Naslovna » Maderoterapija(masaža oklagijama)!Vredi li svakog dinara?
Telo

Maderoterapija(masaža oklagijama)!Vredi li svakog dinara?

maderoterapija

Maderoterapija (masaža oklagijama) da li je zaista toliko efikasna koliko se priča? Ovo jednostavno moraš da znaš, pre nego što se odlučiš za ovaj tretman.

Zategnuto telo jasno definisanih kontura bez “visećih elemenata” i celulita je san svake žene. Neke dame, koje zaista vode računa o sebi, misle na vreme i deluju preventivno. Na žalost dok trčiš životni maraton, nameste se razni razlozi pa zaboraviš na brigu o svom telu. Dok si trepnula počelo je sve da visi, kipi, a koža, umesto da bude zdrava k’o jabuka, postala više nalik pomorandži.

Ne vredi sad kukati, bacamo se u akciju, mnogo toga se da popraviti.

Imam novi, delotvoran način za brzo zatezanje tela i lica, detoksikaciju i razbijanje celulita. Zove se maderoterapija.

Upoznaj je i možda ti se svidi.

Ulaganja su velika jer odvajaš i svoje vreme i novac i napor ali to isto radš i kada krečiš stan pa se ne žališ. Molim lepo zašto bi krečenje stana bilo važnije od zatezanja i oblikovanja stana tvoje duše-tvog tela..

Taman si mislila da si se rešila oklagije, tog sinonima za ženu koja ne izbiva iz kuhinje u nastojanju da nahrani  svoje najmilije kad evo prilike da upoznaš njenu drugačiju namenu.

Maderoterapija ili masaža oklagijama?

Reč je o vrsti masaže koja je postala hit u svetu i kod nas. Ovom masažom stimuliše se limfni sistem i oslobađa se od nagomilanih toksina.

O kakvim je zapravo alatima za masažu reč i da li je maderoterapija tako efikasna kao što se tvrdi?

Otkrijmo u nastavku sve detalje.

Maderoterapija potiče iz Kolumbije. Naziv je dobila po španskoj reči madera što u prevodu znači drvo. Termin označava masažu specijalno dizajniranim drvenim masažerima nalik na oklagije.

Tretman je 100% prirodan bez opasnosti od alergijskih reakcija.

Maderoterapija je alternativa uobičajenoj anticelulit masaži za osobe koje imaju izražene masne naslage na pojedinim delovima tela ili celulit.  

Može se primenjivati na svim delovima tela pa i na licu jer blagotvorno deluje na ceo organizam tako što podstiče limfnu drenažu, cirkulaciju, detoksikaciju.

Pre nego što ti otkrijem da li maderoterapija boli, pročitaj Tanjino iskustvo.Tanja nam je otkrila kako je uspela da nađe idealno rešenje i kako kaže “najbolje i jedino za strije i celulit”.

Kako je Tanja uspela trajno da se reši celulita, saznaj na ovom linku  https://onaportal.com/kako-je-celulit-postao-moja-proslost/

Kako su ovo osnovni uslovi za blistavu zategnutu kožu koja odoleva starenju, svakome je dobrodošla. Onima koji imaju potrebu da zategnu svoje telo i reše se celulita , maderoteapija je pravi dar.

Vrste masaže- brazilska maderoterapija

Osim klasične postoji i brazilska maderoterapija. Po čemu se razlikuje od klasične?

U pitanju je vakuum metoda uklanjanja celulita (drvenim vakuum zvonima). Brazilska maderoterapija ima niz prednosti, kao što su:

  •  odmah vidljivo smanjenje masnih naslaga oko struka
  • smanjenje naslaga na leđima i stomaku
  • oblikovanje butina i zadnjice.

Vrste oklagija za masiranje

Pokušaj da se setiš svih vrsta masaža koje poznaješ. Od obične, ručne masaže preko vodene masaže i raznih drugih da ne nabrajam. Neke su veoma prijatne i to su uglavnom relax masaže.

Možda može da ti pomogne i masažer za celulit

Druga su pak ciljane masaže kojima se podvrgavamo da bismo rešili neki svoj problem.

Najčešći razlog ciljanih masaža je razbijanje celulita i mršavljenje. Maderoterapija je masaža oklagijama koja skida celulit brzo i efikasno.

Oklagije za maderoterapiju su specijalno dizajnirani drveni alati za masažu. Površina im je neravna u vidu kockica ili neravnina različitog oblika, druge su rebraste ili prosto talasaste.

Tu je još nekoliko različitih drvenih masažera, neki su neobičnih oblika, druga liče na čunjeve, a postoje i drvene vakum šolje. Sve ove sprave se koriste ciljano za pojedine delove tela i u pojedinim segmentima masaže u zavisnosti od cilja koji masaža ima.

