Naslovna » Možeš li izbeći strije u trudnoći? Evo šta kažu stručnjaci!
Telo

Možeš li izbeći strije u trudnoći? Evo šta kažu stručnjaci!

strije u trudnoći

Saznaj kako da sprečiš strije u trudnoći uz ove proverene savete i tretmane. Otkrij najbolje prirodne metode i proizvode za glatku i zdravu kožu.

Strije su gotovo neizbežan deo trudnoće za mnoge buduće mame. Dok sa radošću iščekuješ dolazak bebe, tvoja koža prolazi kroz dramatične promene. Možda si već primetila tanke, crvenkaste ili ljubičaste linije koje se pojavljuju na stomaku, grudima, butinama ili kukovima. Ove linije, poznate kao strije, mogu delovati zastrašujuće, ali ne brini – nisi sama.

Strije nastaju zbog naglog rastezanja kože usled rasta bebe i dobijanja težine. Hormonalne promene takođe igraju veliku ulogu, jer utiču na elastičnost tvoje kože.

Dok se tvoje telo širi kako bi napravilo mesta za bebu, elastična vlakna u koži se istežu i ponekad pucaju, što rezultira strijama.

Bez obzira na to koliko su česte, postoje načini da ih smanjiš i da se osećaš bolje u svojoj koži tokom ovog posebnog perioda. Da ne pričamo da ima načina da do njih i ne dođe, ako počneš da deluješ na vreme.

Hajde da zajedno otkrijemo kako možeš da neguješ svoju kožu i sprečiš pojavu strija u trudnoći.

Šta su strije uopšte?

 

Strije su tanke linije ili trake koje se pojavljuju na površini kože kada se ona naglo rasteže. U suštini, strije su mali ožiljci koji nastaju usled pucanja elastičnih vlakana u koži.

Često se pojavljuju kao crvenkaste, ljubičaste ili ružičaste linije koje vremenom blede u srebrnkasto-belu boju.

Strije mogu izgledati različito u zavisnosti od tvoje boje kože i faze u kojoj se nalaze. U početku su obično crvene ili ljubičaste, a zatim postaju srebrnkasto-bele.

Mogu biti tankih ili širokih traka, a najčešće se javljaju na stomaku, grudima, butinama, kukovima i zadnjici. Njihov izgled može biti nepravilnog oblika i često se mogu osetiti pod prstima kao blago udubljenje na koži.

Aleksandru je užasavala pomisao da bi mogla da ima strije na stomaku, zato je tražila i našla način da ih spreči. Iako je imala ogroman stomak, strije joj se nisu pojavile. Šta je koristila i kako joj je pošlo za rukom? Saznajte iz njene lične priče koja je na ovom linku: https://onaportal.com/kako-sam-se-resila-strija-tokom-trudnoce-bez-ikakvih-napora/

Uzroci strija u trudnoći

 

Evo zašto je telo tokom drugog stanja sklonije nastanku strija.

Hormonske promene

 

Tokom trudnoće, tvoje telo prolazi kroz mnoge hormonalne promene koje mogu uticati na kožu. Jedan od ključnih hormona je kortizol, koji proizvode nadbubrežne žlezde. Kortizol smanjuje elastičnost kože, čineći je podložnijom pucanju kada se brzo rasteže. Pored kortizola, hormoni kao što su estrogen i progesteron takođe doprinose promenama u strukturi kože. Oni mogu uticati na proizvodnju kolagena i elastina, proteina koji su ključni za održavanje elastičnosti i čvrstoće kože.

Brzo rastezanje kože

 

Tvoja koža se prirodno rasteže kako bi napravila mesta za rastuću bebu, ali kada se rasteže previše brzo, to može dovesti do oštećenja unutrašnjih slojeva kože. Brzo dobijanje težine tokom trudnoće, posebno u drugom i trećem tromesečju, može izazvati pucanje elastičnih vlakana u dermisu, što rezultira strijama. Ovo je posebno izraženo na mestima gde je koža najviše pod pritiskom, kao što su stomak, grudi, butine i kukovi.

Nedostatak kolagena i elastina

 

Kolagen i elastin su ključni proteini koji održavaju strukturu i elastičnost kože. Kolagen daje koži čvrstoću, dok elastin omogućava koži da se rasteže i vraća u prvobitni oblik. Tokom trudnoće, tvoje telo možda neće moći da proizvede dovoljno ovih proteina kako bi pratilo naglo rastezanje kože. Nedostatak kolagena i elastina slabi kožu, čineći je sklonijom nastanku strija kada se isteže.

