Naslovna » Mezoterapija celulita!Koje rezultate možeš da očekuješ?
Telo

Mezoterapija celulita!Koje rezultate možeš da očekuješ?

mezoterapija za celulit

Čula si da je mezoterapija celulita super moćna metoda koja ti može pomoći da doteraš liniju i skockaš telo. Saznaj u tekstu koji rezultati te očekuju.

Ako tražiš brzo i efikasno rešenje kako da pobediš pojavu pomorandžine kore, mezoterapija za celulit je prava magija. Ovo je Francuska metoda koja za skidanje celulita sa tela koristi vitamine i moćne komponente za podmlađivanje, zatezanje i uklanjanje viška masnoće.

Čula si sigurno za mezoterapiju lica, ali sada pišemo o celulitu.

Pisali smo i o skidanju celulita oklagijama, takozvanoj maderoterapiji. Mezoterapija tela je još jedna metoda protiv celulita, ali potpuno drugačija od mnogih drugih načina za zatezanje tela i brisanje ove užasne estetske napasti.

Pročitaj više o mezoterapiji za celulit u današnjem tekstu.

Šta je mezoterapija celulita?

Mezoterapija celulita je metoda koja se koristi za uklanjanje viška masnoće kao i za podmlađivanje i zatezanje kože.

Celulit je jako čest problem koji se pojavljuje ne samo kod žena, nego i kod muškaraca. On utiče kako na mlade i stare ljude, tako i na mršave i ne tako mršave ljude. Međutim, dobra je vest to što je celulit u stvari mast i zbog toga se ovaj problem može lako rešiti. Jedan od mogućih rešenja da se on “obriše” sa tela je upravo mezoterapija celulita.

Tehnika sprovođenja mezoterapije uključuje ubrizgavanje raznih supstanci u mezodermu ili srednji sloj kože. Mezoterapija se najčešće koristi za uklanjanje celulita i viška masnoće u ovim delovima tela – zadnjica, stomak, butine, kukovi, ruke, noge ali i lice.

Ono šta možeš da očekuješ od mezoterapije je sledeće.

Pre svega se mezoterapijom koža hidrira, pa zatim i podmlađuje i zateže. Takođe se povećava njena elastičnost i čvrstina kože. Uklanjaju se masne naslage i celulit polako i sigurno nestaje.

Pročitaj na linku tekst kako skinuti salo sa stomaka.

Nakon prvih tretmana mezoterapije može da dođe do privremenog “pogoršanja” stanja celulita. Ovo ne znači da se stvetno nešto pogoršalo, već je sasvim normalno da se dešava.

Razlog je taj što se celulit nakon prvog-drugog tretmana usitnjava i prelazi iz potkožnog masnog tkiva ka površini kože. Time se u stvari naglašava taj neravan izgled kože kao pomorandžina kora.

Naravno ovo je samo privremeno i nestaje nakon 3-4 tretmana kada se već stanje kože poboljšava.

Kako se izvodi mezoterapija tela?

Mezoterapija za celulit je neinvazivna tehnika koja koristi jako tanke iglice kojima se u određena područja tela unose mezoterapijski kokteli. U zavisnosti od stanja celulita, ovi kokteli mogu da budu različiti, a više o tome sledi u nastavku teksta.

Mezoterapija ima za cilj da poboljša cirkulaciju koja uzrokuje upravo i pojavu celulita. Tretman mezoterapije se radi jednom nedeljno.

Pre nego što ti otkrijem da li mezoterapija boli, saznaj kako je Bojana uspela da se REŠI CELULITA ZA SAMO TRI NEDELJE. Mnogim devojkama je pomogao njen savet, pa zašto ne bi i tebi.

Kako je Bojana uspela da se reši celulita sa tela, saznaj na ovom linku https://onaportal.com/ni-grama-celulita-vise-nemam-na-nogamaznam-da-isto-zelis-i-ti/

Efekat mezoterapije se vidi već nakon nekoliko tretmana, a optimalan broj tretmana je oko 8 kada već možeš da primetiš znatno poboljšanje stanja kože. Takođe je poželjno da se mezoterapija za celulit ponavlja jednom mesečno nekoliko meseci nakon postignutih rezultata.

