Naslovna » Koristi gel za vene i reci zbogom proširenim venama!
Kozmetika Telo

Koristi gel za vene i reci zbogom proširenim venama!

gel za vene

Saznaj koji gel za vene je najbolji za tebe i konačno reši problem sa proširenim venama! Ovo je jednostavno rešenje za vene koji će te oduševiti!

Venske bolesti su u konstantnom porastu i što je naročito poražavajuće, počinju da se javljaju i kod veoma mladih ljudi. Smatra se da je savremen stil života, koji podrazumeva lošu ishranu i fizičku neaktivnost, jedan od glavnih odgovora na pitanje zašto je to tako. Međutim, tu je i genetika protiv koje ne možemo baš puno da utičemo – ipak, možemo da izvršimo prevenciju i ublažimo stanje.

Proširene vene su najčešći problem sa venama, a uglavnom pogađaju žene. Nisu nimalo lepe za videti, narušavaju izgled tvojih nogu i mogu izazvati da poželiš da više nikad ne obučeš kratku suknju ili šorts.

Zašto bi to prihvatila, kada postoji rešenje?

 

Gel za vene ti pomaže da smanjiš proširene vene i konačno se izboriš sa ovim problemom!

 

Istraživala sam koji gel je najbolji, koje sastojke treba da ima i na koji način deluje. Naravno, najbolje je da koristiš gel koji je na prirodnoj bazi, odnosno koji sadrži prirodne sastojke koji su potpuno bezbedni za upotrebu i onda ne moraš da razmišljaš o nekim užasnim neželjenim efektima i drugim neprijatnostima.

Hajde prvo da ukratko objasnim šta su to proširene vene, kao i koji su uzroci i simptomi ovog stanja pa da ustanoviš da li ti gel za vene uopšte treba.

 

Šta su to proširene vene?

Postoje dve vrste krvnih sudova u sistemu cirkulacije: arterije (pumpaju krv od srca) i vene koje pumpaju krv iz tela nazad u srce. Od ove dve vrste krvnih sudova, vene imaju teži zadatak, jer moraju da se bore protiv gravitacije. Takođe se ne mogu oslanjati na akciju pumpanja srca kako bi krv mogla da poteče lakše u željenom pravcu. Umesto toga, ova akcija pumpanja u slučaju vena dolazi iz pokreta skupljanja i opuštanja mišića oko vena, kao i brojnih ventila ili zalistaka koji sprečavaju da se krv koja teče prema srcu vraća nazad.

Kada usled određenih razloga jedan od ovih venskih zalistaka postane oslabljen ili prestane da funkcioniše kako treba, krv ne može nastaviti da ide pravilno u jednom pravcu prema srcu. Umesto toga, izvesna količina krvi se nakuplja unutar vene, čime se vene proširuju i postanu izbočene. Ove uvećane vene su zapravo proširene vene.

Tačno je da proširene vene uglavnom pogađaju stariju populaciju, međutim, nije retkost da se vide i proširene vene kod mladih ljudi. Dakle, starenje nije osnovni faktor za pojavu ovog problema.

Milena je imala problem sa proširenim venama i bolovima, od kojih često nije mogla na poslu da radi. Tražila je bilo šta, samo da bol prođe, a da se vene nekako izbrišu sa nogu. Uspela je, ali kako kaže trebalo joj je mnogo vremena.

Milena je uspela na potpuno prirodan način da se reši svih simptoma i vena na nogama, a o čemu je reč pročitaj na ovom linku https://onaportal.com/kako-sam-se-resila-prosirenih-vena-ovo-je-moja-prica/

Proširene vene su prilično čest problem i utiču na oko 50% ljudi srednjih godina, ali kao što rekoh i na sve veći broj mladih ljudi.

Kod nekih, one su uzrokovane genetskom predispozicijom ili viškom pritiska na vene.

Ishrana sa visokim sadržajem masti, ali sa malim unosom vlakana može uzrokovati konstipaciju koja naglašava vene tokom defekacije. Neaktivnost, gojaznost, trudnoća, hormonski disbalans i dugi periodi stajanja ili sedenja mogu takođe oslabiti venske zidove.

