Naslovna » LPG tretman: iskustva, cena i efekti!
Telo

LPG tretman: iskustva, cena i efekti!

LPG tretman

LPG tretman ili lipomasaža je potpuno bezbolno i efikasno rešenje za tvoj celulit i masne naslage. Da li deluje, šta kažu iskustva i da li celulit  nestaje?

Kako ti zvuči: Metoda kojom ćeš bez umaranja, bez napora, bez dugotrajnih i bolnih masaža rešiti svoj problem zvani celulit i salo!

Zvuči dobro, zar ne?

Lipomasaža je veoma prijatna i upravo zato je i privlačna za veliki broj žena i devojaka.

Bez obzira koju vrstu celulita imaš, da li je u pitanju  tvrdi celulit, vodeni celulit ili  je u pitanju adipozni celulit, LPG tretman deluje na sve. Povratićeš samopouzdanje zato što će tvoja koža biti lepa, privlačna i negovana.

Lipomasaža je jedan od tretmana koji će ti vratiti osmeh na lice i sa kojim ćeš definitivno ukloniti celulit i dodatno oblikovati svoje telo.

Hajde da vidimo kako izgleda sam tretman!

Šta je LPG tretman?

Lipomasaža je specijalizovan tretman koji se izvodi u salonima ili klinikama lepote pomoću specijalnog aparata. 

Aparat se sastoji od dva dela. Na jednom delu su rotirajući valjci i sonda koja po principu pritiska i vakuma bukvalno usisava masnoće koje su u dubokom sloju kože.

Pored toga aparat ima i deo kompjutera i ekrana na kojem terapeut prati vreme, brzinu kojom valjci masiraju telo, zatim snagu i jačinu kojom se sondom pritiska koža. To je bukvalno kao kontrolna tabla koja je važna terapeutu tokom rada.

Lipomasaža je osmišljena i projektovana u Francuskoj. Izmislio je i patentirao Louis Paul Guitau. Ona je poslednjih par godina jedna od omiljenih tretmana kod poznatih ličnosti širom sveta.

LPG tretman rešava probleme i  poremećaje u vezivnom tkivu.

Šta to sada znači?

Tretman je prvobitno bio namenjen za lečenje ožiljaka od opekotina i fibroznog tkiva. Međutim dugotrajnom primenom primećeno je da LPG tretman odlično razgrađuje masti i masne naslage. 

Nakon dugogodišnjeg ispitivanja, ovaj tretman se pokazao kao odličan i veoma efikasan kod poremećaja vezivnog tkiva, uključujući celulit i probleme sa limfom.

Ako te brine celulit po celom telu, masne naslage i problemi sa slabom cirkulacijom koja takođe dovodi do nastanka celulita onda je ovaj tretman super izbor za tebe.

Lipomasaža može da tretira čitavo tvoje telo, a posebno se fokusira na  područja koja su pod celulitom. 

To je obično celulit na zadnjici ili još češće gde se javlja celulit na nogama.

Isto je bilo i sa Bojanom.  Pokušavala je na sve načine da se reši celulita, ali nijedan tretman nije davao efekta. Probala je i LPG, ali kaže da je samo bacila pare.

A onda se rešenje pojavilo iznenada. Sada su njene NOGE LEPŠE NEGO IKADA.

Kako je Bojana uspela da se reši celulita, saznaj na ovom linku https://onaportal.com/ni-grama-celulita-vise-nemam-na-nogamaznam-da-isto-zelis-i-ti/

Šta je dupli LPG tretman?

Sigurno će ti u salonima kada budeš išla na lipomasažu biti ponuđen i dupli LPG tretman. 

To je vremenski duplo duža lipomasaža koja umesto 35-50 minuta može da traje 60-120 minuta.

Dakle duže masiranje dovešće do boljih, bržih i vidljivijih rezultata. Važno je napomenuti da je rad na celulitu dugotrajan proces. Ako nisi za česte odlaske u salonu, a voliš sve kod kuće sama da radiš, gel za celulit je pravi izbor. Njega koristiš i ujutru i uveče, i sve kod kuće. Biraj gle na biljnoj bazi i videćeš već nakon dve nedelje prve rezultate.

Prednosti

Dve najveće prednosti ovog tretmana su:

 • uklanja celulit, zateže tj. tonira mišiće, 
 • uklanja vidljive izbočine na koži odnosno onu vidljivu i ružnu narandžinu koru na telu, koja te iritira i koja ti smeta. 

Kada dođe do pojave celulita i sala koža izgubi tonus i svežinu a tada  na scenu stupa lipomasaža.

Lipomasaža bukvalno čisti zagušeni otpad u krvnim sudovima, razbija ožiljno tkivo oko masnih ćelija i jača slabu mrežu kolagenih i elastičnih vlakana.

Tehnika mršavljenja i uklanjanja celulita na površini kože lipomasažom aktivira proces oslobađanja masti i nesavršenosti koje su na koži, a otporne su i na vežbanje i na izbalansiranu ishranu.

