Naslovna » Injekcija za celulit: sve češći izbor protiv celulita
Telo

Injekcija za celulit: sve češći izbor protiv celulita

injekcije za celulit

Injekcija za celulit još jedan vid “odbrane” od ove napasti.Šta nudi ovaj tretman i da li pomaže?Da li je za svakoga i koji su rezultati, saznaj u nastavku.

Mnogi se boje igle, ali da li je tako i sa injekcijom za celulit?

O celulitu se manje više već sve zna, šta je i kako se dobija celulit. To je definitivno jedna od tema o kojoj smo najviše pisali.

Ali, šta je ono što i dalje muči sve one žene koje imaju celulit?

Na pojavu celulita najviše utiču loše životne navike(neaktivnosti, ishrana bogata namrnicama koja sadrže dosta masnoće, šećera itd…)

Kod slabe cirkulacije ne dolazi samo do gomilanja masnoća već i do zadržavanja vode i tada nastaje takozvani vodeni celulit.

Ovo ne znači da ne treba da piješ vodu, naprotiv bez vode ne možeš ni da zamisliš svoj dan. Vodu za celulit treba piti, ali se dešava da kod slabe cirkulacije upravo dolazi do njenog zadržavanja u međućelijskom prostoru.

Zato i punije i ekstra vitke dame imaju celulit – bez razlike. Znači on se nužno ne vezuje samo i jedino za gojazne osobe.

Sa druge strane, celulit može da bude i posledica vaskularne upale koja zahvata masno tkivo. Dakle, mnogo je uzroka za nastanak celulita, ali naravno ima i rešenja. Upravo rešenje muči sve žene koje imaju celulit.

U moru tretmana u salonima, nudi se i injekcija za celulit. Kako ona deluje i da li je baš za tebe, saznaj u nastavku.

Šta je u stvari injekcija za celulit?

Postavljamo sami sebi pre odluke o skidanju celulita pomoću injekcija mnogobrojna pitanja, i to je razumljivo.

Pitaš se da li će boleti, ima li uopšte rezultata, zašto baš mora injekcija za celulit. Ako spadaš u onu grupu devojaka i žena koje ne trpi bol, pa ma koliko mali bio, i plašiš se bockanja, najbolje je da uzmeš neki dobar gel za celulit na prirodnoj bazi i bićeš zadovoljna.

Ukoliko želiš injekcije, sigurno se sada pitaš koliko veze ima sa lipolizom i liposukcijom?

Liposukcija je nešto što nam se odmah nameće kao tema kada je u pitanju nagomilana masnoća i injekcija odnosno igle i bockanje.

Liposukcija je izvlačenje masnoće iz tela.

To je hiruški zahvat gde se pomoću igle tzv. kanila, ubaci u kožu. Dakle, hirurg te bocne i onda izvlači salo koje se nalazi u potkožnom sloju.

Za razliku od liposukcije, lipoliza je topljenje sala, metoda je manje zahtevna, ali nije baš prijatna i nije nešto što je lako za rad i nije nešto što poput masaže možeš da odradiš sama kod kuće.

Upravo zato je obavezna konsutacija sa lekarom. Pored toga, naravno  to ne treba da radiš kod priučenih kozmetičara već kod proverenih lekara i stručnjaka.

Lipoliza je metoda lečenja u kojoj se aktivni sastojci preko injekcije za celulit, ubrizgavaju u odgovarajuće područje, čime se razlaže celulit, a kasnije se izlučuje tj. izbacuje iz tela urinom.

Ovim procesom se razbijaju nagomilane masnoće i na površini kože gde nastaje onaj  tvrdi površinski celulit a takođe je ovo i jedna od proverenih metoda za uklanjanje dubinskog celulita iz kože.

I Tanja je baš kao i ti tražila super rešenje za celulit!

Celulit je imala svuda po telu. Čak je probala i injekcije, ali su kod nje rezultati izostali. Tražila je brzo rešenje! I našla je! 

