Naslovna » Čaj od maslačka protiv celulita, odlična stvar
Telo

Čaj od maslačka protiv celulita, odlična stvar

čaj od maslačka za celulit

Čaj od maslačka za celulit može biti jedna od tvojih opcija i izbora da se na prirodan način rešiš ove napasti. Hajde da vidimo kako se sprema i koristi.

O lekovitosti maslačka se dosta zna, ali je sam uticaj maslačka, pa i njegovog čaja na kožu i celulit još uvek malo poznat.

Oni koji su probali čaj od maslačka i izabrali ga kao prirodan preparat da se njime bore protiv celulita bili su veoma zadovoljni.

Možda si čula za oolong čaj ili čaj od kukuruzne svile za celulit, ali sada je tu i maslačak čaj.

Bez obzira na to da li je u pitanju vodeni celulit, adipozni celulit ili neka druga vrsta, čaj deluje. Takođe, bez obzira da li se javlja celulit na butinama, celulit na nogama ili celulit na stomaku, ovaj čaj pružiće rezultate.

Ono što je svima isto i u čemu se sve žene slažu, jeste da se celulit nikome ne sviđa. Baš iz tog razloga, svi biramo što brži i bolji način da ga se rešimo. Pa je tako čaj od maslačka dobra varijanta i dobar izbor da celulitu konačno kažeš zbogom.

Super stvar je što je veoma lako  doći do njega. Maslačak  je rasprostranjena biljka koja se može naći u praktično svim delovima naše zemlje. Nema livade, dvorišta ili bilo koje bašte u kojoj ovaj cvet nije našao svoje mesto .

Kod maslačka je odlična stvar i to što je on ceo lekovit. Koren, cvet i list sve može da se iskoristi i da se tretira u svrhu pravljenja čaja, ulja, kreme ili tonika od maslačka.

Čaj od maslačka definitivno ima veoma široku i rasprostranjenu primenu. Posebno je popularan poslednjih par godina kada je u pitanju njegovo konzumiranje u vidu čaja  za celulit.

Bojana je tražila prirodno rešenje za celulit, koje joj ne može naškoditi.  I uspela je! Sada su njene NOGE LEPŠE NEGO IKADA BEZ GRAMA CELULITA.

Kako se Bojana rešila celulita, saznaj na ovom linku https://onaportal.com/ni-grama-celulita-vise-nemam-na-nogamaznam-da-isto-zelis-i-ti/

Hajde da vidimo i kako se sprema i koristi u borbi protiv celulita.

Šta to maslačak čini tako lekovitim?

Sasatav maslačka je prava bomba. Maslačak je pun vitamina, kao što su vitamin A,C,K, B i D. To su vitamini koji su važni za naš kompletan organizam, a sigurno ti je poznato koliko je vitamin D važan za negu i lepotu kože. 

Pored toga maslačak u sebi sadrži:

 • Tanin – veoma dobar za kožu, ima antibakterijsko i antiinflamatorno dejstvo.
 • Kalijum – hrani kožu i neguje na potpuno bezbedan način
 • Flavonoid – hidrira, neguje i posvetljuje kožu, tačnije uklanja fleke sa kože koje mogu nastati i nakon neke povrede.

Dakle više nego očigledno je da je maslačak i te kako dobar za negu kože i održavanje kože mladom i u formi.

Celulit je taj koji stvara problem u dubinskim slojevima kože, a kasnije to naravno postaje vidljivo i na samoj površini kože.

Tvrdi celulit pre svega kožu uništi u dubokom sloju, zatim u estetskom smislu, a vrlo brzo nakon toga koža postaje suva, gubi na elastičnosti i više nikome nije privlačna.

Sad sam sigurna da se pitaš kako onda koristiTI čaj od maslačka protiv celulita?!

Glavna i osnovna karakterisika čaja od maslačka je u tome da on deluje kao diuretik, tačnije da pospešuje izlučivanje urina tj. ubrzava izbacivanje viška tečnosti i vode iz organizma. 

Samim tim količina vode, a ujedno i otrova koji se nagomilavaju u telu se smanjuje. Nagomilavanje otrova i masnoća je jedan od  glavnih okidača koji dovode do stvaranja celulita po celom telu. 

Ako ti čaj od maslačka pomogne da otrove i višak tečnosti izbaciš iz tela onda je veoma jasno da će se nastanak celulita sprečiti i da će se nagomilani celulit brže razgraditit.

Nedavna studija lekara iz Koreje, sugeriše i navodi upravo na to da bi maslačak mogao imati slične učinke na telo kao lek za mršavljenje.

On upravo deluje tako što pokreće i ubrzava metabolizam, a samim tim ubrzava stvaranje enzima lipaze koji je važan upravo zato što se  oslobađa tokom mršavljenja i važan je za razgradnju masti.

Tako da je konzumiranje čaja od maslačka protiv celulita, veoma važno i zbog razgradnje masnih naslaga.

