Naslovna » Gel za celulit! Lista top 8 preparata!
Telo

Gel za celulit! Lista top 8 preparata!

gel za celulit

Gel za celulit neizbežan je preparat u borbi protiv narandžine kore. Daje brze i trajne rezultate, ali ne svaki gel. Zato biramo najbolji gel koji deluje.

Koji su najbolji gelovi na tržištu i koji je najbolji odnos cene i kvaliteta? Odgovore na sva ova, ali i mnoga druga praktična pitanja, pronaći ćeš u ovom tekstu. 

Kako deluje gel za celulit?

Postoji više vrsta gelova za celulit. Iako im je svrha ista, mehanizam delovanja im je različit i zavisi od individualnih potreba i tipova kože.

Princip delovanja anticelulit gelova je bazirana na ubrzavanju mikrocirkulacije, sagorevanju masnih naslaga i efektu drenaže viška drenaže tečnosti i toksina iz organizma.

Masne naslage se razlažu, a procesom drenaže se izbacuju iz organizma i rezultat je glatka koža, bez neravnina kojoj sve žene teže.

Iako ovaj proces nije lak, uz pridržavanje uputstva proizvođača i promenu nekih životnih navika, moguće je postići odlične rezultate.

Gel za celulit ciljano deluje na području na kom se koristi, što predstavlja odličan način da se koža lokalizovano tretira i da eliminišeš masne naslage i pomorandžinu koru sa svojih nogu. 

A  samo da čuješ Bojaninu priču! Ona se brzo, lako i na prirodan način rešila celulita.

Sledila je pravila!! Sada su njene NOGE LEPŠE NEGO IKADA BEZ GRAMA CELULITA.

Kako je Bojana uspela da se reši celulita sa tela, saznaj na ovom linku https://onaportal.com/ni-grama-celulita-vise-nemam-na-nogamaznam-da-isto-zelis-i-ti/

Osim nogu, gelovi se mogu nanositi i na zadnjicu, ruke, stomak, tj. bilo koji deo tela koji je pogođen naslagama celulita.

Osnovna podela anticelulit gelova je na gelove koji rade na principu hlađenja i gelove koji rade na principu grejanja.

Ova informacija je veoma značajna i to je jedna od suštinskih razlika u delovanju ovog proizvoda. 

Iako na prvi pogled može delovati da su gelovi koji greju efikasniji od onih koji hlade, to uopste ne mora biti slučaj. Efikasnost proizvoda zavisi od vrste i koncentracije aktivnih sastojaka, kao i  vremena korišćenja. 

Celulit na nogama ne nastaje preko noći i zbog toga je upornost ključna stavka u procesu borbe sa celulitom.

Iako reč borba u ovom kontekstu deluje previše grubo, činjenica je da je tvrd celulit izuzetno uporan, da se sa njim suočava bar 80 do 90% ženske populacije i da njegov nastanak zavisi od više faktora. 

Dakle, ako želiš da leto provedeš bez celulita na butinama, potrebno je da ga napadneš na više frontova; gel, krema za celulit je jedno moćno oružje, ukoliko izabereš pravi proizvod, redovno ga koristiš i pridržavaš se uputstva za upotrebu. 

U narednim pasusima ćemo pisati o vrstama gelova za celulit, njihovom svojstvu, dejstvu, kao i koje proizvode možeš pronaći na našem tržištu. 

najbolji gel za celulit

Anticelulit gel koji hladi

Sama pomisao da postoji gel za celulit koji ima svojstvo hlađenja u vrelim letnjim danima deluje fantastično. Slažemo se, ovo je definitivno prijatan osećaj tokom leta.

Anticelulit gelovi koji hlade sadrže sastojke koji pri kontaktu sa površinom kože stvaraju prijatan efekat hlađenja. Za to vreme, aktivni sastojci rade svoj posao i doprinose razgradnji celulita i izbacivanju vode. 

Anticeluit gelovi koji hlade najbolje i najefikasnije deluju kada se nanose uz anticelulit masažu. Većina proizvođača navode ovo na pakovanju.

Nije potrebno da provedeš sat vremena masirajući se, ali masiranje nogu u trajanju od 10 minuta dok koža ne upije gel može doneti odlične rezultate. 