Početak strija u trudnoći: Kada se najčešće javljaju prvi znaci?

 

Prvi znaci strija obično se javljaju u drugom tromesečju trudnoće, između 13. i 26. nedelje. Međutim, to može varirati od žene do žene. Strije se često prvo pojavljuju kao crvenkaste ili ljubičaste linije, koje mogu izazvati blagi svrab ili nelagodnost. Kako trudnoća napreduje, ove linije postaju sve vidljivije i mogu se širiti i produbljivati.

 

strije tokom drugog stanja

 

Dakle, ako primetiš prve znake strija, važno je odmah početi sa preventivnim merama, kao što su redovno hidriranje kože, korišćenje specijalizovanih krema i ulja, i održavanje zdrave ishrane bogate vitaminima i mineralima koji pomažu u održavanju elastičnosti kože.

Razumevanje ovih uzroka može ti pomoći da preduzmeš odgovarajuće korake za prevenciju i tretman strija tokom trudnoće, čineći ovaj period što prijatnijim i bezbrižnijim.

Gde se javljaju strije u trudnoći?

 

Strije se tokom trudnoće mogu pojaviti na različitim delovima tela, uglavnom na onim mestima gde koža doživljava najviše rastezanja zbog rasta bebe i dobijanja težine.

Evo najčešćih područja gde se strije javljaju:

 • Stomak: Ovo je najčešće mesto gde se strije pojavljuju, s obzirom na to da stomak najviše raste tokom trudnoće kako beba raste.
 • Grudi: Grudi se tokom trudnoće povećavaju zbog pripreme tela za dojenje, što može dovesti do pucanja elastičnih vlakana u koži.
 • Butine: Dobijanje težine može uticati na butine, stvarajući dodatni pritisak na kožu i uzrokujući strije.
 • Kukovi: Kukovi se šire kako bi se prilagodili rastući plod i pripremili za porođaj, što može rezultirati strijama.
 • Zadnjica: Kao i butine, zadnjica može doživeti dodatni pritisak i rastezanje kože usled povećanja telesne težine.

Razumevanje gde se strije najčešće javljaju može ti pomoći da fokusiraš svoju preventivnu negu na ta područja, koristeći hidratantne kreme, ulja i druge proizvode kako bi održala elastičnost i zdravlje svoje kože tokom trudnoće.

Kako sprečiti strije u trudnoći

 

Prevencija strija u trudnoći zahteva doslednu negu kože i održavanje zdravih navika. Evo nekoliko efikasnih saveta koji ti mogu pomoći da sprečiš nastanak strija:

Hidratacija kože

 

Jedan od najvažnijih koraka u prevenciji strija je održavanje kože hidriranom. Redovno nanosi hidratantne kreme i losione kako bi koža bila mekana i elastična. Hidratacija pomaže koži da se bolje rasteže i smanjuje rizik od pucanja elastičnih vlakana. Pored toga, pijenje dovoljno vode tokom dana održava kožu hidriranom iznutra, što je jednako važno kao i spoljašnja nega.

Pravilna ishrana

 

Zdrava ishrana igra ključnu ulogu u održavanju elastičnosti kože. Unosi namirnice bogate vitaminima C i E, cinkom i silicijumom, jer ovi nutrijenti pomažu u proizvodnji kolagena i elastina. Uključi u ishranu puno voća, povrća, orašastih plodova, semena i ribe. Omega-3 masne kiseline, koje se nalaze u ribi i lanenom semenu, takođe doprinose zdravlju kože.

Redovno vežbanje

 

Vežbanje poboljšava cirkulaciju, što doprinosi boljoj ishrani kože i njenoj elastičnosti. Redovna fizička aktivnost može pomoći u održavanju zdrave težine i smanjenju rizika od brzog dobijanja kilograma, što je jedan od uzroka nastanka strija. Prenatalne vežbe, poput joge ili plivanja, su odličan izbor jer su blage i bezbedne za trudnice.

Korišćenje krema i ulja

 

Upotreba specijalizovanih krema i ulja može značajno pomoći u prevenciji strija.

Biraj proizvode koji sadrže sastojke kao što su hijaluronska kiselina, kolagen, elastin, vitamin E, i prirodna ulja.