Pored toga čaj možeš koristiti i u nekim drugim varijantama tipa kupke, masaže celulita…

Ali krenimo redom! Da vidimo kako smanjiti celulit prirodnim putem uz pomoć čaja.

Kako spremiti čaj od maslačka protiv celulita?

Maslačak možeš nabaviti u vreme cvetanja lako, veoma je rasprostranjen i ima ga gde god se okreneš. Važno je, da ako ti sama bereš maslačak, vodiš računa o tome da nije prskan nekim otrovima, herbicidima i slično. 

Dakle biraj neku livadu ili nečije provereno, čisto dvorište. Potrebno je da ubereš šaku ili dve lista maslačka, da ih opereš, dobro osušiš, praktično da svenu.

Nakon toga listove možeš iseckati.

Satojci:

 • 1 kafena kašičica lista maslačka
 • 200 ml vode

Vodu stavi da ključa. Kada proključa prelij list maslačka vodom, poklopi i sačekaj desetak do petnaest  minuta. Nakon toga procedi i pij.

Ovako skuvan čaj možeš da piješ dva do tri puta u toku dana.

Mesec dana pa nedelju dana pauze i nastavi.

Nakon mesec do dva ako se redovno pije i konzumira, primetićeš da se i te kako primeti na koži tj. da celulit nestaje.

Ako nemaš vremena da sama pripremaš maslačak, da ga bereš i sušiš, možeš ga kupiti u bilo kojoj apoteci. To su čajevi iz grupe “Dr Josif Pančić” i cena je  nepunih 150,00 za jedno pakovanje.

Čaj  je naravno odlična stvar, ali od samog čaja nemoj previše očekivati. Bez dobre kreme za celulit, rezultati će biti mnogo slabiji. Uz čaj ako kombinuješ kremu i to kremu na prirodnoj bazi budi uverena da će rezultati biti odlični.

čaj od maslačka protiv celulita

Čaj od korena maslačka protiv celulita

Već sam navela da je maslačak idealan upravo zato što svaki deo ove biljke za celulit može da se iskoristi. Pored veoma popularnog čaja od lista maslačka možeš napraviti i čaj od korena maslačka.

List se bere u rano proleće dok je kod korena podeljeno mišljenje. Neki stručnjaci koji se bave lekovitim biljem smatraju da se koren može brati i koristiti i u proleće kada je cvet u punom procvatu. S druge strane, drugi smatraju da je najbolje u kasno leto ili jesen kada je na kraju sezone. Tada je maslačak pun tanina, flavonida i ostalih lekovitih sastojaka, što možeš da primetiš i po gorčini čaja koja je tada mnogo izraženija.

Koren prvo izvadi, operi, iseckaj i ostavi da se suši. Znaćeš da je suv i da je spreman za čaj kada od tamno žute boje postane tamno smeđ.

Sastojci:

 • 200 ml vode
 • 1 supena kašika suvog usitnjenog korena maslačka

Koren maslačka preliješ hladnom vodom, staviš sve na šporet i sačekaš da voda proključa.

Smanji vatru i ostavi da još minut, dva ključa. Nakon toga sve skloni sa šporeta i ostavi da odstoji još pola sata. 

Procedi čaj nakon pola sata i spreman je za konzumiranje.

Kako da konzumiraš ovaj predivan napitak za skidanje celulita?

Dva do tri puta dnevno možeš da ga piješ.

Čaj od korena maslačka ima malo jači ukus u smislu gorčine tako da ti možda neće prijati kao čaj od lista maslačka, ali je takođe veoma efikasan diuretik i odličan je za razgradnju masti u telu, što celulit i jeste.

Kod vodenog celulita, čaj od maslačka protiv celulita se pokazao idealan upravo zato što ima jak diuretski efekat.

Svaka varijanta ispijanja čaja za celulit, ide na duži vremenski period. Rezultate ćeš primetiti tek nakon mesec ili dva.

Uvek je preporuka da tokom korišćenja čaja od maslačka vodiš računa i o ishrani, ali i o nekim drugim stvarima.

Na prvom mestu biraj hranu koja topi celulit; pored toga trčanje skida celulit i naravno kada je borba sa celulitom u pitanju postoje vežbe koje oblikuju tvoje telo, a ujedno i tope celulit. U pitanju  su vežbe za celulit  striktno preporučene za one koje se bore sa celulitom.

Miks čajeva i čaja od maslačka

Evo jedne odlične varijante i miksa više različitih čajeva koji će ti pokrenuti topljenje masti, ubrzati izlučivanje otrova i sprečiti nastanak celulita.

Sastojci:

 • 1 supena kašika sitno seckanog lista maslačka
 • 1 supena kašika seckanog korena maslačka
 • 1 supena kašika čička
 • 1 supena kašika lista koprive
 • 400ml vode

Sve ove sastojke preliješ hladnom vodom i staviš na šporet. Sačekaš da voda proključa i ostaviš da se  kuva nekih dvadeset minuta. Možeš ovaj miks čajeva da piješ dva puta dnevno.

