Naslovna » Krema za strije: TOP 5!
Telo

Krema za strije: TOP 5!

krema za strije

Krema za strije najbolja je pomoć koju možeš primeniti! Glatka i elastična koža nikad nije bila bliže. Upoznaj sa svojim novim omiljenim proizvodom za telo.

Strije su, kao što znaš, ružna pojava koja nam obično pričinjava problem nakon naglog dobijanja i gubljenja na težini, u trudnoći i nakon porođaja. Sve su ovo kritični momenti kada koža trpi ogromna rastezanja i opuštanja, usled čega se javljaju ove crvenkaste, pa zatim bele linije – koje su tako neugledne i kvare naš celokupan izgled.

Ne znam šta si čula do sada, ali ja lično znam da mnogi i dalje tvrde da ne postoji rešenje za strije. Navodno, to su trajni ožiljci na koži koji se ne mogu tako lako ukloniti. Mit!

U 21. veku, kada je kozmetička industrija dostigla maksimum svoje revolucije – znamo da postoji krema za strije sa odgovarajućim sastojcima koja ti i te kako može pomoći da ove prugaste napasti oteraš u zaborav (tamo gde im je i mesto)!

 

Ovaj tekst je tu da ti dokaže da rešenje za strije zaista postoji, i to tako jednostavno i pristupačno kao što je kvalitetna, dobra i pre svega prirodna krema za strije. Zato ostani sa mnom do kraja i upoznaj se sa svojim novim omiljenim kozmetičkim proizvodom!

Prirodna krema za strije – najbolji izbor!

Odmah ću gađati u metu – tačno je da nisu sve kreme za strije podjednako dobre. Ovo si sigurno mogla i da pretpostaviš. Viđala si sigurno na policama drogerija i apoteka ogroman broj krema za koje se tvrdi da brišu strije kao gumicom, da su baš one najbolje rešenje za tebe i slično. 

Ali da li je baš sve ono što kažu istina?

Tajna razlike između proizvoda za strije (ali i za bilo šta drugo u kozmetici) jeste u listi sastojaka. Ovo pravi ključnu razliku i predstavlja okidač za to koju kremu ćeš izabrati.

Hemikalije? Ne. Parabeni? Ne. Sve što ti zvuči čudno i komplikovano za izgovor obično i nije dobro. Zato fino vrati na policu svaki proizvod za strije koji sadrži bilo koje hemikalije – koje sigurno ne želiš da naneseš na svoju kožu..

Šta treba da uradiš?

Treba da se okreneš prirodi – u svakom smislu te reči. Pa zašto da ne počneš baš od korišćenja prirodne kozmetike? Ovo je za tebe možda mali korak, ali za tvoje zdravlje je i te kako veliki! 

Zlatno pravilo glasi – ako se pitaš koja je najbolja krema da deluje na strije – to je ona koja je na potpuno prirodnoj bazi! Tu ne možeš da pogrešiš. Zašto bi koristila tamo neke sumnjive hemikalije, ako postoji toliko odličnih prirodnih sastojaka koji fenomenalno rade posao i pritom su bezbedni čak i za dugotrajnu upotrebu?

Različiti biljni ekstrakti i biljna ulja u kombinaciji mogu da budu tvoja čarobna formula kako se rešiti strija – koju toliko dugo tražiš.

Kako ukloniti crvene strije uz pomoć prirodnih sastojaka?

 

Bojana je devojka koja je dugo imala problem da se reši strija sa tela. Kao i svaka devojka, pokušavala je na sve načine da ih se reši, ali nijedan tretman nije davao efekta. A onda se rešenje pojavilo iznenada.

Sada su njene NOGE LEPŠE NEGO IKADA BEZ IJEDNE STRIJE.

Kako je Bojana uspela da se reši strija sa tela, saznaj na ovom linku https://onaportal.com/ni-grama-celulita-vise-nemam-na-nogamaznam-da-isto-zelis-i-ti/

krema za strije

Kako deluje krema za strije?

Zadatak dobre kreme za strije je da obavezno uradi 2 stvari: da hidrira i da poboljša mikrocirkulaciju u tvojoj koži.

Rešavanjem ova dva aspekta, ti možeš uspešno da sprečiš ili ublažiš postojeće strije.

Da bi uspela u ovome, moraš da imaš kremu sa odgovarajućim sastojcima – koji su iskombinovani tako da ujedno hidriraju, hrane, neguju i štite tvoju kožu.

