Naslovna » Jedino anticelulit gel koji hladi brzo deluje!
Telo

Jedino anticelulit gel koji hladi brzo deluje!

anticelulit gel koji hladi

Anticelulit gel koji hladi je dizajniran tako da neguje tvoje telo i oslobađa te svakog grama celulita na telu. I najvažnije od svega, veoma brzo.

Želela bi da zaboraviš na celulit? Sanjaš o prelepoj koži bez celulita?

Ako i ti tražiš neki ultra super proizvod protiv celulita, na pravom si mestu. Odvoji malo vremena za sebe i pre odlaska u krevet ili ujutru nanesi anticelulit gel koji hladi. On vidljivo smanjuje celulit(i za deset dana), neguje kožu a bori se i protiv starenja. Nego, hajde da krenemo iz početka. Da li znaš šta je to uopšte anticelulit gel i kako on deluje?

Anticelulit gel koji hladi 

Anticelulit gel koji hladi je formulisan specijalno sa ciljem da smanji pojavu masnih naslaga ispod kože – celulita ili pomorandžine kore. Sastojci koji se nalaze u njemu deluju zajedno i bore se protiv celulita. Takođe, pomažu tvom telu da izbaci višak toksina i štetnih materija ili čak viška fluida ili vode.

Koža je nakon upotrebe gela mekana i negovana a ovakav proizvod je dostupan bez recepta. Nego, koji su to glavni sastojci u anticelulit gelu koji obavljaju ovaj fantastičan posao?

Anticelulit gel sastojci

Kako bi anticelulit gel bio ono što jeste, kvalitetan i efikasan, ključnu ulogu imaju upravo sastojci. Razni proizvođači koriste razne sastojke, ali jako čest sastojak u proizvodima protiv celulita je upravo dobro poznati kofein.

On povećava cirkulaciju krvi a deluje i kao diuretik. Šta to zapravo znači? To znači da kofein može uticati na sadržaj vode u masnim naslagama, što na kraju može smanjiti pojavu celulita. Poznato je, da kofein ume da prodire duboko u tkivo i time razgrađuje masne naslage.

Inače, kofein ima antioksidativna i protivupalna svojstva. Takođe, poznato je da kofein ima anti-age sposobnosti – pomaže održati kožu čvrstom i lepom. Utiče na proizvodnju kolagena i elastina u koži.

Takođe još jedan dosta čest sastojak u anticelulit gelovima je i dobro poznata ginkgo biloba. Ova biljka poboljšava cirkulaciju krvi i time se uspešno bori protiv celulita. Studije pokazuju da ova biljka ima sposobnost da poboljšava elastičnost kože, pa se često koristi kao anti-age komponenta u kremama, ali naravno i anticelulit tretmanima.

Znaš i sama da devojke vole da čuju za neko provereno sredstvo koje deluje protiv celulita. Ja ti predlažem da pročitaš iskustvo Bojane, koja se u roku od TRI NEDELJE REŠILA CELULIT SA TELA. Sada su njene NOGE LEPŠE NEGO IKADA BEZ GRAMA CELULITA.

Kako joj je to pošlo za rukom, saznaj na ovom linku https://onaportal.com/ni-grama-celulita-vise-nemam-na-nogamaznam-da-isto-zelis-i-ti/

Glicerin je još jedan dobro poznat sastojak u anticelulit gelovima ili kremama. On hidrira i hrani kožu, što je jako bitno ako želimo da sačuvamo lep izgled kože i kože bez dosadnog celulita.

Vitamin E je taj koji dovodi kožu do njenog optimalnog stanja – ima anti-age sposobnosti, hrani kožu a moćan je i antioksidant. Sigurno već znaš da je unošenje većih količina antioksidanata jako bitno za zdravlje ali i anticelulit borbu. Ako spadaš u osobe koje se već hrane zdravo i unose dovoljno voća i povrća, kreme i gelovi sa dodatkom vitamina C i E će ti sigurno pomoći.

