Naslovna » Krema za strije: TOP 6 proizvoda
Telo

Krema za strije: TOP 6 proizvoda

krema za strije

Krema za strije najbolja je pomoć koju možeš primeniti! Glatka i elastična koža nikad nije bila bliže. Saznaj koje su kreme najbolje.

Strije su, kao što znaš, ružna pojava koja nam obično pričinjava problem nakon naglog dobijanja i gubljenja na težini, u trudnoći i nakon porođaja. Sve su ovo kritični momenti kada koža trpi ogromna rastezanja i opuštanja, usled čega se javljaju ove crvenkaste, pa zatim bele linije – koje su tako neugledne i kvare naš celokupan izgled.

Ne znam šta si čula do sada, ali ja lično znam da mnogi i dalje tvrde da ne postoji rešenje za strije. Navodno, to su trajni ožiljci na koži koji se ne mogu tako lako ukloniti. Mit!

U 21. veku, kada je kozmetička industrija dostigla maksimum svoje revolucije – znamo da postoji krema za strije sa odgovarajućim sastojcima koja ti i te kako može pomoći da ove prugaste napasti oteraš u zaborav (tamo gde im je i mesto)!

Ovaj tekst je tu da ti dokaže da rešenje za strije zaista postoji, i to tako jednostavno i pristupačno kao što je kvalitetna, dobra i pre svega prirodna krema za strije. Zato ostani sa mnom do kraja i upoznaj se sa svojim novim omiljenim kozmetičkim proizvodom!

Prirodna krema za strije – najbolji izbor!

Odmah ću gađati u metu – tačno je da nisu sve kreme za strije podjednako dobre. Ovo si sigurno mogla i da pretpostaviš. Viđala si sigurno na policama drogerija i apoteka ogroman broj krema za koje se tvrdi da brišu strije kao gumicom, da su baš one najbolje rešenje za tebe i slično. 

krema za strije

Ali da li je baš sve ono što kažu istina?

Tajna razlike između proizvoda za strije (ali i za bilo šta drugo u kozmetici) jeste u listi sastojaka. Ovo pravi ključnu razliku i predstavlja okidač za to koju kremu ćeš izabrati.

Hemikalije? Ne. Parabeni? Ne. Sve što ti zvuči čudno i komplikovano za izgovor obično i nije dobro. Zato fino vrati na policu svaki proizvod za strije koji sadrži bilo koje hemikalije – koje sigurno ne želiš da naneseš na svoju kožu..

Šta treba da uradiš?

Treba da se okreneš prirodi – u svakom smislu te reči. Pa zašto da ne počneš baš od korišćenja prirodne kozmetike? Ovo je za tebe možda mali korak, ali za tvoje zdravlje je i te kako veliki! 

Zlatno pravilo glasi – ako se pitaš koja je najbolja krema da deluje na strije – to je ona koja je na potpuno prirodnoj bazi! Tu ne možeš da pogrešiš. Zašto bi koristila tamo neke sumnjive hemikalije, ako postoji toliko odličnih prirodnih sastojaka koji fenomenalno rade posao i pritom su bezbedni čak i za dugotrajnu upotrebu?

Različiti biljni ekstrakti i biljna ulja u kombinaciji mogu da budu tvoja čarobna formula kako se rešiti strija – koju toliko dugo tražiš.

A pazi sada ovu priču!

Nevena je tokom trudnoće imala problem sa strijama, ali je uspela da nađe pravo čudo, kojim su sve strije izbledele. Da, za nju je to bilo čudo! Kako je Nevena uspela trajno da se reši strija, saznaj na ovom linku: https://onaportal.com/moja-tajna-za-meku-i-elasticnu-kozu-bez-strija-tokom-trudnoce/

Kako deluje krema za strije?

Zadatak dobre kreme za strije je da obavezno uradi 2 stvari: da hidrira i da poboljša mikrocirkulaciju u tvojoj koži.

Rešavanjem ova dva aspekta, ti možeš uspešno da sprečiš ili ublažiš postojeće strije.

Da bi uspela u ovome, moraš da imaš kremu sa odgovarajućim sastojcima – koji su iskombinovani tako da ujedno hidriraju, hrane, neguju i štite tvoju kožu.

