Naslovna » Limfna drenaža za celulit!Zbogom narandžina koro!
Telo

Limfna drenaža za celulit!Zbogom narandžina koro!

limfna drenaža za celulit

Limfna drenaža za celulit je rešenje za uporan i dosadan celulit. Kakav tretman je u pitanju i koje rezultate možeš da očekuješ? Saznaj odmah o čemu je reč.

Da vidimo prvo šta je limfni sistem, da bi bolje razumela tretman!

Limfni sistem je dodatni put kojim tečnost iz međućelijskog prostora može oticati u krv. Ono što je najvažnije da znaš jeste da limfni sudovi iz tkivnih prostora mogu odnositi belančevine i velike čestice.

Dalje, one se ne mogu ukloniti direktnom apsorpcijom u kapilarnu krv. Zašto je ovo važno?

Zato što ovo ukljanjanje belančevina iz tkivnih prostora izuzetno je važna funkcija, bez koje bismo umrli u roku od jedan dan!

Limfni je sistem jedan od glavnih puteva kojim se hranljive materije apsorbuju iz digestivnog sistema. Dok limfa prolazi kroz limfne čvorove, uklanjaju se i uništavaju bakterije i druge štetne čestice, koje su dospele u limfu, a sami limfni čvorovi imaju važnu ulogu kada je u pitanju ukupan imunitet organizma, jer se u njima stvaraju ćelije imunog sistema.

Limfa je bezbojna tečnost koja se sastoji od plazme i belih krvnih ćelija.

Zastoj limfe?

Limfni sudovi  su vrlo tanki, a za pritisak koji gura tečnost prema srcu koriste energiju rada mišića, pulsaciju arterija i pritisak na telo predmetima izvan tela.

U nekim slučajevima može doći do većeg ili manjeg zastoja u proticanju limfe.

Manji zastoj limfe događa se svakodnevno, najčešće se to dešava pri dugom stajanju zbog sile gravitacije.

Kompleksniji zastoji limfe događaju se nakon nekih operacija i/ili bolesti. Karakterišu se velikim i jasno vidljivim otokom na ekstremitetima.

I sada odgovor na pitanje kakva je veza između zastoja limfe, debljine i celulita?

Dok krvni sudovi regulišu protok krvi samostalno, limfni sistem nema tu sposobnost i u idealnim uslovima organizmu to i ne treba! Međutim, kada je povećan pritisak na kapilare uzrokovan masnim naslagama i/ili dugotrajnim sedenjem, povećava propustljivost kapilara i povećava količinu međućelijske tečnosti u tkivu.

Šta se dalje dešava?

Uz uobičajeni limfni protok, zadržava se u vidu otoka, koji dodatno pritiska krvne sudove, pa su oni još propustljiviji, a pritisak na vezivo čini vezivna vlakna debljim i tako počinje začarani krug čiji je krajnji ishod celulit!

A sada, u nastavku teksta ćemo ti otkriti šta je limfna drenaža za celulit, koje su njene prednosti, da li ima mana, koliko košta i kakva su iskustva; šta kažu devojke koje su probale ovaj tretman.

Izgledaj lepo, negovano i vitko uz savršenu limfnu drenažu za celulit i reci ZBOGOM ovom problemu!

Šta je limfna drenaža?O čemu je reč?

Ljudi često mešaju limfnu drenažu za celulit i anticelulit masažu. Zapravo je sličnost između ovih tehnika mala – one su u osnovi različite. 

Limfna drenaža je terapeutski postupak, koji stimuliše cirkulaciju limfe(bleda tečnost koja ulazi u krvni sistem preko limfnih kanala).

U sastav limfe ulaze limfociti i makrofagi, ćelije imunološkog sistema, pomoću kojeg se telo brani od stranih mikroorganizama. Limfa se filtrira kroz limfne organe i limfne čvorove.

Limfna drenaža ujedno i otklanja višak tečnosti i jača imuni sistem. Podstiče telo da proizvodi više limfe i pomaže telu da se bori sa infekcijom, koja izaziva različite bolesti.

Anticelulit masaža je drugačija metoda, koja isključivo utiče na uklanjanje celulita. 

Limfna drenaža za celulit sve više postaje poznata u svetu. Veoma je značajna, jer pomaže telu da se oslobodi viška toksina i na taj način se oslobodi celulita na nogama.

Nama se javila Tanja koja je baš imala problem i sa celulitom.

Za sebe je želela lako, brzo, prirodno i jednostavno rešenje.

Kako ona kaže ne postoji bolje rešenje za celulit od tretmana koji je njoj pomogao. I to samo za 28 dana! Zbrisala ga je sa celog tela!

