Naslovna » Anticelulit tretmani za leto: za savršeno telo bez mana!
Telo

Anticelulit tretmani za leto: za savršeno telo bez mana!

anticelulit tretmani za leto

Anticelulit tretmani za leto koji će preoblikovati tvoju figuru su mnogobrojni! Rešenje postoji, a nalazi se upravo u redovima pred tobom.

Leto kuca na vrata, a celulit kaže nazad. Ma kako da ne, zar da dozvoliš sebi još jednu godinu skrivanja i bežanja? 

Ne, ne. Celulit nije jači od tebe, zapamti to! Čini se da hormoni, ishrana, način života i genetika igraju ulogu u nastanku celulita, ali svakako nisu apsolutni. Uglavnom, celulit pogađa više od 90% žena i predstavlja im pravu noćnu moru. 

Čini se da je borba protiv celulita borba sa vetrenjačama, ali veruj mi da ne mora da bude tako. Kada saznaš koji tretmani protiv celulita daju neverovatno dobre rezultate, shvatićeš da jednom i ti možeš da pobediš u toj borbi!

U ovom članku ću podeliti sa tobom najbolje tretmane za borbu protiv ove napasti u vidu pomorandžine kore. Probaj ih, budi konstantna i primetićeš rezultate za kratko vreme!

Zato ne časi časa i saznaj koji su to najbolji anticelulit tretmani za leto! Za neke si sigurno čula, a za neke nisi! Veruj mi da ćeš se iznenaditi koliko su svi dobri i zašto.

 

Ovo su najbolji anticelulit tretmani za leto

Postoji mnogo anticelulit tretmana na tržištu, bez potrebe za operacijama i bilo kakvom hiruškom invazijom na tvoja tkiva. Svi ovi tretmani u osnovi smanjuju upalu u slučaju celulita, smanjuju zapreminu i regenerišu tkiva. 

Zato ne propusti da saznaš kojih 10 anticelulit tretmana se trenutno smatraju veoma popularnim.

Pisali smo nedavno o tvrdokornom celulitu (tvrdi celulit). Ako sumnjaš da imaš ovaj problem pročitaj više o njemu, a zatim se vrati da pročitaš kako sve možeš da ga skineš. Provereno!

1.Gel i losioni

Odavno je poznato da postoje prirodni gelovi i losioni koji mogu da utiču na celulit. Verujem da i ptice na grani znaju da je bršljan za celulit među top 3 sastojaka protiv celulita.

Posle njega, tu je i skidanje celulita kafomZapravo, kofein može da dehidrira masne ćelije, što celulit može učiniti manje vidljivim.

Zatim sledi ekstrakt divljeg kestena koji je neprikosnoven u poboljšanju cirkulacije, što doprinosi uklanjanju celulita.

Pre nego što ti otkrijem koji sve anticelulit tretmani za leto rade ovde zastani. Pročitaj kako je Bojana uspela da se reši celulita.Sada su njene NOGE LEPŠE NEGO IKADA BEZ GRAMA CELULITA.

Kako joj je pošlo za rukom, saznaj na ovom linku https://onaportal.com/ni-grama-celulita-vise-nemam-na-nogamaznam-da-isto-zelis-i-ti/

Proizvod protiv celulita koji sadrži 0,3% retinola takođe može imati određeni efekat protiv celulita. Iskustva pokazuju da smanjuje celulit. Retinol podstiče zadebljavanje kože, što smanjuje zapreminu celulita. Naravno, uvek savetujem za opciju prirodnog proizvoda, jer je to svakako najbezbednije rešenje.

Definitivno, najbolji anticelulit tretman za leto i tokom čitave godine je gel za celulit!Upamti!

E sada, pre nego što počneš da koristiš neki novi proizvod protiv celulita, prvo ga testiraj na maloj površini kože. Ako ne dobiješ reakciju na koži u roku od 48 sati, onda je ok.

Takođe izbegavaj proizvode za celulit koji sadrže aminofilin, jer je prijavljeno da mogu izazvati probleme sa radom srca.

Oni koji koriste inhalator za astmu svakako treba da izbegavaju upotrebu bilo kog proizvoda koji sadrži aminofilin. Čak i krema koja ga sadrži može izazvati ozbiljne probleme sa disanjem!

