt kestena je takođe odličan u sprečavanju nastanka proširenih vena. Tako da, ako nađeš anticelulit gel koji ima ovaj sastojak, ubila si dve muve jednim udarcem.

 

Sastojci u anticelulit gelu za detoksikaciju

Uklanjanjem toksina sprečavaš dalju razgradnju kolagena i elastina. Samo neki od sastojaka koji pomažu detoksikaciju su guam blato i alge protiv celulita.

Koji god gel da izabereš, moraš mu dati vremena da ostvari svoje dejstvo. Mesec dana je dovoljno da anticelulit gel pokaže stvarne rezultate.

 

Tretman za vodeni celulit na nogama

Postoje brojni tretmani koji ti mogu pomoći da skineš vodenasti celulit. Predložiću ti nekoliko.

 

Anticelulit masaža

Anticelulit masaža je jedan od klasičnih načina uklanjanja celulita. Osnovna svrha anticelulit masaža  jeste razgradnja masnih naslaga. Ali se pritom podstiče kretanje limfe. Upravo je zbog toga anticeluit masaža efikasna u eliminaciji vodenog celulita.

Talasoterapija

U suštini, talasoterapija je lečenje morskom vodom. Sam tretman su koristili Egipćani pre 4000 godina. Danas se talasoterapija preselila u salone gde se primenjuje u obliku obloga i kupki.

 

I kupke i obloge obiluju vitaminima i mineralima koje intenzivno hrane kožu. Dodatno, koriste se blato i alge za detoksikaciju. Zato je talasoterapija izuzetno blagodetna za sve koji se muče sa vodenim celulitom. 

 

Sauna

Jedan od načina da izbaciš toksine iz tela je znojenjem. Zato ti sauna može pomoći da skineš celulit. Još bolje rezultate ćeš dobiti ako koristiš infracrvene saune. Ovaj tip saune pored znojenja podstiče limfnu drenažu. U sauni ćeš izgubiti dosta vode. Zato je jako bitno da pre ulaska popiješ dosta vode.

Tretman laserom

Ovaj tretman je kombinacija masaže, liposukcije i svetlosne terapije. Poboljšanje cirkulacije i smanjeno zadržavanje tečnosti su rezultat ovog tretmana. Efekat skidanja celulita laserom može trajati do 6 meseci.

 

Sonoforeza

Sonoforeza je, u suštini, ultrazvučni tretman. Može se raditi “na suvo” ili u obliku kupke.  Ultrazvuk omogućava efikasnije prodiranje anticelulit gela u potkožno tkivo. Tu se formira depo aktivnih supstanci. Zbog toga te supstance imaju više vremena da eliminišu celulit.

 

Vodeni celulit iskustva

Većina žena koja se bori sa vodenim celulitom tvrdi da je neophodan anticelulit gel. Dodatno, gotovo svaka od njih redovno posećuje salone zbog anticelulit masaže. Sa tom ću podeliti samo neka od mnogobrojnih iskustava na koje sam naišla.

Prva žena je koristila anticelulit gel sa mentolom. Kaže da ju je osećaj peckanja i hlađenja koji je iskusila najpre uplašio. Pomislila je da joj gel iritira kožu. Ali je posle brze pretrage na internetu shvatila da je to sve normalno. 

Druga žena je najpre u nekom kozmetičkom salonu istražila procenat vode i masti u organizmu. Pošto joj procenat vode u organizmu nešto viši nego što je uobičajeno, utvrđeno je da ima vodeni celulit. Ubrzo je uložila u kvalitetan anticelulit gel. Posle svega par tretmana gelom je primetila da joj je koža zategnutija. 

Krema za celulit je pomogla jednoj ženi da stavi svoj uporan celulit pod kontrolu. Ali ona takođe tvrdi da ne može bez anticelulit masaža. 

Naravno, ako želiš da se rešiš bilo koje vrste celulita, moraš da usvojiš novu rutinu. Promena ishrane, vežbe i tretmani će zaista pomoći. Dobra vest je da se ova vrsta celuluta najlakše skida. Tako da su promene u tvojoj rutini stvarno minimalne.

Naravno, ne smeš zaboraviti kvalitetan, anticelulit gel. On je zaista taj moćni saveznik koji će da uradi najveći deo posla. Samo moraš redovno da ga nanosiš i u roku od mesec dana ćeš se diviti svom odrazu u ogledalu.

A šta ti misliš? Kako treba postupati kad je vodeni celulit u pitanju?

Napiši svoje mišljenje u komentarima.

Avatar

Zorana Vuković

Dodaj komentar

Klikni za komentar

Test