Naslovna » Anticelulit masaža tvoj kec u rukavu protiv celulita!
Telo

Anticelulit masaža tvoj kec u rukavu protiv celulita!

anticelulit masaža

Anticelulit masaža, tretman koji sve više mnoge dame biraje. Koje rezultate možeš da očekuješ i koliko tretmana je potrebno, saznaj odmah u nastavku teksta.

Leto je već na vratima, već si na bokingu i gledaš najbolje ponude za more, a celulit ti se “smeši” sa mnogih mesta na telu. Ajde da vidimo kako možeš na najbolji način da se rešiš celulita do leta, i da li će ti zaista pomoći anticelulit masaža ?

Da li si upoznata  sa tim da je svako ljudsko telo puno toksina. Takođe, masne naslage na kojima se skuplja višak kilograma, obično na stomaku, butinama i guzi, utiče na pojavu celulita. Pitaš se kako je to moguće i kako onda tvoje telo reaguje ?

Loše navike utiču na to da se u tvom telu  akumuliraju toksini, i to pre svega zbog nezdrave ishrane, raznih kozmetičkih proizvoda i uticaja iz okruženja.  Dakle, ukoliko ne želiš da imaš problem sa celulitom, potrebno je da se zdravo hraniš, da vežbaš i da piješ mnogo vode. Moj predlog ti je da isprobaš koji su dobri čajevi protiv celulita i kako ti  može pomoći anticelulit dijeta,

Tvoje telo reaguje na ove toksine tako što stvara više limfe oko ćelija u cilju da ih suzbije. Obzirom da se u organizmu nalazi višak tečnosti telo izgleda naduveno, a celulit postaje vidljiv.

Zašto anticelulit masaža?

Kada celulit postane veoma vidljiv na tvom telu, istina je, ali počinješ da izgledaš starije, nekako se tromo osećaš, teže i nezdravo nego što zaista jesi. Sa starenjem organizma ovaj problem postaje teži i ozbiljniji.

U zavisnosti u kom momentu shvatiš da treba ozbiljno da se pozabaviš svojim telom i zdravljem, može se destiti da čak i kada počneš sa zdravom hranom i  vežbanjem, da bude kasno i da ne možeš tako lako i brzo da središ sve delove tela.

Uvek može da se desi da ostanu neke kritične regije koje zahtevaju dodatni tretman i napor. To su najčešće butine, kukovi, guza i stomak. Potrebno je da se naoružaš strpljenjem i da shvatiš da rešavanje vodenog celulita ili bilo kog drugog ,jeste proces, koji traje.

Ne možeš da očekuješ da će nešto nestati tokom noći, što se u tvom telu gomilalo godinama.

Zato je za svaku masažu potrebno vreme. Kada budeš primetila prve rezultate, bićeš ponosna na sebe što si istrajala.

Na kraju, kada se oslobodiš toksina i masnih naslaga, telo će prestati da proizvodi velike količine limfe, dovešćeš svoje telo do savršenstva, izgledaćeš mršavije, odmah ćeš dobiti na samopouzdanju i koža će ti biti čvršća i zategnutija.

I još jedna bitna stvar :

Kada se u potpunosti budeš oslobodila celulita, uz pomoć bilo koje masaže, e tek tada si na ispitu. Nakon ovog momenta sebi ne smeš da dozvoliš da se vratiš starim navikama, jer samo vraćanje na staro, znači da će se i celulit vratiti.

 A zašto, pa evo da se podsetimo, šta utiče na nastanak celulita!!

 • Svakodnevica i loša ishrana
 • Nasledni faktor
 • Hormonski disbalans
 • Stres
 • Brze promene telesne težine

A vrste celulita su:

 • Edematozni celulit
 • Fibrosklerotični ili teški celulit
 • Mekani/ masni celulit
 • Četvrti tip može se reći i nazvati kao kombinovani celulit, odlikuje se različitim znakovima u različitim delovima tela

Sada da pređemo na našu temu!