Piješ mesec dana, pa kraća pauza par dana i nastaviš dalje sa konzumiranjem ovog čaja za celulit. 

Čak i kad se oslobodiš celulita možeš slobodno da piješ ove čajeve u cilju prevencije nastanka novog celulita na nogama.

Priroda nam je dala lek za mnoge stvari koje se tiču našeg zdravlja. Maslačak je svakako biljka koja ima izuzetno velika lekovita svojstva, a pored toga veoma je delotvorna i kod uklanjanja celulita. 

Nakon ispijenog čaja, namaži sva mesta na kojima se nalazi celulit omiljenim anticelulit gelom koji hladi. Bitno je i uvek biraj onaj na biljnoj bazi.

Hajde da vidimo na koji način se još može koristiti čaj za celulit.

Obloge od čaja od maslačka protiv celulita

Kako god da pripremiš čaj od maslačka protiv celulita, da li od korena ili lista, obe varijante možeš da koristiš kao obloge za celulit.

Nakon tuširanja ili nakon anticelulit masaže, mesta na kojima imaš bolan celulit možeš da obložiš tj. nahraniš upravo čajem od maslačka.

Neku pamučnu tkaninu ili najbolje gazu natopiš čajem i staviš na mesta na kojima ima celulita. Obloge možeš da držiš pola sata. 

Svi lekoviti sastojci iz biljke će se apsorbovati i  preko kože, a samim tim će pospešiti razgradnju masti koja se nagomilala na površini kože i formirala površinski celulit.

Kupke su takođe dobra stvar kada je nega kože u pitanju!

Možeš sebi napraviti jednu dobru i opustajuću kupku u koju češ upravo sipati i čaj od maslačka protiv celulita.

Napuniš kadu vodom i dodaš pola litre do litru čaja od maslačka, uz to možeš staviti i par cvetova maslačka koji će u toploj vodi ispustiti svoje hranljive sastojke za kožu.

Tokom ovog tretmana možeš i da se masiraš i da na taj način dodatno pokreneš cirkulaciju. 

čaj od maslačka

Ulje od maslačka odlično za masažu 

Masaža je jedna od boljih stvari kada je skidanje masnih naslaga, odnosno celulita na zadnjici ili svuda po telu, u pitanju. 

Maslačak je odličan za kožu zato što ima jako antibakterijsko dejstvo, razgrađuje otrove, a ako bi ga koristila i tokom masaže tada bi se definitivno masnoća sa površine kože razgradila.

Kako možeš sama da napraviš ovo ulje i da ga uz ispijanje čaja uvrstiš u svoju svakodnevnu ritinu i samim tim rešiš problem celulita.

Sastojci:

 • osušeni cvetovi maslačka
 • 1l maslinovog ulja

Nabereš, opereš i osušiš cvetove maslačka(sušiš ih na suncu neke dve nedelje), nakon toga ih staviš u jednu staklenu teglu. Napuni teglu do vrha.

Preko toga preliješ maslinovo ulje, zatvoriš teglu i ostaviš je na nekom tamnom mestu od dve do pet nedelja.

Nakon isteka pete nedelje, procedi ulje kroz gazu, sipaj u neku tamniju flašu i čuvaj ga takođe na tamnom mestu.

Ovo ulje je odlično za masažu i pokretanje cirkulacije, a pored toga idealno je da par kapi staviš u samu kupku. Možeš ga kombinovati i sa nekim drugim eteričnim uljima, sa lavandom na primer.

Zaključak!

Obzirom da je osnova elimisanje celulita čajem od maslačka protiv celulita upravo u njegovim diuretskim svojstvima, poenta je da što duže i što više piješ ovaj čaj. 

Što veću količinu čaja ispiješ, više ćeš izbaciti tečnosti, a to je odličan metod ako imaš vodeni celulit. Ali, nemoj očekivati da ćeš samo uz pomoć čaja da se rešiš adipoznog celulita.

To nije tako lako!

Pored čaja moraš ubaciti u svoju svakodnevnu rutinu gel za celulit, masažu, trening za mršavljenje i pravilna ishrana.

Ono što je veoma bitno kada je čaj od maslačka protiv celulita u pitanju je da je to borba na duge staze i da ne treba da očekuješ rezultate posle dve popijene šolje čaja.

Moraš biti istrajna i obavezno voditi računa o tome šta jedeš, koliko jedeš, a naravno veoma je bitno i da redovno vežbaš. Tek kada se sve to spoji rezultati će biti trajni i ti ćeš biti zadovoljna.

Javi nam rezultate.

Avatar

Jelena Drašković

Profesor srpskog jezika i književnosti.Volim da čitam i istražujem tuđe rukopise.Takođe gajim ljubav prema pisanju proznih tekstova. Pisanje mi predstavlja zadovoljstvo, ali i izazov.

Dodaj komentar

Klikni za komentar

Test