Naslovna » Saznaj kako obloge za celulit mogu pomoći da se rešiš ove napasti
Telo

Saznaj kako obloge za celulit mogu pomoći da se rešiš ove napasti

obloge za celulit su prirodno rešenje

Saznaj kako obloge za celulit mogu pomoći da se konačno rešiš ove napasti! Dobar izgled i fino oblikovano telo bez celulita su na korak od tebe!

Da li imaš neravnu, grudvastu kožu na kukovima, bedrima ili zadnjici? O da, to je definitivno znak celulita.

Naime, celulit se javlja kada se koža iznad određenih delova masti povlači ka dubljim tkivima pomoću tzv. traka ili vrpci vezivnog tkiva. Ovo stvara tu neravnu površinu poznatu kao ‘’pomorandžina kora’’.

Celulit pogađa žene više nego muškarce zbog različite distribucije masti, mišića i vezivnog tkiva. Dakle, priroda je ovde bila jasna.

Šta ti drugo preostaje, osim da se izboriš kako znaš i umeš sa tim što ti je dato.

Objavi rat celulitu, a u tome ti mogu pomoći obloge za celulit.

 

Zašto nastaje celulit?

Celulit je stanje koje se karakteriše pojavom udubljenja, nabiranja ili „narandžine kore“ na koži. Najčešće se javlja na bedrima i zadnjici. Celulit se javlja kod čak 85% do 98% svih žena nakon puberteta. Veoma retko se može videti kod muškaraca.

Celulit je uzrokovan neravnomernim kretanjem vlaknastih ‘’vrpci’’ koje povezuju kožu sa mišićima ispod nje. Kako se masti akumuliraju, neke od ovih vrpci vrše pritisak nasuprot kože, dok se druge povlače – uzrokujući nepravilan efekat.

Zato celulit izgleda tako kako izgleda, kao neravnomerna udubljenja i ispupčenja na koži. Povećanje težine može povećati vidljivost celulita, ali ovo stanje se može videti i kod mršavih devojaka!

 

Faktori rizika za razvoj celulita

Bilo koji faktor rizika da je u pitanju kod tebe, znaj da postoje super obloge za celulit koje ti mogu pomoći u borbi protiv ove napasti! Najopasniji uticaj na razvoj celulita imaju sledeći faktori.

Ženski rod

Celulit je značajno češći kod žena nego kod muškaraca. Kod muškaraca, stanje se vidi samo kod onih koji imaju nedostatak muških hormona. U poređenju sa muškarcima, masnoća kod žena je gusto raspoređena u bedrima, zadnjici i bokovima. Upravo ovde je najverovatnije da će se pojaviti celulit.

Smatra se da estrogen igra ulogu u formiranju celulita, iako nedostaju dokazi koji to podupiru. Trake koje spajaju kožu i mišiće su deblje kod muškaraca i ne dozvoljavaju lako nakupljanje masnih naslaga. Kod žena, ove trake su tanje i sklonije istezanju zbog hormonskih promena.

Starenje

Celulit se češće javlja sa starenjem, jer koža postepeno gubi svoju elastičnost.

Hormonski faktori

Smatra se da hormoni igraju važnu ulogu u formiranju celulita. Osim estrogena, svi hormoni, uključujući insulin, adrenalin, noradrenalin, tiroidni hormoni i prolaktin – doprinose razvoju celulita.

obloge za celulit-1

Genetika

Istraživanja ukazuju na genetski element celulita. Naime, studije ukazuju na mutacije u angiotenzin konvertujućem enzimu (ACE) kao uzročniku ovog stanja, na primer.

Stres

Smatra se da stresni stil života povećava nivo kateholamina adrenalina i noradrenalina za koje se smatra da su uključeni u razvoj celulita.

Upala

Smatra se da u osnovi celulita leži upala. Jedna studija je objavila da su makrofagi i limfociti raspršeni po vlaknastim ćelijama uzetim biopsijom celulita.

Nezdrava ishrana

Nezdrava ishrana itekako može da utiče na pojavu celulita. Pre svega, nezdrava ishrana povećava rizik za upalu u telu, koja je u osnovi celulila. Takođe, nezdrava ishrana povećava nivo toksina u telu. Toksini su pokretač celulita.

