Naslovna » Niste pošteđeni! Celulit kod muškaraca najčešće se javlja na stomaku!
Telo

Niste pošteđeni! Celulit kod muškaraca najčešće se javlja na stomaku!

celulit kod muškaraca

Da li se može javiti celulit kod muškaraca? Odgovor je da! Koliko god da je čudno, celulit kod muškaraca se može pojaviti u svakom životnom dobu. 

I ako je celulit karakterističan za žene, može se javiti i kod muškaraca. Postoji razlog i objašnjenje zašto je to tako. Kod muškaraca najčešće celulit će se pojaviti na stomaku. Ako se i to desi, postoji način na koji ćete se rešiti ove narandžine kore.

Da vidimo zašto ga žene imaju više nego muškarci.

Celulit kod muškaraca – zašto ga ima manje nego kod žena?

Ženski hormon estrogen stimuliše skladištenje viška potkožne masti. Muškarci imaju manji sloj potkožne masti i zato se celulit na njima ne vidi u istoj meri kao kod žena. Muškarci imaju gušće slojeve vezivnog tkiva bogatog proteinima, što dovodi do debljeg sloja kože. Ovo je razlog što se celulit kod muškaraca ne vidi u tolikoj meri, kao kod žena. Po prirodi, zbog kolagena, koža muškaraca je mnogo zategnutija nego kod žena. 

Žene imaju mnogo više masnoće, a mnogo manje kolagena. Zato one imaju mnogo više celulita na nogama i drugim mestima po telu, kao i manje opuštenu kožu. Masne ćelije se povećavaju i razbijaju vezivno tkivo, pokušavajući da se prošire. Potkožno masno tkivo kod žena je 49% veće nego kod muškaraca. U nastavku ti otkrivam šta je uzročnik nastanka celulita kod muškaraca:

  •       Konzumiranje piva i drugih alkoholnih pića
  •       Preveliki unos masne (nezdrave hrane)
  •       Nedovoljna fizička aktivnost
  •       Nedovoljan unos vode
  •       Cigarete

Korišćenjem ovih negativnih namirnica i neaktivnost, koža postaje labavija, a krvni i limfni sudovi slabiji i kao rezultat nastaje celulit, tj. voda se zadržava i dolazi do upale. 

Labavost kože, masnoća i zadržavanje vode su znaci celulita. Kod nekih muškaraca, nedostatak visokog nivoa estrogena može značiti sklonost ka debljanju u predelu stomaka. Debljanje u predelu stomaka , ne mora značiti i zasigurno dobijanje celulita.

Sa druge strane, muškarci sa visokim nivoom estrogena, imaju veći rizik za dobijanje celulita. Obično, muškarci sa viškom kilograma imaju i visok nivo estrogena. Iz ovoga se zaključuje da i nizak, a i visok nivo estrogena nisu dobri za naše telo. Nivo estrogena treba biti u normali. Masne naslage luče estrogen, a on utiče na stvaranje novih masnih naslaga.

U slučaju visokog nivoa estrogena i kalorijskog viška (neaktivnost), ljudi će razviti celulit u velikim količinama. Bitno je znati da je estrogen preduslov za razvijanje celulita. Postoje određeni broj muškaraca koji često imaju nizak nivo estrogena. 

Niste pošteđeni muškarci, ali devojke ipak imaju veći problem sa celulitom. Bojana nam je otkrila kako se rešila celulita, a kaže i da njen dragi koristi isti tretman.

Sada su njene NOGE LEPŠE NEGO IKADA BEZ GRAMA CELULITA.

Kako je Bojana uspela da se reši celulita sa tela, saznaj na ovom linku https://onaportal.com/ni-grama-celulita-vise-nemam-na-nogamaznam-da-isto-zelis-i-ti/

Kod starijih muškaraca, testosteron se brže pretvara u estrogen, nego što je to slučaj kod mlađih muškaraca. Muškarci koji imaju prekomernu težinu, masne ćelije proizvode estrogen koji je uzročnik nastanka celulita. Što više telo ima masnih ćelija, više estrogena proizvode masne ćelije.

