Naslovna » Krema za ispucale kapilare na nogama – tvoj spas koji si čekala!
Telo

Krema za ispucale kapilare na nogama – tvoj spas koji si čekala!

krema za ispucale kapilare na nogama

Saznaj koja krema za ispucale kapilare na nogama predstavlja najbolje rešenje za tebe i konačno reši svoj problem! Ovo je vrlo jednostavno rešenje za popucale kapilare koje će ti doneti dugo očekivane rezultate!

Mogu slobodno da kažem da su problemi sa venama i kapilarima u konstantnom porastu. Ono što je naročito poražavajuće, to je da ovi problemi počinju da se javljaju i kod veoma mladih ljudi, pre svega kod devojaka. Smatra se da je savremeni način života, koji podrazumeva sedeći način života, neaktivnost i nezdravu ishranu – jedan od glavnih odgovora na pitanje zašto se javljaju ispucali kapilari na nogama. Međutim, tu je i genetika protiv koje ne možemo baš puno – ali ipak, možemo da ublažimo ovo stanje uz pomoć pravih lekova.

Popucali kapilari na nogama uglavnom pogađaju žene. Estetski su potpuno neprihvatljivi, narušavaju izgled tvojih nogu i mogu izazvati da poželiš da više nikada ne obučeš kratku suknju!

Ipak, postoji rešenje! 

 

Krema za ispucale kapilare na nogama ti pomaže da smanjiš ovaj problem i konačno uživaš u svojim lepim nogama!

 Istraživala sam koja krema je najbolja, koje sastojke treba da sadrži i na koji način deluje. Naravno, odmah ću ti reći da je najbolja opcija da koristiš kremu za kapilare na nogama koja je na prirodnoj bazi. Gledaj da sadrži prirodne sastojke koji su potpuno bezbedni za upotrebu, pa da ne moraš da razmišljaš o nekim potencijalnim neželjenim efektima i drugim neželjenim reakcijama.

 

Šta su to ispucali kapilari na nogama?

Ispucali kapilari na nogama ili tzv. paukolike vene, stanje poznato kao teleangiektazija, jesu zapravo sićušne vene nalik nitima koje vidimo na površini kože. Kada se zidovi ovih sitnih krvnih sudova naglo šire i sužavaju, mogu se trajno oštetiti – i puknuti, što ih čini vidljivijima. 

 

Kada ovi krvni sudovi ne zarastu kako treba, mogu izgledati poput sitnih mrlja od krvi ili paukolike mreže. Ovo je jako neugledno i drastično narušava izgled tvojih nogu – tako da razumem da želiš što pre da ih se rešiš!

 

Loša cirkulacija u nogama može da se izleči na prirodan način!

 

Šta uzrokuje ispucale kapilare na nogama?

 

Kapilari mogu da puknu iz različitih razloga – najčešće usled genetike, oštećenja od sunca, rozacee, traume kože i starenja. Ta duga lista samo dokazuje da mi u stvari i ne znamo zašto se tačno javljaju popucali kapilari na nogama. 

Zna se da genetika igra važnu ulogu i da godine izlaganja suncu zajedno s tim mogu prouzrokovati trajno oštećenje kapilara. Kako sve više ultraljubičastog zračenja oštećuje dermis, vlakna elastina, slabe i krvni sudovi migriraju bliže koži i postaju površniji, što ih zauzvrat čini vidljivijim. 

 

 

A i kako starimo, naša koža je manje sposobna da se zaštiti od tih manjih izvora oštećenja. Zato ispucali kapilari na nogama više pogađaju starije osobe, jer je njihova koža tanja i slabija, a kolagen se ne zamenjuje tako brzo kao kod mlađe kože.

 

Srećom, tu je krema za ispucale kapilare na nogama da bude tvoj najbolji saveznik da ovaj problem uspešno prevaziđeš!

Milena je imala problem sa proširenim venama i bolovima, od kojih često nije mogla na poslu da radi. Tražila je bilo šta, samo da bol prođe, a da se vene nekako izbrišu sa nogu. Uspela je, ali kako kaže trebalo joj je mnogo vremena.

