Naslovna » Jadransko ulje za celulit dobra je stvar!
Telo

Jadransko ulje za celulit dobra je stvar!

jadransko ulje za celulit

Jadransko ulje za celulit koristi se veoma često. Pruža dobre rezultate, a koristi se veoma lako. Kojom brzinom nestaje celulit, saznaj odmah u nastavku.

Mnogo je ulja za anticelulit masaže u ponudi. U tako šarenolikoj lepezi nameće se potpuno logično i opravdano pitanje, koje anticelulit ulje je najbolje?

Od bademovog ulja za celulit, maslinovog ulja, ulja nevena i ulje bršljana… postaje popularno i jadransko ulje za celulit.

Celulit nastaje usled nepravilne ishrane, nezdravog načina života, neredovnog treniranja, ali često je i stvar genetike.

Retko koga zaobilazi, a kada se pojavi nameću se i vrzmaju jedine misli po glavi i to kako da se što pre rešiš celulita.

 

Neki kao rešenje nude hranu koja ubrzava metabolizam, a samim tim ta hrana topi celulit.

Uz to anticelulit masaže i anticelulit vežbe postaju tvoja sfera intresovanja, a svakako da je preporuka mnogih trenera i trčanje koje je dobar izbor kada je skidanje celulita u pitanju. 

Bilo kako bilo, celulit te muči i zadaje ti mnogo problema. Pored toga što je odraz nagomilanih otrova, on deluje veoma ružno i može se pojaviti čak i celulit po čitavom telu.

Osim gela za celulit, možeš probati da koristiš i ulja. Za neke još uvek potpuno nepoznato u ponudi svakako je i jadransko ulje za celulit.

Hajde prvo da vidimo koji je sastav jadranskog ulja!

Sastav  jadranskog ulja

Kako samo ime ovog ulja glasi  jadransko ulje, njegov sastav upravo čine biljke koje rastu i mogu se naći na primorju tj. u jadranskoj regiji. More, leto, plaža to nas asocira na uživanje i nema mesta nezadovoljstvu. 

Celulit bi svakako poremetio našu idealnu sliku sa letovanja. 

Što se celulita tiče, ako ne voliš eksperimentisanja, već igraš na sigurno, pročitaj šta nam je Tanja ispričala. Ona je uspela bez bola, bez igla, pritiska da se reši celulita. I to samo za 28 dana!

Saznaj na ovom linku Tanjinu priču  https://onaportal.com/kako-je-celulit-postao-moja-proslost/

Zato treba da isprobaš jadransko ulje za celulit u čiji sastav ulaze:

  • ulje bora
  • neven
  • ruzmarin 
  • komorač 
  • ulje semenki suncokreta 
  • žalfija

Sve ove biljke možeš pronaći na primorju, zato ovo ulje ima i tako simboličan naziv.

Miris i dah mora imaćeš na svojoj  koži.

Sad ćemo se pozabaviti time kako svaki od navedenih sastojaka deluje na tvoju kožu i koja je njegova uloga u rešavanju problema celulita.

Ulje bora 

Eterično ulje bora je derivat borovih iglica. Borove iglice su poznate po izuzetno jakoj aromi i mirisu. Miris ovog ulja na telu podsetiće te na more i večernje šetnje pored obale.

Bor se vekovima koristi u tradicionalnoj medicini. Pored toga, bor je izuzetno lekovita biljka, tako da je poznat i med dobijen upravo od  borovih iglica. 

Kada je upotreba ovog ulja u pitanju i kada je celulit problem koji treba da rešiš pored prijatnog i relaksirajućeg mirisa veoma je važno i antimikrobno svojstva za kožu.

 

Ako se razgradnjom celulita oslobađaju i uništavaju otrovi ispod površine kože, onda je ovaj antimikrobni efekat i te kako važan. 

Pored toga miris deluje relaksirajuće i osvežavajuće, ulje se lako utrljava i veoma brzo deluje na sam celulit.

Ovo ulje je dobro i kada je adipozni i kada je vodeni celulit u pitanju. 

