Naslovna » Anticelulit masaža stomaka!Deluje!
Telo

Anticelulit masaža stomaka!Deluje!

anticelulit masaža stomaka

Može li anticelulit masaža stomaka da vrati stari izgled tvom stomaku i bolji tonus mišića? Može, ali moraš poštovati pravila masaže. Saznaj i koja pravila.

Anticelulit masaže su čest izbor u borbi protiv celulita. Tako je i anticelulit masaža stomaka veoma popularna i veoma rasprostranjena među ženama koje žele da se reše celulita baš na ovom delu tela.

Verovala ili ne, uz pomoć anticelulit masaže stomaka ćeš znatno smanjiti celulit i osloboditi se nagomilanih masti upravo u delu stomaka.

Celulit i nije ništa drugo do nakupljene masti ispod površine kože. On je i nastao kao produkt nagomilane masnoće, loše cirkulacije i ishrane koja nije bogata mineralima i vitaminima.

Voda je veoma važna, možemo reći i ključna, kada je celulit u pitanju. Nedovoljan unos tečnosti i dehidrirane ćelije, dovešće do nastanka “kvrgica” manjih ili većih na površini kože.

Celulit na stomaku  pa i na bilo kom delu tela, bilo da je celulit na butinama ili celulit na zadnjici u pitanju, može se uspešno rešiti uz pomoć masaže.

Kada stručnjaci ističu, šta je to, što će ti pomoći da uništiš jednom i zauvek celulit oni navode :

  • vežbe za celulit
  • pravilnu ishranu
  • anticeulit masažu
  • unos što više tečnosti
  • gel za celulit

Ako znamo da je produkt usporenog metabolizma i slabe cirkulacije takođe celulit, onda nam je jasno i potpuno opravdano, zašto se obavezno kod celulita preporučuje anticelulit masaža stomaka. 

Masažom ubrzavaš cirkulaciju, izbacuješ putem znoja toksine iz kože i ojačavaš tkivo tj. mišiće koje masiraš. 

Masaža je odlična stvar kada je uklanjanje celulita u pitanju.

Ali, važno je naglasiti!

Da budemo realni anticelulit masaža sama neće uspeti da ukloni čitav tvrdi ili vodeni celulit, ali će u kombinaciji sa vežbanjem, hranom koja topi celulit, unosom dovoljne količine tečnosti učiniti da celulit nestane, a koža povrati svoj stari sjaj.

Nas sada posebno intresuje anticelulit masaža i to anticelulit masaža stomaka. Kako da je radiš, na šta da obratiš pažnju, kojom jačinom i koliko često?

Ajmo redom!

Evo nekih opštih pravila i preporuka kada je anticelulit masaža stomaka u pitanju.

anticelulit masaža stomaka kod kuće

Pravila anticelulit masaže stomaka

 • Prvo i osnovno pravilo je da se ne plašiš da primenjuješ silu kada radiš anticelulit masažu. Masaže ove vrste, treba da se izvode snažnim i jakim pokretima. Naravno ne sme da te boli i nikako ne smeš imati modrice posle masaže. Ako te nešto jako boli prestaćeš. Ipak nije poenta ni da jačina masaže bude kao da utrljavaš mleko za sunčanje već jače i snažnije. Samo tako ćeš pravilno pokrenuti cirkulaciju i doći do dubinskog(tvrdog) celulita kojeg naravno želiš da se rešiš. Svi smo različiti i prag bola nam je različit, treba naći meru, a to je potpuno indivudualno.
 • Pravilo broj dva. Ovo pravilo tiče se smera kojim je potrebno da izvodiš masažu. Smer je centripetalni, odnosno pokreti treba da se izvode od dole ka gore. Od stopala prema grudima i srcu, pošto je anticelulit masaža stomaka u pitanju, od niskog, donjeg stomaka pa prema grudima. 
 • Pravilo broj tri, obavezno koristi neku anticelulit kozmetiku. Najbolje je da to bude neki anticelulit gel ali da je napravljen na potpuno prirodnoj bazi. Gelovi koji su pravljeni na prirodnoj bazi su apsolutno jedinstveni i neponovljivi, upravo zato što je njihov sastav takav da nakon nanošenja na kožu samostalno ubrzavaju cirkulaciju i podstiču krvotok. 