Pored toga, višak telesne težine je najčešće povezan upravo sa nezdravom ishranom. A višak težine pogoršava vidljivost celulita. Hrana bogata nezdravim mastima i šećerima može doprineti stvaranju celulita.

Nedovoljno konzumiranje tečnosti

Voda, voda i samo voda! Nije mit da je voda najbolji lek za celulit. Pij što više vode, jer pravilna hidratacija sprečava pojavu celulita.

Nedostatak aktivnosti

Fizička aktivnost je veoma važna za tvoju liniju, ali i za zdravlje. Sedentarni način života i manjak aktivnosti su među vodećim faktorima za nastanak celulita. Zato treba više da se krećeš ili da radiš vežbe za celulit koje daju fenomenalne rezultate!

 

Najbolje obloge za skidanje celulita

Kako nas priroda nije poštedela predispozicije za nastanak celulita, tako nas je nagradila i brojnim prirodnim sredstvima za borbu protiv istog! Postoji toliko prirodnih lekova koji ti mogu pomoći da se zaista rešiš celulita. Obloge za celulit svakako prednjače u ovom slučaju.

Prirodno je uvek najbolje! Prirodni sastojci prijaju koži, ne irititaju je i pogodni su za svakodnevnu upotrebu. Pa hajde da te upoznam sa najboljim među njima.

 

Esencijalna ulja kao obloge za celulit

Obloge za celulit sa esencijalnim uljima je jako delotvorne. Sastojci su:

 • 20-30 kapi ulja kleke,
 • 120 ml maslinovog ulja.

Pomešaj ova dva ulja zajedno i masiraj kožu pogođenu celulitom sa ovim 10 minuta. Nemoj ispirati ulja! Umesto ulja kleke, možeš da koristiš i ulje od grejpa ili ulje crnog kumina. Maslinovo ulje se može zameniti kokosovim uljem ili ricinusovim uljem. Nakon otprilike mesec dana ćeš primetiti da je tvoja koža postala mekša i čvršća.

Ulje od bršljana za celulit takođe može da se koristi kao obloga za celulit. Ponovi ovaj prirodni tretman za celulit jednom ili dva puta dnevno.

Ulje kleke efektivno smanjuje celulit jer ima detoksikacijska svojstva. Ulje koje se koristi kao baza, u ovom slučaju maslinovo ulje, hidrira i hrani kožu.

Napomena!

Nemoj koristiti ulje bobica kleke ako si trudna ili imaš bolest bubrega.

Bojana je dugo tražila najbolji tretman za celulit, ali sve je bilo bezuspešno. Onda se u njenom životu pojavio tretman koji je očistio sve tragove celulita sa nogu. O čemu je reč, Bojana nam je otkrila ovde.

 

Obloge za celulit od kafe

Sastojci:

 • 2-3 kašike taloga kafe,
 • ulje nosač ili voda.

Dodaj dovoljno ulja nosača po svom izboru (maslinovo/ricinusovo/kokosovo/jojoba ulje) ili čistu vodu u talog kafe da bi dobila gustu koenzistenciju nalik pasti. Utrljaj ovo na zahvaćenu kožu kružnim pokretima oko 10 minuta. Zatim uvij folijom i obmotaj peškirom. Ostavi ove obloge za celulit od kafe da odstoje preko noći. Isperi mlakom vodom ujutro. Uradi ovo dva ili tri puta nedeljno.

Upotreba taloga kafe kao obloge ili pilinga za celulit je vrlo popularan način za uklanjanje mrtvih ćelija, podsticanje rasta novih ćelija i zatezanje kože. Možeš koristiti samu kafu ili je možeš pomešati sa kokosovim uljem, maslinovim uljem ili šećerom.

 

Zašto je kafa dobra za celulit?

 

Kafa za celulit može da se koristi na veliki broj načina. Napunjena dobrom dozom antioksidanata, kafa je jednostavno okrepljujuća za naša čula. To može učiniti čuda i za tvoju kožu!

Kada se nanosi lokalno na kožu i nežno protrlja, ona vrši piling kože, stimuliše protok krvi i radi kao ‘’zatezač’’. Kofein je ključni sastojak odgovoran za ova svojstva.

Ove obloge za celulit deluju podjednako dobro na butinama, listovima, zadnjici, kao i na celulit na stomaku.

obloge za celulit-2

Obloge za celulit od sirćeta

Sastojci:

 • 2 kašike jabukovog sićeta,
 • 4 kašike vode,
 • 1 kašika meda.

