Naslovna » Kako pobediti celulit na nogama?
Telo

Kako pobediti celulit na nogama?

celulit na nogama

Želiš da znaš kako pobediti celulit na nogama i uživati u savršeno izvajanom telu? Dobrodošla u klub žena koje uporno ratuju sa ovom napasti.

Muči te celulit na butinama? Celulit na zadnjici, stomaku, bokovima? Znaj da nisi sama!

Celulit je izraz za grudvičasto meso na bedrima, kukovima, zadnjici i stomaku. Najčešće se javlja kod adolescenata i odraslih žena.

Iako nije ozbiljno zdravstveno stanje, celulit svakako spada u najnepoželjnije estetske pojave. Zato kako pobediti celulit na nogama postaje pravi izazov.

Zašto se stvara celulit na nogama?

Postoje faktori rizika za koje se dobro zna da pospešuju stvaranje celulita na nogama.

Tačan uzrok celulita je nepoznat. Ali izgleda da je to rezultat interakcije između vezivnog tkiva u dermatološkom sloju koji leži ispod površine kože i sloja masti koji se nalazi ispod njega.

Kod žena, masne ćelije i vezivno tkivo u ovom sloju su postavljeni vertikalno. Ako masne ćelije prodru u sloj kože, to daje karakterističan izgled celulita.

Kod muškaraca, tkivo ima isprepletanu strukturu, što može objasniti zašto je manja verovatnoća da imaju celulit.

Smatra se da su neki drugi faktori povezani sa mogućnošću da imaš celulit.

1.2.Hormonski faktori

Hormoni najverovatnije imaju važnu ulogu u razvoju celulita. Estrogen, insulin, noradrenalin, hormoni štitne žlezde i prolaktin su deo procesa proizvodnje celulita.

Jedna teorija je da kako se estrogen kod žena smanjuje u pristupu menopauzi, tako se smanjuje i protok krvi do vezivnog tkiva ispod kože.

Loša cirkulacija u nogama znači manje kiseonika u tom području, što dovodi do manje proizvodnje kolagena. Masne ćelije se takođe povećavaju kako nivo estrogena pada.

Ovi faktori zajedno čine vidljive masne naslage. Kako se masnoća ispod kože ističe kroz slabljenje vezivnog tkiva, tako se javlja i poznati efekat ‘’pomorandžine kore’’.

2,Starost

Starost takođe dovodi do toga da koža postane manje elastična, tanja i veća je verovatnoća da će se opustiti. To povećava šanse za razvoj celulita.

3.Genetski faktori

Određeni geni su potrebni za razvoj celulita. Genetski faktori mogu biti povezani sa brzinom metabolizma, distribucijom masti pod kožom i cirkulacijom. To može uticati na mogućnost razvoja celulita.

Pre nego što nastaviš sa čitanjem, ovde zastani. Bojana nam je otkrila kako je uspela da se reši celulita.

Rešenje se pojavilo iznenada, ali je mnogim devojkama pomogla. Sada su njene NOGE LEPŠE NEGO IKADA BEZ GRAMA CELULITA.

Kako je Bojana uspela da se reši celulita sa tela, saznaj na ovom linku https://onaportal.com/ni-grama-celulita-vise-nemam-na-nogamaznam-da-isto-zelis-i-ti/

4.Faktori ishrane i načina života

Celulit možda nije direktno uzrokovan “toksinima”, ali zdrav način života može smanjiti rizik za pojavu ove napasti.

Ako jedeš previše masti, ugljenih hidrata i soli i suviše malo vlakana – imaćeš veću količinu celulita. Hrana koja topi celulit, treba da bude tvoj izbor, kao npr.žitarice, voće i sveže povrće. Takođe može biti češći kod pušača, onih koji ne vežbaju, i kod onih koji sede ili stoje na jednom mestu duže vreme.

Bez obzira na faktore rizika, kako pobediti celulit na nogama je moguće – samo sledi savete u nastavku!

kako pobediti celulit na nogama-1

Kako pobediti celulit na nogama prirodnim putem?

Celulit može da se ukloni prirodnim putem vrlo efikasno! Samo budi uporna i sledi sledeće savete.

1.Ishrana i hidratacija

Održavaj zdravu ishranu da bi izbegla celulit. Izbegavaj da jedeš hranu bogatu šećerom, holesterolom i zasićenim mastima. To uključuje sve duboko pržene namirnice, slatka peciva, gazirana pića i slatkiše.

