Naslovna » Anticelulit kreme!Od ovih nema bolje!
Telo

Anticelulit kreme!Od ovih nema bolje!

anticelulit kreme

Anticelulit kreme su tvoj čarobnjak za dosadan i uporan celulit! Kako onda pronaći najbolju kremu, koja stvarno deluje i daje brze rezultate? Otkrivamo. 

Leto je tu, a ti si i dalje nezadovoljna odrazom u ogledalu. Pomisao na kratke šortseve, suknje i bikini ti već unapred zadaje glavobolju. Ja te razumem. Zapravo, većina žena te sigurno razume bolje nego što možeš da zamisliš. 

Celulit se pojavljuje na butinama, stomaku i zadnjici u vidu neravnina na koži popularno nazvan “pomorandžina kora”. Iako je to zapravo masnoća koja se vidi kroz kožu, istina je da celulit imaju i vitke žene, koje se hrane zdravo i vežbaju.

Ne brini, jer ima još vremena da popraviš stvar. A kako? Naravno, uz pomoć anticelulit kreme!

krema za celulit

Kako “rade” anticelulit kreme?

Sigurno si se susrela sa tvrdnjama, teorijama predrasudama kako anticelulit kreme nemaju nikakvo dejstvo?!

Tu sam da te razuverim, jer ova tvrdnja zaista nije tačna. Ili bar donekle! Kako to mislim?

Postoje kvalitetne prirodne kreme koje će u potpunosti ukloniti celulit i poboljšati opšti izgled tretiranog dela tela.

Efektivne anticelulit kreme poboljšavaju izgled celulita tako što zaglađuju površinu kože i sadrže u sebi sastojke koji prodiru ispod površinskog sloja kože i deluje na smanjivanje masnih ćelija. 

Ovo je veoma bitno da znaš, jer definitivno možeš da utičeš sa kremama na celulit na stomaku i celom telu. Jer ne samo da će ti zagladiti kožu, već će “istopiti” sloj masnih naslaga koje su direktno ispod kože.

Iskustva govore da je 85% žena problem celulita upravo rešilo uz pomoć krema!

Nama se javila Tanja koja je baš imala problem i sa celulitom po telu.

Za sebe je želela lako, brzo, prirodno i jednostavno rešenje.

Kako ona kaže ne postoji bolje rešenje za celulit od tretmana koji je njoj pomogao. I to samo za 28 dana! Zbrisala ga je sa celog tela!

Saznaj šta je Tanji tako efikasno pomoglo za celulit, na ovom linku https://onaportal.com/kako-je-celulit-postao-moja-proslost/

Sastav anticelulit krema – na šta da obratiš pažnju?

E sad sledi bitan deo, kako da odabereš kremu. Toliko ih ima na tržištu, bombarduju te reklamama na sve strane. I kako ti onda da znaš koja je najbolja? Gledaj sastojke! Veoma je bitno da umeš da odabereš kvalitetnu, jer samo u tom slučaju videćeš poboljšanje. 

Kako bih ti pomogla, malo sam istraživala i proučavala sastave krema, i koji su to sastojci koji “rade”. Tako da, kada kreneš u kupovinu, budeš naoružana predznanjem. Nek te ne mrzi da pogledš sastav i proceniš šta bi moglo da bude delotvorno za tebe. Sastojci koji se preporučuju!

Kofein

Kofein je već dobro poznati sastojak krema koje se bore sa tvrdim celulitom. Kofein, kao aktivni sastojak mnogih krema, deluje na zatezanje kože. Iako nije dokazano naučno da kofein utiče na smanjenje celulita, iskustva mnogih žena pokazuju da je on i te kako efikasan, i danas ga ima u većini krema. Osim toga, žene često prave i koriste kafu za skidanje celulita kao piling.

U listi ćeš šesto naći koefin, ali ne zaboravi da on može da se dobije ne samo iz kafe već i iz zelenog i crnog čaja, zato pažljivo prouči sastav na etiketi i gledaj da poreklo kofeina bude kafa.

