Naslovna » Imaš celulit po celom telu? Ove metode trajno ga eliminišu!
Telo

Imaš celulit po celom telu? Ove metode trajno ga eliminišu!

celulit po celom telu

Celulit po celom telu te zgrožava. Kako da ga zbrišeš sa svake tačke svoga tela i ovog leta konačno pokažeš svoje zategnuto i vitko telo. Prati sve savete.

Pomorandžina kora – zar nije baš ovo ono što ti ubije svaku želju za suncem, letom i lepim vremenom, kratkim haljinama i predivnom šortsu u kombinacija sa krop top majicom?

Upravo se terminom pomorandžina kora označava celulit po celom telu. I dosadan je baš zbog toga što može da se javi svuda. 

E sada, sigurno nije naziv ono što te iritira i bukvalno ubija u pojam već to što moraš da gledaš celulit po celom telu. Šta da uradiš?

Kako da rešiš taj uporan celulit po celom telu?

Koje preparate da koristiš, a da se što pre rešiš ove napasti? Kao i uvek, na pravom si mestu.

Baš ćemo pokušati da rešimo sve tvoje nedoumice u vezi sa celulitom i odgovorimo na sva tvoja pitanja, koja se, sigurna sam, sada vrte po tvojoj glavi.

Otkud baš celulit po celom telu?

Celulit se može javiti na različitim delovima tela, i to ne samo na nogama i zadnjici. Od ovog problema nisu izuzeti ni stomak, ruke, bokovi, zadnjica, a ima onih koju muku muče i sa celulitom na donjem delu leđa. 

Čak se javlja i na kolenima. Stvarno je neverovatno gde sve po telu možeš imati celulit.

Gde će se javiti na telu, najviše zavisi od uzročnika celulita.

Celulit po celom telu mogu imati i mlade i starije osobe, mršave i gojazne, čak i muškarci imaju celulit. Istina, celulit se po celom telu ređe javlja kod muškaraca, a za sve je kriv estrogen koji podstiče čuvanje masti. 

Drugi razlog je razlika u građi i izgledu vezivnog tkiva ispod kože kod muškaraca i žena.

Prostije objašnjeno, i muškarci mogu imati celulit po celom telu, ali je on manje vidljiv zahvaljujući proteinu koji proizvodi testosteron, a koji stvara gušće slojeve vezivnog tkiva ispod kože dok naš divni, ženski estrogen ima drugačije dejstvo. 

Ako na to dodaš lošu ishranu, slabije kretanje, usporen metabolizam i hormonske promene, celulit po celom telu postaje gotovo neizbežan.

A pročitaj sada ovo! Oduševiće te Tanjina priča.

Ona je jako dugo imala problem sa celulitom. Čak je probala i glinu, ali su kod nje rezultati izostali. Tražila je brzo rešenje! I našla je! 

Kako je Tanja uspela trajno da se reši celulita, saznaj na ovom linku  https://onaportal.com/kako-je-celulit-postao-moja-proslost/

E sad, sigurno ti zvuči zastrašujuće celulit po celom telu i potpuno neprivlačno, ali bez panike, molim!

Ono što je u svemu tome dobro je da upornošću i uz pomoć prirodnih preparata protiv celulita možeš uspešno da ga ublažiš.

Zato nemoj da očajavaš, nego smesti udobno svoju guzu u fotelju i zajedno sa nama otkrij kako da se što brže i efikasnije rešiš celulita po celom telu.

kako rešiti celulit po celom telu

Zašto se celulit javlja na određenim mestima?

Da bi ti bilo jasnije zašto se celulit pojavljuje baš na stomaku, ili baš na zadnjici, i naravno po celom telu, kratko ćemo se dotaći toga šta je celulit.

Celulit nastaje kada je koža koja prekriva određene masne slojeve povučena nadole ka dupljem tkivu. 

Na ovaj način se stvara neravna površina i to je ono što se dalje predstavlja kao celulit. Znači, gde će se i u kojoj meri pojaviti celulit na tvojoj koži, zavisi od toga gde ti je telo najviše skladištilo masti, kakva ti je distribucija vezivnog tkiva i mišićna konstrukcija.