Napraviti savršenu kombinaciju koja će ‘’uraditi posao’’ nije uvek lako, ali moguće je postići tu formulu.

Krema hidrira tvoju kožu

Kao što znaš, suva koža je manje elastična od zdrave, dobro hidrirane kože. Ako ti je koža dobro hidrirana, manja je verovatnoća da će ti se pojaviti strije – jer se tada tvoja koža lakše prilagođava promenama u telesnoj težini i obliku. 

Ako si sklona strijama, obavezno koristi hidratantnu kremu za strije nakon tuširanja svakog dana – kako bi pomogla da tvoja koža zaključa vlagu. 

Kada kažem ‘’hidratantni sastojci’’, tu pre svega mislim na prirodna, biljna ulja i putere koji su neprikosnoveni u tome da tvoja koža uvek bude savršeno hidrirana i da sačuva vlagu koja joj je potrebna. Neki od njih su: bademovo ulje, shea butter, kokosovo ulje, kakao maslac, hijaluronska kiselina i dr.

Pored hidratantnih sastojaka, tvoja savršena krema za strije treba da ima i puno antioksidanata, kao što su vitamin E, A i C, koji će zaštititi tvoju kožu.

 

Krema za strije poboljšava mikrocirkulaciju u koži

Kada mikrocirkulacija u potkožnom tkivu nije dobra, to znači da tvoja koža nije dobro ishranjena i da ne može da primi odgovarajuće hranljive sastojke koji je čine zdravom i zaštićenom. Zato je važno da, ukoliko želiš da sprečiš ili ukloniš postojeće strije – radiš i na poboljšanju mikrocirkulacije kože.

Zato dobra krema protiv strija treba da sadrži i prirodne ekstrakte koji poboljšavaju prokrvljenost i šire male krvne sudove, poput divljeg kestena, arnike i dr.

Kada je poboljšana mikrocirkulacija u potkožnom tkivu, onda je automatski povećana i propustljivost malih krvnih sudova. Na ovaj način je koža bolje ishranjena, elastičnija i glatkija – pa su strije manje primetne.

Poboljšanjem mikrocirkulacije u koži, ti zapravo omogućavaš brže i bolje apsorbovanje i delovanje aktivnih sastojaka iz proizvoda za strije. Još jedan bonus!

Krema za strije i celulit

Mnoge žene se istovremeno pate i sa strijama i sa celulitom. Kao da nema gore kombinacije, zar ne? A u osnovi uzroci su negde jako povezani – a to su nezdrav način života, neadekvatna nega kože, gojaznost i slično.

Volela bi da ubiješ dve muve jednim udarcem?

Šta ako te obradujem da postoji jedna krema za strije i celulit?

O da, i te kako postoji!

Sećaš se da sam ti rekla da dobra krema za strije treba da poboljša mikrocirkulaciju u potkožnom tkivu i da će na taj način bolje ishraniti kožu i sprečiti/ublažiti strije?

E, pa ista ta krema će poboljšanjem mikrocirkulacije potkožnog tkiva podstaći i lipolizu ili razbijanje tvrdog celulita! Koža tako postaje vidno glatka i zategnuta –  a strije i celulit manje vidljivi – do njihovog potpunog uklanjanja (ako budeš bila dovoljno uporna i koristila kremu duže vreme).

Jedan od odličnih prirodnih sastojaka koji može da se iskoristi u obe svrhe – ulje bršljana za strije i celulit čini čuda! Pored toga što hidrira i čini tvoju kožu elastičnom, takođe pospešuje i razbijanje masnih naslaga u potkožnom tkivu, tj. pomorandžine kore.

Ovo su najbolji preparati za uklanjanje celulita!

Krema za strije posle porođaja

Trudnoća i period posle porođaja su, čini se, najviše kritični kada je u pitanju nastanak strija. Pored svih strahova u vezi sa trudnoćom i porođajem, kao da oni sami po sebi već nisu dovoljni – gotovo svaka trudnica se boji još i strija.

Pa hajde da ublažimo trudnicama barem jedan njihov strah – dobra prirodna krema za strije u trudnoći i posle porođaja može da vam pomogne!

 

Ovde leži još jedna prednost prirodne kreme za strije – upravo da su njeni sastojci potpuno prirodni i neškodljivi za mamu i njenu bebu (ukoliko mama doji dete). 

