Naslovna » Bademovo ulje za celulit savršeno za masažu!
Telo

Bademovo ulje za celulit savršeno za masažu!

bademovo ulje za celulit

Bademovo ulje za celulit? Da li je to samo  jedan u moru preporučenih proizvoda, radi li posao ili je ipak u nizu još jedna zabluda?

Sve ono što si slušala od drugarica, poznanica, kod kozmetičarke ili frizerke, mi smo za tebe proverili, istražili, ispitali  i evo teksta koji će ti  sve nedoumice nakon čitanja razrešiti.

Zato, hajde da pročitaš kako to bademovo ulje za celulit deluje i da li se trud isplati?

Delotvornost prirodnih preparata je neverovatna i fascinantna. Opšte poznata floskula  “lek za sve je u prirodi”, nebrojano puta do sada pokazala se kao istinita i tačna.

Priroda ti sve nudi, samo treba da budeš strpljiva i uporna, tražiš i istražiš.

Bademovo ulje za celulit jedno je od “dece prirode” i pokazalo je neverovatne rezultate kada je borba sa celulitom u pitanju.

Hajde onda ukratko da se podsetimo o tome šta je celulit.

ulje badema za celulit

Celulit –  zdravstveni neprijatelj!

Kraj zime, svi oni zalogaji tokom praznika, kasne i prekasne večere, leškarenje i tromost dolaze na naplatu. Mi svakog proleća želimo da izgledamo top, odnosno da budemo najbolja verzija nas samih, da uđemo u prošlogodišnju suknju ili bermude.

Celulit je jedan od problema sa kojim se tada susrećemo. Sve ono od zimus usporilo je cirkulaciju, krvotok se uspavao i stiže naplata.

Primećuješ na sebi kvrgavu kožu na zadnjici, celulit na butinama,čak i na  rukama ili bilo kom delu tela, mada je celulit na zadnjici i butinama najčešća i najupečatljivija. 

Kako ništa ne dolazi preko noći tako nije ni taj tvrdi celulit došao iznenada. Zato moraš imati na umu da ga se koliko god želja bila jaka preko noći nećeš ni odreći. 

A  samo da čuješ Bojaninu priču! Ona se brzo, lako i na prirodan način rešila celulita.

Sledila je pravila!! Sada su njene NOGE LEPŠE NEGO IKADA BEZ GRAMA CELULITA.

Kako je Bojana uspela da se reši celulita sa tela, saznaj na ovom linku https://onaportal.com/ni-grama-celulita-vise-nemam-na-nogamaznam-da-isto-zelis-i-ti/

Celulit je neprijatelj kože, a kako je koža  najveći organ može se pojaviti na bilo kom delu tela. Kada bismo i zanemarili estetiku, mada složićeš se, nije  ni najmanje lepo da sedneš u kratkoj suknjici, a pola butine izbrazdano i u rupicama i čvorugama, ovo je i te kako i  zdravstveni problem. 

Celulit predstavlja učaurene i zagušene, da se narodski izrazimo masne naslage, koje sprečavaju cirkulaciju. Ako ne obratiš pažnju na to i ne pozabaviš se na vreme celulitom imaćeš velikih problema sa cirkulacijom, venama i krvnim sudovima generalno. 

Od genetike, do loših navika, lenjosti, slabog kretanja,  i malog unosa tečnosti spisak se može produžiti i faktora je mnogo koji ga izazivaju.

Zašto baš bademovo ulje za celulit?

Nećeš problem gurati pod tepih, nego prsa u prsa sa njim. Postoji niz stvarčica, trikova, fora, pokušaja promene životnih navika, tinktura i čega sve ne što se nudi kao spas u pravi čas.

Ti želiš da ga se rešiš i postavljaš sebi pitanje : “ Kako ga še rešiti, ali zauvek?”