Ove kreme i ulja treba nanositi dva puta dnevno, posebno na područja koja su najpodložnija strijama, kao što su stomak, grudi, butine i kukovi.

Da bi sprečila strije, važno je početi sa negom kože već od početka trudnoće. Kombinuj sve navedene metode za najbolje rezultate:

 • Hidriraj kožu redovno.
 • Prati uravnoteženu ishranu bogatu potrebnim nutrijentima.
 • Uključi blage vežbe u svoju dnevnu rutinu.
 • Koristi kreme i ulja koje pomažu u održavanju elastičnosti kože.

Uvođenjem ovih navika u svoju svakodnevicu, možeš značajno smanjiti rizik od nastanka strija i održati svoju kožu zdravom i elastičnom tokom trudnoće

Najbolji sastojci za prevenciju strija u trudnoći

 

Kada je reč o prevenciji strija tokom trudnoće, izbor pravih proizvoda može napraviti veliku razliku. Korišćenje odgovarajućih krema i ulja može pomoći tvojoj koži da ostane hidrirana, elastična i otpornija na pucanje. Evo pregleda najboljih sastojaka koji su se pokazali efikasnim u borbi protiv strija.

Shea buter

 

Shea buter je prirodni hidratantni agens bogat vitaminima A, E i F. Njegova kremasta tekstura lako se upija u kožu, pružajući duboku hidrataciju. Shea buter pomaže u regeneraciji kože i poboljšava njenu elastičnost, što ga čini idealnim za prevenciju strija.

Kokosovo ulje

 

Kokosovo ulje je još jedan odličan prirodni proizvod za negu kože tokom trudnoće. Bogato je masnim kiselinama i vitaminom E, koji hrane i hidriraju kožu. Redovna upotreba kokosovog ulja može pomoći u smanjenju upala i poboljšanju elastičnosti kože.

Maslinovo ulje

 

Maslinovo ulje je poznato po svojim hidratantnim svojstvima i bogatstvu antioksidanata. Sadrži vitamin E koji pomaže u obnavljanju kože i održavanju njene elastičnosti. Redovno masiranje kože maslinovim uljem može značajno smanjiti rizik od nastanka strija.

Vazelin za strije u trudnoći

 

Vazelin je poznat po svojim izuzetnim hidratantnim svojstvima i često se koristi za prevenciju strija tokom trudnoće. Ovaj gusti, mastan preparat stvara zaštitni sloj na koži koji pomaže u zadržavanju vlage, čime se poboljšava elastičnost kože. Redovno nanošenje vazelina na područja koja su sklona strijama, poput stomaka, grudi, butina i kukova, može pomoći u smanjenju rizika od pucanja elastičnih vlakana u koži. Najbolje je nanositi vazelin odmah nakon tuširanja, kada je koža još uvek vlažna, kako bi se maksimalno iskoristila njegova hidratantna svojstva.

Kantarionovo ulje za strije u trudnoći

 

Kantarionovo ulje poznato i kao ulje gospine trave, ima izvanredna regenerativna svojstva koja mogu pomoći u tretmanu strija tokom trudnoće. Ovo ulje je bogato antioksidansima i poseduje antiinflamatorne osobine, što ga čini idealnim za smirivanje i obnovu oštećene kože. Kantarionovo ulje može pomoći u smanjenju crvenila i iritacije povezanih sa ranim strijama, kao i u poboljšanju elastičnosti kože. Nanesite nekoliko kapi kantarionovog ulja direktno na strije i masirajte ga u kožu blagim, kružnim pokretima. Redovna upotreba ovog prirodnog ulja može značajno poboljšati izgled strija i doprineti zdravlju kože tokom trudnoće.

Specijalizovane kreme za strije u trudnoći kao najbolji izbor

 

Postoji mnogo specijalizovanih krema koje su formulisane posebno za prevenciju strija tokom trudnoće. Neki od najpopularnijih proizvoda uključuju:

 • Dr Pilar: Krema sa bogatim hidratantnim svojstvima i prirodnim sastojcima koji pomažu u održavanju elastičnosti kože.
 • Bio-Oil: Sadrži kombinaciju biljnih ekstrakata i vitamina koji poboljšavaju izgled kože i smanjuju vidljivost strija.
 • Mustela: Posebno formulisana za trudnice, ovaa krema pomaže u hidrataciji i elastičnosti kože.
 • Eucerin: Krema sa dokazanim dejstvom u poboljšanju elastičnosti kože i smanjenju strija.

