Naslovna » I da li je ultrazvuk za celulit rešenje za tebe?
Telo

I da li je ultrazvuk za celulit rešenje za tebe?

ultrazvuk za celulit

Ultrazvuk za celulit kažu sjajno je rešenje.Da li je baš za tebe i kako deluje saznaj u tekstu. Najvažnije je koje rezultate možeš da očekuješ. Prati odmah.

Ukoliko ti celulit predstavlja veliki problem i imaš neverovatnu želju da ga se rešiš ili da ga barem umanjiš, znaj da nisi sama.

Ogroman broj žena širom sveta neumorno traga za rešenjem ovog, uglavnom ženskog, problema. 

Kažemo uglavnom, jer se celulit dosta ređe javlja kod muškaraca, mada nemoj da te iznenadi kada primetiš i celulit kod muskaraca

Svi oni su u potrazi za najboljim rešenjem za celulit!! Tu se negde našao i ultrazvuk za celulit.

Možda si i čula za ovaj način uklanjanja celulita, ali ukoliko je ostalo nekih nedoumica smesti se udobno u svoju omiljenu fotelju i prati nas do kraja.

Saznaćeš da li je i zašto ultrazvuk dobar za celulit, koje su mu prednosti i mane, i naravno najvažnije –  da li je delotvoran!

Ultrazvuk za celulit – o čemu je zapravo reč?

Ono što te sigurno najpre zanima je pojašnjenje šta zapravo ultrazvuk za celulit predstavlja. 

Kakva je ovo metoda uklanjanja celulita?

Naravno, nećemo te dugo držati u neizvesnosti – evo odgovora. 

Ultrazvuk predstavlja metodu na izvestan način sličnu liposukciji koja za cilj ima smanjenje ili potpunu eliminaciju celulita sa tvog tela. 

Kažemo i naglašavamo da su metoda ultrazvuka za celulit i liposukcije slične, međutim ne smeju se poistovetiti. Primena ultrazvuka ne podrazumeva nikakve hiruške intervencije i izvodi se na površini kože.

Njihova zajednička tačka je krajnji ishod – obe metode se koriste da bi se razgradile masne naslage – ultrazvuk je manje invazivna zamena za liposukciju.

Primena ultrazvuka za celulit podrazumeva reoblikovanje tvog tela uklanjanjem ili razbijanjem masnih naslaga ispod površine kože. Primenom ultrazvučnih radio talasa razbijaju se masne ćelije koje se razlažu pa ih dalje apsorbuje tvoj limfni sistem.

I Tanja je imala isti problem celulita, baš kao i ti.

Celulit je bio svuda po telu. Čak je probala i ultrazvuk, ali su kod nje rezultati izostali. Tražila je brzo rešenje! I našla je! 

Kako je Tanja uspela trajno da se reši celulita, saznaj na ovom linku  https://onaportal.com/kako-je-celulit-postao-moja-proslost/

Ova metoda je dosta bezbedna i drugačija od ostalih metoda koje se primenjuju za uklanjanje tvrdog celulita. Nakon primene ultrazvuka za celulit odmah možeš da nastaviš sa svakodnevnim obavezama.

Kako je to moguće? Hajde da vidimo kako onda deluje!

mane ultrazvuka za celulit

Kako ultrazvuk deluje?

Delimičan princip delovanja ultrazvuka na celulit smo ti objasnili odmah na početku. Hajde sada da pogledamo to malo detaljnije i preciznije.

Da prvo pojasnimo princip rada ultrazvuka. Ultrazvuk je ništa drugo do aparat koji proizvodi zvuk visoke frekvencije koji ti ne možeš da čuješ.

Ultrazvuk određene frekvencije stvara takozvane talase koji primenjeni na tvoju kožu mogu imati pozitivan efekat u delovanju na celulit na površini kože i dublje ispod kože. 

Ovi talasi koji imaju posebnu frekvenciju i jačinu, kada se primene na kožu deluju tako što prave veoma sitne, okom nevidljive vakuumske mehuriće u hipodermalnom masnom tkivu. 

Ovo tkivo je ono što mi na površini vidimo kao narandžinu koru ili adipozni celulit.

Ultrazvuk takođe deluje na potkožno masno tkivo. Kako nastaju, mehurići dalje rastu do određene granice i na kraju nestaju.

Na ovaj način uništavaju se membrane masnih ćelija, pa samim tim i ćelije koje naš organizam kasnije apsorbuje kroz krvotok i limfne sudove.

Naravno, ove uništene ćelije ne izlaze bukvalno iz tvog organizma, već telo na vrlo pametan i lukav način njih sagoreva i koristi kao energiju. 

Na ovaj način „ubijene“ masne ćelije ne začepljuju tvoju jetru, ali količina ćelija koje sagori jedna terapija ultrazvuka za celulit ti pokazuje koliko si masti zapravo unela u svoj organizam.

