Naslovna » Kako skinuti celulit sa zadnjice? Ovo stvarno radi!
Telo

Kako skinuti celulit sa zadnjice? Ovo stvarno radi!

kako skinuti celulit na zadnjici

Zanima te kako skinuti celulit sa zadnjice na najbrži način? Na pravom si mestu! Objavi rat ovoj napasti uz pomoć saveta u tekstu koji je pred tobom.

Bliži se leto, bliži se odlazak na plažu, bazen. Ne osećaš se dobro. Nervozna si. Nesigurna.

Nisi jedina! Da li znaš da će čak 80 do 90% žena razviti celulit u nekom trenutku u svom životu?

Celulit ‘’krasi’’ tvoju zadnjicu iz više razloga: genetika, slaba cirkulacija, neaktivnost i hormoni, da spomenem samo neke.

Pomorandžina kora oko butina i zadnjice ostavlja mnoge žene u lošem raspoloženju. A o odsustvu samopouzdanja da ne govorim.

Ostani sa mnom do kraja ovog teksta koji sam pripremila za tebe. Saznaj kako skinuti celulit sa zadnjice na potpuno prirodan način. Oduševićeš se rezultatima!

 

Zašto se stvara celulit na zadnjici?

Celulit na zadnjici je mnogo češći kod žena nego kod muškaraca zbog razlika u načinu raspodele masnih ćelija, mišića i vezivnog tkiva u muškoj i ženskoj koži.

Masne naslage koje guraju i ‘’iskrivljuju’’ vezivna tkiva ispod kože uzrokuju pojavu ‘’kvrgavosti’’ na koži, što dovodi do karakterističnih promena u izgledu kože.

Mi to znamo kao ‘’pomorandžina kora’’.

Dakle, zašto se celulit pojavljuje na zadnjici i butinama?

Pa, žensko telo ima tendenciju da skladišti masnoću u ovom području, zahvaljujući hormonu estrogenu.

Dobro poznata pomorandžina kora se javlja kada se masnoća gura kroz vezivno tkivo ispod kože, stvarajući talasasti efekat.

To je zbog toga što je protok krvi i cirkulacija u tim oblastima normalno više ograničen, pre svega jer sedimo najbolji deo dana. Iako ženski hormoni mogu igrati ulogu u doprinosu ovom obrascu distribucije masti, celulit se ne može lečiti hormonskom terapijom. Zato treba da znaš kako pobediti celulit na nogama i zadnjice prirodnim putem.

Bojana je devojka koja je dugo imala problem da se reši celulita. Kao i svaka devojka, pokušavala je na sve načine da se reši ove narandžine kore, ali ni jedan tretman nije davao efekta. A onda se rešenje pojavilo iznenada. Sada su njene NOGE LEPŠE NEGO IKADA BEZ GRAMA CELULITA.

Kako je Bojana uspela da se reši celulita sa tela, saznaj na ovom linku https://onaportal.com/ni-grama-celulita-vise-nemam-na-nogamaznam-da-isto-zelis-i-ti/

 

Kako skinuti celulit sa zadnjice?  

Da bi uklonila celulit sa zadnjice, moraš delovati sa više strana. U tom slučaju rezultati su zagarantovani, važno je samo da budeš uporna! Pre svega neophodno je da se zdravo hraniš i izbaciš prerađene namirnice, šećer, so i uglene hidrate. Umesto toga, trudi se da unosiš što više voća i povrća.

Da bi ojačala mišiće zadnjice i uklonila celulit sa ovog područja, moraš početi da vežbaš, ali i koristiti preparate koji su namenjeni rešavanju ovog problema, kao što je gel.

Trudi se da vodiš drugačiji život u kom ćeš ako je ikako moguće svakodnevni stres kom si izložena svesti na minimum, ali i rešiti se nekih loših navika kao što su cigarete i alkohol. 

1.Gel za skidanje celulita

Ako se pitaš kako skinuti celulit sa zadnjice, upotreba gela je svakako jedno od najjednostavnijih i najboljih rešenja. Gel za skidanje celulita može da sadrži različite sastojke. To mogu da budu vitamini, minerali, biljni ekstrakti i antioksidansi.

Međutim, mnogi gelovi za celulit dostupni na tržištu su na bazi štetnih hemikalija koje definitivno nisu dobro rešenje za tebe. Mogu da izazovu alergijsku reakciju, iritaciju ili osip. 

A to su samo neke od najblažih reakcija.