Milena je uspela na potpuno prirodan način da se reši svih simptoma i vena na nogama, a o čemu je reč pročitaj na ovom linku https://onaportal.com/kako-sam-se-resila-prosirenih-vena-ovo-je-moja-prica/

krema za ispucale kapilare na nogama-1

 

Krema za popucale kapilare na nogama

Krema za kapilare na nogama je nešto najjednostavnije i najdelotvornije što možeš da primeniš – kako bi rešila problem sa ispucalim kapilarima na nogama.

 Stručnjaci kažu da je krema za ispucale kapilare na nogama prilično efikasna u smanjenju izgleda, crvenila i upale koja se često javlja kod popucalih kapilara. Dobra krema za kapilare može delovati čak i protektivno, što znači da može ojačati zidove vena i kapilara i sprečiti pogoršanje ovog stanja. Ujedno može da spreči i ponovnu pojavu ispucalih kapilara na nogama.

 Najbolje metode kako ukloniti ispucale kapilare na nogama!

Potrebno je da krema za kapilare na nogama sadrži tzv. venotonično bilje – koje pomaže u održavanju tonusa, jačanju i obnavljanju vena, kapilara i venskih zalistaka, uz nežno povećanje cirkulacije, zatezanje zidova vena i smanjenje upale.

Dakle, na šta treba da obratiš pažnju ako želiš da uzmeš neku kremu za kapilare na nogama? Pre svega, gledaj da bude na prirodnoj bazi.

Evo kako pucanje kapilara na nogama može da se leči i spreči!

Prirodna krema za ispucale kapilare na nogama

Prirodna krema za ispucale kapilare na nogama ti zaista pruža najbolje rešenje, bez pratećih nuspojava. Prirodni sastojci su uvek najbolje rešenje, jer su bezbedni za upotrebu, ne izazivaju (u većini slučajeva) ozbiljne neželjene reakcije, mogu duže da se koriste i prosto više prijaju tvom organizmu. S tim u vezi, u daljem tekstu ću se baviti isključivo prirodnim kremama za ispucale kapilare na nogama.

 

Najbolje biljke za popucale kapilare su divlji kesten (Aesculus hippocastanum), kokotac (Melilotus officinalis) i bodljikava veprina (Ruscus aculeatus) – pre svega zahvaljujući svojim snažnim vazoprotektivnim svojstvima. Stoga, savetujem ti da se odlučiš za kremu za kapilare koja sadrži upravo ove sastojke. 

 

Lično mogu da ti preporučim jednu koja se najbolje pokazala, a koja je potpuno na prirodnoj bazi. U pitanju je gel Venoklar. Redovnom upotrebom on potpuno briše popucale kapilare na nogama i ujedno poboljšava cirkulaciju u nogama. A sve to zahvaljujući visokoj koncentraciji prirodnih aktivnih supstanci.

 

Ovde možeš da saznaš više o Venoklar gelu koji briše popucale kapilare na nogama!

 

Prirodna krema za ispucale kapilare na nogama – sastojci

 

Pogledaj listu sastojaka koji su definitivno potvrđeni kao najbolji lekovi za ispucale kapilare na nogama.

Divlji kesten spada u jedan od najviše korišćenih lekova za lečenje popucalih kapilara na prirodan način. Krema za kapilare na nogama na bazi divljeg kestena sadrži aktivni sastojak escin koji deluje vazoprotektivno – što znači da čuva krvne sudove. Escin takođe skuplja i zateže krvne sudove slično kompresionim čarapama. Krema za ispucale kapilare na nogama na bazi divljeg kestena takođe deluje i kao razređivač krvi i poboljšava cirkulaciju – čime se i te kako smanjuje verovatnoća nastanka popucalih kapilara. Protivupalna svojstva ovog prirodnog sastojka smanjuju simptome proširenih i popucalih kapilara.

 

Kokotac se takođe jako ceni kao prirodni lek za popucale kapilare na nogama, pre svega zbog svog aktivnog sastojka kumarina. Ovo je hemijsko jedinjenje koje se menja u dikumarol (kada ova biljka izbuđa), koji je od značaja jer je jak razređivač krvi. Zato je kokotac tako značajan za popucale kapilare. 