Ovakve gelove mogu koristiti žene koje imaju osetljivu kožu. Osim toga, ovakvi gelovi mogu biti dobar izbor i za žene koje imaju problem sa proširenim venama i kapilarima na nogama.

Ipak, trebalo bi testirati efekat gela na maloj površini kože, da bi se izbegle iritacije i potencijalni problemi.

Gel za celulit treba naneti na deo kože zahvaćen celulitom i sačekati malo da se testira toplotna reakcija. Nakon toga, treba sačekati 48 sati do sledećeg nanošenja, da budeš sigurna da gel ne izazova iritacije. 

Gel za celulit koji greje

Pored gelova za celulit koji hlade, postoje i oni koji imaju suprotno dejstvo – greju.

Intenzitet efekta grejanja zavisi od proizvoda do proizvoda i može varirati od blagog peckanja do vrlo intenzivnog prženja.

Često se intenzitet grejanja povezuje sa efikasnošću proizvoda, ali to ne mora da znači.

Efikasan proizvod je onaj proizvod koji odgovara potrebama kože, vrsti celulita(da li je tvrdi ili adipozni celulit u pitanju) i ako se pravilno koristi uz promenu životnih navika, kao što je unos dovoljne količine vode, promena ishrane i smanjen unos slatkiša. 

Važno je naglasiti da gelovi sa efektom zagrevanja mogu biti prejaki i neadekvatni za žene koje imaju problem sa kapilarima i proširenim venama.

Efekat grejanja, pogotovo ako je intenzivan, može dovesti do pucanja kapilara. Kapilar koji je oštećen ostaje nepromenjen dok se ne ukloni laserskim putem, tako da se ovakva posledica dosta teško sanira. Zato treba biti pažljiv pri korišćenju ovog tipa preparata. 

Pored problema sa kapilarima, gelovi koji greju mogu biti prejaki za tanku i osetljivu kožu, jer mogu nastati veće iritacije nego kod ostalih tipova kože.

Ako pitaš nas, odaberi gel za celulit koji greje samo ukoliko imaš otpornu i neosetljivu kožu, jer ćeš u suprotnom tretirajući problem celulita stvoriti druge probleme – oštećenje kapilara i iritaciju površine kože.

Previše intenzivna masaža celulita kod kuće može pospešiti iritaciju kože, zato treba biti obazriv u procesu nanošenja. 

Na pakovanju anticelulit preparata je najčešće jasno naznačeno da li imaju efekat grejanja ili hlađenja, a često piše i da treba da testirate efekat ukoliko proizvod greje.

Postoji još jedna opcija, a to je da proizvod može imati neutralno dejstvo, odnosno nemati nikakvu temperaturnu senzaciju. Ovakvi gelovi imaju teksturu mleka za telo i mogu ih koristiti i žene koje imaju problem sa kapilarima i proširenim venama. 

Hajde onda da te upoznamo sa gelovima koji su najpoznatiji kod nas!

Najbolji anticelulit gel

Najbolj anticelulit krema, gel je svaku ženu individualan i zavisi od efekta i vrste celulita. Ipak, postoje prirodni sastojci koji su univerzalno dobri i korisni.

To su sastojci poput bršljana, kofeina, arnike ili divljeg kestena. Prirodni sastojci su uvek dobar izbor, jer su efikasni, a ne postoji mogućnost iritacije.

Važno je napomenuti da će svaki preparat bolje delovati ukoliko se nanosi uz masažu. Za ovo se mogu koristiti prsti, u smeru prema srcu, ili neki drveni masažer za celulit. Pritisak odredi sama, u odnosu na tip kože.

Kao što smo rekli, osetljiva kože ne trpi previše grube pokrete, kao i gel za celulit koji ima intenzivne toplotne efekte.

Za početak možeš napraviti mali test kože i naneti gel na malu površinu i onda čekati da vidiš kakva će biti reakcija i da li ti je gel prijatan.

Ne zaboravi, svi gelovi se koriste svakodnevno, a pojedini proizvođači navode da se koriste i dva puta dnevno, zato je važno da ti korišćenje gela bude prijatno. 

Kräuterhof anticelulit gel 

Ova krema za celulit sadrži kofein, ekstrakt mente i ruzmarina, pantenol i glicerin. Ovaj sklop aktivnih sastojaka stvara osećaj toplote neposredno nakon nanošenja, što smo spomenuli kao najveću manu – ne odgovara mnogim ženama.