Poenta sa anticelulit kremama i gelovima je da treba da ih koristiš svakodnevno za najbolje rezultate. Bez obzira da li ideš na neki tretman ili ne. Otuda još jedan razlog više da se opredeliš za prirodne preparate za uklanjane celulita (a pisali smo i koje), koji na najbezbedniji način rabbzijaju masnoću i zatežu kožu.

2.Hladno skulpturisanje 

Ovo je potpuno revolucionarna tehnologija na bazi hladnoće koja kristalizuje masne ćelije kroz proces “indukovane apoptoze“. Apoptoza inače znači ćelijska smrt. Na ovaj način se postiže postepeno smanjenje ciljanih masti, uključujući i ćelijsku smrt masnoće. 

Ovo je veoma obećavajući anticelulit tretman za leto koji će definitivno eliminisati pogođenu oblast bez uticaja na okolna tkiva. Ova revolucionarna tehnologija je idealna za one koji žele da izgube težinu i, konkretno, smanje akumulirane masnoće u predelu abdomena, donjeg dela leđa i butina.

Svaki tretman obećava smanjenje lokalizovane masti od 20%, sa vidljivim rezultatima već nakon 3. nedelje. Smatra se da su tri meseca tretmana idealni za postizanje najoptimalnijih rezultata.

3.Intralipoterapija

Intralipoterapija je tretman koji smanjuje lokalizovane masti i celulit na nogama – unutar butine, na unutrašnjoj strani kolena, na zadnjici, bočnom delu stomaka i rukama. Pored toga može tretirati specifične probleme kao što su akumulacija masti ispod brade, odnosno podbradak.

Bazira se na infiltraciji, odnosno injektiranju natrijum deoksiholata u masnom tkivu, tako da se lipidi lako rastvaraju, razlažući masne ćelije koje se prirodno eliminišu kroz limfni sistem. Treba primeniti 3 sesije, sa intervalom od 3 do 4 nedelje između svake od njih. Nije potrebna anestezija. Dva dana nakon svake inflitacije preporučljivo je sprovesti drenažni tretman u korist eliminacije korišćenog proizvoda.

4.Endermologija ili lipomasaža

Ova nehirurška tehnika, veoma popularna poslednjih godina, poboljšava tonus kože, poboljšava limfnu drenažu, cirkulaciju i smanjuje celulit – uz nezaobilazno remodeliranje kompletne telesne figure.

Endermologija deluje na potkožno vezivno tkivo, stimuliše vaskularizaciju, eliminaciju toksina i međućelijsku razmenu. Pored toga, sprečava zadržavanje tečnosti, poboljšava rad venskog i limfnog sistema, pomaže u oblikovanju tela i smanjenju volumena.

Svaka sesija traje oko 35 minuta i treba da se primeni na 1-2 nedelje. Efekat ovog tretmana nije samo anticelulitni, već pomaže i u borbi protiv stresa, zbog svog opuštajućeg dejstva. Takođe, endermologija uopšte nije bolan tretman.

5.Osmo thermy tretman protiv celulita

Ovaj anticelulitni tretman kombinuje remodelirajuću masažu sa sistemom drenaže i presoterapije u odgovarajućoj kabini. Ovo se ostvaruje primenom profesionalne formule osmotskog gela, koja pomaže da se dupliraju rezultati limfne drenaže i presoterapije. 

Osmotska anti-celulitna detoksikacija uglavnom radi na zadnjem delu ruku, donjem delu leđa, bedrima, gornjem delu kolena, nogama i stomaku.

Ovaj tretman je veoma pogodan za smanjenje zapremine celulita. Osim toga, vidljivo smanjuje izgled pomorandžine kore. Preporučuje se 6 do 8 sesija u 3 ili 4 nedelje da bi efekti bili vidljivi.

anticelulit tretmani za leto

6.Maderoterapija

Maderoterapija jeste novija vrsta masaže namenjena razbijanju celulita i masnih naslaga na lokal

izovanim delovima tela. Terapeuti tvrde da su rezultati maderoterapije kod uklanjanja celulita dvostruko bolji od drugih metoda na principu masaže. Maderoterapija je zapravo masaža posebnim, drvenim oklagijama koje podstiču cirkulaciju i razgradnju masti.

Pritisak drvenim oklagijama uslovljava raspadanje fibroznih celulita što dovodi do bržih i boljih rezultata. Osim efikasnog uklanjanja celulita, maderoterapija je odlična i za detoksikaciju organizma, ali i otklanjanje stresa. Deluje opuštajuće, razbija masne naslage i celulit i podstiče izbacivanje toksina iz organizma.