Napraviti savršenu kombinaciju koja će ‘’uraditi posao’’ nije uvek lako, ali moguće je postići tu formulu.

Krema hidrira tvoju kožu

Kao što znaš, suva koža je manje elastična od zdrave, dobro hidrirane kože. Ako ti je koža dobro hidrirana, manja je verovatnoća da će ti se pojaviti strije – jer se tada tvoja koža lakše prilagođava promenama u telesnoj težini i obliku. 

Ako si sklona strijama, obavezno koristi hidratantnu kremu za strije nakon tuširanja svakog dana – kako bi pomogla da tvoja koža zaključa vlagu. 

Kada kažem ‘’hidratantni sastojci’’, tu pre svega mislim na prirodna, biljna ulja i putere koji su neprikosnoveni u tome da tvoja koža uvek bude savršeno hidrirana i da sačuva vlagu koja joj je potrebna. Neki od njih su: bademovo ulje, shea butter, kokosovo ulje, kakao maslac, hijaluronska kiselina i dr.

Pored hidratantnih sastojaka, tvoja savršena krema za strije treba da ima i puno antioksidanata, kao što su vitamin E, A i C, koji će zaštititi tvoju kožu.

Krema za strije poboljšava mikrocirkulaciju u koži

Kada mikrocirkulacija u potkožnom tkivu nije dobra, to znači da tvoja koža nije dobro ishranjena i da ne može da primi odgovarajuće hranljive sastojke koji je čine zdravom i zaštićenom. Zato je važno da, ukoliko želiš da sprečiš ili ukloniš postojeće strije – radiš i na poboljšanju mikrocirkulacije kože.

Zato dobra krema protiv strija treba da sadrži i prirodne ekstrakte koji poboljšavaju prokrvljenost i šire male krvne sudove, poput divljeg kestena, arnike i dr.

Kada je poboljšana mikrocirkulacija u potkožnom tkivu, onda je automatski povećana i propustljivost malih krvnih sudova. Na ovaj način je koža bolje ishranjena, elastičnija i glatkija – pa su strije manje primetne.

Poboljšanjem mikrocirkulacije u koži, ti zapravo omogućavaš brže i bolje apsorbovanje i delovanje aktivnih sastojaka iz proizvoda za strije. Još jedan bonus!

Krema za strije i celulit

Mnoge žene se istovremeno pate i sa strijama i sa celulitom. Kao da nema gore kombinacije, zar ne? A u osnovi uzroci su negde jako povezani – a to su nezdrav način života, neadekvatna nega kože, gojaznost i slično.

Volela bi da ubiješ dve muve jednim udarcem?

Šta ako te obradujem da postoji jedna krema za strije i celulit?

O da, i te kako postoji!

Sećaš se da sam ti rekla da dobra krema za strije treba da poboljša mikrocirkulaciju u potkožnom tkivu i da će na taj način bolje ishraniti kožu i sprečiti/ublažiti strije?

E, pa ista ta krema će poboljšanjem mikrocirkulacije potkožnog tkiva podstaći i lipolizu ili razbijanje tvrdog celulita! Koža tako postaje vidno glatka i zategnuta –  a strije i celulit manje vidljivi – do njihovog potpunog uklanjanja (ako budeš bila dovoljno uporna i koristila kremu duže vreme).

Jedan od odličnih prirodnih sastojaka koji može da se iskoristi u obe svrhe – ulje bršljana za strije i celulit čini čuda! Pored toga što hidrira i čini tvoju kožu elastičnom, takođe pospešuje i razbijanje masnih naslaga u potkožnom tkivu, tj. pomorandžine kore.

Ovo su najbolji preparati za uklanjanje celulita!

Krema za strije posle porođaja

Trudnoća i period posle porođaja su, čini se, najviše kritični kada je u pitanju nastanak strija. Pored svih strahova u vezi sa trudnoćom i porođajem, kao da oni sami po sebi već nisu dovoljni – gotovo svaka trudnica se boji još i strija.

Pa hajde da ublažimo trudnicama barem jedan njihov strah – dobra prirodna krema za strije u trudnoći i posle porođaja može da vam pomogne!