Budući da gel protiv celulita na zadnjici treba da se koristi svakodnevno, on treba da bude na biljnoj bazi. Prirodno je uvek najbolje rešenje!

Zato, ako me pitaš koji je najbolji gel za skidanje celulita na zadnjici – ja kažem onaj na bazi prirodnih sastojaka.

Sastojci:

 • Kofein. – Kafa protiv celulita, zahvaljujući kofeinu, daje fenomenalne rezultate. Naime, kofein dehidrira ćelije, te ih čini manje očiglednim. Zato gel za celulit gotovo uvek sadrži baš kofein.
 • Aloe vera. – Ovaj ekstrakt je veoma delotvoran protiv celulita. Deluje protiv-upalno, zateže koži i čini je čvršćom. Tako celulit na zadnjici postaje manje vidljiv.
 • ekstrakt ili ulje bršljana (Hedera helix),
 • ekstrakt divljeg kestena (Aesculus Hypocastanum),
 • arnika,
 • kora hrasta (Quercus cortex)
 • tinktura nane (Aethanolum menthae piperite)
 • zeleni čaj,
 • crni čaj,
 • đumbir,
 • ekstrakt semenki grožđa.

Potraži gel za celulit koji hladi, koji sadrži barem neki od ovih sastojaka.

2.Ishranom protiv celulita na zadnjici

Slana hrana je poznata po tome što izaziva zadržavanje tečnosti, što je povezano sa pojavom celulita. Ovaj prerađeni natrijum može dehidrirati kožu dovoljno da bi se područja celulita učinila mnogo primetnijim.

Zagovornici zdrave ishrane tvrde da je posebna dijeta za celulit efikasna u tretiranju celulita na zadnjici. Naime, kombinacija hrane u ishrani može smanjiti upalu i poboljšati cirkulaciju u pogođenim područjima i smanjiti celulit.

Stručnjaci su zaključili da konzumiranje zdrave ishrane može smanjiti zadržavanje tečnosti i poboljšati celokupno zdravlje i izgled kože.

Mislim da sigurno znaš šta podrazumeva zdrava i uravnotežena hrana koja topi celulit. Pre svega, izbaci prerađenu i industrijsku hranu iz svog jelovnika.

 

I ptice na grani znaju da je voda neprijatelj celulitu. Zato treba da piješ dosta vode tokom dana. Naravno, možeš da koristiš i neke biljne čajeve za celulit, kao što je čaj od peršuna za celulit.

3.Čajevi za uklanjenje celulita sa zadnjice

Uz pravilnu ishranu, redovno vežbanje i korišćenje krema, savetujem ti da isprobaš neki od čajeva za celulit, koji su se pokazali kao veoma efikasni u uklanjanju celulita.

Pitaš se kako čajevi mogu uticati na uklanjanje celulita? Na ovaj način toksini koji su se nagomilali u tvom telu se brže izbacuju, a organizam dobija potrebnu količinu vitamina i minerala koje se nalaze u pojedinim biljkama čijom upotrebom dolazi do detoksikacije i brže cirkulacije u organizmu.

Čajevi koji daju odlične rezultate kada želiš da skineš celulit sa zadnjice, ali i drugih delova tela su: Oolong, zeleni, čaj od kukuruzne svile, kopriva, maslačak, peršun ili čaj od peteljki trešnje za celulit.

4.Obloge za celulit na zadnjici

Postoje brojne biljne ili druge vrste obloga kako skinuti celulit sa zadnjice. Obloge mogu smanjiti zadržavanje tečnosti, podstaknuti ciruklaciju, eliminaciju toksina i poboljšati ukupni izgled kože.

U ove svrhe se često koriste alge protiv celulita, kafa, glina, aloe vera, jabukovo sirće, ulje kleke i dr. Pisali smo o oblogama za celulit i možeš još neke obloge pročitati na liku ka tom tekstu.

Jabukovo sirće

Ima neke veoma moćne minerale koji pomažu da se oslobodiš celulita na butinama i zadnjici, kao što su kalcijum, kalijum i magnezijum. Oni rade efikasno u ispiranju toksina i smanjenju zadržavanja vode u zadnjici i butinama. To će dovesti do smanjenja celulita i nadutosti.

Pomešaj 3 kašike jabukovog sirćeta sa 2 kašike vode. Možeš dodati i med da bi pojačala efekat. Umasiraj smesu na pogođenom području 5 minuta i ostavi je 30 minuta. Isperi mlakom vodom. Učini ovo jednom dnevno za najbolje rezultate.

