Naslovna » Celulit na nadlakticama!Možeš mu doskočiti!
Telo

Celulit na nadlakticama!Možeš mu doskočiti!

celulit na nadlakticama

Koji metod za celulit na nadlakticama je najefikasniji? Koliko vremena ti treba da ga se rešiš? Da li će se vratiti ponovo? Ovo su odgovori koje tražiš.

Već sam sigurna da znaš da pojava celulita nije vezana ni za pol, ni za starosnu dob, a nema mnogo veze ni sa debljinom. Isto važi i za celulit na nadlakticama.

Iako se pojava celulita obično vezuje za predele oko stomaka, butina i nogu, neretko se dešava da se kod pojedinih žena može javiti i celulit na nadlakticama. 

Dakle, uopšte nemoj da te čudi ako primetiš celulit na rukama!

Ako želiš da saznaš šta dovodi do pojave celulita baš na ovom mestu i kako da se oslobodiš celulita na nadlakticama, na pravom si mestu.

Otkud baš celulit na nadlakticama?

Već znamo da se celulit može javiti na gore pomenutim regijama tela, i da se to dešava u predelima koji imaju veći nivo prirodnog masnog tkiva. Međutim, celulit na nadlakticama sve je češća pojava kod žena, i ne treba da te čudi.

Gubitak kolagena, posebno sa godinama, može biti jedan od uzroka. Neka istraživanja pokazuju i to da povećana upala i slaba cirkulacija u telu mogu biti odgovorni za nastanak celulita na nadlakticama.

Isto tako, ako si često pod stresom, konzumiraš alkohol ili pušiš, verovatno i sama imaš problem sa celulitom. Naravno, i genetika čini svoje, pa ako tvoja baka ili mama imaju celulit, imaćeš ga i ti.

Još jedan od faktora koji utiču na pojavu celulita na rukama jeste i dehidratacija.

Da li si znala da velika količina kafe može dovesti do dehidratacije, a dehidratacija do pojave celulita?

Naravno, jedna šolja kafe ujutru neće naštetiti tvojoj koži, ali previše kafe hoće.

Zašto onda ne bi kafu zamenila vodom? Voda hidrira kožu, a to može smanjiti pojavu celulita na nogama, ali i na celulita na rukama o kom pričamo.

A pazi sad šta nam je Tanja otkrila. Ona je jako dugo imala problem sa celulitom na rukama, ali i po celom telu. Čak je probala i moge dijete, ali su kod nje rezultati izostali. Tražila je brzo rešenje! I našla je! 

Kako je Tanja uspela trajno da se reši celulita, saznaj na ovom linku  https://onaportal.com/kako-je-celulit-postao-moja-proslost/

Da pojasnimo, celulit na rukama nastaje onda kada se nakupljeni toksini nagomilaju zajedno sa masnoćama ispod kože. Kada se to desi, vezivno tkivo slabi, pa se stvara “pomorandžina kora” koja izgleda vrlo ružno.

Ako si i ti jedna od žena koja ima celulit na nadlakticama, onda znaš kako to može biti neprijatno. 

Kako bi se rešila celulita na površini kože, donosimo ti jednostavna i praktična rešenja koja će ti pomoći.

Jedno od njih je gel za masažu, koji se odlično pokazao.

celulit na nadlakticama i rukama

Gel za celulit – rešenje broj 1

Brojna pozitivna iskustva žena govore u prilog tome da se rešenje u borbi protiv celulita krije baš u ovom proizvodu. 

Reč je, naime, o anticelulit gelu, na biljnoj bazi. Sa gelom, ne samo da će celulit na nadlakticama nestati, već će tvoja koža postati zategnua, blistava, što je, složićeš se, veoma veliki napredak.

Zamisli samo kolika je razlika između naboranih i visećih u odnosu na zategnute i čvrste nadlaktice! I što je najbolje, celulit na ovom području može nestati najviše za mesec dana. 

Kako se koristi anticelulit gel?

Potrebno je namazati nadlaktice ovim gelom za celulit koji hladi dva puta dnevno i ubrzo ćeš primetiti da koža prvo izgleda svežije, bolje, zategnutije, čak će i strije na rukama koje su isto tako svakodnevni pratilac kod žena, izbledeti i nestati. 

Kada namažeš ovaj gel, blago masiraj predeo nadlaktica, jer se uz opuštajuću anticelulit masažu koža oslobađa stresa, postaje meka i glatka, a celulit manje uočljiv. 

