Naslovna » Ventuze za celulit: efikasan i brz tretman
Telo

Ventuze za celulit: efikasan i brz tretman

ventuze za celulit

Ventuze za celulit, šta je sad pa to? U moru tretmana koji ti se nude, ventuze su samo još jedan od njih. Kako se izvodi i da li deluje, prati u nastavku.

Ventuze za celulit su prava stvar i za one koje vole salone i uživaju u njima, a i za one koje radije vole da odrade masaže samostalno kod kuće.

Dakle, možeš ih koristiti i kod kuće.

A što muči skoro sve žene taj uporan celulit toliko?

Celulit je bukvalno poremećaj u “distribuciji” tj. proizvodnji, skladištenju i razgradnji masnih naslaga u potkožnom masnom tkivu.

Celulit sam i nije toliko opasan po zdravlje ali je izuzetno ružan, primetan i tebi i drugima i pored toga u nekim slučajevima može biti i veoma bolan celulit.

Uz to, celulit može, da zlo bude još gore, da se pojavi na nadlakticama, butinama, zadnjici, bukvalno može se javiti celulit po celom telu.

I sada, baš kao i svaku ženu, muči te isto pitanje i odgovor kako ga se rešiti, pa ako je još i moguće da celulit skineš za desetak dana, bila bi prava stvar, zar ne?

Postoji li hrana koja topi celulit ili vežbe za celulit, bilo šta, samo da pomogne.

I Tanja se isto pitala baš kao i ti!

Celulit je bio svuda po telu. Čak je probala i ventuze, ali su kod nje rezultati izostali. Tražila je brzo rešenje! I našla je! 

Kako je Tanja uspela trajno da se reši celulita, saznaj na ovom linku  https://onaportal.com/kako-je-celulit-postao-moja-proslost/

Ali šta znamo o ventuzama?

U moru tretmana protiv celulita, kao što smo već spomenule, da li su ventuze one “koje rade posao”?

Hajde da vidim pre svega šta su i po kom principu rade.

ventuze za celulit kod kuće

Šta je u stvari ventuza za celulit?

Sugurna sam da si i sama svedok da nekada ni prilagođena ishrana ni redovni  treninzi, nisu dovoljni da se otarasiš celulita. Postoje jednostavno osobe čija koža je zahtevnija i treba joj nešto više i jače.

Pored toga u mnogim slučajevima, stres, hormonski disbalans, moderan način života, genetika, sve to dodatno otežava stvar i stvara zahtevniju kožu i uporniji celulit.

 Vodeni celulit,tvrdi celulit  ili adipozni celulit, koji god bio u pitanju, celulit zadaje mnogo muka i problema. Možda  si i sama iskoristila sve načine i metode da ukloniš celulit, ali je on toliko uporan da je nemoguće otarasiti ga se. 

Tada na scenu stupa masaža vakumskim masažnim ventuzama.

Ali šta su ventuze?

Za ventuze možemo reći da su jedna od najstarijih metoda tradicionalne kineske medicine, koji se zvao metod roga. Na početku su kineski lekari koristili šuplje životinjske rogove.

Dakle, za celulit kažemo da je u pitanju tehnika koja predstavlja vakum masažu vrlo jednostavnim gadgetima – ventuzama!

Ventuze, ili neko će ih nazvati čaše, tegle ili sl. Radi se o istom gadgetu!

Ovu vrstu masaže možeš da primenjuješ i samostalno kod kuće, a takođe postoje mnogi saloni koji upravo u listi svoje ponude imaju ventuze za celulit.

Sve zavisi šta više voliš da li da odeš opustiš se i sve odradi terapeut ili si više za varijantu i princip “sama svoj majstor”. Odaberi ono što je tebi prijatnije i komfornije. Ukusi su različiti.

Kako god, ima rešenja za obe varijante i da sama radiš i da odeš u salon na ventuzu za celulit.

Princip rada ventuze za celulit

Sada se sigurno pitaš:”Nema šta nisam probala i kako to da će baš vakum masaža da mi pomogne?”

