Naslovna » Radi ove vežbe za lice i spreči bore na vreme!
Lice

Radi ove vežbe za lice i spreči bore na vreme!

vežbe za lice

Vežbe za lice mogu da ti pomognu u tvom tretmanu uklanjanja bora, pre svega. Postoji veliki broj vežbi, koje tretiraju svaki deo lica i pružaju sjajne efekte.

Vežbe za lice su kreirane tako da ih vrlo lako i brzo možeš raditi svakodnevno. Ne oduzimaju mnogo vremena za tebe, a tvom licu pružaju sjajne rezultate. U zavisnosti od same vežbe, dovoljno je da pred ogledalom u kupatilo praktikuješ vežbanje.

“Ma kako je moguće da uz pomoć vežbi mogu da se rešim bora na licu?” Vrlo moguće je da je ovo sada tvoja prva pomisao, ali dozvoli da objasnimo sve prednosti i razloge zbog kojih ćeš i te kako zavoleti ovu gimnastiku lica protiv bora.

Da vidimo koji je prvi razlog.  Ako ti kažemo da neke od najlepših i najpoznatijih svetski poznatih dama koristi jogu lica, kao što su Gvinet Paltrou, Sindi Kraford, Dženifer Aniston i Madona, da li ćeš malo popustiti ? Ove dame znaju sve prednosti  vežbi za lice i tu i leži tajna njihove harizme i mladalačkog sjaja.

Prva stvar jeste što ćeš uz pomoć vežbi usporiti proces starenja. Ukoliko želiš da poseduješ njihov sjaj i energiju, onda je joga za lice tvoj izbor.

A sada da vidimo sve ostale razloge i zašto su toliko dobre vežbe joge za lice, pre svega kao i praktične savete kako da izvodiš vežbe.

 

Zašto joga lica?

 Ako želiš da  izbrišeš godine sa lica i zategneš lice bez skupe plastične hirurgije ili potencijalno opasnih tretmana kao što je botox, vežbe za lice mogu biti tretman protiv starenja koji ti treba.

 

Vežbe za  lice brzo postaju anti-aging tretman izbor za mnoge; ima iste prednosti kao i joga,  opušta i tonira mišiće tvog lica.

 

Budući da se joga koristi kao tehnika opuštanja, zagovornici joge lica kažu da ona pomaže kod opuštanja napetih mišića koji mogu doprineti stvaranju bora, dajući ti na taj način mnoge prednosti  i održavaju lice dugo lepo i glatko.

“Moje lice je sada blistavo čisto” Gordana

Gordanu su dugo brinule bore, kao i podočnjaci oko očiju. Dok nije pronašla pravi tretman za sebe, noćima nije spavala, a onda su podočnjaci postali tamni, a bora je bilo i po vratu. Ona je sada nova žena sa savršeno čistim licem bez podočnjaka i bora.

Gordana sada nema problem sa borama, a  kako je uspela da ih se reši, pročitaj na ovom linku https://onaportal.com/kazi-vec-jednom-borama-na-licu-zbogom/

 Ako svakodnevno praktikuješ vežbe lica , možda ćeš moći da deluješ protiv svih uticaja svih izraza lica koji svakodnevno praviš, a koji doprinose stvaranju bora.

Iako joga lica neće potpuno izbrisati izgled bora, postoji nekoliko jednostavnih koraka koje možeš da praktikuješ da bi izgledala mlađe bez odlaska na plastičnu operaciju ili botox.

joga za lice

 

Prednosti facijalne joge

 

 “Graciozno starenje” hm, kako ti zvuči? U velikom broju kozmetičkih preparata koji su ti na izvolt’e, a prepuni su toksina i hemikalija, i uz bezbroj reklama s kojima te bombarduju sa TV-a i obećavaju da  ćeš da se podmladiš za deset godina, ti više nisi sigurna kome da veruješ.

Šta ako postoji lakši i prirodniji način jačanja mladalačke lepote bez štetnih sastojaka?

Jedan je prirodna kozmetika i prirodna krema protiv bora sa probranim aktivnim sastojcima.

A tu je i facijalna joga kao potpuno bezbedna.