Tokom primene ultrazvuka za celulit, tkivo koje se nalazi u blizini masnih naslaga neće biti oštećeno.

Ćelije kolagena koje se nalaze u blizini neće biti oštećene i na njih ultrazvuk neće uticati negativno već dolazi do potpuno suprotnog uticaja.

Sagorevanjem membrana masnih ćelija i uništavanjem celokupnih masnih ćelija, pozitivno deluje na rad ćelija kolagena koje koži pružaju elastičnost i čine je glatkom. Ultrazvuk za celulit takođe pozitivno deluje na poboljšanje cirkulacije na nivou mikroćelija.

Da zaključimo: ultrazvuk deluje direktno na problematične ćelije, odnosno masne ćelije, omogućavajući tvom telu da ih iskoristi za stvaranje potrebne energije, poboljšava tvoju cirkulaciju i pozitivno utiče na fibroblaste – ćelije vezivnog tkiva koje imaju gradivnu ulogu i ulogu u sintezi svih sastojaka vezivnog tkiva.

Ukoliko ti ovo sve zvuči kao da nije za tebe, rešenje se uvek nudi u vidu gela za celulit. To je potpuno sigurna stvar, kojoj su mnoge žene ukazale poverenje. I nisu se pokajale.

Ultrazvuk – kako se izvodi?

Ova metoda lečenja celulita može se primeniti na dva načina. Jedan je primenom nisko frekventnih radio-talasa, a drugi primenom zvučnih talasa visokih frekvencija.

U oba slučaja krajnji ishod je razbijanje masnih ćelija. 

Razlika je u tome što visokofrekventni zvučni talasi deluju na membrane masnih ćelije smeštene dublje ispod površine tvoje kože, dok nisko frekventni radio-talasi deluju na slojeve bliže površini kože. Zvučni talasi deluju tako što stimulišu ispuštanje adrenalina.

Treba da znaš da ima tretmana ultrazvukom koji kombinuju oba načina – tokom tretmana celulita koriste se i radio-talasi i zvučni talasi.

Na ovaj način masne ćelije se „zagrevaju“ i tope, pa ih naše telo dalje procesuira. Metoda koja vrlo često prati tretman ultrazvuka za celulit je masaža celulita, kojom se pojačava cirkulacija i ubrzava razgradnja masnih naslaga koje su glavni uzročnik celulita.

Tretman ultrazvuka za razbijanje i eliminaciju celulita traje u proseku oko sat vremena. Da ti naglasimo da je reč o jednoj prilično prostoj proceduri. Za početak se oko termina dogovaraš sa svojim doktorom.

U zavisnosti od dela tela koji se tretira, da li je u pitanju celulit na nogama ili stomaku, postoji mogućnost da ćeš morati da obučeš “papirnu spavaćicu”. 

Pre tretmana, doktor će verovatno sterilisati deo tvog tela koji se tretira upotrebom alkohola. Ručnim ultrazvučnim aparatom doktor će prelaziti polako preko ciljanog dela tela.

Nema bola tokom ovog proces, jedino možeš osetiti blago zagrevanje kože i čuti zujanje od aparata. To je sve, nema neprijatnosti.

Nakon tretmana preporučuje se unos veće količine tečnosti u organizam.

Nije neobično da se nakon tretmana pojavi po neka modrica na tvom telu. Nemoj paničiti jer je ovo samo rezultat duboke tzv. anticelulit masaže koja se postiže ultrazvukom.

Tretman ultrazvukom predstavlja prilično dobru zamenu za lasersko uklanjanje celulita, delotvoran je, a dosta jeftinije od lasera. 

Da li zaista deluje ultrazvuk za celulit?

Kako kaže veliki broj studija, ultrazvuk za celulit deluje pozitivno u više pravaca.

Dakle, primenom ultrazvuka za celulit ne dolazi samo do smanjenja celulita na butinama već ova metoda pozitivno deluje i na oblikovanje tela, povećava proizvodnju kolagena, pa je samim tim povećana i elastičnost kože koja počinje da izgleda glatkije i zategnuto. 

Ultrazvuk za celulit je veoma efikasna metoda za razrađivanje masnih naslaga ispod površine kože.

Efikasan je zato što popravlja i neke druge nedostatke poput opuštene kože koja se može javiti nakon većeg gubitka kilograma. Takođe, pokazalo se da ultrazvuk deluje u izvesnoj meri i na podmlađivanje kože na mestu primene.

E sada, da naglasimo, nema magičnog štapića koji će te preko noći rešiti celulita i terapija ultrazvukom ti svakako neće pomoći nakon jednog tretmana.

Ali je dobro znati da je ultrazvuk dobar zato što efikasno neutrališe masti koje se nalaze u potkožnom tkivu.

