Naslovna » Podizanje jagodica nije nemoguće! Evo kako podići opuštene obraze!
Lice

Podizanje jagodica nije nemoguće! Evo kako podići opuštene obraze!

kako podići opuštene obraze

Reci zbogom opuštenoj koži i saznaj kako podići opuštene obraze brzo i jednostavno! Svi načini za zatezanje obraza vraćanje mladalačkog izgleda tvom licu na jednom mestu!

Genetika, uparena sa efektima starenja, može uzrokovati postepeno opuštanje tkiva i kože lica, uključujući i obraze. Kako koža gubi elastičnost, gravitacija dodaje svoje i mi doživljavamo “opuštene obraze”. 

Lice takođe vremenom gube volumen, što dovodi do opuštanja obraza na licu. I tako tvoje lice može početi da izgleda mnogo starije nego što zapravo jeste!

Srećom, postoji nešto što možeš učiniti u vezi s tim!

Pisali smo o tome kako zategnuti lice, ali sam u ovom tekstu za tebe istražila konkretno najbolje načine za zatezanje i podizanje opuštenih obraza.

Zato ostani sa mnom do kraja ovog teksta i saznaj kako podići opuštene obraze.

 

Opuštanje obraza

Opuštanje obraza i lica su deo prirodne progresije života. Ove stvari se događaju svakom ljudskom biću, bilo muškarcima ili ženama. Kako starimo, naši obrazi postepeno padaju zbog nedostatka kolagena i elastina u koži. 

Žene su posebno zabrinute zbog toga. Opuštanje obraza narušava izgled tvog lica i čini da izgledaš starije.

Međutim, takođe se može videti da se opuštanje obraza kod nekih žena javlja veoma rano i da zapravo nema veze sa ovim faktorom starosti. Pa o čemu se tu radi?

 

Upotreba mobilnih telefona

Verujem da se pitaš kako upotreba mobilnog telefona može biti razlog za opuštanje kože lica, ali to je istina. Ako često koristiš mobilni telefon, sigurno često savijaš i spuštaš glavu kako bi čitala vesti po internetu, dopisivala se i obavljala slične radnje.

A ako to radiš duže vreme, onda se efekat gravitacije povećava, što dovodi do opuštanja obraza. 

A pročitaj šta je Dragani pomoglo za bore i fleke na licu.

Dragana vise nema problem sa borama. Ona je sada nova žena sa savršeno čistim licem bez fleka i bora.

 Kako je u tome uspela, pročitaj na ovom linku https://onaportal.com/blistavo-cisto-lice-bez-bora/

Kontinuirane ekspresije lica

Gravitacija mnogo šteti tvojoj koži, pogotovo kako stariš. A ako stalno potenciraš određene izraze lica, može doći do opuštanja obraza.

baner

Ne konzumiraš masti

Mnoge žene potpuno izbegavaju konzumiranje masti, misleći da tako neće dobiti na kilogramima. Ali to takođe može dovesti do opuštanja obraza. To je zbog činjenice da su neke masne kiseline neophodne za našu kožu.

Potrebne su nam neke esencijalne masne kiseline kao što su omega-3 i omega-6, za našu kožu, jer one deluju kao gradivni blokovi zdrave ćelijske membrane.

Hormonalna neravnoteža

Hormonska neravnoteža može biti još jedan od razloga za opuštanje obraza u ranijem uzrastu.

Hormoni pomažu u proizvodnji kolagena i elastina u koži, što pomaže da se koža održi zdravom i zategnutom.

Ali ako postoji hormonski disbalans, onda to možda neće biti moguće, a koža će rano početi da se opušta.

kako podići opuštene obraze-1

Kako podići opuštene obraze na licu?

Sada kada znaš zašto se javlja opuštanje obraza, sledeće na čemu treba da radiš jeste kako podići opuštene obraze. Upravo tim rešenjima ću se baviti do kraja teksta, zato ostani sa mnom i saznaj sve što te zanima!