Čini se čudno da pomisliš da tvom licu trebaju bilo kakve vežbe, ali sve veći broj ljudi se okreću facijalnoj jogi.

Izdvojili smo za tebe nekoliko iznenađujućih razloga zašto joga lica može biti odličan dodatak tvom režimu lepote.

 

1.Jeftinije od estetske hirurgije

 Za razliku od precenjenih tretmana, vežbe za lice ne koštaju ništa. Od tebe zahteva samo nekoliko minuta rada tokom dana.

U poređenju sa vremenom koji ćeš provesti  na skupim tretmanima, i uz strepnju da li će uspeti, izgleda gotovo glupo da ne probaš jogu lica.

 baner

2.Bezbednije od svih kozmetičkih tretmana koji se nude

 Za botox se smatra da je otrov. Osim toga, većina antiage krema protiv starenja sadrže parafine, mineralno ulje, teške mirise i druge nepoželjne sastojke. Ukoliko se odlučiš za kreme protiv bora, biraj kreme za bore na prirodnoj bazi, ima ih dosta na našem tržištu. Joga lica je 100% prirodna i bez štetnih hemikalija. Nema igala, nema drugih tretmana, a dobijaš na kraju maladalački izraz lica, na kom će ti drugi pozavideti.

 

3.Efikasno može usporiti proces starenja

 Što se više smeješ, ozbiljna si ili si napeta, više bora se akumulira tokom godina na tvom licu. Iako je to prirodni deo života, joga za lice ti može pomoći da usporiš proces starenja i da uspešno odoliš godinama.

 

4.Oslobađa napetosti

 Neverovatno je koliko stresa nosiš u vratu i na  svom licu. Vežbe za lice opuštaju te mišiće i smanjuje napetost. Pomoći će da se oslobodiš hroničnih bolova u vratu, ukoliko imaš  ovaj problem.

 

5.Zadržava prirodan izgled

 U osnovi, joga za lice je oblik vežbanja, što znači da tonira i zateže tvoje lice. Dok izvodiš ove vežbe, utičeš na cirkulaciju , što može uticati na proizvodnju kolagena .

I za razliku od “zaleđenog” izgleda lica usled botoxa ili nekog drugog tretmana, joga lica daje prirodan sjaj i opušten izgled.

 

6.Može poboljšati tvoje samopouzdanje

 Kad izgledaš bolje, osećaš se bolje. I sama ćeš da primetiš kako ćeš se bolje osećati tokom trajanja i izvođenja vežbi za lice. 

 

 Vežbe za lice koje moraš probati!

Sigurno si više puta imala priliku na vidiš različite vežbe za lice koje se primenjuju u svrhu podmlađivanja kože. Ipak postoje one koje su se svojom efikasnošću posebno izdvojile u odnosu na druge. Obavezno ih isprobaj jer daju odlične rezultate! 

 

Vežbe za mišiće lica

 Vežbe za lice su osmišljene pre svega kako bi dale tonus i ojačale mišiće tvog lica.Kako stariš jasno ti je da  se i mišići lica smanjuju i opuštaju. Vežbe lica ti pomažu da dobiješ tonus.  Sve vežbe imaju efekat podizanja, učvršćivanja i pomlađivanja lica.

Kao i za sve što radiš za sebe, potrebno je vreme. Nemoj lako da odustaješ, već jednostavno shvati da su ove vežbe deo tvoje svakodnevne rutine. Dakle, ujutru pranje zuba, ispred ogledala vežbe za lice, kremica i dan može da počne. Ako na ovaj način pristupiš ovim vežbama, možeš da očekuješ rezultate. Biće ti potrebno, otprilike četiri do šest nedelja kako bi primetila prve promene na svom licu.

Tada, biće ti lakše da nastaviš sa ovim vežbama, jer ćeš “juriti” i želeti još lepši izgled lica.

 Potrebno ti je  15 minuta kako bi uradila vežbe za lice.

