Naslovna » Saznaj kako to plivanje topi celulit!
Telo

Saznaj kako to plivanje topi celulit!

plivanje topi celulit

Plivanje je jedna od najzdravijih fizičkih aktivnosti. Ima puno prednosti – plivanje topi celulit, zateže telo i odlično rashlađuje. Zato pravac bazen!

Plivanje je veoma dobar način kako da ukloniš taj neželjeni celulit.

Jeste, celulit je čest problem kod nas žena i postoji brdo skupljih i jeftinijih tretmana koji obećavaju da ćeš na taj način oterati celulit u zaborav. Međutim, vežbanjem i zdravom ishranom možeš dovesti telo u savršenu liniju, naglasiti mišiće i smanjiti celulit.

Pa to zvuči mnogo bolje, zar ne? U nastavku teksta ćemo najviše govoriti o tome, kako to plivanje topi celulit.

Meni se već ide negde na jezero, bazen, mada ni na more nije kasno da se zbriše.

 

Plivanje protiv celulita

Plivanje ti može pomoći protiv celulita zato što dok plivamo voda nam istovremeno masira i zateže telo!

Voda je, inače, poznata po tome što utiče na zatezanje mišića i upravo je zbog toga toliko ljudi voli. Kada uđeš u vodu – recimo bazen, dok plivaš povećava se cirkulacija, a kiseonik lakše dolazi u delove tela gde im je potreban.

Takođe, skok u bazen, ili ulazak u hidroterapijsku kadu jako pomaže u zatezanju mišića i smanjivanju telesne težine. Sve to stvarno pomaže da se celulit polako ali sigurno smanji.

Tokom plivanja, osetićeš taj lagani uticaj ili otpor vode na svom telu, u stvari dobijaš fantastičan intenzivan trening koji ti pomaže da se zategneš. A kada se zatežeš topiš celulit!

Plivanje ne samo da utiče na celulit, nego se poboljšava i imunitet – dakle utiče na celokupno zdravlje. To je jedna od najzdravijih fizičkih aktivnosti. Plivanje topi celulit i jača mišiće, isteže, a osoba se oseća svežije i bez stresa.

Ono što je takođe pozitivno je to, da kupanje je najbolji način da se čovek rashladi tokom ovih vrućih dana. Posebno može teško pasti ako postoji problem sa cirkulacijom i venama, jer vrućina ne utiče na proširene vene i uopšte na zdravlje.

Kao dodatan plus za plivanje je da su ovom aktivnošću zahvaćeni svi, ali baš svi mišići. Plivanje aktivira svaki deo tvog tela, na nogama i na rukama, pomaže da se skine salo sa stomaka.

Znam da voliš da pročitaš iskustva drugih devojaka, zato sa tobom delim ono što nam je Bojana otkrila. Kao i svaka devojka, pokušavala je na sve načine da se reši celulita, ali nijedan tretman nije davao efekta. A onda se rešenje pojavilo iznenada. Sada su njene NOGE LEPŠE NEGO IKADA BEZ GRAMA CELULITA.

Kako je Bojana uspela da se reši celulita sa tela, saznaj na ovom linku https://onaportal.com/ni-grama-celulita-vise-nemam-na-nogamaznam-da-isto-zelis-i-ti/

Plivanje je intenzivna aerobna vežba i efikasno deluje protiv masnih naslaga. Redovnim plivanjem vežbaš i jačaš mišiće, dok istovremeno sagorevaš taj višak masti. Tvoj stomak će za čak posla izgledati lepo i spremno za leto.

Stiglo je leto, htela bi da obučeš kratku majicu, ili da staneš u omiljenu haljinu od prošle godine ali ne ide? Htela bi i ti da imaš uzak i lep struk?

Plivaj.

plivanje topi celulit

Kako plivanje topi celulit?

Sada ću ti detaljno objasniti kako to plivanje topi celulit!

Voda je ta koja stvara otpor prema telu, tako da u stvari trošiš više snage i energije u poređenju sa običnim vežbama protiv celulita, koje svakako pomažu da se skine celulit i smanje masne naslage. Na ovaj način jačaš mišiće, oslobađaš se stresa i napetosti.

