Naslovna » Brazilska maderoterapija!Telo bez celulita!
Telo

Brazilska maderoterapija!Telo bez celulita!

brazilska maderoterapija

Brazilska maderoterapija je tretman koji obećava zategnuto telo bez celulita. Saznaj kako se izvodi, da li je delotvorna i koje rezultate možeš da očekuješ.

Za maderoterapiju si možda čula, ali za brazilsku?

Mnoge devojke, želeći da se otarase celulita isprobavaju mnogo toga i traže adekvatno rešenje. Tako, jedno od tih rešenja jeste noviji tretman – brazilska maderoterapija.

Šta možeš da očekuješ od brazilske maderoterapije?

Brazilska maderoterapija seže duboko ispod tkiva da bi aktivirala ćelije iznutra. Ovo je potpuno prirodna i veoma efikasna tehnika koja stimuliše limfnu drenažu i samim tim pomaže u uklanjanju celulita, a istovremeno uništava masne ćelije, čime se poboljšava protok krvi. 

Kao rezultat, tvoja koža će postati čvrsta, glatka i, što je najvažnije, celulita po celom telu će biti sve manje i manje…

Saznaćeš i iskustva devojaka koje su već probale ovu vrstu maderoterapije i kakva su njihova mišljenja. Saznaj i to u kojim slučajevima nije preporučljivo otići na tretman, ali i to koliko je cena.

Možda shvatiš da ipak nije za tebe!

Ako nikada nisi bila na ovakvom tretmanu, otkriću ti tajnu kako sam postupak izgleda i kako teče postupak sa drvenim alatima koji stvaraju vakuum na koži.

Kada možeš da očekuješ prve rezultate, koliko tretmana je potrebno da bi se oni videli, pitanja su na koja ćeš dobiti odgovore, ukoliko nastaviš da čitaš ovaj tekst.

Krenimo redom!

Šta je to brazilska maderoterapija?

Brazilska maderoterapija predstavlja vakuum metodu uklanjanja celulita, odnosno tretman koji oblikuje čitavo telo.

Ono što je veoma značajno jeste da ovaj tretman može smanjiti masne naslage oko struka, može oblikovati zadnjicu i butine, odnosno područja na kojima imaš površinski celulit. 

Fino, zar ne?

Osim toga, to je terapija koja podrazumeva primenu drvenih alata različitih veličina, posebno dizajniranih da se prilagode različitim delovima tela, oblikujući telo na željeni način.

To su u stvari vakuum zvona koja su napravljena od drveta, a čijim se pritiskom na kožu stvara vakuum. Uz pomoć ovih drvenih alata, masiraju se područja zahvaćena celulitom.

E, sad, ova drvena vakuum zvona pokreću cirkulaciju, a time se podstiče izbacivanje toksina iz tela kao i masnih naslaga. 

Za tretman brazilske maderoterapije koriste se poseban set drvenih zvona – pet zvona različitih dimenzija: 7cm, 8cm, 9cm, 10cm, 11cm širine u prečniku.

Da pojednostavimo!

Sam tretman vrlo je jednostavan – osmišljen je tako da funkcioniše na principu pritiska uz pomoć drvenih zvona koja se koriste u tretmanu, a stvaraju vakuum.

Stvaranjem ovih vakuma, utiče se na dublje slojeve masnih naslaga koje se uz pomoć vakuma izvlače na površinu, a zatim razbijaju rolerom. Samim tim, stimuliše se cirkulacija krvi i limfe, a sprečava se i gomilanje masnih naslaga i toksina koji su sastavni deo celulita.

I ne samo što oblikuje telo do željenih rezultata, brazilska maderoterapija može da umanji stres, jer ćeš nakon tretmana biti preporođena i opuštenija nego pre tretmana.

Isto tako, pogodna je i za ublažavanje bolova u mišićima i zglobovima.

I Tanja je imala isti problem celulita, baš kao i ti.

Celulit je bio svuda po telu. Čak je probala i maderoterapiju, ali su kod nje rezultati izostali. Tražila je brzo rešenje! I našla je! 

