Naslovna » Kolagen za celulit – tvoj odličan saveznik!
Telo

Kolagen za celulit – tvoj odličan saveznik!

kolagen za celulit

Znaš li ko je odgovoran za elastičnost kože i daje joj sjaj? Kolagen! Saznaj sve o proteinu jačem od čelika i kako možeš da iskoristiš kolagen za celulit.

Celulit je uobičajeno stanje, estetski nije baš lep i uglavnom bezopasno, ali neverovatno ugrožava naše samopouzdanje i narušava lepotu našeg tela. Sve nas muči ova dosadna i nezaobilazna pojava. 

Čak i da imaš celulit po celom telu, normalno je! Svi ga imaju! Na sreću, postoje mnogobrojna rešenja kako ukloniti celulit na površini kože

Jedno od najefikasnijih rešenja je kolagen za celulit.

Pre nego što naučiš kako da upotrebiš kolagen za narandžinu koru, hajde najpre da se malo bolje upoznamo sa ovim moćnikom koji će ti eliminisati celulit sa zadnjice i svih ostalih regija tela.

Šta je to kolagen?

 

Kolagen je tvrd, vlaknasti protein koji je izuzetno važan za naše zdravlje. Ovaj protein čini jednu trećinu proteina u ljudskom telu. Nalazi se u kostima, mišićima, koži i tetivama a važan je za mladolik izgled kože lica i tela.

Izuzetno je jak i otporan a njegovi molekuli su spojeni tako da čine dugačka, tanka vlakna. Sastoji se od aminokiselina koji u telu deluju kao gradivni blokovi.

Stručnjaci kažu da su rastegnuta vlakna kolagena toliko jaka da mogu nadmašiti čvrstinu čelika.

I da, želimo ovakvu jačinu u našem telu, zato ćemo upotrebiti kolagen za celulit!

Kakve veze imaju kolagen i celulit?

Kolagen jača vezivna tkiva između kojih se talože masne naslage. To zapravo znači da kolagen drži masti tamo gde im je mesto.

 

Što je proizvodnja kolagena u telu manja, to su vezivna tkiva slabija pa se masti brže nakupljaju, teže resorbuju i izlaze izvan okvira koja tkiva mogu da skladište. Otud nam dolazi neprijatelj zvani celulit. 

Mnogi faktori utiču na stvaranje tvrdog celulita. Treba da znaš da nakon dvadesete godine proizvodnja kolagena slabi i ovo drastično utiče na teksturu kože tela. 

Bojana je devojka koja je dugo imala problem da se reši celulita. Kao i svaka devojka, pokušavala je na sve načine da se reši narandžine kore, ali nijedan tretman nije davao efekta. A onda se rešenje pojavilo iznenada. Sada su njene NOGE LEPŠE NEGO IKADA BEZ GRAMA CELULITA.

Kako je Bojana uspela da se reši celulita sa tela, saznaj na ovom linku https://onaportal.com/ni-grama-celulita-vise-nemam-na-nogamaznam-da-isto-zelis-i-ti/

To nije sve.

Kolagen luče različite ćelije vezivnog tkiva i postoji više vrsta kolagena, a on je ključan za obnavljanje ćelija na površini kože. Nažalost, bez obzira na tip kože, s godinama slabi taj proces obnove i koža gubi tonus i elastičnost. 

Ovo je ujedno odgovor na pitanje kako se dobijaju celulit  i bore.

Zašto da uzimaš kolagen za celulit?

Kolagen životinjskog porekla  koristi se u različite medicinske svrhe. Od njega se prave obloge za rane, injekcije za obnavljanje kože, koristi se za vaskularne proteze, lečenje osteoartritisa i još mnogo toga. 

 

Pošto je kolagen ključan za mladu, lepu i zategnutu kožu, njegova primena u kozmetici je nemerljiva i izuzetno važna. Zato kolagen za celulit u svojim anticelulit tretmanima koriste najbolji stručnjaci za izučavanje i rešavanje ovog sveprisutnog estetskog problema.

Kolagen će tvoju kožu nahraniti iznutra, daće joj elastičnost i formiraće sloj ćelijske mreže koja učestvuje u obnavljanju mrtvih ćelija. 