Kao što smo rekli, proizvodnja masnih ćelija uz nedovoljnu fizičku aktivnost i nezdravu ishranu, dovodi do nastanka celulita.

Kako bez piva?

Omiljen napitak muškaraca jeste pivo. Sigurno se sada pitaš zašto ne treba piti pivo(otkud na spisku uzročnika) i konzumirati ostale namirnice? Evo odgovora:

Određene namirnice sadrže velike količine estrogenih materija i one se nazivaju fitoestrogeni. Pivo i soja sadrže fitoestrogene. Pored fitoestrogena, postoje i ksenoestrogeni. Ftalati i bisfenol A, poznati su ksenoestrogeni. Ksenoestrogeni su gori nego fitoestrogeni, ali i jedni, i drugi imaju negativan uticaj na telo. Unešenjem njih, može doći do nastanka celulita.

Celulit kod muškaraca – da li se s godinama povećava ili smanjuje celulit?

Mnogi smatraju da s godinama celulit nestaje. Da li je to stvarno tako?

Različite studije su pokazale da se celulit s godinama povećava. Istraživanja su pokazala da stariji muškarci, a i žene imaju tanji dermis, tj. srednji sloj kože. Masti se sve više pojavljuju, a dermis je sve tanji i to je uzročnik zbog čega se sve više masti nakuplja i zbog čega se celulit vidi na koži. Naravno ovo ne mora biti pravilo. Postoje i mlađi muškarci, kao i devojke koje imaju tvrd celulit i dr.delovima tela. U tim slučajevima, uzročnik je druge prirode. Moguće je da su u pitanju različite bolesti koji dovode do nastanka ovog problema.

Celulit na stomaku kod muškaraca

Zgužvani izgled kože, poznatiji kao celulit ili kora pomorandže, zastupljen je među muškarcima. Celulit kod muškaraca najčešće nastaje u predelu stomaka i kukova. Celulit nastaje usled taloženja masti pod kožom. Masne naslage se kod muškaraca nakupljaju u trbušnoj regiji i iznad kukova. Na taj način, pokazatelj je da muškarci dobijaju izgled tela poput oblika jabuke. To je zato što u predelu stomaka imaju višak masti, kao i višak kilograma. 

Celulit na stomaku kod muškaraca može imati i genetski faktor, kao i različite hormonske probleme.

Celulit kod muškaraca – rešenje

Sigurno se pitaš da li postoji rešenje za ovaj problem? Evo nekoliko odličnih saveta koji će rešiti problem sa celulitom.

Pre svega,  veoma je važno povesti računa o ishrani. Potrebno je izbaciti sve slatkiše, grickalice, testenine, kao i masnu hranu(unosi hranu koja topi celulit). Treba zaboraviti na pivo i alkoholna pića. Sve to goji i uzrokuje nastanak celulita. U svoju ishranu treba uvrstiti sveže voće i povrće. Konzumiranje vode je veoma važno zbog metabolizma.

Preporučuje se uneti 1,5-2l vode dnevno. Pored ovoga, fizička aktivnost je veoma važna. Kod kuće je moguće raditi vežbe zatezanja. Brzo hodanje ili trčanje, svakog dana po pola h, takođe može smanjiti masne naslage oko kukova i u predelu stomaka.

Kako bi se popravio kolagen i na taj način zategla koža, kao i nestao celulit, potrebno je jesti više bobica, bilja, kao i unositi više proteina. Evo nekih rešenja za celulit kod muškaraca!

Prirodne kreme za celulit

Zašto baš prirodne kreme? Evo odgovora!

Prirodne kreme su veoma dobre za uklanjanje celulita. Nisu samo žene te koje mažu kreme. Muškarci ih takođe koriste. Blagim nanošenjem na stomak, vremenom će prirodni sastojci iz kreme delovati na celulit. Prirodne kreme su napravljene od prirodnih sastojaka iz prirode. Ovakve kreme su odlične i rešiće problem celulita!

Ukoliko želite da imate zategnuto telo i izazovno na plaži tokom leta, onda su kreme rešenje za vas.

