Naslovna » Šaljićev melem za strije: dobro rešenje!
Kozmetika

Šaljićev melem za strije: dobro rešenje!

šaljićev melem za strije

Šaljićev melem za strije, jedan od načina da se rešiš ovih ne tako lepih ožiljaka. Svoju popularnost je odavno stekao, a šta ga čini i da li i dalje traženim.

Šaljić melem za strije je proizvod o kome se toliko govori, koji je preporuka i apotekara i mnogih žena, a svakako i svih onih koji se bave lepotom i zdravljem. 

Šta je toliko dobro u Šaljićevom melemu za strije?

Da li su u pitanju sastojci ili se tajna krije na drugom mestu, otkrivamo za vas. Strije svakako jesu veliki problem mnogih žena, obzirom da predstavljaju ožiljke koje je teško ukloniti.

Svako može imati strije, iako one pogađaju procentualno više žene nego muškarace. Ako bi tražili pravo objašnjenje, rekli bismo da su strije duge, uske pruge ili linije koje se razvijaju i pojavljuju na površini  kože. Javljaju se kada se koža iznenada rastegne i veoma su česte.

Mogu se pojaviti na različitim delovima tela,kao na primer: strije na stomaku, na grudima, strije na zadnjici, na bokovima,strije na butinama i na donjem delu leđa.

Postoje bele i crvne strije. Bele strije ili sedefaste strije predstavljaju atrofiran površinski sloj kože i izmenjen kolagen. 

Bele strije su poput starih ožiljaka. Bez obzira da li su bele ili crvene strije  nije ih se lako rešiti i neće nestati preko noći. Sada se logično nameće pitanje kako sprečiti strije, a posebno kako sprečiti strije u trudnoći.

Razloga je mnogo zbog kojih strije nastaju,  mnogo je načina i varijanti koje su već isprobane da se rešimo strija.Od pantenola za strije, do laserskog uklanjanja strija, tetoviranja strija, krema za strije do raznih drugih načina za uklanjanje strija.

Možda je upravo Šaljićev melem za strije odgovor na tvoje pitanje i možda je baš ovaj melem ono što tek treba da otkriješ.

Nevena je tokom trudnoće imala problem sa strijama, ali je uspela da nađe pravo čudo, kojim su sve strije izbledele. Da, za nju je to bilo čudo! 

Kako je Nevena uspela trajno da se reši strija, saznaj na ovom linku:https://onaportal.com/moja-tajna-za-meku-i-elasticnu-kozu-bez-strija-tokom-trudnoce/

Zašto je izbor Šaljićev melem za strije?

U moru prozvoda koji se nude na tržištu, sigurno se pitaš: “Zašto baš da se opredelim za Šaljićev melem za strije?” 

Prvenstveno, to su potpuno prirodni proizvodi koji su ispitani od strane Batuta i koji su apsolutno bezbedni za upotrebu. 

Šaljicevi proizvodi pojavili su se u drugoj polovini prošlog veka. Jovan Šaljić je idejni tvorac linije proizvoda prvenstveno njegovog svima  dobro poznatog Jomelopa (JO-Jovan, ME-melem, OP-opekotina). 

Crna Gora u kojoj je odrastao bogata je lekovitim biljem, a sam Jovan je posvetio život pravljenju prirodnih i proverenih proizvoda za negu i oporavak organizma.

Njegov unuk nastavio je tradiciju i ono što je Jovan započeo, on usavršava držeći se strogo prirodnih i proverenih sastojaka.

Najbolja reklama su zadovoljni kupci, a to Šaljićevi proizvodi svakako imaju.

Mnogo zadovoljnih kupaca, proizvodi koji su dostupni i po veoma  prihvatljivim cenama, sve to ljude navodi da probaju, a nakon toga postanu stalni korisnici Šaljićevih proizvoda.

Naći 200ml-250ml, dobrog melema za rane, opekotine ili strije, a da je cena pristupačna, veoma je teško. To nije tako kada su Šaljićevi preparati u pitanju. Mada, nemoj da ti cena bude prvi prioritet kada kupuješ kozmetiku za sebe.

Ako se okreneš samo i jedino ovom melemu za strije, videćeš da je za strije odličan, ali pored toga kožu dodatno neguje, hidrira i čini mnogo zdravijom nego što jeste.

Priroda je dala lek za sve, Šaljićevi melemi su izvor prirode i njena “deca”.

Šaljicev melem za strije upotreba

Kada su u pitanju Šaljićevi proizvodi, gotovo da nema osobe koja nije upoznata sa njima. Već smo i neke spomenuli, od melema za strije do preparata za sunčanje, preko krema i masti za rane i žiljke. Sve je pravljeno na prirodnoj bazi, detaljno ispitano i mnogo puta provereno.