Ovde stupa na scenu priča o bademovom ulju za celulit. Ne umanjuje se nikako važnost nijednog drugog preparata, proizvoda ili biljke, ali bademovo ulje za celulit je zaista odličan izbor koji sigurno radi posao. 

O delotvornosti badema znamo još od malih nogu. Još u ranom detinjstvu mame i bake su nas terale da ga jedemo i na taj način podignemo nivo gvoždja u krvi.

Ovo je samo jedan od razloga zašto je to koštunjavo voće prava mala korpa vitamina; tako mali, a tako efektivan. Badem je prava bomba kada je u pitanju njegov vitaminski sastav.

Badem sadrži:

 1. mangam (izuzetan antioksidans, veoma važna karika u lancu metaboličkih procesa)
 2. magnezijum (sprečava nagomilavanje toksina i teških metala u telu)
 3. gvožđe (snabdeva kiseonikom telo, masne naslage nastaju zbog nedostatka kiseonika)
 4. fosfor (čisti tkiva i jača kosti)
 5. cink (važan za očuvanje epitela)
 6. kalcijum (sastavni deo kostiju, nedostatak izaziva mnoge bolesti izmedju ostalog i gojaznost)
 7. vitamin E (antioksidans, čuvar čitavog organizma)
 8. vitamin B (ima ključnu ulogu u krvotoku i funkcionisanju čitavog organizma)

U  celoj priči posebno je značajan vitamin E. Vitamin E  je snažan antioksidans i zaslužan je za ubrzavanje cirkulacije. Ako imaš na umu  da je celulit na nogama nastao između ostalog i zbog usporene cirkulacije i naše limfe koja spava kao medved zimski san, onda je lako objasniti zašto je bademovo ulje za celulit smrtoonosno.

Sigurno znaš, da se jedna od najlepših žena, Kleopatra kupala u magarećem mleku, a pravila piling od bademovog ulja i šećera kojim je masirala čitavo telo, a posebno lice. Čuvena je i Kleopatrina krema za lice.

Bila je lepa, a pored toga očigledno i pametna.

Postoji mnogo saveta kako i šta da radiš da se tvrdi i adipozni celulit ne pojavi: ishrana bogata vlaknima, praktikuj vežbe za celulit ili barem pola sata brzo hodaj, unosi što više tečnosti da li kroz vodu, ceđeno voće ili napitke za celulit, apsolutno je na tebi.

Zdrav san i dovoljno sati sna i izbegavanje stresnih situacija (ako je ikako moguće) takođe će povećati elastičnost kože i smanjiti mogućnost pojave celulita.

Ovo su sve super saveti ali malo ko od nas ima mogućnosti, a na žalost i vremena da ih ispoštuje.

Kako deluje bademovo ulje za celulit?

U moru tretmana za celulit u salonima i svega što se nalazi u širokoj lepezi ponude, kada je koža u pitanju ulja su svakako izuzetna i spadaju u top proizvode.

Mada ako ne voliš masnjikav osećaj na koži možeš probati i neki od gelova za celulit.

Oni su prirodni, prijatno hlade i daju brze rezultate.

Elem, kako da koristiš bademovo ulje za celulit?

Ulje ćeš lako i detaljno utrljati u kožu, pokretima možeš dosegnuti do svakog dela tela.

Kada se ulje utrlja u kožu, odmah ćeš osetiti koliko je ovaj način opuštajući i kvalitetan.

Ulje je nešto poput omekšivača za veš, pospešuje vlažnost kože, obnavlja je i vraća joj stari sjaj. Nijedan lek koji ćeš popiti nema ovakve efekte.

Svako ulje ima za kožu spasonosni efekat kada je generalno u pitanju poboljšanje cirkulacije i krvotoka. Na kraju krajeva, imaćeš pola sata za sebe, “ne uznemiravaj me  masiram se”. 

Od svih vrsta ulja, bademovo ulje za celulit se izdvaja očaravajućim mirisom i velikom antioksidanskom snagom. Posebno ulje od slatkog badema, njega koža  lako upija i pogodno je za skoro sve tipove kože.