I te kako je moguće. Ukoliko se pravilno odradi ventuza je zaista smrt za celulit.

Ako znaš da je celulit nagomilana i zarobljena masnoća ispod površine kože, onda se nameće logični zaključak da je potrebno nešto što će brzo i efikasno otvoriti pore i dati prostora da se masnoće tj. celulit ispod kože razgradi i razloži.

Neravnomerno raspoređena masnoća formira izbočine tj. pomorandžinu koru i  upravo je na tim mestima slabija cirkulacija i krv tu slabije teče.

Procedura koja se izvodi ventuzom za celulit stvara neravnomeran pritisak na površini kože. Pod pritiskom pore se otvaraju, automatski koža se snabdeva kiseonikom, a samim tim se stimuliše odnosno podstiče protok krvi i obnavljaju se ćelije.

Pod pritiskom masne naslage se razgrađuju, nestaje natečenost kože i vrlo brzo ćeš moži da primetiš da se otečenost kože smanjila. Uz to, otvaranjem pora na površini kože i “napajanjem kože” kiseonikom, aktivira se proizvodnja kolagena a to će ti dodatno poboljšati njegovu proizvodnju, a samim tim i poboljšati elastičnot kože.

Još jedan podatak koji je odličan kada je ventuza tj. vakum masaža u pitanju je ta da može da se primenjuje na skoro bilo kom delu tela na kojem se nalazi celulit.

Tretira se naravno  onaj deo kože koji je pod celulitom, ali je sasvim svejedno da li je celulit na kolenima ili celulit na stomaku.

Vrste vakum masaže ventuzama

Osnovna podela, već smo spomenuli, je ventuza koja se izvodi u salonima lepote i ventuza za celulit koju možeš da odradiš kod kuće. 

Same kapice za celulit i masaža pod pritiskom odnosno pod vakumom nije nešto apsolutno novo i do sada neviđeno. To je poznata i drevna metoda koja se izvodila i praktikovala još u kineskoj tradicionalnoj medicini i koja je poslednjih godina postala popularna širom sveta.

Prvo da vidimo šta to mogu da ti ponude saloni lepote.

Kada pronađeš salon koji radi vakum masažu tj. ventuze, posle pregleda i utvrđivanja gde imaš celulit i koja je vrsta celulita u pitanju zakazaćeš svoj tretman.

Postoje neke vrste ventuze koje se rade samo u salonima:

 • Vakum-vakum masaža celulita-unutar same tegle ili čaše koja se koristi za masažu nalaze se dodatno i valjci koji pospešuju i pojačavaju efekat same masaže.
 • Hardverska masaža-je takozvana ventuza za celulit koja se izvodi u salonima koji imaju poseban aparat koji naizmenično menja visok i nizak pitisak u samoj čaši. 

Promenom pritiska se još brže i efikasnije stimuliše cirkulacija i pokreće limfna drenaža a samim tim se i celulit tj. masne naslage brže razgrade.

 • Laser vakum ventuza za celulit-ovde se kombinuje ventuza za celulit  sa laserskim zracima. Laserski zraci bukvalno stvaraju rez kao nožem da se seče masna ćelija, sadržaj iz masne ćelije se putem znoja ili putem mokraćnog sistema izbaci iz tela.

Bez brige, iako se pominje nož, to je laserski nož, koji je apsolutno i potpuno bezbolan. 

Ove tri vrste ventuze za celulit možeš odraditi samo i jedino u salonima lepote, upravo zato što je potrebna posebna aparatura i naravno to moraju da izvode obučeni i naučeni terapeuti.

ventuze za celulit cena

Ventuza za celulit u kućnim uslovima

Ima rešenja i za one koje ne vole salone. 

Prvo što ti je potrebno da bi odradila ventuze za celulit kod kuće jesu teglice, šoljice, kapice (kako god da ih zovu) za masažu. 

