Naslovna » Gel za celulit! Lista top 6 preparata!
Telo

Gel za celulit! Lista top 6 preparata!

gel za celulit

Gel za celulit neizbežan je preparat u borbi protiv narandžine kore. Daje brze i trajne rezultate, ali ne svaki. Zato biramo najbolji,  koji stvarno deluje.

Koji su najbolji gelovi na tržištu i koji je najbolji odnos cene i kvaliteta? Odgovore na sva ova, ali i mnoga druga praktična pitanja, pronaći ćeš u ovom tekstu.

Kako deluje gel za celulit?

 

Postoji više vrsta gelova za celulit. Iako im je svrha ista, mehanizam delovanja im je različit i zavisi od individualnih potreba i tipova kože.

 

najbolji gel za celulit

Princip delovanja anticelulit gelova je bazirana na ubrzavanju mikrocirkulacije, sagorevanju masnih naslaga i efektu drenaže viška drenaže tečnosti i toksina iz organizma.

Masne naslage se razlažu, a procesom drenaže se izbacuju iz organizma i rezultat je glatka koža, bez neravnina kojoj sve žene teže.

Iako ovaj proces nije lak, uz pridržavanje uputstva proizvođača i promenu nekih životnih navika, moguće je postići odlične rezultate.

Gel za celulit ciljano deluje na području na kom se koristi, što predstavlja odličan način da se koža lokalizovano tretira i da eliminišeš masne naslage i pomorandžinu koru sa svojih nogu.

A  samo da čuješ Bojaninu priču! Ona se brzo, lako i na prirodan način rešila celulita.Sledila je pravila!! Sada su njene NOGE LEPŠE NEGO IKADA BEZ GRAMA CELULITA.  Kako je Bojana uspela da se reši celulita sa tela, saznaj na ovom linku: https://onaportal.com/ni-grama-celulita-vise-nemam-na-nogamaznam-da-isto-zelis-i-ti/

Osim nogu, gelovi se mogu nanositi i na zadnjicu, ruke, stomak, tj. bilo koji deo tela koji je pogođen naslagama celulita.

Osnovna podela anticelulit gelova je na gelove koji rade na principu hlađenja i gelove koji rade na principu grejanja.

Ova informacija je veoma značajna i to je jedna od suštinskih razlika u delovanju ovog proizvoda.

Iako na prvi pogled može delovati da su gelovi koji greju efikasniji od onih koji hlade, to uopste ne mora biti slučaj.

Efikasnost proizvoda zavisi od vrste i koncentracije aktivnih sastojaka, kao i  vremena korišćenja.

Celulit na nogama ne nastaje preko noći i zbog toga je upornost ključna stavka u procesu borbe sa celulitom.

Iako reč borba u ovom kontekstu deluje previše grubo, činjenica je da je tvrd celulit izuzetno uporan, da se sa njim suočava bar 80 do 90% ženske populacije i da njegov nastanak zavisi od više faktora.

Dakle, ako želiš da leto provedeš bez celulita na butinama, potrebno je da ga napadneš na više frontova; gel, krema za celulit je jedno moćno oružje, ukoliko izabereš pravi proizvod, redovno ga koristiš i pridržavaš se uputstva za upotrebu.

U narednim pasusima ćemo pisati o vrstama gelova za celulit, njihovom svojstvu, dejstvu, kao i koje proizvode možeš pronaći na našem tržištu.

Ključni sastojci anticelulit gelova

 

Glavni sastojci ovih gelova i njihovi efekti su:

 1. Maslinovo ulje: Deluje kao prirodni “omekšivač”, štiti od vlage, čini kožu glatkom i zategnutom​​.​​.
 2. L-Karnitin: Aminokiselina prisutna u ljudskom telu, važna za čvrstinu kože i smatra se ključnom za transport energetskih komponenti. Čest je sastojak u proizvodima za mršavljenje i gelovima za celulit​​.
 3. Kelp Alge: Bogate jodom, koriste se u tretmanima za celulit zbog svojih svojstava koja poboljšavaju metabolizam i smanjuju masne naslage​​.
 4. Gotukola: Biljka koja poboljšava cirkulaciju krvi i strukturu vezivnog tkiva, čime doprinosi stvaranju novog kolagena i održava kožu čvrstom​​.
 5. Maslačak: Podstiče izbacivanje toksina iz jetre i sprečava zadržavanje tečnosti, može biti sastojak gela za celulit​​.
 6. Arnika: Podstiče proizvodnju kolagena, važna za izgradnju kože i smanjenje vidljivosti strija​​.
 7. Kora hrasta: Sadrži tanin i kvercetin, koji jačaju tkivo kože i čine ga otpornijim, te pomažu u prevenciji celulita​​.
 8. Divlji kesten: Poznat po svojim efektima na cirkulaciju i zatezanje kože, pomaže u smanjenju vidljivosti celulita​​.
 9. Ekstrakt bršljana: Ubrzava stvaranje hijaluronske kiseline, čini kožu mekšom i elastičnijom, i pomaže u eliminaciji masnih ćelija​​.
 10. Ulje grejpfruta: Sadrži flavonoide i antioksidanse koji pomažu u regulaciji metabolizma i uklanjanju masti iz organizma​​.

