Naslovna » Želiš da znaš kako smanjiti celulit za 10 dana? Saznaj više!
Telo

Želiš da znaš kako smanjiti celulit za 10 dana? Saznaj više!

Kako smanjiti celulit za deset dana

Ako se pitaš kako smanjiti celulit za 10 dana jer ti se čini da nije moguće, znaj da je itekako moguće. Saznaj više u narednim redovima.

Mota ti se po glavi kako smanjiti celulit za deset dana? Sebi si zadala kratak vremenski period za dobijanje opipljivih rezultata.

Ja sam tu da pomognem. Sa tobom ću da podelim kompletnu rutinu koja će ti pomoći da za kratko vreme vidljivo smanjiš celulit.

Oprobala si razne metode i preparate. I ono u šta se kune mama i ono što preporučuje drugarica prosto ne daje rezultate.

I zato je sada pravi trenutak da izdvojiš malo vremena da pročitaš ovaj članak. A potom da daš svom telu pažnju koju zaslužuje kako bi se rešila celulita trajno. Kad shvatiš koliko je efikasna rutina koju ti predlažem, poželećeš da je produžiš.

 

Statistika nije na našoj strani, moje dame. Kaže, i to istinito, da se većina nas bori sa rupicama koje formiraju čuvenu pomorandžinu koru. Ni muškarci nisu pošteđeni, ali njih ovaj problem uveliko zaobilazi.

 

Ali, nije sve tako crno. U narednim redovima ću ti predložiti rešenje kojim možeš drastično smanjiti celulit za samo deset dana!

Ali zašto se stvara celulit?

Mnoge od nas su pokušale da uklone celulit raznim metodama ili kremama. Dobijale smo polovične ili nikakve rezultate.

Najveći razlog tome je što se celulit mora napasti sa više strana. Naravno, glavni saveznik u borbi protiv celulita je prirodna krema za borbu protiv celulita.

Nastanak celulita i njegov opstanak na našem telu je rezultat nekoliko razloga. Ti razlozi najčešće deluju udruženo.

Genetika

Celulit je, nažalost, nasledan. Srećom po nas, nauka napreduje svakodnevno. Rešenja koja nisu bila dostupna našim mamama i bakama, nama jesu.

Kako smanjiti celulit za 10 dana je za njih bilo je pitanje od milion dolara.

Ishrana

Nije tajna da loša ishrana dovodi do niza problema u tvom organizmu. Toksini iz takve hrane pospešuju razvoj, ali i pomažu njegov opstanak.

Eliminacija tih toksina može značajno smanjiti celulit. A ako se pridržavaš ishrane koju ću ti kasnije predložiti, možeš i eliminisati celulit.

Ovde želim da zastaneš. Pročitaj kako je Bojana uspela da se reši celulita. Mnogim devojkama je nje savet pomogao, pa zašto onda ne bi i tebi?

Sada su njene NOGE LEPŠE NEGO IKADA BEZ GRAMA CELULITA.

Kako je Bojana uspela da se reši celulita sa tela, saznaj na ovom linku https://onaportal.com/ni-grama-celulita-vise-nemam-na-nogamaznam-da-isto-zelis-i-ti/

Naravno, iako je ishrana jako bitna, nije jedini faktor. Mnoge mršavice se bore sa celulitom. Zato je bitno da usvojiš ispravnu rutinu. Ishrana je bitan deo te rutine.

Ovde pročitaj koja hrana topi celulit!

Pol

Zbog ženskog polnog hormona, estrogena, žene su sklonije razvoju celulita. Što smo starije, celulit se lakše razvija.

Tu su naravno i razlike u strukturi vezivnog tkiva. Kod žena je vezivno tkivo tako organizovano, da olakšava masnom tkivu da se probije između pojedinačnih niti.

Otuda karakterističan izgled pomorandžine kore.

Cigarete

Nikotin iz cigareta steže krvne sudove i uništava kolagen. Na taj način stimuliše razvoj i opstanak celulita.

 

Dehidratacija

Manjak vode pospešuje razvoj celulita.

Svaki od ovih razloga za razvoj celulita remeti mikrocirkulaciju na mestu gde se razvija celulit.

Ako se i dalje pitaš kako smanjiti celulit za 10 dana, odgovor je prost. Izbaci toksine!

 

Kako smanjiti celulit za deset dana

 

Kako smanjiti celulit za 10 dana?

