Naslovna » Kako crno vino skida celulit?
Telo

Kako crno vino skida celulit?

crno vino skida celulit

Kako crno vino skida celulit, otkriću ti u tekstu. Saznaj kako sa lakoćom možeš da skineš celulit sa tela i uskočiš u svoj omiljeni kupaći kostim.

Ne traži dalje. Za tebe sam istražila ovu temu. Odgovor je… Da, itekako je moguće!

Pre svega, moraš malo da popustiš sebi. Zašto da se odrekneš baš svega, a celulit je tu pa je tu! U svakom slučaju, celulit je nažalost pošast sa kojom se muči oko 90 % žena. Čak i neki muškarci moraju da brinu o pomorandžinoj kori, mada mnogo ređe. Uzroci su različiti, od genetike do loše ishrane. 

Zato zaboravi na retuširane fotografije slavnih ličnosti. Ni one ne izgledaju tako bez fotošopa. Sipaj sebi čašu crnog vina i udobno se zavali. U ovom članku ću ti detaljno objasniti kako crno vina skida celulit.

Crno vino protiv celulita

Znam da ti zvuči nemoguće. Pisali smo o raznim metodama, a biće ih još. 🙂 Sećaš se – iskustva sa bršljanom u lečenju celulita, kafa protiv celulita, kako deluju alge protiv celulita, mazalice – obloge i melemi, čajevi , preparati i još mnogo toga. E pa na red je došlo i crno vino.

Ako piješ često crno vino verovatno ni ne slutiš da upravo crno vina skida celulit. Što je još bolje, to čini na razne načine. Tako da, čak iako nisi ljubiteljka crnog vina, možeš da iskoristiš njegovo moćno delovanje protiv celulita.

Ne veruješ mi? Samo probaj jedan od ovih načina skidanja i uveri se sama:

  • Ispijanje vina,
  • Masaža crnim vinom,
  • Obloge sa crnim vinom,
  • Kupke sa vinom.

Jesam li ti probudila zanimanje za dejstvo crnog vina protiv celulita? Odlično. Pročitaj ostatak teksta i saznaj zašto i kako crno vino uklanja celulit.

crno vino skida celulit

Crno vino skida celulit delujući iznutra

Crno vino je jedno od najpopularnijih alkoholnih pića. Bogata aroma očarava ljude vekovima. Pored bogatog ukusa, crno vino je i izuzetno zdravo.

Neke od tih prednosti vina su prevencija oštećenja i bolesti srca. Dodatno smanjuje rizik od nastanka od ugruška. Umiruje i upalu, a i povećava koncentraciju dobrog holesterola ( HDL), dok smanjuje koncentraciju lošeg (LDL) holesterola.

Nije nam čak ni potreban razlog za ispijanje čaše kvalitetnog, crnog vina. Ali ne škodi ako usput to crno vino ukloni celulit.

Bojana je devojka koja je dugo imala problem da se reši celulita. Kao i svaka devojka, pokušavala je na sve načine da se reši ove narandžine kore, ali ni jedan tretman nije davao efekta. A onda se rešenje pojavilo iznenada. Sada su njene NOGE LEPŠE NEGO IKADA BEZ GRAMA CELULITA.

Kako je Bojana uspela da se reši celulita sa tela, saznaj na ovom linku https://onaportal.com/ni-grama-celulita-vise-nemam-na-nogamaznam-da-isto-zelis-i-ti/

Sve u svemu, crno vino je sjajno za tvoje zdravlje. Ali, moraš ga piti umereno. Jer je crno vino ipak alkohol.

Kako ispijanje alkohola deluje na celulit?

Na pitanje da li alkohol izaziva i stvara celulit odgovor je da. Nažalost, da tako je. Alkohol pogoršava celulit na način na koji to radi šećer. Alkoholna pića su dodatne kalorije koje organizam mora ili da iskoristi ili da skladišti. 

Tvoje telo prerađuje alkohol. Nastali proizvodi su sjajno gorivo za ćelije. Ti proizvodi metabolizma alkohola će biti iskorišćeni za dobijanje energije umesto masti i ugljenih hidrata. Zbog toga će masti i ugljeni hidrati koje si unela hranom biti skladišteni u masnom tkivu. Dodatno, alkohol povećava nivo kortizola u krvi. Ovaj hormon stimuliše masne ćelije da skladište više masti.

Uh, baš sam nacrnila alkohol, iako on nije toliko strašan ako se umereno pije. Ali nemoj da odustaješ. Postoji sjajan razlog zašto ti preporučujem ispijanje crvenog vina protiv celulita.

