Naslovna » Četka za celulit rešava te muka!
Telo

Četka za celulit rešava te muka!

ČETKA ZA CELULIT

Četka za celulit se često koristi kada želiš da ga se rešiš. Ali, ima mnogo toga još što treba da znaš. Kako se koristi i koji su rezultati, saznaj odmah.

Jedan od načina koji se preporučuje kao dobar metod i “obećava” manje celulita na telu jeste četka. U poslednje vreme postaje sve više popularna.

Ukoliko si do sada prošla kroz mnoge savete, poput masaže celulita kod kuće, treninga, vezbi za skidanje celulitahrane koj topi celulit,a iz nekog razloga su izostali rezultati, znaš šta ti je činiti.

Četka i suvo četkanje mogu biti tvoj izbor!

Odlična stvar kod ove tehnike je u tome što ti je potrebno malo alata i truda kako bi se postigli odlični rezultati, koji su brzo vidljivi i uočljivi.

Dovoljno je da imaš kvalitetnu četku od prirodnih vlakana, a to je četka uglavnom od veprove dlake.

Četka za celulit, tačnije suvo četkanje je jedna od metoda koja se nudi kada je uklanjanje celulita u pitanju.

Hajde da se malo više upoznamo sa četkom,koje su prednosti i kako je koristiti.

Koja četka za celulit je najbolja?

Četke za suvo četkanja celulita možeš pronaći u bilo kojoj bolje snabdevenoj apoteci ili prodavnici kozmetike. Cena se kreće od 600,00rsd, pa maksimalno do 1500,00rsd.

Jako je važno i  potrebno  da odabereš četku od prirodnih vlakana, dakle sintetika bukvalno ne dolazi u obzir.

Postoji šansa da te sintetika iziritira, da nastane crvenilo kože ili ako malo jače pritisneš i ogrebotina. To svakako ne želiš!

Dakle, četka od potpuno i samo prirodnih vlakana, mora biti tvoj izbor. 

Znači ako si početnik i odmah kreneš sa “jakom” i grubom četkom, bez obzira što su prirodna vlakna u pitanju postoji šansa da te četka  iziritira.

Savet je i preporuka da uzmeš četku za celulit  koja će imati dužu dršku, ali da ta drška može i da se skine. Na taj način ćeš kad staviš dršku moći da dohvatiš celuli po celom telu.

Naravno kada skineš četku sa drške, staviš je u šaku i četkaš bilo koji deo tela.

Postoje četke koje su dizajnirane u obliku vesla i one su omiljene kod potrošača upravo zato  što su praktične i lepo se drže, lake su za rukovanje.

Naša čitateljka Tanja je podelila sa nama iskustvo u borbi sa celulitom!!Kako kaže želela je lako, brzo, prirodno i jednostavno rešenje.

Tvrdi da ne postoji bolje rešenje za celulit od tretmana koji je njoj pomogao. I to samo za 28 dana! Zbrisala ga je sa celog tela!

Saznaj šta je Tanji tako efikasno pomoglo za celulit, na ovom linku https://onaportal.com/kako-je-celulit-postao-moja-proslost/

Vrste četke

Obično su u pitanju drvene četke, a ovo je njihova podela:

  • Sa čvrstim zubima koji su obično silikonski koji su zaobljeni na vrhu.
  • Četka za celulit od prirodnih vlakana.
  • Ručna meka četka sa tvrdim zubima raspoređenim između mekih vlakana.

Kako se četka za celulit održava?

Potrebno je da jednom nedeljno ili obavezno jednom u dve nedelje opereš četku pod mlazom mlake vode i ostaviš je da se prosuši, ali tako da bude oslonjena na dlake odnosno da se kapljice vode slivaju, a ne da se zadržavaju oko korena dlake. 

Naravno da nakon svakog četkanja, četku za celulit treba dobro da istreseš i istrljaš peškirom. To je sva nauka kada je održavanje četke za celulit u pitanju.Kao što vidiš vrlo je jednostvno i neće ti oduzeti puno vremena.

Četka se menja na svakih šest do dvanaest meseci. 

Koje su prednosti četke za celulit?

Benefiti ili prednosti korišćenja četke za celulit su mnogostruki i to ne samo za tvrdi celulit već za kompletno zdravlje i detoksikaciju organizma.

Redovno korišćenje i prednosti su:

Četka ubrzava cirkulaciju samim prelaskom preko površine kože, krv jače struji i cirkulacija je za minimum dvadeset posto brža.

Limfna drenaža koja nije ni malo jeftin tretman u salonima lepote sada može da bude tvoja svakodnevnica, a potrebno ti je samo malo vremena i četka za celulit. 

Limfnom drenažom oslobađaš telo od toksina, sprečavaš nastanak celulita i već  postojeći celulit razbijaš. Takođe se otklanja umor iz tela, a tkivo se regeneriše i samim tim hrani. Upravo zato koža postaje sjajnija, mekša i lepša. 