Naravno na ovo dodajemo i to kakva ti je ishrana, koliko redovno praktikuješ vežbe za celulit, genetske predispozicije i starost, ali i brojne druge parametre. Koliko često koristiš gel za celulit, to je presudno.

Kod nekih žena veća količina masnih naslaga taloži se na stomaku.

Samim tim je veća verovatnoća za pojavu celulita na ovom delu tela.

Vrlo je slično i sa ostalim delovima tela, pa ti je sada nadamo se jasnije zašto se celulit javlja po celom telu.

Celulit na stomaku

Stomak je, bar što se celulita tiče, jako osetljivo područje na tvom telu. Pored zadnjice i nogu, ovo je definitivno jedno od najčešćih mesta gde naše telo može da skladišti masne naslage koje mogu prouzrokavti stvaranje celulita.

Pored klasičnih preduslova za nastanak celulita, stomak je dodatno izložen promenama tokom tvog života i to ga čini još osetljivijim.

Osim opštih faktora rizika za nastanak celulita na stomaku ono što predstavlja jedan od glavnih uzročnika jeste trudnoća. 

Usled trudnoće tvoje telo proizvodi veću količinu estrogena što i te kako pogoduje stvaranju celulita po celom telu. Zatim, žene u drugom stanju veoma često dobiju dosta na težini u kratkom vremenskom periodu što može da izazove nastanak celulita na stomaku tokom, ali i posle trudnoće.

Kako se rešiti celulita na stomaku?

Stručnjaci kažu da je prvi korak ka rešavanju ovog problema ishrana. Da bi se naše telo oslobodilo masti, neophodno je da rešavanje problema krene iznutra. 

Sigurno je da se celulita na stomaku nećeš rešiti preko noći, ali upornim radom će problem biti umanjen. Dakle – na prvom mestu je korigovanje ishrane za skidanje stomaka,

A zašto baš ishrane?

Upravo, jer je i ona imala veliki udeo u stvaranju celulita. 

Balans zdravih masti, ugljenih hidrata i proteina je neophodan ako želiš da se rešiš celulita po celom telu, ne samo na stomaku. Hrana, pravilna i redovna ishrana i dosta vode odnose primat nad vežbama. Vežbe su dakle dodatak.

Iako vežbanje nije primarno u rešavanju problema celulita po telu, ono je veoma važan dodatak u borbi protiv celulita. Za smanjenje, pa čak i uklanjanje celulita na stomaku odlični su treninzi visokog intenziteta.

Evo par primera treninga za mršavljenje koji su se odlično pokazali:

  • Ako si početnik, stručnjaci predlažu trening u kombinaciji šetnja – trčanje – sprint u trajanju od 45 minuta.
  • Možeš da probaš i kombinaciju hodanje – trčanje u trajanju od 60 minuta.
  • Vežbe koje se ciljano rade za oblikovanje stomaka radiš oko 7 minuta.

Tvoj trening ne mora da traje dva sata. Dovoljno je da uz korigovanje ishrane odabereš jedan od ponuđenih oblika treninga, a treninzi mogu biti kombinovani – recimo jedan dan primenjuješ princip hodanje – trčanje, a drugog dana radiš vežbe konkretno za stomak. 

Ovom procesu je odlično dodati kremu ili gel protiv celulita koji hladi.

Neka tvoj izbor budu preparati na bazi biljaka.

Odličan izbor u borbi protiv celulita po celom telu su ulje bršljana i divlji kesten, a preparat koji kombinuje ove dve magične biljke izvrsno je rešenje protiv celulita na svim delovima tela.

Celulit na zadnjici

Dobra cirkulacija krvi jedan je od preduslova zategnute kože bez celulita. Kako stariš cirkulacija se smanjuje i nije iznenađenje da se samim tim pojavljuje i celulit.

Osim toga, žensko telo podložno je brojnim hormonskim promenama kao što su ulazak u pubertet, trudnoća, a kasnije i menopauza. Naravno, kako stariš smanjuje se elastičnost tvoje kože, a ovo je naročito vidljivo na zadnjici.

Nastanku celulita na zadnjici naročito pogoduje slabija pokretljivost ovog dela tela.