Coffee berry je plod biljke kafe, iz koje potiče zrno kafe. Kada vidite u sastavu coffe berry, to je još jedna oznaka za koefin u kremi. U ovom slučaju on je bolji, jer osim kofeina, ove bobice u sebi sadrže i velike količine antioksidanasa.

Aminofilin

Krema protiv celulita koja u sebi sadrži aminofilin, koristi se za smanjenje kvrgavog, udubljenog efekta celulita. Smatra se da aminofilin razgrađuje masne ćelije.

Iako stepen efikasnosti aminofilina nije još sasvim ispitan, mnoge žene koje su koristile anticelulit kreme koje ga sadrže, prijavile su vidno smanjene celulita. Ono što je veoma važno da znaš, jeste da ukoliko anticelulit krema ima u sastavu aminofilin, važno je da je držiš na hladnom.

Retinol

Neke anticelulit kreme sadrže retinol za poboljšanje teksture kože i čest su sastojak u kremama protiv bora, što ne treba da te zbuni. U anticelulit kremama se retinol koristi za poboljšanje debljine epiderma i poboljšanje cirkulacije. Pošto su retinoidi, odnosno derivati vitamina A, nestabilni na svetlost, kremu na bazi retinola je najbolje koristiti noću, pred spavanje.

Ulje mente

Sve češće u sastavu krema za celulit može da se nađe ulje mente. Ovo ulje ubrzava uklanjanje površinskog sloja mrtvih ćelija, i na taj način ne samo da popravljaju sam izgled kože, već pomaže da drugi aktivni sastojci prodru bolje u kožu.

Biljne kiseline

Limunska, vinska i fitinska kiselina, koje se dobijaju iz voća i biljaka, aktivni su sastojci koji se dodaju u anticelulit kreme. Ove kiseline pomažu tako što poboljšavaju tonus i teksturu kože koja je u regijama tela sklonim pojavi celulita.

Ulje bršljana

Ovo je jedan od najkorišćenijih sastojaka u anticelulit kremama. Ulje bršljana podstiče crikulaciju krvi, limfnu drenažu i inhibira fibrosklerozu masti.

Ovaj sastojak ćeš naći u mnogim anticelulit kremama, od onih jeftinih, pa do najskupljih. Dokazano je da topi masnoću i smanjuje celulit na nogama.

Kod nekih izaziva blage alergije na koži, tako da se preporučuje da uradiš dvadesetčetvoročasovni test, da budeš sigurna da nemaš nikakve reakcije. 

Test radiš tako što namažeš kremu na unutrašnjost lakta i sačelaš 24 časa. Ukoliko ne postoje nikakva reakcija kože u vidu osipa, iritacije i slično, možeš da koristiš kremu.

 

Anticelulit krema – saveti za nanošenje

Sada kada znaš ponešto o sastavu anticelulit krema i kako da odabereš onu koja u svom sastavu ima aktivne sastojke koji će ti zaista pomoći da se rešiš celulita, vreme je da naučiš i kako pravilno da je nanosiš. 

Kao što već možda i znaš, dobra tehnika nanošenja kreme u kombinaciji sa pravim pokretima povećava apsorpciju aktivnih sastojaka iz kreme i povećava njihovo dejstvo.

Ono što prvo moraš zapamtiti jeste da kožu moraš pripremiti pre nego što naneseš kremu. To znači da piling tela treba da radiš barem jednom sedmično. Piling uklanja mrtve ćelije kože sa površine i na taj način omogućava bolji “prodor” tretmana u kožu.

Sledeća važna stvar koju treba da imaš na umu jeste vreme. Kada nanosiš kremu nemoj da žuriš. Temeljno i pravilno nanošenje kreme protiv celulita, dok se proizvod potpuno ne apsorbuje može potrajati i do 10-15 minuta.

Prilikom nanošenja kreme, nemoj da koristiš veću količinu proizvoda odjednom. Bolje je dodati po potrebi, nego da ostane višak koji ne može da se upije u kožu.

