Naslovna » Top 10 anticelulit tretmana za leto za savršeno telo bez mana
Telo

Top 10 anticelulit tretmana za leto za savršeno telo bez mana

najbolji anticelulit tretmani

Pred tobom su najbolji anticelulit tretmani za leto koji će preoblikovati tvoju figuru za predstojeće leto!  Rešenje postoji, a nalazi se upravo u redovima pred tobom.

Leto kuca na vrata, a celulit kaže nazad. Ma kako da ne, zar da dozvoliš sebi još jednu godinu skrivanja i bežanja? 

Ne, ne. Celulit nije jači od tebe, zapamti to! Čini se da hormoni, ishrana, način života i genetika igraju ulogu u nastanku celulita, ali svakako nisu apsolutni. Uglavnom, celulit pogađa više od 90% žena i predstavlja im pravu noćnu moru. 

Čini se da je borba protiv celulita borba sa vetrenjačama, ali veruj mi da ne mora da bude tako. Kada saznaš koji tretmani protiv celulita daju neverovatno dobre rezultate, shvatićeš da jednom i ti možeš da pobediš u toj borbi!

U ovom članku ću podeliti sa tobom najbolje tretmane za borbu protiv ove napasti u vidu pomorandžine kore. Probaj ih, budi konstantna i primetićeš rezultate za kratko vreme!

 

Zašto nastaje i gde se javlja celulit?

Većina stručnjaka se slaže da se pojavljivanje tih neuglednih rupica na koži javlja zbog problema ili neravnoteže u vezivnom i masnom tkivu osobe. Da bi razumela kako možeš da ukloniš celulit, moraš prvo razumeti šta ga uzrokuje. 

Celulit su naslage masti i toksina ispod kože, koje izgledaju kao kvrge na površini. Celulit se obično javlja na bedrima, abdomenu, butinama, donjem delu leđa, zadnjem delu nadlaktice, kukovima i zadnjici. Pojavljuje se kada postoje problemi cirkulacije krvi u donjem sloju kože, koji se naziva hipodermis, koji je masno tkivo. Usled toga se formiraju male izbočine masti.

Ljudi sa prekomernom težinom imaju veću verovatnoću da će dobiti celulit, ali se može javiti i kod mršavih ljudi. Celulit je uglavnom prisutan kod žena, što može biti posledica prekomerne proizvodnje estrogena, ženskog polnog hormona. Ovaj hormon inače uzrokuje nakupljanje masti u bedrima i zadnjici.

Zato ne časi časa i saznaj koji su to najbolji anticelulit tretmani za leto! Za neke si sigurno čula, a za neke nisi! Veruj mi da ćeš se iznenaditi koliko su svi dobri i zašto.

 

Ovo su najbolji anticelulit tretmani za leto

Postoji mnogo anticelulit tretmana na tržištu, bez potrebe za operacijama i bilo kakvom hiruškom invazijom na tvoja tkiva. Svi ovi tretmani u osnovi smanjuju upalu u slučaju celulita, smanjuju zapreminu i regenerišu tkiva. 

Zato ne propusti da saznaš kojih 10 anticelulit tretmana se trenutno smatraju veoma popularnim.

Pisali smo nedavno o tvrdokotnom celulitu (tvrdi celulit). Ako sumnjaš da imaš ovaj problem pročitaj više o njemu, a zatim se vrati da pročitaš kako sve možeš da ga skineš. Provereno!

 

Hladno skulpturisanje 

Ovo je potpuno revolucionarna tehnologija na bazi hladnoće koja kristalizuje masne ćelije kroz proces “indukovane apoptoze“. Apoptoza inače znači ćelijska smrt. Na ovaj način se postiže postepeno smanjenje ciljanih masti, uključujući i ćelijsku smrt masnoće. 

Ovo je veoma obećavajući anticelulit tretman za leto koji će definitivno eliminisati pogođenu oblast bez uticaja na okolna tkiva. Ova revolucionarna tehnologija je idealna za one koji žele da izgube težinu i, konkretno, smanje akumulirane masnoće u predelu abdomena, donjeg dela leđa i butina.

Svaki tretman obećava smanjenje lokalizovane masti od 20%, sa vidljivim rezultatima već nakon 3. nedelje. Smatra se da su tri meseca tretmana idealni za postizanje najoptimalnijih rezultata.