Veliki deo vremena tokom dana sigurno provodiš sedeći. Jasno je da upravo takav položaj tvog tela smanjuje cirkulaciju i protok krvi u zadnjici i to omogućava lako stvaranje tvrdog celulita

Zaključićeš da je upravo najteže otarasiti se celulita sa ovog dela tvog tela. Naravno, postoje načini da se njegova količina smanji, ili bolje rečeno da se ublaži, jer je vrlo teško trajno se rešiti celulita na ovom delu telu. 

Ali, nemoj odustajati!

Stiže par saveta kako da efikasno ublažiš celulit na zadnjici ili bar da taj celulit na površini kože ukloniš. Da dodamo samo da celulit nije površinski problem; on ne postoji samo na površini tvoje kože, pa je vrlo teško u potpunosti ga ukloniti sa tela.

Kako ukloniti celulit na zadnjici?

Da bi se u što većoj meri rešila celulita na zadnjici neophodno je da smanjiš količinu šećera koju unosiš u organizam. Šećer se vezuje za masne ćelije i u njima se taloži.

Zbog povećane količine šećera, masne ćelije se uvećavaju i pojavljuju se udubljenja koja predstavljaju celulit. Umesto šećera okreni se voću koje neguje tvoju kožu, recimo lubenici.

Ona sadrži likopen – poznati antioksidans koji je odličan za tvoj celokupni kardiovaskularni sistem.

Još jedan dobar način da se oslobodiš celulita na zadnjici jeste anticelulit masaža. Možeš da je praktikuješ dok se tuširaš i to pomoću četke za tuširanje, a pozitivan efekat imaće nanošenje kreme ili gela na bazi bršljana i drugih prirodnih sastojaka nakon tuširanja. 

Kružnim pokretima kojima ćeš nanositi gel stimulisaćeš protok krvi i samim tim pozitivno uticati na uklanjanje celulita sa zadnjice. Ovo svakako može da primenjuješ u borbi protiv celulita po celom telu.

Osim šećera, ograniči i količinu soli koju unosiš u organizam.

Znamo svi da je so u određenim količinama neophodna našem organizmu, ti samo pazi da ne preteruješ i koristi himalajsku ili morsku so. So doprinosi zadržavanju tečnosti ,a to je dalje u tesnoj vezi sa dehidratacijom kože koja opet vodi ka celulitu.

Naravno – vežbe. Iako same po sebi nisu dovoljne da se rešiš celulita na zadnjici, neophodan su dodatak. Šetnja za vreme pauze za ručak je izvrsna u borbi protiv celulita na zadnjici.

Želiš da ga se oslobodiš? Želiš da zbrišeš celulit sa celog tela? Pokreni se!

Celulit na nogama – kako ga se rešiti?

Sa celulitom na nogama vrlo je slična situacija kao i sa celulitom na zadnjici.

Na šta se tačno misli?

Dok sediš ovaj deo tvog tela je pod pritiskom i krv ne cirkuliše kako bi trebalo. Ovo je naročito primetno na butinama, ali nisu čak ni kolena izuzeta. 

Uslovi za nastank celulita na butinama i nogama prilično su slični kao i na ostalim delovima tela: hormonski disbalans, stres, smanjena elastičnost kože, dehidratacija, loša hrana.

Mada, za ovaj deo tela pobedu ipak odnosi sedenje i smanjena pokretljivost tokom dana (naročito ako ti posao podrazumeva dugo sedenje).

Da bi se rešila celulita na nogama moraćeš da ustaneš i prodrmaš noge.

Znači, koriguješ ishranu i bacaš se na vežbe, a kao šlag na tortu dodaješ neki prirodni gel ili kremu protiv celulita koja će tvojoj novoj rutini dati neophodnu završnicu. Kardio vežbe su odlične protiv celulita na nogama, a to mogu biti i čučnjevi za celulit.

Ne moraš čak da budeš ni član neke teretane – možeš da vežbaš u prirodi.

Nije ti potrebno čak ni previše vremena, jer su istraživanja pokazala da su kraći, a intenzivni treninzi efikasniji u borbi protiv celulita po celom telu nego dugi, a manje intenzivni treninzi.

Za uklanjanje celulita dobro je trčanje, ali i plivanje topi celulit i vožnja bicikla takođe. Ne bi bilo loše da s vremena na vreme probaš kombinaciju sva tri oblika aktivnosti.