 

Neven 

Verujem da nema osobe koja ne zna koliko je neven dobar i važan u lečenju mnogih bolesti kože. To je biljka poznata od davnina. Cvet nevena ulazi u sastav mnogih masti, ulja, tinktura, lekova, gelova i klasičnih krema od nevena za negu kože.

 

Neven prvenstveno ima jaka antibiotska svojstva. On obnavlja površinski sloj kože, olakšava zarastanje rana, usporava proces starenja i regeneriše tj. podmlađuje kožu.

Ovde se koristi macerat tj. tečnost dobijena ceđenjem samog cveta nevena.

 

Ruzmarin 

Ruzmarin nas asocira na svadbeno veselje više nego na negu kože lica i tela. Biljka ruzmarin tj. njen ekstrakt ima nekoliko različitih funkcija. Glavno svojstvo lista ruzmarina je antioksidantsko svojstvo. Ova biljka je odličan saveznik u borbi protiv mikroba, gljivica i generalno bilo koje vrste otrova koja je nagomilana u površinskom sloju kože.

 

Tako da je ovo odličan podatak kada je uklanjanje celulita na nogama i celom telu u pitanju i sam postupak oslobađanja zarobljenih nečistoća iz površinskog sloja kože.

Za ruzmarin se kaže i da je eliksir mladosti za kožu, upravo zato što usporava starenje i ubrzava cirkulaciju, a to je upravo i potrebno koži da bi bila mlada i osvežena.

jadransko ulje

Komorač 

Komorač je idealna i višenamenska biljka za negu  tela i za održavanje tonusa zdrave i privlačne kože. Komorač sprečava bilo koji vid zapaljenskih reakcija na koži, jača kožu i obnavlja je. 

Koži koja deluje umorno i koja je pod stresom daje novi sjaj i podmlađuje je. 

Komorač je idealan u borbi protiv celulita na butinama i stomaku zato što koži vraća čvrstinu i lepotu.

 

Ulje semenki suncokreta 

Suncokret je biljka koja ima izuzetno veliki značaj kada je nega kože u pitanju. Prvenstveno anti-inflamatorno dejstvo tj. smanjuje zapaljenske reakcije na koži. 

Pored toga ovo ulje je idealno zbog velike količine E vitamina, tako da je izuetno hranljivo za samu kožu. Vitamin E štiti kožu od isušivanja i sprečava brzo starenje tačnije podmlađuje kožu.

Pored vitamina E u sastav ovog ulje ulaze vitamini A, C i D  i beta-karoten koji stvara zaštitni površinski sloj na koži. 

Koža diše, regeneriše se i podmlađuje. 

Zato je suncokretovo ulje veoma važan sastojak jadranskog ulja za celulit.

 

Žalfija 

Žalfija je bitan sastojak jadranskog ulja. Ona je potpuno prirodan antioksidans i antiseptik, tako da je fenomenalna za negu tela i kože.

Redovnim korišćenjem krema, losiona ili u ovom slučaju ulja koji u svom sastavu imaju žalfiju regeneriše se koža i uklanjaju sve štetne materije sa površinskog sloja kože. 

Samim tim koža diše, kiseonik ulazi preko pora u međućelijski prostor  i nema zapušenih mesta na koži koja će stvoriti nagomilane otrove i štetne materije. 

Kada je rešavanje celulita u pitanju tada je ubrzana cirkulacija i čista koža veoma važna. Nema pobede nad celulitom ako se koža uz sve masaže, dijete, treninge i tretmane ne neguje i ne čisti na pravi način.

 

Kao što i sama vidiš svaki od sastojaka tu je sa nekim izuzetno dobrim razlogom. Takav miks koji sadrži jadransko ulje retko gde može da se nađe.

Upravo zbog bogatog i lekovitog sastava ovo ulje daje i više nego odlične rezultate, i upravo zato postaje sve popularnije i popularnije.

 

Kako da koristiš jadransko ulje za celulit?