Zašto i kako crveno vino uklanja celulit?

Crveno vino je bogato antioksidansima, poput flavonoida i resveratrola. Resveratrol je odgovoran za crvenu boju vina. Pored toga, resveratrol nudi još niz pogodnosti. On je glavni razlog zašto ispijanjem crvenog vina možeš da ukloniš celulit.

Ukoliko se duže boriš sa celulitom sasvim sam sigurna da si čula za kolagen. Ovaj protein je taj koji održava tvoju kožu zategnutom i hidriranom. Razgradnja kolagena je jedan od razloga zašto imaš celulit. Za njegovu razgradnju su odgovorna dva enzima.

Sada na scenu nastupa resveratrol. Ova supstanca blokira ova dva enzima. Na taj način se smanjuje razgradnja kolagena. I zato se smanjuje vidljivost celulita.

Još jedan razlog zašto imaš celulit je estrogen. Ovaj hormon takođe ubrzava razgradnju kolagena. Antioksidansi iz crvenog vina pomažu u smanjenju nivoa ovog hormona.

I kakva je presuda? 

Da li kada pijemo crno vino to poboljšava ili pogoršava celulit? 

Zapravo, to zavisi od količine vina koje popiješ. Umereno ispijanje crnog vina uklanja celulit. Dodatno, treba da se povede računa o sadržaju šećera u vinu. Da bi smanjila rizik zaberi crno vino sa manjim sadržajem šećera.

Crno vino skida celulit delujući spolja

Ukoliko ispijanje vina nije za tebe, postoji način da iskoristiš dobrobiti crvenog vina u borbi sa celulitom. Vino, kao i drugi proizvodi od grožđa su pravo osveženje u nezi kože. Vinska terapija uklanja mrtve ćelije kože i stimuliše mikrocirkulaciju. 

Grožđe, seme grožđa i vinova loza su izuzetno bogati antioksidansima. Naravno ni crveno vino ne zaostaje u sadržaju moćnih antioksidanasa. 

Opet na scenu stupa resveratrol. Ova supstanca umiruje upalu i poboljšavaje cirkulaciju. I kao što napisah gore, stimuliše sintezu kolagena.

Izbor vina za uklanjanje celulita

Pre nego što ti preporučim konkretne tretmane sa crvenim vinom koji pomažu protiv celulita, moram da ti pojasnim jednu stvar. A to je da nije svako crveno vino podjednako dobro. Takođe, izbor crvenog vina za uklanjanje celulita zavisi i od tipa kože.

Generalno, ako nemaš problema sa kožom, bilo koje crveno vino će ti odgovarati. Mada, bilo bi dobro da izabereš neko sa niskim procentom alkohola. Iako je koncentracija alkohola u vinu niska, može isušiti kožu.

 

Naročito pazi na procenat alkohola ako imaš suvu kožu. Dodatno, za suvu kožu izaberi neko crno vino sa visokim sadržajem šećera. Šećer će vezivati vodu i tako hidririrati kožu.

Iako je crno vino sjajno za celulit, zbog tanina koje sadrži može iritirati osetljivu kožu. Ako ipak želiš da isprobaš crno vino protiv celulita, postoji način.

Masaža crnim vinom za skidanje celulita

Neaktivnost je samo jedan od faktora koji doprinosi razvoju celulita. Zato se i preporučuju vežbe za skidanje celulita. Čak i mršavicama. 

Ako te zanima kako da skineš celulit vežbama, preporučujem ti naš članak o vežbama za celulit.

Drugi način kako da podstakneš ćelije na aktivnost je masaža. I u sluaju kada se primenjuje masaža, crno vino skida celulit! Ovo je pre svega bitno jer masažom podstičeš razbijanje masnog tkiva i limfnu drenažu. Takođe, masažom stimulišeš fibroblaste da sintetišu kolagen i elastin. Zato ti koža postaje zategnutija. Pisali smo i masaži.

Posle napornog dana, gotovo ništa ne može da pomogne više od opuštajuće masaže. Sigurna sam da znaš da masažom možeš razbiti celulit. Ubaci u ovu jednačinu i crno vino i i imaš sjajan završetak dugog dana.

Ako želiš da saznaš više pročitaj naš tekst o anticelulit masaži. Naravno, jako je bitno da savladaš pravilnu tehniku anticelulit masaže. Razlog tome je što preveliki pritisak može da te ostavi u modricama. Sa druge strane, preslab pritisak je nedelotvoran. 

