Naslovna » Ovo su najbolji preparati za uklanjanje celulita!
Kozmetika

Ovo su najbolji preparati za uklanjanje celulita!

preparati za celulit

Koji su to najbolji preparati za uklanjanje celulita? Sve što treba da znaš o njima i koja opcija je najbolja za tebe – na jednom mestu!

Ako i ti spadaš u pozamašnu grupu žena koja muku muči sa upornim celulitom, sigurno vapiš sa pravim rešenjem.

Tačno je da postoji mnogo opcija kada je u pitanju borba sa celulitom, ali jedna od najpopularnijih metoda svakako jesu preparati za uklanjanje celulita.

Jednostavno se koriste, prilično su dostupni i mogu da daju fantastične rezultate ako budeš dovoljno uporna.

Ako si se ikada pitala koji su najbolji preparati za uklanjanje celulita, ja ću ti dati odgovore. Ostani sa mnom do kraja ovog teksta i naoružaj se pravim informacijama.

Najbolji preparati za uklanjanje celulita

 

Celulit je potkožna promena koje se formira na uobičajenim područjima na kojima ima dosta masnih naslaga kao što su bokovi, bedra, stomak i zadnjica. Kada se masti nakupljaju pod kožom, ona se povlači prema gore, dok se vlaknaste vezivne niti ispod masti i mišića vuku nadole.Ovo stvara karakteristične neravnine na površini kože. To je ta ‘’pomorandžina kora’’ koja je naša noćna mora i nešto sa čim se večito borimo. Iako celulit nije zdravstveno stanje koje ugrožava život, izgleda vrlo neugledno, zar ne?

Zato su tu preparati za uklanjanje celulita kao naš saveznik u borbi protiv ove napasti!

Srećom, postoje mnogi preparati koji sadrže biljne ekstrakte, antioksidanse, vitamine i minerale i mnoge druge sastojke koji ti pomažu da zauvek pobediš celulit.

Pa hajde da krenemo redom.

Vrste preparata protiv celulita

 

U svetu preparata za borbu protiv celulita, postoji nekoliko ključnih vrsta koje se ističu po svojoj efikasnosti i popularnosti.

 

preparati za uklanjanje celulita

  • kreme za celulit, koje su obično bogate hidratantnim sastojcima i često sadrže kofein ili retinol za poboljšanje izgleda kože.
  • gelovi za celulit, koji se brzo apsorbuju i idealni su za upotrebu pre fizičke aktivnosti, često pružajući i hladni efekat.
  • serumi protiv celulita, koji su koncentrovaniji i targetiraju dublje slojeve kože, čime intenzivnije deluju na problematična područja.
  • masažna ulja za celulit ne samo da pomažu u smanjenju vidljivosti celulita, već i poboljšavaju cirkulaciju i elastičnost kože, čineći ih idealnim za kombinovanje sa masažnim tehnikama.

Svaki od ovih preparata ima svoje jedinstvene prednosti, i izbor zavisi od ličnih preferencija, tipa kože i ciljeva u vezi sa negom kože.

Sastojci koje treba da ima dobar preparat protiv celulita

 

Da li si pobornik prirodne kozmetike? Nadam se da je tvoj odgovor potvrdan. Ako i nisi, sada je vreme da to postaneš.

Na tržištu postoje mnogi preparati za uklanjanje celulita, ali moraš da vodiš računa o tome šta sadrže. Zaobiđi u širokom luku svaki onaj preparat koji je baziran na hemikalijama i veštačkim sastojcima, koji ti mogu pričiniti više štete nego koristi, jer koža te sastojke upija.

Biraj proizvode koji mogu učiniti nestanak celulita.

Ono što određuje koji su najbolji preparati za uklanjanje celulita jesu upravo sastojci. To treba da budu potpuno prirodni sastojci, ekstrakti lekovitih biljaka koje dokazano deluju protiv celulita.

Ako ti neko preporuči neki preparat na bazi hemikalija, samo mu se blago osmehni i nonšalantno odbij.

Bojana nikako nije htela da koristi nijedan preparat na bazi hemikalija. Tražila je prirodno rešenje za celulit. I uspela je!Sada su njene NOGE LEPŠE NEGO IKADA BEZ GRAMA CELULITA. Kako je Bojana uspela da se reši celulita sa tela, saznaj na ovom linku: https://onaportal.com/ni-grama-celulita-vise-nemam-na-nogamaznam-da-isto-zelis-i-ti/

Nema potrebe da truješ svoju kožu i svoje telo, kada postoji toliko biljaka koje dokazano eliminišu celulit. Najčešće deluju tako što poboljšavaju površinsku mikrocirkulaciju i podstiču razlaganje tvrdokornih masnih naslaga. Uz to vrše i detoksikaciju i podstiču eliminisanje viška tečnosti iz tela.