Saljićev melem za strije koji nosi naziv “Striet”, ispitan je i proveren od strane Instituta za zaštitu zdravlja Srbije “Dr Milan Jovanović Batut”. 

Tako da preparat ima odobrenje od najodgovornije zdravstvene institucije u našoj zemlji. Ogroman je broj ljudi koji su koristili  Šaljićeve preparate i koji su i više nego zadovoljni  njima. 

Najbolja preporuka i reklama jesu zadovoljni korisnici, a to Saljićev melem za strije definitivno ima.

Šaljićev melem za strije, odmah da naglasim, nije nikakvo čudo prirode koje ćeš namazati par puta i strije će nestati. Ako se tome nadaš, bojim se da ćeš se razočarati. 

Na samom pakovanju Šaljićevog melema za strije jasno je naglašeno da: “Strietom preventivno delujete na nastanak strija i poboljšavate izgled već postojećih”.

Dakle, ne piše posle Šaljićevog melema strije nestaju nakon par mazanja. 

Njegova namena i način delovanja je prvenstveno nega strija tokom trudnoće, kod promene težine i tokom puberteta.

šaljićev melem za strije cena

Sastav melema za strije

Šaljićev melem za strije je prirodan proizvod bez sintetičkih mirisa i boja. Njegova delotvornost i kvalitet je definitivno u njegovom sastavu i u pažljivo biranim supstancama koje ga grade.

Sastav Šaljićevog melema za strije:

  • ricinusovo ulje
  • maslinoo ulje
  • kumarin
  • ekstrakt ruzmarina 
  • ekstrakt lavande
  • metilparaben
  • propilparaben
  • cetil alkohol

Maslinovo ulje za kožu je izuzetno dobro i zdravo,  kod mnogih krema koje se koriste za lečenje raznih kožnih bolesti maslinovo ulje je jedan od glavnih sastojaka. On ulazi u sastav Šaljićevog melema za strije, upravo zato što ima odlična svojstva kao što su vlaženje kože i smanjivanje gubitka tečnosti iz same kože.

Maslinovo ulje štiti kožu od raznih upala  i od iritacije.

Maslinovo ulje bogato je vitaminima A, D, K i E, tako da kožu hrani i čini je lepšom i mlađom. Pored toga ima jako antioksidativno svojstvo, a takođe se primenjuje i kod procesa zarastanja rana.

Ricinusovo ulje za kožu jedno je od boljih hidranata za kožu. Kožu odlično vlaži i ima antiinflamatorna svojstva, tačnije smanjuje upalne procese na koži. Pored toga kožu regeneriše, a ricinoleinska kiselina koja ulazi u njegov sastav jedna je od najboljih masnih kiselina koja kožu hrani i štiti.

Ruzmarin i lavanda za kožu, pored toga što imaju izuzetno prijatan miris i deluju poput neke antistres terapije; kada je koža u pitanju, ruzmarin i lavanda prvenstveno imaju antibakterijsko svojstvo. Štite kožu od bakterija iz spoljne sredine, a samim tim na kožu deluju lekovito. Pored toga lavanda odlično zateže kožu i upravo zato je jedan od sastojaka mnogih krema protiv bora.

Ruzmarin i lavanda brzo ulaze ispod površine kože, kožu hrane i dodatno regenerišu.

Metilparaben i propilparaben predstavljaju hemikalije koje se koriste u kozmetičkoj industriji. Oni naravno kada se u pravilnoj i tačnoj dozi koriste sprečavaju gomilanje bakterija na površini kože, a samim tim kožu štite i čine je duže zdravom i lepom.

Kumarin je esencijalno ulje koje ulazi u sastav mnogih kozmetičkih proizvoda. 

Cetil alkohol mnogima na samu pomen alkohola odmah padne na pamet suva koža, iziritirana koža…Tako zaista i jeste ako se alkohol ne koristi pravilno i u tačnoj dozi. 

Cetil alkohol, koji ulazi u sastav Šaljićevog melema je prvenstveno pravilno doziran tako da ne stvara nikakve alergijske reakcije, ne isušuje kožu i ima samo i jedino antibakterijsko svojstvo.

Kada pogledamo sastav Šaljićevog melema za strije jasno je da svi ovi proizvodi na okupu daju odlične rezultate kako za uklanjanje i ublažavanje već postojećih strija tako i za negu kože generalno.

Kako treba da koristiš melem za strije?

Šaljićev melem za strije je veoma lak i jednostavan za upotrebu, i naravno svi koji imaju strije bez ikakve bojazni.