Tajna anticelulit gela krije se u njegovim prirodnim sastojcima koji blagotvorno utiču na vašu kožu, pružajući joj prekopotrebnu vlažnost, ali i zatežući je. 

Vežbice koje će ti biti od koristi

Vežbe za celulit su jedan od načina koji ti može biti od koristi. Vežbe za ruke ti mogu pomoći da zategneš i ojačaš mišiće, ali i da celulit sa nadlaktica nestane. 

Fizička aktivnost je neizbežna kako bi smanjila obim ruku, zategla kožu i ublažila ili potpuno smanjila celulit na nadlakticama. 

Evo koje su i kako ih treba raditi:

1. Okrenuta vežba – triceps

Blago raširi noge. Stoj uspravno raširenih ruku, okrenutih ka nebu, tačno iznad glave. Zatim, spusti dlanove iza glave i pomeraj ih gore.

Ponavljaj 20 puta, pa napravi pauzu. Opusti ruke pored tela, i pokušaj da se opustiš petnaestak sekundi. Onda, kada se telo odmori, ponovi vežbu 10-15 puta.

2. Vežba klatno za celulit na nadlakticama

Noge su razdvojene, a lice je napred sa savijenim kolenima. Sva težina tvoga tela treba da bude na levoj nozi. Zatim, stavi levi lakat na levo koleno, dok bućicu držiš u desnoj ruci, dlanom okrenutim prema nogama.

Polako pokreni desnu ruku natrag prema desnoj nozi i ruku drži paralelno sa telom. Ovu vežbu ponavljaš 15 puta sa jedne, i 15 puta sa druge strane. Možeš početi sa 5-8 kg težine.

3. Padovi sa stolice

Ova vežba je odlična za zatezanje ruku i gubitak celulita sa nadlaktica. Lice okreni suprotno od stolice, a ruke postavi na nju. Ruke moraju biti razdvojene u širini ramena.

Udalji se par koraka od stolice i gornji deo tela drži uspravno. Tako izgleda početni položaj. Nakon toga,  savij kolena i laktove, pomeraj telo ka zemlji dodirujući pod. Kada ovo uradiš, onda se lagano vrati nazad i ponavljaj u 3 serije po 20 ponavljanja. 

4. Lakat vežbe

Stani uspravno sa blago razmaknutim stopalima. Ruke raširi i stisni u pesnicu, pa se sastavlj u laktovima. Istovremeno ih pomeraj ka telu da bi se savile u laktovima.

Potrebno je ponoviti 20 puta do odmora koji traje 10 do 15 sekundi kada su ruke opuštene i nalaze se pored tela. Ovu vežbu je najbolje raditi ujutru i uveče kako bi imala efekta. 

5. Vežbe sa tegovima

Za ovu vežbu potrebno je da budeš u stojećem položaju. Uzmi tegove i podiži ih naizmenično, jednom, pa drugom rukom. Ruke moraju da budu okrenute prema butini.

Dok podižeš tegove, ruke savijaš u laktovima. Tako jačaš mišiće, ali i topiš masnoće, samim tim i celulit sa ovog dela tela. Takođe, dok radiš ovu vežbu, u isto vreme rotiraj dlanove tako da u krajnjem položaju budu okrenuti prema telu.

Na kraju, dlanovi se moraju vratiti u početni položaj, tačnije ka butinama.

6. Sklekovi

Sklekovi su odlična vežba za jačanje ruku, grudi i ramena. Trebalo bi da ti dlanovi budu u širini ramena. Sada, polako savijaj laktove spuštajući telo ka podu. Kada ti grudi ili brada budu 1-2 cm od poda, zastani na kratko. Zatim, vrati se u početnu poziciju.

Potrebno je da uradiš 3 seta od 5-10 ponavljanja, sa odmorom od 1 minuta između serija. Sklekove treba raditi 2-3 puta nedeljno.

7. Vijača

Preskakanje vijače odlična je vežba za celo telo, posebno za ruke. Osim toga, možeš da izgubiš i kilograme ako vežbaš 30 minuta svakog dana. U toku vežbanja, gornji deo tela je angažovan, pa tako, uz pomoć vežbi sa vijačom, možeš lako da zategneš ruke, posebno nadlaktice na kojima imaš tvrd celulit.

Počni laganim preskakanjem, kako bi se manje umarala.