Kako je Tanja uspela trajno da se reši celulita, saznaj na ovom linku  https://onaportal.com/kako-je-celulit-postao-moja-proslost/

Pored liposukcije i lipolize kao najčešće metode injekcijama, mogu se raditi i ovi tretmani:

Pomoću injekcije, o kojoj pišemo ovde, se reguliše mikrocirkulacija; mast se bukvalno ispod kože prosto rečeno topi, izgled celulita se smanjuje  i povećava se kvalitet i elastičnost kože.

Ta tečnost koja se ubrizgava, je jedna vrsta koktela za celulit i stručno se naziva lipolitikom.

Šta sadrži lipolitik?

Vrstu i količinu lipolitika odnosno tečnosti koja će ti biti ubrizgana preko injekcije, određuje lekar. To je individualno i zavisi od osobe do osobe. Prvo se određuje stadijum u kom je celulit i  na osnovu toga se “pravi” lipolitik.

U sastav lipolitika ulazi i koristi se fosfatidilholin(razbija opnu masne ćelije). Jedan od najvažnijih fosfolipida koji ulazi u sastav ćelijske membrane. Učestvuju u regulisanju ćelijskog metabolizma. 

Koristi se u medicini upravo u svrhu prevencije nastanka masnih naslaga  i za razgradnju već nagomilanih masnoća i sala na stomaku. Dodatno stimuliše rad  jetre i čišti krv i krve sudove od masnoće. 

On razgrađuje masti i pomaže da se na što brži način, a preko urina masti izbace iz organizma.

Pored fosfatidil holina koristi se i artičoka odnosno preparat artičoke koji dovodi do ubrzanja metabolizma same masne ćelije.

Vrlo često se ubrizgava i L karnitin supstanca koja ubrzava eliminaciju rastopljenih masti. 

Dakle ovo su najčešći sastojci koktela:

 • fosfatidil holin
 • preparat artičoke 
 • L karnitin 

injekcije za celulit prednosti

Kako injekcija za celulit deluje?

Normalno je da se pitamo: “Šta će se to desiti sa mojim telom i sa mojim celulitom nakon ubrizgavanja injekcije za celulit?”

Nakon ubrizgavanja injekcije za celulit dolazi do kompletnog uništavanja ili do kompletne razgradnje masnih ćelija koje se nalaze ispod kože.

Zamisli masnu ćeliju kao jednu lopticu. Kada se ubrizga injekcija za celulit, ta loptica počinje da upija vodu iz međućeliskog prostora i potpuno očekivano loptica nabubri. Kako medicinari kažu “dolazi do razgradnje adipocita(masnih ćelija)”. 

Masna ćelija nakon pucanja počinje da se topi, a masne kiseline koje su u njoj se oslobađaju i izlaze iz te masne loptice. Injekcija za celulit  ih rastvara i one odlaze do jetre preko koje se tako razgrađene izbacuju iz organizma.

Injekciju bukvalno zamisli kao metlu koja čisti smeće koje je u ovom slučaju ta masna loptica i zarobljene masne kiseline u njoj.

Ona je delotvorna i dobra, proverena je i ispitana, ali opet kažem ako se nastavi sa starim i lošim navikama posle nekog dužeg perioda masnoća će se opet nagomilati i formiraće se masne loptice.

Jedna injekcija ne rešava problem sa celulitom.

Koliko injekcija treba da dobiješ određuje lekar u zavisnosti od stadijuma u kojem je celulit i naravno od toga koliku je površinu zauzeo.

Neko ko ima malo celulita i ako je u poletnoj fazi, može da se reši celulita nakon 2-3 tretmana, a nekome ko ima celulit po celom telu trebaće više injekcija.

Treba biti strpljiv i istrajan. Nakon šest nedelja vidljivi će biti i prvi rezultati.

Koliko traje tretman?

Sama intervencija tj. ubrizgavanje traje kratko. Injekcija se ubrizgava na  1cm  razmaka u potkožno masno tkivo i tada počinje i sama razgradnja masnih naslaga. Injekcija može da se da u bilo koji deo tela koji je pod celulitom. Bilo da su u pitanju stomak, butine ili celulit na zadnjici.

Rezultati koje postižeš su generalno trajni ako se pridržavaš zdravog načina života. 