Još načina za uklanjanje celulita po celom telu

Brojna istraživanja pokazuju da nije tako jednostavno otarasiti se celulita. Ali, i ako je tako činjenica je da se upornim vežbanjem, zdravim načinom života i primenom prirodnih preparata na biljnoj bazi on i te kako smanjuje, odnosno postaje manje vidljiv.

Naravno, pored svega navedenog, postoje i brojni tretmani koji za cilj imaju da se redukuje celulit po celom telu.

Da vidimo koji ti mogu biti od pomoći!

Anticelulit masaža

Za celulit po celom telu masaže su odlične.

Super stvar je što možeš i sama da praktikuješ celulit masažu kod kuće i to uz pomoć nekog preparata protiv celulita. Međutim, uvek možeš da potražiš pomoć profesionalca, ako se baš ne snalaziš. Masaža deluje tako što pojačava cirkulaciju i limfnu drenažu.

Pojačanim protokom krvi iz tela se mogu osloboditi toksini koji poboljšavaju izgled tvoje kože. Time i celulit postaje manje vidljiv. 

Ovo nije trajno rešenje i mora se ponavljati, ali ne možemo reći da neće prijati tvojoj koži. Možeš uključiti u upotrebu i piling protiv celulita. Sjajna stvar.

Možeš koristiti kafu da skineš celulit ili limun i beli luk za celulit. Uf, mnogo je sastojaka.

celulit po celom telu lečenje

Laserski tretman protiv celulita

Neizostavni deo savremene medicine i kozmetologije je laser. Ne čudi onda što je sve češća njegova primena u borbi protiv celulita po celom telu.

Laser deluje tako što smanjuje količinu masnog tkiva na određenom delu telu, poboljšava cirkulaciju i vremenom čini da se nedostaci (udubljenja) na koži smanjuju.

Laserki tretmani nisu jeftini i neophodno je ponavljati ih u zavisnosti od veličine problema.

Terapija zvučnim talasima protiv celulita

Za celulit po celom telu zvučni talasi mogu biti tvoj izbor.

U novije vreme ovo je jedna od popularnijih metoda uklanjanja celulita. Ona se do sada pokazala kao jedna od najdelotvornijih u borbi protiv celulita po celom telu.

Kako ovaj tretman izgleda? Zvučni talasi uništavaju celulit i pojačavaju elastičnost kože. Ovaj tretman za uklanjanje celulita je postao veoma popularan i do sada nisu registrovana neželjena dejstva.

Subcizija

Ova metoda je delimično invazivnija, jer podrazumeva presecanje vezivnih vlakana posebnim iglama da bi se uklonio celulit.

U pitanju je jedna od najmodernijih metoda u borbi protiv celulita. Istraživanja kažu da se na ovaj način oslobađamo celulita u periodu od tri godine, ali se za sad sme primenjivati samo na područje butina i zadnjice.

Možeš probati i ove tretmane za celulit:

Mnoge devojke su probale pištolj protiv celulita, ili čak i crno vino za celulit. Šta god da primetiš da daje rezultate, ti koristi!

Bonus savet za kraj

Kao što ti uvek govorimo – lepa si i posebna baš takva kava jesi. Najbitnije je prihvatiti i voleti sebe sa svim manama i vrlinama.

Ako ti celulit po celom telu trenutno predstavlja veliki problem, saznala si iz teksta da se može rešiti. 

Promenom načina ishrane i redovnim vežbama učinićeš nešto dobro za celokupan organizam. 

U kombinaciji sa masažom pomoću nekog preparata na bazi recimo bršljana ili divljeg kestena pojačaćeš cirkulaciju. Usput, sve ovo zajedno pomoći će ti u borbi protiv celulita.

A ako se odlučiš, uvek možeš odraditi neki tretman u salonu, ali naravno samo uz savet stručnjaka. Ako ti celulit po celom telu predstavlja prepreku da budeš potpuno ispunjena onda još danas kreni u obračun sa njim!

Avatar

Jelena Mirković

Veliki sam zaljubljenik u jezike i knjige. Obožavam pisanje. Komunikativna sam i društvena osoba uvek raspoložena za osmeh, druženje i pisanje.

Dodaj komentar

Klikni za komentar

Test