Inače, rekreacije u vodi usporavaju i proces starenja kože i sagorevaju kalorije. Plivanje upravo zbog toga topi celulit bolje nego bilo koja druga fizička aktivnost.

Rekreacije u vodi protiv celulita

Jesi li znala da celulit možeš pobediti redovnim odlaskom na bazen ili plažu? Naravno, tu mislimo na nešto konkretno a ne samo izležavanje na suncu ili čak plaži.

Saznaj koje to rekreativne vežbe pozitivno utiču na tvoje zdravlje, dok se istovremeno bore i protiv celulita na nogama – i protiv celulita na butinama i protiv celulita sa zadnjice.

 

Vreme i  plivanje

Kako bi primetila neki napredak i sigurno otopila celulit, moraš malo i da se potrudiš. Ne brini, nije ništa strašno i sve ti to možeš izgurati. Stručnjaci kažu da plivanje po nekih 10 minuta dnevno (bez prestanka) stvarno ima efekat na telo.

Već nakon nekoliko minuta, lošija cirkulacija u nogama se poboljšava mišići se aktiviraju i telo već počinje da radi. Celulit se takođe “budi” i upravo zbog toga je bitno da izdržiš tih nekoliko minuta bez prestanka da plivaš.

Možda će ti u početku biti malo teško, osetićeš kao da ti pluća idu izgoreti, ali veruj mi da već posle nekoliko dana nećeš ni primetiti kako će ti tih 10 minuta brzo proći.

 

Redovno plivanje

Šta mislimo pod redovnim plivanjem? Okej, izgurala si 10 minuta plivanja bez pauze. Međutim, tvoj zadatak još nije gotov. Ako stvarno želiš da pobediš celulit i otarasiš sa zadnjice i butina, trebala bi redovno da ponavljaš tih 10 minuta plivanja bez prestanka. Ovde smo pisali kako skinuti celulit sa zadnjice.

Sigurno ćeš brzo primetiti razliku ako budeš plivala 3-4 puta nedeljno. Svaki trening je sam po sebi dobar, ali ipak, ako imaš neki cilj, trebalo bi i da ponavljaš tu vežbu svakodnevno ili barem 3-4 puta nedeljno. Garantujem ti da ćeš do kraja leta izgledati fantastično.

Inače, kao i pre treninga u teretani ili pre trčanja dobro je koristi i kremu/gel protiv celulita. Uz pomoć preparata za celulit ćeš još brže doći do željenih rezultata.

 

Plivanje za zatezanje tela

Već iz svega dosadašnjeg vidiš da je plivanje odlična vežba za zatezanje tela i da se redovnim plivanjem ostvaruju rezultati. E sad, jako je bitno znati koja tehnika ti najviše odgovara.

  • Plivanje slobodnim stilom je dosta brzi i zahtevan stil plivanja. Inače ovo je najefikasniji način sagorevanja kalorija jer ovaj stil uključuje sve mišiće tela, naravno najviše trbušne mišiće.
  • Takođe, plivanje leđno je savršeno ako želiš da se oslobiš celulita na nogama i celulita na zadnjici. Ovo se preporučuje i onim osobama koji imaju bolove u području oko vrata i donjem delu leđa.

Naravno, ne moraš da poznaješ ni jednu tehniku savršeno ili čak uopšte. Bitno je plivati svojim stilom i bitan je rad ruku i nogu.

Evo nekoliko vežbi, koje su takođe odlične za zatezanje tela.

 

Aqua cycling – vožnja bicikla u bazenu zateže noge i topi celulit

Ovo možda i nije tipično plivanje ali jeste fantastična vežba za zatezanje tela, za skidanje celulita i radi se u vodi. U stvari, kombinuje biciklizam i plivanje za celokupno vežbanje tela.

Ovim vežbanjem sagoreva se nekih 600-800 kalorija tokom jednog treninga (traje oko 45 minuta). Naravno, topi se i celulit bez nekog naprezanja mišića i zglobova.

 

Aqua fitness 

Takođe jako dobra vežba koja se izvodi u bazenu. Tokom treninga, ubrzava se rad srca, povećava se cirkulacija krvi. Celulit je tu kao taoc i nema mu spasa.