Konjugovana linolna kiselina – CLA

Ova kiselina se uglavnom nalazi u mlečnim proizvodima i mesu. Međutim, studije pokazuju da utiče na sagorevanje masti u organizmu i to najviše tokom neke fizičke aktivnosti. Pomaže i u povećanju mišićne mase, i time utiče na eliminaciju celulita.

Zeleni čaj

Takođe moćan antioksidant koji utiče na sagorevanje kalorija. Često se nalazi i u gelovima protiv celulita. Ako si ljubitelj čajeva, preporučujem ti zeleni čaj za mršavljenje, a naravno potraži i gel sa zelenim čajom za dodatni efekat.

Maslačak

Bogat antioksidantima, sadrži kalijum i pomaže tvom telu da izbaci višak vode. Međutim, maslačak ima tu fantastičnu sposobnost da održava ravnotežu tečnosti u organizmu i ne dozvoljava izbacivanju i nekih drugih važnih hranljivih sastojaka.

Retinol je već nešto o čemu si sigurno pročitala da radi dobro za tvoju kožu. Postoji dosta kliničkih studija koje pokazuju efikasnost retinola kao sastojka u kremama ili gelovima. Retinol kao tretman protiv celulita najbolje deluje u koncentraciji o 0,3 % i to kada se nanosi dva puta dnevno. Povećava protok krvi i zadebljava dermis.

Anticelulit gel ne bi bio ono što jeste bez vitamina C. Upravo unošenje vitamina je od jako bitnog značaja za proizvodnju kolagena u koži. Inače, vitamin C ima protivupalna i antioksidativna svojstva.

Sigurno si negde pročitala i o fisetinu i frambionu. To su dva sastojka koja su dobijena iz jagoda i malina i pomažu u sagorevanju masti. Isto tako imaju protivupalnu i antioksidativnu sposobnost.

L-karnitin je aminokiselina koja se inače nalazi u ljudskom telu i pomaže u sagorevanju masti. Održava kožu čvrstom.

Zanimljivo je da alge protiv celulita Euglena Gracilis i žuti mak (Glaucium Flavum) u kombinaciji sa kofeinom smanjuju pojavu celulita i takođe mogu da se nađu u raznim anticelulit tretmanima.

Gotu kola (Centella Asiatica) se pokazalo da povećava protok krvi i omogućava bolju apsorpciju raznih hranljivih sastojaka.

Lista je sastojaka je naravno predugačka i mogli bi smo da pričamo o tome do sutra. Ovo su neki najpoznatiji i jako česti sastojci koji čine anticelulit gel.

anticelulit gel koji hladi

Kako deluje gel za celulit?

Ono što u stvari deluje protiv celulita jesu sastojci. To je ono što je najbitnije u jednom dobrom i kvalitetnom gelu za celulit. Ti sastojci mogu da budu razni a nabrojali smo one najpoznatije i najviše korišćene.

Neki sastojci, kao što je guarana izglađuju kožu i poboljšavaju cirkulaciju. Ostali hidriraju i neguju kožu, ili se bore protiv starenja.

Bitno je da aktivni sastojci u gelu za celulit obećavaju da će ciljati na celulit svojim sposobnostima. Razni ekstrakti biljaka sadrže visok nivo antioksidanata i vitamina i time čuvaju kožu mladom, čvrstom i zategnutom.

Anticelulit gel poboljšava cirkulaciju krvi a njegovi aktivni sastojci pospešuju sagorevanje masnih naslaga i onih grudvica koje vidimo kao pomorandžinu koru.

U zavisnosti od toga da li koristiš anticelulit gel sa efektom hlađenja ili zagrevanja, osetićeš osvežavajući efekat ili blago peckanje. U nastavku teksta ćemo više govoriti o tome šta je to anticelulit gel sa efektom hlađenja i zagrevanja i koja je razlika među njima.

Anticelulit gel sa efektom hlađenja

Anticelulit gel koji hladi je dizajniran tako da pokreće rad mišića i ojačava krvne sudove. Upravo time se omogućava eliminacija štetnih materija i toksina iz organizma a isto tako se stimuliše i limfa. Pošto ovakav gel daje efekat hlađenja, sprečava se pojava otoka, eventualnog crvenila ili upale.