Kako je Tanja uspela trajno da se reši celulita, saznaj na ovom linku  https://onaportal.com/kako-je-celulit-postao-moja-proslost/

Kako izgleda sam tretman maderoterapije?

Postoje saloni u kojima se izvodi brazilska maderoterapija, i oni su specijalizovani za to. Oni koji tu i rade, obučeni su baš za ovaj tretman. Dakle, ne može baš svako da radi!

Ovaj tretman kombinuje vakuum zvona i terapiju limfne drenaže i zbog toga, funkcioniše na mnogo dubljem nivou od tradicionalne terapije drvetom.

Svaki tretman traje oko 45-60 minuta, a promene možeš uočiti od trećeg tretmana, iako postoji preporuka za punim ciklusom od 10 tretmana koji će dati zadovoljavajuće rezultate.

Treba da znaš i to da se tretmani obavljaju svaki dan ili ako je tvoja koža preosetljiva, svaki drugi dan. Broj potrebnih tretmana zavisi od osobe do osobe.

Brazilska maderoterapija je lak i efikasan način oblikovanja tela bez oštećenja kože ili tkiva.

Svaka drvena čaša(instrument sa kojim se radi) ima specifičnu upotrebu za određeni deo tela, tako da, gde god imala celulit, da li na butinama, celulit na zadnjici, stomaku itd, lako se može pristupiti i tim područjima. 

Drveni instrumenti pomažu u smanjenju celulita dok toniraju telo, posebno na butinama i zadnjici. 

Stoga je ovaj tretman poznat i kao nehirurško brazilsko podizanje zadnjice.

Važno je da tvoja koža bude pripremljena za tretman, što znači da je koža čista i da si pilingom za celulit uklonila mrtve ćelije. 

Sledi detaljno objašnjenje!

brazilska maderoterapija beograd

Korak 1

Tretman brazilske maderoterapije počinje suvim četkanjem tela, koje je posebno delotvorno za umanjenje celulita. Tako se koža i mišići u stvari pripremaju za tretman.

Odmah nakon toga kreće se sa daljim koracima.

Plus savet: mnoge devojke su problem celulita rešile uz pomoć gela za celulit. Ne žele bolne tretmane, neizvesnost, skupo im je, a na dohvat ruke je nešto provereno i sa trajnim efektima.

Korak 2

Nakon suvog četkanja, terapeut nanosi esencijalna ulja i započinje masažu celulita rukama, a nakon toga sledi masaža vakuum zvonima.

Ali još smo kod ulja!!

Ulja će zagrejati mišiće tako što će poboljšati cirkulaciju, mikrocirkulaciju i pripremiti telo za primenu vakuum zvona.

Što se tiče ulja koja se nanose prilikom masaže, obično se koriste ulja koja podstiču cirkulaciju, na primer ulje bršljana ili ulje ruzmarina koje stimuliše limfni sistem i podstiče izlučivanje tečnosti iz organizma, a može i ublažiti bolove u mišićima ili zglobovima.

To je od velike važnosti, posebno u slučaju kada imaš bolan celulit

Korak 3

Nakon toga, sledi masaža vakuum zvonima. Koristi se više zvona tokom tretmana, u zavisnosti od regije, kao i same površine tela zahvaćene celulitom. Vakuum zvona doprinose tome da se vezivno tkivo – fascija rastegne i čini ga fleksibilnijim, elastičnijim, omogućavajući oslobađanje zarobljenih toksina, veću hidrataciju i fleksibilnost.

Ovo čini naše mišiće manje sklonim povredama, poboljšava našu pokretljivost i pomaže u kontroli hroničnog bola. 

Takođe, uz pomoć vakuuma, limfni sistem apsorbuje veće količine limfe, čime se postiže efikasna detoksikacija organizma i trenutni rezultat – značajan gubitak centimetara.

Brazilska maderoterapija stomaka

Brazilska maderoterapija pogodna je za delove tela na kojima imamo celulit i obično se misli na butine, noge i zadnjicu. Ipak, može se primeniti i na stomaku, a postupak je isti: vakuum zvona nežno prijanjaju na stomak na kojem ima sala, te se vakumom postiže nežno oblikovanje i ravan stomak. 