 Prva tri meseca savetuje se da  vežbaš pet puta nedeljno, a nakon toga:

  • Dva do tri puta nedeljno, ukoliko imaš manje od 42 godine

  • Tri do pet puta nedeljno ako imaš više od 42 godine

 Evo još jednog saveta za tebe. Slikaj se pre početka vežbanja i posle prvog meseca, kako bi primetila razliku. Tako ćeš biti sigurna da si uspela.

 Vežbe za zatezanje lica

Ukoliko želiš savršeno zategnuto lice, onda su ove vežbe pravi izbor za tebe. Evo nekoliko jednostavnih vežbica čiji su efekti fantastični!

Ova sjajna joga vežba za lice može da smanji izgled bora i finih linija oko očiju.

Za početak, podigni, a zatim pusti kapak bez pomeranja mišića lica. Nakon toga, uz lagani pritisak pritisni bore oko očiju, dakle uz lagani pritisak.

Prilikom ove  joga vežbe za lice,  nemoj da budeš gruba.

Predeo oko očiju i kapci

Stavi po dva prsta na slepočnice. Otvaraj i zatvaraj  brzo svoje oči i ponovi ovu vežbu pet puta. Drugi način jeste da se udobno smestiš, sedneš na stolicu sa  zatvorenim očima. Dok žmuriš gledaj što više gore i što više dole, ali tako da ne otvaraš oči. Ponovi ovu vežbu za oči  deset puta.

Probaj da uradiš i sledeću vežbu: zažmuri, stavi kažiprst ispod obrva i razvlači kožu na gore. Ostani u ovoj pozi dve sekunde i ponovi je pet puta.

 

Ukloni bore – vežba očiju

 Da bi uradila ovu vežbu za lice raširi oči  kako bi se tvoje beonjače što više videle. Ostani u ovoj pozi oko 60 sekundi.

Ova vežba može tvoje oči učiniti suznim i nije možda najbolji način za uklanjanje bora, ali je zapravo vrlo korisna, jer rade svi mišići oko očiju i čela. Ovako brišeš tragove škiljenja , bore oko očiju i između njih. 

Pored ovih vežbi za lice, savetujem ti i da isprobaš maske za bore oko očiju koje će pomoći da brže postigneš željeni efekat, o kojima smo pisali.  

 

Vežbe za čelo

 Da bi sasvim  izbegla stvaranje novih bora na čelu i ublažila postojeće, otvori usta tako da usne prave pun krug. Sada povuci obrve na dole kao da želiš da ih prevučeš preko očiju. Vežbu uradi pet puta.

 Vežbe za usne

Usne je najlakše da toniraš. Spoji usne jako i diži ih ka nosu. Ostani u tom položaju oko pet sekundi, i tako pet puta uradi.

U tom položaju pokušaj da se široko nasmeješ, ali da ne otvaraš usta, i ostani pet sekundi. Kada se opustiš, usne stavi u položaj kao da želiš nekom da pošalješ poljubac, npr. zamisli svoju voljenu osobu ispred sebe. U tom položaju ostani bar deset sekundi, a zatim opusti usne i tako deset puta.

Vežbe za obraze

 Da bi izgledala mlađe, i da bi svom izgledu dala mladalački sjaj, treba da znaš da je tajna u punijim obrazima, a evo šta to zapravo znači.

Dva najčešća tipa lica koja postoje jesu koščato i okruglasto. Osobe sa koščatim licem uglavnom izgledaju starije nego što zapravo imaju godina, i to je ono što teško mogu da promene. Jednostavno je tako. Osobe koje imaju okruglo lice često izgledaju mlađe. Čula si toliko puta da se za nekoga kaže da ima “bejbi-fejs”.

Dakle, ukoliko želiš da podmladiš svoje lice i da izgledaš kao devojčica, najbolje  vežbe za lice su one za podizanje obraza. Dakle, potrebni su ti puniji obrazi.

Postoji nekoliko jednostavnih vežbi za obraze, koje će ti  pomoći da postigneš upravo to.

Vežba br.1

Prva vežba koju možeš da radiš za obraze jeste da otvoriš široko usta i razvučeš usne koliko  god je moguće više. Ostani u tom položaju što duže, a zatim opusti mišiće. Ovu vežbu možeš da radiš minimum pet puta svakoga jutra. Ona će ti sjajno  pomoći da toniraš mišiće obraza i izbegneš one veće useke koji se prave sa obe strane nosa.

