Naslovna » Da li kamuflažna kozmetika za noge zaista pokriva sve nesavršenosti!
Telo

Da li kamuflažna kozmetika za noge zaista pokriva sve nesavršenosti!

kamuflažna kozmetika za noge

Pitaš se šta je to kamuflažna kozmetika za noge? Ja ću ti odgovoriti! Saznaj kako možeš prekriti sve nesavršenosti na svojim nogama za tili čas!

Stiglo je leto. Sigurno da si konačno srećna što više ne moraš da nosiš hulahopke i što ćeš konačno moći potpuno nesmetano da uživaš u svojoj omiljenoj mini suknji. Međutim, tvoje noge nisu baš savršene? Imaš proširene vene, modrice, popucale kapilare, strije, ožiljke ili nešto drugo? 

Ne brini! Možeš ih donekle prekriti i u tome ti upravo pomaže kamuflažna kozmetika za noge! Dovoljan je jedan potez i nastaje prava magija!

Šminka za lice je odavno prihvaćena, ali šminka za noge ili kamuflažna kozmetika za noge tek dobija na svom značaju. Tako da, nema mesta panici ako imaš neki važan događaj ili jednostavno želiš da uživaš u svojim kratkim letnjim stvarčicama, a nisi zadovoljna izgledom kože svojih nogu. Prekrij sve nesavršenosti i uživaj!

Ostani sa mnom do kraja ovog teksta i saznaj kako ti kamuflažna kozmetika za noge pomaže, kako se koristi i koji su najbolji brendovi na ovom polju. 

 

Zašto se koristi kamuflažna kozmetika za noge?

Uloga kamuflažne kozmetike odavno prevazilazi maskiranje akni i prikrivanje podočnjaka. Tako je danas sve popularnija kamuflažna kozmetika za noge. Koristi se za pokrivanje svega, od strija do proširenih vena, ožiljaka, modrica, mladeža, popucalih kapilara i dr. 

Najviše se ipak koristi za privremeno sakrivanje proširenih vena. Nekoliko brzih poteza može učiniti da bilo koja nesavršenost na tvojim nogama nestane. Čak možeš uspešno da prekriješ i tetovažu koju jednostavno želiš da sakriješ.

Da bi sakrila sve gore navedeno, tu na scenu stupa kamuflažna kozmetika za noge. Ona obuhvata kreme, pudere, korektore i druge preparate koji su namenjeni prekrivanju svih ovih promena na koži nogu. Pri tome možeš da postižeš potpuno prirodni izgled – budući da se pigment izjednačava sa tonom tvoje kože.

Tako da, ako me pitaš zašto se koristi kamuflažna kozmetika za noge – odgovor je kako bi prekrila sve nesavršenosti na koži nogu! To je nešto poput korišćenja pudera za prikrivanje savršenosti na licu.

A vidi sad ovo! Oduševiće te Milena.

Ona je imala problem sa proširenim venama i bolovima, od kojih često nije mogla na poslu da radi. Tražila je bilo šta, samo da bol prođe, a da se vene nekako izbrišu sa nogu. Uspela je, ali kako kaže trebalo joj je mnogo vremena.

Milena je uspela na potpuno prirodan način da se reši svih simptoma i vena na nogama, a o čemu je reč pročitaj na ovom linku https://onaportal.com/kako-sam-se-resila-prosirenih-vena-ovo-je-moja-prica/

Kamuflažna krema za kožu i noge

Pokrivajući nesavršenosti na koži nogu, kamuflažna krema sve više dobija na značaju. Sam termin ‘’kamuflažna’’ znači da prikriva, imitira boju okolne kože. U ovom slučaju to možemo da prevedemo kao šminka za noge, make up za noge i slično. 

Tako kako deluje puder kada se nanese na lice, tako deluje i kamuflažna krema kada se nanese na noge.

Skriva tragove na tvojim nogama i telu posebnom formulom za šminku koja prirodno izgleda na koži i ne začepljuje pore.

Šta god želiš da sakriješ – kamuflažna krema ti u tome pomaže!

Zašto odabrati kamuflažnu kremu za prikrivanje nedostataka?

Zato što dobijaš pokrivenost tamo gde je želiš! Vodi računa da tvoja kamuflažna krema bude vodootporna, nekomedogena formula, da bude dugotrajna i otporna na mrlje

Moj savet ti je da obratiš pažnju na to i da kamuflažna krema bude na bazi prirodnih sastojaka – ako je moguće.

Kamuflažna kozmetika za noge i proširene vene ne eliminiše probleme sa proširenim venama, već ih samo estetski sakriva. Sa druge strane, probleme poput otečenosti u nogama ili bolova u venama ovakve kreme i puderi za prikrivanje nedostataka ne reševaju.