Šta je masiranje celulita?

Anticelulit masaža se upotrebljava sa ciljem da oblikuje tvoju figuru. Tokom masaže postiže se otklanjanje masnih naslaga zajedno sa ostalim toksinima i viškom vode iz tvog organizma.

U masaži stručno lice ili maser koji obavlja masiranje, koristi prste i šake. Pritiskom prstima na kožu, mišiće, masne naslage i celulit, stimuliše se limfni sistem tela i time se oslobađa od  toksina u tvom telu. Dalje, ovo oslobađanje od toksina podstiče metabolizam na sagorevanje masti. Prava limfna drenaža celulita.

Važno je da pročitaš:Tanja je baš kao i većina devojaka imala problem sa celulitom ali i sa strijama po telu. Ispričala nam je kako je ona uspela da nađe idealno rešenje i kako kaže “najbolje i jedino za strije i celulit”.

Kako je Tanja uspela trajno da se reši celulita, saznaj na ovom linku  https://onaportal.com/kako-je-celulit-postao-moja-proslost/

Tokom masiranja i pritiska, razbijaju se džepovi  celulita i omogućava se ravnanje i zatezanje kože. Ova masaža ne samo da eliminiše taj uporan, tvrd i dosadan i tvrd celulit već ti može pomoći i u relaksaciji.

Pa to sigurno mora dugo da traje, misliš se ?

Svaka anticelulit masaža može da traje od 30 do 60 minuta, a prve vidljive promene možeš da primetiš posle trećeg tretmana.

Kada izabereš salon u kom ćeš raditi masažu celulita, uglavnom će se desiti da ti preporučuju ciklus od 10 tretmana za zadovoljavajuće rezultate. Naravno, broj tretmana zavisi od izgleda celulita i u kojoj fazi se nalazi.

Nekada će biti potrebno 10 tretmana kao što smo rekli, ali za neke dame čak može biti neophodno i 20 tretmana.

Ko ne sme da se podvrgava anticelulit masaži?

Anticelulit masaža se ne preporučuje ljudima koji imaju problem sa venama i kapilarima. Pristiskom ruke (masažom) može doći do pogoršanja već postojećeg problema, pa se ovim ljudima savetuje najpre redovna fizička aktivnost i određene dijete, a masažu bi trebalo da preskoče. 

Masiranje u salonima

Postoji određeni broj tretmana koje možeš da radiš u kozmetičkom salonu. Sve one imaju za cilj istu stvar, a to je eliminacija toksina iz organizma, a kao krajnji rezultat uklanjanje celulita. Neke od njih mogu biti:

 

 • tretman oklagijama,tzv.maderoterapija – jedna od modernijih tehnika masaže u salonima, koja se izvodi uz pomoć oklagija najčešće, ili u nekim salonima uz pomoć drvenih štapova
 • vakum masaža – ručni masažeri sa valjcima, koji koriste LED svetla
 • može biti masaža vulkasnkim kamenjem
 • sportska masaža kao tretman protiv celulita
 • ručna anticelulit masaža – klasična anticelulit masaža
 • tretman uz pomoć masažera za celulit – uglavnom se radi o ručnim masažerima koji olakšavaju izvođenje samog masiranja

 anticelulit masaža iskustva

Na kom delu tela se izvodi masiranje?

Anticelulit masaža eleminiše toksine koji se skupljaju u različitim delovima tela kao što su butine, noge ili stomak. Anticelulit masaža aktivira mikrocirkulaciju na mestu na kom se obavlja, a u isto vreme eliminiše zadržavanje vode, masti i ostalih štetnih ćelija u tretiranim delovima tela.

Ukoliko se celulit nalazi i na tvojoj zadnjici, pomoći će ti ne samo kod eliminacije celulita, već i za oblikovanje i učvršćivanje zadnjice, što je super stvar, složićeš se ?