 

Njegovo blagotvorno dejstvo za kožu osetićeš čim počneš da konzumiraš kolagen u vidu suplemenata. 

 

Sjajno je što postoji ovakva prirodna a dostupna formula, i što kolagen za celulit možeš da uneseš kao dodatak ishrani. 

Šta je veoma bitno da znaš?

 

Kolagen za celulit je potpuno zdrav i konzumacija kolagena nema neželjene efekte. Pored anticelulit gelova kojima ćeš na celulit delovati spolja, tvoj najbolji izbor za eliminisanje ove napasti iznutra je upravo kolagen za celulit.

 

Vrste kolagena i gde ga sve možemo naći

 

Postoji mnogo vrsta kolagena ali osnovne tri vrste koje naučnici jednostavno obeležavaju sa tipom 1, 2 i 3 su najzastupljenije i igraju ključnu ulogu u regeneraciji i omekšavanju kože.

 

Važno je da to znaš kako te ne bi zbunjivale etikete na suplementima kolagena za celulit dok budeš birala pravog saveznika u borbi protiv celulita.

 

U suplementima kolagena za celulit najviše ima kolagena 1. i 3. tipa, i prema rečima stručnjaka, treba odabrati one dodatke ishrani koji sadrže više vrsta kolagena.

Priroda nam je ponudila razne vrste ovog proteina od kojih se prave suplementi.

Najbolji izvor prirodnog kolagena su:

 

-riba i morski plodovi

-belanca

-goveđi želatin

meso bogato proteinima, poput govedine

-čorba od kostiju

 

Dakle, nije važno iz kog izvora je dobijen suplement koji biraš, važno je da je lek za adipozni  ili bilo koji drugi celulit upravo kolagen

Studije su pokazale da se unošenjem ovog proteina značajno usporava proces starenja, zato je kolagen za celulit nešto najbolje što možeš priuštiti svojoj koži.

kolagen za celulit kako se koristi

Kako da na prirodan način povećaš kolagen?

Pre nego što razotkrijemo sve činjenice o kolagenu za celulit, hajde da vidimo kako da kroz ishranu i zdrave grickalice uneseš što više kolagena.

  • Meso, riba i jaja predstavljaju pravu riznicu kolagena. Međutim, najveća koncentracija kolagena dolazi iz tetiva i hrskavice, tako da nemasno meso u slučaju traganja za kolagenom nije najbolje rešenje. 
  • Supe od kuvanih kostiju su nepresušan izvor kolagena. Ukoliko se pileće ili neke druge životinjske kosti dugo kuvaju u vodi, ta tečnost sadržaće neverovatnu količinu kolagena, i zato- supicu jedi što češće. 
  • Povrće poput šargarepe, krompira, kelja, brokolija i drugih, kao i ukusnog voća kao što su jagode i kivi, daće ti sve neophodne vitamine za pravilnu proizvodnju kolagena koji će uticati na tvoj celulit. Vitamin A, gvožđe, cink, bakar i vitamin C, kojih ima u ovim i mnogim drugim namirnicama, su ključni za proizvodnju kolagena u telu. 
  • Proizvodnju kolagena možeš pospešiti i grickanjem semenki bundeve, semenki suncokreta, uvođenjem sočiva, crnog pasulja i spanaća u svakodnevnu ishranu. Ova zdrava hrana topi celulit, ubrzava metabolizam i podstiče stvaranje kolagena.

Ako te brine kako ćeš uskladiti kancelarijski posao i zdravu ishranu, možeš se opredeliti za neki od kolagena za celulit jer će ti to biti siguran saveznik u borbi protiv celulita koji ti je uvek pri ruci.

 

Koji kolagen za celulit je baš za tebe?

 

Kolagen se na tržištu može naći u tečnom ili čvrstom stanju, u kapsulama, prahu ili kao tečnost koja se pije. Kolagen za celulit može biti dobijen od ribe ili iz kostiju i kože životinja. Svaki kolagen je protein tako da nećeš pogrešiti za koji god da se odlučiš.

 Verovatno si primetila da je kolagen glavni sastojak većine krema protiv bora. Kolagen za bore može biti u obliku kreme, gela ili seruma. Međutim, kolagen za celulit se uglavnom pije ili unosi uz hranu i piće, mada ima i onih koji se nalaze u anticelulit kremama.