Ulje kleke

Ulje kleke je veoma efikasno i pomaže da se skine celulit na zadnjici. Kada se tvoje telo nakupi toksina u masnim tkivima i koži, koža će ti trebati dobar detoksikator. Tu pomaže ulje kleke.

Ovo ulje ima jedno od najboljih svojstava detoksikacije koje pomaže da se oslobodiš toksina koji se stvaraju u koži i takođe pomaže da se smanji zadržavanje tečnosti. Razredi 10 kapi ulja kleke sa maslinovim uljem. Masiraj zahvaćeno područje 10 minuta. Uradi ovo jednom dnevno za maksimalne rezultate.

kako skinuti celulit na zadnjici

5.Četka za telo

Četka za telo se može koristiti za celulit a to je jedan od onih alata za lepotu koji neretko završava skupljanjem prašine na kraju tvog ormarića u kupatilu. Ali to bi zapravo mogao biti tvoj snažan saveznik u misiji kako skinuti celulit sa zadnjice.

Preporučujem ti da koristiš četku za telo dok se tuširaš ili kupaš, jer će to stimulisati protok krvi i cirkulaciju. To zauzvrat pomaže protiv celulita. 

Ove guste četke deluju tako što pospešuju cirkulaciju oko područja celulita, pomažući telu da eliminiše toksine koji doprinose formiranju pomorandžine kore.

6.Kontroliši stres

Znam da stres ne može da se izbegne, ali zato može da se kontroliše. I to se vežba. Objasnila sam ti kako stres utiče na pojavu celulita. Visok nivo stresa pokreće proizvodnju hormona kortizola, koji može razgraditi kolagen unutar tela.

Kolagen je najzastupljeniji protein u ljudskom telu i čini naše vezivno tkivo, tako da kada ga izgubimo, naša koža može izgledati tanje i manje čvrsta. A to pojačava izgled celulita.

Probaj jednostavne vežbe disanja protiv stresa. Probaj i jogu, meditaciju i opuštanje, šetanje, čitanje, slušanje omiljene muzike i dr.

Kako izgubiti celulit na zadnjici vežbanjem?

Nema rezultata bez bar malo muke. Ok, možda ti je dovoljno mučno što moraš da modifikuješ svoju ishranu. Ali moraš i da se pokreneš, a vežbe za skidanje celulita su idealne su orava stvar ako hoćeš pripremu za leto.

Videćeš, vežbe za celulit na zadnjici nisu uopšte teške. I ne oduzimaju ti puno vremena.

 

1.Kardio vežbe

Da bi mogla da izgubiš celulit, vežbanje koje sagoreva kalorije je ključno. Ovo čini kardio vežbe najboljim izborom.  Hodaj brzo, trči, vozi biciklu (i to po brdima) ili pleši.

To će ti pomoći da stvoriš kalorijski deficit, tako da ćeš izgubiti višak masnoće – to će dovesti do smanjenog izgleda celulita. Redovne kardio vežbe poboljšavaju cirkulaciju i to smanjuje celulit.

2.Specifični pokreti za zadnjicu

Pokreti snage za gluteuse pomažu u stvaranju čvrstog mišićnog temelja, tako da je celulit manje očigledan.

Vežba 1.

Stani na sve četiri. Savij desno koleno i podigni desno bedro, tako da je paralelno sa podom. Održavaj ugao od 90 stepeni u zglobu kolena. Sa ove pozicije, napravi šut desnim stopalom dok istovreemno stiskaš zadnjicu. Drži kontrakcije i izbegavaj spuštanje kroz čitavu desnu stranu, fokusirajući se na to da pokret dođe iz gluteusa.

Uradi do 20 ponavljanja na svakoj nozi.

Vežba 2.

Stoj i drži se za stolicu. Savij desno koleno, tako da je potkolenica paralelna sa podom. Pritisni desnu petu unazad dok stiskaš gluteuse. Da bi ovaj potez bio izazovniji, pričvrsti otpornu traku oko čvrstog stuba ili na vratima i zavij drugi kraj oko dna desnog stopala. Udari unazad nasuprot otporu.

Uradi od 15 do 20 ponavljanja po nozi.

 

3.Čučnjevi za celulit

Čučnjevi rade tvoje gluteuse, pogotovo ako sediš nisko u poziciju i gurneš nazad pete. Koristi dodatnu težinu da bi bila efikasnija u izgradnji mišića. Drži bučice u svakoj ruci uz svoje telo dok čučneš dole i podižeš se gore. Neka ti cilj bude 10 do 15 ponavljanja. 