Vakum šoljice za masažu mogu biti staklene, plastične ili silikonske. Možeš ih  kupiti u bolje snabdevenim apotekama ili drogerijama a takođe možeš da ih nađeš i preko interneta i tada možeš da ugrabiš i dobru akciju.

Tako da dve silikonske šoljice za ventuzu možeš da kupiš  za nepunih 600,00 dinara a komplet od 12 manjih šoljica sa dodacima možeš na akciji naći za nepunih 1.000 dinara.

Budi strpljiva, pažljivo ispitaj i možeš po dobroj i povoljnoj ceni da nađeš neophodne kapice za ventuza masažu.

Kad nabaviš “aparaturu” postupak se sastoji od:

 • pripreme kože za ventuzu za celulit
 • zone zaustavljanja
 • ventuze tj. same masaže

Pravila su jednostavna, ali je potrebno da ih se pridržavaš kako bi masaža bila uspešna i kako bi se što pre rešila celulita.

Priprema kože za ventuzu 

Pre postupka je potebno da zagreješ kožu na mestima na kojima ćeš izvoditi ventuza masažu za celulit. Zagrevanje kože možeš da odradiš tako što ćeš kožu istuširati malo toplijom vodom ili ćeš se ako imaš više vremena počastiti jednom toplom kupkom. Uz to kožu možeš da zagreješ i tako što ćeš pod peglom zagrejati peškir ili neku tkaninu i onda prisloniti na kožu.

Pored ovog načina, kožu odnosno mesta koja planiraš da tretiraš ventuzom, možeš da zagreješ i tako što ćeš ih trljati zagrejanim dlanovima. Dlanove pre toga možeš da namažeš nekim uljem koje pokreće cirkulaciju i protok krvi, a najpogodnija su eterična ulja ruzmarina ili mirođije. Pored ulja možeš da koristiš i neki anticelulit gel na prirodnoj bazi koji će pospešiti razgradnju celulita.

Verujem da ako kuburiš sa celulitom sigurno imaš neki dobar anticelulit gel ili kremu protiv celulita.

Zona zaustavljanja

Iako ovu masažu možeš da koristiš i primenjuješ na većini mesta na kojima imaš celulit postoje oblasti tj. delovi tela koje ne treba da tretiraš ovom vrstom masaže iz potpuno opravdanih razloga.

Delovi tela na kojima ne treba da radiš ventuzu za celulit  su:

 • gornji deo unutrašnje strane butuna
 • grudni koš
 • regija oko srca
 • područje ispod kolena
 • predeo prepona

Zašto ove delove me treba tretirati ovakvm vrstom masaže?

U predelima tela koji su navedeni, nalaze se veliki limfni čvorovi. Ukoliko su limfni čvorovi oštećeni i ako osoba boluje od tzv. limfedema, tada je  protok limfe poremećen i stvaraju se zastoji u cirkulaciji koji nisu nikako dobri. U nekim ozbiljnijim slučajevima može doći do stvaranja ugruška tj. tromba, koji može da stvori zaista velike zdravstvene probleme. 

U svakom slučaju nije na odmet da se pre ventuze za celulit, ako imaš nekih zdravstvenih problema posavetuješ sa svojim lekarom.

Ventuza nije preporučljiva ni za osobe koje imaju neku kožnu bolest, proširene vene,hipertenziju, tromboflebitis, bolest kardiovaskularnog sistema, leziju kože…  

Masažne linije

Masažne linije odnosno kako se pravilno izvodi ventuza za celulit?

Masažu nakon zagrevanja i mazanja kože i delova tela na kojima imaš celulit izvodiš tako što kapice ili teglice kako god da ih zoveš, staviš na mesto koje je pod celulitom. 

Prstima blago pritisneš kapice kako bi se vazduh istisnuo; ivice su im napravljene tako da same stvaraju vakum. Ako stekneš utisak da ti kapica previše pritiska kožu i da ti je vakum bolan, sa jednog kraja malo otvori kapicu i pusti malo vazduha, kako bi smanjila pritisak. 