Jadransko ulje za celulit se koristi kao i većina ulja za celulit. Ako voliš salone onda je lako, legneš opustiš se  i to je to. 

Kada odeš u salon ti možeš poneti svoju bočicu  jadranskog ulja,  ako salon kojim slučajem ne poseduje ovo ulje. 

Ipak, ako želiš da odradiš neku anticelulit masažu kod kuće i da na taj način budeš sama svoj majstor, evo par preporuka kako da to izvedeš.

Prvo i osnovno pravilo pre svake anticelulit masaže je priprema kože. Telo mora biti čisto. Dakle neko brzinsko tuširanje je i te kako preporučljivo. Tuširanje možeš da odradiš varijantom toplo-hldnog tuša. Par sekundi toplo voda par sekundi hladna voda, osvežićeš se, ubrzati cirkulaciju i pokrenuti krvotok. 

Tako pripremljena koža, kroz koju posle toplo-hladnog tuša struji krv idealna je za jednu dobru masažu jadranskim uljem za celulit.

 

Drugo pravilo je da se prvo posvetiš onim delovima tela na kojima je celulit najizraženiji ili gde ga ima najviše. Kod nekih je to predeo butina, kod nekih je predeo stomaka, bokova ili ako imaš celulit na zadnjici

 

Treće pravilo je da se ne plašiš da primeniš silu, tačnije da slobodno malo jače pritisneš onaj deo tela koji masiraš. Naravno masaža ne treba da te  boli, ali pokreti moraju pokrenuti cirkulaciju.

Pokreti dok izvodiš masažu moraju biti čvrsti  i obavezno treba idu od dole prema gore, od stopala ka srcu. Samo tako ćeš na pravilan i delotvoran način utrljati ulje za masažu na kritična mesta.

 

Uz pomoć masaže popravlja se cirkulacija, krv struji i počinje razgradnja masti i otrova koji su ispod površine kože, odnosno celulit počinje da se raspada pod pritiskom tvojih prstiju i pod uticajem ulja za celulit.

 

Znači, nakon tuširanja se udobno smesti u fotelju ili na krevet i pusti neki film ili muziku koja te opušta. U dlanove dobro utrljaj jadransko ulje za celulit i kreni sa nanošenjem ulja na telo.

Ako masirš noge od stopala bukvalno vuci kožu ka gore, ka butinama. Kada dođeš do butina tu kružnim pokretima utrljavaj ulje u kožu.

Možeš napraviti i vakum varijantu, a to znači da deo koji je pod celulitom, jače pritisneš otvorenim šakama, sačekaš da se stvori vakum i naglo odvojiš dlanove. Vakum izaziva i znojenje, pa se otrovi direktno putem znoja izbacuju iz tela.

 

Štipkanje kao vid pokretanja cirkulacije je takođe dobra metoda za razgradnju celulita.  A postoji varijanta i anticelulit masaže oklagijama takozvane maderoterapije, koju možeš raditi  u salonima, ali i kod kuće.

Pored toga masaža vakum čašama je veoma delotvorna, a uz nju takođe možeš koristiti jadransko ulje za celulit. 

Nakon nanošenja ulja na telo, čaše postaviš na deo tela koji je pod celulitom, pritisneš tako da se stvori vakum. Možeš malo otvoriti čašu sa strane da uđe vazduh, kako bi se storio bolji vakum. Koža koja je pod pritiskom vakuma čaše, oslobađaće otrove tj. toksine iz tela zbog pojačanog znojenja mnogo brže i delotvornije.

 

Čaše stvaraju vakum i pojačavaju znojenje, a na taj način se oslobađaju otrovi.

Na svom telu ćeš nakon uspešno odrađene anticelulit masaže jadranskim uljem osetiti svežini, zategnutost i jedan relaksirajući efekat koji ne može da se već mora da se doživi.

Koža će ti biti zahvalna jer je nahranjena, zdrava i opuštena a bolnom celulitu se bliži kraj.

Gde i kako nabaviti jadransko ulje za celulit?

