Naslovna » Kriolipoliza: bez muke do vitke linije
Telo

Kriolipoliza: bez muke do vitke linije

kriolipoliza

Kriolipoliza je senzacionalna metoda koja će ti omogućiti da bez dijeta, izgladnjivanja i napornih iscrpljujućih treninga skineš masne naslage sa tela.

Kriolipoliza je još uvek nešto novo na tržištu. To je metoda koja će ti pomoći da potpuno bezbedno i skroz opuštajuće, skineš masno tkivo u zoni u kojoj želiš. Za samo jedan tretman u salonu skinućeš za 20-30% naslaga.

Brzo, lako i jednostavno!

Nakon odrađenog čitavog ciklusa i završenih svih tretmana ili tzv. sesija smanjićeš masne naslage i do 80%. Pored toga celulit, koji mnogima zadaje velike probleme će se takođe smanjiti nakon tretmana.

To je nešto što i zvuči, a i deluje zaista privlačno. Vitka figura i lepo telo san je mogih žena.

Ako si zabrinuta zbog viška kilograma, ako nisi zadovoljna dijetama koje ne daju očekivane rezultate, onda je kriolipoliza nešto čemu treba da se okreneš i  nešto što treba da isprobaš.

Ovaj postupak se još zove i kriomodeliranje, dakle kriolipoliza i kriomodeliranje je jedan naziv za apsolutno isti postupak. Sam postupak, način i metodu uz naravno jasno objašnjenje zašto i kako funkcioniše kriolipoliza, dali su pre oko dve godine američki lekari Dieter Manstein i R.Rox Anderson.

Oni su tada na scenu lepote i zdravlja doneli nešto novo i potpuno revolucionarno.

Međutim, mnoge žene ne vole da eksperimentišu sa raznim tretmanima i kunu se u prirodu i njene izdanke. Nama je pisala Bojana, verna čitateljka i podelila svoje iskustvo i način na koji se rešila celulita po telu.

Kaže, da su njene NOGE LEPŠE NEGO IKADA BEZ GRAMA CELULITA.

Kako je Bojana uspela da se reši celulita sa tela, saznaj na ovom linku https://onaportal.com/ni-grama-celulita-vise-nemam-na-nogamaznam-da-isto-zelis-i-ti/

A sada hajde da saznamo detaljnije šta je tačno kriolipoliza i o kakvom tretmanu je reč.

kriolipoliza u salonu

Šta je i kako radi kriolipoliza?

Kriolipoliza je najnovija, nehiruška tehnika za uklanjanje lokalnih masnih naslaga. Zasnovana je na kontrolisanom hlađenju potkožnog masnog tkiva. 

Stvar je u tome što su masne ćelije, za razliku od ćelija kože, nestabilne i lako razgradljive na niskim temperaturama. Kada se masne ćelije ohlade, pokreće se proces njihove razgradnje.

Suština tehnike zasniva se na činjenici da ćelije kože lako tolerišu hlađenje i brzo se oporavljaju. Suprotno od njih, masne ćelije, nemaju zaštitne mehanizme protiv izlaganja hladnoći.

Ako se masno tkivo ohladi tada u ćelijama potkožnog masnog tkiva počinju nepovratni biohemijski procesi, koji dovode do njihovog prirodnog izumiranja. 

Taj proces izumiraja ćelija na niskim temperaturama naziva se apoptoza. Masna ćelija se raspada, a u tkivima nema znakova upale, što je odlična informacija.

Ovo tzv. nekro-zamrzvanje masnih ćelija se radi na kontrolisanim temperaturama. Masne ćelije odumiru, raspadaju se i izbacuju iz  organizma normalnim tokom metabolizma.

Kriolipoliza je, kao što smo spomenuli, revolucionarna metoda koja je proglašena glavnim revolucionarnim napretkom u poslednje dve godine na polju lepote i nege tela.

Kriolipolizu smatraju i zamenom za liposukciju, pa se zato naziva i liposukcija bez noža.

Kada uz sav trud i rad na sebi,  ti i dalje ne  možeš da se rešiš masnih naslaga tada na scenu stupa kriolipoliza i tada je ona pravo rešenje.