Prvi rezultati vidljivi su već nakon tri tretmana, a preporučuje se da se u određenom vremenskom periodu odradi 10 vezanih tretmana. Najbolje rezultate dobićeš u kombinaciji sa prirodnim gelom za uklanjanje celulita, koji bi trebalo svakodnevno da koristiš i pre i posle tretmana maderoterapije. Nakon odrađene serije tretmana gel koristi makar još mesec dana svakodnevno. 

7.Velashape 3

Velashape 3 tretman za skidanje celulita je jedan od najpopularnijih i najefikasnijih tretmana za uklanjanje celulita, mršavljenje i zatezanje kože. Ovaj revolucionarni tretman izvodi se medicinskim aparatom koji koristi nekoliko tehnologija. To su vakum, bipolarni radiotalasi, infracrveni zraci i mehanička masaža.

Kombinacijom ovih tehnologija dolazi do zagrevanja masti pod kožom, pospešivanja cirkulacije, podsticanje proizvodnje kolagena i limfna drenaža. Rezultat ovog čudesnog spoja je zategnuto i oblikovano telo. 

Tretiranje jedne regije u zavisnosti od problema traje između 20 minuta i pola sata. Nakon prvog tretmana možeš videti poboljšanja, ali je potrebno najmanje 3 tretmana za vidljive rezultate. Nakon toga trebalo bi da ponoviš tretman jednom u dve nedelje.

Kada dobiješ željeni izgled jednom u 6 meseci trebalo bi opet otići na tretman radi održavanja pozitivnih rezultata. 

8.Kavitacija

Kavitacija je tretman za uklanjanje celulita i masnih naslaga uz pomoć ultrazvučnih talasa. Ultrazvučni talasi određene frekvencije šalju se do mesta zahvaćenih celulitom. Frekvencija ultrazvuka je podešena tako da poremeti masne ćelije zbog kojih se celulit pojavljuje.

Nastavak kavitacijske terapije prouzrokuje nestanak masti unutar limfnog sistema i njihovo razlaganje kroz jetru. Tehnologija je veoma efikasna i pravi tehnološki iskorak za uklanjanje celulita.

Prednost ove metode jeste trenutni rezultat. Odnosno, već nakon prvog tretmana primetićeš značajne rezultate. Ipak, tretman je najbolje raditi dva puta nedeljno u periodu od makar mesec dana ili dok ne postigneš željene rezultate i izgled. 

Evo koji su još anticelulit tretmani za leto aktuelni!

9.Lipoliza

Lipoliza je tretman injekcijama lipolitika direktno u lokalizovane masne naslage. Iako zvuči bolno, sam tretman je bezbolan i brzo pospešuje razlaganje masnih naslaga ispod kože i odstranjuje celulit. Potrebno je uraditi seriju od 3 do 6 tretmana da bi se postigao željeni rezultat. Nakon četiri nedelje trebalo bi ponoviti tretman. Lipolizom se u potpunosti razgrađuju masne naslage na kritičnim mestima. 

Lipolitici hidrolizuju masne kiseline i na taj način čine ih rastvorljivim u tečnosti.

Masne kiseline izvan masnih ćelija su signal da makrofagi (čistači tela) dođu na mesto dejstva i prenose masne kiseline u jetru gde se dalje metabolišu. Tako lipolitici potpomažu bržu i bolju razgradnju masti.

10.Presoterapija

Bazira se na uređaju koji kombinuje vakuumsku terapiju, infracrvenu i radiofrekvenciju. Ima dve glave, jednu malu za lice i drugu veću sa valjcima za ostatak tela. Ima tri nivoa intenziteta, koji se primenjuju prema toleranciji pacijenta i oblasti koja se leči.

Presoterapija je indicirana u slučajevima edematoznog celulitisa, slabo prokrvljenih područja i lokalizovanih adipoziteta. Smanjuje zadržavanje tečnosti i poboljšava kvalitet kože, poboljšavajući njenu elastičnost. Tretman traje otprilike jedan sat.

11.Lipolitični laser

Kada su u pitanju najbolji anticelulit tretmani za leto, ne mogu a da ne pomenem lasersku terapiju i lasersko skidanje celulita. Kombinuje tri tehnologije: diodni laser, LED svetlo i vakuumsku terapiju. Prvo, diodni laser prodire u hipoderm tako da lipidi apsorbuju energiju, povećavajući temperaturu, što pogoduje naknadnoj eliminaciji masti. 