Ovde leži još jedna prednost prirodne kreme za strije – upravo da su njeni sastojci potpuno prirodni i neškodljivi za mamu i njenu bebu (ukoliko mama doji dete). 

Mnoge kreme za strije sadrže retinol, sintetički derivat vitamina A – koji ako dospe u organizam bebe – može da ima niz neželjenih dejstava. I to ne samo za bebu, nego i za mamu! Zato komercijalne kreme za strije, koje su često prepune hemikalija – treba da zaobilaziš u širokom luku, naročito u trudnoći i nakon porođaja.

Naravno, uvek ti savetujem da se prvo posavetuješ sa lekarom oko upotrebe bilo kakve kreme ili proizvoda tokom trudnoće i posle porođaja (naročito ako dojiš bebu) – čak i ako se radi o prirodnim sastojcima. 

Krema za strije na stomaku

Čini se da neki ljudi dobijaju strije i pri najmanjem znaku debljanja, dok drugi imaju super elastičnu kožu koja odoleva svim istezanjima. Faktori koji su izvan tvoje kontrole – kao što su genetika i starost – mogu povećati verovatnoću da se na koži pojave strije, ali zato uvek možeš da kontrolišete druge faktore kako bi sprečila da ove linije naruže tvoje telo.

Kada kažem ‘’druge faktore koje možeš da kontrolišeš’’ – tu pre svega mislim na negu, hidrataciju i ishranu tvoje kože. Ako budeš redovno i pažljivo radila na ovome – šanse da će ti se  ili bilo gde na telu pojaviti ili pogoršati su zaista minimalne.

Ovde na scenu stupa krema protiv dubokih strija.

Naizgled malo pakovanje, a tako puno čini za tvoju kožu! Jer, u ovoj kremi se krije čarobna formula za vrhunsku negu i zaštitu kože. Ovaj proizvod je tvoja prevencija i tvoj lek protiv strija. 

Tajna je, dakle, u pažljivo odabranoj kombinaciji aktivnih sastojaka, koji u sinergiji postižu maksimalan efekat – a to je hidrirana, elastična i tonirana koža bez strija!

Kako se koristi krema protiv strija?

Koristi vrlo jednostavno. Neophodno je da je redovno koristiš svakog dana, minimum 2 puta dnevno: ujutru i uveče. Neko praktikuje da nanosi ovu kremu isključivo uveče nakon tuširanja, ali odmah ću ti reći da to nije dovoljno – ako želiš da postigneš rezultate što pre!

Ono što ti savetujem, to je da je svakako dobra opcija da se prvo istuširaš pre nanošenja ove kreme. Tuširanje mlakom vodom otvara pore i samim tim olakšava apsorbovanje aktivnih sastojaka proizvoda. Tada je tvoja koža najviše spremna da primi aktivne sastojke, jer je najčistija i pore su maksimalno otvorene.

To znači da se sastojci kreme brže i dublje upijaju – pa im je samim tim i dejstvo jače.

Drugi savet koji ću podeliti sa tobom jeste da prilikom nanošenja kreme, kožu treba ujedno i da izmasiraš. Dakle, nežno utrljavaj kremu kružnim pokretima tokom 5-10 minuta. Na ovaj način dodatno podstičeš cirkulaciju i bolje prodiranje sastojaka. A da ne govorim što takođe radiš i na podsticanju rasta novog, zdravog tkiva i na razbijanju traka kolagena koje su u osnovi ožiljaka kao što su strije. 

Kada se dobro utrlja, krema protiv strija se ne ispira, već se ostavi da se prosuši i zatim možeš da obučeš odeću.

I u tome je cela mudrost oko korišćenja kreme za strije!

I koja je najbolja krema za strije?

Sada, kada su se uverila u značaj i kvalitet krema, pitaš se i koja je najbolja?! Važan je izbor, naravno. Izdvojili smo top 6 za tebe!

krema protiv strija

Dr Pilar krema protiv strija

Dr. Pilar krema za negu kože sklone strijama je posebno formulisana kako bi pružila izuzetnu brigu i zaštitu koži koja je podložna stresu i pucanju. Ova krema ne sadrži mineralna ulja, parabene, ftalate, silikone, boje ili alergene mirise, što je odlična vest za one koji žele prirodnu i bezbednu negu kože.