Prednost posebno dizajniranih drvenih elemenata namenjenih maderoterapiji je što omogućavaju intenzivan pritisak na fibrozni celulit na nogama, eliminišu masne naslage zajedno sa ostalim nagomilanim toksinima iz organizma.

Kao uostalom i druge vrste masaže, i masaža oklagijama podstiče limfnu drenažu i ubrzava metabolizam što je najvažnija stavka u oslobađanju od toksina i razbijanju masnih ćelija potkožnog tkiva koje su odgovorne za nastanak tvrdog celulita.

Osim toga pritiskom ovih posebno dizajniranih, anatomskih, drvenih alata podstiče se cirkulacija u tretiranom području i proizvodnja kolagena koji je odgovoran za zategnutost i elastičnost kože. 

Osim toga pritiskom ovih posebno dizajniranih, anatomskih, drvenih alata podstiče se cirkulacija u tretiranom području i proizvodnja kolagena koji je odgovoran za zategnutost i elastičnost kože. 

Podela oklagija je sledeća:

GLATKI ROLER: Prilikom masaže koristi se prvi jer omogućava da se aktivira sistem za cirkulaciju i limfni sistem. Glatki roler se koristi za tretman celog tela.

POSEBNO MODELIRANA TABLA: Njeno korišćenje je usmereno na ponovno zatezanje kože, povlačenjem lejera kože, duboko drenirajući masti, koje su izbačene iz adipocita.

ŠVEDSKA ŠOLJICA: Veoma bitan drveni element za masiranje. Koristi se za područja struka, stomaka i glutealne regije.

masaža oklagijama

Kome je namenjena maderoterapija?

Maderoterapiji se može podvrgnuti baš svako u skladu sa opštim pravilima koja važe za bilo koju masažu.

Jedino ograničenje su izražene proširene vene i ispucali kapilari na nogama. Osobe koje imaju ovaj problem ne treba da praktikuju maderoterapiju.

Ne idi na masažu oklagijama u vreme ciklusa. Budući da se radi serija od 10 ponavljanja dobro isplaniraj početak masaže kako bi se ceo tretman odradio pre sledeće menstruacije.

Maderoterapija je odličan tretman za svakoga ko želi da zategne telo, popravi tonus, ojača kožu i da se oblikuje. Ali i izbaci toksine i svog organizma i reši se stresa koji je problem broj jedan za svaku modernu damu.

Maderoterapijom se može smanjiti obim butina, kukova, mogu se skinuti masne naslage sa stomaka i celulit sa zadnjice. Specijalnim malim oklagijama-rolerima, uspešno se radi i masaža lica.

Osobe kojima se ne preporučuje masaža oklagijama

  • Mlade osobe koje imaju čvrsto tkivo i kožu
  • Osobe sa kožnim i srčanim oboljenjima
  • Osobe koje imaju probleme sa krvotokom
  • Osobe sa proširenim venama

Detaljnije o oklagijanju

Ova vrsta masaže se preporučuje za relaksaciju tela i duha, stimulaciju limfnog sistema, eliminaciju toksina, ubrzavanje metabolizma, uklanjanje celulita, sagorevanje masti, za jačanje kože i njen bolji tonus kao i za smanjenje obima tela.

Efekti maderoterapije deluju duboko na kožu i aktiviraju ćelije iznutra. Zahvaljujući tome masaža oklagijama je posebno blagotvorna ukoliko želiš da redukuješ svoju telesnu težinu, eliminišeš naslage na kukovima i zadnjici, definisanje nogu i oblikuješ telo. Ova terapija posebno efektivna je kod celulita.

Set oklagija za masažu obično sadrži 7 različitih masažera napravljenih od parene bukovine, premazanih vodootpornim lakom, neškodljivim za kožu. Ovo je važno iz higijenskih razloga jer svakako ne želš masažere koji nisu dezinfikovani posle prethodne upotrebe.

Razlikujemo pet različito izrezbarenih oklagija od kojih svaka ima svoju namenu. One se smenjuju tokom maderoterapije. Pored oklagija tu je i specijalno oblikovana lopatica za finalnu drenažu i konturisanje kao i  šolja za vakum masažu koja služi za napad na masne naslage smeštene u dubljim slojevima kože.

Maderoterapija ne znači samo kotrljanje oklagija po vašem telu. Čitav organizam se prvo pripremi rukama za bolju prokrvljenost. Budući da se koža dosta zagreva i cirkulacija jako ubrzava, na kožu se ne nanose ulja i gelovi protiv celulita sa termoaktivnim delovanjem.

Saznaj još i koji su preparati dobri za skidanje celulita!

Maderoterapija nije surovo oklagijanje već uživanje!