Uvek nakon obavljenog tretmana lekar će ti reći da vodiš računa i ne unosiš veliku količinu masne hrane. Biraj hranu koja topi celulit, radi vežbe za celulit i na taj način dodatno ubrzavaš metabolizam, da piješ napitke za celulit, izbegavaš alkohol i cigarete.

Injekcija za celulit jeste ekstra stvar u borbi protiv celulita, ali nije svemoguća i večna.

Ako se nakon injekcije za celulit i tretmana opet vratiš starim lošim životnim navikama neminovno je da će se celulit opet pojaviti. Neće se pojaviti brzo kao što bi inače, ali nećeš ga izbeći.

Zato je jako važno da poštuješ sve one savete koje ti lekar da. 

Za koga nije injekcija za celulit?

Naravno, da kao kod svake intervencije postoje osobe kojima se to baš i ne preporučuje. U ovom slučaju ima nekoliko situacija kada bi trebalo da izbegavaš injekcije.

 • Osobe koje imaju problem sa jetrom

Pošto se razgrađene masti preko jetre metabolišu i pošto im je jetra stanica i mesto gde se razgrađuju, sve osobe koje imaju problem sa funkcijom jetre  ne bi trebalo da dobijaju injekciju za celulit zato što bi samim tim dodatno opteretili jetru.

 • Osobe koje imaju problem sa bubrezima, kao i kod jetre i ovde bi injekcija za celulit dovela do velikog opterećenja bubrega ako znamo da se masne kiseline izbacuju preko urina onda je to  dodatno opterećenje za bubrege, tako da se u tim situacijama ne preporučuju.
 • Trudnice, injekcija za celulit dovodi do manje promene u metaboličkim procesima, a kako su trudnice osetljiva grupa onda nikako ne bi smele da rade tretman tokom trudnoće, naravno ni tokom dojenja ni tokom trudnoće kao što se izbegavaju sve vrste lekova tako je i sa injekcijom za celulit
 • Generalno kod ljudi koji imaju neke maligne ili infektivne bolesti se ne predlaže ova vrste tretmana
 • Osobe sa alergijskim reakcijama, obavezno je navesti kod lekara da li ste alergični na neku grupu lekova upravo zato što je to osetljiv teren i može čak i ova onjekcija izazvati reakcije
 • Osobe sa nekim kožnim oboljenima, nisu kandidati za injekciju za celulit, zato što stanje može dodatno da se pogorša
 • Ko ima neregulisan dijabetes takođe ne sme da prima ovu injekciju upravo zato što ona dovodi do promena u metabolizmu
 • Srčani bolesnici, zbog relativno stresne situacje i možda straha koji će dovesti do dodatnog uzbuđenja

Generalno pre tretmana, obavezno treba da posetiš doktora; odvoji pola sata svog vremena sve ispitaš, navedeš neke svoje zdravstvene slabe tačke ako ih imaš i radiš sve što ti lekar kaže.

Ima li nekih nuspojava nakon injekcije za celulit?

Iako je injekcija ispitana i mnogo je zadovoljnih korisnika, postoje i neke nuspojave, koje kao i svaki tretman mogu da prate čitavu situaciju. To nije ništa strašno i nije za paniku, ali je naravno dobro biti i sa tim upoznat.

Na mestu uboda kao reakcija može se pojaviti blag otok, crvenilo ili manja modrica. To se povuče za 2-3 dana. Preporučuje se da ako znaš da ti je koža osetljiva nakon tretmana na mesto gde su te bocnuli staviš hladnu oblogu za celulit.

Ako si jako osetljiva na bol i taj ubod će ti biti manje prijatan, dok  nekima malo izdržljivijima ubod ne predstavlja ništa. Dakle i ovde je sve individualno i zavisi od tipa kože i tvoje tolerancije na bol.

Neki lekari savetuju da je nakon par dana(4-5) od tretmana super stvar da odradiš limfnu drenažu, koja će ti dodatno pokrenuti krvotok i ubrzati cirkulaciju.

Tečnost, odnosno oslobođene masne kiseline će još brže stizati do jetre i još brže izaći iz organizma.