Gde je sve moguće primeniti ultrazvuk za celulit?

Celulit se pojavljuje na različitim delovima tela. Hajde onda da bacimo pogled na kojim to delovima tela celulit može da se tretira ultrazvučnom metodom.

 •       Celulit na nogama
 •       Celulit na zadnjici
 •       Celulit na kukovima
 •       Celulit na butinama sa spoljašnje i unutrašnje strane
 •       Celulit na stomaku i
 •       Celulit na rukama.

Dakle, moguće je primeniti ultrazvuk za celulit na gotovo svim delovima tela na kojima se i javlja.

Naravno, uspeh će zavisiti od više faktora poput količine masnih naslaga, godina, opšteg izgleda i stanja kože i slično.

Koliko je tretmana potrebno?

Uglavnom je potrebno između 5 i 10 tretmana da se postigne neki vidljiv efekat – sve zavisi od toga koliki je problem i kolika je površina zahvaćena celulitom. 

Ukoliko imaš zaista veliki problem sa celulitom po celom telu biće potreban veći broj tretmana. Neki kozmetičari preporučuju čak i tri do četiri ponavljanja nedeljno u trajanju od jednog meseca.

Naravno, nisi obavezna da primeniš ovoliko tretmana. Rezultata će biti i sa manjim brojem tretmana ultrazvukom, ali se može desiti da rezultati budu sporiji i manje vidljivi.

U svakom slučaju ti bi trebalo da najpre obaviš konsultacije sa stručnim licem koje će detaljno proveriti tvoje opšte stanje organizma, količinu masnih naslaga i koji bi broj ponavljanja za tebe bio najadekvatniji i najdelotvorniji.

Uvek uzmi obzir da je svako individua za sebe i neće za svakog važiti ista pravila.

Najbitnije je da ultrazvuk za celulit ne vidiš kao metodu koja će bez obzira na sve rešiti tvoj problem sa celulitom, već kao pomoćno sredstvo koje će ti uz sva ostala sredstva doneti rešenje bar približno željenom.

Tokom svih ovih tretmana ultrazvukom, tvoje telo će se preoblikovavati.

Šta to znači?

Pa, znači da će ova metoda delovati i na pravilno oblikovanje kontura delova tela na koje se ultrazvuk primenjuje, pa će samim tim tvoje telo imati mnogo lepši oblik, a koža na njemu biće osvežena, hidrirana i elastičnija.

Da li si dobar kandidat?

Sada kada u suštini znaš šta predstavlja metoda ultrazvuka za uklanjnje celulita, proveri gde si na rang listi za primenu ove metode. Iako je primena ultrazvuka prilično bezbedna, to ne znači da bi je trebalo primenjivati po svaku cenu.

Naravno, najpametnije bi bilo da se konsultuješ sa stručnim licem, jer će te tvoj lekar ipak najbolje posavetovati. Dešava se da, iz različitih razloga, ovaj tretman deluje sporije ili u manjoj meri od očekivane.

Možeš ići na ultrazvuk za celulit ako si:

 •         Si dobrog opšteg zdravlja,
 •         Dostigla si željenu težinu,
 •         Ne patiš od kardiovaskularnih bolesti i tromboze
 •         Imaš realna očekivanja

Da naglasimo još jednom – pre nego što se odlučiš za bilo kakav tretman obavezno se konsultuj sa svojim lekarom. 

Ovde samo da se ne zbuniš, da razjasnimo na šta mislimo kada kažemo da si dostigla željenu težinu.

Ovo ne mora da bude tvoja idealna težina, odnosno, ukoliko ti je ostao višak od recimo 10 kilograma kod mršavljenja, potpuno je u redu isprobati ovu metodu. 

Međutim, ukoliko si ipak nešto dalje od svog cilja – imaš veći višak kilograma, jasno je da imaš i veću količinu masnih naslaga.

Ovo nije ništa strašno ali bi možda bilo bolje sačekati sa primenom ultrazvuka za celulit jer će rezultati biti teže vidljivi. 

U svakom slučaju za vreme dok ne dostigneš kilažu približnu željenoj kroz korigovanje ishrane, ili anticelulit dijete, uvek možeš raditi vežbe za celulit, koristiti prirodne gelove i kreme, naročito gel za celulit na bazi bršljana ili divljeg kestena.

Nemoj izostaviti ni masažu za celulit. I zapamti – niko nije rekao da će biti lako ali svaki trud se na kraju isplati!

kako deluje ultrazvuk za celulit

Da li ultrazvuk ima trajan efekat?

Na ovo pitanje je vrlo teško dati konkretan i koncizan odgovor. Da bi, na prvom mestu, ovaj tretman bio u velikoj meri uspešan ima stvari kojih bi trebalo da se pridržavaš.