Njena bogata formula kombinuje kokosovo, maslinovo i ricinusovo ulje, što je idealno za hidrataciju i negu osetljive kože sklone strijama. Dodatno, shea buter, aloe vera i alantoin pružaju potrebne hranljive sastojke koži, održavajući je hidriranom. Krema takođe sadrži hijaluronsku kiselinu, pantenol i vitamin E, koji podržavaju jačanje kožne barijere i pomažu u njenom obnavljanju.

Ono što ovu kremu čini posebnom je njena potpuno prirodna i bezopasna formula koja ne sadrži štetne sastojke. To znači da možete da je koristite sa sigurnošću, znajući da pružate svojoj koži potrebnu negu bez potencijalnih rizika. Osim toga, ova krema je namenjena posebno za tretiranje strija, pa će vam pomoći da održite kožu glatkom, hidriranom i zdravom.

Uz Dr. Pilar kremu, možete se osloniti na prirodnu i efikasnu negu za vašu kožu sklone strijama, bez brige o štetnim hemijskim sastojcima.

Ovaj preparat nabavlja se isključivo online.

Cena: 1910 rsd

Eucerin ulje za negu tela protiv strija

Ovo ulje je formulisano posebno za osetljivu kožu, uključujući i one koji prolaze kroz trudnoću. Ključni sastojci ovog proizvoda su vitamin E i visokokvalitetna biljna ulja koja su bogata linolnom kiselinom, nezasićenom masnom kiselinom koja ima sposobnost jačanja prirodne barijerne funkcije kože.

Ovo ulje ima nekoliko prednosti. Prvo, njegova lagana tekstura omogućava lako nanošenje i brzu apsorpciju, čineći ga prijatnim za korišćenje. Takođe, masaža prilikom nanošenja stimuliše cirkulaciju krvi, poboljšava elastičnost kože i može pomoći u smanjenju pojave strija. Ovo je posebno korisno tokom trudnoće, kada se koža izlaže povećanom istezanju.

Vitamin E, prisutan u ovom ulju, ima antioksidativna svojstva i pomaže u zaštiti kože od štetnih uticaja slobodnih radikala. Takođe, biljna ulja koja sadrži pružaju hidrataciju i podržavaju opšte zdravlje kože.

Osim što je formulisano za osetljivu kožu, Eucerin Ulje za negu tela protiv strija ne sadrži parabene, što ga čini sigurnim izborom za one koji žele proizvod bez određenih hemikalija. Ovo ulje može biti korisno sredstvo za održavanje kože mekom i elastičnom, naročito tokom perioda kada je koža podložnija strijama.

Cena: 1550 rsd

Weleda krema za strije

Weleda puter protiv strija za trudnice pruža prirodnu negu koja pomaže poboljšati elastičnost kože, sprečiti pojavu novih strija i smanjiti vidljivost već postojećih. Ovaj proizvod se odlikuje prirodnim sastojcima i suptilnim cvetnim mirisom, čineći ga posebno prijatnim za trudnice.

Glavni sastojci ovog putera uključuju ekstrakt tigrove trave, organski shea buter, organski kakao buter i bogata biljna ulja. Ekstrakt tigrove trave je poznat po svojim hidratantnim svojstvima, dok shea buter i kakao buter pružaju duboku hidrataciju i podršku koži. Ova kombinacija sastojaka čini ovaj proizvod idealnim za održavanje zdravlja i elastičnosti kože tokom trudnoće.

Suptilan cvetni miris ruže, nerolija i smirne dodatno doprinosi iskustvu korišćenja ovog putera. Ovaj delikatan miris može pružiti osećaj opuštanja i udobnosti, što je posebno važno za trudnice koje žele da se relaksiraju i neguju svoju kožu.

Važno je napomenuti da ovaj proizvod sadrži samo 100% prirodne sastojke, što je velika prednost za one koji žele izbegavati hemikalije i sintetičke supstance. Brza apsorpcija ovog putera omogućava jednostavnu primenu, čak i kada nemate mnogo vremena za masažu. Možete ga koristiti svakodnevno, čak i neposredno pre oblačenja, kako biste očuvali zdravlje i elastičnost svoje kože tokom trudnoće.