Zato potraži proizvode za uklanjanje celulita koji sadrže neke od sledećih sastojaka.

Maslačak

 

Maslačak je veoma efikasan u borbi protiv celulita. Ova biljka pomaže u asimilaciji masnoća i pomaže u raspadanju masnih naslaga, posebno na području butina.

Ako koristiš preparate za uklanjanje celulita koji sadrže ulje maslačka, sigurno ćeš postići odlične rezultate.

Divlji kesten

 

Divlji kesten je biljka obezbeđuje spektakularne rezultate kada su u pitanju uklanjanje celulita i proširenih vena.

Ekstrakt divljeg kestena, zahvaljujući svom glavnom sastojku escinu, jeste jedan od najčešćih sastojaka u prirodnim preparatima protiv celulita. On deluje tako što poboljšava cirkulaciju i poboljšava drenažu u oblasti koja je pod opsadom celulita.

 

Aloe vera

 

Aloe vera je još jedna biljka koja veoma efikasno pomaže protiv celulita. Ima sposobnost da prodre u kožu i pomogne enzimima da se oslobode mrtvih ćelija kože. Aloe vera povećava formiranje elastina i kolagena u koži i pomaže za podmlađivanje ćelija kože.

To znači da ova biljka itekako može imati koristi u tretmanu celulita. Aloe vera se već godinama koristi u kozmetičkoj industriji zbog svojih hidratantnih, protiv-upalnih i umirujućih svojstava.

Smatra se korisnim sastojkom u anti-celulitnim proizvodima jer može smanjiti upalu i poboljšati hidrataciju ćelija kože zahvaćenih celulitom. Aloe vera dokazano može da učvršćuje i tonizuje masne naslage i minimalizuje pojavu celulita.

Bršljan

 

Sigurno si čula da je bršljan jedan od najviše korišćenih biljaka u preparatima za uklanjanje celulita. I to ne bez razloga.

Bršljan se koristi za uklanjanje celulita jer ispoljava sva moguća dejstva koja idu u korist eliminisanju celulita. Naime, on poboljšava cirkulaciju, omogućava efekat lipolize (razgradnju masti) i vrši detoksikaciju u oblasti koja je pod opsadom celulita.

Ono što je takođe dobro, to je da bršljan omogućava ostalim sastojcima u preparatu protiv celulita da ispolje svoje najjače dejstvo, dakle podstiče njihovu akciju. Sve to nesumnjivo čini bršljan jednim od najčešćih i najboljih sastojaka u najboljim preparatima za uklanjanje celulita.

Gotu Kola

 

Gotu Kola (Centella) pomaže u poboljšanju cirkulacije krvi i stimuliše metabolizam. Idealna je za detoksikaciju tvoje kože i zahvaljujući ovim svojstvima, vrlo je moćna biljka u borbi protiv celulita.

Ako koristiš preparat za uklanjanje celulita koji sadrži ekstrakt gotu kole, prve rezultate ćeš videti već za nekoliko nedelja!

Kelp alge

 

Kelp alge su često spominjane kao efikasan sastojak u tretmanima protiv celulita. Ove alge su bogate jodom i mogu se koristiti u različitim oblicima, uključujući obloge za telo i kao sastojak u gelovima za celulit. Jedan od načina na koji kelp alge mogu biti korisne je njihov potencijalni uticaj na stimulaciju štitne žlezde, poboljšanje metabolizma i smanjenje masnih naslaga koje doprinose celulitu. Kelp alge mogu pomoći i u podmlađivanju i hidrataciji kože.

Kofein

 

Kofein se ističe kao jedan od najefikasnijih sastojaka u preparatima za suzbijanje celulita. Njegova popularnost leži u sposobnosti da poboljša cirkulaciju krvi i stimuliše razgradnju masnih naslaga, što direktno utiče na smanjenje vidljivosti celulita.

Kada se topički nanese na kožu, kofein pomaže u zatezanju i učvršćivanju tkiva, čineći kožu glatkijom i elastičnijom. Osim toga, deluje kao diuretik, pomažući u eliminaciji viška vode iz tkiva i tako smanjujući bubrenje i ‘narančinu koru’ efekat na koži.

