Naslovna » Japanska masaža lica protiv bora potpuno transformiše tvoje lice!
Lice

Japanska masaža lica protiv bora potpuno transformiše tvoje lice!

japanska masaza lica

Saznaj kako japanska masaža lica protiv bora može da učini da izgledaš 10 godina mlađe. Ukoliko spadaš u protivnike skalpela, botoksa ili već kojekakvih krema protiv bora – ovo je tekst za tebe.

Masaža lica je alternativan način da se stimuliše cirkulacija lica i ublaži izgled bora. Postoje različite metode masaže lica, a Zogan japanska masaža lica čini pravo čudo za tvoju kožu!

Kada se primenjuje redovno, japanska masaža lica može da stimuliše cirkulaciju, što donosi hranjivu krv u kožu, stimulišući tako rast ćelija kože. Masaža lica takođe može zatezati mišiće lica i osloboditi ih napetosti, što može pružiti odmah vidljive efekte, kao što je povećan sjaj kože.

 

Budući da je ovu metodu podmlađivanja lica promovisala japanska stilistkinja i stručnjak za lepotu Jukuki Tanaka, nemoj da se iznenadiš ako negde pročitaš i da se ovo zove Tanaka masaža lica.

 

Samo vodi računa, koža lica je mnogo osetljivija nego na bilo kom drugom delu tela, stoga moraš da koristiš odgovarajući losion ili hidrirajuće sredstvo – kako bi prsti lakše klizili.

 

Kako deluje japanska masaža lica?

 

Japanska masaža lica za podmlađivanje je metoda masaže koja brzo uklanja bore, dok istovremeno zateže kožu i čini je sjajnijom. Ova procedura zapravo deluje kao limfna drenaža, dakle stimuliše limfne žlezde u licu, što ubrzava uklanjanje toksina i viška tečnosti. Tokom ove masaže ti lagano oslobađaš mišiće lica, a sklanjaš toksine i masti prema limfnom čvoru ispred uva – čime efikasno odvlačiš štetne toksine sa lica.

Masaža istovremeno poboljšava i cirkulaciju lica, čime se koža prokrvljuje i samim tim postaje zdravija, jedrija i lepša.

Pre nego što pristupiš pokretima japanske masaže lica, važno je da pronađeš kremu ili ulje koje odgovara tvom tipu kože. Ukoliko koristiš pogrešnu vrstu kreme ili ulja za kožu, možeš samo da napraviš problem i izazoveš iritacije, svrab i bubuljice. Možeš da koristiš kremu ili ulje za lice koje inače koristiš, a mi savetujemo da probaš i maslinovo ulje ili bademovo ulje za kožu (ukoliko imaš suvi tip kože), a možeš da koristiš i anti age kremu.

 

Nemoj nikako da masiraš lice bez kreme ili ulja, jer ćeš tako povlačiti kožu kako prelaziš prstima, što može da izazove njeno oštećenje!

 

Važna pravila

  • Japanska metoda masaže lica je nije za tebe ako imaš neki poremećaj limfnog sistema, osip, oštećenu kožu, prehladu ili grip.
  • Pre ovog postupka, obavezno operi lice i isperi ruke .
  • Savetujemo da koristiš prirodno ulje ili kremu tokom izvođenja masaže, radi sprečavanja trenja. Odlična je i prirodna krema protiv bora.
  • Tokom sesija masaže, trebalo bi da osetiš pritisak izazvan prstima, ali ne toliko jako da izazove nelagodnost i bol. Vodi računa da smanjiš pritisak dok masiraš oblast oko ušiju, oblast ispod vilice i vrat (gde se nalaze limfni čvorovi).
  • Ponovi svaki pokret masaže 3 puta (a kada su u pitanju problematična područja – 4 ili 5 puta).
  • Za maksimalnu efikasnost i najbolje rezultate, Zogan japanska masaža lica treba da se primenjuje svakog dana u isto vreme.

Japanska masaža lica pokreti

 

U nastavku teksta saznaj koji su to osnovni pokreti japanske masaže lica i kako da ih pravilno izvedeš.

 

Osnovni pokreti

 

Pritisni prste obe ruke na deo ispod slepoočnica, u blizini gornjeg dela ušiju. Uz primenu blagog pritiska, povuci prste na dole sve do ključnih kosti.

 

Ovim postupkom izazivaš odliv limfne tečnosti. Ponovi ovaj pokret 3 puta na početku masažne sesije i ne zaboravi da ga izvedeš opet na kraju svakog sledećeg pokreta masaže.

Gordana je dugo imala problem sa borama na licu. Pokušavala je na sve načine da ih se reši, ali bezuspešno. Kada je pomislila da odustane, pronašla je proizvod KOJI BRIŠE BORE, FLEKE I PODOČNJAKE SA LICA.

Ukoliko i ti želiš SAVRŠENO ČISTO LICE , pročitaj kako je Gordana uspela da očisti svoje lice na ovom linku  https://onaportal.com/kazi-vec-jednom-borama-na-licu-zbogom/

 

 

Područje oko očiju

 

Sa jastučićima na vrhovima srednjih prstiju pritisni oblast na spoljašnjim uglovima očiju. Održavajući pritisak, nežno klizi prstima duž donjih kapaka ka unutrašnjim uglovima očiju.