Koji su to načini kako podići opuštene obraze:

 • Masaža lica, uključujući japansku masažu ili zogan masažu lica
 • Vežbe za podizanje obraza (joga za lice)
 • Krema za podizanje spuštenih obraza
 • Hiruški tretmani za podizanje obraza (facelifting)
 • Nehiruški tretmani za podizanje obraza (ulterapija)
 • Minimalno invazivni tretmani za podizanja obraza (potkožno zatezanje kože)
 • Tretmani za obnovu izgubljenog volumena (fileri, transfer masti, implantati za obraze)
 • Prirodni načini za podizanje obraza (razni recepti koji uključuju prirodne sastojke). 

 

Zogan masaža

Jedna japanska stilistkinja, stručnjak za lepotu i šminkerka je osmislila posebnu tehniku masaže lica – zogan masažu ili japansku masažu lica – koja dokazano podiže spuštene obraze. Ovo je potpuno prirodan proces podmlađivanja lica. Ono što je interesantno, to je da zogan masaža ne uključuje nužno bilo koji proizvod za negu kože, već samo vrhove prstiju i dlanova.

Zogan masaža za lice, kada se primenjuje pravilno i redovno, daje rezultate za samo dve nedelje! A pritom uključuje napor koji traje oko svega 6 minuta dnevno! 

Efekti zatezanja lica, smanjenja bora i podizanja obraza se postižu time što se zogan masažom vrši pritisak na limfne čvorove u području lica, koji pomažu u izlučivanju toksina i istovremeno poboljšavaju protok krvi i ishranu u istom području. Masaža mišića lica treba da im pomogne da se opuste, što pojačava sastav krvnih sudova i dodatno učvršćuje spoljne linije lica.

Iako se mogu koristiti proizvodi kao što su krema za kožu ili ulje za masažu, zogan masaža se može praktikovati na suvoj i prethodno očišćenoj koži, budući da ne uključuje grubo trljanje, već se zasniva na blagom pritisku. 

 

Vežbe za podizanje obraza

Vežbe za podizanje obraza su takođe veoma delotvorne na temu kako podići opuštene obraze, a nazivaju se i “joga za lice”. Vežbe za lice smanjuju bore plus toniraju mišiće lica kako bi im se pružio mladalački izgled. 

Ako svakodnevno tokom osam nedelja budeš radila vežbe za podizanje obraza minimum vminuta dnevno – definitivno ćeš imati čvršće i zategnuto lice.

Neke vežbe za podizanje obraza uključuju sledeće:

 • Podigni mišiće obraza dok šminkaš usne i smej se. Zatim, stavi prste svake ruke na bilo koju stranu usta i podigni obraze tako da kliziš prstima do vrha obraza. Drži ovaj položaj 20 sekundi.
 • Zatvarajući usta, napuni obraze sa toliko vazduha koliko mogu da prime. Drži ovaj položaj 45 sekundi pre nego što polako ispustiš vazduh.
 • Otvori usta u “O” oblik, sa usnama preko zuba i osmehom. Zatim stavi prste svake ruke na vrh odgovarajućeg obraza i nežno podiži i spuštaj obraze na period od 30 sekundi.

 

Podizanje obraza hijaluronom

Fileri za obraze je izraz koji obuhvata čitav niz proizvoda i supstanci. To je zapravo kozmetički tretman koji je dizajniran da doda volumen, konturiše i podmladi lice.

Dermalni fileri se koriste i za ponovno uvođenje strukture i volumena. Fileri hijaluronske kiseline su najpopularniji danas za podizanje jagodica hijaluronom. Pisali smo detaljnije o tome zašto je dobra hijaluronska kiselina za lice.

Podizanje obraza hijaluronom nije tako zastrašujuće kao što zvuči – hijaluron ​​je zapravo prirodni molekul koji se nalazi u telu i odgovoran je za privlačenje i zadržavanje vode. Iz tog razloga, ovakvi fileri imaju tendenciju da daju mnogo mekši rezultat i oni se razbijaju bez ostavljanja ostataka u telu.

 

 

Krema za podizanje opuštenih obraza

Postoji krema koja ti pomaže da održiš mladalački izgled lica. To postiže time što deluje na ublažavanje postojećih bora i finih linija (kao i drugih znakova starenja) i što podstiče stvaranje kolagena i elastina koji deluju na zatezanje i podizanje kože obraza. Ono što ti savetujem, to je da vodiš računa da krema za lice koju koristiš za podizanje opuštenih obraza bude na prirodnoj bazi!