 

Kao i sve drugo, nije svaki kolagen za celulit koji je dostupan na tržištu podjednako delotvoran i jak.  

 

Najbolje rezultate protiv celulita postići ćeš ako odabereš kolagen za celulit koji će tebi najviše odgovarati, a uz to primenjuješ anticelulit masaže. Tako ćeš delovati spolja i iznutra, ali moraš biti svesna da je za sve potrebno vreme.

 

Koji god kolagen za celulit da obadereš, daj svom telu malo vremena i budi istrajna pri uzimanju suplemenata. Pored toga, drži se ona tri najvažnija saveta za skidanje celulita:

  1. Redovno vežbanje
  2. Zdrava ishrana
  3. Hidratacija

 

Morski kolagen, miljenik kozmetičke industrije

 

Morski kolagen je vrsta kolagena koja nastaje od ribe ili drugih morskih vrsta, kao na primer meduza.

Uopšte nije važno da li će kolagen koji si odabrala poticati od goveđeg mesa, piletine ili ribe, svakako će odlično uticati na tvoju kožu. Ali, poslednjih godina je morski kolagen izbio na vrh liste omiljenih preparata za suzbijanje i prevenciju celulita.

 

Zašto?

 

Morski kolagen je višestruko testiran i studije su pokazale da je njegova efikasnost i blagotvoran uticaj na kožu neverovatan. Ljudsko telo ga odlično apsorbuje a dosta se govori o ekološkim razlozima za upotrebu morskog kolagena.

 

Kako nastaje morski kolagen?

Evo najjasnijeg i najslikovitijeg objašnjenja: Kada se riblje meso odvoji od kostiju, skladišti se za ishranu čoveka. Sve što ostane-  organi, krljušti, koža, pretvara se u prah koji se zove morski kolagen.

 

Zamisli koliko je tu blagodeti za kožu!

 

Morski kolagen za celulit se unosi oralno, u vidu tableta, praha ili tečnosti. Možeš ga mešati sa hranom ili ga sipati u svoje omiljeno piće. Ali vodi računa o toploti napitka protiv celulita, jer visoka temperatura može uništiti protein.

 

Hidrolizovani kolagen

 

Da bi se olakšalo apsorbovanje suplemenata kolagena u telu, naučnici su hidrolizovali kolagen. Šta to uopšte znači?

 

Proteinima su dodali hladne enzime da bi se lakše razgradili u telu. Zato se hidrolizovani, tečni kolagen za celulit preporučuje kao terapija za celulit koja brzo pokazuje rezultate.

To je zapravo prerađeni oblik kolagena koji je razređen hidrolizom pa njegove aminokiseline ili peptidi lakše stižu do svih ćelija u telu i jačaju ih. 

 

Čim rastvor hidrolizovanog kolagena za celulit dospe u telo, odmah kreće razgradnja masti zbog kojih imamo celulit na butinama, zadnjici ili drugim regijama tela. 

 

Hidrolizovani kolagen za celulit u prahu možeš piti rastvorenog u vodi, soku, voćnom smutiju ili vitaminskom šejku. U bilo kojoj kombinaciji, ovaj kolagen za celulit će stvoriti idealan napitak za skidanje celulita. 

U svakom hladnom piću će se lako rastvoriti i brzo prodreti u membrane tvoje kože pa ćeš ubrzo moći da primetiš koje su sve blagodeti ovog kolagena za celulit.

 

Goveđi želatin, kolagen koji nam je najdostupniji

 

Goveđi želatin je delimično hidrolizovani kolagen za celulit. On nije potpuno prerađen hidrolizom i ne razgrađuje se enzimima. Njegovi molekuli su teži pa se lako rastvara u vrućoj a teže u hladnoj vodi.

To je jedino što ga razlikuje od drugih tipova kolagena za celulit, a nudi iste benefite za kožu.

 

Pored jačanja vezivnih tkiva i smanjenja celulita, goveđi želatin olakšava varenje i nalazi se u mnogim namirnicama za mršavljenje.

Može da ubrza metabolizam, ojača zglobove i značajno poboljša izgled slabe kose i noktiju. 