Masaža sa crvenim vinom i aloe verom protiv celulita

Ova mešavina za masažu protiv celulita je idealna za suvu kožu jer ćrno vino će razbijati celulit. A aloe vera će hidrirati kožu. A evo kako da pripremiš sve.

Dve kašike gela od aloe vere pomešaj sa kašikom crnog vina. Nanesi smešu na kritične zone. Masiraj kožu oko 15 minuta. Potom se istuširaj.

 

Masaža crnim vinom, medom i morskom soli protiv celulita

I ova mešavina gde crno vino skida celulit je sjajna za suvu kožu. Med hidrira kožu, a morska so vrši piling. Postoje dva razloga zašto je piling efekat bitan. Prvi je zato što poboljšava efekte masaže. Drugi je to što uklanja mrtve ćelije kože. Tako omogućuje aktivnim supstancama iz crnog vina da prodru dublje. A ovako ćeš napraviti smešu za masažu.

Dve kašike meda pomešaj sa kašikom crnog vina. Dodaj kašiku morske soli. Sve dobro pomešaj i nanesi na zonu sa celulitom. Masiraj oko 15 minuta. Potom se istuširaj i nanesi losion ili mleko za telo.

Masaža sa crnim vinom, kafom i maslinovim uljem protiv celulita

Crno vino sa pomenutim sastojcima skida celulit na sledeći način. Kofein iz kafe razlaže masno tkivo. Takođe stimuliše cirkulaciju. Maslinovo ulje je bogato vitaminom E. Zbog toga smiruje upalu.

Pripremu smeše za masažu počni sa dve kašike maslinovog ulja u posudi. Dodaj kašiku do dve mlevene kafe. Cilj ti je da napraviš pastu. Potom dodaj kašiku vina. Ako si previše razredila pastu samo dodaj još malo kafe. Masiraj zone sa celulitom 15 minuta. Istuširaj se i nanesi losion za telo.

O tome kako skinuti celulit kafom možeš pročitati u sledećem tekstu o dejstvu kafe na celulit.

Obloge sa crnim vinom za uklanjanje celulita

Masaža je sjajna opcija, ali postoje momenti kad nije najbolji izbor. Za osetljivu kožu su bolje obloge, a i na taj način može da crno vino skida celulit. Tako ne rizikuješ iritaciju koja se može javiti. Dodatno, crno vino duže ostaje u kontaktu sa kožom. Tako mu daješ više vremena da ostvari svoje dejstvo.

Za zauzete žene, idealne su obloge sa crnim vinom. Isprobaj neku od ovih obloga dok radiš kućne poslove. Ili uživaj uz omiljeni roman dok obloga razbija celulit.

U jednom od naših prethodnih tekstova možeš da proitaš više i o drugim oblogama za celulit.

Obloga sa crnim vinom i nanom protiv celulita

Za ovu oblogu ti je potrebna čista krpa, šolja crnog vina i tri filter kesice čaja od nane.

Stavi crno vino u šerpu i stavi na šporet. Kad proključa, skloni šerpu sa šporeta i dodaj filter kesice. Kad se smeš ohladi, ukloni filter kesice. Potopi krpu u šerpu. Dobro je ocedi i stavi oko zona sa celulitom. Preko stavi prozirnu foliju da pričvrstiš krpu. Ostavi oblogu oko sat-dva. Potom je skloni i istuširaj se.

Nana sadrži mentol koji poboljšava cirkulaciju. Pravljenjem ovakve obloge poboljšavaš cirkulaciju, ali ne rizikuješ da trljanjem iziritiraš kožu. 

Obloga sa crnim vinom i ovsenim mlekom protiv celulita

Ovseno mleko je veoma specifično ali zdravo i zato je fenomenalno za osetljivu kožu. Umiruje upalu i iritaciju. Takođe, ima antioksidantno i protivupalno dejstvo.

Evo kako na ovaj nalin crno vino skida celulit i kako da pripremiš ovu oblogu.

Dve kašike ovsenog mleka pomešaj sa kašikom crnog vina. Potopi krpu u smešu. Potom oblogu stavi na zonu sa celulutom. Oko krpe stavi prozirnu foliju da pričvrstiš krpu. Nakon sat do dva se istuširaj.

 

Kupka sa crnim vinom za skidanje celulita

Najpopularniji vid vinoterapije su svakako vinske kupke. Zapravo u ovom slučju vinska kupka skida celulit.