 

Mnoge kreme za strije sadrže retinol, sintetički derivat vitamina A – koji ako dospe u organizam bebe – može da ima niz neželjenih dejstava. I to ne samo za bebu, nego i za mamu! Zato komercijalne kreme za strije, koje su često prepune hemikalija – treba da zaobilaziš u širokom luku, naročito u trudnoći i nakon porođaja.

 

Naravno, uvek ti savetujem da se prvo posavetuješ sa lekarom oko upotrebe bilo kakve kreme ili proizvoda tokom trudnoće i posle porođaja (naročito ako dojiš bebu) – čak i ako se radi o prirodnim sastojcima. 

Krema za strije na stomaku

Čini se da neki ljudi dobijaju strije i pri najmanjem znaku debljanja, dok drugi imaju super elastičnu kožu koja odoleva svim istezanjima. Faktori koji su izvan tvoje kontrole – kao što su genetika i starost – mogu povećati verovatnoću da se na koži pojave strije, ali zato uvek možeš da kontrolišete druge faktore kako bi sprečila da ove linije naruže tvoje telo.

Kada kažem ‘’druge faktore koje možeš da kontrolišeš’’ – tu pre svega mislim na negu, hidrataciju i ishranu tvoje kože. Ako budeš redovno i pažljivo radila na ovome – šanse da će ti se  ili bilo gde na telu pojaviti ili pogoršati su zaista minimalne.

Ovde na scenu stupa krema protiv dubokih strija.

Naizgled malo pakovanje, a tako puno čini za tvoju kožu! Jer, u ovoj kremi se krije čarobna formula za vrhunsku negu i zaštitu kože. Ovaj proizvod je tvoja prevencija i tvoj lek protiv strija. 

Tajna je, dakle, u pažljivo odabranoj kombinaciji aktivnih sastojaka, koji u sinergiji postižu maksimalan efekat – a to je hidrirana, elastična i tonirana koža bez strija!

krema za strije i celulit

Kako se koristi krema?

Koristi vrlo jednostavno. Neophodno je da je redovno koristiš svakog dana, minimum 2 puta dnevno: ujutru i uveče. Neko praktikuje da nanosi ovu kremu isključivo uveče nakon tuširanja, ali odmah ću ti reći da to nije dovoljno – ako želiš da postigneš rezultate što pre!

Ono što ti savetujem, to je da je svakako dobra opcija da se prvo istuširaš pre nanošenja ove kreme. Tuširanje mlakom vodom otvara pore i samim tim olakšava apsorbovanje aktivnih sastojaka proizvoda. Tada je tvoja koža najviše spremna da primi aktivne sastojke, jer je najčistija i pore su maksimalno otvorene.

To znači da se sastojci kreme brže i dublje upijaju – pa im je samim tim i dejstvo jače.

Drugi savet koji ću podeliti sa tobom jeste da prilikom nanošenja kreme, kožu treba ujedno i da izmasiraš. Dakle, nežno utrljavaj kremu kružnim pokretima tokom 5-10 minuta. Na ovaj način dodatno podstičeš cirkulaciju i bolje prodiranje sastojaka. A da ne govorim što takođe radiš i na podsticanju rasta novog, zdravog tkiva i na razbijanju traka kolagena koje su u osnovi ožiljaka kao što su strije. 

Kada se dobro utrlja, krema protiv strija se ne ispira, već se ostavi da se prosuši i zatim možeš da obučeš odeću.

I u tome je cela mudrost oko korišćenja kreme za strije!

I koja je najbolja krema za strije?

Sada, kada su se uverila u značaj i kvalitet krema, pitaš se i koja je najbolja?! Važan je izbor, naravno. Izdvojili smo top 5 za tebe!

Na prvom i zaslužnom mestu jeste Celuleks.

Celuleks krema za strije

Celuleks je preparat na biljnoj bazi namenjen koži sklonoj strijama, ali i celulitu. Sadrži sastojke koje prodiru dubinski u kožu i eliminišu uporan celulit i strije.

Prednost ovog proizvoda je što je u obliku gela, pa ga koža lepo upija i maksimalno koristi njegove aktivne sastojke. Redovnom upotrebom, već nakon treće nedelje celulit nestaje, a strije počinju da blede.

Neven krema za strije

Sjajno obnavlja vezivno tkivo i posle redovnog nanošenja, utiče na kožu da bude mekanija, lepša i zategnutija.