Ubrzava se metabolizam a pomaže u sagorevanju masnih naslaga. Time što se telo oslobađa viška tečnosti, poboljšava se i cirkulacija što definitivno pomaže u borbi protiv celulita na stomaku ili bilo kom drugom delu tela.

Na svakom proizvodu bi trebalo da piše uputstvo za korišćenje. Upotreba anticelulit gela koji hladi nije ništa komplikovano. Uglavnom se gel nanosi tako, što se laganim pokretima umasira na problematična područja odozgo prema gore. Svaki gel može da se koristi samostalno i u kombinaciji sa bandažerima.

Ukoliko se anticelulit gel koristi sa bandažerima, onda treba da ih spiralno obmotaš i ukloniš nakon otprilike 30 minuta.

Jako važna prednost korišćenja anticelulit gela sa efektom hlađenja je u tome, što mogu da ga koriste i osobe sa venama i kapilarima jer ne izaziva crvenilo i peckanje. Kapilari se ne šire kao kad se nanosi gel sa efektom zagrevanja.

Anticelulit gel koji hladi može da sadrži i: ekstrakt nevena, bršljana, koprive, destilat hamamelisa, eterično ulje čempresa itd. U zavisnosti od proizvođača varira i lista aktivnih sastojaka.

 

Razlika između anticelulit gela koji greje i anticelulit gela koji hladi

Danas već postoji jako puno proizvoda koji obećavaju sigurnu borbu protiv celulita. Ipak, anticelulit gel je ostao omiljen kod žena, jer nudi jednostavnu primenu a daje dobre rezultate i to za veoma kratko vreme. Sada već znaš da postoje anticelulit gelovi koji nude efekat hlađenja ili zagrevanja. Ali, da li znaš koja je razlika među njima? Da li su to sastojci ili nešto drugo? Pročitaj dalje u tekstu i saznaj sve o anticelulit gelu koji hladi i greje.

 

Anticelulit gel koji greje

Anticelulit gel koji greje bogat je sastojcima koji utiču na zagrevanje kože. Uglavnom se koriste sastojci poput silicijum dioksida, dimetikona, glicerina i magnezijum sulfata (epsomit). Takođe može da sarži i kofein, gotu kolu (Centella asiatica) ili čak alge (Laminaria algae). Svi sastojci deluju tako što intenzivno utiču na sagorevanje masti i time smanjuju pojavu celulita. Uz to, oni duboko hidriraju i umiruju kožu i jačaju njenu strukturu.

Gel koji greje je proizvod za negu kože koji zagreva kožu kada dođe u kontakt sa njom. Osobe koje imaju osetljivu kožu ili problem sa kapilarima i proširenim venama, ne bi trebalo da koriste ovakav proizvod.

Anticelulit gel koji greje sadrži, kao što smo rekli, posebne sastojke koji u stvari pokreću hemijsku reakciju kada dođu u kontakt sa kožom. Jako čest sastojak u ovakvim proizvodima može da bude i zeolit – prirodni mineral.

Glavna prednost korišćenja anticelulit gela koji zagreva je ta, što se pojačava cirkulacija krvi.

Toplota utiče na krve sudove, one se šire, povećava se količina krvi koja prolazi kroz telo. Krv je ta koja nosi kiseonik i hranljive materije u razne delove tela, pa tako i u kožu. Time što se povećava cirkulacija krvi, koža može da primi veću količinu tih hranljivih sastojaka i kiseonika. Na taj način, koža će biti zdravija i lepša.

Anticelulit gel koji hladi

E sad gel koji zagreva, ali previše toplote na tvojoj koži može dovesti do upale ili crvenila. Zato je tu anticelulit gel koji hladi, koji osvežava kožu.

Sastojci koji daju efekat hlađenja su najčešće:

Menta – ona sadrži mentol, koji ne samo da hladi već i osvežava kožu. Ima protivupalne osobine.