Cena: 2050 rsd

Mustela krema za prevenciju strija

Mustela 9 Meseci krema protiv strija je specijalno formulisana za trudnice kako bi pomogla u prevenciji i smanjenju strija. Ova krema koristi inovativnu kombinaciju aktivnih sastojaka prirodnog porekla kako bi pružila optimalnu negu koži tokom trudnoće. Evo kako to radi:

  1. Patentirana formula protiv strija: Ova formula aktivira proizvodnju vlakana koja jačaju kožu. Kao rezultat toga, koža postaje umirena, elastična i otporna na faktore koji doprinose nastanku strija.
  2. Kompleks za restrukturiranje: Baziran na japanskoj sofori i oligoelementima, ovaj kompleks podstiče obnovu ćelija kože, pomažući joj da se regeneriše i obnovi.
  3. Peptidi avokada i karite maslac: Ovi sastojci pružaju trenutno olakšanje koži i pružaju dugotrajnu hidrataciju. Karite maslac je poznat po svojim vlažećim svojstvima.

Glavni sastojci prirodnog porekla uključuju Elastoregulator, lupeol, galaktoarabinan, japansku soforu i oligoelemente, karite maslac i peptide avokada. Ovi sastojci zajedno poboljšavaju umirenost i elastičnost kože, podstiču obnovu ćelija, hidriraju kožu i povećavaju njenu otpornost na pojavu strija.

Važno je napomenuti da je Mustela 9 Meseci krema formulisana posebno za trudnice, uzimajući u obzir potrebe njihove kože tokom ovog perioda. Ova krema može biti korisna za održavanje zdravlja kože tokom trudnoće i smanjenje rizika od nastanka strija.

Cena: 3150 rsd

Sebamed krema protiv strija

Krema protiv strija nudi sveobuhvatnu podršku u prevenciji i smanjenju strija koje se javljaju tokom trudnoće i nakon nje. Ova krema ima nekoliko ključnih karakteristika:

  1. Trostruka nežna formula: Krema nudi trostruku korist – sprečava nastanak novih strija, pomaže u smanjenju već postojećih strija i doprinosi obnovi vezivnog tkiva. Ova sveobuhvatna formula cilja na različite aspekte brige o strijama.
  2. Prirodno ulje avokada i shea buter: Ovi sastojci pružaju potrebne lipide koži i štite površinske slojeve kože. Osim što hidriraju, pomažu u održavanju zdrave i elastične kože.
  3. Ekstrakt tigrove trave i peptidi: Jedinstvena kombinacija ovih sastojaka pomaže vezivnom tkivu da se bolje prilagodi promenama u težini, smanjujući mogućnost nastanka strukturalnih oštećenja kože. Ovo je posebno važno tokom trudnoće, kada se koža izlaže velikim promenama.
  4. Bez štetnih sastojaka: Krema je bez parabena, mineralnih ulja, ftalata, alkohola i bisfenola (BPA), što je važno za one koji žele izbegavati potencijalno štetne hemikalije. Takođe, ne sadrži komponente životinjskog porekla, što je kompatibilno sa sonogranima.
  5. Ne ostavlja tragove na odeći: Ova karakteristika omogućava vam da je koristite bez brige o mrljama ili tragovima na odeći.

Ova krema je posebno korisna tokom trudnoće i dojenja, i pruža sveobuhvatnu negu koja će pomoći u očuvanju zdravlja i elastičnosti kože. Njena prirodna formula i odsustvo štetnih sastojaka čine je sigurnim izborom za očuvanje kože tokom ovih perioda.

Cena: 1162 rsd

Palmers krema protiv strija

Palmers Cocoa Butter krema protiv strija predstavlja inovativan proizvod u okviru Palmers linije proizvoda za negu tela, posebno dizajniran za rešavanje strija koje se pojavljuju tokom trudnoće.

Ova krema se ističe svojom specijalnom formulacijom koja se oslanja na shea butter i vitamin E kao ključne sastojke. Tu su još i kolagen, arganovo ulje bademovo ulje i elastin.