Trčanje uz foliju

Hmm, zanimljivo. O čemu je reč?

Fizička aktivnost je možda i najprirodniji i najbolji način za uklanjenje celulita. Predlažemo nešto što je veoma efikasno. Providnom folijom se može obaviti stomak, a zatim obući majica i pravo na trčanje. Nakon trčanja, ispod folije ćeš videti da je stomak mokar. To znači da se telo oslobađa viška masnoće. Na taj način se celulit gubi i nestaje. 

Pisali smo o skidanju stomaka folijom! Praktični saveti kako da primeniš ovu taktiku!

Kardio treninzi za celulit

Vežbe istezanja i snage su najznačajnije kada je uklanjanje celulita u pitanju. To je nešto što muškarcima ne pada teško, tako da smo sigurni da će ovakvi treninzi ukloniti celulit kod muškaraca na stomaku i iznad kukova, jer znamo da ga tu najviše ima.

Sigurno se pitaš kakve još vežbe treba da radiš? Evo, predlažemo ti neke:

Čučnjevi, podizanje noge sa strane, podizanje noge gore-dole. Ovo su samo neke vežbe za celulit koje možeš raditi. Potrebno je da ih radiš svakog dana ili bar tri puta nedeljno, kako bi rezultati bili efikasni i vidljivi već za 7-10 dana.

Pij zeleni čaj

Voliš čaj? Odlično, zeleni čaj će ti prijati!

Zeleni čaj za mršavljenje je odličan plus efikasno uklanja celulit. Potrebno je popiti jednu šolju zelenog čaja dnevno, najbolje je da to bude ujutru. Svakog dana pij zeleni čaj i očekuju te odlični rezultati. Osim zelenog čaja, postoji još veliki broj čajeva za celulit, koji će ti pomoći da se rešiš narandžine kore.

krema za celulit na stomaku kod muškaraca

Celulit kod muškaraca – ishrana

Šta je veoma zdravo jesti, a neće uzrokovati nastanak celulit? Predlažemo ti nešto odlično!

Suncokret

Grickanje suncokreta? Da, suncokret protiv celulita!

Suncokret je bogat vitaminom E, cinkom i kalijumom. Na taj način se jača vezivno tkivo.

Losos

Voliš morske plodove? Odlično, onda će ti i losos prijati!

Losos je bogat omega 3 masnim kiselinama, koje će ojačati kožno tkivo i kožna vlakna. Na taj način se smanjuje stvaranje toksina u krvnim sudovima i poboljšava se cirkulacija.

Borovnice

Sigurno svi vole slatke borovnice?

Borovnice poboljšavaju proizvodnju kolagena. Konzumiranjem borovnica, poboljšava se tonus i tekstura kože. Borovnice sadrže i antioksidanse, koji razgrađuju masnoću.

Ljuta paprika

Čudno zvuči, je l’ da? Veoma je korisno!

Ljuta paprika je bogata vitaminom B6. Ona obnavlja i učvršćuje vezivno tkivo. Konzumiranjem paprike, efikasno se sagorevaju kalorije.

Jabukovo sirće

Vreme je da isprobaš!

Jabukovo sirće je odlično kao preliv za određena jela i kao začin za salatu. Jabukovo sirće je bogato kalijumom, kalcijumom i magnezijumom. Ovo utiče na ispiranje toksina i ublažava zadržavanje vode oko stomaka.

Maslinovo ulje

Maslinovo ulje je za mnoge stvari odlično, zar i za celulit? DA!

Maslinovo ulje je odlično za štitnu žlezdu. Pravilna funkcija štitne žlezde je važna za metabolizam i važna je jer sagoreva masnoću.

Humus

Veoma zanimljivo, vredi probati!

Humus je niskoglikemijski namaz i značajan je za dobijanje energije. Humus je odličan za celulit kod muškaraca.

Crna čokolada

Ko još ne voli čokoladu? A, tek kada je i zdrava! Odlično!

Kakao je bogat antioksidansima i zaslužen je za razgradnju masnoće u celulitu. On poboljšava funkciju svih ćelija.

