Naslovna » Celulit masaža kod kuće! Možeš li sama?
Telo

Celulit masaža kod kuće! Možeš li sama?

celulit masaža kod kuće

Ako više ne znaš kako da se rešiš upornog celulita, a misliš da si skoro sve probala, onda bi celulit masaža kod kuće mogla biti prava stvar baš za tebe.

Borba sa celulitom ume da bude dosadna i umarajuća. Čak do 90% devojaka i žena ima celulit na telu. Najčešće se nalazi na mestima kao što su butine, bokovi, zadnjica, ali javlja se čak i na regijama kao što su donji stomak, podlaktice i listovi nogu.

“Narandžina kora” je posebno neugodna pojava leti. To je godišnje doba kada iz ormara vadimo razne kratke pantalone, haljine, suknje i bikinije. Nemoj dozvoliti da zbog celulita nosiš pantalone celo leto i ne ideš na plažu.

Postoji uverenje kako celulit imaju samo osobe koje imaju višak kilograma. Međutim, to je daleko od istine. Celulit imaju često i fit žene koje veoma vode računa o ishrani i redovno vežbaju. A možda nisi znala da čak ni muškarci nisu pošteđeni celulita.

Jedan od najbitnijih faktora (pored hormona i ishrane) koji je u vezi sa nastankom celulita jesu problemi sa cirkulacijom krvi i limfe i kao posledica toga, povećanje toksina u masnom tkivu. 

U savremenom svetu okruženi smo raznim toksinima u vazduhu, plastici, raznim aditivima u hrani, koji ulaze u naš organizam i najčešće se nakupljaju u masnom tkivu. Ukoliko cirkulacija limfe nije dovoljno dobra, ovi toksini će se više zadržavati u organizmu, odnosno neće se izbacivati.

Kako je cirkulacija krvi u donjim ekstremitetima često lošija tako se celulit najčešće i nakuplja upravo na butinama, kukovima i zadnjici. Ovo se pogotovo dešava ako veći deo dana provodiš ispred računara ili imaš pretežno sedeći posao. I na sve to, zbog hormona se višak masti upravo najčešće prvo nakuplja na tim mestima.

Kada uzmemo u obzir navedeno, jasno je da je u borbi protiv celulita, osim dobre anticelulit kreme, veoma važno ojačati ćelije vezivnog tkiva, poboljšati cirkulaciju krvi i limfe, a to se može postići upravo anticelulit masažom.

Celulit masaža kod kuće – da li “radi”?

Činjenica je da mnogi ne veruju da je celulit masaža kod kuće efikasna i da daje rezultate. Međutim, studija sprovedena kod 20 žena u Americi 2010. je potvrdila da redovno primenjivanje masaže smanjuje celulit i do 80% u roku od tri do četiri nedelje.

Naravno, da i ti želiš za mesec dana da se rešiš celulita? Pročitaj kako je Tanja bez bola, štipkanja i pritiska uspela da se reši celulita. I to samo za 28 dana! Na potpuno prirodan način!

Saznaj više na ovom linku  https://onaportal.com/kako-je-celulit-postao-moja-proslost/

Tačno je da ukoliko primenjuješ samo masažu, a ne vodiš računa o ishrani i ne koristiš kvalitetan anticelulit gel ona neće imati zadovoljavajući učinak. Ali uz malo truda i dobar anticelulit gel bićeš oduševljena.

Uz masažu preporučujem da koristiš anticelulit gel koji hladi.

Obradovaćeš se kad ti kažem da je dovoljno da posvetiš samo 20 minuta dnevno i celulit masaža kod kuće daće fenomenalne rezultate. Ovo je posebno važno jer većina nasdanas nema previše vremena, a verujem da 20 minuta svako od nas može da odvoji.