Možda je genetika ta koja je započela tvoj problem sa celulitom, ali su toksini ti koji čine celulit aktuelnim problemom. Zbog toga, da bi bila sigurna da ćeš se ovog puta rešiti ili bar smanjiti celulit, moraš se okrenuti prirodi.

Iako se celulit dugo stvara i rezultat je nekoliko faktora, moguće je ga je skinuti u kratkom vremenskom roku. Ali moraš usvojiti rutinu koja će dovesti do izbacivanja svih toksina iz tvog tela.

Možda si ranije slično probala, da se odrekneš brze hrane ili gaziranih pića, ali ti nije uspevalo. 

Već sam spomenula da, ako želiš da smanjiš celulit u kratkom roku, moraš da usvojiš dobru rutinu. Ova rutina se sastoji od nekoliko koraka. Svi su jako bitni, jer deluju udruženo protiv celulita.

Masaža protiv celulita

Jedan od najpopularnijih načina za skidanje celulita je anticelulit masaža. Udruženim dejstvom ruku spretnog masera i ulja za masažu se razbija masno tkivo.

Pored ručne masaže, postoji i masaža specijalnim masažerima za celulit, kao što su oklagije,tzv.maderoterapija i drugi specijalni masažeri.

Kako god da se izvodi, cilj je isti. Razbijanje masnog tkiva i stimulacija limfne drenaže. Limfa odnosi masti koje su razbijene ovom vrstom masaže. Dodatno, limfa uklanja i toksine.

Masaža protiv celulita u kućnim uslovima

Želiš tvoja prirodna krema protiv celulita da najbolje rezultate.

Zato ću ti kasnije pojasniti na koje sastojke da obratiš pažnju. Za sada, želim da ti pokažem kako bi trebalo umasirati kremu da bi ona dala optimalan efekat.

 • Nanesi kremu na zonu sa celulitom. – Neka tvoje ruke klize po površini. Cilj ti je da rastegneš malo kožu. Nikako agresivno. Nemoj da utrljavaš kremu u kožu.
 • Početak – Masažu započinješ na najnižoj tački i ideš prema srcu. Primeni umereni pritisak na kožu i sledeće pokrete.
 • Dugački pokreti dlanom – prstima ili zglobovima prstiju u raznim smerovima.
 • Cirkularni pokreti prstima – dlanom ili zglobovima prstiju.
 • Hvatanje kože palcem i ostalim prstima – Masaža cirkularnim pokretima, kao da mesiš testo. Uštini kožu nežno i lagano je vuci u raznim smerovima.
 • Masažu završi sa opuštajućim pokretima – Cele dlanove vuci u smeru ka srcu. Pritisak treba da bude blaži nego u prethodnom koraku.

Ponavljaj sve pokrete nekoliko puta. Vodi računa o pritisku, ne želiš da završiš sa modricama!

Suvo četkanje

Suvo četkanje postaje sve popularnije u svetu. Sa punim pravom. Izuzetno je blago prema koži, a daje moćne rezultate. Osnovni zadatak suvog četkanja je da pokrene limfu. Limfa je ta koja odnosi toksine.

Kako smanjiti celulit za deset dana i poboljšati svoje zdravlje o istom trošku?

Uloži u četku za suvo četkanje kože. Ona će i izvršiti i blagi piling tvoje kože. A evo kako suvo četkanje treba da se izvede.

Postupak:

Stani u tuš kabinu ili kadu, jer će tokom procesa otpadati mrtve ćelije kože. Pokreti su uvek usmereni ka srcu, bez obzira koji deo tela četkaš.

Pritisak na kožu je izuzetno lagan, kao pritisak koji bi koristila da prstom pomakneš novčić na stolu. Nakon završetka se istuširaj.

Dijeta protiv celulita

Planiraš da smanjiš celulit za kratko vreme?

Bilo bi lepo i da ga se rešiš u potpunosti. Ali to nećeš moći ako ne promeniš ishranu.

Nema veze ako si mršavica. Već smo utvrdili da se moraš rešiti svih toksina.

Ali prelaz na zdraviju ishranu ne mora biti težak. Umesto da potpuno prestaneš da konzumiraš neke namirnice,  uvedi zdravije alternative.

Meso

Rešila si da se potpuno posvetiš salatama. Taj pristup će ti svakako pomoći da skineš višak kilograma ako ga imaš. Ali nije zdrav. I ako si ljubitelj mesa, taj prelaz ti neće lepo leći.