 

Ova varijanta kolagena za celulit je pristupačnija i jeftinija. Jednostavno ga možeš potopiti u hladnu vodu da nabubri ili ga piti rastvorenog u čaju ili nekom drugom toplom napitku. 

 

I ne brini, goveđi želatin je kolagen za celulit kao i svi drugi, bez ukusa i mirisa, tako da neće promeniti aromu tvog omiljenog napitka.

 

Koliko kolagena za celulit treba da unosiš ?

 

Kao što je rečeno, konzumacija kolagena za celulit je sasvim bezbedna i nema neželjena dejstva. Da bi postigla najbolje rezultate u smanjenu celulita, preporučena doza bi bila pet do deset grama kolagena dnevno.

 

Ukoliko odlučiš da ubrzaš proces sagorevanja masti, možeš pojačati dozu i unositi po 20 grama kolagena za celulit pravilno raspoređenih u nekoliko dnevnih obroka.  

 

Promešaj kolagen za celulit sa nekim napitkom ili ga dodaj u hranu, radi vežbe za celulit, šetaj i pij dosta tečnosti. Uskoro će se pred tvojim ogledalom pojaviti slika bez celilita koja će te oduševiti.

 

Koliko je kolagenu za celulit potrebno vremena da deluje?

Za koliko dana, nedelja ili meseci ćeš videti promenu i boljitak pri uzimanju kolagena za celulit, zavisi od mnogih faktora.

U zavisnosti od stanja i snage tvojih vezivnih tkiva, starosne dobi, načina života i navika koje imaš, kolagen će moći da deluje brže ili sporije. 

 

Šta je ovde najvažnije? Da će svakako delovati!

 

Kod nekih osoba se vrlo brzo vide rezultati a kod nekih je potrebno vremena da kolagen reaguje i poboljša stanje kože. 

 

U svakom slučaju rezultati su neizostavni i zato ne odustaj!

kolagen za celulit iskustva

Zaključak!

I evo nas na kraju, pa da damo zaključnu reč!

Kolagen za celulit prodire do korena problema, na mestu samog začetka stvaranja celulita. On se ne bori samo protiv simptoma, već protiv uzroka nastanka celulita.  Kolagen za celulit će tvoju kožu ojačati, podmladiti i učiniti je otpornom, stoga nije najvažnije koliko će to tačno potrajati. 

 

Kako da pomogneš svom telu da se ekspresno regeneriše uz pomoć kolagena za celulit?

 

Pored redovnog treniranja, zdrave hrane i dovoljne količine vode, svom telu možeš dodatno da pomogneš da brzo usvoji kolagen za celulit i počne ekspresno da deluje.

 

-Vitamin C je antioksidans bez nuspojava koji je zapravo vitalni deo kolagena. Uz konsultacije sa lekarom, odaberi vitamin C u vidu suplemenata jer on neće samo pospešiti stvaranje kolagena, već će ti značajno ojačati imunitet. 

 

-Još jedan sjajan dodatak kolagenu za celulit je hijaluronska kiselina. Ona je idealan saveznik kolagenu za celulit. Zajedno će brže i efektnije osnažiti tvoju kožu.

 

– Prolin je još jedan saborac kolagena za celulit. U pitanju je aminokiselina potrebna za proizvodnju kolagena a ima je najviše u mlečnim proizvodima. Posavetuj se sa lekarom kako da uneseš dodatnu dozu prolina i podstakneš kolagen za celulit da brzo odradi svoj posao.

 

Pored svega ovoga, važno je da znaš.

 

Nikakvi suplementi ne mogu zaustaviti prirodan proces starenja, ali drugačije i ne treba da bude. Međutim, nemoj da se miriš sa nečim čime nisi zadovoljna i zato se reši celulita

Uz redovno vežbanje i zdrav stil života, probaj kolagen za celulit, redovno primenjuj anticelulit masaže sa prirodnim preparatima protiv celulita i ubrzo ćeš obući svoj najkraći šorts. 

 

Avatar

Gorica Bojković

Profesor sam književnosti i popravljač sveta. Volim da učim, maštam, popravljam i ulepšavam sve što me okružuje.
Pisanje mi je način života i pokretač koji me tera da svakog dana budem bolja nego juče, makar za nijansu.

Dodaj komentar

Klikni za komentar

Test