Osoba koja izvodi masažu, pre svega treba da bude stručno lice. Zato ne bi bilo loše da se malo raspitaš o salonu pre nego se odlučiš da tretman masiranja radiš baš na tom mestu. Još bolje ako si čula neku preporuku.

Pritiskom se dopire duboko unutar kože čime se aktiviraju ćelije iznutra. Treba da znaš da  posebne rezultate masaža pruža kod definisanje i zatezanje butina i nogu,  smanjenja i oblikovanje struka, podizanje i oblikovanje guze.

 

Kako izgleda ručna anticelulit masaža?

Osoba koja masira koristi pokrete i međupokrete – hvatove na butini sa obe strane i na potkolenici sa zadnje strane. Podkolenica sa prednje strane i stopalo masiraju se malo jače i  intenzivnije.

 

Noge predstavljaju najkritičniji deo, tako da se obavezno masiraju cele, bez obzira što celulit nije vidljiv svuda.

 

Pokreti koji se koriste prilikom tretmana:

 • najblaži pokret koji se radi obema rukama po površini kože u smeru ka srcu
 • zatim slede dublji pokreti koji se izvode pojačanim pritiskom i promenom pokreta – ide ruka za rukom
 • trljanje palčevima naizmenično, koristeći obe ruke u istom smeru pravolinijski i polukružno. Može i opcija da  ruke menjaju smer, pa se tako palčevi susreću i mimoilaze
 • kružni pokreti koje se izvode sa svim prstima obe ruke koje na neki način izgledaju poput broja osam
 • i na kraju „S“ formacija (kružnim pokretima, sa svih deset prstiju, radi se masaža u obliku osmice)

 

Kod anticelulit masaže prvo se masiraju proksimalni segmenti, a zatim distalni. Proksimentalni deo predstavlja deo koji je bliži delu na kom se nalazi celulit, dok je distalni deo udaljeniji deo.

Prednja strana – anticelulit masaža butina i masaža potkolenica

Zadnja strana – masaža butina, anticelulit masaža gluteusa,  masaža potkolenica i anticelulit masaža stopala.

Budi spremna da za jedan tretman izdvojiš malo više od pola sata.

 Obzirom da se ovi tretmani izvode svakodnevno, preporučuje se da sa anticelulit masažom kreneš 5. dana od početka ciklusa. Zbog čega je to tako? Koža je nakon ciklusa manje osetljiva i nećeš imati jak bol prilikom masaže, što ne bi bio slučaj kada bi radila masažu u toku ciklusa. 

 

Tvoj položaj tela prilikom masiranja pre svega treba da bude udoban za tebe i da ti bude prijatno. Nikako ne sme da ti bude neugodno, da te nešto žulja ili sl. Jedan od položaja je da ležiš na stomaku ili leđima sa ispruženim nogama .

Druga poza je da ležiš na boku, i jedna noga je ispružena, a dok je gornja noga savijena u kuku.

 

Ima li modrica, pitanje svih pitanja?

Čula si da ova anticelulit masaža boli i da može stvoriti modrice, a da li je to tačno ?

Pa, tokom masiranja javiće se bol, ali taj bol ne sme nikako da bude oštar ili toliko jak da povećava napetost mišića. Ovo jeste normalan osećaj, jer kada se u potkožnom tkivu celulit nalazi u velikoj meri, nastaju veoma lako modrice. Zato se neke od dama žale na bol.

Posle tretmana u kozmetičkom salonu nanosi se anticelulit preparat, masirani delovi se umotavaju najlonskom folijom i prekrivaju ćebetom.

Veoma je važno da pravilno izabereš kozmetički salon gde ćeš ići na tretman. Od stručnog lica zavisi da li će ti se pojaviti modrice nakon masaže ili ne. Do blagih modrica može doći kod nekih žena, koje imaju veliki problem sa celulitom. Do bolnih i veoma velikih modrica nikako ne bi smelo da dodje, ukoliko masažu izvodi stručno lice. 