Ukoliko planiraš da koristiš Krauterhof gel, uzmi u obzir činjenicu da je ovo gel koji će stvoriti i toplotni efekat. Glavni zadatak ovog gela je da ubrza efekat drenaže tečnosti i da podstakne mikrocirkulaciju i na kraju doprinese razgradnji masti.

Gel se nanosi jednom ili dva puta dnevno, uz blagu masažu.

Potrebno je koristiti ga redovno, za optimalne rezultate. Sastojci su ono što stvara efekat zagrevanja. Ipak, efekat zagrevanja nije za svakoga, tako da ovaj gel neće odgovarati svakoj ženi. 

Gel za celulit Celuleks

Celuleks gel se sastoji od prirodnih sastojaka i predstavlja jedno od najboljih prirodnih rešenja na našem tržištu. Formulu čini mnogo aktivnih sastojaka, a suštinu sastava čini kombinacija sastojaka kao što su biljne tinkture: bršljan, divlji kesten, ekstrakt hrastove kore, menta i arnica.

Ovi sastojci su dokazano efikasni u borbi protiv celulita, ali i strija. 

Ukoliko imate problem sa naslagama celulita, kao i vidljive strije, ovo je pravi proizvod za vas. Koncentracija aktivnih sastojaka je visoka, što ovaj preparat čini efikasnim. Proizvod je potrebno koristiti svakodnevno, tokom 4 nedelje.

Gel deluje u 3 faze, a nakon ovog vremena dolazi do eliminacije celulita, poboljšanja teksture kože i eliminacije strija. 

Thiomucase anticelulit gel 

Thiomucase je medicinski proizvod, čija je efikasnost klinički dokazana. Ključni sastojak ovog gela je mukopolisaharidaza.

Ovaj gel deluje na kolagen koji se nalazi u vezivnom tkivu, koje postaje propustljivije za tečnosti, a samim tim i za sagorevanje masti. Ovaj gel ima teksturu poput mleka za telo i pri nanošenju ne stvara toplotni efekat, nego je neutralan. Nanosi se dva puta dnevno, uz masažu.

Preporučuje se redovno korišćenje. Ova krema za celulit je nemasna i nelepljive teksture. 

Fitogal anticelulit gel

Fitogal gel za celulit se sastoji od kofeina i ekstrakata đumbira, divljeg kestena, ruzmarina i bršljana. Preporučuje se svakodnevna primena, uz blagu masažu.

Na ovaj način se postiže optimalna razgradnja masnih naslaga, podstiče se mikrocirkulacija i na kraju se smanjuje celulit. Preporučuje se redovna upotreba. 

Hedera Vita anticelulit gel

Hedera Vita anticelulit gel se sastoji od kofeina, cimeta, ruzmarina, bršljana. Proizvođač tvrdi da se efikasnost proizvoda povećava masažom.

Ovaj proizvod ima zadatak da eliminiše celulit po principu sagorevanja masnih naslaga i njihovom drenažom iz organizma. Koristi se svakodnevno. 

Velnea gel za celulit

Anticelulit gel Velnea sadrži kofein i biljne ekstrakte i deluje na ubrzavanja mikrocirkulacije i drenaže viška tečnosti iz organizma. Kofein je poznat kao dobar sastojak koji podstiče redukciju celulita.

Proizvođač tvrdi da ovaj preparat smanjuje celulit i podiže tonus kože. Potrebno je korisiti preparat svakodnevno, uz masažu. Velnea je ranije proizvodila preparat u pakovanju sa masažerom na vrhu, ali tog preparata nema već neko vreme u prodaji. 

Herbafast gel za celulit

Herbafast anticelulit gel sadrži Herba-plus™ complex koga čini kombinacija biljnih ekstrakata. Gel sadrži različite lekovite biljke Japana, Afrike i Latinske Amerike u kombinaciji sa morskim algama.

Gel je namenjen ubrzanju mikrocirkulacije, čime se ubrzava izbacivanje toksina i redukuju se masne naslage. Ovaj gel deluje na principu toplo-hladnog efekta, što znači da se topli i hladni talasi smenjuju nakon nanošenja, a proizvođač tvrdi da taj proces traje 15 minuta.