Kreme svi vole da koriste, jer se vrlo lako koriste i imaju efikasno delovanje. A ako su prirodni sastojci u njoj, plus su tako skoncentrisani da deluju veoma brzo – nema lepše vesti za tebe!

Evo koji sastojci treba da se nađu u kvalitetnoj prirodnoj kremi za podizanje opuštenih obraza:

 • Ulje avokada, ulje semenki grožđa, maslinovo ulje, kokosovo ulje, šea puter su odlični prirodni sastojci za hidriranje, ishranu, zatezanje i omekšavanje kože.
 • Vitamin A ili beta-karoten je pandan retinolima koji se jako koriste u kremama za podizanje spuštenih obraza. Veoma je jak antioksidans.
 • Vitamin E je čuveni antioksidant bez koga ne može da se zamisli krema za podizanje obraza.
 • Hijaluronska kiselina je neprevaziđen sastojak u kremama za podizanje spuštenih obraza, budući da hidrira i zateže kožu. Pruža koži vlažnost i elastičnost.
 • Biopolimer skuplja i zateže kožu za veoma kratko vreme, a kombinacija guar i ksantan gume zateže kožu lica i čini je glatkom.
 • Ekstrakt rodopske haberlee podstiče stvaranje elastina i kolagena koji su neophodni za podizanje spuštenih obraza.
 • Neodermyl je aktivni sastojak koji deluje poput kolagena u koži.

 

Tretmani za podizanje obraza 

Postoji mnogo hirurških i nehirurških procedura pomlađivanja lica koje možeš da izabereš u zavisnosti od svojih preferencija. 

Kada podižeš obraze, postoje sledeća 3 fokusa:

 • zatezanje opuštene kože i potpornih tkiva preko facelift-a
 • popunjavanje izgubljenog volumena pomoću transfera sopstvene masti ili filera
 • popravljanje oštećenja kože pomlađivanjem kože, laserskom terapijom itd.

Kada se radi o opuštenim obrazima, procedure se uglavnom odnose na prve dve kategorije. Mora se i zategnuti koža i napuniti izgubljeni volumen.

 

Tretmani za zatezanje kože

Postoje mnoge opcije i mnogi tretmani za zatezanje lica o kojima smo pisali. Ali pored toga postoje kozmetički tretmani i postupci zatezanja obraza i jagodica, koji se mogu se podeliti u 3 kategorije:

 • hirurški,
 • nehiruški i
 • minimalno invazivni.

 

Hiruški tretmani

Operacija podmlađivanja lica često je najtrajniji način za tretiranje vidljivih znakova opadanja lica, uključujući i opuštene obraze. Facelift podiže opuštenu kožu i potporna tkiva. U slučajevima kada koža ima značajan gubitak elastičnosti, facelift je efikasan način da zategneš kožu i ukloniš dodatnu kožu. 

Za pacijente sa blažim problemima elastičnosti kože, mini-facelift se može primeniti umesto potpunog faceliftinga. Hirurg će koristiti manje rezove za podizanje mišića i tkiva, uklanjanje viška masnog tkiva i podizanje ili uklanjanje viška kože.

 

Nehirurški tretmani 

Nehiruški tretmani zatezanja kože mogu pomoći da se obnovi tonus kože bez operacije. Važno je imati realna očekivanja jer su rezultati ovih tretmana obično blagi (i svakako mnogo blaži u poređenju sa onima koji su postignuti operacijom).

Ulterapija je najnoviji nehiruški tretman zatezanja lica koji bezbedno koristi ultrazvučnu tehnologiju da obuzda efekte vremena i gravitacije na tvoju kožu – dajući čvršću, glatku kožu.

Prednosti ulterapije:

 • stimuliše novu proizvodnju kolagena
 • postepeno podiže kožu tempom tvog organizma
 • izglađuje linije i bore.

Možda odmah primetiš razliku, međutim, većina rezultata se javlja tokom 3-9 meseci.