Preporučuje se da kremu nanesete tri puta dnevno na željeno područje. Redovna primena ovog proizvoda može doprineti poboljšanju elastičnosti kože i očuvanju njene prirodne vlažnosti.

Cena:  1400 rsd

Od ostalih krema pomenućemo:

Krema za strije cena

Na tržištu su dostupni razni proizvodi ovog tipa, pa im u skladu sa tim varira i cena. Ono što sam primetila, to je da cena obično ide u korelaciji sa kvalitetom – pa tako nemoj da žališ da izdvojiš i negde od oko 2.000 dinara za dobru, prirodnu kremu protiv strija.

Prirodni ekstrakti koji se koriste za izradu prirodne kreme za strije su obično vrlo skupi i sam proces izrade ovakvog jednog proizvoda je složeniji – usled čega je i cena možda malo viša.

Ali veruj mi da zaista nema cenu taj efekat koji ćeš postići, a da ne govorim o tome da si potpuno bezbrižna jer znaš da na svoju kožu nanosiš nešto što je potpuno prirodno i bezbedno za dužu upotrebu.

Šta kažu iskustva?

Mislim da bi značilo da pročitaš i lična iskustva kada je u pitanju krema koja deluje na strije.

Teodora, Beograd

Zbog naglog dobijanja, a zatim i gubljenja na težini – koža mi se najpre jako rastegla, pa opustila, usled čega sam dobila užasne strije po stomaku, bedrima i butinama. Malo je reći da sam bila potpuno očajna! Dugo sam koristila komercijalne kreme za strije koje mogu da se nađu u svakoj apoteci i ništa nisam rešila, dok sam sa nekim još razvila i iritacije na koži.

Srećom, drugarica mi je preporučila da probam jednu kremu za strije koja je 100% prirodna, a mogla je da se kupi isključivo putem interneta. Iako sam u početku pomalo bila skeptična, nešto me je teralo da probam. I zaista sam prezadovoljna! Rezultati su bili vidljivi već nakon nekih 6 nedelja, strije su vidno izbledele, a koža mi je postala elastična.

Sara, Niš

Dobila sam strije u trudnoći, iako sam redovno mazala kožu nekim uljima koje sam kupila u apoteci. To me je jako nerviralo i nikako nisam uspela da se opustim.

Nisam želela da koristi msve i svašta, jer sam ipak dojila bebu – tako da su u obzir dolazili samo prirodni preparati. Onda sam slučajno videla reklamu za jednu super kremu za strije, privuklo me je to što je sadržala samo prirodne sastojke. Kupila, probala i nakon 2 meseca meni su strije skoro nevidljive! Samo upornost i izbor pravog proizvoda – nema greške!

Ivana, Beograd

Želim da kažem ženama i devojkama da paze šta stavljaju na svoju kožu, naročito ako je to veća površina kože kao u slučaju tretiranja strija i celulita! Ja sam neko vreme koristila neku kremu za strije koja je sadržala hemikalije i potpuno sam uništila kožu! Koža mi je postala crvena, svrabežna, iritirana – ma užas jedan!

Čak se pojavio i neki osip koji sam jedva uspela da rešim! Od tada nikako više ne koristim na svojoj koži nešto što je dobijeno veštačkim putem!

Nadam se da sam ti barem malo približila značaj koji za strije ima krema i sve njene prednosti. Tako da, bilo da već imaš strije ili si kao i većina žena u velikom riziku da ih dobiješ – znaš šta ti je činiti! Negu kože dobrom kremom još uvek ništa nije uspelo da zameni.

Tatjana Kos

Tatjana Kos

Obožavam da pišem, a najviše me zanimaju teme o lepoti, ljubavi i modi. Na Ona portalu dobila sam priliku da pišem na razne teme, kao što su celulit kod žena, strije, višak kilograma, bore na licu, opadanje kose, nega kose i još mnogo toga.

Ove teme su mi posebno važno, jer na taj način učim kako da se negujem, ali i drugim ženama pružam savete o nezi, kako tela, tako i kose.

Dodaj komentar

Klikni za komentar

Test