Dakle samo jednim suvim četkanjem dobijaš izuzetno mnogo pozitivnih stvari i benefita.

četka za celulit cena

Kada je najbolje da radiš suvo četkanje četkom?

Suvo četkanje se uvek radi pre tuširanja ili kupanja, a posle treninga, pod uslovom da treniraš. Da li je to plivanje, jer plivanje topi celulit, hodanje, trčanje ili neki drugi sport, sve je dobro za adipozni celulit.

Da li se tuširaš ujutru ili uveče to je tvoj izbor i naravno stvar navike. Neko voli da mu dan počne jednim osvežavajućim tušem dok neki vole da to bude pred spavanje, a neki vole i ujutru i uveče. Kako god i kad god. Masiranje i upotreba četke po celom telu je odlična stvar i nešto što ne treba da propustiš. 

Ovaj tip masaže treba da ti bude uvod u tuširanje.

Dovoljno je da četkom za celulit tretiraš kožu dva do tri puta nedeljno od 10-15 minuta i da shvatiš koliko su četke za celulit dobra stvar.

Jedna od zaista odličnih stvari kada su četke za celulit u pitanju je i ta da možeš da je korištiš na svakom delu tela gde imaš celulit.

Kada završiš suvo četkanje, namaži gel za celulit na prirodnoj bazi i uživaj u rezultatima.

Kako se pravilno koriste četke za celulit?

Evo u par koraka opisan način na koji treba da odradiš anticelulit masažu četkom za celulit, koja je poznata i kao suvo četkanje. Taj naziv suvo četkanje dobila je upravo zato  što ti za samu masažu nije potrebno nikakvo ulje, krema, losion…

Pošto si već odabrala četku za suvo četkanje, pre kupanja ili tuširanja, laganim pokretima od pete, stopala tj. nogu povlači četku prema srcu. Obično se svaki deo kože prelazi oko desetak puta. Ideš prvo stopala, zatim potkolenice, lagano prelaziš na butine, celulit na stomaku tretiraš, a zatim zadnjicu i  leđa. 

Možeš masirati ruke i ukloniti onaj dosadan i posebno vidljiv leti, celulit na nadlakticama.

Kružnim, rotacionim pokretima, u smeru kazaljke na satu trljaj četku po koži, a time ćeš na potpuno pravilan i prirodan način pokrenuti  limfni sistem.

Istakla bih da treba posebno da obratiš pažnju i da četkama za celulit izmasiraš i dlanove. Na unutrašnjoj strani dlanova nalaze se akupunkturne tačke za svaki unutrašnji organ. Pritiskom na ove tačke pokrenućeš i organe koji ti možda slabije rade, prosto će krv da procirkuliše i osetićeš kao da se sve u tebi nekako pokrenulo.

Dakle svaki, apsolutno svaki pokret kod četke za celulit i masiranja ide prema srcu.

Na ovaj način pravilno masiraš čitavo telo, pokrećeš cirkulaciju, vršiš adekvatnu limfnu drenažu i samim tim pokrećeš razbijanje tvrdog, adipoznog celulita.

Pored toga, primetićeš, posebno ako prvi put radiš sa četkom za celulit da ti se koža peruta. To su upravo, sve one mrtve ćelije kože čijim skidanjem otvaraš pore, koža diše i regeneriše se.

Zato kada ti rade četkanje u salonima lepote, nakon završenog procesa, oni mokrim peškirom obrišu telo, odnosno pokupe isperutanu kožu, pa tek onda nastavljaju dalje sa tretmanom.

Dok se masiraš tj. četkaš četkom za celulit, kada dođeš do područja stomaka takođe ideš prema srcu. 

Jedino predeo vrata i leđa ne ide tim smerom već ka srcu, umereniji pokreti, ali ka srcu. Leđa četkaš prema dole, zato što drenaža nema efekat ako se ide prema vratu, cilj je svu krv usmeriti ka srcu.

Važno je i ovo!