Kako možeš koristiti bademovo ulje za celulit?

Bademovo ulje za celulit je neverovatna i zaista jedinstvena stvar na polju kozmetike.

Bez obzira na to da li želiš da se samo opustiš ili poboljšaš  svoje zdravlje, bademovo ulje za celulit je odlična stvar. Napravljeno je od ekstrakta ove sjajne biljke i sada je već i deo savremene medicine.

Ovo ulje deluje na koren problema, tačnije udara u metu. Snažnim utrljavanjem u kožu, ono prodire u masne ćelije tačnije celulit, tom prilikom dolazi do ulaska kiseonika preko kože i do razgradnje odnosno razbijanja celulita.

Nestanak celulita se neće desiti preko noći, to je borba na duge staze, ali veruj nakon prvih rezultata koji su vidljivi za dve do tri nedelje bićeš veoma zadovoljna i poželećeš da istraješ i zauvek se rešiš celulita.

Najbolji način za korišćenje esencijalnih ulja je da ih razblažiš, dobijaju se koncentrovani manje ili više, a u kombinaciji sa još nekim proizvodom daju odlične rezultate, po principu zajedno smo i lepši i jači.

Veoma su jaka i mogu dovesti do iritacije kože ako ih koristiš samostalno.

Ulja koja se preporućuju za kombinaciju sa bademovim uljem za celulit i to od strane Nacionalnog udruženja  za aromaterapiju su:

 • kokosovo ulje 
 • maslinovo ulje
 • ulje nevena
 • ulje kantariona
 • noćurak…

Način na koji se najpravilnije razblažuju je  1 : 3. Dakle jedna kašika esencijalnog bademovog ulja i tri kašike maslinovog ulja (uzela sam maslinovo za primer zato što ga skoro svi imamo u kuhinji, i naravno po slobodi izbora koje god želite ili imate možete kombinovati).

Masažu je najbolje raditi dva puta dnevno, ako znaš da ova ulja brzo isparavaju možeš se masirati i i više  puta u toku dana, ako imaš vremena.

Bademovo ulje za celulit do sada nije zabeležilo nikakve neželjene efekte na koži, ali preporuka je, kao i kod svih ulja kada ih i ako ih koristiš prvi put blago ih nanesi na nadlanicu i sačekaj par minuta da vidiš ima li neke reakcije na koži. 

Generalno ako imaš arelgiju na orašaste plodove onda nije preporučljivo koristiti ulja koja vode poreklo od te vrste voća.

Ukoliko imaš neko kožno oboljenje posavetuj se sa lekarom pre nego što počneš da ga koristiš, ne samo bademovo ulje nego i bilo koje  drugo.

Kada napraviš odgovarajući rastvor, sipaj ulje u dlan i utrljaj dlanove, na taj način ćeš  zagrejati ulje i nakon toga kreni sa masažom. 

Priprema za masažu bademovim uljem

Pre svakog kozmetičkog ili bilo kog tretmana potrebno je da se dobro pripremiš. Kada je u pitanju masaža bilo koje vrste, telo mora biti pre svega čisto i suvo.

Ako ideš u kozmetički salon leći ćeš i opustićeš  se na stolu namenjenom za masaže, to je bar lako. Kada  u kućnoj varijanti i atmosferi želiš da odradiš anticelulit masažu, potrebno je da zauzmeš za tebe najprijatniji i najrelaksiraniji položaj. 

Dakle, ovako treba da izgleda celulit masaža kod kuće bademovim uljem

 • pripremiš bademovo ulje za celulit i masažu
 • zauzmeš najprijatniji položaj
 • nanesi ulje na kritične delove tela tako da ti ruke klize
 • slobodno primeni silu, tačnije malo jače pritisni kad masiraš
 • pokreti treba da idu od dole ka gore – od stopala ka srcu kako bi najbrže razbili celulit
 • masiraj kožu kao da je testo i povremeno je palcima i prstima štipkaj
 • završi laganim lupkanjem punom šakom i rastresite delove koje si masirala
 • nakon obavljene masaže možeš uviti delove tela koje si masirali streč folijom, poznato je dejstvo folije za celulit;odraditi po kući ili stanu ako nešto imaš ili odmaraj a nakon toga pod tuš.