Kasnije, kada to postane deo tvojih treninga, možeš vežbati i duže i brže. Svakako, neće ti škoditi. Bitno je samo da stekneš rutinu, a posle možeš kad god imaš vremena, da preskačeš vijaču.

Plus: savet je da treniraš u anticelulit helankama. Iako su ovo vežbe za ruke,i sama znaš da celo telo radi i da se topi celulit. Na taj način topi se i tvoj celulit na butinama, ali i onaj uporan celulit na zadnjici.

Hrana – neprijatelj celulita na nadlakticama

Prvo, slana i masna hrana ne dolaze u obzir! Brzu hranu da i ne spominjemo! Drugo, moraš izbegavati crvena mesa, punomasne mlečne proizvode i masne ribe.

I treće, hrana koja topi celulit mora biti bogata sirovim voćem i povrćem. 

Dokazano je i to da pojedine biljke protiv celulita povoljno utiču na nestajanje celulita na rukama, kao što su ruzmarin, kopriva, ali i ljuta paprika, brokoli, spanać, kupus, zelje uopšte.

Isto tako, ovas je bogat izvor proteina i rastvorljivih vlakana, koja se pretvaraju u gel u organima za varenje, a on pomaže u izbacivanju toksina koji su odgovorni za celulit na nadlakticama.

Zeleni čaj

Zeleni čaj za mršavljenje smanjuje masnoću tako što u potpunosti zaustavlja proizvodnju enzima koji apsorbuju masti, a dobar je i u borbi protiv celulita na nadlakticama. Zeleni čaj je takođe i dobar diuretik, ublažava gomilanje masti, a telu pomaže da sagori unete kalorije. 

Katehini koji se nalaze u zelenom čaju, odlični su i provereni sastojci koji poboljšavaju metabolizam i osiguravaju uspešno regulisanje telesne težine.

Zbog svega toga, konzumiranje zelenog čaja za celulit pomoći će ti da se uspešno izboriš sa celulitom na nadlakticama.

Potrebno je da piješ tri šolje dnevno, pa ćeš tako smanjiti i vidljivost celulita i smršati. Super, zar ne?

Spanać sjajan za celulit na nadlakticama

Spanać je bogat prekopotrebnim vitaminima i mineralima. I ne samo to – očistiće ti jetru, a to je veoma važno kako pri mršavljenju, tako i zbog rada creva. Takođe, ovu niskokaloričnu namirnicu možeš jesti u neograničenim količinama. Ipak, ako imaš problema sa bubrezima, ne bi smela, jer sadrži oksalne kiseline.

Ono što je potrebno da znaš jeste da spanać kuvaš na pari i pripremaš ga sa malo soli i maslinovim uljem. Višak soli u organizmu nije dobar, pa izbegavaj slano koliko god možeš.

Brokoli

Brokoli je povrće koje čisti telo od nagomilanih toksina, što će ti pomoći da smršaš i ukloniš celulit na rukama. Potrebno je da ga pripremaš na pari, nikako drugačije, jer samo tako će sačuvati sve vitamine i minerale koji su potrebni tvom telu. 

Žitarice celog zrna

Zdrav doručak je posebno važan, jer dan započinješ unosom svih potrebnih sastojaka u organizam.

Zašto ne bi promenila navike u ishrani, i za doručak sebi pripremila nešto od žitarica? 

Žitarice u sebi sadrže vlakna koja uklanjaju toksine iz organizma, pa ako nemaš običaj da za doručak recimo pojedeš ovsenu kašu, počni to da praktikuješ.

Samo zdrava ishrana može ti pomoći da se lišiš celulita na rukama, a to ćeš uspeti samo ako se zdravo hraniš. Zaboravi na ružne navike i okreni novi list.

celulit na rukama

Dodatni saveti!

Ako si od onih koji ne vole vežbanje ili nemaju vremena za to, rešenje možeš pronaći u kupkama, pilinzima ili anticelulit masaži.