Trebalo bi da se fokusiraš na trening gluteusa i donjeg dela tela oko tri puta nedeljno za najbolje rezultate. 

Ako želiš da maksimiziraš svoje rezultate, dodaj u jednom danu intervalni trening visokog intenziteta da bi pojačala sagorevanje masti na zadnjici.

celulit na zadnjici

Kozmetički tretmani za uklanjanje celulita sa zadnjice

Postoje i kozmetički tretmani koji će ti pomoći da se rešiš celulita sa zadnjice. Broj tretmana koje je potrebno primeniti je individualan. Nakon pregleda stručno lice će ti objasniti sve što je potrebno da znaš kako bi što pre postigla željeni efekat i u potpunosti otklonila celulit sa zadnjice. 

1.Anticelulit masaža

Prirodna metoda koja će pomoći da ukloniš celulit sa zadnjice i drugih delova tela je anticelulit masaža. Tretman deluju na poboljšanje cirkulacije, zatezanje kože i oslobađanjanje od toksina.

U zavisnosti od tipa celulita, sprovede se različite tehnike. Ponekad je dovoljna samo masaža dok se kod nekih žena mora primeniti limfna drenaža sa pakovanjima.

Na ovaj način, masno tkivo se odvaja od kože i ravnomerno raspoređuje duž čitavog tela pri čemu se celulit razbija i povlači. Da bi rezultati postali vidljivi, potrebno je uraditi 10 – ak tretmana (u nekim slučajevima i više). 

2.Maderoterapija

Maderoterapija je anticelulit tretman koji se bazira na upotrebi drvenih instrumenata, odnosno okagija koje su specijalno dizajnirane za ovu namenu. Određenim pritiskom i serijama pokreta koje se ponavljaju deluje se na celulit i vlakna tkiva, pri čemu se izbacuju toksini iz organizma, ubrzava metabolizam i uklanjaju masne naslage.

Ova metoda daje fantastične rezultate i nema nikakve neželjene efekte pod uslovom da je obavlja stručno lice. Na ovaj način možeš ukloniti celulit sa zadnjice, butina, listova, stomaka i ruku. 

3.Vela Shape 

VelaShape 3 za celulit je neinvazivni tretman koji dokazano deluje na uklanjanje celulita, ali i oblikovanje tela. Ovaj aparat precizno zagreva tkivo i time deluje na teksturu kože, pomaže da se ona zategne i oslobodi celulita. Sam postupak je bezbolan, a najčeše je potrebno uraditi 5 – 10 ponavljanja da bi se problem u potpunosti rešio. 

4.Mezoterapija

Žene sve više koriste i mezoterapiju za celulit. Ovo je odličan tretman kako skinuti celulit sa zadnjice, kao i za tretiranje strija i učvršćivanje opuštene kože.

Ovaj ne-hirurški tretman uključuje malo ubrizgavanja vitamina, aminokiselina i antioksidanata u kožu, kako bi pomogao u razgradnji masti koja uzrokuje celulit.

Preporučuje se tretman od tri do šest sesija na svake četiri nedelje. Najbolji rezultati mogu da se vide nakon punog kursa!

Zaključak

Kao što vidiš, kako skinuti celulit sa zadnjice može da bude ‘’mačji kašalj’’ ako sve radiš kako treba.

Dobro, nije baš mačji kašalj i znam da nije lako, ne bih da ti stajem na muku. Samo hoću da te ohrabrim i podstaknem da nikad ne odustaješ. Nemaš razloga.

Kada postoji toliko prirodnih i bezbednih načina kako skinuti celulit sa zadnjice – zašto bi odustajala od svoje namere da zablistaš u svom novom kupaćem kostimu?

Podeli sa nama neko tvoje iskustvo na temu kako skinuti celulit sa zadnjice. Značila bi nam svaka nova informacija.

Tatjana Kos

Tatjana Kos

Obožavam da pišem, a najviše me zanimaju teme o lepoti, ljubavi i modi. Na Ona portalu dobila sam priliku da pišem na razne teme, kao što su celulit kod žena, strije, višak kilograma, bore na licu, opadanje kose, nega kose i još mnogo toga.

Ove teme su mi posebno važno, jer na taj način učim kako da se negujem, ali i drugim ženama pružam savete o nezi, kako tela, tako i kose.

Dodaj komentar

Klikni za komentar

Test