A pročitaj sada ovo! Oduševiće te Tanjina priča.

Ona je jako dugo imala problem sa celulitom. Čak je probala i glinu, ali su kod nje rezultati izostali. Tražila je brzo rešenje! I našla je! 

Kako je Tanja uspela trajno da se reši celulita, saznaj na ovom linku  https://onaportal.com/kako-je-celulit-postao-moja-proslost/

Ako kojim slučajem do sada nisi nabavila neki od gelova ovog tipa obavezno to uradi. Bićeš prezadovoljna učinkom.

Anticelulit gel dodatno ubrzava cirkulaciju, neguje kožu na pravi način i čini je lepšom i boljom. 

Koju god anticelulit masažu da primenjuješ ova tri pravila su jako važna. Da li masiraš stomak, bokove ili neku drugi deo tela zahvaćen celulitom poštuj ova pravila kako bi efekat bio pravi.

Pravi je momenat da sada pre odlaska na more kreneš sa anticelulit masažom i dovedeš telo do željenog izgleda.

Šta je važno naglasiti?

Ako prvi put samostalno izvodiš anticelulit masažu treba da znaš da svi profesionalni maseri preporučuju da se sa anticelulit masažom počinje posle menstruacije. 

Zašto posle menstruacije, a ne bilo kada u mesecu?

Ovo bi mogli da stavimo i kao četvrto važno pravilo, a evo i zašto!

Prvi dan posle menstruacije najniža je koncentracija estrogena kod žena, najmanje je zadržavanje vode i na taj način detoksikacija odnosno odstranjivanje toksina iz tela je najlakše i najbrže. 

Pored toga, cirkulacija se znatno ubrza nakon menstruacije, tako da ćeš mnogo brže doći do pokretanja limfe i krvotoka u periodu posle, nego pre menstruacije.

Kada se rade generalno anticelulit masaže uvek se počinje od stomaka, da bi se otvorili limfni putevi, a nakon toga se prelazi na druge delove tela. 

Trajanje svake anticelulut masaže stomaka je od 30-45 minuta i nakon deset tretmana treba da se uoči drastična razlika na koži.

Anticelulit masaža stomaka kod kuće

Ako ti se ne plaćaju tretmani i ne ide u salon, a želiš jednu dobru anticelulit masažu kod kuće evo par dobrih predloga.

Anticelulit masaža stomaka otvorenim šakama 

Potrebno je da legneš na krevet ili se namesti u polusedeći položaj. Tačnije namesti se tako da tebi bude prijatno i da se osećaš opušteno. Uzmi neku dobru anticelulit kozmetiku(anticelulit gel koji hladi na biljnoj bazi da se lepo i lagano utrljava) i opusti se.

Utrljaj gel u dlanove, podigni majcu tako da ti prostor stomaka bude slobodan i kružnim pokretima suprotno od smera kretanja kazaljke na satu utrljavaj gel. Radi to naizmenično, prvo desnom, pa levom  šakom. Prvih pet minuta, neka to bude lagano kao da se mažeš a zatim sve jače i jače.

Naizmenični pokreti ubrzaće cirkulaciju, pokrenuti krvotok i zagrejati stomak.

Videćeš da će ti se nakon pola sata stomak prilično oznojiti, a to je najbolji način da telo očistiš od toksina. Ova anticelulit masaža stomaka treba da traje oko 40 minuta.

Nakon ove masaže možeš da se istuširaš i to kombinacijom toplo-hladni tuš, kako bi dodatno stimulisala limfu.

Anticelulit masaža pesnicama

Za drugu anticelulit masažu kod kuće, možeš ostati u istom položaju kao za prvu. Ležeći ili polusedeći stav, stomak neka ti  bude slobodan.

Šake savi u polu pesnicu, kao da treba nekome da pokucaš na vrata. Baš tim delom šake kojim bi pokucala nekome na vrata(savijeni deo prstiju) izvodićeš masažu. Od donjeg dela stomaka, pa sve do grudi savijenim šakama, prvo polako, a posle kada se zagreješ sve jače i jače.