Jadransko ulje za celulit možeš nabaviti u prodavnicama zdrave hrane, prodavnicama prirodne kozmetike i naravno mnogo je načina da odradiš poručivanje i preko interneta i da ti pakovanje stigne na kućnu adresu.

Pakovanje je od 100ml a cena je 1.500 dinara.

Na samoj poleđini pakovanja nalazi se opis sastava tj. opis samog jadranskog ulja za celulit. 

jadransko ulje sastav

Šta kažu iskustva?

U sastav jadranskog ulja za celulit ulaze biljke vrhunskog kvaliteta. Pravi se tako što se biljke minimalno fermentišu, a sve u svrhu potpunog očuvanja onog lekovitog  iz same biljke i  prirode. 

 

Mnogo žena i devojaka je probalo ovo sjajno ulje za celulit. Ima i onih koji se još uvek dvoume da li da isprobaju nešto novo ili da se drže starih dobro proverenih ulja koja se već nalaze u njihovim neseserima.

Nevena je jedna od onih koje su probale jadransko ulje za celulit i evo šta ona ima da kaže na tu temu.

Nevena, Beograd

Dugo sam koristila jednu vrstu ulja za masažu i razbijanje celulita. Za jadransko ulje za masažu sam čula od moje maserke. Iskreno ja ne pravim neku veliku razliku, meni je sve to skoro pa isto. Važno mi je da ga koža dobro upija, da je prijatnog mirisa i naravno da nakon nekog vremena uvidim rezultate. Na pitanje maserke da li se slažem da ga isproba, nisam se bunila. Kao što rekoh, sve mi je isto.

Ipak, postoji razlika. Jadransko ulje za masažu ima prvenstveno relaksirajući efekat, bar se meni tako učinilo, veoma lepo ga koža upija i super miriše.

Nakon par korišćenja poželela sam da ga uvrstim u redovne tretmane kako u salonima tako i kod kuće. Ponekad se zanesem, pa nakon masaže, u tankom sloju nanesem ovo ulje za celulit na čiitavo telo. Lepo je, dostupno i radi posao. Jadransko ulje za celulit je moja preporuka svim damama koje vole lepo i kvalitetno ulje za celulit.

 

Nevenino iskustvo je više nego pozitivno i ona nam toplo preporučuje jadransko ulje za celulit.

Da li je tako i sa iskustvom Tamare koja se već dugo bori sa upornim celulitom?

Tamara, Beograd

Dugo se borim sa celulitom i čini mi se da nema ulja, obloga za celulit, masaža, načina ishrane… koje nisam isprobala. Ovo ulje sam dobila na poklon od jedne prijateljice koja je znala za moj dug i dosadni problem upornog celulita, pa je želela da me obraduje nečim novim i drugačijim. Masirala sam se kod kuće u večernjim satima, nakon naporng radnog dana. Ulje me je maksimalno opustilo. 

Brzo sam uvidela da koža postaje zategnuta a nakon mesec dana na butinama mi se celulit drastično smanjio. E sad, da li je nakon svih tretmana došlo i do eliminacije celulita ili je zaista posao odradilo jadransko ulje u to nisam sigurna. U svakom slučaju sam zadovoljna učinkom. Pored toga, moram da istaknem da od kad mi se pojavio celulit počela sam sa primenom i korišćenjem gela na potpuno prirodnoj bazi. Gel koji hladi mi je pomogao i sa njim sam definitivno najbrže došla do rezultata. Čini mi se da je jadransko ulje dobro u kombinaciji sa nekim od gelova na prirodnoj bazi.

 

Jadransko ulje za celulit je potpuno prirodan i pažnje vredan proizvod, tako da nema razloga da ga ne isprobaš.

Avatar

Jelena Drašković

Profesor srpskog jezika i književnosti.Volim da čitam i istražujem tuđe rukopise.Takođe gajim ljubav prema pisanju proznih tekstova. Pisanje mi predstavlja zadovoljstvo, ali i izazov.

Dodaj komentar

Klikni za komentar

Test