 

Intralipoterapija

Intralipoterapija je tretman koji smanjuje lokalizovane masti i celulit na nogama – unutar butine, na unutrašnjoj strani kolena, na zadnjici, bočnom delu stomaka i rukama. Pored toga može tretirati specifične probleme kao što su akumulacija masti ispod brade, odnosno podbradak.

Bazira se na infiltraciji, odnosno injektiranju natrijum deoksiholata u masnom tkivu, tako da se lipidi lako rastvaraju, razlažući masne ćelije koje se prirodno eliminišu kroz limfni sistem. Treba primeniti 3 sesije, sa intervalom od 3 do 4 nedelje između svake od njih. Nije potrebna anestezija. Dva dana nakon svake inflitacije preporučljivo je sprovesti drenažni tretman u korist eliminacije korišćenog proizvoda.

najbolji anticelulit tretmani-1

Endermologija ili lipomasaža

Ova nehirurška tehnika, veoma popularna poslednjih godina, poboljšava tonus kože, poboljšava limfnu drenažu, cirkulaciju i smanjuje celulit – uz nezaobilazno remodeliranje kompletne telesne figure.

Endermologija deluje na potkožno vezivno tkivo, stimuliše vaskularizaciju, eliminaciju toksina i međućelijsku razmenu. Pored toga, sprečava zadržavanje tečnosti, poboljšava rad venskog i limfnog sistema, pomaže u oblikovanju tela i smanjenju volumena.

Svaka sesija traje oko 35 minuta i treba da se primeni na 1-2 nedelje. Efekat ovog tretmana nije samo anticelulitni, već pomaže i u borbi protiv stresa, zbog svog opuštajućeg dejstva. Takođe, endermologija uopšte nije bolan tretman.

 

Kreme i losioni

Odavno je poznato da postoje neke kreme, gelovi i losioni koji mogu da utiču na celulit. Verujem da i ptice na grani znaju da je bršljan za celulit među top 3 sastojaka protiv celulita.

Posle njega, tu je i skidanje celulita kafomZapravo, kofein može da dehidrira masne ćelije, što celulit može učiniti manje vidljivim.

Zatim sledi ekstrakt divljeg kestena koji je neprikosnoven u poboljšanju cirkulacije, što doprinosi uklanjanju celulita.

Proizvod protiv celulita koji sadrži 0,3% retinola takođe može imati određeni efekat protiv celulita. Iskustva pokazuju da smanjuje celulit. Retinol podstiče zadebljavanje kože, što smanjuje zapreminu celulita. Naravno, uvek savetujem za opciju prirodnog proizvoda, jer je to svakako najbezbednije rešenje.

E sada, pre nego što počneš da koristiš neki novi proizvod protiv celulita, prvo ga testiraj na maloj površini kože. Ako ne dobiješ reakciju na koži u roku od 48 sati, onda je ok.

Takođe izbegavaj proizvode za celulit koji sadrže aminofilin, jer je prijavljeno da mogu izazvati probleme sa radom srca. Oni koji koriste inhalator za astmu svakako treba da izbegavaju upotrebu bilo kog proizvoda koji sadrži aminofilin. Čak i krema koja ga sadrži može izazvati ozbiljne probleme sa disanjem!

Poenta sa anticelulit kremama i gelovima je da treba da ih koristiš svakodnevno za najbolje rezultate. Bez obzira da li ideš na neki tretman ili ne. Otuda još jedan razlog više da se opredeliš za prirodne preparate za uklanjane celulita (a pisali smo i koje), koji na najbezbedniji način rabbzijaju masnoću i zatežu kožu.

Bojana je devojka koja je dugo imala problem da se reši celulita. Kao i svaka devojka, pokušavala je na sve načine da se reši ove narandžine kore, ali ni jedan tretman nije davao efekta. A onda se rešenje pojavilo iznenada. Sada su njene NOGE LEPŠE NEGO IKADA BEZ GRAMA CELULITA.

Kako je Bojana uspela da se reši celulita sa tela, saznaj na ovom linku https://onaportal.com/ni-grama-celulita-vise-nemam-na-nogamaznam-da-isto-zelis-i-ti/

 

Osmo thermy tretman protiv celulita

Ovaj anticelulitni tretman kombinuje remodelirajuću masažu sa sistemom drenaže i presoterapije u odgovarajućoj kabini. Ovo se ostvaruje primenom profesionalne formule osmotskog gela, koja pomaže da se dupliraju rezultati limfne drenaže i presoterapije. 