Povlači kožu stomaka na gore ka grudima. Sa obe šake istovremeno izvodi ove pokrete povlačenja kože i mišića suprotno od protoka krvi. Osetićeš kako ti stomak bridi i pecka i kako se zagreva.

Vreme za ovu masažu je oko 30 minuta.

Masaža oklagijama

Maderoterapija – ima oklagije ali nema kiflica.

Maderoterapija je metoda masaže drvenim instrumentima, tačnije specilajno izrađenim anatomskim oklagijama uz pomoć kojih pokrećeš cirkulaciju i skidaš na veoma efektivan način kako dubinski tako i površinski celulit. 

Kakve su te oklagije?

Na samoj oklagiji se nalaze male drvene loptice i pokretanjem oklagije lopte ravnomerno prelaze preko tvoje kože stomaka i na taj način ti razbijaju celulit.

Ili možeš nabaviti oklagiju za masažu koja je najsličnija zupčanicima, koji su poređani u krug; radiš isto kao kada  prelaziš preko testa, sad treba da prelaziš ovom oklagijom preko kritičnih delova stomaka.

Dakle pokretanjem oklagije u smeru suprotnom od kazaljke na satu ili od donjeg ka gornjem stomaku pokrenućeš krvotok iz najdubljih delova mišića a samim tim ćeš podstaći razgradnju masnih ćelija i celulita. 

Kod ove vrste terapije treba biti pažljiv.

Mnoge devojke i žene u želji da se što pre reše celulita (a to nam je i jasno i potpuno opravdano) krenu veoma agresivno sa ovom vrstom masaže, pa se ne tako retko desi da naprave sebi manje modrice na telu.

Maderoterapija kao i svaka druga masaža treba da te opusti i da ti prija; ako nije tako nešto ne radiš kako treba. 

Ova vrsta terapije se preporučuje kod opuštanja zategnutin mišića. Ona razbija tvrdi celulit, podstiče limfnu drenažu, sagoreva masti i eliminiše toksine iz organizma.

Ova vrsta masaže je apsolutno fantastična. Videćeš koliko se lepše i bolje osećaš i koliko ćeš posle svake anticelulit masaže imati više energije upravo zato što ti je pokrenuta cirkulacija i naravno koliko ćeš biti zdovoljnija sobom jer će i celulit nestati.

Trajanje ove masaže je oko pola sata. Nakon desetak tretmana ako budeš istrajna i budeš pravilno radila ovu vrstu masaže primetićeš odlične rezultate.

Vakum anticelulit masaža stomaka

Vakum anticelulit masaža stomaka. Masaže vakum aparatom je nešto što možeš sebi da priuštiš odlaskom u salone lepote ili kod masera/maserke.

Ipak postoji način da odradiš i kućnu vakum anticelulit masažu. Potreban ti je par medicinskih rukavica, slobodno uzmi one za jednokratnu upotrebu i neki od anticelulit gelova na prirodnoj bazi. U predelu stomaka gde imaš celulit, ili slobodno ako želiš po čitavoj površini stomaka nanesi gel.

Naravno rukavice si već stavila na ruke. Dlanovima obe šake prekri stomak, drži tako 15-20 sekundi. Osetićeš kako se koža zagreva i znoji, pritisni malo jače i nakon 20 sekundi podigni dlanove. Stomak će ti se prvenstveno zalepiti za rukavice i videćeš da su se pojavile kapljice znoja i to u većoj količini. 

Ovaj postupak ponavljaj po čitavoj površini stomaka.

Nakon toga obriši stomak peškirom, umotaj ga  kuhinjskom streč folijom za celulit i pokri  ga duplo peškirom, utopli ga, kako bi se dodatno zagrejao i kako bi se još jače pokrenula cirkulacija. 

Kao rezultat ove vrste masaže imaćeš pojačanu detoksikaciju organizma tj. stomaka. Maseri preporučuju da ovu masažu kombinuješ sa ostalim anticelulit masažama.

A čula si i za vakum kese za celulit? Nije anticelulit masaža stomaka, ali mnoge dame preporučuju.

Ono što možeš dodatno da radiš kod kuće je to da uz svaku ovu masažu pored gela na prirodnoj bazi koristiš i neko pakovanje za telo na bazi pilinga za celulit.