Imam sjajne vesti za tebe. Postoji dijeta koja se bazira samo na konzumaciji mesa,tzv.mesna dijeta!

Da bi se celulit smanjio i vremenom nestao, potrebni su ti proteini. A njih ima upravo u mesu. Nadam se da piletina i riba zvuče ukusno. Jer su odlični izvori proteina. Kao i orašasti plodovi i goveđi želatin.

Riba je odličan izvor omega 3 masnih kiselina. Ove kiseline su moćan saveznik u borbi protiv celulita.

Ugljeni hidrati

Znam, lakše je reći nego uraditi. Kako se odreći omiljenog slatkiša?

Prvo, postaraj se da se zasitiš zdrave hrane. Ako nisi gladna, manje su šanse da ćeš posegnuti za slatkišima.

Ako osećaš potrebu za nečim slatkim, a nisi gladna, žvakaća guma ti može pomoći. Mnogi od nas posežu za užinom u vidu slatkiša iz čiste navike i dosade.

Niskokalorične žvake su pravi spas u ovakvim situacijama.

Ako voliš vioće i ne smeta ti da slatkiše zameniš voćem, još bolje. Slatke pomorandže su odlične u borbi protiv celulita. Razlog tome je što sadrže vitamin C.

Ovaj moćni antioksidans stimuliše sintezu kolagena, koji izgrađuje vezivno tkivo.

Nezdrava pića

A šta je sa gaziranim pićima?

Kako smanjiti celulit za  deset dana, ako konstantno posežeš za flašom omiljenog gaziranog pića? Odgovor je jednostavan, zameni gazirano piće kiselom vodom. Ako ti i dalje nedostaje taj sladak ukus, dodaj malo soka od pomorandže.

Tako još i pomažeš skidanje celulita, umesto da pomažeš njegovom razvoju.

Tu je i običan šećer. Mnogi ne mogu da zamisle jutro bez šolje čaja ili kafe uz dodatak šećera. Srećom, na našem tržištu postoje niskokalorične zamene za šećer kao što su stevija i eritritol.

Hidratacija

Da bi pomogla izbacivanje toksina iz organizma, potrebna ti je voda. Najbolje je ako uzimaš čuvenih osam čaša vode dnevno.

Ako nisi navikla i misliš da ne možeš da se navikneš u kratkom periodu, probaj trik koji sam predložila za odvikavanje od gaziranih pića.

Druga opcija je da postepeno povećavaš količinu vode koju piješ, a da istovremeno piješ čajeve.

Neki čajevi protiv celulita, su odlični saveznici u borbi protiv narandžine kore. Čaj od peršuna za celulit je sjajan za uklanjanje toksina o kojima sam ti pisala.

Ukoliko želiš konkretan plan ishrane, onda ti predlažem limun dijetu. Ne samo da ćeš brzo otopiti suvišne kilograme, već ćeš iznutra pomoći skidanje celulita.

Limun sadrži visoke koncentracije vitamina C, koji stimuliše sintezu kolagena.

Ako si baš motivisana da se brzo rešiš celulita, najefikasnije su anticelulit dijete. Cilj ovakvih dijeta je topljenje masnih naslaga i oslobađanja viška vode.

Vežbe protiv celulita

Cilj vežbi za skidanje celulita je razgradnja masti, ali i zatezanje kože. Generalno, za skidanje celulita na čitavom telu su izuzetne kardiovaskularne vežbe. Naročito ako se radi o kardio vežbama sa intervalima.

Ove vrste vežbi podrazumevaju period intezivnog vežbanja praćen sa kratkim odmorom. Treninzi visokog intenziteta sa intervalima ( eng. high intensity interval training) su posebno naporni, ali efikasni u smanjenju telesne težine i redukovanju celulita.

Ako si motivisana da skineš celulit za 10 dana, ovo ti je najbolja opcija.

Ako bi ipak pokušala nešto laganije, opredeli se za vežbe koje ciljano deluju na zone u kojima imaš celulit:

Noge i zadnjica

Ako ti problem predstavlja celulit u ove dve zone, najefikasnije vežbe su čučnjevi, skok-čučnjevi i iskorak.

Ako ove vežbe uključiš u svoju rutinu, celulit sa tvojih nogu će nestati, a koža će postati zategnutija. A zadnjica će postati čvršća.

Stomak

Ako se boriš sa salom na stomaku, onda su najbolje vežbe koje možeš da radiš trbušnjaci. Naravno, postoje različite vrste trbušnjaka koji aktiviraju različite mišiće.