Guam krema za strije

Još jedan sjajan preparat koji obećava manje strija nakon redovne upotrebe. Miks sastojaka koji regeneriše i dubinski hidrira kožu.

Vichy krema za strije

Sastoji se od biljnih ulja i sicilijuma, deluje na kožu tako što je zateže. Koža postaje hidrirana, a strije se vremenom smanjuju i znatno blede.

Krema za strije Mustela

Ova krema neguje kožu, pre svega sjajnim sastojcima, kao što su shea maslac i peptidi avokada. Sjajno omekšava, revitalizuju kože i hidrira.

Krema od puža za strije je takođe ona koja se u poslednje vreme pominje kao dobar izbor.

Krema za strije cena

Na tržištu su dostupni razni proizvodi ovog tipa, pa im u skladu sa tim varira i cena. Ono što sam primetila, to je da cena obično ide u korelaciji sa kvalitetom – pa tako nemoj da žališ da izdvojiš i negde od oko 2.000 dinara za dobru, prirodnu kremu protiv strija.

Prirodni ekstrakti koji se koriste za izradu prirodne kreme za strije su obično vrlo skupi i sam proces izrade ovakvog jednog proizvoda je složeniji – usled čega je i cena možda malo viša.

Ali veruj mi da zaista nema cenu taj efekat koji ćeš postići, a da ne govorim o tome da si potpuno bezbrižna jer znaš da na svoju kožu nanosiš nešto što je potpuno prirodno i bezbedno za dužu upotrebu.

Šta kažu iskustva?

Mislim da bi značilo da pročitaš i lična iskustva kada je u pitanju krema koja deluje na strije.

Teodora, Beograd

Zbog naglog dobijanja, a zatim i gubljenja na težini – koža mi se najpre jako rastegla, pa opustila, usled čega sam dobila užasne strije po stomaku, bedrima i butinama. Malo je reći da sam bila potpuno očajna! Dugo sam koristila komercijalne kreme za strije koje mogu da se nađu u svakoj apoteci i ništa nisam rešila, dok sam sa nekim još razvila i iritacije na koži.

Srećom, drugarica mi je preporučila da probam jednu kremu za strije koja je 100% prirodna, a mogla je da se kupi isključivo putem interneta. Iako sam u početku pomalo bila skeptična, nešto me je teralo da probam. I zaista sam prezadovoljna! Rezultati su bili vidljivi već nakon nekih 6 nedelja, strije su vidno izbledele, a koža mi je postala elastična.

Sara, Niš

Dobila sam strije u trudnoći, iako sam redovno mazala kožu nekim uljima koje sam kupila u apoteci. To me je jako nerviralo i nikako nisam uspela da se opustim.

Nisam želela da koristi msve i svašta, jer sam ipak dojila bebu – tako da su u obzir dolazili samo prirodni preparati. Onda sam slučajno videla reklamu za jednu super kremu za strije, privuklo me je to što je sadržala samo prirodne sastojke. Kupila, probala i nakon 2 meseca meni su strije skoro nevidljive! Samo upornost i izbor pravog proizvoda – nema greške!

Ivana, Beograd

Želim da kažem ženama i devojkama da paze šta stavljaju na svoju kožu, naročito ako je to veća površina kože kao u slučaju tretiranja strija i celulita! Ja sam neko vreme koristila neku kremu za strije koja je sadržala hemikalije i potpuno sam uništila kožu! Koža mi je postala crvena, svrabežna, iritirana – ma užas jedan!

Čak se pojavio i neki osip koji sam jedva uspela da rešim! Od tada nikako više ne koristim na svojoj koži nešto što je dobijeno veštačkim putem!

Nadam se da sam ti barem malo približila značaj koji za strije ima krema i sve njene prednosti. Tako da, bilo da već imaš strije ili si kao i većina žena u velikom riziku da ih dobiješ – znaš šta ti je činiti! Negu kože dobrom kremom još uvek ništa nije uspelo da zameni.

Tatjana Kos

Tatjana Kos

Obožavam da pišem, a najviše me zanimaju teme o lepoti, ljubavi i modi. Na Ona portalu dobila sam priliku da pišem na razne teme, kao što su celulit kod žena, strije, višak kilograma, bore na licu, opadanje kose, nega kose i još mnogo toga.

Ove teme su mi posebno važno, jer na taj način učim kako da se negujem, ali i drugim ženama pružam savete o nezi, kako tela, tako i kose.

Dodaj komentar

Klikni za komentar

Test