Potrebno je nanositi gel za celulit svakodnevno, a poboljšanje se može očekivati za 15 dana. 

Josif Pančić 

Ovaj proizvođač je poznat po svojim čajevima i korišćenju biljaka u svrhe lečenja,a pa je tako njihov anticelulit gel takođe baziran na prirodnim, biljnim sastojcima.

Sastav ovog proizvoda čine ekstrakt lista bršljana, ekstrakt semena divljeg kestena, ekstrakt lista ruzmarina, ekstrakt cveta nevena i kofein. Ovo je kombinacija sastojaka koji deluje na celulit, ali i hidrira kožu.

Ekstrakt kofeina obezbeđue drenažu akumulirane tečnosti ispod površine kože i pored bršljana i divljeg kestena je ključan sastojak u borbi protiv pomorandžine kore. 

Ove aktivne supstance će efikasno delovati na celulit ukoliko se redovno upotrebljava.

Nanosi se blagim kružnim pokretima na celulitom zahvaćena mesta, a može se koristiti više puta dnevno. 

Evo još nekih gelova:

Balea anticelulit gel

Limes anticelulit gel

Bioten gel za celulit

Tanana anticelulit gel

Eveline

gel za celulit cena

Anticelulit gel iskustva

Milica je imala problem sa celulitom na zadnjici, a onda je probala gel Celuleks. ‘’Ovaj gel je izvanredan i mislim da svaka žena koja ima celulit na stomaku, zadnjici čak i na rukama, mora da proba ovaj izvanredan preparat – Celuleks.’’ 

Branka ima pozitivna iskustva sa Celuleksom. ‘’Oduševljena sam Celuleksom i preporučila sam ga svim svojim prijateljicama jer sam se uverila na svojoj koži da zaista sjajno uklanja celulit.’’

Katarina je tražila preparat koji poboljšava celokupan izgled nogu. ‘’Celulit je nestao a strije se ublažile. Posle 3 nedelje sve one bombice su počele da nestaju, a koža mi je postala zategnutija i čvršća, i sada je potpuno glatka.’Koristla sam gel sa bršljenom i divljim kestenom, da i mentom.”

Anticelulit gel cena

Cena anticelulit gelova koji su dostupni na našem tržištu varira od proizvođača do proizvođača, od 1.270,00 dinara do 2.250,00 dinara.

Pre nego što se odlučiš za kupovinu gela, važno je da proučiš njegov sastav i dejstvo, kako bi bila sigurna da svoj novac ostavljaš na pravom mestu.

Ovo je pogotovo važno zbog toplotnog dejstva gela, ukoliko tvoja koža ne podnosi gelove koji greju, bolje je da potražiš onaj koji hladi, ili koji ima neutralno dejstvo. Takođe, uvek je dobro pročitati tuđa iskustva i kupiti proizvod po preporuci. 

Šta možemo da zaključimo? 

Tržište je preplavljeno različitim proizvodima koji pomažu u borbi protiv celulita. Ipak, nije lako izabrati pravi, jer svaki proizvođač obećava da je baš taj proizvod najbolji i najefikasniji.

Svaki proizvođač navodi sastav proizvoda i uputstvo za korišćenje, ali potrebno je informisati se o aktivnim sastojcima i njihovim svojstvima. 

Aktivni sastojci koji pomažu u borbi protiv celulita su najčešće prirodni sastojci i biljni ekstrakti, što je veoma važno, jer prirodni sastojci nemaju negativne posledice nakon korišćenja.

Pošto je celulit povezan sa limfnom drenažom i izbacivanjem toksina, neki periodi poput trudnoće i dojenja nisu najbolje vreme da se počne sa tretmanima, stoga se treba informisati o svojstvima proizvoda i uvek uzeti u obzir stanje sopstvenog organizma. 

Ukoliko je žena zdrava, ne postoji nikakva prepreka da koristi neki od mnogobrojnih gelova protiv celulita koji su dostupni na našem tržištu.

Ipak, važno je naglasiti da sam gel najčešće nije dovoljan i da je potrebno usvojiti zdrave navike u vidu adekvatne ishrane, unosa dovoljne količine vode i vežbanja. 

Test