Pobrini se da pojedeš dve do tri porcije lisnatog povrća i voća. Neka budu organski ako je moguće.

Osim toga, pij do 2 litra čiste vode za piće svaki dan kako bi očistila telo od toksina koji uzrokuju celulit.

Ovi ‘’celulitni’’ toksini su dijetetski toksini iz nezdrave hrane, koji se mogu akumulirati u ćelijama ispod tvoje kože, uzrokujući zadržavanje masti i tečnosti.

Pored pijenja vode, konzumiraj što više hrane sa visokim sadržajem vode. To će takođe održati tvoje vezivno tkivo jakim i gipkim, a može ti čak i pomoći da smršaš.

Ciljaj da jedeš više krastavaca, rotkvica, paradajza i paprike, koji, zajedno sa mnogim drugim voćem i povrćem, sadrže više od 90% vode.

Pored vode, konzumiranje biljnih čajeva za celulit takođe može da pomogne. Čaj od peršuna za celulit je vrlo popularan prirodni lek.

Jedi nisko-masne namirnice, koje uključuju voće, povrće, mlečne proizvode bez masti, nemasno meso, integralne žitarice, mahunarke i jaja. Smanji unos slatke hrane kao što su kolači i slatkiši.

Možda ti pomogne i anticelulit dijeta?

2.Četkanje kože

Četkaj kožu sa sunđerom ili četkom za kožu prilikom kupanja ili tuširanja. Četkanje kože sa sunđerom može da spreči stvaranje celulita stimulišući tvoj limfni i krvni protok, kao i eliminišući mrtve površine kože.

Ovo zauzvrat podstiče rast novih ćelija kože.

Očetkaj kožu nežno i kružnim pokretima. Izbegavaj agresivan piling za telo i trljanje kože kako bi sprečila iritaciju i crvenilo.

3.Način života

Izbegavaj poroke kao što su alkoholna pića, cigarete i ilegalne narkotike. Ovi štetni toksini mogu usporiti i/ili oštetiti jetru i bubrege, što će usporiti sposobnost tvog organizma da eliminiše otpadne proizvode. Ovi otpadni proizvodi mogu izazvati formiranje celulita.

Takođe vodi računa da imaš kvalitetan san svake noći, najmanje 8-9 sati.

Kreći se, budi aktivna i izbegavaj stres.

4.Kozmetički tretmani za skidanje celulita na nogama

Zaista postoji veliki broj kozmetičkih tretmana koji daju odlične rezultate u vezi pitanja kako pobediti celulit na nogama.

Postoje brojne tehnike koje mogu biti uspešne u smanjenju pojave celulita razbijanjem traka vezivnog tkiva ispod površine kože.

4.a.Terapija akustičnim talasima

Ova metoda koristi ručni uređaj za prenos zvučnih talasa. Radi na uklanjanju celulita, ali može potrajati nekoliko sesija do konačnog rezultata.

4.b. Laserski tretman

Laserski tretman može poboljšati izgled celulita na godinu dana ili više. To uključuje umetanje veoma male laserske sonde ispod kože.

Laser se zatim spaljuje, razbijajući tkivo. To takođe može da zgusne kožu povećavajući proizvodnju kolagena. Zgusnuta koža može smanjitipojavu celulita ispod.

4.c.Subcizija

Dermatolog stavlja iglu ispod kože kako bi razbio trake vezivnog tkiva. Rezultati mogu trajati 2 ili više godina.

4.d.Precizno oslobađanje tkiva pomoću vakuuma

Ova metoda kako pobediti celulit na nogama reže trake vezivnog tkiva pomoću uređaja koji sadrži male oštrice. Kod preseca vezivne trake tkivo ispod se kreće prema gore da popuni prostor ispod kože, uklanjajući pojavu celulita.

4.e.Karboksiterapija

Karboksiterapija podrazumeva ubacivanje ugljen-dioksida ispod kože. Neželjeni efekti uključuju modrice i nelagodu nakon ovog zahvata, ali celulit zaista može nestati.

4.f.Endermologija

Ova metoda kako smanjiti celulit uključuje duboku masažu sa uređajem sličnim vakuumu koji podiže kožu.

4.g.Radioterapija

Radioterapija ima za cilj da smanji celulit zagrevanjem, ali svi rezultati su kratkotrajni.

4.h.Ultrasonična liposkulptura

Navedena tehnika cilja i uništava masnoće, ali opet, nedostaju istraživanja da bi se pokazalo da zaista radi.