On se topi i nestaje polako ali sigurno posle svakog treninga. Svaki trener bira vežbe za svoje klijente, ali najviše se izvode neke od ovih vežbi:

Podizanje nogu – stojiš na jednoj nozi sa tegovima u rukama ili čak na gležnjima. Noga koja je podignuta ili u stranu, dok druga ostaje na zemlji. Onda se ponavlja isto i sa drugom nogom. Izvodi se 3 puta po 1 minut, sa 15 min pauze.

Ovom vežbom se aktiviraju mišići sa unutrašnje i spoljašnje strane butina, upravo tamo gde vreba i celulit.

Krugovi  – dobro je ako se stave tegovi na gležnjače, jer će se na taj način mišići više aktivirati. Isto se izvodi kao i prethodna vežba, međutim noga se podigne u stranu i prave se veći ili manji krugovi.

Izvodi se po 1 minut sa svakom nogom.

Trčanje na mestu – stavi tegove na gležnjače, kako bi efikasnost vežbe bila što veća. Probaj da trčiš na mestu, dok podižeš noge što više u nazad – kao da želiš da dodirneš zadnjicu. Možeš probati i da trčiš unapred.

Postoji puno aktivnosti koje mogu da se rade u bazenu ili generalno u vodi. Pre svega uključuju loptu a to su npr. odbojka, rukomet ili čak obično dodavanje loptom.

Kao što smo spomenuli, sve vežbe koje se izvode u vodi su ipak teže jer postoji otpor vode. Pa tako i kod običnog dodavanja sa loptom, osetićeš taj otpor vode kako budeš pravila pokrete nogama u vodi. Sve ove vežbe su jako dobre za celo telo pa tako i za celulit.

 

Plivanje na leđima protiv celulita

Plivanje na leđima protiv celulita je idealna tehnika za toniranje leđa pre svega, ali i ruku. Takođe, ovaj stil plivanja deluje fantastično na prepone i noge. Samo 20 minuta plivanja na leđima i doviđenja celulit.

Tokom ovakvog plivanja, fokus je na leđima i rukama koje moraju da rade non stop. Naravno, i rad nogu je jako bitan. Što brže pomeraš noge, to ćeš više osetiti mišiće. Ovakvo plivanje topi celulit kao ništa drugo.

 

Neko npr. celulit uopšte nema na nogama, dok ga ima na zadnjici. Neko opet ima na celulit na butinama, a na zadjici možda ima manje. Sve jedno, jer plivanje na leđima kao i plivanje uopšteno, deluje protiv svakog celulita. Posebno deluje i topi tvrdokorni celulit.

Pošto je celo telo tokom kupanja u pokretu, celulit se gubi iz svakog dela tvoj tela. Sigurno ćeš osetiti da su ti i noge i zadnjica čvršće kada izađeš iz vode.

Plivanje topi celulit-koristi peraje!

Da li si nekada čula da plivanje perajima može da istopi celulit? Zvuči neverovatno – ali radi posao! Nemoj da te brine celulit dok si na moru i na plaži, jer dobra relaksacija može da ti bude plivanje sa perajama.

Ne moraš čak ni da roniš – kupi peraja, uđi u vodu, stavi na noge i plivaj.

Evo i kako plivanje sa perajama topi celulit. 

Plivanje sa perajama je takođe dobar način da poboljšaš svoj stil plivanja, a neko to radi samo kao jednu od mogućih vežbi za zatezanje nogu i zadnjice.

Kako bi pravilno izvela ovaj stil plivanja, ruke treba da budu ispružene ispred sebe. Akcenat je na nogama koje su ispružene i istovremeno pokreću peraje snažnim udarcima. Ovo je jako efikasna ali i te kako intenzivna vežba, koja zateže celo telo.

Sa perajama je plivanje zaista jedno divno iskustvo, posebno ako voliš da provodiš više vremena kupajući se u moru, jezeru ili čak bazenu. I zaista možeš da se oprostiš od celulita nakon ovakvih seansi, jer je to sigurno rešenje za nestanak celulita.