Neke žene i devojke navode da su imale osećaj blage upale mišica ali da je to trajalo tog jednog dana i da već sutra nije bilo te nelagode.

injekcije protiv celulita

Koliko često se ponavlja tretman injekcijama?

Injekcije se mogu ponavljati nakon 4-6 nedelja na istoj regiji gde se i prvi put izvodila. Upravo zato što toliko dugo traje sam proces eliminacije masnog tkiva. 

Ako si na primer radila injekciju na stomaku da bi je ponovila na stomaku moraš čekati 4-6 nedelja. 

Ali, ako želiš da odradiš i butine pored stomaka, onda ubrizgavanje injekcije u butinu ide nakon 3-5 dana od dana kada si odradila butine.

Na koliko tretmana treba da ideš određuje doktor, na osnovu rezultata i na osnovu toga kako tvoje telo reaguje na injekciju za celulit. Skoro uvek je to više od jedne injekcije.

Prvi rezultati postaju vidljivi nakon 4-6 nedelja, jer je to upravo vreme koje je potrebno da se proces razgradnje masnih ćelija obavi.

Injekciju za celulit možeš da dobiješ gde god imaš celulita; znači celulit na butinama, celulit na stomaku, na rukama i zadnjici.

Kada treba da pokušaš sa injekcijama za celulit?

Injekcije za celulit nisu samo za gojazne osobe, naprotiv, desi se da neko dovede svoju kilažu do savršenstva, ali da adipozni celulit i dalje stoji tamo gde je bio. 

Dakle, injekcija nije ni za gojazne ni za mršavice, ona je za sve one koje muče muku sa celulitom.

Kad uz sve druge isprobane varijante celulit i dalje predstavlja tvoj problem i ne možeš da ga se rešiš, ni celulit masažama kod kuće, ni treninzima tada na scenu stupa injekcija za celulit tj. medicinski postupak lipolize.

Injekcije su takva metoda koja je u poslednje vreme sve popularnija i koja uzima sve više maha. 

Kada je injekcija za celulit u pitanju tu nema eksperimentisanja. Ukolko rešiš da ona bude tvoj izbor za borbu protiv celulita, moraš pronaći proveren kozmetički salon ili kliniku gde to rade profesionalci koji imaju u tome iskustva.

Naravno, plastični hirurzi su takođe maksimalno vešti kada je izvođenje lipolize u pitanju.

Priprema, provera, da li ti smeš ili ne smeš da dobijaš injekciju za celulit sve je to nešto što treba jako detaljno pre samih tretmana da se ispita.

Nikako ne bi volela bol, modrice, otok ili crvenilo nakon tretmana. A veruj mi da takvih nuspojava ima, posebno kada to radi nestručno lice ili kada se radi na osobi koja i nije za to najbolji kandidat. Dakle dobro se informiši i sve dobro ispitaj pre nego što odeš na treman.

Primetićeš nakon injekcije da ti kilaža ostaje ista(osim ako nisi na anticelulit dijeti), ali da se obim na mestu gde si primila injekciju za celulit  smanjuje.

To je upravo zato što je potkožno masno tkivo mnogo lakše od mišićnog i zato se kilaža ne gubi ali obim ide u minus.

Na mestima gde si primila injekcije, male su šanse da se masti nagomilaju ponovo, posebno ako se pridržavaš pravilne ishrane, piješ dovoljno tečnosti i čajeva protiv celulita koji namenski deluje baš na te regije. 

Naravno treniranje nikada nije na odmet, šetnje, vožnja bicikle i top vežbe za celulit koje gađaju pravo u metu, plivanje topi celulit takođe. Na prvom mestu tu je anticelulit gel koji hladi, koji je neophodan baš kao i krema za lice.

 

Avatar

Jelena Drašković

Profesor srpskog jezika i književnosti.Volim da čitam i istražujem tuđe rukopise.Takođe gajim ljubav prema pisanju proznih tekstova. Pisanje mi predstavlja zadovoljstvo, ali i izazov.

Dodaj komentar

Klikni za komentar

Test