 

Minimalno invazivna terapija zatezanja kože

Minimalno invazivni tretmani za podmlađivanje lica su srednja kategorija tretmana između hirurških i nehirurških tretmana. Ovi tretmani se obično obavljaju pod lokalnom anestezijom i imaju kraće vreme oporavka u odnosu na operaciju.

Potkožno zatezanje kože (npr. ThermiTight) – postoji veliki broj minimalno invazivnih medicinskih uređaja koji primenjuju toplotnu energiju ispod kože da bi se postigao ograničen stepen zatezanja i učvršćivanja kože. Najpoznatiji uređaj u ovoj kategoriji, nazvan ThermiTight, koristi radiofrekvencijsku (“RF”) energiju kako bi stimulisao proizvodnju kolagena da bi izgladio i zategnuo opuštenu kožu obraza. 

Mala sonda se koristi za nanošenje toplotne energije na tkiva ispod kože. Temperatura tkiva i kože se stalno prati kako bi se osiguralo da je tretman siguran. Procedura je obično brza i jednostavna.

 

Tretmani za obnovu izgubljenog volumena i podizanje jagodica

Za neke žene jednostavno zatezanje kože neće potpuno povratiti taj mladalački izgled kože. Izgubljeni volumen u obrazima povećava efekte starenja. Ako želiš da obnoviš izgubljeni volumen, postoje mnogi tretmani za to:

 

Fileri

Ubrizgavanje filera je idealno rešenje za obnavljanje izgubljenog volumena lica i postizanje glatke i zategnute kože lica. Injekcioni fileri su idealni za nekoga ko želi da cilja na određeno područje svog lica, poput obraza. U ove svrhe se obično koriste fileri hijaluronske kiseline.

 

Transfer masti

U nekim slučajevima, transfer masti u lice nudi zdravo rešenje za opuštene obraze. U ovoj proceduri, hirurg uklanja masnoću iz drugih delova tela (obično iz stomaka ili butina) i prenosi prečišćenu masnoću na ciljano područje lica. Veoma male količine masti se uklanjaju tokom ovog tretmana i pažljivo se postavljaju tamo gde je potrebno kako bi se pomoglo u popunjavanju volumena obraza

 

Implantati za obraze

Za neke žene implantati su najbolje rešenje za dugotrajnije rezultate. Hirurg će preporučiti ovaj tretman ako si dobar kandidat za podizanje jagodica i zatezanje obraza.

 

Prirodni načini za podizanje obraza

Pored svega navedenog na temu kako podići opuštene obraze, postoje i neki potpuno prirodni načini da postigneš mladalački izgled svog lica! Pred tobom su neki prirodni sastojci koji dokazano poboljšavaju izgled kože obraza, podižući na taj način obraze i čineći da sačuvaju tvoje lice kako bi imalo mladalački izgled.

 

Aloe vera

Među ostalim sastojcima blagotvornim za kožu, aloe vera sadrži antioksidante vitamin C i vitamin E . Zbog toga primena aloe vere na obrazima bilo u vodu maski za lice ili krema, aloe vera za lice ima efekat protiv bora i starenja. (Ovo su maske za lice sa aloe verom)

A jedno istraživanje je takođe pokazalo da su žene koje su konzumirale oko jedne kašičice gela aloe vere 90 dana – pokazale poboljšanje elastičnosti lica. 

 

Jabuka

Mnogi smatraju da jabuke pomažu koži da održi mladalački izgled jer ima velike količine:

 • kolagena
 • elastina
 • antioksidanasa.

Jedan od načina da se koristi jabuka na temu kako podići opuštene obraze, jeste “maska” od jabuke. Nareži jabuku, utrljaj je na lice i ostavi je da deluje 20 minuta pre nego što nežno ispereš masku vodom.

Budući da jabuke sadrže antioksidante i vitamine A, B i C, treba ih redovno jesti da bi se sprečilo oštećenje tkiva. Neki tvrde da kolagen i elastin u jabuci održavaju kožu mekom i zategnutom.

 

Glicerin i ružina voda

Kombinacija ružine vode i glicerina u odnosu 50:50, koja se utrlja po obrazima pre spavanja, održava kožu čistom i hidriranom, podstičući mladalački izgled lica i zatezanje obraza.