Ovi sastojci su ključni u borbi protiv celulita, pružajući različite koristi, od poboljšanja cirkulacije do zatezanja kože i smanjenja masnih naslaga. Važno je napomenuti da efikasnost ovih sastojaka varira od osobe do osobe i zavisi od mnogih faktora, uključujući način života i genetiku.

Anticelulit gel koji hladi

 

Sama pomisao da postoji gel za celulit koji ima svojstvo hlađenja u vrelim letnjim danima deluje fantastično. Slažemo se, ovo je definitivno prijatan osećaj tokom leta.

Anticelulit gelovi koji hlade sadrže sastojke koji pri kontaktu sa površinom kože stvaraju prijatan efekat hlađenja. Za to vreme, aktivni sastojci rade svoj posao i doprinose razgradnji celulita i izbacivanju vode.

Anticeluit gelovi koji hlade najbolje i najefikasnije deluju kada se nanose uz anticelulit masažu. Većina proizvođača navode ovo na pakovanju.

 

 

Nije potrebno da provedeš sat vremena masirajući se, ali masiranje nogu u trajanju od 10 minuta dok koža ne upije gel može doneti odlične rezultate.

Ovakve gelove mogu koristiti žene koje imaju osetljivu kožu. Osim toga, ovakvi gelovi mogu biti dobar izbor i za žene koje imaju problem sa proširenim venama i kapilarima na nogama.

Ipak, trebalo bi testirati efekat gela na maloj površini kože, da bi se izbegle iritacije i potencijalni problemi.

Gel za celulit treba naneti na deo kože zahvaćen celulitom i sačekati malo da se testira toplotna reakcija. Nakon toga, treba sačekati 48 sati do sledećeg nanošenja, da budeš sigurna da gel ne izazova iritacije.

Gel za celulit koji greje

 

Pored gelova za celulit koji hlade, postoje i oni koji imaju suprotno dejstvo – greju.

Intenzitet efekta grejanja zavisi od proizvoda do proizvoda i može varirati od blagog peckanja do vrlo intenzivnog pečenja.

Često se intenzitet grejanja povezuje sa efikasnošću proizvoda, ali to ne mora da znači.

Efikasan proizvod je onaj proizvod koji odgovara potrebama kože, vrsti celulita (da li je tvrdi ili adipozni celulit u pitanju) i ako se pravilno koristi uz promenu životnih navika, kao što je unos dovoljne količine vode, promena ishrane i smanjen unos slatkiša.

Važno je naglasiti da gelovi sa efektom zagrevanja mogu biti prejaki i neadekvatni za žene koje imaju problem sa kapilarima i proširenim venama.

Efekat grejanja, pogotovo ako je intenzivan, može dovesti do pucanja kapilara. Kapilar koji je oštećen ostaje nepromenjen dok se ne ukloni laserskim putem, tako da se ovakva posledica dosta teško sanira. Zato treba biti pažljiv pri korišćenju ovog tipa preparata.

Pored problema sa kapilarima, gelovi koji greju mogu biti prejaki za tanku i osetljivu kožu, jer mogu nastati veće iritacije nego kod ostalih tipova kože.

Ako pitaš nas, odaberi gel za celulit koji greje samo ukoliko imaš otpornu i neosetljivu kožu, jer ćeš u suprotnom tretirajući problem celulita stvoriti druge probleme – oštećenje kapilara i iritaciju površine kože.

Previše intenzivna masaža celulita kod kuće može pospešiti iritaciju kože, zato treba biti obazriv u procesu nanošenja.

Na pakovanju anticelulit preparata je najčešće jasno naznačeno da li imaju efekat grejanja ili hlađenja, a često piše i da treba da testirate efekat ukoliko proizvod greje.

Postoji još jedna opcija, a to je da proizvod može imati neutralno dejstvo, odnosno nemati nikakvu temperaturnu senzaciju. Ovakvi gelovi imaju teksturu mleka za telo i mogu ih koristiti i žene koje imaju problem sa kapilarima i proširenim venama.

Hajde onda da te upoznamo sa gelovima koji su najpoznatiji kod nas!

Najbolji anticelulit gel

 

Najbolj anticelulit  gel je svaku ženu individualan i zavisi od efekta i vrste celulita. Ipak, postoje prirodni sastojci koji su univerzalno dobri i korisni.

