Naslovna » Kako skinuti celulit sa zadnjice – načini koji zaista rade!
Telo

Kako skinuti celulit sa zadnjice – načini koji zaista rade!

kako skinuti celulit sa zadnjice

Ako te zanima kako skinuti celulit sa zadnjice potpuno prirodnim metodama – na pravom si mestu! Objavi rat ovoj napasti uz pomoć saveta u tekstu koji je pred tobom.

Došlo je vreme da konačno objaviš rat ovoj napasti! I to uz pomoć saveta u redovima koji su pred tobom.

Bliži se leto, bliži se odlazak na plažu, bazen. Ne osećaš se dobro. Nervozna si. Nesigurna.

Nisi jedina! Da li znaš da će čak 80 do 90% žena razviti celulit u nekom trenutku u svom životu?

Celulit ‘’krasi’’ tvoju zadnjicu iz više razloga: genetika, slaba cirkulacija, neaktivnost i hormoni, da spomenem samo neke.

Pomorandžina kora oko butina i zadnjice ostavlja mnoge žene u lošem raspoloženju. A o odsustvu samopouzdanja da ne govorim.

Ostani sa mnom do kraja ovog teksta koji sam pripremila za tebe. Saznaj kako skinuti celulit sa zadnjice na potpuno prirodan način. Oduševićeš se rezultatima!

 

Zašto se stvara celulit na zadnjici?

Celulit na zadnjici je mnogo češći kod žena nego kod muškaraca zbog razlika u načinu raspodele masnih ćelija, mišića i vezivnog tkiva u muškoj i ženskoj koži.

Masne naslage koje guraju i ‘’iskrivljuju’’ vezivna tkiva ispod kože uzrokuju pojavu ‘’kvrgavosti’’ na koži, što dovodi do karakterističnih promena u izgledu kože.

Mi to znamo kao ‘’pomorandžina kora’’.

Dakle, zašto se celulit pojavljuje na zadnjici i butinama?

Pa, žensko telo ima tendenciju da skladišti masnoću u ovom području, zahvaljujući hormonu estrogenu.

Dobro poznata pomorandžina kora se javlja kada se masnoća gura kroz vezivno tkivo ispod kože, stvarajući talasasti efekat.

To je zbog toga što je protok krvi i cirkulacija u tim oblastima normalno više ograničen, pre svega jer sedimo najbolji deo dana. Iako ženski hormoni mogu igrati ulogu u doprinosu ovom obrascu distribucije masti, celulit se ne može lečiti hormonskom terapijom. Zato treba da znaš kako pobediti celulit na nogama i zadnjice prirodnim putem.

 

Kada se pojavljuje celulit na zadnjici

Ako se pitaš kada se pojavljuje celulit na zadnjici, za tebe sam izdvojila najčešće slučajeve.

Genetika

Genetika itekako može uticati na efekte elastičnosti kože, tendenciju da neko dobija na težini i osnovnu strukturu kože. Sve ovo je definitivno povezano sa pojavom celulita na zadnjici. Žene mogu biti sklonije celulitu od muškaraca, jer njihova tela genetski imaju veću koncentraciju masti i manje mišića nego muška tela.

Zapravo, bez obzira na to koliko si mršava, možeš razviti celulit samo zbog toga koliko imaš masti u odnosu na mišiće. Bilo o čemu da se radi, znaj da kako skinuti celulit sa zadnjice nije nemoguće!

Dobijanje na težini

Kako koncentracija masti ispod površine kože počinje da raste, to povećava pojavu celulita duž tela. Donji deo stomaka, grudi i ruke pokazuju znake celulita, ali se masnoća najočiglednije okuplja oko butina i zadnjice.

Kao rezultat toga, celulit postaje sve više povezan sa ovim područjem nego bilo kojim drugim. Dakle, većina masnih naslaga se može pojaviti oko tvoje zadnjice i butina.