 

Med

Mnogi smatraju da med može da podigne obraze zbog svojih hidratantnih i antibakterijskih svojstava, budući da tako deluje pozitivno na kožu obraza. Neki predlažu da se napravi maska od jednakih delova meda i paste papaje. Utrljaj ovu mešavinu po obrazima i sačekaj 10 minuta pre ispiranja toplom vodom.

baner

Ulje za podizanje obraza

Tvrdi se da će određena ulja koja se trljaju po koži obraza vlažiti i obogatiti kožu kako bi se promovisao mladalački i zategnut izgled obraza.

Predložena ulja uključuju:

 • bademovo ulje, koje ima umirujuća i sklerozantna svojstva za poboljšanje tena i kože
 • ulje avokada, koje je dobro za ispucalu kožu
 • kokosovo ulje, koje takođe štiti od UV zračenja
 • maslinovo ulje.

 

Šea puter

Šea puter ima antioksidativna i antiinflamatorna svojstva jer ima visok procenat:

 • triterpena
 • tokoferola
 • fenola
 • sterola.

Pomešaj 2 šoljice šea putera sa jednom ipo šoljicom granulisanog šećera da bi se koristili kao piling za obraze. Umasiraj ovu pastu u obraze 5 minuta, ostavi da odstoji još 10 minuta, a zatim pažljivo isperi toplom vodom.

kako podići opuštene obraze-2

Podizanje opuštenih obraza iskustva

Pročitaj i neka iskustva na temu kako podići opuštene obraze:

‘’Genetika je kriva za moje prerano opuštanje obraza. Zato sam morala da počnem da koristim kremu za podizanje opuštenih obraza još od 25.godine. Međutim, ništa mi to nije teško palo, budući d aje krema potpuno prirodna. Sa njom sam postigla onaj mladalački izgled lica o kom sam dugo sanjala, a smanjila sam i bore.’’

‘’Meni pomažu hijaluronski fileri da podignem opuštene obraze. Zaista sam jako zadovoljna, jer su rezultati fenomenalni i što je najvažnije, prirodno izgleda. Imam taj mladalački izgled lica iako mi je već 40 godina.’’

‘’Radim redovno zogan masažu za lice i prezadovoljna sam efektima! Ova čuvena japanska masaža lica u kombinaciji sa odgovarajućom negom kože zaista postiže fenomenalne rezultate! A što je najvažnije, ništa ne boli i nema noža!’’

‘’Rado odlazim na nehiruške tretmane za podizanje opuštenih obraza, jer zaista imam veliki problem sa opuštanjem obraza. Zadovoljna sam postignutim rezultatima i preporučujem svima koji se plaše noža i klasičnog fejsliftinga.’’

 

Kao što si videla, opuštanje obraza ne mora da bude tvoja noćna mora ako znaš kako možeš da ih podigneš. 

Postoji toliko načina kako podići opuštene obraze, a ja ti savetujem da od ovih koje sam ti opisala pronađeš ono što će tebi najbolje odgovarati. 

Sigurno je to barem neki od ponuđenih načina! Mladalački izgled lica više nije luskuz ni u kasnijim godinama!

Ako možda znaš još neki način kako podići opuštene obraze, a ja ga ovde nisam pomenula – slobodno dodaj u komentarima.

Tatjana Kos

Tatjana Kos

Obožavam da pišem, a najviše me zanimaju teme o lepoti, ljubavi i modi. Na Ona portalu dobila sam priliku da pišem na razne teme, kao što su celulit kod žena, strije, višak kilograma, bore na licu, opadanje kose, nega kose i još mnogo toga.

Ove teme su mi posebno važno, jer na taj način učim kako da se negujem, ali i drugim ženama pružam savete o nezi, kako tela, tako i kose.

1 komentar

Klikni za komentar

 • Ja sam kreme za zatezanje lica pocela religiozno da koristim sa 25god i prezadovoljna sam. Pritom redovno masiram lice pokretima “na gore” i to radim sama, nema potrebe davati veliki novac.

Test