Ponekad je rešenje tu na dohvat ruke, a sve sastojke imaš kod kuće…

  1. Ulje mandarine pomaže pri razlaganju rupica koje su vidljive na koži nadlaktice i uklanja celulit. Takođe, ovo ulje je odlično za detoksikaciju tela. Dovoljno je samo da ga utrljaš na nadlaktice i blago masiraš jednom dnevno i praktikuješ anticelullt masažu na rukama. Bitno je da ruke mogu da klize lagano, a prstima masiraj sama nadlaktice, prvo jednu pa drugu. 
  2. Maslinovo ulje i ulje mandarine odlični su za područja pogođena celulitom. Uzmi jednu kašiku maslinovog ulja i četiri kapi ulja mandarine, dobro sve izmešaj i nanesi na nadlakticu. Masiraj ovaj deo 10-15 minuta. Ponavljaj ovo jednom dnevno nekoliko nedelja.
  3. Piling za celulit od vanile utiče na tonus tvoje kože. U kombinaciji sa kofeinom, ovaj piling kožu čini čvršćom. Potrebno ti je: 1 šolja korišćene kafe (talog), 1 šolja šećera, pola šolje ulja (maslinovo, kokosovo ili bademovo) i  kašika vanile. Dobro utrljaj na nadlaktice, blago masirajući 10-15 minuta. Rezultati su vidljivi nakon mesec dana, a sve što je potrebno jeste da ovaj piling koristiš 3-4 puta nedeljno.
  4. Piling za telo sa medom i kukuruznim brašnom isto može biti od pomoći. Potrebne su ti dve velike kašike prirodnog livadskog meda i kašičica kukuruznog brašna. Svi sastojci moraju biti dobro sjedinjeni, a kao i kod većine pilinga, utrljavaš na područja sa celulitom, tj.nadlaktice. Ovaj piling je dobar jer je med bogat prirodnim sastojcima koji blago utiču na kožu, kukuruzno brašno će ukloniti mrtve ćelije, nakon čega će tvoja koža biti glatka i zategnuta. Ovaj piling možeš koristiti kad si u žurbi, jer se za čas napravi, a i potpuno je prirodan.
  5. Znaš li da celulit na rukama može da se reši četkom? Koristi četku za telo najmanje tri puta nedeljno, a zatim utrljaj u kožu anticelulit gel. Suvo četkanje ili masaža četkom mogu pomoći u poboljšanju cirkulacije i proizvodnji kolagena. Toksini koji se nakupljaju u slojevima masti, kao i višak vode na ovaj način se eliminišu. 

Jabukovo sirće se pokazalo kao odličan lek za mnoge bolesti, a da li si znala da ga možeš koristiti i protiv celulita?

Jedno od najprihvatljivijih rešenja za komplikovane situacije sa celulitom na nadlakticama jeste upravo jabukovo sirće za celulit.

Ono sadrži kalcijum, kalijum i magnezijum koji pomažu u lečenju celulita, čiste toksine iz tela, a sprečavaju i taloženje i gomilanje viška vode.

Potrebno ti je: pola šolje jabukovog sirćeta, dve šolje vode i malo meda.

Dobro promešaj i nanesi na nadlaktice. Potrebno je sačekati 30 minuta da bi efekat bio što bolji. 

I da zaključimo!

U svoju rutinu vežbanja možeš da uvedeš još neke aktivnosti koje će ti pomoći, na primer veslanje, trčanje, vožnja bicikla, tenis ili nešto drugo. Plivanje takođe topi celulit, a tu su i čučnjevi za celulit koji će ti pomoći.

Pored zelenog čaja, možeš probati i čaj od kukuruzne svile, napitke za celulit, ukoliko već to ne činiš, ili da počneš sa pilinzima koje ćeš sama napraviti, ili sa moćnim detox kupkama… 

Na tebi je da izabereš način, ali svakako moraš početi.

Pokušaj da smršaš, ukoliko je uzrok celulita višak kilograma. Ali, ne naglo, nego polako, uz vežbanje, jer kada izgubiš kilograme, i celulit na nadlakticama brzo će se smanjiti.

Ipak, nemoj mršaviti na svoju ruku, već se konsultuj sa lekarom ili nutricionistom. A ako ti gubitak kilograma nije prioritet, nemoj mršaviti samo da bi izgubila celulit. Potraži pomoć lekara koji će ti sigurno preporučiti najbolji način za tebe.

Ako imaš celulit na nadlakticama, potrebno je da promeniš način života i ishrane, potencirajući zdrave navike.

I ne zaboravi: pij vode, posebno u ovim vrelim letnjim danima kada je koži potrebna hidratacija.

Avatar

Ivana Vulikić

Profesor srpskog jezika i književnosti. Volim da pišem i čitam dobre knjige. Pisanjem se bavim od malih nogu, a posebno me interesuju teme o zdravlju i lepoti.

Dodaj komentar

Klikni za komentar

Test