 

gel za celulit cena

 

To su sastojci poput bršljana, kofeina, arnike ili divljeg kestena. Prirodni sastojci su uvek dobar izbor, jer su efikasni, a ne postoji mogućnost iritacije.

Važno je napomenuti da će svaki preparat bolje delovati ukoliko se nanosi uz masažu. Za ovo se mogu koristiti prsti, u smeru prema srcu, ili neki drveni masažer za celulit. Pritisak odredi sama, u odnosu na tip kože.

Ne zaboravi, svi gelovi se koriste svakodnevno, a pojedini proizvođači navode da se koriste i dva puta dnevno, zato je važno da ti korišćenje gela bude prijatno.

Evo koji su najbolji brendovi anticelulit gelova koji se mogu naći kod nas.

Gel za celulit Celuleks

 

Celuleks gel se sastoji od prirodnih sastojaka i predstavlja jedno od najboljih prirodnih rešenja na našem tržištu. Formulu čini mnogo aktivnih sastojaka, a suštinu sastava čini kombinacija sastojaka kao što su biljne tinkture: bršljan, divlji kesten, ekstrakt hrastove kore, neven i arnika.

Ukoliko imate problem sa naslagama celulita, kao i vidljive strije, ovo je pravi proizvod za vas. Koncentracija aktivnih sastojaka je visoka, što ovaj preparat čini efikasnijim od mnogih na tržištu. Proizvod je potrebno koristiti svakodnevno, tokom 4 nedelje.

Gel deluje u 3 faze, a nakon ovog vremena dolazi do eliminacije celulita, poboljšanja teksture kože i eliminacije strija.

Nabavlja se isklučivo online na sajtu: https://ovotaris.com/celuleks/

Cena: 1890 rsd

Kräuterhof anticelulit gel

Ovaj gel je osvežavajućeg mirisa . Nakon nanošenja pruža efekat toplote i dovodi do poboljšanja izgleda kože.

Ova krema za celulit sadrži kofein, ekstrakt mente i ruzmarina, pantenol i glicerin. Ovaj sklop aktivnih sastojaka stvara osećaj toplote neposredno nakon nanošenja.

Glavni zadatak ovog gela je da ubrza efekat drenaže tečnosti i da podstakne mikrocirkulaciju i na kraju doprinese razgradnji masti.

Gel se nanosi jednom ili dva puta dnevno, uz blagu masažu.

Potrebno je koristiti ga redovno, za optimalne rezultate.

Cena: 680 rsd

Thiomucase anticelulit gel

 

Thiomucase je medicinski proizvod, čija je ključni sastojak mukopolisaharidaza.

Ovaj gel deluje na kolagen koji se nalazi u vezivnom tkivu, koje postaje propustljivije za tečnosti, a samim tim i za sagorevanje masti. Ovaj gel ima teksturu poput mleka za telo i pri nanošenju ne stvara toplotni efekat, nego je neutralan. Nanosi se dva puta dnevno, uz masažu.

Preporučuje se redovno korišćenje. Ova krema za celulit je nemasna i nelepljive teksture.

Cena: 2420 rsd

Fitogal anticelulit gel

 

Fitogal gel za celulit se sastoji od kofeina i ekstrakata đumbira, divljeg kestena, ruzmarina i bršljana. Preporučuje se svakodnevna primena, uz blagu masažu.

Na ovaj način se postiže optimalna razgradnja masnih naslaga, podstiče se mikrocirkulacija i na kraju se smanjuje celulit. Preporučuje se redovna upotreba.

Cena: 679 rsd

Velnea gel za celulit

 

Anticelulit gel Velnea sadrži kofein i biljne ekstrakte i deluje na ubrzavanja mikrocirkulacije i drenaže viška tečnosti iz organizma. Kofein je poznat kao dobar sastojak koji podstiče redukciju celulita.

Proizvođač tvrdi da ovaj preparat smanjuje celulit i podiže tonus kože. Potrebno je korisiti preparat svakodnevno, uz masažu. Velnea je ranije proizvodila preparat u pakovanju sa masažerom na vrhu, ali tog preparata nema već neko vreme u prodaji.

Herbafast gel za celulit

 

Herbafast anticelulit gel sadrži Herba-plus™ complex koga čini kombinacija biljnih ekstrakata. Gel sadrži različite lekovite biljke Japana, Afrike i Latinske Amerike u kombinaciji sa morskim algama.

Gel je namenjen ubrzanju mikrocirkulacije, čime se ubrzava izbacivanje toksina i redukuju se masne naslage. Ovaj gel deluje na principu toplo-hladnog efekta, što znači da se topli i hladni talasi smenjuju nakon nanošenja, a proizvođač tvrdi da taj proces traje 15 minuta.

Potrebno je nanositi gel za celulit svakodnevno, a poboljšanje se može očekivati za 15 dana.