Napravi kratku pauzu, a onda pomeri prste naviše, crtajući tako luk ispod obrva i vrati se na spoljašnje uglove očiju.

Na kraju ponovo pomeri prste sa spoljašnjeg na unutrašnje uglove očiju.

baner

Čelo

 

Pritisni jastučiće kažiprsta, srednjeg prsta i naprstenjaka na sam centar čela.Koristeći cik-cak pokrete, povuci prste od središta čela do slepoočnica.

 

Područje oko usana

 

Kada je u pitanju japanska masaža lica protiv bora, u ovoj fazi masaže moraš ponoviti svaki korak 3-4 puta, a zatim završi sa osnovnim pokretom:Stavi obe ruke na bradu.

Pritisni prva 3 prsta do središta brade i pomeraj ih u polukrugu prema gornjoj usni.

Pritisni jastučiće na vrhovima srednjih prstiju do krila nosa i pomeraj prste u polukrugovima do nosnog luka i nazad.

Prevuci prste od nosnog luka do obraza i nazad.

 

Nazo-labijalne brazde

 

Stavi obe ruke na bradu. Pritisni prva 3 prsta u sam centar brade (kao u prethodnom pokretu). Uz održavanje pritiska, povuci ruke do unutrašnjih uglova očiju, izbegavajući usne.

Pomeraj prste sa unutrašnjih uglova očiju prema slepoočnicama.

 

Konture lica

 

Sa levim dlanom pritisni levu stranu vilice.Pomeri desnu ruku sa desne spoljne ivice vilice do tačke ispod unutrašnjeg ugla očiju.Pomeri prste sa spoljnjeg ugla oka do slepoočnice, a zatim izvrši osnovni pokret na desnoj strani lica, samo sa jednom rukom.Sa desnom rukom pritisni desnu stranu vilice i koristi levu ruku da ponoviš isti skup pokreta za levu stranu lica.

 

japanska masaža lica 1

 

Obrazi

 

Postavi ruke na bočne strane nosa i pritisni samo pomoću 3 prsta.Prevuci lagano prste duž jagodica u pravcu slepoočnica.Sastavi ručne zglobove zajedno, držeći dlanove odvojene.Pritisni jastučiće dlanova na bradu i usne, podižući obraze.Klizi jastučićima dlanova duž jagodica, prema ušima.

 

Brada

 

Stavi ruke u istu poziciju kao na početku prethodnog pokreta.

Pomerajući glavu malo unapred, pritisni jastučiće dlanova nasuprot brade.

Klizi jastučićima dlanova duž donje vilice, prema ušnom delu.

 

Podočnjaci

 

Stavi palčeve ispod brade, dok ostali prsti (i desne i leve ruke) treba da se sastaju na nosu, formirajući trougao.Ostavljajući palčeve na mestu, pomeraj druge prste od nosa do slepoočnica, lagano ‘’izvlačeći’’ kožu bočno.

 

Japanska masaža lica efekti

 

Uspela si da savladaš sve ove pokrete japanske masaže lica i pitaš se – šta sad? Da li će moje bore nestati? Da li će mi koža izgledati lepše, mlađe, zategnutije?

Veoma je važno da poštuješ sve ove tehnike masaže i da ih primenjuješ svakodnevno, poželjno u isto vreme. Ukoliko pravilno i redovno primenjuješ ovu metodu, efekti sigurno neće izostati.

 

Japanska metoda masaže lica može da pruži neverovatne rezultate u vrlo kratkom roku!

 

Kako sve japanska masaža lica za podmlađivanje može da oplemeni tvoju kožu lica, saznaj u nastavku.

 

Sjajna i lepa koža

 

Uklanja toksine, stimuliše cirkulaciju, hidratacija lica i oslobađa mišiće napetosti – japanska masaža lica zaista transformiše tvoje lice, čineći kožu sjajnijom i jedrijom.

 

Smanjenje neujednačene pigmentacije tena

 

Neujednačena pigmentacija je često izazvana prisustvom toksina i drugih nečistoća u koži, kao i smanjenjem kolagena. Japanska masaža lica ti pomaže da nadoknadiš vlažnost i ukloniš gornji sloj mrtvih ćelija kože, što zaista dovodi do izjednačavanja tona kože i briše mrlje sa lica.

baner

Uklanjanje ispucalih kapilara

 

Ukoliko si se dugo mučila sa neuglednim crvenim i ljubičastim linijama na koži, onda verovatno znaš da su to ispucali kapilari na licu koji se jako teško uklanjaju. Međutim, stiže spas – japanska masaža lica protiv bora deluje i protiv ispucalih kapilara, a sve što je potrebno da uradiš jeste da koristiš bademovo ulje za izvođenje pokreta masaže.