Kremu nanosiš kružnim pokretima koji se preklapaju kako bi aktivirala cirkulaciju i pomogla da proizvod uđe dublje u kožu. Nanosiš odozdo prema gore u smeru venskog protoka krvi: od kolena do bedara, laktova do ramena, zadnjice do struka.

Koristi zglobove prstiju za bolju apsorpciju u zahtevnijim područjima gde se nakuplja masnoća, kao što su spoljašnjost butina, bokovi, zadnja strana kolena. Zglobove takođe koristi u kružnim pokretima, praćenim dugim potezima na gore poput valjka.

Još jedna super anticelulit masaža, koja se koristi za lokalizovani celulit jeste upotreba palca i kažiprsta za nežno stiskanje u tom području.

Kod nanošenja na stomaku, zamisli da je pupak sredina sata, a kremu nanosi kružnim pokretima u smeru kazaljke na satu. Zatim prati isto to kretanje u smeru suprotnom od kazaljke na satu.

Idealno je da nanosiš anticelulit kremu dva puta dnevno. Ako pak nemaš toliko vremena, onda je bolje da to radiš uveče, nakon tuširanja.

Kao što već sigurno znaš, ćelije se regenerišu noću dok spavamo, tako da pojačavaš efekat kreme, ak je nanosiš uveče.

Anticelulit krema – rezultati

Pre svega, da bi videla rezultate upotrebe anticelulit kreme, moraš biti strpljiva. Ne možeš očekivati čudo nakon nekoliko dana upotrebe. Poželjno je da budeš redovna, dva puta dnvno, barem nekoliko nedelja. Čak se savetuje da već na zimu počneš da ih upotrebljavaš ako želiš što bolje rezultate kada dođe sezona bikinija.

Naoružaj se strpljenjem. Nekada su i meseci potrebni kada je u pitanju najtvrdokorniji i vodeni celulit.

Spremi se da će proći nekoliko faza dok ne vidiš pravo poboljšanje.

Nakon nekoliko nedelja upotrebe kreme verovatno će ti celulit postati vidljiviji. Nemoj da paničiš! Ovo je dobar znak da anticelulit krema zapravo deluje!

Ono što se dešava jeste da celulit iz dubljih slojeva izbija na površinu. Mnoge žene baš tad odustanu, jer im to estetski bude neprihvatljivo, a i ne znaju da je to samo faza u borbi protiv celulita na butinama.

Nakon toga, uporno nastavi da mažeš redovno kremu. U sledećoj fazi, aktivni sastojci iz kreme uz adekvatnu masažu učiniće da se celulit “razbije” odnosno usitni. Dakle on će i dalje biti vidljiviji nego pre, ali će izbočine biti znanto manje i sitnije. Ovde si već na pola puta do krajnjeg rezultata.

Ako budeš još malo uporna, u sledećoj fazi, celulit će da nestane. Koža će biti glatka, bez ružnih kvrga i neravnina.

Sledeća stvar koju ne smeš da zaboraviš jeste održavanje rezlutata. Borba sa celulitom je neprekidna. Ako želiš da ti butine, zadnjica i bokovi ostanu glatki, moraćeš da nastaviš da vodiš računa.

Ne zaboravi su vežbe za celulit, zdrava ishrana, hrana koja topi celulit i dovoljan unos vode bitni činioci, ali isto tako nastavi redovno da mažeš kremu svako veče nakon tuširanja.

Zašto? Celulit nije stanje koje se pojavi jednom u životu, on nažalost pogađa većinu žena, još od adolescencije, i od tebe zavisi kakvim ćeš ga održavati.

anticelulit kreme

Anticelulit kreme – top 5 predloga

Kako bih ti olakšala izbor anticelulit kreme, daću ti predlog nekoliko najprodavanijih i njihove glavne karakteristike. 