Najoptimalnije rezultate ćeš dobiti ako kombinuješ nekoliko vrsta trbušnjaka. Cilj ti je da aktiviraš sve mišiće na stomaku.

Čak iako radiš vežbe za ciljano skidanje celulita, moraš da ih kombinuješ sa nekom vrstom kardio vežbi.

Jedino ćeš tako skinuti celulit.

 

Kako smanjiti celulit za deset dana

Prirodna krema za skidanje celulita

Naravno, svi prethodni saveti neće delovati bez zvezde ove rutine. A to je prirodna krema za skidanje celulita.

Većina krema za skidanje celulita na našem tržištu sadrži prirodne sastojke. To su supstance koje se koriste već dugo i za koje se zna da su efikasne i bezbedne.

A evo i na koje sastojke treba u kremama za celulit treba da obratiš pažnju.

Kofein

Kreme za skidanje celulita sa kafom ili njenim aktivnim sastojkom kofeinom su jedna od najpopularnijih opcija. Koristi se i kao piling i u oblogama za celulit.  

Kofein deluje lipolitički i poboljšava cirkulaciju na mestu primene.

Ulje kleke

Ovo esencijalno ulje poboljšava mikrocirkulaciju.

Ulje ruzmarina

Ulje ruzmarina poboljšava limfnu drenažu i na taj način stimuliše izbacivanje toksina iz organizma. Dodatno, poboljšava cirkulaciju.

Ulje bršljana

Uz kafu (ili kofein), jedan od najčešćih sastojaka prirodnih krema za skidanje celulita. I to iz pravog razloga. ulje bršljana deluje lipolitički.

Arnika

Poboljšava cirkulaciju na mestu primene. Ima i antiinflamatorna svojstva.

Đumbir

Đumbir poboljšava mikrocirkulaciju. Takođe ima antioksidantna svojstva.

Kapsaicin

Aktivni sastojak čili paprike deluje antiinflamatorno i stimuliše cirkulaciju.

Glaucin

Glaucin je aktivni sastojak žutog maka. On deluje višestruko na smanjenje celulita: lipolitički, stimuliše sintezu kolagena, zateže kožu, smanjuje zadržavanje vode i ima antiinflamatorna svojstva.

Ulje semenki grožđa

Ulje semenki grožđa sadrži vitamin C. Ovaj vitamin je neophodan u sintezi kolagena.

U preparatima za skidanje celulita, ovo ulje se najčešće kombinuje sa esencijalnim uljima.

A ako si više za uradi sama varijantu, imam par predloga.

 

Prirodna krema za skidanje celulita sa cimetom i uljem pomorandže

Za ovu kremu ti je potrebno:

 • dve kašike kokosovog ulja,
 • kašičica cimeta,
 • nekoliko kapi esencijalnog ulja pomorandže.

U čistoj posudi pomešaj kokosovo ulje u čvrstom stanju i esencijalno ulje pomorandže. Potom dodaj kašičicu cimeta. Nanesi na kožu na način koji sam ti objasnila u delu o masaži.

Iako bi možda bilo lakše pomešati otopljeno kokosovo ulje sa esencijalnim uljem, nemoj to raditi. Esencijalna ulja su jako isparljiva.

Cimet poboljšava cirkulaciju, kao i esencijalno ulje pomorandže. Dodatno, esencijalno ulje stimuliše limfnu drenažu. Kokosovo ulje hidrira kožu.

Prirodna krema sa uljima limuna i nane

Potrebni sastojci za ovu prirodnu kremu protiv celulita:

 • dve kašike šea butera,
 • nekoliko kapi esencijalnih ulja limuna i nane.

Šea buter pomešati sa esencijalnim uljima. Naneti na kožu prema instrukcijama koje sam ti dala u delu o masaži.

Šea buter hidrira kožu, zateže je i deluje antiinflamatorno. Ulje limuna stimuliše limfnu drenažu, a ulje nane poboljšava cirkulaciju.

Nadam se da ti je sada jasno kako će uvođenje ove nove rutine biti izuzetno korisno. Ne samo da ćeš se rešiti celulita, već ćeš izbacivanjem toksina iz hrane i kozmetike poboljšati i svoje zdravlje.

A kakva su tvoja iskustva u borbi sa celulitom? Da li imaš neki savet da podeliš sa nama?

Piši nam u komentarima.

Test