Upravo su kupke u vinu jedna od tajni lepote egipatske kraljice Kleopatre. U modu ih je vratio francuski bračni par sredinom 90-ih. Sada širom Evrope i sveta postoje spa centri koji nude ove kupke često praćene masažom. Ali, naravno, ti možeš da napraviš kupku u kućnim uslovima.

Sve što ti je potrebno je flaša vina. Za još bolje efekte, možeš dodati šolju morske soli u kupku.

Sipaj vino ( i morsku so, ako želiš) u kadu sa vodom. Lezi u kadu i opusti se. Nakon 20 minuta se istuširaj. Obavezno nanesi mleko ili losion za telo. Posle kupke i tuširane dobro je da naneseš gel protiv celulita za duže i jače dejstvo.

U ovim slučaju crno vino skida celulit jer vinska kupka poboljšava cirkulaciju, a zatim i pomaže u borbi sa celulitom. Kao i svaka kupka, pomoći će ti u borbi sa stresom.

Ukolko nisi raspoložena za masažu samo uskoči u kadu i opusti se. Opet će dodato vino da odradi svu magiju.

Zaista, da li postoji lakši način za razbijanje celulita?

Vinsko ulje protiv celulita

Istražujući ovu temu sam otkrila da neke žene koriste vinsko ulje u borbi sa celulitom. U suštini, to je ulje semenki grožđa. Naziv “vinsko ulje” i delovanje protiv celulita itekako ima smisla.

Ulje semenki grožđa je gusto, ali i dalje tečne konzistencije. Bogato je revestralolom, kao i vitaminima C i E. Vitamin C je takođe odličan saveznik u borbi sa celulitom. Stimuliše sintezu kolagena, dok se vitamin E bori protiv slobodnih radikala.

Zato bih ti preporučila da koristiš vinsko ulje za masažu. Ili prosto – možeš ga naneti nakon vinske kupke, za još bolje rezultate u borbi sa celulitom.

 

Kako vinsko sirće skida celulita

Možda ti je palo na pamet da možeš koristiti vinsko sirće umesto crnog vina. To je donekle tačno. 

Vinsko sirće, poput crnog vina sadrži resverastrol. Zato bi mogao da pomogne u skidanju celulita. Ali, moraš biti oprezna. Vinsko sirće sadrži i vinsku i limunsku kiselinu. Ove kiseline će iritirati kožu.

Zato, ako želiš da koristiš vinsko sirće, moraš da ga razblažiš. Ja ti preporučujem da ga koristiš za kupke. Oko dve šolje vinskog sirćeta sipaj u kadu pune vode.

crno vino skida celulit

Evo kako crno vino skida celulit – iskustva

Već sam spomenula u delu sa kupkama da je crno vino odlično u uklanjanju celulita. I ne čudi da su sva iskustva pozitivna.

Jedna žena koristi ostatke vina i meša ih sa kokosovim uljem i šećerom. Tako dobija piling za lice, ali i za telo. Tvrdi da ovaj piling ima podmlađujuđi efekat. Ali joj takođe pomaže i sa celulitom.

Druga žena je rešila da  isproba vinske kupke. Uživala je u kupki kojoj je dodat pun bokal vina. Malo se bojala da će se napiti preko kože. Međutim, zaposleni su je uverili da to nije moguće. Nakon završene kupke je produžila na masažu. Na kraju je čak i zaspala. Kad se probudila, videla je da joj koža zategnuta. Za neki stvarni rezultat u borbi sa celulitom je svakako potrebno bar mesec dana.

Jedan od najslavnijih primera je NBA košarkaš Amare Stodemajer. Tokom slobodnih dana on voli da se opušta u vinskoj kupki. Tvrdi da mu ova kupka opušta mišiće i poboljšava cirkulaciju. Naravno, on se ne muči sa celulitom. Ali sve što poboljšava cirkulaciju pomaže uklanjanju celulita.

Za kraj, nadam se da sam te uverila u moć crnog vina. Naravno, idealno bi bilo da koristiš prirodni preparat za borbu protiv celulita. 

Sve metode sa crnim vinom koje sam ti predložila su odlična dopuna takvim preparatima. I ne zaboravi na pravilnu ishranu i vežbe. Ispoštuješ li sve ove smernice, ubrzo ćeš se diviti zategnutom telu, bez celulita.

A kakvo je tvoje iskustvo u borbi sa celulitom? Da li imaš neku preporuku da podeliš sa nama?

Piši nam u komentarima.

Avatar

Zorana Vuković

Dodaj komentar

Klikni za komentar

Test