Proširene vene simptomi

Proširene vene mogu biti osetljive i bolne i uzrokuju da se noge osećaju otečeno, osetljivo i čvrsto. Međutim, nemaš razloga za strah, obično ne predstavljaju neki ozbiljan zdravstveni rizik.Neki od najčešćih simptoma za proširene vene su:

  • otečene ili izbočene vene koje mogu da budu osetljive ili bolne
  • osećaj da su ti noge teške, osetljive, čvrste
  • modrice po nozi
  • suva koža koja svrbi na ili u blizini varikoznih vena
  • ulceracija (čirevi) preko varikoznih vena.

 

Ako si ovde prepoznala sebe, onda evo šta ti može pomoći!

gel za vene

Gel za noge

 

Stručnjaci kažu da je gel za vene prilično efikasan u smanjenju bolova, otoka i izgleda proširenih vena. Neki gel za noge može čak i ojačati zidove vena i sprečiti pogoršanje ovog stanja.

 

Poželjno je da gel za vene sadrži tzv. venotonično bilje koje pomaže u održavanju tonusa, jačanju i obnavljanju vena, kapilara i venskih zalistaka, uz nežno povećanje cirkulacije, zatezanje zidova vena i smanjenje upale.

 

Najbolje biljke za vene su bodljikava veprina (Ruscus aculeatus), divlji kesten za vene i kapilare (Aesculus hippocastanum) i kokotac (Melilotus officinalis), zahvaljujući svojim snažnim vazoprotektivnim svojstvima. Stoga, savetujem ti da se prvo odlučiš za neki gel za noge koji sadrži upravo ove sastojke.

 

Sastojci dobrog  gela  za vene 

 

Da nastavim započetu priču, dakle, na šta treba da obratiš pažnju ako želiš da uzmeš neki gel za vene? Pre svega, gledaj da bude na prirodnoj bazi.

Prirodna kozmetika ti zaista pruža brojne opcije kada je u pitanju izbor adekvatnog proizvoda za bilo šta, pa tako i za proširene vene. Prirodni sastojci su uvek bolje rešenje, jer su bezbedni za upotrebu, ne izazivaju (u većini slučajeva) ozbiljne neželjene reakcije, mogu duže da se koriste i prosto više prijaju organizmu.

 

E sada, šta bi to trebalo da sadrži najbolji gel za vene?

 

Pogledaj listu sastojaka koji su definitivno potvrđeni kao najbolji lekovi za vene.

 

Bodljikava veprina je lekovita biljka koja se koristi za poboljšanje efikasnosti vena i pomaže organizmu da stvori sopstvene steroide kako bi stimulisao fleksibilnost vena. Takođe tonira i izglađuje venske zidove, vraćajući ih u izvorni oblik i smanjujući vidljive paukolike i proširene vene. Uz to, ova biljka povećava cirkulaciju i smanjuje upalu.

 

Ako su tvoje proširene vene upaljene, iritirane, suve i osećaš svrab – može da ti pomogne gel za vene na bazi nevena. Antiinflamatorna svojstva ove lekovite biljke smanjuju otok i bolove, uz poboljšanje cirkulacije i obnavljanje kože.

 

Kokotac sadrži kumarin, hemijsko jedinjenje koje se menja u dikumarol kada biljka postane buđava. Dikumarol je jak razređivač krvi ili anti-koagulant, koji se koristi za različite poremećaje vezane za cirkulaciju, uključujući i proširene vene. Ove karakteristike razređivanja krvi su upravo ono što čini kokotac korisnom biljkom pri lečenju slabe cirkulacije krvi i na taj način može osloboditi neke simptome proširenih vena, kao što su teške noge i otečeni članci.

 

Kajenska paprika je bogata vitaminom C i flavonoidima koji štite krvne sudove od slobodnih radikala. Takođe podstiče formiranje kolagena u zidovima vena, kako bi im pomogao da budu zdravi i elastični – budući da kolagen izgrađuje zidove vena. Kapsaicin iz kajenske paprike ima moćne antiinflamatorne, analgetičke i krvno-razređivačke osobine, koje mogu pomoći u smanjenju proširenih vena. Stoga, možeš da koristiš gel za vene na bazi kapsaicina.