4.i.Maderoterapija

Maderoterapija za uklanjanje celulita, ili poznatija kao masaža oklagijama – podrazumeva korišćenje specijalizovanih drvenih oklagija za masiranje područja sa celulitom. Efekti su fenomenalni!

Tennike koje nisu preporučljive za uklanjanje celulita

Tehnike za uklanjanje celulita na nogama koje mnogi stručnjaci ne preporučuju uključuju:

 • kriolipolizu, koja zamrzava masno tkivo,
 • mezoterapiju, koja uključuje ubrizgavanje mešavine supstanci pod kožom.

Naime, ove tehnike imaju dosta neželjenih dejstava i smatra se da nisu potpuno bezbedne. Neki od neželjenih efekata mezoterapije uključujući infekciju, osip i neravne konture kože.

Kako skinuti celulit na nogama vežbanjem?

Nedostatak fizičke aktivnosti je takođe jedan od faktora rizika za pojavu celulita. Zato treba dobro da se oznojiš da bi uklonila celulit!

Kardiovaskularne vežbe

Ako se pitaš kako pobediti celulit na nogama vežbanjem, znaj da su kardio vežbe za celulit zakon!

Gledaj da imaš trening koji uključuje kardio vežbe u trajanju od 20 do 30 minuta najmanje tri dana svake nedelje. Ovako ćeš sagoreti masnoće i smanjiti pojavu celulita.

Izaberi kardiovaskularne vežbe koje podrazumevaju ritmičke pokrete celog tela, kao što su:

Uključi različite vežbe za stimulisanje masnih naslaga, tako ćeš sagoreti veći broj kalorija.

Trening sa otporom

Trening sa otporom je dobar za vežbanje celog tela. Praktikuj ga tri dana svake nedelje. To će sagorevati kalorije i zategnuti mišiće kako bi se smanjio izgled celulita.

Izvrši 1-3 seta od 8 do 12 ponavljanja vežbe za svaku glavnu grupu mišića, uključujući ramena, leđa, grudi, ruke, struk, kukove i noge. Odmori se jedan dan između treninga.

Čučnjevi i iskorak

Čučnjevi i iskorak su zakon kako smanjiti celulit na nogama. Radi ih svaki dan! Samo vodi računa da ih radiš pravilno.

Čučnjevi su složene vežbe koje rade tvoje butine, glutealne mišiće i mišiće potkolenice. Stoj sa stopalima otprilike u širini ramena. Savij kolena i čučni dok ti butine ne budu paralelne sa podom. Odmakni se i ponovi 10 do 12 puta.

Za više otpora, drži bučice ili flašice sa vodom u rukama.

Masaža protiv celulita

Potrudi se da priuštiš sebi masažu celog tela najmanje jednom ili dva puta nedeljno da bi izbegla nastanak celulita.

Redovna masaža tela nije samo opuštajuća, već može da spreči da se masne naslage nakupe, kao i da se smanji izgled postojećeg celulita.

Masaža pospešuje cirkulaciju i limfnu drenažu, uz podsticanje razbijanja masnih naslaga.

Samo-masaža će ti pružiti isti efekat kao i konsultacija sa terapeutom za masažu i dobijanje profesionalne masaže. Obavezno se lepo informiši o pravilima. U ovome ti može pomoći i masažer za celulit.

Anticelulit masaža zaista daje dobre rezultate, kada je izvodi stručnjak. Za masažu protiv celulita mogu se koristiti ova ulja.

Esencijalna ulja:

 • ulje kleke,
 • ulje od grejpa,
 • ulje crnog kumina,
 • ulje mandarine.

Ulja nosači:

 • maslinovo ulje,
 • kokosovo ulje,
 • ricinusovo ulje.

Najbolje je da pomešaš po 20-30 kapi nekog od esencijalnih ulja sa oko 120 ml nekog od ulja nosača. Masiraj područje sa celulitom najmanje 10 minuta. Nemoj da ispiraš!

Krema protiv celulita na nogama

Ako se pitaš kako pobediti celulit na nogama, upotreba kreme za celulit, kao i gela za celulit koji hladi su svakako jedno od najjednostavnijih rešenja.

Kreme za uklanjanje celulita sadrže različite sastojke, kao što su vitamini, minerali, biljni ekstrakti i antioksidanti.

Međutim, mnoge kreme za celulit dostupne na tržištu su na bazi agresivnih hemijskih sastojaka koji nisu dobro rešenje za tebe. Naime, neki od ovih proizvoda sadrže sastojke koji mogu izazvati kožne reakcije ili osip.