Masne naslage su smeštene na svega 4mm ispod kože. Stoga nije potrebno da te oklagijama maltretiraju da bi se postigao efekat. Pritisak ide do granice prijatnog bola i sasvim je dovoljan za postizanje željenih rezultata.

Zabluda je da masaža nema efekta ukoliko ne ostavi modrice na telu.

Osetljivi delovi tela kao što su kosti, kičma, potkolene i pazušne jame, dojke a po nekima i stomak se izuzimaju od masaže drvenim oklagijama.

Oklagija ubija celulit!

Za razliku od one kuhinjske oklagije koja ti, čim je se latiš, obavezno poveća obim celog tela, oklagije za maderoterapiju, roleri, kupe za masažu definišu noge, smanjuju obim stomaka, zatežu kožu i najzad uklanjaju celulit.

Mnogo je razloga za nastanak celulita. Sigurno si ovu rečenicu pročitala bar pedeset puta! Znaš sve i za genetiku, i nedovoljno kretanja i to što ne vežbaš, hraniš se nezdravo, cigarete, alkohol, višak kilograma, toksini pa najzad i godine. Sa svih strana te napadaju neprijatelji koji ti uporno guraju celulit pod kožu.

Ne, nisi se ti kamenjem na Boga bacala, na  žalost gotovo ni jedna žena nije izuzeta od pojave pomorandžine kore na butinama, zadnjici, listovima.

Celulit predstavlja masne naslage koje su se nataložile ispod površine kože u vidu masnih molekula koji se kao loptice probijaju kroz strukturu dubljih slojeva do epidermisa čineći da nam koža na zahvaćenim mestima izgleda kao pomorandžina kora.

Jedini način da ga se rešiš je da razbiješ masne naslage i da ih kroz metabolizam izbaciš napolje.

Oklagije za masažu rade upravo to.

Drvenim rolerima se brzim ritmičnim pokretima prelazi duž nogu, zadnjice ili već tamo gde je potrebno. Molekuli masti se rasprskavaju pod pritiskom. Limfna drenaža i cirkulacija se ubrzavaju, koža se budi i probavni sistem izbacuje masnoće zajedno sa toksinima i viškom tečnosti napolje. Koža jača jer se boljom razmenom materija pospešuje  stvaranje kolagena i elastina. Rezultat je glatka koža i smanjen obim problematičnog dela tela.

Zašto volim masažu oklagijama? Zato što je 100% prirodna, neinvazivna i bez kontraindikacija.

Videćeš, zavolećeš je i ti.

Oklagije za masažu ne izazivaju alergijske reakcije osim ako niste alergični na drvo što je malo verovatno.

Kako izgleda masaža oklagijama?

Masaža je prijatna, ali naravno da ćete osetiti blagu neprijatnost. Količina celulita i u kojoj fazi se nalazi, upravo će i zavisiti jačina bola koju osećate. Vaša kozmetičarka prelazi pokretima oklagija na svim onim mestima gde se nakupio celulit.

Tretman traje od pola sata do 45 minuta. Za to vreme vi ležite na kozmetičkom krevetu. Dobra stvar kod maderoterpije jeste što se ove oklagije mogu kupiti u specijalizovnim radnjama i samu masažu možete raditi i kod kuće. Potpuno sami, ali ipak preporučujemo da se prepustite stručnjacima koji znaju da pravilno rasporede pritisak.

Tvoji gluteusi će obožavati maderoterapiju

Ne sumnjam da želiš pozadinu kao kod brazilskih lepotica. Na žalost, usled beskrajnog sedenja u kancelariji, nedovoljnog kretanja, a bogami i zemljine teže više ti farmerice ne stoje baš savršeno kao što su nekad znale.

Ovo je ujedno deo tela koji celulit najbrže napada. Terapeuti koji rade masažu drvenim oklagijama se kunu da vam mogu vratiti prvobitni oblik i stepen zategnutosti tog dela tela.

Maderoterapija u kombinaciji sa kremom za celulit pouzdano daje odlične rezultate. 

Koliko je tretmana potrebno?Rezultati?

Tretman se radi u serijama od 10-15 ponavljanja. Preporučuje se da se masaža oklagijama  radi svaki treći dan.

Efekti su vidljivi već posle par ponavljanja, a pravi rezultat ćeš imati tek dve nedelje posle poslednje masaže. Ovo je vreme koje je tvom metabolizmu potrebno da izbaci sve neželjene materije iz organizma koje su oklagije razbile i podstakle da napuste organizam.

Mnoge osobe koje su probale maderoterapiju, kažu da su za vreme trajanja tretmana primetile češći odlazak u wc, što zaista svedoči o izbacivanju vode i toksina iz organizma.