 

Triterpenoidi pronađeni u biljci koja se zove gotu kola pomažu u jačanju krvnih sudova i vena i pomažu u poboljšanju protoka krvi i integritetu zidova vena. Takođe smanjuju curenje vena, vensku insuficijenciju i upalu vena.

 

Divlji kesten spada u jedan od najviše korišćenih lekova za lečenje proširenih vena na prirodan način, i to definitivno sa dobrim razlogom! O tome ću nešto kasnije, kada budem govorila o gelu na bazi divljeg kestena.

 

 

 

Ekstrakt borove kore je odličan lek za vene, a najbolje je koristiti onaj koji dolazi od francuskog pomorskog bora. Ima velike količine fenolnih kiselina, flavonoida i proantocijanidina koji vidljivo smanjuju zapaljenje i proširene vene. Ekstrakt borove kore takođe poboljšava cirkulaciju i vraća elastičnost i jačinu zidova vena, dok smanjuje grčeve nogu i bol u vezi sa proširenim venama. Ekstrakt borove kore vidljivo smanjuje paukolike vene.

 

Kada se primeni spolja na proširenim venama, ekstrakt hamamelisa zateže, tonira i smanjuje vidljive proširene vene. Ovo definitivno pomaže da se vrati prirodna elastičnost vena i može pomoći u ublažavanju bolova i svraba koji se često javljaju zajedno sa proširenim venama.

 

Borovnica sadrži snažan antioksidant poznat kao antocijanozid, koji jača i štiti krvne sudove i kapilare. Ovaj antioksidant širi krvne sudove, smanjuje krvni pritisak i poboljšava strukturu kolagena u zidovima vena, čime se vene održavaju jakim i efikasnim.

najbolji gel za vene

Najbolji gel za vene

Mi smo izdvojili nekoliko gelova koji su dali najbolje rezultate. Parti pažljivo!

Gel za vene na bazi kestena

Gel na bazi divljeg kestena sadrži aktivni sastojak koji se zove escin (triterpenski saponin), koji je vazoprotektivno sredstvo i inhibira enzim koji izaziva oštećenje krvnih sudova. Escin ima i adstringentna svojstva koja skupljaju i zatežu krvne sudove i deluju po principu kompresionih čarapa za vene. Gel za vene na bazi divljeg kestena takođe deluje kao razređivač krvi i povećava cirkulaciju čime se smanjuje verovatnoća nastanka proširenih vena. Njegova diuretička i protivupalna svojstva smanjuju bol i oticanje.

 

Gavez gel za vene

 

Gavez gel se takođe koristi za vene, zahvaljujući alantoinu koji je prirodni lek za upaljene i bolne vene. Naime, alantoin iz gaveza deluje protivupalno i smanjuje otok i bol u slučaju proširenih vena.

Gavez gel za vene možeš i sama da pripremiš. Potrebno je da staviš 1 teglu pčelinjeg voska (alternativa je vazelin) da se topi na umerenoj vatri uz konstantno mešanje, pa dodaj ovome 2 šolje suvih listova gaveza i mešaj dok se smesa ne otopi i sjedini. Smesa ne treba da proključa, dakle mešaj ovako nekih 30-ak minuta. Na kraju samo procedi sadržaj i čuvaj dobijenu gavez mast u staklenoj posudi. Možeš da je koristiš kada se ohladi.

 

Oprez: ne savetuje se dugotrajna upotreba gaveza. Gavez gel nikako NE SME koristiti na oštećenoj koži i potrebno je da ga primenjuješ u veoma malim količinama, manje od 10 dana.

 

Lioton gel za vene

 

Lioton gel za vene kao aktivni sastojak sadrži heparin-natrijum i koristi se, pre svega, u terapijske svrhe za lečenje upale vena. Ovaj aktivni sastojak deluje tako što smanjuje otok i upalu u slučaju proširenih vena, a takođe poboljšava mikrocirkulaciju i razređuje krv (antikoagulantno dejstvo) – što takođe doprinosi rešavanju ovog problema.