Predstavljam ti najbolje tehnike za celulit masaže!

celulit masaža kod kuće

Redovna celulit masaža kod kuće

Redovna masaža anticelulit kremama i gelovima, kao i uljima na bazi bilja pomaže kod smanjenja celulita. Kombinacija bilja i aktivnih sastojaka iz krema ulazi kroz kožu i razgrađuje celulit.

Ono što je najvažnije kada je u pitanju celulit masaža kod kuće jesu pravi pokreti. Ukoliko ti je cilj da se rešiš celulita ne treba da se bojiš da malo jače pritiskaš u toku masaže. Masaža treba da se izvodi čvrstim i jakim pokretima. Ovo je važno jer na taj način radiš na podsticanju protoka krvi u borbi protiv zadržavanja vode i otoka nogu koji su posledica celulita.

Postoji veliki izbor tehnika koje se primenjuju kada je u pitanju celulit masaža kod kuće, a one uključuju lupkanje, kružne pokrete i blago štipanje. 

Opšte pravilo kada se izvodi masaža jeste da se pokreti izvode odozdo na gore, prema srcu.

Za celulit na zadnjici, zadnjicu masiraj kružnim pokretima u smeru suprotnom od kazaljki na sati, počevši od kuka ka bedrima i nazad. 

Ovako intenzivni pokreti uz anticelulit ulja i kreme pojačavaju cirkulaciju i limfnu drenažu. A ako ove pokrete kombinuješ sa masažom sa zglobovima prstiju, rezultati masaže će biti i nekoliko puta bolji!

Celulit masaža u salonima traje i preko sat vremena, a celulit masaža kod kuće ti ne oduzima više od 20 minuta dnevno.

Limfna celulit masaža kod kuće

Ova tehnika služi tome da se podstakne kretanje limfe, tečnosti koja je odgovorna za borbu sa infekcijama i bakterijama u telu, ka limfnim čvorovima. Limfni čvorovi filtriraju limfnu tečnost i eliminišu toksine. 

Limfna drenaža je moćna tehnika za toniranje nogu i uklanjanje suvišne vode. Na ovaj način se smanjuje upala, samim tim i pojava celulita. 

Ova celulit masaža je apsolutno neophodna svakome ko ima “teške” noge, odnosno oticanje nogu i lošu cirkulaciju.

Ono što mora da se uradi prvo jeste “otvaranje” limfnih čvorova, odnosno blaga masaža vrata. Masiraj vrat oko 5 minuta blagim, kružnim pokretima, opet u pravcu srca. Nemoj ovo da preskačeš jer će limfna drenaža samo tako biti efikasna.

Masažu krećeš od listova na gore, preko unutrašnjosti butina sve do zadnjice. Neka pokreti budu nešto sporiji i bez velikog pritiska na tkiva. Na ovaj način ne samo što ćeš smanjiti vidljivost celulita na butinama već ćeš izgubiti i nekoliko cm u obimu bedara.

I u ovom slučaju obavezno koristi ulja i kreme protiv celulita.

Celulit masaža kod kuće – “suvo četkanje”

Poslednjih nekoliko godina ova metoda je izuzetno dobila na popularnosti. Mnoge žene se kunu u rezultate koje su postigle zahvaljujući suvom četkanju kože.

Suvo četkanje je nešto što trebaš da primenjuješ uz druge metode. Benefit suvog četkanja jeste pre svega piling tela i detoks. Čišćenje kože potpomaže normalni protok limfe u telu i prirodnu detoksifikaciju.

Ova metoda je posebno efikasna kod celulita na nogama koji je nastao kao posledica hormona i viška toksina.

Za ovu masažu potrebna ti je četka koja će imati guste iglice. Ove iglice moraju biti dovoljno mekane, jer četka ne sme da grebe ili oštećuje kožu.

Ova masaža se po pravilu radi pre kupanja. Princip je sličan kao kada je u pitanju obična celulit masaža kod kuće, samo se u ovom slučaju koristi četka, a ne ruke.