Može se primeniti na bilo kom delu tela na kojem postoji višak masnoće ili pak celulita:

Kako izgleda aparat za kriolipolizu?

Aparat za kriolipolizu radi po principu vakumskog uvlačenja onog dela tela koji je pod masnim naslagama. Osnovna funkcija aparata je novo oblikovanje onih delova tela kojima si nezadovoljna, tj. smanjivanje masnih ćelija u određenim regijama.

Dakle, aparat radi po principu vakuma sa nekro zamrzvanjem masnih ćelija. To znači da aparat toliko rashladi masnu ćeliju da se ona prosto rečeno smrzne i “umre”. Da uprostimo – aparat uništava i ubija masne naslage tako što ih zamrzne. 

Samim tim, ako se na taj način unište masne naslage razradiće se i celulit koji je ispunjavao medjućelijski  prostor i vrlo često bio vidljiv golim okom na tvom telu.

Kriolipoliza će umanjiti ili pak potpino uništiti i adipozni i vodeni celulit.

celulit baner

Na samom aparatu postoje nastavci tj. termodinmički vakumski aplikatori, odnosno velika i mala sonda. Sonde se prislanjaju na sam kritični deo tela. Aparat ima dva nastavka koja obuhvataju masne naslage.

Uz pomoć ovih aplikatora izoluje se samo i jedino željeni deo tela, tako da nemaš razloga da brineš da li će doći do oštećenja okolnog tkiva.

Senzori iz aplikatora koji prate temperaturu pokazuju stanje na samom ekranu tj. kućištu ovog aparata. Temperatura na kojoj počinje i traje odumiranje masne ćelije ide od -5 do -15. Samu temperaturu određuje i podešava sam terapeut.

Čitav tretman kriolipolize je potpuno bezbolan i prijatan. Vreme koje je potrebno za jedan tretman tj. jednu regiju je od 40-60 minuta. 

Odeš u salon legneš, opustiš se i masne naslage se tope dok ti slušaš muziku ili razgovaraš sa terapeutom. 

Veoma privlačna i dobra metoda, rekli bi mnogi.

Na koji način teče priprema za postupak kriolipolize?

Kada shvatiš da postoje masne naslage kojih ne možeš da se otarasiš ili kada jednostavno uvidiš da ima delova tela kojima nisi zadovoljna, a odabereš proces kriolipoloze onda je potrebno da znaš šta te to očekuje u salonima za tretmane kriolipolize.

Prvo, kada odeš u sam salon dobićeš formular tj. upitnik koji treba da popuniš.

Tretman je bezbolan, prijatan čak i opuštajući, ali je namenjen zdravim osobama. 

Tako da, ako na primer imaš problema sa bubrezima, a želiš da radiš tu regiju onda je obavezna konsultacija sa lekarom. Pored toga, ako na primer nisi zadovoljna svojim podbratkom, a imaš uvećanu štitnu žlezdu, obavezna je konsultacija sa lekarom, kako ne bi došlo do nekih nuspojava. 

Uz to ako si slučajno na nekoj ozbiljnoj terapiji lekovima, lekar mora biti obavešten i bez njegove dozvole nemoj počinjati sa postupkom kriolipolize.

Kriolipoliza je prvenstveno namenjena zdravim osobama ili onima koji bez obzira na neki zdravstveni problem imaju odobrenje od lekara.

U svakom slučaju mnogo bolje je biti na oprezu i konsultovati se sa lekarom nego odraditi nešto na svoju ruku pa se posle kajati. Kad ispuniš upitnik i ako nema nikakvih prepreka da se počne sa kriolipolizom, ideš na merenje.

Terapeut meri prvo tvoju kilažu, zatim se konsultujete oko kritičnog dela tela ili kritičnih delova tela, tačnije određujete šta treba da se radi.

Određuje se indeks tj. procenat masnih naslaga na označenom delu tela i nakon toga ide procena koliko tretmana ti je potrebno. 

Nakon upoznavnja sa postupkom kriolipolize i ako su ispunjeni svi uslovi, terapeut obeleži markerom deo tela koji će biti tretiran(obeležavanje se vrši tačkanjem površine koja se priprema za kriolipolizu).