 

Masaža celulita kod kuće! Naravno da je moguće!!

Kako se pravilno izvodi anticelulit masaža kod kuće ?

Anticelulit masaže kod kuće zaista imaju efekta, ali samo ukoliko ih izvodiš na adekvatan način. Kada govorimo o vremenu, u proseku traju oko pola sata, u zavisnosti od regije koju tretiraš.

Što se tiče prvih rezultata, i potpunog nestanka celulita, zavisi od količine celulita i faze u kom se nalazi. Svakako je potrebno strpljenje i vreme, a na kraju ćeš biti zadovoljna svojim rezultatima.

Korak prvi –  uzmi svoj omiljen  losion ili ulje na deo tela koji je obuhvaćeno celulitom, a kom možeš sama prići. Ulje će ti pomoći da ruke lakše klize preko svih mesta i omogućuju ti lakšu masažu celulita na nogama ili bilo gde na telu, bez ikakvog bola. Možeš koristiti i med, daje jedanko dobre rezultate.

Med pomaže u izbacivanju soli i toksina, a ujedno i hrani kožu. Celulit masaža medom nije retkost.

Odličan je jer poboljšava cirkulaciju, obnavlja mišićni tonus i zahvaljujući njemu, dobićeš mekanu i glatku kožu. Med se u vidu masaže preporučuje najčešće u toku proleća jer je tada hidratacija potrebna koži, a med će baš to i učiniti, hidriraće tvoju kožu.

 Od ulja možeš da koristiš ulja poput bršljana za celulit, đumbira, grejpa i ruzmarina, oni pomažu delotvornije kod uništavanja toksina.

 Kako da naneseš ulje na telo ?  Počni od stopala ili kolena i masiraj nežno prema gore, kako bi podstakla povećani protok krvi kroz periferne vene i kapilare svog kardiovaskularnog sistema.

Korak drugi – masaža treba da izgleda poput gnječenja testa za hleb. Na ovaj način se zagreva telo i  opustaju se mišići. Kada je tvoje telo opušteno, lakše će ti biti da radiš masažu, i da bude potpuno bezbolna.

Koristi prst za gnječenje za manje površine (unutrašnje koleno, nadlaktice ili telo) i ručno gnječenje, cela šaka na većim površinama (bokovi, butine i stomak) kako bi krv stigla bliže površini.

Korak treći – masiraj celo područje, ali dobro pazi da uvek masiraš prema srcu. Koristi svoje šake kako bi slomila te neprijatne naslage celulita. Ovde nije važno da pritiskaš jako, da te ruka zaboli, nego tvrdo – da razbiješ masne naslage, kako bi se metabolizam tvog tela bolje nosio sa anticelulit masažom. Dakle, ono što ne bi smelo da se desi prilikom anticelulit masaže jeste da osećaš bol u rukama tokom masaže.

Korak četvrti -masiranje završavaš pomoću dugih, širokih poteza po telu prema srcu. To će biti od  pomoći da se toksini premeste iz masnih ćelija u telu kako bi se kasnije mogli da se izbace iz organizma.

Korak peti -Potrebno je da piješ mnogo vode nakon masaže, jer će to pomoći telu kod ispiranja toksina koji su pušteni tokom masaže. Budući da se toksini sada nalaze u tvom krvotoku, preporučuje se da piješ najmanje 1 l vode u satima nakon završetka masaže.

Korak šesti – masiranje kod kuće završavaš od krajeva prema gore. To će podstaći povećanje protoka oslobođenih taloga do njihove krajnje eliminacije i tvog tela.

 Anticelulit masaža forum i iskustva!