Pomešaj sve ove sastojke zajedno i utrljaj na zahvaćeno područje. Zatim uvij folijom i obmotaj peškirom. Ostavi ove obloge za celulit da deluju najmanje 30 minuta, a zatim isperi toplom vodom. Obloge za celulit od jabukovog sirćeta možeš slobodno da koristiš svaki dan.

Jabukovo sirće se takođe može koristiti kao oralni lek. Napravi mešavinu od dve kašike jabukovog sirćeta u čaši vode i dodaj malu količinu meda. Popij ovo svakodnevno ujutro.

 

Zašto je dobro jabukovo sirće za celulit?

Jabukovo sirće sadrži antioksidante i minerale koji detoksikuju organizam. Smanjuje pojavu celulita smanjenjem nadutosti. Istovremeno se može koristiti i lokalno i interno, a rezultati su zapanjujući!

 

Piling za celulit

Piling za celulit zaista daje odlične rezultate. Treba da ga koristiš na redovnoj osnovi. Postoji toliko recepata za piling za celulit, ali navešću ti 2 koja su meni zanimljiva.

Ono što bi trebalo da znaš, to je da obloge za celulit ispoljavaju jače dejstvo kada se koriste nakon pilinga kože.

 

Ulje za bebe i smeđi šećer

Sastojci:

 • 1/4 šolje smeđeg šećera,
 • ulje za bebe.

Dodaj malo bebi ulja u šećer da bi dobila koenzistenciju nalik pasti. Utrljaj ovo u pogođenu kožu kružnim pokretima nekoliko minuta. Isperi piling mlakom vodom. Koristi ovaj piling za celulit dva puta nedeljno.

Piling sa šećerom uklanja mrtve ćelije kože i prljavštinu sa kože. Poboljšava cirkulaciju i teksturu kože. Celulit se u velikoj meri može redukovati pravilnim pilingom sa šećerom! Ulje za bebe deluje kao sredstvo za negu i hidrataciju kože u ovom leku. Odgovara i ljudima sa osetljivom kožom!

 

Soda bikarbona za celulit

Sastojci:

 • 2 kašike sode bikarbone,
 • 2 kašike meda.

Pomešaj med i sodu bikarbonu. Po potrebi dodaj malo vode da bi prilagodila koenzistenciju. Nežno trljaj kožu zahvaćenu celulitom. Koristi samo kružne pokrete. Nastavi da trljaš 3-4 minuta, a zatim isperi. Ponovi ovo dva puta nedeljno.

Soda bikarbona vrši piling i neutrališe pH kože. Med pomaže u ishrani kože i pruža joj antioksidanse. On takođe poboljšava teksturu kože, tonus i elastičnost.

 

Zeleni čaj kao obloga za celulit

Sastojci:

 • 5 kesica zelenog čaja,
 • 2 kašike meda,
 • ½ kašičice cimeta,
 • voda.

Zagrejanu vodu sipaj preko čaja u onoj meri kako bi dobila pastu. Dodaj med i cimet i pomešaj sve dobro. Nanesi mlaku pastu na kožu zahvaćenu celulitom. Uvij folijom. Neka ove obloge za celulit deluju sat vremena. Takođe treba da piješ tri šolje zelenog čaja svaki dan.

 

Zašto je zeleni čaj dobar za celulit?

Korišćenje biljnih čajeva za celulit, kao što je zeleni čaj, može pomoći u smanjenju vidljivosti pomorandžine kore. Zeleni čaj sprečava apsorpciju masti, pomažući gubitak težine. Takođe, čaj od peršuna za celulit daje dobre rezultate.

Teobromin u zelenom čaju stimuliše oslobađanje uskladištenih masti u telu, smanjujući celulit. Ovo ubrzava metabolizam i pomaže u sagorevanju masti. Dakle, pored toga što obloge za celulit sa zelenim čajem deluju dobro – takođe treba i da pojedeš zeleni čaj.

 

Obloge od aloe vere za celulit

Iseci list aloe vere i iscedi sveži gel prisutan u njemu. Budi pažljiva prilikom rezanja lista, jer ivice lista aloje mogu da preseku tvoju kožu. Nanesi ovaj gel na kožu oštećenu celulitom i masiraj nekoliko minuta.