Šafran

Veoma korisno!

Šafran je odličan za bolju cirkulaciju, a samim tim i za razgradnju masti i gubitak celulita kod muškaraca. On povećava tonus mišića ispod kože. Šafran i avokado su odlični, možeš ih konzumirati zajedno za užinu.

Integralne žitarice

Zdravo i ukusno!

Integralne žitarice su bogate antioksidansima. Bore se protiv toksina, koji su uzročnik celulita.

Brokoli

Ne voliš brokoli? Brokoli je mnogo zdrav!

Brokoli je bogat mineralima i vitaminima. Oni su značajni za organizam, a i za borbu protiv celulita. Trebalo bi uključiti u svoju ishranu 2-3 porcije brokolija nedeljno.

Aleva paprika

Da, pažljivo čitaš, upravo je aleva paprika značajna za celulit!

Aleva paprika poboljšava metabolizam i ubrzava metabolizam.  

Kurkuma

Savršeno!

Kurkuma je osnovni začin u mnogim svetskim kuhinjama. Podstiče cirkulaciju i bori se sa toksinima. U Indiji je veoma popularna.

Lubenica

Leto bez lubenice, nije leto! A, tek kada nema celulita!

Lubenica poboljšava cirkulaciju krvi, odlična je u borbi protiv celulita i može te zaštititi od srčane slabosti i srčanih bolesti.

Beli luk

Možda miris nije privlačan, ali je veoma efikasno povrće!

Beli luk je prirodni antibiotik. Pored toga, snižava holesterol u krvi i pojačava imuni sistem. Beli luk pomaže telu da izbaci toksine i bori se protiv vodenog celulita.

 Ovo su namirnice koje treba da uvrstiš u svoju ishranu, ukoliko imaš celulit. Celulit kod muškaraca će ubrzo nestati, pod uslovom da se poštuju svi saveti, a da se izbace sve loše navike. Naravno, obavezna je i fizička aktivnost.

Celulit kod muškaraca – koji tretmani ne mogu pomoći u rešavanju celulita

Na tržištu postoje različiti tretmani za gubitak celulita, a da li svi oni pomažu?

Postoje različiti tretmani, ali nisu svi delotvorni. Otkrivamo ti koji tretmani neće otkloniti celulit.

Liposukcija

Liposukcija isisava masnoću iz tela, ali masnoća koja se uklanja je dubinska. Mast koja uzrokuje celulit je potkožna. Liposukcija može dovesti do pogoršavanja celulita. Može dovesti i do iritacije kože. 

Veštački sagorevači masti

Veštački sagorevači masti uopšte nisu delotvorni, ukoliko se ne pridržavaš zdrave ishrane i redovne fizičke aktivnosti. Priznaćeš, ukoliko se ovoga pridržavaš, veštački sagorevači masti ti svakako neće biti potrebni.

Nadamo se da smo ti pomogli da saznaš zašto nastaje celulit kod muškaraca. Isto tako smo ti otkrili zašto muškarci imaju manje celulita nego žene. Dali smo ti odlične savete koji mogu biti korisni za rešavanje ovog problema.

Celulit kod muškaraca nije neuobičajena pojava i mnogo muškaraca ima celulit u predelu stomaka i iznad kukova. Veoma je važno da izbaciš sve ono što negativno deluje na celulit, njegovu pojavu i vidljivost. Fizička aktivnost je obavezna, ne samo za celulit, već i za zdravlje celog organizma i tela. I da, ne možeš ga rešiti bez kreme. Nemoj misliti kako je mackanje samo za žene. Ukoliko želiš zategnuto telo, krema mora biti tvoj saveznik.

Ukoliko se ispoštuju ovi saveti, dobićeš lepo telo, bez celulita.

Avatar

Jelena Radešić

Copywriter i pisac web sadržaja. Obožavam teme, kao što su: zdravlje, kozmetika, nega kose, zdrava ishrana itd. Uvek u potrazi da dobrim i korisnim savetima na ove teme.

Dodaj komentar

Klikni za komentar

Test