Četkanje se kreće od dna butina, prema gore, pokretima ka srcu. Pokreti mogu biti ili kružni ili mali, kratki pokreti ka gore.

Isti princip je i za masiranje ruku. Kreće se od nadlaktica ka ramenima.

Četkanje možeš da radiš kao dodatak masaži 3 do 4 puta nedeljno, pre tuširanja. Stručnjaci preporučuju da to bude ujutru, a ne pred spavanje, jer veruju da ima i energezirajuće efekte.

Celulit masaža kod kuće vakuumom

Ovo je jedna od najeefikasnijih masaža protiv celulita. Ono što je kod nje posebno je da ćeš rezultate u vidu jedrije kože videti odmah nakon tretmana.

Ono što se dešava u toku masaže je da koža postaje topla i cirkulacija se povećava instant.

Ovaj tip masaže je idealan za tvrdi celulit na bokovima, jer je tu najteže ubrzati cirkulaciju.

Dodatak koji ti je neophodan kako bi praktikovala ovu masažu jeste silikonska čaša koja se koristi specijalno za ovaj tretman. Ona nije skupa, a kada je jednom kupiš možeš da je koristiš nekoliko godina.

Celulit masaža kod kuće vakumom se radi tako što se ova specijalno dizajnirana silikonska čaša povlači po koži u smeru od dole ka srcu i na taj način se stvara vakum. Na ovaj način se povećava cirkulacija, limfna drenaža i omogućava bolje snabdevanje ćelija kiseonikom.

Kao rezultat postiže se učvrščivanje kože, stimulisanje limfne drenaže i izravnjavanje masnih ćelija ispod kože.

Pre početka masaže savetujem ti piling kože, kako bi se uklonile mrtve ćelije sa kože i omogućilo bolje snabdevanje kiseonikom. Zatim namaži deo tela koji tretiraš anticelulit uljem (preporučujem ulje bršljana) ili gelom, kako bi čašica lakše klizila po koži i kako ne bi ostajale modrice.

Isto tako, neophodno je da stalno povlačiš čašicu preko kože, ne smeš da je držiš na jednom mestu, kako ne bi došlo do neželjenih modrica.

Ova celulit masaža kod kuće ne sme da boli, vremenom ćeš naučiti koji je najbolji pritisak na kožu. Osetićeš toplotu, što je znak pojačane cirkulacije. Celulit će odmah biti manje vidljiv, a koža lepša.

Ovu metodu ne treba da praktikuješ na mestima gde imaš vidljive kapilare.

Celulit masaža kod kuće kafom

Ovo je masaža koja je u isto vreme i piling. Ako do sad nisi probala skidanje celulita kafom, puno si propustila!

Poznato je da je kofein sastojak mnogih anticelulit krema i gelova. Kofein podstiče cirkulaciju, deluje na kožu tako što je zateže i oblikuje; a posebno je delotvoran kod vodenog celulita.

Osim što kofein zateže kožu, on dubinski podstiče razgradnju masti i uklanja akumuliranu vodu u masnim naslagama. Kofein je veoma koristan za sve one koji imaju puno celulita na stomaku i celom telu.

Za masažu se koristi mlevena kafa samostalno, a za bolji efekat pilinga, može da se pomeša sa smeđim šećerom. Kafu možeš da samelješ i da je držiš u staklenoj posudi u kupatilu kako bi ti bila na dohvat ruke. Masažu radiš pre kupanja.

Pokreti pri masiranju su kao kod redovne masaže. Pokreti su kružni i čvrsti, pomeraš ruke od dole ka gore. Ovo radi 15 do 20 minuta na delovima tela gde imaš celulit. Nakon toga isperi. Instant ćeš videti jedriju i zdraviju kožu sa manje vidljivim celulitom.

Celulit masaža kod kuće uz pomoć valjka

Ovo je još jedna odlična tehnika za koju ti treba valjak za masažu, ali i u ovom slučaju kada ga kupiš možeš ka koristiti godinama.