Pavlovićeva mast za strije u trudnoći

 

Pavlovićeva mast je tradicionalni proizvod poznat po svojim regenerativnim i zaštitnim svojstvima koji se koristi kao krema za pelensku regiju.  Iako se najčešće koristi za negu bebine kože, mnoge trudnice je koriste za prevenciju strija zbog njegovih hidratantnih svojstava. Mast stvara zaštitni sloj na koži, zadržavajući vlagu i povećavajući njenu elastičnost.11

Kombinacijom ovih proizvoda, možeš pomoći svojoj koži da ostane zdrava, hidrirana i elastična tokom trudnoće, smanjujući rizik od pojave strija. Odaberi proizvode koji ti najviše odgovaraju i redovno ih koristi za najbolje rezultate

Prirodni lekovi za strije

 

Prirodni preparati protiv strija u trudnoći mogu biti izuzetno efikasni u smanjenju vidljivosti i prevenciji novih strija. Korišćenjem prirodnih sastojaka, možeš negovati svoju kožu bez rizika od štetnih hemikalija. Evo nekoliko najboljih prirodnih lekova koji ti mogu pomoći:

Vitamin E ulje

 

Vitamin E je poznat po svojim snažnim antioksidativnim svojstvima koja pomažu u zaštiti i regeneraciji kože. Ulje vitamina E može duboko penetrirati u kožu, poboljšavajući njenu elastičnost i hidriranost. Redovna primena ovog ulja može pomoći u smanjenju vidljivosti postojećih strija i prevenciji novih. Nanesi nekoliko kapi vitamina E ulja direktno na strije i nežno masirajte kružnim pokretima dok se potpuno ne upije.

Aloe vera

 

Aloe vera je biljka poznata po svojim lekovitim i umirujućim svojstvima. Gel aloe vere je bogat hranljivim materijama koje pomažu u regeneraciji kože i poboljšanju njene elastičnosti. Redovno korišćenje aloe vera gela može pomoći u smanjenju crvenila i iritacije povezane sa strijama, čineći ih manje vidljivim. Nanesite svež gel aloe vere direktno na zahvaćena područja i ostavi da deluje 20-30 minuta pre nego što ga isperete mlakom vodom.

Ovi prirodni lekovi su jednostavni za upotrebu i mogu pružiti značajne rezultate u prevenciji i tretmanu strija tokom trudnoće. Isprobaj ih i pronađi onaj koji ti najbolje odgovara.

Zašto je krema za strije namenjena trudnicama najbolje rešenje za ovaj problem?

 

Korišćenje specijalizovane kreme za strije, posebno one namenjene trudnicama, može biti mnogo efikasnije i praktičnije rešenje u odnosu na DIY varijante poput maslinovog ili kokosovog ulja.

 

rešenje za strije u trudnoći

 

Evo nekoliko razloga zašto treba da razmotriš korišćenje kreme za strije:

Snažna i dokazana formulacija

Krema za strije sadrži pažljivo odabrane sastojke koji su dokazano efikasni u prevenciji i tretmanu strija. Za razliku od jednostavnih ulja, ova krema koristi kompleksnu mešavinu sastojaka koji pružaju sveobuhvatnu negu kože.

 • Kokosovo, maslinovo i ricinusovo ulje: Ova biljna ulja obiluju masnim kiselinama, vitaminima i mineralima koji savršeno hrane kožu i čuvaju njenu vlažnost, pružajući vrhunsku negu za kožu pod stresom.
 • Ši buter: Bogat vitaminima i masnim kiselinama, ši buter umiruje, omekšava i pruža prirodnu zaštitu koži, čineći je elastičnom i otpornom na pucanje.
 • Aloe vera: Sa svojim bogatstvom vitamina, minerala i antioksidanata, aloe vera čuva vlažnost, umiruje i revitalizuje kožu, pružajući zaštitu od štetnih spoljašnjih uticaja.
 • Hijaluronska kiselina: Ovaj moćni humektans vezuje vodu za kožu, održava njenu čvrstinu, glatkoću i gipkost.
 • Alantoin: Poznat po svojim regenerativnim svojstvima, alantoin umiruje kožu i pomaže u njenom obnavljanju, pružajući nežno meku i zdravu kožu.
 • D-pantenol: Provitamin B5 umiruje iritacije, jača i obnavlja kožu.
 • Vitamin E: Snažan antioksidans koji štiti kožu, održava njenu vlažnost i revitalizuje je nakon dejstva iritanasa.