Preparati sa kofeinom, poput krema i gelova, često sadrže i druge korisne sastojke kao što su retinol ili vitamin C, koji dodatno poboljšavaju teksturu i tonus kože. Upotreba proizvoda sa kofeinom, u kombinaciji sa redovnom fizičkom aktivnošću i zdravom ishranom, može značajno doprineti redukciji celulita.

Retinol

 

Retinol, derivat vitamina A, pridobija sve veću popularnost u tretmanima protiv celulita zbog svojih snažnih anti-age svojstava i sposobnosti poboljšanja izgleda kože. On deluje tako što podstiče proizvodnju kolagena i regeneraciju ćelija kože, što dovodi do zatezanja kože i smanjenja vidljivosti ‘pomorandžine kore’. Osim toga, retinol pomaže u poboljšanju teksture i tonusa kože i čini  je glađom i ujednačenijom.

Korišćenje preparata sa retinolom može doprineti ne samo smanjenju celulita, već i opštem poboljšanju zdravlja i izgleda kože. Kombinovanje retinola sa drugim anti-celulit tretmanima i zdravim načinom života može dodatno pojačati njegove efekte u borbi protiv celulita

Koje su najbolje anticelulit kreme?

 

Kada su u pitanju najbolji preparati za uklanjanje celulita, svakako prvo polazimo od popularnih krema. One su danas jako dostupne, lako se koriste i ispoljavaju neverovatno dejstvo.

Trebalo bi da ih nanosiš svakodnevno, minimum 1-2 puta dnevno.

Ono što je važno jeste da treba da budu na prirodnoj bazi. Redovnom upotrebom, kreme za celulit eliminišu celulit na taj način što poboljšavaju cirkulaciju u koži, podstiču lipolizu (razlaganje masti) i čine kožu glatkom i zategnutom. Obrati pažnju da tvoja krema protiv celulita sadrži biljne ekstrakte, antioksidanse, vitamine  i minerale.

Evo nekih preparata za celulit u vidu kremem koji su se pokazali kao dobri.

Bioten bodyshape total remodeler anticelulit krema

 

Ova anticelulit krema sadrži kombinaciju prirodnih sastojaka i moćnih agenasa koji uklanjaju i najtvrdokorniji celulit. Bioten krema za uklanjanje celulita kompletno preoblikuje tvoje telo za samo 4 nedelje.

Lipo-Detox deluje protiv celulita tako što poboljšava mikrocirkulaciju kože, ubrzava lipolitičku aktivnost i smanjuje zapaljenje uzrokovano celulitom. Acai bobice kao odličan antioksidans zatežu kožu i čine je glatkom.

NIVEA Body Goodbye Cellulite

 

Nivea Body Good-bye Cellulite gel-krema veoma brzo smanjuje pojavu celulita.Ovaj gel sadrži supstancu L-karnitin, koja je takođe prirodno prisutna i u našoj koži i koja podstiče pretvaranje komponenta masti u energiju.

Ova gel-krema ima efekat hlađenja i aktivira protok krvi. Nakon samo 2 nedelje koža počinje da se zateže i koža je vidljivo glatka. Nakon 4 nedelje upotrebe celulit je vidljivo manji.

Guam Fango hladna krema protiv celulita

 

Zahvaljujući svom bogatom sastavu, ova krema protiv celulita smanjuje i najtvrdokornije naslage za 2.7 cm – i to nakon samo mesec dana. Takođe sprečava zadržavanje vode  u tkivima, smanjuje masne naslage i čini kožu svežom i elastičnom.

Ova krema sadrži okeanske alge, zelenu glinu, bršljan, Centellu, divlji kesten, brezu i kofein.

Koji je najbolji anticelulit gel?

 

Možda je mnogo bolja opcija da koristiš anticelulit gel umesto kreme. Ako se pitaš zašto, to je zato što se gel mnogo brže upija u kožu i ne ostavlja onaj mastan i težak osećaj na koži.

Gel brzo prodire i stoga  smanjuje celulit za 10 dana, a toliko je lagan i baršunast da ga nećeš ni osetiti na svojoj koži.

Zaista, danas je u kozmetičkoj industriji gel lagano zauzeo primat. Stoga te upoznajem sa time koji su najbolji anticelulit gelovi.

Celuleks gel protiv celulita

 

Celuleks gel je potpuno prirodan gel za razgradnju celulita i jedan od najboljih prirodnih gelova na našem tržištu. On sprečava stvaranja novog celulita i istovremeno uklanja strije. Ispunjen je mnogobrojnim aktivnim supstancama i baziran je na kombinaciji 100% prirodnih sastojaka, koji se po prvi put na našem tržištu pojavljuju u ovolikoj koncentraciji u jednom preparatu.