Aloe vera – ima sposobnost da smanji osećaj toplote na koži. Često se koristi protiv opekotina i kao sredstvo posle sunčanja.

Krastavac – smiruje i rashlađuje kožu, ali isto tako i hidrira pošto sadrži veliku količinu vode.

Jogurt – često se koristi kao sredstvo za hlađenje

anticelulit gel koji hladi

Najbolji anticelulit gel

Ako još uvek nisi sigurna kako da pobediš celulit anticelulit gel koji hladi je pravi izbor za tebe. Napravila sam ti listu proverenih i kvalitetnih proizvoda tako da nemoj previše da razmišljaš i izaberi neki od njih.

Celuleks 

Prirodni domaći anticelulit gel na biljnoj bazi koji se efikasno bori protiv celulita. Takođe, ovaj anticelulit gel smanjuje i vidljivost strija. Sadrži prirodne sastojke poput:

Tinkture bršljana (Hedera helix)

Divljeg kestena (Aesculus hippocastanum)

Arnike (Arnica montana)

Hrastove kore (Quercus cortex)

Koža je već nakon dve nedelje korišćenja gela mekanija i glatkija. Smanjuje se vidljivost pomorandžine kore i crvenih strija. 

Još jedna prednost je što ga slobodno možeš koristiti svakodnevno, najbolje uveče pre spavanja, a nakon tuširanja, kada je tvoja koža čista i pripremljena. Na taj način ubrzo ćeš primetiti pozitivne rezultate. 

Dr Kraut Milano – gel za zatezanje kože sa efektom hlađenja

Ovaj gel može da se koristi samostalno ili uz primenu bandažiranja. Aktivne sastojke koje ga čine tako dobrim jesu:

Pantenol – neguje i hidrira kožu

Mentol – ublažava otoke

Ovaj gel sa efektom hlađenja nije potrebno ispirati sa kože. Ako tražiš prirodnu kozmetiku, ovo je proizvod za tebe jer ne sadrži parabene, silikone ili alkohol.

Ideal figure – modelirajući anticelulit gel koji hladi

Proizvod brenda Belita&Vitex koji sadrži bogatu formulu sa aktivnim sastojcima koji efikasno doprinose bržem sagorevanju masnih naslaga. Vraćaju koži elastičnost i glatkoću. Ovaj anticelulit gel sadrži:

Ekstrakt zelene kafe – utiče na poboljšanje stanja kože

Mentol – hladi i osvežava

Gel se koristi tako što se problematične delove tela zamotaju streč folijom. To se drži na koži oko 50 minuta a zatim se ispere vodom. Koristi se maksimalno 3 puta nedeljno.

Eveline – slim extreme

Gel sa efektom hlađenja koji učvršćuje kožu i efikasno se bori protiv tvrdog celulita. Ne mora da se ispire, a koristi se na svaka 3-5 dana. Sadrži sledeće aktivne komponente:

HD bodyfit – sa efektom učvršćivanja

Pro- sveltyl – smanjuje masne naslage

Phytosonic – smanjuje debljinu masnih naslaga

Tražiš jednostavno ali efikasno rešenje protiv celulita? Preporučujem ti anticelulit gel koji hladi. Naravno, i običan anticelulit gel je isto tako efikasan. Negde preporučuju koristiti anticelulit gel koji greje u kombinaciji sa gelom koji hladi, za najbolje rezultate. Koristi ga svakodnevno, temeljno ga umasiraj na područja zahvaćena celulitom.

Unosi dovoljno tečnosti, hrani se zdravo, bavi se nekom fizičkom aktivnošću i celulit će sigurno polako ali istinito nestajati.

Da li si probala anticelulit gel koji hladi?

Koji je tvoj omiljeni gel protiv celulita?

Podeli sa nama tvoje iskustvo.

Avatar

Ksenija Lončar

Volim da pišem o lepoti. Lepoti žene. Sve počinje od nege, a to su teme o zdravoj kosi, telu bez celulita, bez bora na licu i upornih bubuljica.

Dodaj komentar

Klikni za komentar

Test