Posle toga odlaziš u prostoriju u kojoj se nalazi aparat za kriolipolizu i tada započinje sam tretman.

Ako na primer treba da radiš celulit na stomaku, legneš na leđa i podigneš majcu. Terapeut će uzeti nešto što je slično vlažnim maramicama to je tzv. zašita membrana za zaštitu od hladnoće.

Ova membrana ima zadatak da učini postupak jop prijatnijim i da spreči bilo kakvo oštećenje tkiva. 

Same sonde idu preko ove membrane. U samom pakovanju gde se nalaze zaštitne membrane postoji i jedna mala kojom terapeut izbriše unutrašnjost sonde tj. onaj deo koji će “usisati kožu”.

Terapeut podesi temperaturu kojom će započeti smrzavanje, ti ležiš i bukvalno se opuštaš i odmaraš. Ti kao pacijent zbog zaštitne membrane koju ti terapeut stavi na deo tela koji se tretira tako da ti  ne osećaš tu hladnoću.

Mnogi ovo vreme dok traje tretman provedu uz muziku, dremajući ili čitajući.

Sam postupak je potpuno bezbolan, a ono što neki osete je:

 • blago uvlačenje kože koja se tretira
 • zatezanje
 • neznatno trnjenje

Ništa nije bolno, ali jednostavno osećaš da se nešto dešava.

šta je kriolipoliza

Prednosti i nedostaci kriolipolize

Ova metoda skidanja masnih naslaga je sve popularnija kako među muškarcima tako i među ženama.

Prednosti je mnogo:

 • bez muke treniranja i gladovanja skidaš salo i oblikuješ svoje telo
 • efikasna je i neinvazivna metoda
 • nema ožiljaka
 • nema anestezije
 • retultati su trajni i vidljivi
 • nema perioda oporavka
 • odmah nakon tretmana vraćaš se svakodnevnim aktivnostima i obavezama

Postoje i neke manje nuspojave koje ne treba da te iznenade ako do njih dođe,  a to su :

 • grčevi   na mestu gde je rađen tretman
 • pojačano crvenilo
 • peckanje kao rezultat hlađenja tog dela tela

Kriolipoliza cena

Čitava priča koja se tiče kriolipolize, zvuči primamljivo i prihvatljivo. Ono što se nameće kao pitanje kada se odlučiš za kriolipolizu je i koliko to zadovoljsto košta?

Cena je naravno različita i zavisi od regije koja se tretira i od toga koliko tretmana ćeš imati.

Koliko će tretmana tebi biti dovovljno zavisi od:

 • brzine tvog metabolizma
 • količine masnih naslaga
 • ishrane(postoji hrana koja ubrzava metabolizam)
 • od regije koja se tretira(regija stomaka je logično mnogo sporija od na primer regije podbratka, gde je masnih naslaga znatno manje a i površina je manja)
 • čvrstoće kože i tkiva

Nešto što možemo da uzmemo kao prosek je 1-4 tretmana. Razmaci između tretmana su od četiri do šest nedelja.

Cene koje se trenutno nude u salonima koji rade kriolipolizu su:

 • 1 zona a tu spada stomak ili podbradak je 17.000
 • 2 zona tj. zona struka ili obe nadlaktice je 22.000
 • 3 zona a tu spada stomak, struk i obe nadlaktice je 33.000
 • 4 zona,  tu se tretira struk i unutrašnja i spoljašnja strana butina je 42.000
 • 5 zona, stomak, struk i butine je 51.000
 • 6 zona nadlaktice, struk i spoljašnja strana butina je 61.000

Postoje saloni koji naplaćuju i neotkazivanje termina 24 časa unapred u visini od 4500-5000 dinara. Tako da je preporuka da dobro isplaniraš svoje vreme i javiš terapeutu ako je došlo do promene plana. Cene koje su navedene su za četiri posete terapeutu. 

Dakle ako radiš stomak ili podbradak i treba da odeš na četiri tretmana onda češ za jedan odlazak izdvojiti 4.250 dinara.

celulit baner

Kriolipoliza iskustva

O tome koliko je neki tretman dobar ili nije najbolje govore iskustva onih koji su probali. 

Hajde da saznamo!

Nataša je rešila da isproba kavitaciju i to da se reši sala na stomaku i celulita na butinama.