Osmotska anti-celulitna detoksikacija uglavnom radi na zadnjem delu ruku, donjem delu leđa, bedrima, gornjem delu kolena, nogama i stomaku.

Ovaj tretman je veoma pogodan za smanjenje zapremine celulita. Osim toga, vidljivo smanjuje izgled pomorandžine kore. Preporučuje se 6 do 8 sesija u 3 ili 4 nedelje da bi efekti bili vidljivi.

 

Presoterapija

Bazira se na uređaju koji kombinuje vakuumsku terapiju, infracrvenu i radiofrekvenciju. Ima dve glave, jednu malu za lice i drugu veću sa valjcima za ostatak tela. Ima tri nivoa intenziteta, koji se primenjuju prema toleranciji pacijenta i oblasti koja se leči.

Presoterapija je indicirana u slučajevima edematoznog celulitisa, slabo prokrvljenih područja i lokalizovanih adipoziteta. Smanjuje zadržavanje tečnosti i poboljšava kvalitet kože, poboljšavajući njenu elastičnost. Tretman traje otprilike jedan sat.

 

Lipolitični laser

Kada su u pitanju najbolji anticelulit tretmani za leto, ne mogu a da ne pomenem lasersku terapiju i lasersko skidanje celulita. Kombinuje tri tehnologije: diodni laser, LED svetlo i vakuumsku terapiju. Prvo, diodni laser prodire u hipoderm tako da lipidi apsorbuju energiju, povećavajući temperaturu, što pogoduje naknadnoj eliminaciji masti. 

LED svetlo omogućava eliminaciju masti kroz njihovo oslobađanje, uz stimulaciju proizvodnje kolagena, poboljšanje cirkulacije i limfnog sistema. Vakuumska terapija se primenjuje pomoću pokretnih valjaka koji pomažu da se masnoće iscrpe u limfni sistem za naknadnu prirodnu eliminaciju. I na kraju, vakuum omogućava konstantno prodiranje svetlosti u tkiva, što pogoduje njegovoj regeneraciji.

 

Napravi piling i isperi ga hladnom vodom

Dobar prirodni piling pomaže da se eliminišu mrtve ćelije kože i poboljša cirkulacija, uz istovremeno podsticanje izbacivanja toksina. Piling će definitivno postati tvoj najbolji saveznik kada je u pitanju poboljšanje izgleda pomorandžine kore i kože. Na ovaj način ubrzavamo metabolizam masti i podstičemo izbacivanje viška tečnosti. 

Najefikasniji sastojci koje možeš da upotrebiš kod kuće su svakako kafa, drenirajuće alge (o kojima smo pisali u tekstu alge protiv celulita) , šećer i morska so. Masiraj nežno, kružnim pokretima. Na ovaj način radiš i anticelulit masažu. Na kraju samo isperi hladnom vodom. Ovo zaista čini čuda ako primenjuješ dva puta nedeljno!

 

Masaža kokosovim uljem protiv celulita

Kokosovo ulje, verovala ili ne, ima supermoći protiv celulita posebno u anticelulit masažama. Ako pomešaš kokosovo ulje sa eteričnim uljem kleke i umasiraš ovu u kožu, to bi definitivno moglo poboljšati izgled celulita.

Na koji način?

Kokosovo ulje je super hidratantno sredstvo – što pomaže tvojoj koži da izgleda više elastično. Pored toga i hrani kožu. Ulje kleke pomaže u zagrevanju tkiva i izbacivanju toksina, što je itekako značajno u eliminaciji celulita. Takođe ima sposobnost da usporava rast tkiva koje se gura nasuprot masti i dovodi do tog izgleda pomorandžine kore. Masiranje mešavine kokosovog ulja sa eteričnim uljem kleke u kožu pomaže da se razbiju te dosadne masne naslage.

Zavisno od površine tretiranog područja, pomešaj izvesnu količinu kokosovog ulja sa nekoliko kapi ulja kleke. Naravno, ne zaboravi da prvo otopiš kokosovo ulje i da sačekaš da se prohladi, pa ga onda primeni.

Umesto golim rukama, možda je još bolja ideja da ulje u kožu umasiraš uz pomoć masažera za celulit. Na ovaj način postižeš dublje prodiranje aktivnih sastojaka ove uljane smeše, uz istovremeno poboljšanje cirkulacije i dreniranje.