Cena: 2250 rsd

Guam Fango anticelulit gel

 

Guam Fango hladna krema protiv celulita je proizvod italijanskog brenda Guam Fango.  Ključna karakteristika ove kreme je osećaj hlađenja koji pruža, zahvaljujući prisustvu mentola u sastavu. Pored mentola, krema sadrži i druge sastojke poput okeanskih algi, bršljana, zelene gline, azijske pertunike, divljeg kestena, breze i kofeina.

Ovi sastojci doprinose uklanjanju tvrdokornog celulita i dugotrajno prisutnog celulita, negujući kožu i vraćajući joj svežinu i elastičnost. Guam krema za celulit je pogodna i za osetljivu kožu. Za one koji imaju probleme sa venama i kapilarima, ova krema može biti posebno korisna.

Cena: 2900 rsd

Evo još nekih gelova:

 • Balea anticelulit gel
 • Limes anticelulit gel
 • Bioten gel za celulit
 • Tanana anticelulit gel
 • Eveline

Anticelulit gel iskustva

 

Milica je imala problem sa celulitom na zadnjici, a onda je probala gel Celuleks. ‘’Ovaj gel je izvanredan i mislim da svaka žena koja ima celulit na stomaku, zadnjici čak i na rukama, mora da proba ovaj izvanredan preparat – Celuleks.’’

Branka ima pozitivna iskustva sa Celuleksom. ‘’Oduševljena sam Celuleksom i preporučila sam ga svim svojim prijateljicama jer sam se uverila na svojoj koži da zaista sjajno uklanja celulit.’’

Katarina je tražila preparat koji poboljšava celokupan izgled nogu. ‘’Celulit je nestao a strije se ublažile. Posle 3 nedelje sve one bombice su počele da nestaju, a koža mi je postala zategnutija i čvršća, i sada je potpuno glatka.’Koristla sam gel sa bršljenom i divljim kestenom  i mentom.”

Pre nego što se odlučiš za kupovinu gela, važno je da proučiš njegov sastav i dejstvo, kako bi bila sigurna da svoj novac ostavljaš na pravom mestu.

Ovo je pogotovo važno zbog toplotnog dejstva gela, ukoliko tvoja koža ne podnosi gelove koji greju, bolje je da potražiš onaj koji hladi, ili koji ima neutralno dejstvo. Takođe, uvek je dobro pročitati tuđa iskustva i kupiti proizvod po preporuci.

Tržište je preplavljeno različitim proizvodima koji pomažu u borbi protiv celulita. Ipak, nije lako izabrati pravi, jer svaki proizvođač obećava da je baš taj proizvod najbolji i najefikasniji.

Svaki proizvođač navodi sastav proizvoda i uputstvo za korišćenje, ali potrebno je informisati se o aktivnim sastojcima i njihovim svojstvima.

Aktivni sastojci koji pomažu u borbi protiv celulita su najčešće prirodni sastojci i biljni ekstrakti, što je veoma važno, jer prirodni sastojci nemaju negativne posledice nakon korišćenja.

Pošto je celulit povezan sa limfnom drenažom i izbacivanjem toksina, neki periodi poput trudnoće i dojenja nisu najbolje vreme da se počne sa tretmanima, stoga se treba informisati o svojstvima proizvoda i uvek uzeti u obzir stanje sopstvenog organizma.

Ukoliko je žena zdrava, ne postoji nikakva prepreka da koristi neki od mnogobrojnih gelova protiv celulita koji su dostupni na našem tržištu.

Osim korišćenja gelova i krema, borba protiv celulita uključuje i zdrave životne navike:

 1. Redovno vežbanje: Fizička aktivnost pomaže u poboljšanju cirkulacije i smanjenju masnih naslaga, što je ključno u borbi protiv celulita. Vežbanje takođe jača mišiće i čini kožu čvršćom.
 2. Uravnotežena ishrana: Ishrana bogata voćem, povrćem, integralnim žitaricama i zdravim mastima može pomoći u smanjenju celulita. Važno je izbegavati visokokaloričnu i prerađenu hranu koja može doprineti nakupljanju masnoća i toksina u telu.
 3. Hidratacija: Dovoljan unos vode pomaže u održavanju elastičnosti kože i može olakšati eliminaciju toksina iz tela, što je važno za smanjenje celulita.
 4. Izbegavanje pušenja i alkohola: Pušenje i prekomeran unos alkohola mogu otežati borbu protiv celulita. Ove navike mogu smanjiti cirkulaciju i pogoršati izgled celulita.

Ukupno gledano, zdrav način života može značajno doprineti smanjenju vidljivosti celulita i poboljšanju opšteg stanja kože. Kombinovanjem ovih saveta sa korišćenjem specijalizovanih gelova za celulit, možeš postići bolje rezultate u smanjenju celulita​.

Test