Uz to je još jako važno da se tokom sprovođenja ove terapije, kao i nakon nje, osoba drži dobrog režima ishrane. Isto tako je bitno i unošenje dovoljne količine vode kao i redovna fizička aktivnost.

Pročitaj kako se drži anticelulit dijeta i kakva treba biti ishrana u dijeti protiv celulita.

Tri etape mezoterapije!

Pre samog početka tretmana, potrebno je da se stanje kože detaljno analizira kako bi se donela prava odluka o primeni aktivnih supstanci. Takođe, koža se pre tretmana dezinfikuje a onda može da se počne.

Tokom tretmana mezoterapije prvo se tankim i elastičnim iglama unose mezoterapijski kokteli u različita područja tela i u različite dubine kože. U zavisnosti od problema kože, lekar određuje broj tretmana kako bi se dobio željeni rezultat.

Tok samog tretmana može da bude različit u nekim salonima. Princip je u tome da se površinskim ubodima ravnomerno rasporede sastojci koktela po koži. Negde se tretman izvodi u nekoliko etapa:

 • u prvoj se poboljšava i ubrzava mikrocirkulacija;
 • u drugoj etapi se primenjuju defibrozanti – oni razgrađuju vezivno tkivo tj. tvrdokorne masne naslage;
 • treća i poslednja etapa zahteva primenu lipolitika koji ubrzavaju metabolizam masnih ćelija i time u stvari razgrađuju masno tkivo.

Ove tri etape se izvode u jednom tretmanu jer će samo ovako mezoterapija tela biti najuspešnija. Broj tretmana koji će biti najbolji baš za tvoj problem odrediće tvoj praktičar mezoterapije.

Uglavnom je potrebno da se uradi od 3-5 tretmana u razmaku od 7-14 dana, kako bi se videli prvi rezultati.

Preporuka je da se protiv celulita koristi i krema za hidriranje kože ili neki dobar gel za celulit kako bi efekat terapije bio još bolji. Ukoliko vežbaš ili trčiš gel možeš da naneseš pre neke fizičke aktivnosti (vežbanje, trčanje). Ako ovo ispoštuješ, jako ćeš brzo da dođeš do idealne forme bez celulita.

Pročitaj koje su prave vežbe za celulit.

 

mezoterapija protiv celulita

Koliko traje tretman mezoterapija celulita?

Mezoterapija celulita traje od 15 minuta do sat vremena što zavisi od veličine pogođenog mesta.
Tretman mezoterapije je potrebno uraditi jednom nedeljno. Treba takođe ponoviti u proseku od tri do pet tretmana u razmaku između nedelju i dve (sedam i četrnaest dana).

 

Da li mezoterapija celulita boli?

Mnoge dame se plaše igla i neprijatnog bola izazvanog bockanjem. Otuda i dodatan strah od neizvesnosti kada je u pitanju ova metoda za skidanje celulita. Zato dajemo odgovor na pitanje da li je mezoterpija tela za celulit bolna.

U suštini, mezoterapija za celulit nije bolna, ali se oseća ubod iglice u telo. Neko može da oseća blago peckanje i zato se koristi anestetik u formi kreme, ako je to neophodno.

Kome se preporučuje mezoterapija celulita?

Kao što već možda znaš, postoji 4 stadijuma celulita. Mezoterapija tela se koristi za uklanjanje onog tvrdokornog celulita. To su stadijum 2 – gubitak elastičnosti kože i vidljivi mali masni čvorovi i stadijum 4 – čvorovi su bolni a moguća je i pojava hematoma.

Međutim, danas se ovoj terapiji podvrgava puno žena koje i nemaju tako vidljiv celulit. Žele da zategnu kožu, poboljšaju cirkulaciju i “nahrane” svoje telo moćnim aktivnim sastojcima koje pružaju upravo mezokokteli.

Svako ko želi da se reši masnih naslaga može da proveri da li mu je ova metoda uklanjanja celulita pogodna. Lekar je taj koji će ti nakon vizuelnog pregleda stanja kože reći da li je mezoterapija nešto što ti je neophodno ili ne.