Svaka vrsta pokretanja cirkulacije da li kružnim pokretima, vakum metodom, oklagijom ili štipkanjem dovešeće do ubrzane cirkulacije, jačeg protoka krvi  i do oslobađanja toksina iz tela. 

Postoje neke metode koje su takođe veoma delotvorne, ali koje ne možeš da izvodiš kod kuće, već samo u salonu. Da vidimo o čemu se radi.

anticelulit masaža stomaka medom

Anticelulit masaže u salonu

Ako nisi sigurna u to da sama možeš da savladaš tehnike masaže, evo šta možeš da izabereš u salonima za masažu.

 1. Elektrostimulcija mišića. Ovom metodom anticelulit masaže stomaka pokreće se razgradnja masti i celulita i to preko elektroda koje su ti postavljene na telo. Legneš, maser ti postavi elektrode i bukvalno dok odmaraš i ništa ne radiš adipozni celulit se razgrađuje. Strujni impulsi stimulišu pokretanje kako mišića tako i krvotoka i na taj način dolazi do razgradnje kako masnih naslaga tako i celulita. Ova stimulacija vrši naravno mikro masažu tela.
 2. Vakum anticelulit masaža stomaka je način obogaćivanja kože kiseonikom preko vakum aparata za stimulaciju znojenja pod pritiskom, kako bi se uspešno izvršila detoksikacija organizma.
 3. Ultrazvučna masaža, pomoću nje se ultrazvučnim talasima popravlja cirkulacija krvi i uklanja kako višak tečnosti tako i višak nagomilanih toksina iz površinskog dela kože stomaka.
 4. U salonima takođe možeš sebe počastiti masažom oklagijom tj. maderoterapijom. Dakle kada odeš u salon ne moraš ništa da radiš, lezi opusti se i to je to.
 5. Infracrvena presoterapija ili infracrvena anticelulit masaža stomaka, nije ništa drugo nego vakum masaža ali infracrvenim talasima. Pomoću ove terapije oslobađa se višak vode i toksina i naravno popravlja se tonus mišića stomaka. 

Pored svih navedenih anticelulit masaža stomaka, bez obzira da li ih radiš kod kuće ili ideš u salon, važno je da ispoštuješ minimum deset tretmana i da trajanje masaže bude između 30-45 minuta.

Sve propratne stvari kao što su toplo-hladni tuševi, ishrana za skidanje stomaka, dovoljna(mada možeš i preterati) količina vode koju treba tokom dana da uneseš, omogućiće ti da se rešiš celulita na stomaku veoma brzo i efikasno. 

Neke žene navode da im je omiljena anticelulit masaža stomaka upravo ona u kojoj koriste oklagiju, druge toplo savetuju vakum masaže, pojedine kupe, masažer za celulit.

Ti, isprobaj par kombinacija, pa vidi koja je tebi najbolja. Niko ne kaže da ne možeš da kombinuješ više anticelulit masaža. Mnoge  devojke su kombinovale masažu oklagijom, a nakon toga vakum masažu i utopljavanje. 

To im se pokazalo kao veoma delotvorno i dobro. 

Prvo se fino zagreju i pokrenu dubinsku cirkulaciju, a nakon toga ide opuštanje i zagrevanje preko streč folije.

Bilo šta da rešiš da primenjuješ i koja god anticelulit masaža stomaka da ti privuče pažnju radi je redovno, i obavezno koristi anticelulit gelove na prirodnoj bazi.

Celulit nije tvoj neprijatelj, on je upozorenje da treba da se pokreneš i da radiš na sebi. 

Telo ti šalje potpuno bezbolne, a vidljive signale da je previše masnoće ispod površine kože i da nešto po tom pitanju treba da se rešava.

Ide leto, a to je dovoljan motiv da se baciš na posao i jednom i zauvek skineš celulit sa stomaka, da ponosno prošetaš svoj novi dvodelni kupaći kostim i uživaš u sebi.

Avatar

Jelena Drašković

Profesor srpskog jezika i književnosti.Volim da čitam i istražujem tuđe rukopise.Takođe gajim ljubav prema pisanju proznih tekstova. Pisanje mi predstavlja zadovoljstvo, ali i izazov.

Dodaj komentar

Klikni za komentar

Test