Najpre moraš redukovati ishranu, preći na hranu koja topi celulit, okrenuti se zdravijem načinu života, raditi vežbe za uklanjanje celulita, dobar predlog su čučnjevi za celulit.

Ultrazvuk se često kombinuje sa drugim metodama poput masaže, a neretko se kombinuju dve vrste ultrazvučne metode o kojima smo ti prethodno pričali.

Na sve ovo obavezno možeš da dodaš neki gel za celulit koji hladi na biljnoj bazi.

Sve ovo u kombinaciji ima dosta dugotrajan efekat, ali i to zavisi od toga da li nastavljaš da poštuješ pravila i nakon tretmana.

Ako ponovo počne stavaranje masnih naslaga ispod površine kože i celulit će se ponovo pojaviti.

Najbolje bi bilo tretman ultrazvuka za celulit sporadično ponavljati.

10 dodatnih činjenica o ultrazvuku za celulit

 • Ultrazvuk za celulit je bezbedan za primenu i moguće ga je primenjivati na svim tipovima kože.
 • Deluje slično kozmetičkim operacijama, a ne zahteva upotrebu noža i ne ostavlja nikakve ožiljke.
 • Moguće je smanjiti obim između 2 i 5 centimetara, ponekad i više nakon otprilike 10 tretmana (ovi podaci su uvek optimalni i mogu se razlikovati od osobe do osobe).
 • Ovo je bezbedan tretman.
 • Primenom ultrazvuka za rešenje problema celulita imaš veoma malu mogućnost za pojavu hiperpigmentacije nakon tretmana (što nije slučaj kod nekih drugih metoda).
 • Tretman se može ponavljati i više meseci za redom sa pauzama od otprilike mesec dana.
 • Pre i posle tretmana neophodno je piti dosta voda (minimum 8 čaša dnevno). Ovo je važno jer je voda neophodna da telo na adekvatan način obradi razbijene masne ćelije.
 • Neophodno je izbegavati konzumiranje alkohola, jer ova supstanca utiče nepovoljno na rad jetre, a ona je jedan od najznačajnih organa za obradu masti.
 • Ni sunčanje u solarijumu se ne preporučuje ni pre ni tokom tretmana ultrazvukom da koža ne bi postala previše osetljiva i da ne bi došlo do nekog oblika iritacije.
 • Nakon tretmana koža će biti malo osetljiva ali ovo brzo prolazi.

Ima li mane ultrazvuk za celulit?

Iako se ovaj tretman smatra izuzetno bezbednim, ipak je moguće da ostavi neke posledice. Zato ti uvek naglašavamo koliko je bitna konsultacija sa stručnim licem.

Neki od neželjenih efekata su: blage opekotine – podsećaju na opekotinu od vrele vode, a malo ozbiljinja neželjena dejstva se odnose na povredu nekog unutrašnjeg organa. Naravno, ove kontraindikacije su veoma retke i postoji način da se izbegnu.

Pre nego što započneš seriju tretmana, zamoli svog doktora da proveri osetljivost tvoje kože. Ukoliko je previše osetljiva na ovaj oblik tretiranja uvek možeš primeniti neki drugi tretman, kao što je lipoliza ili Velashape 3.

Da bi se izbegle povrede nemasnog tkiva ili nekih organa usled primene ultrazvuka za celulit potrebno je izmeriti nabore masnog tkiva, a tek onda odrediti jačinu ultrazvuka.

Obično se kreće slabijom frekvencijom i polako prelazi na jaču. Svakako, najbitnije je da slušaš savete i ponašaš se u skladu sa njima jer ćeš tako sigurno izbeći neželjena dejstva.

Da zatvorimo krug!

Kada kreneš u borbu protiv vodenog celulita i svakog drugog tipa celulita, najbitnije je da imaš razumna očekivanja. Uklanjnje celulita u potpunosti je gotovo nemoguće i on se uglavnom samo sklanja sa površine naše kože. Međutim, trebalo bi da je i ovo dovoljno zadovoljavajuće za tebe.

Primena ultrazvuka za celulit deluje dosta obećavajuće barem kada je reč o uklanjanju površinskog celulita i pošpešivanju proizvodnje kolagena. 

Da bi efekat bio kompletan slobodno tretiraj celulit i u svom domu i samostalno kroz ishranu, kardio vežbe za celulit, masažu pomoću gela ili kreme za celulit i budi sigurna da ćeš vrlo brzo videti rezultate svog truda.

Ono što je najbitnije – ne odustaj ni kada je najteže jer je svaki uspeh rezultat dugog i upornog rada.

Avatar

Jelena Mirković

Veliki sam zaljubljenik u jezike i knjige. Obožavam pisanje. Komunikativna sam i društvena osoba uvek raspoložena za osmeh, druženje i pisanje.

Dodaj komentar

Klikni za komentar

Test