Saznaj šta je Tanji tako efikasno pomoglo za celulit, na ovom linku https://onaportal.com/kako-je-celulit-postao-moja-proslost/

Isto tako, limfna drenaža se može raditi i kod kuće(isključivo u situaciji da osoba zna pravilne pokrete ruku), ali se prava izvodi isključivo u salonima, uz pomoć aparata, gde tretmane izvode obučeni kozmetičari. U tom slučaju ćeš biti sigurna da je tvoje telo u sigurnim rukama.

Aparat koji se koristi je napravljen tako da imitira masažu ruke, sa pravilnim pritiscima na područje koje se tretira (butine, ruke, celulit na stomaku itd).

limfna drenaža

Kako se izvodi limfna drenaža za celulit?

Pre svega ćemo ti predstaviti kako se izvodi takozvana kućna limfna drenaža za celulit. Ovakav metod u kućnim uslovima, mogu raditi žene i devojke koje nemaju ozbiljan problem sa tvrdim, adipoznim celulitom.

Praksa je ipak da se posavetujete sa lekarom.

Limfna drenaža za celulit u kućnim uslovima predstavlja masažu dela tela na kojem se nalazi celulit.

Iako je efikasnije da je radiš u salonu, limfnu drenažu možeš praktikovati i kod kuće. Potrebno je malo umeća i dosta strpljenja da sve ispadne kako treba.

Ona se u salonu izvodi pomoću aparata, a kod kuće to moraš učiniti sama, rukama. Eventualno da te neko masira.

To, ipak, nije obična masaža.

OSNOVNI  MASAŽNI  POKRETI U MANUELNOJ LIMFNOJ DRENAŽI

 1. Pokret pumpanja  (dozivanja)
 2. Pokret istiskivanja
 3. Pokret  pritiskanja  limfnih čvorova
 4. Pokret reapsorpcije.

Limfna drenaža za celulit – tretman u salonu

Limfnu drenažu za celulit karakteriše nežan dodir terapeuta. Terapeut laganim i nežnim pokretima ka srcu, podstiče limfu, protok krvi i to podstiče nestanak celulita.

Terapeut često počinje od vrata, jer se na taj način otvaraju limfni čvorovi. Kada se otvore limfni čvorovi, moguće je raditi drenažu bilo kog dela tela.

Da bi tretman maksimalno uspeo, preporučuje se da traje od 30 minuta do 60 minuta.

Oh, da! Istina je da će ti se javiti potreba za mokrenjem u toku limfne drenaže. Ne brini, to je normalno! To tvoje telo želi da izbaci toksine!

Dodatno kada se primenjuje limfna drenaža u salonu:

 • čak i kao prevencija glavobolja
 • umor
 • oticanje nogu – povećano opterećenje nogu nakon određenih aktivnosti, sedenja ili stajanja
 • prevencija i usporavanje nastanka znakova starenja kože
 • proširene vene
 • osnova terapije kod svih metoda mršavljenja i kao početak svih redukcionih dijeta
 • omogućava mršavljenje u regijama koje inače odolevaju redukciji masti
 • za jačanje imuniteta
 • sportske povrede
 • terapija nakon liposukcije i drugih metoda estetske hirurgije

Kako se ponašati nakon tretmana?

Nakon limfne drenaže je bitno da se odmaraš i piješ što više tečnosti. Odlična stvar je da ujutru, čim se probudiš, odmah popiješ toplu vodu sa limunom. Na taj način ćeš izbaciti toksine i sve loše materije iz organizma. 

Koliko često treba raditi tretman?

Limfna drenaža za celulit se radi onoliko često koliko lekar predloži. Sve zavisi od stanja tela i kože. Određenim osobama se predlaže da se tretmani praktikuju svakog dana, drugima svakog drugog dana, dok trećima samo 2 puta u toku nedelje.

Nakon prvog odlaska na limfnu drenažu, koja će trajati mnogo kraće nego svaki sledeći tretman, lekar će odrediti, koliko će biti vremenski razmak izmežu tretmana.

Prvi tretman će trajati između 20-30 minuta, kako bi lekar stekao pravi uvid u stanje tela (celulita) i kako bi se telo naviklo na ovaj tretman. 

Limfna drenaža za celulit ili presoterapija?

Druga alternativa limfne drenaže za celulit je presoterapija. Ovaj tretman se izvodi pomoću jastučića, koji se obmotavaju oko predela na kojem se nalazi celulit, najčešće su to noge.