 

Dr Theiss gel za vene

 

Ovaj gel za vene je na prirodnoj bazi, budući da sadrži ekstrakt semena divljeg kestena i cveta nevena. Pomaže kod proširenih vena jer jača elastičnost krvnih sudova, stimuliše cirkulaciju, deluje anti-koagulantno (protiv zgrušavanja krvi), sprečava upalu i bol, kao i osećaj težine i umora u nogama.

 

Venogel za vene

 

Venogel je prirodni preparat na biljnoj bazi, a kao aktivne sastojke sadrži ekstrakt divljeg kestena, ekstrakt nevena i mentol. Deluje protiv proširenih vena i kapilara na taj način što otklanja bol, otok, grčeve i upalu u nogama. Takođe otklanja i osećaj težine nogu, obnavlja kožu, pospešuje cirkulaciju, jača i tonira venske zidove i štiti krvne sudove od upale.

 

Reaven gel za vene

 

Reaven gel sadrži mešavinu tečnih ekstrakata semena divljeg kestena, korena gaveza i herbe heljde, čiji aktivni sastojci utklanjaju tegobe nastale usled poremećaja cirkulacije u venama nogu. Navedeni biljni sastojci jačaju zid vena, smanjuju propustljivost kapilara, sprečavaju nastanak i ublažavaju otok, ubrzavaju vensku cirkulaciju, smanjuju bol i osećaj težine i umora u nogama, uz epitelizaciju kože.

Objasnila sam zašto su divlji kesten i gavez dobri za vene, a heljda je dobra za vene jer sadrži rutin, flavonoid koji jača snagu vena i kapilara.

 

Erbaven fresh gel za vene

 

Ovaj gel za vene poreklom iz Italije ima bogat spektar aktivnih sastojaka: ginkgo biloba, divlji kesten, centela, ananas, borovnica, planinska arnika, aloja, đumbir, Perna canaliculus, kokotac, mentol, ekstrakt pomorandže, limunova trava, Litsea Cubeba, rutin, bromelin, escin, kofein i vitamin E.

Ovi aktivni sastojci deluju umirujuće, protiv-upalno i vazoprotektivno; sprečavaju otok, grčeve i bol u nogama, pucanje kapilara i izlazak tečnosti van krvnih sudova, kao i osećaj težine i umora u nogama.

 

Varikosette gel za vene

 

Ovaj 100% prirodan gel za vene sadrži ekstrakte hamamelisa, divljeg kestena, ginka i mentola, kukuruzno i suncokretovo ulje, ureu i trokserutin. Navedeni aktivni sastojci deluju tako što povećavaju tonus vena, blokiraju upalne procese, podstiču elastičnost krvnih sudova, pospešuju cirkulaciju krvi, smanjuju osećaj težine i bol u nogama, pospešuju ozdravljenje oštećenih kapilara i poboljšavaju povratak limfnih tečnosti.

 

Alpski balzam za vene

 

Ovo je potpuno prirodni gel za vene koji sadrži: mentu, ulje sibirske jele, ekstrakt divljeg kestena, mentol, ekstrakt lišća vinove loze, ekstrakt gaveza i drugo bilje. Jedinstven sastav sa alpskim lekovitim biljem i esencijalnim uljima deluje tako što otklanja bol, otok, grčeve, težinu i umor u nogama, deluje protivupalno, jača zidove vena, smanjuje propustljivost kapilara, ubrzava vensku cirkulaciju, poboljšava cirkulaciju i smanjuje crvenilo kod upalnih vena.

Sofija gel za noge

 

Ovaj takođe prirodni gel za vene sadrži obilje prirodnih sastojaka: ekstrakt žlezda medicinke pijavice, vodu obogaćenu jonima srebra, ulje australijskog čajnog drveta, ulje pasjeg trna, pamukovo ulje, uljani ekstrakt kamilice, šipka, čička, zelenog čaja, slatkovodnih sunđera, vodeno-alkoholni ekstrakt divljeg kestena, arnike, divljeg ruzmarina, rastavića, šumskog lešnika, aloje vere, lista breze, mentol, vitamine A i E, biostimulator vitanol, D-pantenol, hidrolizat kolagena.