Mnogi već koriste valjak za masiranje mišića i smanjivanje napetosti. Uz anticelulit gel, on postaje moćno sredstvo za razgradnju celulita.

Ovo je jedna od najefektivnijih metoda kada je u pitanju celulit koji se nakuplja na bokovima i ispod zadnjice. Skidanje masnoće sa ovog dela tela je možda i najteže, a valjak će ti u tome pomoći.

Kada namažeš celulit kremu ili ulje, valjkom prelazi po koži od dole ka gore. Pritisak treba da bude takav da osetiš blagu nelagodu, ali da ne pređe u jak bol.

Već nakon dve nedelje možeš očekivati vidljive rezultate.

celulit masaža

Celulit masaža kod kuće – saveti

Kako bi lakše sprovodila celulit masažu kod kuće, daću ti nekoliko saveta kako je najbolje da se masiraš da bi imala maksimalne rezultate.

Takođe daću ti odgovor na pitanje da li možeš da se masiraš i u toku ciklusa.

Celulit masaža kod kuće za područje stomaka

Kada masiraš ovu regiju, najbolje je da masažu sprovodiš zatvorenim šakama, kružnim pokretima, sa leve na desnu stranu. Zatim uhvati pregib kože i malim, čvrstim pokretima kožu pomeraj ka preponama.

Celulit masaža kod kuće za područje butina i bedara

Ovu masažu je najbolje da sprovodiš u sedećem položaju.

  • Obuhvati nogu sa obe ruke. Kreni od kolena i pomeraj ka gore. Kožu blago uštini, zatim pusti i zatim otvorenim dlanom blago potapši. Ne smeš da izvodiš ove pokrete jako i agresivno kako ne bi ostajale modrice.
  • Butine pesnicama blago udaraj, počni od kolena i kreći se ka preponama. Zatim ovo ponovi otvorenim dlanovima.
  • Spoji ruke, tako da se isprepleću prsti i tako pomeraj po butinama od kolena ka gore.

Celulit masaža kod kuće za područje butina i bedara

Ova vrsta masaže se sprovodi u stajaćem položaju.

  • Stavi desnu ruku na zadnjicu i masiraj zadnjicu kružnim pokretima (u smeru suporotnom od kazaljke na satu) od kuka ka bedrima, a zatim masiraj vraćajući se nazad.
  • Snažno uštini kožu zadnjice između prstiju i pusti. Ovo ponavljaj po celoj površini zadnjice.

Celulit masaža kod kuće u toku ciklusa

Celulit masaža kod kuće može da se sprovodi i u toku ciklusa, ali sa određenim ograničenjima.

Ne preporučuje se masaža u karličnoj zoni. To su pre svega lumbalni deo i stomak. Masaža može podstaći dodatni protok krvi, što će stvoriti nelagodnost i bol.

Ostale delove tela možeš da masiraš, čak se i preporučuje – poboljšaće se ukupni metabolizam. Poboljšaće se opšte stanje organizma tako da će i menstruacija biti lagodnija.

Važno je da u toku ciklusa pokreti budu veoma blagi i nežni i da ih sprovodiš u udobnom položaju.

Bitno je naglasiti da je nekim ženama pred i u toku ciklusa usled hormona koža znatno osetljivija i prag tolerancije na bol dosta niži, te će u tom slučaju celulit masaža kod kuće biti veoma neprijatna i tih nekoliko dana je treba izbegavati.

Ukoliko nemaš neprijatnosti možeš slobodno da je primenjuješ uz izbegavanje stomačne i lumbalne regije.

Bitno je da razumeš da je celulit sasvim normalna pojava, koja prati većinu žena. Ali svakako da možeš da utičeš da bude manje vidljiv ili čak i da potpuno nestane. Celulit masaža kod kuće i celulit krema su dobitna kombinacija za rešenje ovog problema.

Samopouzdanje će da ti poraste i bićeš srećnija i zadovoljnija!

Test