Stres

Svakodnevni stres na organizam usled faktora okruženja može itekako da izazove pojavu celulita. Ovde najviše mislim na sledeće:

 • ishrana bogata solju koja povećava zadržavanje tečnosti,
 • kafa i cigarete koje smanjuju cirkulaciju krvi,
 • promene nivoa hormona usled stresa.

Fokusiraj se na relaksaciju, vežbanje i zdravije ponašanje kako bi smanjila pojavu rupica na zadnjici. Itekako možeš da oslobodiš telo od stresa i omogućiš mu da sačuva elastin i kolagen u koži i tako smanjiš rizik od povećanja težine.

Starenje

Kako telo stari, ćelije kože gube svoj elastični kvalitet. Shodno tome, tvoja koža počinje da visi u određenim regionima, omogućavajući da se tečnosti i masti skupljaju u džepovima, kao što su predeli oko zadnjice.

Takođe, gubitak težine može da pomogne u sprečavanju povećanja udubljenja povezanog sa povećanjem težine, posebno ako toniraš regione oko zadnjice i butina.

 

Kako skinuti celulit sa zadnjice prirodnim putem

Ne znam šta si sve do sada probala. Zanemari to. Znam kako skinuti celulit sa zadnjice jednom i zauvek!

Ishrana kao “anticelulit dijeta” o kojoj smo pisali je veoma važna za uklanjanje celulita. I tu nema sumnje.

Znam da u većini slučajeva ne možeš da odoliš slatkišima. Ne mogu ni ja. Ali moraš da znaš da je šećer tvoj najveći neprijatelj. Ako želiš da uspeš u misiji zvanoj kako skinuti celulit sa zadnjice – oprosti se sa šećerom.

Verovatno već znaš za vezu između šećera i celulita. Naime, šećer se skladišti u masnim ćelijama, uzrokujući njihovo širenje, što može povećati izgled celulita.

Zato, kada osetiš neverovatnu želju za slatkišima, bolje uzmi komad nekog voća. Na primer, lubenice su odličan izbor. Naravno, kada im je sezona.

Slana hrana je poznata po tome što izaziva zadržavanje tečnosti, što je povezano sa pojavom celulita. Ovaj prerađeni natrijum može dehidrirati kožu dovoljno da bi se područja celulita učinila mnogo primetnijim.

Bojana je devojka koja je dugo imala problem da se reši celulita. Kao i svaka devojka, pokušavala je na sve načine da se reši ove narandžine kore, ali ni jedan tretman nije davao efekta. A onda se rešenje pojavilo iznenada. Sada su njene NOGE LEPŠE NEGO IKADA BEZ GRAMA CELULITA.

Kako je Bojana uspela da se reši celulita sa tela, saznaj na ovom linku https://onaportal.com/ni-grama-celulita-vise-nemam-na-nogamaznam-da-isto-zelis-i-ti/

 

Ostatak ishrane

Ok, treba da eliminišeš šećer i so. Ali šta je sa ostatkom ishrane?

Zagovornici zdrave ishrane tvrde da je posebna dijeta za celulit efikasna u tretiranju celulita na zadnjici. Naime, kombinacija hrane u ishrani može smanjiti upalu i poboljšati cirkulaciju u pogođenim područjima i smanjiti celulit.

Stručnjaci su zaključili da konzumiranje zdrave ishrane može smanjiti zadržavanje tečnosti i poboljšati celokupno zdravlje i izgled kože.

Mislim da sigurno znaš šta podrazumeva zdrava i uravnotežena ishrana. Pre svega, izbaci prerađenu i industrijsku hranu iz svog jelovnika.

kako skinuti celulit sa zadnjice-1

I ptice na grani znaju da je voda neprijatelj celulitu. Zato treba da piješ dosta vode tokom dana. Naravno, možeš da koristiš i neke biljne čajeve za celulit, kao što je čaj od peršuna za celulit.

 

Obloge za celulit na zadnjici

Postoje brojne biljne ili druge vrste obloga kako skinuti celulit sa zadnjice. Obloge mogu smanjiti zadržavanje tečnosti, podstaknuti ciruklaciju, eliminaciju toksina i poboljšati ukupni izgled kože.