Pošto je mezoterapija celulita sasvim bezbedna metoda, skoro svako može imati koristi od nje. Idealan kandidat je neko ko ima idealnu telesnu težinu sa vidljivim celulitom po nogama, butinama, zadnjici ali da nije u toj najgoroj fazi.

Pročitaj i o ostalim metodama koje mogu pomoći da se skine celulit sa zadnjice.

 

Kome se ne preporučuje mezoterapija za celulit?

Mezoterapija tela za celulit se ne preporučuje trudnicama. Ukoliko postoji potreba posle porođaja da se krene sa terapijom, najbolje je posavetovati se sa lekarom kada je pravo vreme da se počne sa terapijom.

Mezoterapija tela se takođe se ne preporučuje srčanim bolesnicima, ljudima koji pate od epilepsije ili imaju pejsmejker. Ne smeju je koristiti ni ljudi koji pate od neke ozbiljnije bolesti.

Rezultati nakon mezoterapije tela protiv celulita!

Ukoliko mezoterapiju kombinuješ sa zdravom ishranom, garantovano ćeš postići fantastičene rezultate. Prve promene, uočićeš već posle dva, tri tretmana, a nakon završene serije tretmana, videćeš pravi efekat. Da bi tvoje telo ostalo u ovakvoj formi, preporuka stručnjaka je da jednom mesečno odlaziš na održavanje.

Ništa strašno se neće dogoditi ukoliko neki mesec i preskočiš i napraviš pauzu, ali je važno da održavaš kontinuitet kako se celulit ne bi ponovo nataložio pa u tom slučaju moraš sve iz početka.

Mezoterapijski kokteli

Dakle, “šta se krije u iglicama” za mezoterapiju za celulit? To je kombinacija raznih aktivnih supstanci koje se unose u mezodermu ili srednji sloj kože tankim iglicama. Mezoterapijski kokteli mogu da sadrže:

 • Vitamini A C, D, E kao i kompleks B vitamina,
 • Minerale,
 • Aminokiseline,
 • Hormone – tiroksin ili kalcitonin,
 • Enzime – kolagenaza ili hijaluronidaza,
 • Biljne ekstrakte …
 • Hijaluronska kiselina,
 • Kofein…

Dodano, negde može da se primenjuje i DMAE – Dimetiletanolamin koji povećava mišićni tonus i pojačava zatezanje kože. Kod mezoterapije ne postoji standardna formula kod pravljenja mezokoktela, što znači da svaki lekar može da koristi sasvim drugi sastav komponenti.

Upravo mezoterapijom prodiru kokteli u područja sa lošom cirkulacijom. Neki od ovih supstanci utiču na cirkulaciju, neki razlažu masnoću i popunjavaju i ispravljaju udubljenja na koži, ili čak utiču na metabolizam ćelija. Kvalitetna kombinacija koktela je bitan deo same procedure.

Svi sastojci bi trebalo da deluju zajedno površinski ali i da prodiru u dublje delove potkožnog tkiva. Kokteli ujednačuju teksturu kože i čine je zategnutijom.

Saznaj na linku kako da poboljšaš lošu cirkulaciju u nogama.

mezoterapija tela

Mezoterapija celulita nuspojave

Dobra stvar je to, što ima jako malo ili skoro uopšte neželjenih efekata upravo zato što je mezoterapija za celulit neinvazivna metoda i zbog toga nema razloga za brigu.

Neželjeni efekti mogu da budu sledeći:

 • Infekcija,
 • Bol,
 • Crvenilo,
 • Otok,
 • Osip,
 • Mučnina,
 • Osetljivost,
 • Svrab…

Ponekad se nakon tretmana pojavi crvenilo na koži, što je sasvim normalno prilikom uboda injekcijom. Vrlo su retki otoci ili modrice. Uglavnom se povlače nakon nekoliko sati ili kroz nekoliko dana.

Nakon tretmana mezoterapije osoba može da se posveti svojim redovnim obavezama i aktivnostima. Ubaci rednovno vežbanje, nanesi omiljenu kremu ili gel protiv celulita, probaj anticelulit masažu i zadrži kožu u najboljem stanju.

Pročitaj više o anticelulit masaži.