Primetila si da u sastav ovog gela ulazi i nešto sasvim drugačije – ekstrakt žlezda medicinske pijavice. Pljuvačne žlezde medicinske pijavice sadrže oko sto bioloških aktivnih supstanci koje imaju intezivno dejstvo na krv i krvne sudove.

Ovaj potpuno prirodni gel za vene smanjuje osećaj težine i umora u nogama, pomaže u otklanjanju grčeva nogu, smanjuje nastanak otoka i ispucalih kapilara i pomaže u otklanjanju već nastalih, poboljšava cirkulaciju i jača zidove vena.

Gel za vene iskustva

 

Istraživala sam listajući forume koji gel za proširene vene naročito hvale. Obrni okreni, sve se nekako vrti oko divljeg kestena. Ovo je definitivno najpopularniji sastojak koji se koristi u većini gelova za noge. Nije ni čudo, što smo videli kada smo objašnjavali zašto je divlji kesten dobar za proširene vene. Često je tu negde i neven, gavez, pa mentol (koji super hladi), ginko biloba, ali i brojni drugi sastojci koji dokazano deluju pozitivno na vene i krvne sudove uopšte. U svakom slučaju, većina je apsolutno za gel za vene na prirodnoj bazi. Danas ih zaista ima puno na tržištu, pa izaberi neki po svojoj meri.

 

Zanimljivo je da sam pronašla da veliki broj mladih devojaka muku muči sa proširenim i otečenim venama.Međutim, upravo im je odgovarajući gel za noge pomogao da ovaj problem znatno ublaže. Gelovi protiv proširenih vena su prilično povoljni, laki za upotrebu i ništa ne boli, za razliku od nekih invazivnih procedura za lečenje proširenih vena.

Važno je da se pridržavaš uputstva i tačne dužine upotrebe određenog preparata. Ako se ne koristi redovno i na tačno propisan način, onda gel neće baš imati pun efekat. Zato vodi računa o tome.

Neko kaže da je nakon samo nedelju dana upotrebe određenog gela počeo da primećuje vidljive rezultate, kao što je smanjenje bola i otoka nogu, kao i osećaja težine i umora u nogama. Kod nekog je to zahtevalo duže vreme, kako kod koga, sve je to individualno. U svakom slučaju, vremenom proširene i paukolike vene postaju sve manje izražene.

 

Ne bi bilo loše da se posavetuješ sa lekarom pre upotrebe nekog gela za proširene vene.

 

Gel za proširene vene cena

 

Kada je u pitanju gel za vene cena se kreće u rasponu od 300-2000 dinara. Neki medicinski  i poznatiji brendovi, poput Liotona ili Vitalisa, imaju nešto jaču cenu. Nije poenta voditi se cenom pri izboru. Biraj preparat koji ima veliku koncentraciju aktivnih sastojaka, a manje pomoćnih materija koje grade preparat.

Gel za vene treba da kupiš u apoteci ili eventualno drogeriji ili proverenoj prodavnici zdrave hrane, ukoliko želiš da se odlučiš za neki potpuno prirodni preparat. Prirodni gel za vene, kao ovaj na bazi divljeg kestena ili gaveza, ali i brojnih drugih lekovitih biljaka, zaista je prilično povoljan obzirom na to koliko pomaže.

Proširene vene su sve češći problem koji nije zaobišao ni mlade devojke. Ako si i ti među njima, nemaš razloga za očajanje – jer danas na tržištu možeš pronaći gel za vene koji ti pomaže da ovaj problem uspešno rešiš. Samo gledaj da bude na prirodnoj bazi, koristi ga redovno i tačno kako treba – i rezultati će doći sami po sebi.

Tatjana Kos

Tatjana Kos

Obožavam da pišem, a najviše me zanimaju teme o lepoti, ljubavi i modi. Na Ona portalu dobila sam priliku da pišem na razne teme, kao što su celulit kod žena, strije, višak kilograma, bore na licu, opadanje kose, nega kose i još mnogo toga.

Ove teme su mi posebno važno, jer na taj način učim kako da se negujem, ali i drugim ženama pružam savete o nezi, kako tela, tako i kose.

komentara

Klikni za komentar

Test