 

Etarsko ulje ruzmarina je čuveni prirodni lek za poboljšanje cikrulacije i stoga pomaže kod dugotrajnog zadržavanja krvi u krvnim sudovima nogu – što je jedan od uzroka za popucale kapilare na nogama.

 

Bodljikava veprina se takođe uspešno koristi za poboljšanje efikasnosti vena i kapilara i  istovremeno stimuliše fleksibilnost krvnih sudova. Uz to i tonira i izglađuje osetljive zidove kapilara, vraćajući ih u izvorni oblik.  Smanjuje vidljive paukolike vene i popucale kapilare. Takođe poboljšava cirkulaciju i smanjuje upalu.

 

Alantoin, regenerativni sastojak koji inače potiče iz gaveza, neguje i štiti kožu nogu od spoljašnjih uticaja. 

 

Kofein je još jedan prirodni ekstrakt koji poboljšava cikrulaciju, tonira i zateže tretiranu kožu.

 

Neven deluje protiv-upalno i ublažava neugodne simptome popucalih kapilara. Takođe poboljšava cirkulaciju i neguje tretiranu kožu.

 

Kajenska paprika, još jedan prirodni sastojak bogat vitaminom C i flavonoidima, takođe efikasno štiti krvne sudove od oštećenja od slobodnih radikala. Pomaže u jačanju elastičnosti zidova vena i kapilara. Kapsaicin iz kajenske paprike deluje kao razređivač krvi i protiv upale, što može pomoći u smanjenju popucalih kapilara na nogama. 

 

Ekstrakt borove kore je odličan lek za ispucale kapilare na nogama. Ima velike količine fenolnih kiselina, flavonoida i proantocijanidina – te smanjuje zapaljenje i ispucale kapilare na nogama. Ekstrakt borove kore kao i većina prethodno pomenutog bilja poboljšava cirkulaciju krvi i vraća elastičnost i jačinu zidovima kapilara.

 

Ekstrakt hamamelisa zateže, tonira i smanjuje vidljive popucale kapilare na nogama. Ovo pomaže da se vrati prirodna elastičnost kapilara i krvnih sudova uopšte – što sprečava njihovo pucanje.

 

Divlji kesten za vene i kapilare – narodni lek koji rešava tvoj problem!

 

Kako se koristi krema za ispucale kapilare na nogama?

Krema za popucale kapilare na nogama se koristi vrlo jednostavno. Potrebno je samo da budeš uporna i da je redovno primenjuješ – i vidljive rezultate možeš da očekuješ već posle samo mesec dana!

Nanesi kremu za kapilare na regiju zahvaćenu proširenim i popucalim kapilarima u tankom sloju i ostavi da se upije. Nanesi tako što ćeš nežno umasirati, kako bi dodatno podstakla cirkulaciju i bolje apsorbovanje sastojaka. Nemoj da je ispiraš. 

 

Krema za ispucale kapilare na nogama treba da se koristi 2 puta dnevno, ujutru i uveče.

 

Zapamti da je ovaj preparat namenjen isključivo za spoljašnju upotrebu. Krema za kapilare na nogama ne sme da se nanosi na oštećenu kožu, otvorene i/ili inficirane rane. 

 

Takođe ti savetujem da je najbolje da je ne primenjuješ za vreme trudnoće i dojenja – jer nema istraživanja koja su se bavila uticajem aktivnih sastojaka kreme na fetus. OBAVEZNO se konsultuj sa lekarom.

 

Najbolje prirodne obloge za proširene vene i kapilare koje zaista deluju!

 

Najbolja krema za ispucale kapilare na nogama

Verujem da te najviše zanima koja je to najbolja krema za ispucale kapilare na nogama. Stoga pažljivo čitaj naredne redove, jer ti otkrivam na šta treba da obratiš pažnju ako želiš za sebe samo najbolje i trajno rešenje!

 

Najbolja krema za ispucale kapilare na nogama treba da zadovoljava sledeće kriterijume:

 

  • da bude na prirodnoj bazi
  • da sadrži veliku koncentraciju prirodnih aktivnih sastojaka
  • U idealnom slučaju treba da sadrži ekstrakt divljeg kestena, kokotca, ruzmarina i alantoina
  • da jača zidove krvnih sudova i da ih štiti od oštećenja
  • da deluje protiv-upalno i umirujuće
  • da ublaži vidljivost ispucalih kapilara
  • da poboljša cirkulaciju nogu
  • da neguje i podstiče regeneraciju tretirane kože
  • da tonira i zateže tretiranu kožu
  • da spreči ponovnu pojavu popucalih kapilara.