Najznačajniji sastojci su tinkture Hedera helix, Aesculus Hypocastanum, Arnicae, Quercus cortex, Aethanolum menthae piperite i Caffeine. Visoka koncentracija specifičnih aktivnih sastojaka u Celuleks gelu poboljšava mikrocirkulaciju u potkožnom tkivu i propustljivost malih krvnih sudova. Krajnji efekat je razbijanje tvrdokornih masnih naslaga – celulita.

Ovaj gel deluje u 3 faze i nakon samo 4 nedelje su vidljivi prvi rezultati!

Bioten bodyshape bioactive kofein gel za celulit

 

Ovaj gel za uklanjanje celulita sadrži Coffee XL Slim Complex.  To je jedinstvena kombinacija bioaktivnog kofeina i ostalih prirodnih sastojaka koji dokazano eliminišu i najuporniji celulit.

Redovnom upotrebom ovog gela se eliminiše i najtvrdokorniji celulit i preoblikuje telo.

Krauterhof anticelulit gel

 

Zahvaljujući snažnom aktivnom kompleksu, ovaj gel osvežavajućeg mirisa poboljšava konture na koži. Nakon nanošenja na kožu stvara osećaj toplote, čime se zapravo ubrzava dejstvo aktivnih supstanci ovog anticelulit gela.

Kofein u kombinaciji sa drugim aktivnim sastojcima eliminiše celulit, uz istovremeno učvršćivanje kože i zadržavanje vitke linije. Pored kofeina sadrži mentu, ruzmarin, pantenol i glicerin.

Thiomucase anticelulit gel

 

Ovo je jedinstven medicinski anticelulit gel koji efikasno zateže kožu i uklanja celulit. Deluje na osnovnu supstancu vezivnog tkiva i razmekšava kolagen vezivnog tkiva, usled čega tkivo postaje propustljivije za tečnosti i lakše se sagorevaju masti.

Na taj način se eliminiše celulit na butinama i preoblikuje telo.

Upotreba preparata za celulit

 

Pravilna primena preparata je ključna za postizanje optimalnih rezultata.

 

najbolji preparati za celulit

Evo kako se koriste.

Prva i najčešća metoda je topička primena, gdje se proizvodi direktno nanose na kožu. Ova metoda omogućava aktivnim sastojcima da prodru u dublje slojeve kože i direktno deluju na problematična područja. Važno je redovno i dosledno korišćenje, kao i pravilno nanošenje proizvoda kružnim pokretima, što dodatno stimuliše cirkulaciju.

Druga efikasna metoda je masaža, koja se može izvoditi ručno ili pomoću specijalizovanih masažnih alatki. Masaža celulita ne samo da pomaže u boljoj apsorpciji preparata, već i poboljšava cirkulaciju i limfnu drenažu, što je vitalno u borbi protiv celulita. Redovna masaža problematičnih područja može ti znatno smanjiti vidljivost celulita.

Treća metoda uključuje upotrebu masažnih uređaja, koji mogu biti električni masažeri, vakuum uređaji ili čak ultrazvučni aparati. Ovi uređaji povećavaju efikasnost preparata kroz intenzivnu stimulaciju kože i potkožnog tkiva, što dodatno pomaže u razbijanju masnih naslaga i zaglađivanju kože.

Kombinovanje ovih metoda, uz korišćenje kvalitetnih preparata protiv celulita, može značajno doprineti smanjenju celulita i poboljšanju izgleda kože.

Važno je napomenuti da konzistentnost i strpljenje igraju ključnu ulogu u ovom procesu, kao i integracija zdravih životnih navika poput pravilne ishrane i redovne fizičke aktivnosti

Iskustva sa proizvodima za uklanjanje celulita

Kada sam se ja lično pitala koji su najbolji preparati za uklanjanje celulita, prvo sam nekoliko dana listala razne forume na internetu. Onda sam okupila sve svoje drugarice na neobavezno ćaskanje o tome koje kozmetičke proizvode one koriste i koje smatraju najboljim.

Onda sam sumirala utiske i donela neke svoje zaključke. Jasno je da ako se i ti pitaš koji su najbolji preparati za uklanjanje celulita – ne možeš dobiti jedinstven odgovor. Kao ovaj ili onaj preparat je najbolji.

Ne. Ovo je individualna stvar.

Ali zasigurno mogu da ti kažem da je najbolji preparat za uklanjanje celulita onaj koji je na prirodnoj bazi. A to potvrđuju i sledeća iskustva koja ćeš pročitati.