U ove svrhe se često koristi kafa, glina, aloe vera, jabukovo sirće, ulje kleke i dr. Pisali smo o oblogama za celulit i možeš još neke obloge pročitati na liku ka tom tekstu.

Jabukovo sirće

Ima neke veoma moćne minerale koji pomažu da se oslobodiš celulita na butinama i zadnjici, kao što su kalcijum, kalijum i magnezijum. Oni rade efikasno u ispiranju toksina i smanjenju zadržavanja vode u zadnjici i butinama. To će dovesti do smanjenja celulita i nadutosti.

Pomešaj 3 kašike jabukovog sirćeta sa 2 kašike vode. Možeš dodati i med da bi pojačala efekat. Umasiraj smesu na pogođenom području 5 minuta i ostavi je 30 minuta. Isperi mlakom vodom. Učini ovo jednom dnevno za najbolje rezultate.

Ulje kleke

Ulje kleke je veoma efikasno i pomaže da se skine celulit na zadnjici. Kada se tvoje telo nakupi toksina u masnim tkivima i koži, koža će ti trebati dobar detoksikator. Tu pomaže ulje kleke.

Ovo ulje ima jedno od najboljih svojstava detoksikacije koje pomaže da se oslobodiš toksina koji se stvaraju u koži i takođe pomaže da se smanji zadržavanje tečnosti. Razredi 10 kapi ulja kleke sa maslinovim uljem. Masiraj zahvaćeno područje 10 minuta. Uradi ovo jednom dnevno za maksimalne rezultate.

 

Kako smanjiti celulit na zadnjici bez dijete

Kada se krećeš, ti podstičeš cirkulaciju u svom telu – a na taj način se boriš protiv celulita. Vežbanje je ključno – ako možeš da vežbaš redovno, to će definitivno smanjiti pojavu celulita. Ali naravno fitička aktivnost nije jedina koja ti može pomoći da ukloniš celulit već je tu uključena kombinacija drugih aktivnosti i načina života.

 

Četka za telo

Četka za telo se može koristiti za celulit a to je jedan od onih alata za lepotu koji neretko završava skupljanjem prašine na kraju tvog ormarića u kupatilu. Ali to bi zapravo mogao biti tvoj snažan saveznik u misiji kako skinuti celulit sa zadnjice.

Preporučujem ti da koristiš četku za telo dok se tuširaš ili kupaš, jer će to stimulisati protok krvi i cirkulaciju. To zauzvrat pomaže protiv celulita. Ove guste četke deluju tako što pospešuju cirkulaciju oko područja celulita, pomažući telu da eliminiše toksine koji doprinose formiranju pomorandžine kore.

 

Kaži ‘’ne’’ cigaretama

Pušenje može povećati celulit, jer pušenje smanjuje protok krvi i tako će oslabiti stvaranje kolagena. To onda može povećati pojavu celulita.

 

Kontroliši stres

Znam da stres ne može da se izbegne, ali zato može da se kontroliše. I to se vežba. Objasnila sam ti kako stres utiče na pojavu celulita. Visok nivo stresa pokreće proizvodnju hormona kortizola, koji može razgraditi kolagen unutar tela.

Kolagen je najzastupljeniji protein u ljudskom telu i čini naše vezivno tkivo, tako da kada ga izgubimo, naša koža može izgledati tanje i manje čvrsta. A to pojačava izgled celulita.

Probaj jednostavne vežbe disanja protiv stresa. Probaj i jogu, meditaciju i opuštanje, šetanje, čitanje, slušanje omiljene muzike i dr.

 

Najbolji gel za skidanje celulita

Ako se pitaš kako skinuti celulit sa zadnjice, upotreba gela je svakako jedno od najjednostavnijih i najboljih rešenja. Gel za skidanje celulita može da sadrži različite sastojke. To mogu da budu vitamini, minerali, biljni ekstrakti i antioksidansi.