Budući da krema protiv celulita na nogama treba da se koristi svakodnevno, gledaj da koristiš neku na biljnoj bazi. Prirodna kozmetika je zaista najbolje moguće rešenje.

Krema protiv celulita sastojci

Sigurno ti je poznato da kafa protiv celulita čini čuda. To uspeva zahvaljujući kofeinu.

Kofein dehidrira ćelije, što ih čini manje vidljivim. Zato kremu sa kofeinom treba primenjivati svakodnevno. Različite kofeinske kreme za celulit dostupne su za kupovinu.

Aloe vera ekstrakt – zateže koži i čini je čvršćom, čime celulit postaje manje vidljiv.

Ostali sastojci za koje se zna da deluju dobro na uklanjanju celulita na nogama:

 • ekstrakt ili ulje bršljana (Hedera helix),
 • ekstrakt divljeg kestena (Aesculus Hypocastanum),
 • arnika,
 • kora hrasta (Quercus cortex),
 • tinktura nane (Aethanolum menthae piperite),
 • zeleni čaj,
 • crni čaj,
 • đumbir,
 • ekstrakt semenki grožđa.

Potraži kremu za celulit koja sadrži barem neki od ovih sastojaka. Oni dokazano poboljšavaju mikrocirkulaciju potkožnog tkiva i razbijaju tvrdokorne masne naslage.

Uz to, koža je negovana i preporođena.

kako pobediti celulit na nogama-2

Najbolje maske za skidanje celulita na nogama

Saznaj kako pobediti celulit na nogama uz pomoć ovih prirodnih maski.

Maska protiv celulita sa zelenom glinom

Zelena glina ima sposobnost da stimuliše cirkulaciju krvi i limfe, uklanja mrtve ćelije kože, apsorbuje nečistoće i masti, popravlja i jača vezivno tkivo. Zbog svih ovih svojstava, zelena glina se smatra veoma efikasnom za smanjenje pojave celulita.

Pomešaj sledeće:

 • pola šolje zelene gline i morske trave,
 • 1/4 šolje sveže isceđenog soka limete,
 • tri kašike tople vode,
 • jednu kašiku organskog meda.

Promešaj dobro da dobiješ gustu i glatku pastu. Utrljaj ovu smesu kružnim pokretima na zahvaćeno područje, a zatim pokrij plastičnom folijom. Ostavi da ova amska za celulit deluje 30 minuta, a zatim je operi mlakom vodom.

Prati ovaj tretman kako smanjiti celulit najmanje jednom do dva puta nedeljno, dok ne dobiješ željeni rezultat.

Maska protiv celulita sa semenom piskavice

Sastojci:

 • 2 kašike semena piskavice,
 • 1 kašika maslinovog ulja,
 • 2 čaše vode.

Kuvaj piskavicu u vodi dok ne dobiješ gusti sirup. Kada se ohladi, dodaj maslinovo ulje i dobro promešaj. Nanesi ovu masku na područje sa celulitom i ostavi da deluje što je duže moguće (preko noći).

Najbolje je da to radiš svake noći.

Seme piskavice deluje kao emolijens i sadrži dosta antioksidanata. To izaziva zatezanje kože, hranljive, podmlađujuće i anti-celulitne efekte kada se primenjuje lokalno.

Kako pobediti celulit na nogama jeste pravi izazov, ali nije nemoguće! Nadam se da su ti ovi saveti značili. Prirodno je zaista najbolje, tako da uvek prvo treba da se okreneš prirodnim metodama za uklanjanje celulita.

Ako koristiš kremu za celulit, gledja da bude na bazi prirodnih sastojaka. Zdravo se hrani, pij puno vode, vežbaj i primenjuj masaže za celulit – a rezultati će te zapanjiti!

Da li možeš da podeliš sa nama neko svoje iskustvo na temu borbe protiv celulita?

Tatjana Kos

Tatjana Kos

Obožavam da pišem, a najviše me zanimaju teme o lepoti, ljubavi i modi. Na Ona portalu dobila sam priliku da pišem na razne teme, kao što su celulit kod žena, strije, višak kilograma, bore na licu, opadanje kose, nega kose i još mnogo toga.

Ove teme su mi posebno važno, jer na taj način učim kako da se negujem, ali i drugim ženama pružam savete o nezi, kako tela, tako i kose.

Dodaj komentar

Klikni za komentar

Test