Ukoliko ne želiš da ideš u dubinu sa perajama, vežbu možeš odraditi i u plićaku. Lezi na leđa, a nogama i perajima maši u pravcu vode, kao da guraš talase od sebe. Zatim, okreni se na stomak i opruži, potom pokreći noge zajedno sa perajama.

 

Plivanje sa daskom isto topi celulit

Ova vežba se radi isključivo pomoću sopstvene mišićne sile i bez nekog posebnog mehanizma. Neko preferira plivanje sa perajama jer može da se skroz opusti na njima, dok noge rade ceo posao.

Princip ovakvog stila plivanja nije uopšte težak, ruke treba da staviš na dasku a nogama ideš gore dole – što brže, to bolje. Samim tim, tokom izvođenja ove vežbe uključeni su i leđni mišići, ali pre svega mišići na nogama i zadnjici. Idealno za zatezanje nogu i skidanje celulita. Ako još nisi probala plivanje sa daskom, vrelo preporučujem.

kako plivanje topi celulit

Plivanje i celulit iskustva

Muči te celulit? Nisi zadovoljna svojim izgledom? Pokreni se. Moraš, jer samo od sebe neće.

Nego, tokom letnjih dana probaj nešto novo – plivanje. Probaj vežbe u bazenu ili čak na moru, ili jezeru i uveri se sama u moć vode. Ako nisi sigurna šta i kako, pročitaj neke priče koje će ti sigurno pomoći.

*Tokom letnjih dana, trudim se da izdvojim vreme i da odem na bazen. Volim da preplivam ceo bazen nekoliko puta, naravno sa pauzama. Takođe, kada sam pri okraju bazena, volim da radim neke vežbice kao što je podizanje nogu u stranu i slično. Stvarno se posle osećam fantastično. Ne samo što se rashladim, već i uradim nešto dobro za svoje telo. Voda stvarno jeste naš najveći prijatelj.

*Ako i ti imaš celulit i možda nisi najveći fan teretana, trk na bazen. Postoje i časovi aerobika u bazenu koji je po mom ličnom iskustvu fantastičan. Uz muziku i lagane pokrete ćeš lako postići sjajnu figuru. Treba samo tvoja upornost. Ništa ne može da se stvori za jedan dan.

*Treniram plivanje već dosta godina, tako da mogu potvrditi sa sigurnošću da je ovaj sport idealan za one koji traže da zategnu svoje telo i da ostanu zdravi. Ne moraš da budeš profesionalni plivač kako bi postigla neke rezultate. Dovoljno je i normalno plivanje, po tvom ukusu i u tvom stilu kako bi primetila neku razliku. Naravno, najbolje je ako osoba redovno odlazi na plivanje jer ćeš na taj način celulit pobediti definitivno. Dobra vest je i to, što bazeni rade i tokom zime pa možeš da održavaš kondiciju tokom cele godine.

*Nisam već znala kako da pobedim celulit, jer sam stvarno redovno vežbala a čak sam pazila i na ishranu. Onda sam krenula na plivanje gde smo radili i razne vežbe u vodi. Ovo mi je promenilo život. Počela sam da primećujem kako mi se telo menja, mišići jačaju a i celulit se polako gubio. To je trajalo dugo, ali svesna sam da sam ga i imala i više nego dovoljno. Za sve koje se bore sa ovim problemom – nemojte odustajati. 

Celulit? Višak kilograma? Stres ili samo manjak volje za vežbanjem? Probaj plivanje.

Pozovi drugara, drugaricu i trk na bazen ili more. Uz zezanje i uživanje u bazenu tokom ovih vrelih dana, ne samo da ćete se opustiti nego će i tvoje telo biti zahvalno.

Probajte neke vežbe, plivajte zajedno. Celulit ima da se topi.

Da li si znala da plivanje u stvari pobeđuje celulit? Da je voda najveći neprijatelj celulita?

Hoćeš li sada krenuti na plivanje? Podeli sa nama tvoje iskustvo.

Avatar

Ksenija Lončar

Volim da pišem o lepoti. Lepoti žene. Sve počinje od nege, a to su teme o zdravoj kosi, telu bez celulita, bez bora na licu i upornih bubuljica.

Dodaj komentar

Klikni za komentar

Test