Pre tretmana tj. mazanja Šaljićevog melema za strije potrebno je da pripremiš kožu. Dakle istuširaš se, obrišeš kožu peškirom, udobno se smestiš u neku fotelju ili krevet i uz tv, limunadu ili neko osveženje laganim pokretima utrljavaj melem u kožu. Ne treba da stiskaš i vršiš pritisak na kožu, sve radiš lagano i da ti prija.

Naravno mazaćeš regije tj. delove tela koji su zahvaćeni strijama(noge, stomak, butine…). 

Ukoliko se pitaš li Šaljicev melem za strije ostavlja fleke, odgovor je ne. Ostaće masniji trag, ali će koža sve to brzo da upije.

Kako koristiti Šaljićev melem za strije u trudnoći?

Kada su trudnice u pitanju, nema neke velike razlike kod uputstva za korišćenje Šaljićevog melema za strije.Pripremiš kožu blago utrljavaš i videćeš da će koža ostati kao pre trudnoće lepa i glatka.

Poželjno je da nakon prvog trimestra(a naravno  možeš i pre toga) kreneš sa nanošenjem Šaljićevog melema i sa masiranjem. Koristi ga do kraja trudnoće. Poznata stvar je da koža najviše rastegne u poslednja dva meseca.

Preporuka je da se melem nanosi na kožu i nakon porođaja upravo zato što dolazi do naglog povlačenja kože, a samim tim je koži potrebna zaštita i elastičnost.

Nanošenje Šaljićevog melema na kožu nakon porođaja može da bude pod malo jačim pritiskom. 

Šaljićev melem za strije možeš da koristiš sve dok se strije ne povuku, a kada su trudnice u pitanju obavezno tokom trudnoće i dva meseca nakon porođaja. 

Melem je fine gustine, lako se utrljava i izuzetno je prijatnog mirisa.

Naravno, pre nego što se opredeliš za korišćenje Šaljićevog melema za strije obavezno se konsultuj sa lekarom.

da li šaljićev melem ostavlja fleke

Šaljićev melem za strije cena

Bilo koja bolje opremljena apoteka ili drogerija ima Šaljićeve proizvode, a posebno i melem za strije. Naravno, možeš ga naći i preko interneta, poručiš ga i stiže ti na kućnu adresu.

Nalazi se u prepoznatljivoj beloj bočici sa roze poklopcem. Količina koju sadrži pakovanje je 200ml. Sa ovom jednom bočicom, ako je  koristiš i mažeš se jednom ujutru jednom uveče imaćeš melema za mesec do mesec i po dana. 

Trenutna cena je oko 850,00 dinara, možda ćeš negde naći koji dinar skuplje ili jeftinije, ali to je to.

Šta kažu iskustva?

Kada je u pitanju Šaljićev melem za strije ono što ćeš pročitati na forumima ili pak čuti od korisnica, su u velikom broju slučajeva pohvale na račun melema.

Sanja, je nakon prve trudnoće saznala šta su strije iako se sa njima do tada nije susretala. Tada nije znala za Šaljićev melem i prva trudnoća je prošla tako da su na koži ostale strije. 

Drugu trudnoću sačekala je spremna i kaže:”Strije sam dobila nakon prve trudnoće, nije mi bilo lepo i prijatno kada sam ih videla, ali šta je tu je. Tokom druge trudnoće od početka, pa i par meseci nakon porođaja koristila sam Šaljićev melem za strije, ne samo da se nisu pojavile nove strije već su i stare nestale. Zaista sam zadovoljna melemom i od mene jedan veliki plus i preporuka.” 

Teodora je posle skoka kilograma primetila strije, mazala je melem i evo šta kaže : “Bila sam ljuta na sebe zato što sam se zapustila i ugojila, dodatno kada sam primetila i strije osećala sam se stvarno grozno. Po preporuci apotekarke uzela sam Šaljicev melem.

Znala sam za njihove proizvode zato što sam redovno kupovala njihov zaštitni faktor za sunčanje. Bila sam disciplinovana i mazala sam redovno dva puta u toku dana. Imala sam one “početne” crvene strije, koje su brzo nestale. Verujem da sam na vreme regovala ali isto tako sam uverena da je Šaljićev melem za strije prava stvar i pravi izbor.”

Ako kojim slučajem imaš strije ili planiraš trudnoću, ili si možda već trudna, ne prepuštaj ništa slučaju, sa Šaljićevim melemom za strije imaćeš varijantu i da lečiš i da sprečiš.

Avatar

Jelena Drašković

Profesor srpskog jezika i književnosti.Volim da čitam i istražujem tuđe rukopise.Takođe gajim ljubav prema pisanju proznih tekstova. Pisanje mi predstavlja zadovoljstvo, ali i izazov.

Dodaj komentar

Klikni za komentar

Test