Ovaj proces detoksikacije uslovljen je pritiskom na drenažna mesta i odvajanjem vode i toksina iz kože i tkiva, kao i njihovo izbacivanje. Zato je maderoterapija toliko efikasna, jer ne samo da razgrađuje masti već zaista ima blagotvoran učinak na čitav organizam.

Same oklagije ne mogu učiniti čudo. Jesu drvene al nisu čarobni štapići.

U  vreme tretmana bi valjalo da promeniš svoju rutinu i iz nje, jednom za svagda, izbaciš sve faktore rizika koji su te dovdeli u situaciju da se boriš sa celulitom.

Dok traje tretman masaže oklagijama potrebno je da piješ dosta tečnosti, pre svega vode i detoks napitaka, najbolje da to bude zeleni čaj za mršavljenje.

Šetaj, bavi se sportom, praktikuj vežbe za celulit i na taj način pomažeš svom metabolizmu da brže i bolje odradi posao. Nakon završenog tretmana nastavi da se držiš podalje od uzročnika pojave vodenog celulita usvajanjem zdravih životnih navika koje će postati tvoj novi način života.

maderoterapija

Da li je masaža oklagijama bolna?

Ovo zavisi od tvog praga osetljivosti na bol.

Generalno prve dve do tri masaže znaju malo da bole. Međutim, pošto je praksa da se između dva tretmana pravi jedan ili dva dana pauze tkivo ima vremena da se odmori i eventualne sitne modrice, koje mogu nastati na mestima gde je celulit najizraženiji, se povuku. Posle perioda adaptacije ovo bi trebalo da bude prijatno, opuštajuće iskustvo.

Bol koju ćeš osetiti nakon prvih tretmana maderoterapije sličan je bolu usled upale mišića. Sam tretman je malo neprijatan, ali nikako bolan ukoliko ga izvodi stručna i profesionalna osoba. 

Dodaš li tome i preparate koji se nanose na kožu pre početka tretmana, uživancija je zagarantovana. Za masažu oklagijama se koristi se gel za celulit koji hladi i krema ili prirodna ulja koja dodatno pospešuju razbijanje celulita.

Oporavak nakon masaže

Kao što smo spomenuli, tretmani su gotovo bezbolni. Neka isksutva govore da blagi bol može da se javi u toku prvih 2-3 tretmana.

U većini slučajeva odmah nakon tretmana možeš nastaviti svojim obavezama i aktivnostima.

Maderoterapija cena

Terapija oklagijama koštaćete od 1500,00 do 2000,00  dinara po tretmanu. Obzirom da je potrebno makar deset tretmana, većina masera daje popust na paket maderoterapije od 10 tretmana. Tako, recimo za samo 12000 dinara možete dobiti deset tretmana maderoterapije.

Budući da je maderoterapija postala neviđeno popularna i isto tako masovna, svi je rade. Neki to vide kao brz način da zarade novac.

Vodi računa da ne završiš kod nekoga ko ne zna ni osnovna pravila bilo koje masaže a radi maderoterapiju.

Ukoliko ne poznaješ stručnu osobu od poverenja potraži preporuku od onih koji su se već podvrgli uklanjanju celulita oklagijama i buili su zadovoljni.

Maderoterapija iskustva

Prvo iskustvo’: “Posle masaže oklagijama, celo leto nisam imala otečene noge”

Drugo iskustvo: “1500 din po masaži pa puta deset do petnaest ponavljanja bolje uplatiti članarinu u teretani.”

Treće iskustvo:” Dosta sam debela, posle maderoterapije su mi se konačno razdvojile butine i mogla sam tokom leta da obučem suknju.”

Generalno, iskustva dama koje su se podvrgle masaži oklagijama su pozitivna. Učinak nije izostao i ima produženo delovanje. Posle masaže se brže mršavi pod uslovom da promeniš sporne navike u svom životu.

Negativna iskustva su vezana samo za stručnost ili bolje reći nestručnost masera koja u pojedinim slučajevima dovodi do pojave podliva i modrica.

Budući da je ovo hit masaža uveri se da nisi izabrala masera koji je odgledao dva i po tutorijala online i odlučio da počne sa masiranjem i maderoterapijom. Nađi nekoga ko je za ovo prošao ozbiljnu obuku. U tom slučaju, toplo ti preporučujem masažu oklagijama kao sjajnu metodu za zatezanje i oblikovanje celog tela.

Avatar

Barbara Popović

Obožavam da pišem. Teme o kojima bih mogla pisati svaki dan su: opadanje kose, celulit koji i mene muči, bubuljice po licu, jer sam i kroz to prošla, zatim prve bore na licu, sa kojima se sada suočavam. A zašto baš o tome?

Jer iz iskustva znam šta svakoj ženi treba.

Dodaj komentar

Klikni za komentar

Test