Međutim, mnogi gelovi za celulit dostupni na tržištu su na bazi štetnih hemikalija koje definitivno nisu dobro rešenje za tebe. Mogu da izazovu alergijsku reakciju, iritaciju ili osip. A to su samo neke od najblažih reakcija.

Budući da gel protiv celulita na zadnjici treba da se koristi svakodnevno, on treba da bude na biljnoj bazi. Prirodno je uvek najbolje rešenje!

Zato, ako me pitaš koji je najbolji gel za skidanje celulita na zadnjici – ja kažem onaj na bazi prirodnih sastojaka.

Sastojci:

 • Kofein. – Kafa protiv celulita, zahvaljujući kofeinu, daje fenomenalne rezultate. Naime, kofein dehidrira ćelije, te ih čini manje očiglednim. Zato gel za celulit gotovo uvek sadrži baš kofein.
 • Aloe vera. – Ovaj ekstrakt je veoma delotvoran protiv celulita. Deluje protiv-upalno, zateže koži i čini je čvršćom. Tako celulit na zadnjici postaje manje vidljiv.
 • ekstrakt ili ulje bršljana (Hedera helix),
 • ekstrakt divljeg kestena (Aesculus Hypocastanum),
 • arnika,
 • kora hrasta (Quercus cortex)
 • tinktura nane (Aethanolum menthae piperite)
 • zeleni čaj,
 • crni čaj,
 • đumbir,
 • ekstrakt semenki grožđa.

Potraži gel za celulit koja sadrži barem neki od ovih sastojaka.

 

Kako izgubiti celulit na zadnjici vežbanjem

Nema rezultata bez bar malo muke. Ok, možda ti je dovoljno mučno što moraš da modifikuješ svoju ishranu. Ali moraš i da se pokreneš, a vežbe za skidanje celulita su idealne su orava stvar ako hoćeš pripremu za leto.

Videćeš, vežbe za celulit na zadnjici nisu uopšte teške. I ne oduzimaju ti puno vremena.

 

Kardio vežbe

Da bi mogla da izgubiš celulit, vežbanje koje sagoreva kalorije je ključno. Ovo čini kardio vežbe najboljim izborom.  Hodaj brzo, trči, vozi biciklu (i to po brdima) ili pleši.

To će ti pomoći da stvoriš kalorijski deficit, tako da ćeš izgubiti višak masnoće – to će dovesti do smanjenog izgleda celulita. Redovne kardio vežbe poboljšavaju cirkulaciju i to smanjuje celulit.

 

Specifični pokreti za zadnjicu

Pokreti snage za gluteuse pomažu u stvaranju čvrstog mišićnog temelja, tako da je celulit manje očigledan.

Vežba 1.

Stani na sve četiri. Savij desno koleno i podigni desno bedro, tako da je paralelno sa podom. Održavaj ugao od 90 stepeni u zglobu kolena. Sa ove pozicije, napravi šut desnim stopalom dok istovreemno stiskaš zadnjicu. Drži kontrakcije i izbegavaj spuštanje kroz čitavu desnu stranu, fokusirajući se na to da pokret dođe iz gluteusa.

Uradi do 20 ponavljanja na svakoj nozi.

Vežba 2.

Stoj i drži se za stolicu. Savij desno koleno, tako da je potkolenica paralelna sa podom. Pritisni desnu petu unazad dok stiskaš gluteuse. Da bi ovaj potez bio izazovniji, pričvrsti otpornu traku oko čvrstog stuba ili na vratima i zavij drugi kraj oko dna desnog stopala. Udari unazad nasuprot otporu.

Uradi od 15 do 20 ponavljanja po nozi.

 

Čučnjevi

Čučnjevi rade tvoje gluteuse, pogotovo ako sediš nisko u poziciju i gurneš nazad pete. Koristi dodatnu težinu da bi bila efikasnija u izgradnji mišića. Drži bučice u svakoj ruci uz svoje telo dok čučneš dole i podižeš se gore. Neka ti cilj bude 10 do 15 ponavljanja. 