 

Lice bez bora i finih linija

 

Kao što verovatno znaš, bore su uzrokovane smanjenjem kolagena u koži, što se dodatno pogoršava nekim spoljašnjim faktorima, mrštenjem itd. Tačno je da kolagen možeš da pronađeš i u nekoj hrani, ali dobra vest je da japanska metoda masaže lica apsolutno poboljšava proizvodnju kolagena, čime se bore smanjuju i lice izgleda mlađe i zategnutije. Evo koje još vežbe za lice sprečavaju nastanak bora.

 

Oslobodi se stresa

 

Savremen život je ispunjen različitim frustracijama i pritiscima, a oslobađanje od stresa je jako teško. Masaža lica ti definitivno pomaže da se opustiš, a ukoliko se usredsrediš na tačke pritisaka – možeš da izbegneš glavobolje izazvane stresom.

 

Poboljšana cirkulacija

 

Kada je cirkulacija lica loša, onda tvoje lice izgleda bledo i umorno. Japanska masaža lica poboljšava cirkulaciju, čineći da tvoje lice dobije boju, vedrinu i samim tim bolji i zdraviji izgled.

 

japanska masaža lica 2

 

Japanska masaža lica iskustva

 

Verujemo da si i ti od onih koje su odmah otišle na neki popularan forum kada su čule za japansku masažu lica, kako bi videla iskustva drugih žena. Pa, šta kažu forumi?

Sigurno si negde pročitala super iskustva, dok neko tvrdi da mu ovo apsolutno ne pomaže.

Kao što naš narod ima običaj da kaže, iskustva i ukusi su uvek različiti.

U svakom slučaju, istraživali smo i pokušali da saznamo šta tvrde druge žene na temu japanske masaže lica protiv bora.

Ono prvo što definitivno treba izdvojiti, jeste to da je ovo jedna potpuno neinvazivna, pristupačna i zdrava metoda za smanjenje bora i uopšte poboljšanje zdravlja kože lica.

Zašto kod plastičnog hirurga ili na neke druge tretmane za koje se tvrdi da uklanjaju bore odmah i sad – kad em košta, em je invazivno, em često mora da se ponovi i po nekoliko puta do pojave vidljivih rezultata.

Kreme protiv bora su tu, jeste. Međutim, kakve su to kreme?

Da li si od onih koje čitaju listu sastojaka na poleđini preparata? Možda je bolje da i ne čitaš, jer tu ćeš videti svašta – što su uglavnom teške hemijske supstance koje mogu da učine više štete nego koristi.

Zato ti preporučujemo da koristiš kreme sa prirodnim sastojcima, kojih danas zaista ima dosta na našem tržištu. Odaberi odgovarajuću anti-age kremu prema svom tipu kože, uzrastu i drugim faktorima.

Masaža kao metoda prevencije i lečenja se ceni od kad je sveta i veka. Zašto onda masaža lica ne bi mogla da bude odgovarajući tretman za lice? Tačno je da postoje i određeni masažeri za lice, ali japanska masaža lica protiv bora podrazumeva tačno određene pokrete i tehniku koja dokazano daje fenomenalne rezultate.

Mnoge žene tvrde da su primetile rezultate već nakon prvog tretmana, u smislu da im je koža postala više prokrvljena i samim tim je dobila boju i svežinu. Bore lagano nestaju već nakon 2 nedelje redovnog izvođenja navedenih pokreta masaže. Ujednačava se pigmentacija tena, smanjuju se ispucali kapilari na licu, koža je prosto preporođena!

Nekoliko žena kaže da su nakon redovne primene ove masaže postigle takav efekat da izgledaju čak 10 godina mlađe.

Možda si pročitala i da neke žene tvrde da su se oslobodile glavobolje, stresa i napetosti baš nakon praktikovanja ove tehnike? Kao što smo rekli, japanska masaža lica definitivno pomaže u ublažavanju stresa i napetosti.

Čitali smo i čitali i zaista nismo mogli da pronađemo neko naročito negativno iskustvo na temu japanske masaže lica za podmlađivanje. Samo obrati pažnju, ova masaža se ne preporučuje za osobe koje imaju poremećaj limfnog sistema, osip, oštećenu kožu, prehladu ili grip. U tim slučajevima nemoj nikako da je koristiš – jer ova masaža deluje kao limfna drenaža, dakle stimuliše limfne čvorove, koji ako su oštećeni ili postoji neka bolest, upala u telu – ne bi smeli da se dodatno ‘’čačkaju’’.

Univerzum nam je podario čudo zvano japanska masaža lica. Ništa ne boli, ništa ne košta i ne može da škodi – a rezultati mogu da te zapanje.

 

Tatjana Kos

Tatjana Kos

Obožavam da pišem, a najviše me zanimaju teme o lepoti, ljubavi i modi. Na Ona portalu dobila sam priliku da pišem na razne teme, kao što su celulit kod žena, strije, višak kilograma, bore na licu, opadanje kose, nega kose i još mnogo toga.

Ove teme su mi posebno važno, jer na taj način učim kako da se negujem, ali i drugim ženama pružam savete o nezi, kako tela, tako i kose.

1 komentar

Klikni za komentar

  • Da li Zogan masaza moze da se primenjuje ako neko ima odstranjene limfne cvorove ispod jednog pazuha prilikom operacije raka dojke

Test