Uz pomoć brazilske maderoterapije moguće je smanjiti salo u predelu stomaka, pa onda ni ne čudi njena sve veća popularnost kod žena. 

Tretman na stomaku ne preporučuje se ukoliko si u drugom stanju.

Rezultati brazilske maderoterapije

Ukoliko se pitaš kakvi su rezultati nakon brazilske maderopatije, da li je delotvorna, odgovor je da! Naravno, ono što ćeš dobiti ovim moćnim tretmanom nije samo smanjenje celulita, već i:

  • zategnuta i glatka koža,
  • smanjenje obima,
  • čišćenje tela od toksina,
  • relaksirajuća i opuštajuća masaža pomoći će ti da se osećaš bolje.

Znaćeš i to da je:

  • 100% je prirodna,
  • eliminiše toksine iz tela,
  • nema kontraidikacija,
  • veoma je efikasna.

Nakon tretmana potrebno je da piješ dosta vode, ali i da koristiš adekvatne preparate koji igraju važnu ulogu u borbi protiv pomorandžine kore.

Tu se na prvom mestu misli na kreme za celulit ili gel!!Bez toga nema ni rezultata!

Nakon tretmana, pre nego što odeš na spavanje, istuširaj se i na mestima gde imaš celulit nanesi anticelulit kremu ili anticelulit gel. Samo tako, tvoja borba sa celulitom biće još uspešnija.

Naravno, potrebno je i vežbati i posvetiti se zdravom načinu života.

U kojim slučajevima tretman se ne radi?

Brazilska maderoterapija ne preporučuje se kod osoba koje su u ciklusu, kao i kod osoba sa proširenim venama. Takođe, ako si u drugom stanju, ova maderoterapija nije rešenje za tebe.

Kada je žena u ciklusu, brazilska maderoterapija se ne preporučuje, jer je koža tada sklona pojavi modrica. I ne samo to, ako ti je koža osetljiva, moguće je da će se modrice pojaviti, kao i bol u mišićima i zglobovima. 

Kod proširenih i bolnih vena problem se javlja zbog krvotoka, i u tom slučaju bolje je koristiti anticelulit gel ili anticelulit kremu. 

Razlika između brazilske i klasične maderoterapije

Evo nas i kod pitanja koje te sigurno zanima sve vreme?!

Sve veću popularnost, kako kod nas, tako i u svetu stekla je brazilska maderoterapija.

Pitaš se zašto?

U odnosu na klasičnu, tretmani ove maderoterapije daju 6 puta brže rezultate. Zar to nije dovoljan razlog sve veće popularnosti ovog tretmana? 

Takođe, osnovna razlika je i u tome što se kod klasične maderoterapije koriste oklagije kojima se oblikuje telo, dok kod brazilske maderoterapije za to služe vakuum zvona.

Ono što je zajedničko i brazilskoj i klasičnoj maderoterapiji jeste da i jedna i druga služe za suzbijanje celulita, obe se izvode uz pomoć drvenih alata, ali osim u efikasnosti brazilske maderoterapije, razlikuju se i u ceni.

Pa da vidimo i koja je cena u pitanju!

Brazilska maderoterapija – cena

Brazilska maderoterapija jeste efikasnija od klasične i daje brže i bolje rezultate, kao što smo već spomenuli. Ovu terapiju rade posebno obučeni terapeuti za to, koji su prošli posebnu obuku baš za tretman ove vrste maderoterapije. 

Zbog toga je malo skuplja od klasične.

Za jedan tretman brazilske maderoterapije potrebno je izdvojiti 2.000,00 do 3.000,00 dinara, a potrebno je minimum bar 5 tretmana.

Ukoliko ti je cena previsoka, uvek imaš alternativu!

Anticelulit gel na biljnoj bazi je uvek na prvom mestu. Mnoge devojke su uz pomoć gela rešile svoj problem celulita, a da nisu išle ni na jedan tretman u salonima.

Ako želiš da kombinuješ ova dva tretmana, evo i preporuke!