Trebalo bi da se fokusiraš na trening gluteusa i donjeg dela tela oko tri puta nedeljno za najbolje rezultate. Ako želiš da maksimiziraš svoje rezultate, dodaj u jednom danu intervalni trening visokog intenziteta da bi pojačala sagorevanje masti na zadnjici.

 

Mezoterapija

Žene sve više koriste i mezoterapiju za celulit. Ovo je odličan tretman kako skinuti celulit sa zadnjice, kao i za tretiranje strija i učvršćivanje opuštene kože.

Ovaj ne-hirurški tretman uključuje malo ubrizgavanja vitamina, aminokiselina i antioksidanata u kožu, kako bi pomogao u razgradnji masti koja uzrokuje celulit.

Preporučuje se kurs od tri do šest sesija na svake četiri nedelje. Najbolji rezultati mogu da se vide nakon punog kursa!

kako skinuti celulit sa zadnjice-2

Iskustva

Pročitaj ova iskustva koja sam pronašla na forumu na temu kako skinuti celulit sa zadnjice. Možda ti pomognu da shvatiš šta je najbolje za tebe.

‘’Dugo se patim sa celulitom. Nema šta nisam probala, zaista. Sredila ishranu, vežbala, sve moguće kreme, gelove…ništa. Malo se smanji, ali i dalje je tu.

Slučajno sam naletela na internetu na potpuno prirodni gel za skidanje celulita. Mislila sam da mi ni on neće pomoći, ali me je privukao bogat prirodni sastav – pa rekoh šta mogu da izgubim.

Naručila preko interneta, stiglo mi na kućnu adresu. Bila sam nestrpljiva i probala isti dan. Nakon nekoliko dana primene primetila sam malo poboljšanje. Nakon nekoliko nedelja, rezultati su već postali očigledni. Rešila sam problem konačno! Celulit na zadnjici je vremenom postajao sve manje vidljiv, a koža zategnuta i meka.

Konačno mogu da dočekam leto potpuno spremna. A već sam kupila i nov kupaći!’’

 

‘’Spadam u prave kafoholičare. Ne može da mi prođe jedno jutro bez kafe. Kada sam saznala koliko zapravo može biti i lekovita po pitanju skidanja celulita, zavolela sam je još više.

Piling sa talogom kafe koristim redovno i držim celulit uspešno pod kontrolom. Jednostavno umasiram u predeo zahvaćen celulitom mešavinu taloga kafe sa maslinovim uljem, uvijem streč folijom i obmotam peškirom. I tako prespavam.

Redovno ovo koristim i zaista držim sve pod kontrolom.’’

 

‘’Masaža zaista pomaže protiv celulita. I tu nema sumnje. Redovno idem na anticelulit masaže, a i sama se masiram kući sa uljima. Najviše koristim ulje kleke sa maslinovim uljem.

Masaža protiv celulita mi pomaže da podstaknem cirkulaciju i drenažu, što itekako deluje protiv celulita. Ja vidim pozitivne rezultate. I radujem se svakom predstojećem letu!’’

 

Zaključak

Kao što vidiš, kako skinuti celulit sa zadnjice može da bude ‘’mačji kašalj’’ ako sve radiš kako treba.

Dobro, nije baš mačji kašalj i znam da nije lako, ne bih da ti stajem na muku. Samo hoću da te ohrabrim i podstaknem da nikad ne odustaješ. Nemaš razloga.

Kada postoji toliko prirodnih i bezbednih načina kako skinuti celulit sa zadnjice – zašto bi odustajala od svoje namere da zablistaš u svom novom kupaćem kostimu?

Podeli sa nama neko tvoje iskustvo na temu kako skinuti celulit sa zadnjice. Značila bi nam svaka nova informacija.

 

Preporuka
 • Ocena:
Sending
User Review
5 (1 vote)
Test