Uvij folijom i  drži ove obloge za celulit oko sat vremena, a zatim isperi mlakom vodom. Ponovi ovo 2-3 puta nedeljno.

 

Zašto je dobra aloe vera za celulit?

Aloesin koji se nalazi u gelu aloe vere može pomoći da se zategne koža i učini je čvršćom. Time se smanjuje izgled koji izaziva celulit.

 

Obloge za celulit od gline

Sastojci:

 • 2 šolje zelene gline,
 • 4 kašike maslinovog ulja,
 • 1/2 šoljice morske soli,
 • topla voda.

Prvo pomešaj suve sastojke sa dovoljno vode da dobiješ gustu pastu. Koristi toplu vodu da rastvoriš so i da lakše pomešaš glinu. Dodaj ulje i pomešaj ga sa maskom od gline. Nanesi ovu masku ravnomerno na celulit na nogama ili celulit na stomaku. Zamotaj obloge i ostavi da odstoji oko sat vremena. Isperi masku mlakom vodom. Ponovi ovo dva puta nedeljno.

 

Da li se stavlja folija preko obloge za celulit?

Folija preko obloge stvara stanje slično onom kada imaš temperaturu i time eliminiše toksine putem znojenja. Prilikom upotrebe gline, dodatna prednost je što ona promoviše formiranje kolagenih vlakana. To čini tvoju kožu čvršćom.

 

Voda za celulit

Ovde je pravilo vrlo jasno: Povećaj unos vode.

Ukloni visoko kalorična pića kao što su gazirani sokovi, voćni sokovi, zaslađeni čaj i alkohol iz svoje ishrane. Umesto toga pij vodu, vodu i samo vodu.

Voda je najveći neprijatelj celulita. Razgrađuje masnoće i podstiče znojenje, čime se eliminišu toksini iz tela. Pored toga voda nema kalorija i pomaže ti da se dobro hidriraš. Stručnjaci preporučuju da žene, zavisno od telesne težine, piju i do oko 3,7 l vode dnevno!

 

Iskustva sa oblogama za celulit

Postoji puno popularnih prirodnih lekova koji se koriste za lečenje celulita. Obloge za celulit definitivno spadaju u njih! Listajući forume, primetila sam da veliki broj žena koristi ove obloge gotovo svakodnevno. U tom slučaju rezultati budu vrlo brzo primetni.

Ove obloge za celulit mogu da se koriste kao deo rutine za negu koja je u skladu sa poboljšanjem tvog životnog stila i navika vežbanja.

Pored toga, tzv. suvo četkanje celulita stimuliše protok krvi i limfe, uklanja mrtve ćelije kože i stimuliše rast novih ćelija. Može podržati detoksikaciju i stimulisati nervni sistem.

Zanimljivo je da možeš da koristiš četku za telo od prirodnih vlakana kada vršiš piling za celulit. Takođe i masažer za celulit pomaže u pilingu i masaži kod celulita. Ovo je najbolje uraditi pre kupanja ili tuširanja. Rezultati su zapanjujući!

 

Savet za skidanje celulita

Tvoja ishrana može uticati na celulit, pa je važno jesti uravnoteženu, zdravu ishranu. Zdrava ishrana za celulit ti takođe može pomoći da održiš zdravu težinu.

Dehidracija može da učini celulit primetnijim. Voda ispira tvoje telo i uklanja toksine koji mogu izazvati celulit. Moraš da povećaš unos vode! Preporučuje se da žene piju najmanje devet čaše vode svakog dana.

Smanji unos prerađene hrane sa visokim sadržajem šećera koja može dovesti do nakupljanja toksina i masti u organizmu. Umesto toga, povećaj unos vlakana.

Veruj mi, nema prečica do odgovarajućeg tela. Pravilna, zdrava i uravnotežena ishrana, dobra rutina vežbanja, adekvatan san, puno vode, dobra anticelulit masaža i obloge za celulit u sadejstvu čine čuda!

I da se ne zaboravi najvažniji faktor, pozitivan stav – to su ključni elementi koji će ti pomoći da postigneš rezultate na prirodan i efikasan način.

Primeni ove obloge za celulit i videćeš rezultate uskoro.

 

Sada kada znaš kako da se prirodno rešiš celulita uz pomoć obloga, šta čekaš?

Isprobaj ove obloge za celulit i javi nam koja je najbolja za tebe.

Pratite nas!