Nakon toga počinješ sa uzdužnim pravolinijskim ili kružnim pokretima, bez pritiskanja kapica i bez odvajanja od kože.

Ako masiraš noge ideš od dole prema gore, dakle suprotno od protoka krvi, jer ćeš na taj način pokrenuti cirkulaciju, a samim tim otvoriti pore, obogatiti ćelije kiseonikom i pokrenuti ragradnju masnoće tj. celulita. 

Ako masiraš stomak tada izvodiš pokrete u smeru kazaljke na satu.

Ne brzaj!

Veoma je važno da znaš da masažu treba da radiš polako, brzanje neće udvostručiti efekat.

Naprotiv!

Može doći do toga da kapica neravnomerno klizi, da se stvara nepravilan vakum i da nakon masaže ostanu modrice. To ti nikako nije potrebno. 

Deo tela koji je pod celulitom, na primer butinu, masiraš pet minuta jednu pa pet minuta drugu i to je to, nema potrebe da traje duže. Ni pritiskanje kapica ni produžetak vremena koje si izdvojila za  ventuzu za celulit neće ubrzati skidanje celulita.

Kao i za bilo koju drugu i za ovu masažu celulita kod kuće je potrebno vreme.

Između masaža napravi pauzu jedan do dva dana, kako bi ti se koža oporavila. 

Jedan tretman, na primer skidanje celulita sa stomaka, treba da traje od 10 do 15 masaža tj. ponavljanja.

Rezultate, ako sve radiš kako treba, primetićeš posle pete masaže, što je super jer ćeš biti motivisana da nastaviš dalje i da dostigneš svoj cilj, a cilj je lepa i negovana koža bez celulita.

U salonima i kod terapeuta preporuka je da se ceo postupak izvodi 2-3 puta godišnje odnosno u dve, tri serije a svaka serija ima po petnaest masaža. 

Ventuze za celulit možeš raditi i kada ukloniš celulit, bukvalno u preventivne svrhe.

Ovakva vrsta masaže poznata je i kao cupping masaža, naziv potiče odnosno asocijacija je na engleski naziv za šoljicu.

ventuze protiv celulita na nogama

Šta posle ventuze za celulit?

Nakon ventuze za celulit odnosno kada odradiš masažu, preporuka je da u danima kada pauziraš od masaže svoju kožu “obraduješ” nekim dobrim tretmanom algama, prirodnim pilingom, pored toga kafa je odlična za celulit ili  obloge za celulit.

Gel za celulit je preparat koji mora da ima svaka devojka! Još ako odabereš onaj na biljnoj bazi, brža si do cilja!

Pored svega navedenog, postoji i anticelulit dijeta kojom ćeš skinuti i celulit i višak kilograma.

Jabukovo  sirće, takođe daje dobre rezultate kada je borba sa celulitom u pitanju.

Ventuza za celulit je odlična stvar i pravi izbor, ali veruj mi da udružena sa još nekim od ovih metoda daje odlične rezultate. Samim tim ćeš biti mnogo više zadovoljnija. 

Od ventuze ćeš imati jasne i veoma vidljive rezultate, a to je koža bez celulita, zategnuta i podmlađena. Od vežbi, pilinga, obloga i izbalansirane ishrane sve to i još vitku liniju.

A to je ono što želiš!

Cena ventuze za celulit u  salonima 

Cena ventuze za celulit po salonima varira, ipak okvirna cena koja je u većini salona zastupljena je do 3.000 dinara za 45 minuta trajanja masaže. Budi pažljiva kod odabira i salona i terapeuta.

Ventuze za celulit daju brze, dobre i efikasne rezultate i mogu biti tvoj pravi izbor kada je eliminisanje celulita u pitanju. 

Avatar

Jelena Drašković

Profesor srpskog jezika i književnosti.Volim da čitam i istražujem tuđe rukopise.Takođe gajim ljubav prema pisanju proznih tekstova. Pisanje mi predstavlja zadovoljstvo, ali i izazov.

Dodaj komentar

Klikni za komentar

Test