 

Sve ovo gore što sam ti spomenula za prirodno skidanje celulita, a to su gel protiv celulita, masaža, zdrav način života, dijeta i vežbanje su dobre opcije. Ako misliš da mezoterapija tela i nije najbolje rešenje za tebe, plašiš se igle, bola, ne voliš neprijatan osećaj na koži ili nisi u mogućnosti da priuštiš sebi ovaj tretman dobro je znati da postoje druge metode.

Saznaj koji su preparati protiv celulita najbolji, kako deluju i koje sve sastojke sadrži.

Mezoterapija za celulit iskustva

Ako se odlučiš za neki tretman kao što je mezoterapija tela, reči klijenata koji već imaju iskustva sa ovom metodom mogu jako pomoći u donošenju odluke.

Ovo su neke od reči onih koji su probali mezoterapiju za celulit:

 • “Već posle samo jednog tretmana, primetila sam promenu na svojoj koži. Moram da kažem da je potpuno vredelo probati mezoterapiju! Moja koža izgleda fantastično”, Mia, Beograd
 • “Potrošila sam hiljade dinare na razne tretmane ali ovaj tretman mi jednostavno nije pomogao. Prošlo je više od nedelju dana a još imam modrice i otok. Osećam se kao da se ništa nije promenilo.”Milena, Novi Sad
 • “Moja koža je bila puna modrica, otečena i crvena. Ipak, nakon 4 nedelja – vav, rezultat mezoterapije se vidi. Naravno, ne može odmah posle prvog tretmana da celulit magično nestane – treba strpljenje i upor. Preporučujem!”, Mara, Beograd
 • “Probala sam mezoterapiju ali ipak su mi rekli da je ona više namenjena za ljude koji pokušavaju da se reše masnih naslaga u nekim delovima tela a ne za jako gojazne ljude”, Mirjana, Beograd
 • “Želela sam da ubrzam zatezanje butina i zadnjice, redovno sam vežbala ali nisam bila zadovoljna. Celulit je uvek bio tu i bila sam nesigurna u sebe. Nisam htela da nosim kratku odeću ili da idem na bazen. Rešila sam da probam mezoterapiju za celulit. Inače nisam gojazna, ali celulit se video. Posle već 3 tretmana, ja sam primetila kako koža postaje čvršća a i pojava celulita se smanjila. Međutim, meni je jedino gel za celulit trajno rešio problem. Preporučujem svima” Jovana, Niš
 • “Ja sam mezoterapiju radila zajedno sa Velashape-om i mogu da kažem da je efekat neverovatan. Verovatno je kombinacija mezoterapija za celulit sa nekim drugim tretmanom (što većinom preporuče) nešto najbolje”, Mira, Niš

 

Mezoterapija tela celulit cena

U zavisnosti od toga koje područje želiš da tretiraš mezoterapijom, cena može da bude različita. Cena može da iznosi od oko 4.000,00 din po regiji pa i do 8.000,00 din. Moj savet je uvek pogledaš da li kozmetički salon (ili čak ordinacija) ima neki pozitivan utisak klijenata i da se najpre posavetuješ sa lekarom ili praktičarom mezoterapije o samoj proceduri.

Najbitnije je da ovu terapiju sprovodi edukovan lekar i da je primena mezokoktela proverena!

Celulit je nešto što ne može da nestane preko noći. Svaki tretman ima svoje zašto i zato, pa zbog toga je potreban upor svakog klijenta koji se odluči na ovakvu metodu uklanjanja celulita. Naravno da posle prvog tretmana ne treba očekivati da celulit magično nestane. Ponekad je potrebno i 10 ili više tretmana kako bi rezultati postali vidljivi. Uz to, dobra ishrana, dosta tečnosti i pokret!

Kako ti se čini mezoterapijom za celulit? Da li bi pokušala da skineš svoj celulit ovim tretmanom?

Ako imaš neku priču za nas ili iskustvo, podeli je u komentarima.

Avatar

Ksenija Lončar

Volim da pišem o lepoti. Lepoti žene. Sve počinje od nege, a to su teme o zdravoj kosi, telu bez celulita, bez bora na licu i upornih bubuljica.

Dodaj komentar

Klikni za komentar

Test