LED svetlo omogućava eliminaciju masti kroz njihovo oslobađanje, uz stimulaciju proizvodnje kolagena, poboljšanje cirkulacije i limfnog sistema. Vakuumska terapija se primenjuje pomoću pokretnih valjaka koji pomažu da se masnoće iscrpe u limfni sistem za naknadnu prirodnu eliminaciju.

I na kraju, vakuum omogućava konstantno prodiranje svetlosti u tkiva, što pogoduje njegovoj regeneraciji.

anticelulit tretmani

Šta kažu iskustva?

A evo i šta kažu neka iskustva na temu najboljih anticelulit tretmana:

‘’Genetika je zadužena za moju preranu pojavu celulita. Vodila sam računa o ishrani i efekti su bili očigledni, ali sam želela da pojačam dejstvo, pa sam se odlučila za gel za celulit na potpuno prirodnoj bazi. Redovno ga koristim i prezadovoljna sam rezultatima. Ništa ne boli, daje efekta, a uz to negujem i kožu.’’Irena, Beograd

’Pitala sam se koji anticelulit tretmani za leto provereno rade! I eto, ja sam celulit rešila endermologijom. Moja zamisao je bila da probam nešto što će mi dati brze rezultate, ali da ne podrazumeva da idem pod nož i da ne boli. Drugarica koja radi u jednom velikom beauty centru mi je rekla da je ono što mi treba definitivno endermologija. Tretmani su obično na 1-2 nedelje, ništa ne boli, a vidljive rezultate daje vrlo brzo! Ako vam kažem da sam se setila da skidam celulit 2-3 meseca pred leto i da sam znatno u tome  i uspela do samog početka leta – nećete mi verovati.’’Minja, Niš

‘’Piling za telo je nešto bez čega ne mogu već duže vreme. Koristim smeđi šećer i mlevenu kafu, a ponekad i morsku so. Dobro izmasiram područja sa celulitom i ona podložna celulitu pred kupanje, isperem hladnom vodom i uživam u glatkoj i mekanoj koži! Fora kod borbe protiv celulita je da treba delovati i na dublje slojeve kože, ali isto tako i na samu površinu kože – jer samo tako se može potpuno redukovati pomorandžina kora!’’Jovana, Beograd

’Obožavam masažu i često sama izmasiram područja podložna celulitu. Nekad koristim neka ulja, a nekad samo suvu četku. Mene masaža zaista opušta, a tačno osećam i kako razbijam masne naslage sa svakim pokretom! Uz to mi se poboljšava i cirkulacija, pa mi je i koža lepša i mekša. Ovo nikako ne pogoduje celulitu. Tako da, savetujem svima da kod najboljih anticelulit tretmana ne zaborave na dobru, staru masažu.’’Mila, Beograd

’Ja sam rešila celulit uz pomoć lasera. Postignute rezultate održavam gelom protiv celulita. Ovo mi služi kao vid održavanja i prevencije nastanka novog celulita. Sastojci koje treba da potražite u proizvodu za celulit jesu svakako bršljan, kofein, menta, divlji kesten i slično. Ovo su prirodni sastojci koji ne izazivaju alergijske reakcije, bezbedni su za vaše zdravlje i vrlo lepo se podnose na koži. A rezultati koji slede su nestvarni! Samo upornost!’’Tatjana, Novi Sad

Nadam se da su ti ovi najbolji anticelulit tretmani za leto obećavajući saveznik u konačnoj borbi protiv pomorandžine kore. Bilo da želiš da odeš na profesionalni tretman, da koristiš neku dobru kremu ili homemade tretman – rezultati će te zapanjiti ako budeš dosledna i uporna!

Ovde ih ima 11. Da li bi ti dodala još nešto na moj spisak najboljih anticelulit tretmana?

Nadam se da sam ti pomogla, a veoma bih bila zahvalna da ocenis ovaj članak zvezdicom.

Tatjana Kos

Tatjana Kos

Obožavam da pišem, a najviše me zanimaju teme o lepoti, ljubavi i modi. Na Ona portalu dobila sam priliku da pišem na razne teme, kao što su celulit kod žena, strije, višak kilograma, bore na licu, opadanje kose, nega kose i još mnogo toga.

Ove teme su mi posebno važno, jer na taj način učim kako da se negujem, ali i drugim ženama pružam savete o nezi, kako tela, tako i kose.

Dodaj komentar

Klikni za komentar

Test