Višestruka zaštita i obnavljanje kože

 

Za razliku od jednostavnih ulja koja pružaju samo hidrataciju, krema kombinuje hidrataciju sa regenerativnim i zaštitnim svojstvima. Hijaluronska kiselina, alantoin i D-pantenol rade zajedno kako bi poboljšali elastičnost kože, umirili iritacije i ubrzali proces obnavljanja kože.

Praktičnost i lakoća upotrebe

 

Krema je formulisana tako da se brzo upija, ne ostavljajući masne tragove, što je čini praktičnijom za svakodnevnu upotrebu u poređenju sa DIY uljima. Možeš je naneti ujutro i uveče bez brige o masnim flekama na odeći.

Ako tražiš efikasno i sigurno rešenje za prevenciju i tretman strija tokom trudnoće, Dr. Pilar krema je odličan izbor. Zahvaljujući svojoj naprednoj formuli i pažljivo odabranim sastojcima, ova krema pruža sve što ti je potrebno za negu kože tokom ovog posebnog perioda.

Redovno korišćenje Dr. Pilar kreme pomoći će ti da održiš kožu zdravom, elastičnom i lepom, smanjujući rizik od pojave strija i pomažući u tretmanu postojećih.

Medicinski tretmani za strije u trudnoći – da ili ne?

 

Tokom trudnoće, većina medicinskih tretmana za strije, uključujući lasersku terapiju, mikronidling i hemijski piling, nije preporučljiva.

To je zbog potencijalnih rizika za trudnicu i bebu, kao i zbog mogućih komplikacija koje mogu nastati tokom tretmana.

Laserski tretmani mogu izazvati bol, upalu i potencijalne komplikacije koje nisu bezbedne za trudnice. Nema dovoljno istraživanja koja bi potvrdila sigurnost laserske terapije tokom trudnoće, pa se stoga savetuje da se izbegava.

Mikronidling može izazvati mikropovrede i iritacije kože, što može povećati rizik od infekcija. Takođe, hormonalne promene tokom trudnoće mogu uticati na kožu, čineći je osetljivijom i podložnijom neželjenim reakcijama.

Hemijski pilinzi koriste agresivne hemikalije koje mogu izazvati iritaciju i upalu kože. Trudnoća može učiniti kožu osetljivijom, što povećava rizik od negativnih reakcija na hemijske pilinge. Takođe, neki sastojci koji se koriste u hemijskim pilinzima mogu biti apsorbovani kroz kožu i potencijalno štetni za bebu.

Preporuka:

Tokom trudnoće, najbolje je držati se prirodnih i bezbednih metoda za prevenciju i tretman strija, kao što su kreme za strije na biljnoj bazi i bez štetnih sastojaka, parabena, boja i alergenih mirisa

Nakon porođaja, možeš se konsultovati sa dermatologom kako bi razgovarala o mogućnostima za medicinske tretmane strija kada to bude bezbedno i ako uopšte bude potrebno.

Strije u različitim fazama trudnoće

 

Strije se mogu pojaviti u različitim fazama trudnoće, a njihov izgled se menja kako trudnoća napreduje.

U početku su obično crvene ili ljubičaste boje, zbog upale i istezanja kože. Ove rane strije mogu biti blago podignute i izazvati svrab.

Kako vreme prolazi, boja strija bledi i postaju srebrnkasto-bele ili sivkaste, što ukazuje na zrele strije. Ove zrele strije su često ravne i manje vidljive na dodir, ali i dalje mogu biti prisutne kao tanje linije na koži.

Strije u drugoj trudnoći: Kako se razlikuju od prve trudnoće?

 

 

Ako si već imala strije tokom prve trudnoće, moguće je da ćeš ih primetiti i tokom druge trudnoće. Međutim, postoje neke razlike koje možeš očekivati:

 • Lokalizacija: Strije iz prve trudnoće mogu se proširiti ili se mogu pojaviti nove strije na različitim delovima tela.
 • Intenzitet: Koža koja je već razvila strije može biti sklonija ponovnom pucanju, ali postoji i mogućnost da nova koža bude otpornija zbog prethodnog rastezanja.
 • Boja i tekstura: Strije iz prve trudnoće mogu biti manje uočljive, dok nove strije mogu početi kao crvene ili ljubičaste i potom postepeno bledeti. Preventivne mere koje si možda usvojila tokom prve trudnoće, poput hidratacije i upotrebe specijalizovanih krema, mogu pomoći u smanjenju broja i intenziteta novih strija.