 

Najbolji gelovi za vene i kapilare koji stvarno rade!

krema za ispucale kapilare na nogama-2

 

Krema za ispucale kapilare na nogama iskustva

Istraživala sam listajući forume koja krema za kapilare na nogama se naročito hvali. I ono što sam mogla da zaključim, to je da se sve nekako vrti oko ekstrakta divljeg kestena. Ovo je definitivno najpopularniji sastojak koji se koristi u većini krema za kapilare na nogama. Ovo me ne čudi, upravo jer sam ti objasnila zašto je divlji kesten toliko dobar za popucale kapilare.

Često je tu negde i kokotac, alantoin, ruzmarin, gavez – ali i brojni drugi sastojci koji dokazano deluju pozitivno na kapilare i krvne sudove uopšte. U svakom slučaju, većina je apsolutno za kremu za kapilare koja je na prirodnoj bazi. Danas ih ima dosta na tržištu, a ti se svakako odluči za najbolji – a to je onaj koji sadrži veliku koncentraciju prirodnih aktivnih sastojaka u idealnoj kombinaciji.

 

 

Primećujem da sve veći broj mladih devojaka ima problem sa popucalim kapilarima na nogama, što me i ne čudi – pre svega jer znam kakav način života je danas aktuelan. Mladi se loše hrane, sve manje vežbaju, vode sedeći način života i ako na to dodamo genetičku osnovu – eto ispucalih kapilara na nogama.

 

Međutim, većina njih hvali upravo kremu za kapilare na nogama kao najbolje i najjednostavnije rešenje – koje je mnogima pružilo spas kada ništa drugo do tada nije. I to baš krema na bazi divljeg kestena, kokotca i ruzmarina. Čini se da je ovo savršena kombinacija protiv popucalih kapilara i problema sa cirkulacijom u nogama.

 

Što se tiče efikasnosti kreme, nailazim na različita iskustva – od toga da je neko prijavio značajno poboljšanje nakon samo 2 nedelje, a kod nekoga za mesec dana. U svakom slučaju, kod redovne i pravilne upotrebe kreme, rezultati su se ubrzo pokazali.

Naravno, savetujem ti da se uvek prvo posavetuješ sa lekarom pre upotrebe kreme za kapilare, čisto iz predostrožnosti. 

 

Da li kamuflažna kozmetika za noge zaista pokriva sve nesavršenosti?

Krema za kapilare na nogama cena

 

Kada je u pitanju krema za kapilare na nogama cena se kreće u rasponu od 300,00-2500,00 dinara. Neki medicinski  i poznatiji brendovi imaju nešto jaču cenu. Biraj preparat koji može da se pohvali visokom koncentracijom prirodnih aktivnih sastojaka, bez dodataka ikakvih hemikalija.

 

Prirodna krema za ispucale kapilare na nogama obično košta nešto više zbog složenosti samog procesa izrade, ali složićeš se da je prilično povoljna obzirom na to koliko pomaže.

 

Ispucali kapilari na nogama su sve češći problem koji nije zaobišao ni mlade devojke. Ako si i ti među njima, nemaš razloga za očajavanje – jer danas na tržištu možeš pronaći kremu za kapilare na nogama koja ti pomaže da ovaj problem uspešno rešiš. Samo gledaj da bude na prirodnoj bazi, koristi je redovno i tačno onako kako je navedeno – i rezultati će doći sami po sebi.

Tatjana Kos

Tatjana Kos

Obožavam da pišem, a najviše me zanimaju teme o lepoti, ljubavi i modi. Na Ona portalu dobila sam priliku da pišem na razne teme, kao što su celulit kod žena, strije, višak kilograma, bore na licu, opadanje kose, nega kose i još mnogo toga.

Ove teme su mi posebno važno, jer na taj način učim kako da se negujem, ali i drugim ženama pružam savete o nezi, kako tela, tako i kose.

Dodaj komentar

Klikni za komentar

Test