Pumpanjem i ispumpavanjem tih jastučića postiže se limfna drenaža. Ipak, ovaj vid tretmana je manje efikasan. Uvek je bolja solucija masaža, tj. prava limfna drenaža za celulit na butinama. Pored limfne drenaže, veoma je važno da svom telu pomogneš u otklanjanju viška toksina na sledeći način:

 • Redovno odlazi u saunu
 • Izbegavaj odeću koja usporava protok krvi (bespotrebno korišćenje nekoliko slojeva garderobe)
 • Pij mnogo tečnosti u toku dana (1.5l-2l)
 • Redovno vežbaj
 • Povedi računa o ishrani (izbaci grickalice, testenine i slatkiše)

Redovan odlazak na limfnu drenažu i pridržavanje ovih saveta, učiniće da se oslobodiš celulita, a i da zaštitiš svoje telo od različitih bolesti.

Koje su prednosti?

Prednosti ovog tretmana su te što ćeš na veoma bezbolan način očistiti svoje telo od toksina, a ujedno ćeš uživati u bezbolnom tretmanu, koji traje 30-60 minuta. Takođe, cena tretmana je u određenim kozmetičkim salonima veoma pristupačna, zbog akcija koje saloni daju. 

Zato je potrebno da pratiš akcije koje daju saloni, jer cena može biti dosta ispod redovne cene. Ali, uvek vodi računa da tretman izvodi stručna osoba i da je u pitanju salon sa pozitivnim komentarima.

Još jedna prednost je što limfnu drenažu za celulit uvek izvodi lice koje je za stručno, tako da nikada nećeš imati strah da će nešto krenuti po zlu. Tretman je bezbolan i vrlo prijatan. Moći ćeš da se opustiš i uživaš. 

Ima li mana limfna drenaža za celulit?

Limfna drenaža za celulit ne bi trebalo da se radi za vreme menstrualnog ciklusa, jer je tada koža osetljiva i tretman ti može biti bolan. Zato se preporučuje da se sa tretmanom započne nakon ciklusa.

Ukoliko ti tretman radi nestručno lice, može doći do podliva, što nikako ne bi smelo da se desi! 

Lekar će uz tretmane limfnom drenažom predložiti i specijalnu hranu koja topi celulit, jer celulit ne može nestati samo putem drenaže. Bitna je i fizička aktivnost, kako bi rezultati bili što bolji; zato biraj vežbe za celulit, npr. dobri su čučnjevi za celulit.

Na prvom mestu treba da koristiš gelove i kreme za celulit – to je jedini put da se trajno rešiš tvrdog celulita.

Ukoliko se ne pridržavaš toga, sav trud lekara će pasti u vodu, a ti nećeš dobiti željene rezultate. Ono što je možda problem za većinu žena, jeste da ne može pomoći samo jedan ili dva tretmana, već najmanje deset tretmana. Često se tretmani dele u cikluse, pa je zbog toga potrebno izdvojiti veću količinu novca.

Cena za 10 tretmana je od 25 000, pa naviše. 

Koji rezultati te očekuju?

Ukoliko redovno ideš na limfnu drenažu, pridržavaš se saveta lekara što se tiče ishrane i fizičke aktivnosti, rezultati će biti odlični. Savetuje se da sa tretmanima osoba započne tokom zime, kako bi se do leta taj celulit izgubio.

Ukoliko se pridržavaš ovih pravila, sledeće leto ćeš moći da pokažeš svoje zgodno, negovano telo, bez celulita na plaži. 

Ko ne sme da ide na tretmane?

Postoje osobe koje se ne smeju podvrgavati tretmanima limfne drenaže. To su najčešće: trudnice, osobe koje su u menstrualnom ciklusu, osobe sa proširenim venama, lošim i osetljivim kapilarama, kao i osobe koje imaju infektivna oboljenja.

Ovim osobama se ne preporučuju tretmani poput limfne drenaže za celulit zbog osetljivosti organizma, koji je posledica stanja u kojem se nalaze. Takva osobe bi trebalo da zaobiđu ovaj metod uklanjanja celulita. 

Trebalo bi se posavetovati sa lekarom i on će dati najbolji savet, koji je drugi način da se ove osobe oslobode upornog i dosadnog celulita.

Ukoliko spadaš u grupu osoba kojima se ne preporučuje limfna drenaža, savetujemo ti da se obratiš lekaru, a u međuvremenu pij mnogo tečnosti, naročitu vodu.

Preporučeni dnevni unos je do 2l. Reci ZBOGOM dosadnom i upornom celulitu!

Limfna drenaža u kapsuli

Da li znaš da postoji limfna drenaža u kapsuli? O čemu je reč? Reč je o detoks kapsulama koje uklanjaju višak vode, uklanjaju toksine, pročišćavaju telo, detoksikuju organizam i smanjuju celulit.

Na ovaj zdrav način se gubi višak kilograma. Najčešće se pije jedna kapsula dnevno sa mnogo tečnosti. Potrebno je popiti dve-tri kutije, kako bi efekat bio uočljiv. Ove kapsule treba piti uz fizičku aktivnost i rezultati će biti odlični!