Vežba br.2

Mišiće obraza možeš da pomeraš tako što ćeš ih prstima “razvlačiti” preko zuba ili ih rastezati duvajući vazduh kroz zube ka svakom obrazu i ka čelu.

Vežba br.3

Za podizanje obraza stavi dlan na vrh jagodične kosti, kao da hoćeš rukama da prekriješ oči. Osmehni se najviše, kao od srca da se smeješ svojoj voljenoj osobi i osetićeš kako mišići podižu ruke.

Dlanove guraj na dole, sve vreme imajući širok osmeh, i ostani u toj pozi tako deset sekundi. Uradi ovu vežbu tri puta, uz pauze.

Vežba br. 4

Sedi uspravno na stolicu i pogled da bude pravo. Najbolje je da se skoncentrišeš na neku tačku ispred sebe. Sada se namršti i napući usne. Suština je u tome da budeš sigurna da si angažovala mišiće obraza. Ostani u ovom položaju deset sekundi, a vežbu ponovi deset puta.

baner

Vežba br.5

Ova joga vežba za lice je vrlo jednostavna za izvođenje. Udahni duboko kroz usta i drži tako da su ti obrazi naduvani. Nakon nekoliko sekundi otpusti dah.

Ova vežba za lice  jača mišiće obraza i sprečava da tvoji obrazi izgledaju mršavije, što doprinosi stvaranja onih  šupljina koje se javljaju kod mnogih ljudi kako stare.

 Vežba br.6

Ova gimnastika lica protiv bora je poznata kao ” lice lutke.” Za ovu vežbu, potreban je tvoj osmeh sa pokazivanjem zuba, a zatim lagano pritisni prstima deo između nosa i usne. Zatim podigni mišiće gore i prstima pritiskaj kako bi primenila lagani otpor.

Verovatno si svesna da su okrugli, debeli obrazi znak mladalačke snage; ova vežba za lice će ojačati tvoje obraze , pomažući ti da vratiš više mladalački izraz lica i lepe obraze bez potrebe korišćenja injekcija.

 

Ojačaj vrat vežbama

 Ova vežba za vrat se zove “ptica beba”. Za obavljanje ove vežbe, pritisni vrh  jezika na vrh tvojih usta, a zatim gutaj.

Vrat je često prvo mesto na kojem se vide znaci starenja, a ova  vežba za lice jača mišiće brade, kao i mišić koji okružuje gornji deo grudnog koša.

Joga za lice iskustva

 Vežbe za zatezanje lica se sve više koriste kao deo svakodnevnog tretmana kada je nega lica u pitanju. Smatra se da ove vežbe daju rezultate i nakon kraćeg vremenskog roka.

Mnoge osobe koje su probale bile su zadovoljne.

E sad, ima i onih koji nisu bili zadovoljni, ili su to oni koji su večno nezadovoljni. Najbitnija su tvoja očekivanja, i da ne budeš nerealna, jer onda je razočaranja nemininovno. 

Kako god bilo, naš savet ti je da probaš, da praktikuješ ove vežbe lica određeno vreme i da se sama uveriš.

Ne trošiš ni vreme, ni novac, možeš da ih radiš, dok gledaš omiljeni film ili čitaš knjigu –  a rezultati su vidljivi.

Najjednostavnija vežba za toniranje mišića lica je tvoj osmeh. Ona nije dobra samo za opšti izled, već i za raspoloženje. Tokom smejanja angažuješ mnoge mišiće. Uvek se smej.

Tvoja harizma i šarm, biće nešto što će svi primetiti, a bore će svakako pasti u drugi plan.

Jovana Jovanović

Jovana Jovanović

Bavim se pisanjem dugi niz godina. Počela sam da pišem o lepoti, zdravlju i sportu. Večiti ženski problemi su celulit, bore,bubuljice i višak kilograma.

Istražujem svaku temu detaljno, i traži način za najbolje rešenje, ne bi li pomogla ženama da budu što lepše.

Dodaj komentar

Klikni za komentar

Test