Dakle kad ništa ne pomaže LPG tretman će pomoći.

Lipomasaža je pogodna i za muškarce i za žene. Da, da, možda niste znali, ali i celulit kod muškaraca je veoma čest. Evo još jedne prednosti!

Pomoću LPG tretmana rešavaš problem masnoće na leđima, celulita na rukama, stomaku, zapravo na bilo kom delu tela. 

Još jedna odlična prednost kada je LPG tretman u pitanju je ta da je to potpuno bezbolna, neinvazivna i veoma prijatna metoda, koja ne primenjuje nikakvu anesteziju.

Dakle, da sumiramo prednosti:

 • Neinvazivna metoda – nema injekcija, anestezije, sondiranja…
 • Brza metoda – lipomasaža traje manje od sat vremena i to je vreme u kojem zaista uživaš. Maksimalno vreme koje treba da izdvojiš za lipomasažu je 35-50minuta.
 • Opuštajuća je – pomoću lipomasaže ublažićeš stres i napetost a popravićeš i ubrzati cirkulaciju.
 • Poboljšava kožu – koži daje zategnut izgled i stiluliše proizvodnju kolagena.
 • Bezbolna je – ovo je jedan od retkih kozmetičkih tretmana koji je potpuno bezbolan, ne koristi se laser ili bilo koja frekvencija koja može dovesti do opekotina.

LPG tretman iskustva

Kako izgleda  LPG tretman?

Ako ti sve ovo zvuči ok, a imaš problema sa celulitom i masnim naslagama vreme je da zakažeš svoj pregled u salonu. Pronađi u svom kraju ili okolini provereni salon sa obučenim osobljem koje zna da radi lipomasažu onako kako treba tj. poseduju sertifikat o položenoj obuci za lipomasažu.

Kada budeš sigurna da je salon ok, potrebno  je da odeš na jedan brzi i rutinski pregleg, prilikom kojeg će terapeut ustanoviti koji tip celulita imaš. Na osnovu toga određuje se broj tretmana i koliko će vremenski trajati tvoji  tretmani.

Kada ti zakažu prvi tretman nema nekih posebnih priprema. Potrebno je da delove kože koje će se tretirati pripremiš tako što ćeš se istuširati, što je realno deo pripreme bilo koje masaže celulita kod kuće.

Nakon toga, kada odeš u salon dobijaš odelo koje oblačiš i bićeš u njemu dok traje proces lipomasaže.

To odelo najviše podseća na triko koji nose gimnastičari. Prati tvoju liniju tela, pokriva ruke, noge, gornji i donji deo tela, praktično sve,  veoma je prijatno ne steže te i  ne stvara nikakvu nelagodu. 

Odelo je od pamuka i manje primese elastina, dobijaš ga u salonu u sklopu tretmana. Prijatno je i prozračno tako da se nećeš oznojiti i neće ti biti vruće.

Odelo koje dobiješ se nakon tvoje upotrebe pere, tako da se ne brineš da ćeš dobiti prljavo odelo koje je neko upravo skinuo. Ono je tu da bi sam aparat kojim će te masirati lakše klizio po koži i da bi ti bilo prijatnije i komfornije.

Kada obučeš odelo, leći ćeš na sto za masažu. Neki terapeuti preporučuju da se par sati pre same lipomasaže popije 2-3 litre vode za celulit, kako bi potkožno tkivo bilo mekše i kako bi se masti lakše razbijale. 

Ovo nije praksa u svim salonima, neki predlažu neki ne. U svakom slučaju nije na odmet na uneseš tog dana malo više vode i da dodatno hidriraš svoju kožu.

Masne naslage i celulit uništavaju kako lepotu kože, tako i tonus mišića, a samim tim je koža suva i tečnost joj neće škoditi.

Posle oblačenja, legneš na sto za masažu i potpuno se opustiš.

Terapet će uključiti aparat i krenuti sa lipomasažom onih delova koji su pod masnim naslagama ili celulitom.

Korak po korak

Pokreti koji se po tvojoj koži izvode lipomasažerom su pokreti motorizovanih valjaka koji razbijaju zarobljene masne ćelije tj. bukvalno džepove masti koji su ispod kože. 

Zamisli da su to masni džepovi zatvoreni cibzarom i da ih je do sada bilo nemoguće otvoriti. Lipomasažer uz pomoć svojih valjaka koji pomeraju kožu na tri različita načina otvara džepove i razgrađuje masnoću i celulit.

 • Prvi pokret je rol in-njime se koža kotrlja ka unutra i ciljaju se tačno duboki slojevi masti. 
 • Drugi pokret je rol aut-njime se koža okreće ka spolja i ovaj pokret ima za cilj da učvrsti delove opuštene kože.
 • Treći pokret je rol ap-ovim pokretom valjci se okreću različitim brzinama i oblikuju telo uz otvaranje pora i puštanje kiseonika u kožu. Ovaj poslednji pokret masažerom stimuliše proizvodnju kolagena i ubrzava proces izbacivanja toksina iz tela. Samim tim tvoja koža je zategnutija, lepša i čvršća.