  1. Mala opomena je da preskačeš delove tela koji pokazuju upalu, gde ima ogrebotina ili otvorenih  rana, da ne bi napravila sebi neki problem na koži ili dodatno iziritirala kožu. Nuspojava kod korišćenja ćetke nema, naravno ako slučajno imaš neki problem sa kožom tipa velika osetljivost ili psorijaza, verujem da i sama znaš da je potrebno da se konsultuješ sa lekarom. Generalno četke za celulit mogu da koriste svi koji žele. Pošto čisti, opušta i obnavlja kožu, topla preporuka za sve je da korišćenje četke za celulit(bez obzira da li imaju ili nemaju celulit) uvedu u svoje svakodnevne rituale.
  2. Pokreti za početak treba da budu nežniji i pažljiviji, a kasnije ih pojačaj i kod delova tela koja su pod celulitom slobodno možeš da pritisneš. Pošto je veoma rasprostranjen, pa celulita ima i na butinama, celulita ima i na zadnjici i na stomaku, nekada nam se čini da imamo celulita po celom telu, slobodno na tim delovima zapni jače četkom za celulit.
  3. Nakon četkanja i upotrebe četke za celulit, potrebno je da četku dobro istreseš ili opereš(ako dugo nisi), a zatim da se ti istuširaš. Možeš da odradiš toplo-hladni tuš, koji će takođe popraviti cirkulaciju i pomoći u borbi protiv vodenog celulita.
  4. Ono što je obavezno, je da se posle tuširanja koža hidrira nekom kremom, gelom za celulit koji hladi, ili uljem, bademovo ulje za celulit je  odlična stvar, a pored toga i ulje bršljana za negu čitavog tela.

Pošto su pore otvorene onda gledaj da to bude prirodna kozmetika, odnosno kozmetika na prirodnoj bazi, što zdravije i hranljivije za kožu.

Kada sve ovo odradiš, sedi, napravi sebi neki ceđeni sok i uživaj kao što u tom momentu i tvoja koža užva. Plus, ako napraviš napitak koji skida celulit, ugođaj je još lepši.

Šta kažu iskustva?

Kao što sam već rekla, mnogo je dobrih stvari koje te čekaju nakon upotrebe i redovnog korišćenja četke za celulit.

Pokreće se cirkulacija, celulit se pod pritiskom razgrađuje, grudvice koje su na oko vidljive nestaju.

Posebno je dosadan celulit na površini kože, a mnoge metode koje razbijaju inače celulit kod površinskog celulita nisu toliko efikasne.

Neke žene koje su koristile i koje koriste četke za celulit, navode da im je to pomoglo i kod oblikovanja mišića.

Da li je to moguće moraćeš sama da se uveriš. Za oblikovanje mišića potrebno je ipak malo više vremena u teretani, mada svakako četke za celulit ne mogu da odmognu.

Ono što posebno ističu dermatolozi i generalno lekari, a što je u vezi sa masiranjem i korišćenjem četke za celulit, je to da oslobađanjem tela od toksina, možeš izazvati neverovatno smirujuće dejstvo na čitavo telo. Dakle ovo je i  jedan dobar način za ublažavanje stresa i opuštanje mišića.

S druge strane, imamo devojke kojima se nikako nije dopala četka, pre svega jer nisu imale vremena da se toliko posvete suvom četkanju. Sve one su jednoglasno rekle da je najbolji gel ili krema za celulit.

Jednostavno, odmah nakon tuširanja pređeš preko celulita gelom i za mesec dana on se više ne vidi. Jednostavno, ne postoji više.

KAKO SE KORISTI ČETKA ZA CELULIT

Zaključak!

I za kraj, ako je masiranje redovno i ako si uporna i istrajna u tome, možeš čak da pobediš i površinski celulit. Znači, sve je do tebe. Ništa se ne rešava preko noći.

Uvidećeš da ćeš se pojačano znojiti nakon četke za celulit tako da se toksini iz tela definitivno pojačano izbacuju.

Preporuka je da se pored četkanja za uklanjanje celulita baziraš na još nekim stvarima, a to je da povećaš unos tečnosti, hranu bogatu vitaminima tj. da jedeš i uvrstiš u svoje obroke što više sveže i sirove hrane, biljke protiv celulita. Dakle, šarenoliko i sveće voće, bilje i povrće neka bude što zastupljenije na tvom tanjiru.

Ako se krene sa korišćenjem četke za celulit, pa stane, posle će trebati mnogo više vremena da se cirkulcija pokrene. Jednom usporen krvotok teško je ponovo pokrenuti, nije nemoguće, ali jeste teško. Cirkulaciju takođe treba držati u treningu.

Uz to salo će se mnogo brže lepiti, posebno salo oko stomaka, ako se ne masiraš četkom za celulit, upravo zato što će i zeludac i organi za varenje raditi usporenije.

Hrana će ti se zadržavati u organizmu, stvaraće se otrovi koji će se pretvoriti u salo ili celulit.

Četke za celulit, treba obavezno da isprobaš i da se i sama uveriš u to koliko su korisne, dobre a uz to i veoma praktične za primenu.

Ono za šta bi izdvajala gomilu novca i za šta bi čekala u salonima na red, možeš imati svakodnevno u svojoj kući.

Četka za celulit ako već nije treba obavezno da postane tvoj izbor.

Avatar

Jelena Drašković

Profesor srpskog jezika i književnosti.Volim da čitam i istražujem tuđe rukopise.Takođe gajim ljubav prema pisanju proznih tekstova. Pisanje mi predstavlja zadovoljstvo, ali i izazov.

Dodaj komentar

Klikni za komentar

Test