Puder za vene i kapilare

Puder za vene i kapilare svakako ima veću pokrivnu moć od obične kamuflažne kreme za noge. Ovo možemo nazvati pravi, pravcati make up za noge! Jako je važno da odabereš puder u nijansi tona svoje kože, kako bi dobila prirodan i ujednačen izgled. 

kamuflažna kozmetika za noge-1

Puder se nanosi vrlo lako i jednostavno, isto kao što nanosiš i puder za lice. Naročito obrati pažnju na deo gde su proširene vene i kapilari, tu nanesi puder, a zatim ga dobro utapkaj prstima ili sunđerom. Bitno je da se boja dobro stopi sa okolnom kožom i da se dobije taj mat, ujednačen izgled. Ne treba da odstupa, a ne da se iz aviona vidi kako si nanela puder za noge!

Puder za vene i kapilare je posebno dizajnirana formula koja pokriva tako jake nedostatke, kao što je jako plavo-ljubičasta boja varikoznih vena. Nemoj da te čudi što njegovo skidanje nije baš uvek tako lako. 

Tu ćeš možda morati malo da se pomučiš. Ali svakako, efekat prekrivanja koji ti je tako preko potreban je i više nego odličan! Puder za noge može biti tečan, a najbolje će biti da ga kasnije fiksiraš i puderom za noge u prahu.

Vodi računa da puder za vene i kapilare bude neškodljiv za organizam, da je vodootporan, dugotrajan i nekomedogen. Leti se zbog većih vrućina noge (butine, listovi) kao i ostali delovi tela znoje. Tada su pritom i vene veće, jer vrućine utiču na probleme sa venamaTako da, ako koristiš ponekad pudere za noge ili korektor za noge preko leta, gledaj da bude vodootporan da se ne bi razmazao i skliznuo.

 

Žuti korektor za vene

Da li si čula za tzv. žuti korektor za vene? Njegova svrha je ista kao i u slučaju korišćenja korektora za lice. Dolazi u posebno dizajniranom pakovanju, sa četkicom ili bez nje, vrlo lako se nanosi i razmazuje. Bitno je da ga dobro utapkaš. Žuti korektor za vene je namenjen pokrivanju manjeg broja vidljivih promena.

Žuti korektor za vene ima daleko veću pokrivnu moć od običnih korektora, a pritom je i vodootporan i dugotrajan. Sve ovo su uslovi koji kamuflažnu kozmetiku za noge čine tako dobrom i nezaobilaznom.

Sa ovim korektorom možeš biti spokojna da će trajati sigurno čitav dan, a nije tako lako ni skinuti ga na kraju. Međutim, mana mu je što ne može da prekrije ispupčene vene – u ovom slučaju je najbolje da ipak koristiš gel za vene i kapilare da rešavaš taj problem. Onda puder za vene koristi kako bi smanjila vidljivost, jer ih on skriva.

 

Gel za proširene vene 

Videli smo koliko je kamuflažna kozmetika za noge važna i značajna – i to stoji. Međutim, ja uvek napominjem da je puno bolja opcija sprečiti nego lečiti. Dakle, treba da vodiš računa da do ovih problema i ne dođe – a tu najviše mislim na problem proširenih vena kod mlađih osoba

Svakako, ako se ovaj problem već javio, kamuflažna kozmetika za noge može da pruži trenuno olakšanje, tj. samo prikrivanje promena. To svakako nije dugotrajno rešenje!

 

 

Kozmetikom ti samo kamufliraš, prekrivaš problem – ali ga ne rešavaš. On i dalje postoji. Zato je najbolje da vodiš računa o zdravlju svojih nogu, tj. da se baviš lečenjem proširenih vena i kapilara. U tome ti definitivno pomaže gel za vene i kapilare. Gel za vene je dokazano efikasan u smanjenju bolova, otoka i samog neuglednog izgleda proširenih vena. On čak može ojačati zidove vena i sprečiti pogoršanje ovog problema. 

Poželjno je da gel za proširene vene bude na prirodnoj bazi, dakle da kao aktivne sastojke sadrži određene biljne ekstrakte. To je obično tzv. venotonično bilje – koje pomaže u održavanju tonusa, jačanju i obnavljanju vena, ispucalih kapilara na nogama i venskih zalistaka. Istovremeno poboljšava cirkulaciju, zateže zidove vena i smanjuje upalu. 

Neki od najznačajnijih prirodnih sastojaka koji su dobri za vene uključuju:

 

Kamuflažna kozmetika za noge

Na tržištu postoje razni brendovi kamuflažne kozmetike. Istraživala sam koja je najbolja kamuflažna kozmetika za noge i evo šta sam saznala.