Cena limfne drenaže u kapsuli se kreće od 1500 dinara, pa naviše. U pakovanju se najčešće nalazi 10 kapsula. Ukoliko piješ jednu dnevno, pakovanje ćeš imati za 10 dana. 

Limfna drenaža cena

Već sam spomenula prethodno cene ovog tretmana, ali treba da znaš da cena varira. Svaki kozmetički salon ima svoju cenu, ali su razlike minimalne. Tako se tretman od 60 minuta, kreće od 1500-3000 dinara.

Kozmetički saloni često daju i popuste u okviru paketa, pa se paket od 5 tretmana može naći po veoma povoljnim cenama od 7000,00 – 12000,00 dinara. Budi uvek u toku sa popustima.

limfna drenaža cena

Limfna drenaža iskustva

Pročitala si šta je limfna drenaža za celulit i koje su njene prednosti i mane. U nastavku ćeš saznati, kakva su iskustva devojaka koje redovno idu na ovaj tretman. 

Tamara, 28.

“Godinama unazad imam problem sa dosadnim i upornim. često vodenim celulitom. Nisam znala kako da ga se rešim. Odlučila sam da nešto uradim po tom pitanju.

Počela sam da treniram, odlazim na fitness tri puta nedeljno, a pored toga, odlazim na tretman limfne drenaže za celulit.

Celulit mi je zastupljen po butinama, ali sam već nakon prvog tretmana limfne drenaže uočila da se mnogo povukao. Odlučila sam da nastavim sa tretmanima i sa fitnesom.

Prošlo je već dva meseca i rezultati su sjajni. Smatram da će do leta sav celulit sa mojih butina nestati i da ću slobodno moći da šetam u kupaćem kostimu.

Svim devojkama, koje imaju problem sa celulitom, predlažem da počnu sa tretmanima. Naravno, važno je da tretmane radi stručno lice koje je za to obučeno. Moja doktorka je predivna žena i ja sam prezadovoljna.

Nećete se pokajati!”

Ana, 30.

“Imala sam problem sa viškom kilograma i sa celulitom, pa sam odlučila da pokušam sa kapsulama za limfnu drenažu. Pijem ih jednom dnevno, sa mnogo tečnosti.

Evo već 3 meseca pijem kapsule, treniram aerobik i rezultati su odlični. Smršala sam 10kg i prezadovoljna sam. Na limfnu drenažu za celulit u vidu tretmana ne smem da idem, jer imam problem sa kapilarima, tako da mi je ovaj vid drenaže mnogo pomogao.

Prezadovoljna sam! Svim devojkama bih preporučila da kupe capsule za limfnu drenažu, neće se pokajati!”

Mina, 22.

“Mislila sam da mršave osobe ne mogu da imaju celulit (smeh), ali su me demantovale moje butine i celulit na zadnjici. Po prirodi sam mršava, ali na butinama sam imala celulit i to me je mnogo nerviralo.

Odlučila sam da kupim gel za celulit. Mogu vam reći da sam prezadovoljna. I to je malo. Zaista nisam mogla da verujem da se već nakon prvog nanošenja videlo poboljšanje. Bila sam oduševljena. Blagim pokretima ruke nanosim gel.

Meni baš prija, opustim se i uživam. Sada izgledam odlično i nemam uopšte celulit. Savetujem svim devojkama da čim uoče celulit, odmah kupe gel za celulit. Nemojte čekati da vaš celulit bude sve veći i ozbiljniji problem.

Rešite ga se na vreme na brz i jednostavan način. Verujte mi da je ovaj gel prirodan i veoma dobar. Svi sastojci su potpuno prirodni i bezbedni za kožu. Sada slobodno mogu čekati leto u kratkim haljinama i uživati u svojim zgodnim nogama. (smeh)”

Pročitala si šta su rekle Tamara, Ana i Mina, kakva su njihova iskustva što se limfne drenaže za celulit tiče. Nadamo se da smo ti otkrili sve što te je zanimalo o ovom tretmanu.

Sada je pravo vreme, ukoliko imaš problem sa celulitom, da odeš na svoj prvi tretman i doživiš oduševljenje poput naših sagovornica.

Ukoliko spadaš u grupu devojaka koje ne smeju da se podvrgnu ovom tretmanu, kupi capsule za drenažu i što je veoma važno, treniraj! Koristi gel za celulit. Naravno, uvek je najbolje, posavetovati se sa lekarom, jer je on najstručniji!!

Avatar

Jelena Radešić

Copywriter i pisac web sadržaja. Obožavam teme, kao što su: zdravlje, kozmetika, nega kose, zdrava ishrana itd. Uvek u potrazi da dobrim i korisnim savetima na ove teme.

Dodaj komentar

Klikni za komentar

Test