Iskustva sa anticelulit masažom su podeljena. Možda će tvoje drugarice da tvrde da anticelulit masaža ne deluje uopšte, da su to bačene pare i da su uzalud potrošile vreme. S druge strane dok čitaš forume primetićeš kako su mnoge žene odmah posle anticelulit masaže primetile da im je koža glatka i da su butine manje u obimu za neki centimetar.

To je naravno uvek individualna stvar, a ovde su bitna i tvoja očekivanja pre samog odlaska na tretman. Dakle, nemoj biti nerealna. Seti se šta smo rekli na početku. Ne može nešto što se gomilalo u tvom organizmu, da nestane preko noći. Jednostavno ne postoji takav način.

Koga god da slušaš, ono što je zajedničko i za jedne i druge, anticelulit masaža može da bude veoma bolna, a možda si od komšinice čula da je iz salona izašla sa modricama.

Sada si sigurno preplašena, pa se pitaš kakva ćeš ti biti nakon masaže, ukoliko se odlučiš na anticelulit masažu. Pa, da može zaista biti malo frustrirajuće, ali , evo jedan savet.

Kada odabereš salon, malo se raspitaj ko izvodi sam tretman, da li se obavlja profesionalno, koliko može biti bolan, dakle zahtevaj da budu objektivni i da saznaš sve informacije koje te zanimaju.

Kao alternativa, možeš da razmisliš o sjajnim gelovima za celulit, kome su mnoge dame poklonile pažnju i uvek mu se vraćaju.

Gelovi na prirodnoj bazi su uvek bolje i jeftinije rešenje, možeš ih koristiti kod kuće, uz blago masiranje, bez modrica i bolova, a uz to rezultati će biti brži. 

Pre nego se odlučiš da kupiš jedan ovakav gel, treba da znaš da jedna ovakav gel za celulit  treba u sebi da ima aktivne sastojke koji utiču površinsku cirkulaciju i omogućavaju razgradnju masnih naslaga. Za razliku od štipanja, sastojci jednog od dobrog, najboljeg gela mogu da prodru ispod površine kože i tako direktno utiču na masne naslage.

Anticelulit masaža pre i posle! Šta možeš da očekuješ!!

Pre dolaska na ovaj tretman, tvoja jedina želja jeste da rešiš svoj problem sa celulitom.

Ono što možeš da očekuješ posle svih tretmana (broj tretmana koji će biti potreban), jeste rezultat.

Tvoj celulit će biti smanjen, ali sve zavisi u kojoj je meri prisutan pre odlaska na masažu i u kojoj fazi se nalazi.

Vrlo je moguće, i često se dešava da će masaže pomoći, ali da će se celulit brzo vratiti, jer si se vratila svojim starim životnim navikama.Mora da menjaš neke svakodnevne aktivnosti, kako bi se trajno solobodila ove pojave. U suprotnom, bilo koju vrstu tretmana u salonu da odabereš pružiće ti rešenje, ali je pitanje koliko dugo će trajati.

 

Anticelulit masaža cena

Cena jedne anticelulit masaže u salonu je u proseku oko 1500,00rsd, ali već smo spomenuli da ti jedan tretman neće biti od pomoći. Kada napraviš računicu za sebe, kao što smo rekli da se preporučuje oko 20 tretmana, onda je jasno da treba da izdvojiš 20 puta više.

Na tebi je poslednja odluka, da li ćeš se odlučiti za anticelulit masažu kod kuće uz odbar anticelulit gela, kreme ili u salonu i sebi pomoći na najbolji način. Nemaš puno vremena za razmišljanje, jer leto samo što nije.

Jovana Jovanović

Jovana Jovanović

Bavim se pisanjem dugi niz godina. Počela sam da pišem o lepoti, zdravlju i sportu. Večiti ženski problemi su celulit, bore,bubuljice i višak kilograma.

Istražujem svaku temu detaljno, i traži način za najbolje rešenje, ne bi li pomogla ženama da budu što lepše.

Dodaj komentar

Klikni za komentar

Test