Koliko je ona zadovoljna, pročitaćeš iz prve ruke. 

Nataša:Za kriolipolizu sam čula od koleginice. Nisam imala šta da izgubim. Posle dugotrajnih dijeta i iscrpljujućih treninga, salo sa stomaka i butina nije se znatno smanjilo. Krenula sam na tremane.Imala sam preporuku za šest tretmana. Bukvalno sam uživala,legnem, slušam muziku a znala sam i da odremam. 

Posle tretmana znatno sam smanjila  obim i stomaka i butina. Samim tim moje telo je bilo mnogo privlačnije a ja sam bila mnogo zadovoljnija. Topla preporuka za sve one dame koje se dvoume da li da probaju ili ne, obavezno odradite  kriolipolizu, bićete spremne za leto i bićete mnogo zadovoljnije.”

Natašino iskustvo je pozitivno, da li je tako kod svih?

Tamara je išla na kriolipolizu ali kako sama kaže: “Lično nisam baš prezadovoljna kriolipolizom, ništa bez dobrih anticelulit masaža i prirodnih krema i gela za celulit koji pokreću cirkulaciju. Tek kada sam počela da kombinujem kriolipolizu sa anticelulit tretmanima uvidela sam napredak. Možete probati ali ne očekujte čudo.To je moje iskustvo. I dalje je gel za celulit koji hladi jedini način da se rešim celulita”

Definitivno je, da je za neke ovo idealno rešenje a za neke je samo odskočna daska za nešto dalje. Ili je ovo samo jedna od metoda koja tek udružena sa drugom daje pravi i dobar rezultat.

Sigurno je, da kod kriolipolize, dosta toga zavisi i od samog organizma. Definitivno je da će neko sa bržim metaboliznom i sa manjom količinom masnih naslaga u startu imati bolje i vidljivije rezultate.

I za kraj, nemoj da mešaš kriolipolizu i kavitaciju

Često se dešava da devojke pomešaju kriolipolizu i kavitaciju. Možda zato što je sličan naziv u pitanju. Sada si već dobro upoznata sa time  šta je i kako se izvodi i kako deluje kriolipoliza. 

Hajde da vidimo šta je kavitacija?

Kavitacija je takođe tretman uz pomoć kojeg se oslobađaš masnih naslaga. Postupak se izvodi tzv. sondom za kavitaciju.

Kada terapeut prelazi sondom preko dela tela koji tretira, stvara se blagi pritisak na masne ćelije.

Taj pritisak izaziva blage šupljine tj. kavitacije. Masna ćelija se pretvara u sitne kapljice. Tako razvodnjena masna ćelija se normalnim metaboličkim procesima izbacuje iz organizma(putem znoja ili putem mokraće).

Tretman je bezbolan, bez anestezije, ožiljaka ili nekih neprijatnosti. 

Slično kao i kod kriolipolize, dobijaš preporuku broja tretmana, odmah se vraćaš svakodnevnim aktivnostima i uživaš dok mašina radi za tebe.

Pritisak koji sonda stvara na tvom telu je veoma mali čak i za one sa 

niskim pragom bola. Dok kriolipoliza zamrzava masne ćelije, kavitacija ih razvodnjava.

Pored sličnog naziva i cilj do koga stižeš i jednom i drugom metodom je isti a to je oslobađanje upornih i dosadnim masnih naslaga tj. sala. 

Kako god, možeš probati i sama uvideti koliko je kriolipoliza dobra ili ne. Možeš se uvek odlučiti za biljni gel za celulit i rešiti se na potpuno prirodan način upornog celulita.

Za neke je kriolipoliza savršena i jedinstvena, za neke samo još jedan u nizu tretmana kojim su osrednje zadovoljne. Sve zavisi od očekivanja, upornosti i naravno kvaliteta kako tvoje kože tako i brzine tvog metabolizma.

Avatar

Jelena Drašković

Profesor srpskog jezika i književnosti.Volim da čitam i istražujem tuđe rukopise.Takođe gajim ljubav prema pisanju proznih tekstova. Pisanje mi predstavlja zadovoljstvo, ali i izazov.

Dodaj komentar

Klikni za komentar

Test