Kräuterhof anticelulit gel 

Jedan od najpoznatijih krema protiv celulita je sasvim sigurno Kräuterhof anticelulit gel. On postoji već dugo na našem tržištu i njegovi aktivni sastojci su limunova trava, menta i ruzmarin.

Struktura mu je gelasta, lako se nanosi i brzo upija.

Pripada grupi anticelulit krema koje greju i na taj način podstiču cirkulaciju i topljenje masnih naslaga. Međutim, ovde posebno savetujem oprez, jer gel izuzetno intenzivno greje i može biti čak veoma neprijatan za upotrebu. Osim toga, ne preporučuje se nikako osobama sa proširenim venama i kapilarima.

Celuleks anticelulit gel

Celuleks anticelulit gel je tretman protiv celulita na biljnoj bazi. Ono što ga čini dobrim jeste što sadrži veliki broj aktivnih komponenti, koje su na biljnoj bazi, i što je veoma bitno u velikoj količini, pa samim tim imaju i bolje prodiranje u kožu i jače dejstvo na masne ćelije. Glavni sastojci ovog gela su tinkture Hedera helix (bršljan), Aesculus Hypocastanum (divlji kesten), Arnicae (arnika), Quercus cortex (kora hrasta) i Aethanolum menthae piperite (ulje mente).

Celuleks gel se upija brzo i ne spira se sa kože. Osim što uklanja celulit, umanjuje i vidljivost strija na telu.

Posle tri nedelje celulit je manje vidljiv, a nakon četiri nestaje potpuno.

Menta u sastavu čini da krema hladi, te možeš da je koristiš i ako imaš proširene vene i kapilare. Celuleks je anticelulit gel koji hladi i u tome jeste još jedna njegova prednost.

Najveći broj iskustva govori da je ovaj gel ženama najbrže rešio problem celulita na zadnjici, butinama, stomaku i nogama!

Guam Fango anticelulit krema

Guam krema u svom sastavu sadrži okeanske alge, zelenu glinu, bršljan, divlji kesten, brezu i kofein. Ima višestruko dejstvo na celulit, sprečava zadržavanje vode u tkivima, smanjuje masne naslage i jedna je od onih koje hlade, tako da je namenjena i osetljvoj koži, i onima koji imaju izražene vene i kapilare.

Mana ove anticelulit kreme jeste ta što je potrebno dosta vremena dok se skroz upije.

Eveline – Slim Extreme – Termoaktivni  anticelulitni serum 

Ovaj serum ima termo sagorevajuću formulu, odnosno pomoću blagog zagrevanja omogućava trenutno prodiranje aktivnih sastjaka u epiderm.

Aktivni sastojci su kofein i Centella Asiatica, koji stimulišu razgradnju masnih ćelija. Takođe sadrži ekstrakt smeđe alge koja otklanja višak vide iz tkiva, umiruje i hidrira kožu.

Nije preporučeno da koristiš ako imaš izražene vene i kapliare, jer je i ona iz grupe anticelulit tretmana koji greju.

Collistar anticelulit krema

Glavni sastojak ove kreme je amazonsko blato, odnosno posebna vrsta blata bogatog mineralnim solima i aktivnim sastojcima koji pružaju efekat drenaže i detoksikacije.

Preporučuje se za sve tipove celulita, a posebno u slučaju prekomernog zadržavanja tečnosti i kod opuštenih kožnih tkiva.

Mana je dosta visoka cena. Možemo spomenuti i Herbafast anticelulit kreme, kao i Limes anticelulit krema gel.

Nadam se da si danas naučila nešto novo o kremama protiv celulita i načinu kako da ih razlikuješ na osnovu sastava i izabereš pravu za sebe, koja će da deluje.

Ako još uvek ne koristiš neku, preporučujem ti da uzmeš neku na biljnoj bazi za početak,kao što su hrast, divlji kesten, bršljan ili ulje mente i da je uvrstiš u svakodnevnu rutinu, kako bi ti celulit bio manje vidljiv ili ako si retka srećnica koja ga nema da nastaviš da održavaš to stanje.

Test