Sve što je potrebno jeste da, nakon brazilske maderoterapije, naneseš jedan dobar anticelulit gel koji hladi i uskoro ćeš videti značajne rezultate!

brazilska maderoterapija cena

Šta kažu iskustva?

Iskustva onih žena koje su probale brazilsku maderoterapiju govore u prilog tome da su primetile znatna poboljšanja i smanjenje celulita. 

Milica (27) kaže da je probala tretman brazilske maderoterapije i veoma je zadovoljna.

“Veoma je ohrabrujuće kada možete da računate da vam neko može pomoći kod problema kao što je vodeni celulit! Ja sam godinama samo posmatrala svoje telo, nemoćna da bilo šta uradim. 

Onda sam od koleginice moje mame čula o brazilskoj maderoterapiji i rešila sam da probam. Nikada nisam zažalila! Oduševljena sam i rezultatima, ali i brzinom kojom su se rezultati javili! Svakome bih preporučila”.

Irena (20) je imala problema sa bolnim i tvrdim celulitom, ali i osetljivom kožom. Ona kaže da je u početku, nakon tretmana brazilske maderoterapije imala bolove u mišićima, i da su joj, zbog osetljive kože, izlazile modrice. Međutim, nakon tri-četiri tretmana, primetila je prve rezultate.

Anđela (47) ima problem sa proširenim venama i zbog toga, za nju tretman brazilske maderoterapije nije dolazio u obzir. Međutim, koristila je anticelulit kremu kojom je zadovoljna i koju će koristiti i dalje. Odmah je uočila promene na svom telu, već nakon prvog nanošenja.

 “Čula sam za brazilsku maderoterapiju, ali sam odustala zbog proširenih vena. To su mi preporučili u salonu, ali isto tako, preporučili su mi divnu anticelulit kremu koja mi baš prija i zbog koje moje noge izgledaju mladalački”.

Kada doneseš odluku da se rešiš celulita, moraš da promeniš i neke životne navike koje su štetne a koje pogoduju nastanku celulita. Pre svega, tvom telu neophodna je hidratacija.

Voda i celulit idu zajedno, pa se postaraj da unosiš dosta vode u svoj organizam.

Takođe, tu su i druga rešanja koja će ti otkriti kako da smanjiš celulit prirodnim putem.

Na prvom mestu to su čajevi za celulit, anticelulit masaža, pilinzi i zdrava hrana koja topi celulit. Naravno, uz sve to, važno je i da si fizički aktivna, pa možeš isprobati vežbe za celulit koje su od velike pomoći. 

Reč za kraj!

Generalno, većina onih koji su probali brazilsku maderoterapiju – zadovoljni su rezultatima. Ima, naravno i onih kojima ovaj tretman nije odgovarao zbog osetljive kože, pritiska na kožu koji izaziva modrice.

Gotovo nikada se nisu javile neke komplikacije tokom tretmana. Iako je cena malo viša, to ne treba da te brine. Ulažući u sebe i u svoje telo, osećaćeš se zadovoljnije i zdravije, a samim tim i lepše i zanosnije.

Osim rada na sebi spolja, potreban je radi i iznutra. Izbaci iz života negativne i loše navike, one koje ti samo otežavaju put do zdravlja i lepog i zdravog tela. Ostavi pušenje, izbegavaj alkohol i ne jedi brzu hranu.

Postaraj se da tvoji obroci budu puni zdravlja, bogati vitaminima i mineralima, pa će i celulit postati samo ružna uspomena. 

Ako ti maderoterapija deluje zanimljivo zakaži svoj tretman u salonu, ali pre toga prvo proveri sa svojim lekarom da li je to u redu. On će znati da ti da pravi odgovor, poznavajući tvoje telo i hronologiju bolesti.

Borba sa celulitom nikada nije bila jednostavnija – na samo par koraka si do ostvarenja svog sna – da imaš savršeno telo bez celulita. Na tebi je da zakoračiš.

Avatar

Ivana Vulikić

Profesor srpskog jezika i književnosti. Volim da pišem i čitam dobre knjige. Pisanjem se bavim od malih nogu, a posebno me interesuju teme o zdravlju i lepoti.

Dodaj komentar

Klikni za komentar

Test