Opusti se ovo su trenuci za tebe, kada si relaksirana, sve brže i bolje prodj

Kako je veoma važan unos tečnosti, napravi sebi limunadu, čaj za celulit ili samo popi čašu, dve vode. Nakon masaže moraćeš tu tečnost i da izbaciš, a to je takođe idealan način da izbaciš toksine.

bademovo ulje za celulit masažu

Koliko je važna vrsta bademovog ulja?

Postoje dve vrste bademovog ulja, i to gorko i slatko. Razlika je u sorti drveta od kog se pravi. Obe vrste dobijaju se presovanjem ili mlevenjem badema.

Delotvornost kod oba lja uje izuzetno velika. Glavna razlika je u tome što je slatko bademovo ulje preporučeno za masaže i direktno nanošenje na kožu dok se gorko bademovo ulje koristi pretežno u prehrambenoj industriji.

Hladno ceđeno bademovo ulje je izuzetno za kožu i kao takvo preporučuje se za masaže. Ima antioksidativna, antibakterijska i antikncerogena dejstva.

Pored izuzetnih rezultata kada je celulit u pitanju, bademovo ulje je izuzetno i za ekceme, akne, suvu i iziriitiranu kožu, takodje se koristi kao zaštita od sunca i neželjenih UV zračenja.

Jako je važno da napomenem da se kvalitet ulja održava i načinom na koji ga čuvamo.

Najbolje je da ga držiš  na suvom i tamnom mestu u staklenoj vlašici.

Dakle  preporuka je polica u kupatilu koju možeš da zatvoriš kako ne bi došla u kontakt sa vlagom koja se to nam je svima poznato, kondenzuje svakodnevno u kupatilu.

Šta kažu iskustva?

U razgovoru sa prijateljicama, poznanicama, koleginicama, naravno u  mnogim TV emisijama čuješ  razne preporuke. Šta je najbolje da se uradi kako bi se rešili celulita, od mazanja talogom kafe za celulit do toga da celulitu nema pomoći.

Neki se svega pridržavaju i kada je hrana koja topi celulit u pitanja i kada je  kretanje i kada je odmor u pitanju. Neko vreme celulita nema, ali onda se opet odnekud pojavi.

Ono što je jako važno da istaknemo jeste da bademovo ulje za celulit, od momenta kada je počelo da se koristi, pa sve do danas beleži pozitivne i sjajne rezultate. O tome svedoči puno  zadovoljnih korisnika.

S druge strane, dame koje ne vole da im se koža, pa kasnije i garderoba masti, biraju, takođe, prirodno rešenje, a to su anticelulit gelovi koji hlade. Pravo su rešenje. Mnoga iskustva su dokazala.

Važno je da znaš da celulit jeste ružan i nezdrav, ali nije nepobediv. Naprotiv, celulit je nešto sa čim se bore žene, a sve više i češće i muškarci. Da, da i celulit kod muškaraca je česta pojava.

Ova vest i nije tako loša; bademovo ulje za celulit u ruke i medjusobno se masirajte, em je zdravo, em je delotvorno, em znate da ako ti njega izmasiraš ne može da se izvlači, mora i on tebe.

Ovo je borba na duge staze, ali rezultati su veruj sjajni. 

Avatar

Jelena Drašković

Profesor srpskog jezika i književnosti.Volim da čitam i istražujem tuđe rukopise.Takođe gajim ljubav prema pisanju proznih tekstova. Pisanje mi predstavlja zadovoljstvo, ali i izazov.

Dodaj komentar

Klikni za komentar

Test