Masažeri za celulit su jako popularni i zaista predstavljaju pun pogodak u kućnoj varijanti.

 

Suvo četkanje

Kao što rekoh, jedan od faktora koji doprinosi celulitu je loša cirkulacija. Masaže ne samo da čini da se osećaš odlično, već je odlična i za poboljšanje protoka krvi i pojavu celulita. Masaža će takođe pomoći u stimulaciji limfnog sistema i aktivirati ga, pomažući da se tako razgrade masne ćelije i eliminišu toksini.

Jedan od najpopularnijih načina masiranja tela kod kuće je suvo četkanje. Suvo četkanje je upravo ono što mu i samo ime kaže – treba da koristiš čvrstu četku u malim kružnim pokretima na koži. Preporučuje se da primenjuješ ovo tri puta nedeljno pre tuširanja ili kupanja i prati sa hidratantnom kremom za najbolje rezultate.

 

Iskustva

A evo i šta kažu neka iskustva na temu najboljih anticelulit tretmana:

‘’Genetika je zadužena za moju preranu pojavu celulita. Vodila sam računa o ishrani i efekti su bili očigledni, ali sam želela da pojačam dejstvo, pa sam se odlučila za gel za celulit na potpuno prirodnoj bazi. Redovno ga koristim i prezadovoljna sam rezultatima. Ništa ne boli, daje efekta, a uz to negujem i kožu.’’

‘’Ja sam celulit rešila endermologijom. Moja zamisao je bila da probam nešto što će mi dati brze rezultate, ali da ne podrazumeva da idem pod nož i da ne boli. Drugarica koja radi u jednom velikom beauty centru mi je rekla da je ono što mi treba definitivno endermologija. Tretmani su obično na 1-2 nedelje, ništa ne boli, a vidljive rezultate daje vrlo brzo! Ako vam kažem da sam se setila da skidam celulit 2-3 meseca pred leto i da sam znatno u tome  i uspela do samog početka leta – nećete mi verovati.’’

najbolji anticelulit tretmani-2

‘’Piling za telo je nešto bez čega ne mogu već duže vreme. Koristim smeđi šećer i mlevenu kafu, a ponekad i morsku so. Dobro izmasiram područja sa celulitom i ona podložna celulitu pred kupanje, isperem hladnom vodom i uživam u glatkoj i mekanoj koži! Fora kod borbe protiv celulita je da treba delovati i na dublje slojeve kože, ali isto tako i na samu površinu kože – jer samo tako se može potpuno redukovati pomorandžina kora!’’

‘’Obožavam masažu i često sama izmasiram područja podložna celulitu. Nekad koristim neka ulja, a nekad samo suvu četku. Mene masaža zaista opušta, a tačno osećam i kako razbijam masne naslage sa svakim pokretom! Uz to mi se poboljšava i cirkulacija, pa mi je i koža lepša i mekša. Ovo nikako ne pogoduje celulitu. Tako da, savetujem svima da kod najboljih anticelulit tretmana ne zaborave na dobru, staru masažu.’’

‘’Ja sam rešila celulit uz pomoć lasera. Postignute rezultate održavam gelom protiv celulita. Ovo mi služi kao vid održavanja i prevencije nastanka novog celulita. Sastojci koje treba da potražite u proizvodu za celulit jesu svakako bršljan, kofein, menta, divlji kesten i slično. Ovo su prirodni sastojci koji ne izazivaju alergijske reakcije, bezbedni su za vaše zdravlje i vrlo lepo se podnose na koži. A rezultati koji slede su nestvarni! Samo upornost!’’

 

Nadam se da su ti ovi najbolji anticelulit tretmani za leto obećavajući saveznik u konačnoj borbi protiv pomorandžine kore. Bilo da želiš da odeš na profesionalni tretman, da koristiš neku dobru kremu ili homemade tretman – rezultati će te zapanjiti ako budeš dosledna i uporna!

Ovde ih ima 10. Da li bi ti dodala još nešto na moj spisak najboljih anticelulit tretmana?

Nadam se da sam ti pomogla, a veoma bih bila zahvalna da ocenis ovaj članak zvezdicom.

Preporuka
  • Ocena:
Sending
User Review
5 (2 votes)
Test