 

Catrice kamuflažna krema

Catrice kamuflažna krema je namenjena za besprekorno prekrivanje nesavršenosti na koži. Odlikuje se dugotrajnom teksturom, odlično se uklapa sa kožom i pruža potpuno prirodne korekcije izgleda. Savršeno prekriva nepravilnosti kože, pigmentacijske mrlje, crvene vene i kapilare. 

Ova kamuflažna krema ima efekat visokog pokrivanja i može stajati na mestu i biti vodootporna u kombinaciji sa puderom. Obuhvata čak tri mat kamuflažne kreme za prekrivanje i neutralizaciju nepravilnosti:

  • ružičasta pokriva tamne krugove ispod očiju
  • zelena neutrališe crvenilo
  • žuta pokriva tamne fleke.

 

Coverderm puder i classic krem podloga za puder

Izuzetno cenjen puder koji ima visoku pokrivnu moć, tako da može da se koristi čak i za prekrivanje: psorijaze, angioma, staračkih pega i fleka od sunca, strija, ožiljaka, opekotina, modrica i dr. 

Savršeno se stapa sa kožom i pruža potpuno prirodan, ujednačen izgled. Ova linija kamuflažne kozmetike je veoma postojana, tako da može trajati i do 24 časa! Prekriva čak i najjače nedostatke na koži, uključujući ožiljke i opekotine.

Uz to poseduje i visok zaštitni faktor (SPF 30) sa prirodnim filterima. Može da se koristi kod svih tipova kože, predstavlja hipoalergijsko sredstvo, ne zatvara pore i može se koristiti svakodnevno. Dostupan je u čak 10 nijansi.

Artdeco kamuflažni krem korektor

Artdeco je izuzetno cenjen brend u svetu šminke, a u svom asortimanu poseduje i kamuflažnu kremu koja odlično pokriva sve nedostatke na koži nogu, crvenilo, modrice, ožiljke, tetovaže, kapilare, vitiligo. Ova krema nije uopšte opterećujuća za kožu i omogućava joj da diše. Ovo nikako ne utiče na izuzetnu pokrivnu moć kreme!

Može da se koristi za sve tipove kože. Može se koristiti samostalno ili u kombinaciji sa tečnim puderom. Artdeco kamuflažni krem karektor se nanosi prstima ili sunđerčićem na željeno mesto, pa se u tankom sloju nanese Fixing powder – za dugotrajnost i vodootpornost.

 

Kryolan Dermacolor Body Camouflage

Ovo je posebno dizajniran kremasti proizvod, namenjen za prikrivanje svih vrsta diskoloracija na koži na telu, uključujući ruke, noge i šake. Veoma je istrajan, vodootporan i otporan na razmazivanje, a i ne mora da se fiksira puderom. Prilično lako se uklanja vodom i sapunom. Koristi se za prikrivanje pigmentacije izazvane proširenim venama, staračkim pegama, vitiliga ili belih mrlja i dr.

kamuflažna kozmetika za noge-2

True cover za noge

True cover puder za noge kao bazu ima najčistiju vodu, ne sadrži ikakve hemikalije i aditive – tako da je potpuno neškodljiv za organizam! Sadrži bilje poput aloje, kamilice i lavande – koje hidrira i hrani čak i najosetljiviju kožu. Antioksidansi i vitamini u ovom puderu deluju i protiv efekta starenja. 

Ovaj puder deluje antialergijski, ne sadrži parfeme niti druge teške hemikalije, ne iritira kožu i dermatološki je testiran. Uz to je i vodootporan i ne razmazuje se. Ono što je najbolje, to je da pruža koži prirodan izgled!

Kao što si videla, kamuflažna kozmetika za noge je jako cenjana i potrebna u savremenom svetu. Međutim, opet ti napominjem da je bolje da lečiš osnovni problem, nego što ćeš ga samo prekriti. Pukim prekrivanjem nećeš rešiti problem trajno, niti će bolne vene na nogama.

Pri tome najviše mislim na proširene vene i kapilare. Ipak, kada nemaš puno izbora, kamuflažna kozmetika za noge je tvoje instant rešenje za lepe i ujednačene noge! Samo obrati pažnju da bude na prirodnoj bazi, kako ne bi bila škodljiva za tvoju kožu i organizam uopšte.

Znaš li za još neki brend kvalitetne kamuflažne kozmetike za noge? Podeli sa nama!

Tatjana Kos

Tatjana Kos

Obožavam da pišem, a najviše me zanimaju teme o lepoti, ljubavi i modi. Na Ona portalu dobila sam priliku da pišem na razne teme, kao što su celulit kod žena, strije, višak kilograma, bore na licu, opadanje kose, nega kose i još mnogo toga.

Ove teme su mi posebno važno, jer na taj način učim kako da se negujem, ali i drugim ženama pružam savete o nezi, kako tela, tako i kose.

Dodaj komentar

Klikni za komentar

Test