Zbogom hemijo, zdravo prirodno

‘’Čini mi se oduvek vodim borbu sa celulitom. Maltene od svojih tinejdžerskih dana. Znam da je tome doprinela nezdrava ishrana, ali i genetika – pošto i moja mama i tetka imaju isti problem. Na njihov nagovor, dugo sam koristila klasične anticelulit kreme, koje su nabazi hemijskih sastojaka. Nisam primećivala neko poboljšanje i činilo mi se da samo bacam novac i vreme.

A onda sam naletela na potpuno prirodan anticelulit gel na internetu. Mislila sam i da je to još jedna uzaludna investicija, ali rekoh zašto da ne probam. Naručila sam online i stiglo mi je na kućnu adresu nakon 2 dana. Probala. Nakon 3 nedelje sam počela da primećujem prve rezultate. Ljudi moji, ja ne mogu da vam objasnim koliko dobar efekat ovo ima! Bila sam uporna i ubrzo sam toliko smanjila celulit, da mislim da ga više i nemam. Idem dalje i ne odustajem. Dokle skroz ne iskorenim ovu napast!’’

 

Biram gel umesto kreme!

‘’Da li ste i vi dugo bile u zabludi i mislile da su kreme protiv celulita mnogo bolje rešenje od gela? Kao, gel je nekako previše lagan i nema šanse da može nekako da deluje? E pa moram da vam kažem da je to apsolutna predrasuda!

Od kada sam otkrila anticelulit gel, zauvek sam bacila sve kreme. Gel se mnogo brže upije i brže deluje, ne masti kožu, nije mi nekako težak kao krema. Dakle, praktično ni ne osećam da sam ga stavila na kožu, a on deluje. I to kako deluje! Zaista vam toplo preporučujem da se manete krema i da nabavite podhitno neki dobar anticelulit gel. I to najbolje na prirodnoj bazi!’’

 

Bršljan za vitke noge!

‘’Drugarica mi je preporučila neki gel protiv celulita na bazi bršljana. Kaže da ga dugo koristi i da je zaista odličan. Uz to sadrži i brojne druge priodne sastojke koji u kombinaciji čine čuda kada je uklanjanje celulita u pitanju.

Po njenom savetu sam i ja počela da ga koristim. I shvatila sam zašto ga toliko hvali! Od tada mnogo više cenim tu divnu biljku koja nas tako okružuje. A sa celulitom sam odavno na vi.’’

Anticelulit gel sa divljim kestenom je moj spas protiv celulita

‘’Moja mama ima problem sa proširenim venama i dugo koristi gel za vene na bazi divljeg kestena. Kada sam pročitala na koji način sve divlji kesten deluje, pomislila sam koliko bi on bio dobar i za borbu protiv celulita. I zaista sam čitala na netu koliko je divlji kesten značajan baš za borbu protiv celulita.

Posavetovala sam se da prodavačicom u jednoj parfimeriji da li možda imaju neki prirodan gel protiv celulita na bazi divljeg kestena i preporučila mi je jedan. Rekla je da ga svi hvale  i da ima fenomenalan efekat. Nakon nekoliko nedelja korišćenja sam zaista primetila neverovatan pomak! Od tada je gel sa divljim kestenom moj verni saveznik protiv celulita.’’

 

Zaključak

Nadam se da sam te konačno upoznala sa time koji su najbolji preparati za uklanjanje celulita. Ono što se još više nadam, to je da si shvatila koliko je prirodna kozmetika bolje i zdravije rešenje za tebe i tvoj konkretan problem. U ovom slučaju je celulit.

Na osnovu ovih informacija i pomenutih iskustava možeš lakše da doneseš odluku o tome koji je najbolji preparat za tebe. Budi uporna i sigurno ćeš primetiti drastično poboljšanje!

Ako znaš za još neki preparat za uklanjanje celulita koji nisam ovde pomenula – slobodno podeli sa nama.

Tatjana Kos

Tatjana Kos

Obožavam da pišem, a najviše me zanimaju teme o lepoti, ljubavi i modi. Na Ona portalu dobila sam priliku da pišem na razne teme, kao što su celulit kod žena, strije, višak kilograma, bore na licu, opadanje kose, nega kose i još mnogo toga.

Ove teme su mi posebno važno, jer na taj način učim kako da se negujem, ali i drugim ženama pružam savete o nezi, kako tela, tako i kose.

Dodaj komentar

Klikni za komentar

Test