Crvene strije u trudnoći: Zašto se pojavljuju i kako ih tretirati

 

Crvene strije su najraniji oblik strija i pojavljuju se kada se koža brzo rasteže, što dovodi do pucanja elastičnih vlakana u dermisu. Crvena ili ljubičasta boja je rezultat upale i oštećenja krvnih sudova ispod površine kože. Ove strije su često uzrokovane:

 • Naglim povećanjem telesne težine: Kako beba raste, koža se rasteže brže nego što može da se prilagodi.
 • Hormonalnim promenama: Hormoni tokom trudnoće utiču na elastičnost kože, čineći je podložnijom pucanju.

Šaljićev melem za strije u trudnoći: Kako pomaže i kako ga koristiti?

 

Šaljićev melem je tradicionalni proizvod koji se koristi za prevenciju i tretman strija tokom trudnoće. Ovaj melem je napravljen od prirodnih sastojaka, uključujući biljna ulja i ekstrakte koji pomažu u održavanju elastičnosti i hidratacije kože. Šaljićev melem deluje tako što duboko hidrira kožu, poboljšava njenu elastičnost i smanjuje svrab i iritaciju povezane sa strijama.

Kako koristiti Šaljićev melem:

 • Nanesite melem na čistu kožu dva puta dnevno, ujutro i uveče.
 • Fokusirajte se na područja koja su najviše sklona strijama, poput stomaka, grudi, butina i kukova.
 • Masirajte melem kružnim pokretima dok se potpuno ne upije.

Najčešća pitanja o strijama u trudnoći

 

Da li su strije trajne?

Strije su vrsta ožiljka i kao takve su trajne. Međutim, njihov izgled se može znatno poboljšati tokom vremena. U početku su obično crvene ili ljubičaste boje, ali vremenom postaju bleđe i srebrnkaste. Sa pravilnom negom, uključujući hidrataciju, korišćenje krema i ulja, i eventualno medicinske tretmane, strije mogu postati manje vidljive.

Kada se obično pojavljuju strije tokom trudnoće?

Strije se najčešće pojavljuju tokom drugog i trećeg tromesečja trudnoće, između 13. i 26. nedelje. U ovom periodu, telo trudnice prolazi kroz brze promene, uključujući naglo povećanje telesne težine i rast stomaka, što dovodi do rastezanja kože. Strije se mogu pojaviti i kasnije u trudnoći, kako se beba nastavlja razvijati i kako se koža dodatno rasteže.

Da li svi dobiju strije tokom trudnoće?

Ne, ne dobiju sve trudnice strije. Pojava strija zavisi od različitih faktora kao što su genetika, tip kože, brzina dobijanja težine i hormonalne promene. Ako su tvoji roditelji ili bliski rođaci imali strije tokom trudnoće, postoji veća verovatnoća da ćeš ih i ti dobiti. Takođe, održavanje zdrave težine i hidratacije kože može pomoći u smanjenju rizika od pojave strija.

Važno je početi sa negom kože već od početka trudnoće kako bi se postigli najbolji rezultati.

Bez obzira na to koliko su strije uobičajene, važno je zapamtiti da su one znak predivnog putovanja kroz trudnoću. Sa odgovarajućom negom i pažnjom, možeš značajno poboljšati izgled svoje kože i uživati u ovom posebnom periodu svog života. Ne zaboravi da je svaka strija priča o ljubavi i dolasku novog života.

Tatjana Kos

Tatjana Kos

Obožavam da pišem, a najviše me zanimaju teme o lepoti, ljubavi i modi. Na Ona portalu dobila sam priliku da pišem na razne teme, kao što su celulit kod žena, strije, višak kilograma, bore na licu, opadanje kose, nega kose i još mnogo toga.

Ove teme su mi posebno važno, jer na taj način učim kako da se negujem, ali i drugim ženama pružam savete o nezi, kako tela, tako i kose.

Dodaj komentar

Klikni za komentar

Test