Tokom ove anticelulit masaže, masne naslage tj. ćelije se bukvalno razgrađuju. Niti koje ih drže se kidaju i masna ćelija se raspada. Ta oslobođena masa ide u međućelijski prostor i preko mokraće ili znoja izlučuje se iz organizma.

Zato je i važno da unosiš dosta tečnosti, kako bi poboljšala izlučivanje razgrađenih masti preku urina.

Retko koja masaža može tako efikasno da ukombinuje ova tri pokreta i da u isto vreme razbija masti i celulit, zateže  i učvršćuje kožu.

Sve ovo zvuči zaista dobro i više nego privlačno, mada verujem da se pitaš: “Pa ima li nekih negativnih strana lipomasaže?”

Hajde da vidimo da li je sve tako sjajno!

Nedostaci LPG tretmana

Navešću ti tačno šta se tačno smatraju najveći nedostaci:

Mane lipomasaže su:

 • Blage modrice – kod osoba koje imaju veoma osetljivu kožu može doći do pojave manjih modrica.
 • Ispucali kapilari – takođe kod onih koji imaju problem sa kapilarima i kod kojih i najmanji pritisak na kožu može dovesti do pucanja kapilara, ovaj tretman se ne preporučuje. Koliko god LPG tretman bio blag i “nežan”, može ostaviti posledicu i vidu ispucalih kapilara kod osetljivih osoba.
 • Osip i perutanje kože – kod osoba sa osetljivom kožom, odelo koje se nosi može da izazove osip ili perutanje, tako da ako imaš neki problem i kođa ti je  previše osetljiva, onda lipomasaža nije za tebe.

U svakom slučaju kada odeš na zakazivanje lipomasaže i prvi pregled terapeut će te pitati imaš li problem sa kapilarima ili bilo koji problem koji može da izazove neku nuspojavu.

Naravno da ako si imala neku povredu ili imaš neki zdravstveni problem onda to obavezno predoči svom terapeutu kako ne bi došlo do nekog neprijatnog iznenađenja.

Da li je ovaj tretman za svakog?

Tretman je realno topla preporuka za svakoga, pa  i za muški deo populacije. Ne preporučuje se ako imaš neku povredu ili ranu na delovima tela koji će biti masirani. U svakom drugom slučaju nema razloga da ga ne isprobaš.

LPG tretman cena

Lipomasaža zaista zvuči i više nego idealno, udobno, bezbolno i privlačno, da li će i cena biti takva?

Cena tretmana se određuje na osnovu toga koliko ti je tretmana potrebno u odnosu na to koju vrstu celulita imaš ili pak koliko su masne naslage rasprostranjene na tvojoj koži. Ovo su cene na koje ćeš naići u većem broju salona.

 • 10 tretmana po 20 min. 9000,00rsd
 • 20 tretmana po 20 min. 16000,00rsd
 • jedan tretman od 20 min. 1200,00rsd

U zavisnosti koliko ti tretmana treba takva će i cena biti. Nekome je dovoljan jedan tretman, a nekome dvadeset tretmana. Sve zavisi od stanja celulita od toga kako ćeš reagovati na samu masažu…

LPG tretman iskustva

Glas naroda je najbolja ocena bez obzira na reklame, pompezne najave…Šta o lipomasaži imaju da kažu oni koji su je primenjivali ili je primenjuju još uvek.

Nataša, Aranđelovac

Nataša je dugo godina imala problema i sa kilogramima, a kao prateća pojava pojavio se i celulit na stomaku i nogama. 

Ona je probala lipomasažu i kaže:”Ja sam tip osobe koji voli da jede i to pretežno slatkiše, teško me je naterati da treniram ili da brojim zalogaje i kalorije. 

Ipak kada je zaista došlo do ozbiljne cifre koju je vaga pokazala, rešila sad da probušim kašiku i po preporuci prijateljice krenem na lipomasažu. Dobro sam se raspitala koji saloni rade LGG tretmane. Pošto sam po prirodi sumnjičava tražila sam i sertifikat o obuci za lipomasažu. Obzirom da sam imala celulit na butinama, a masnih naslaga svugde po telu, bilo je potrebno 20 tretmana. 

Bila sam uporna, ali verujte na masažama sam uživala. Redukovala sam ishranu i jela sam samo hranu koja topi celulit.Koristila sam i anticeluit gel, koji mi je, čini mi se i najviše pomogao.

Telo mi je dobilo potpuno nov oblik, koža mi je zategnuta, a ja se super osećam. Što se mene tiče topla preporuka i jedno veliko “DA” za lipomasažu.”

LPG tretman cena

Milena, Beograd

Milena je pobornik zdravih navika i kada je vežbanje u pitanju i kada je ishrana u pitanju. Vežbe za celulit radila je svakodnevno.

U želji da postigne još bolje rezultate rešila je da isproba LPG tretman:”Ja se još od pubertetskih dana pridržavam ishrane koja se bazira na proteinima i povrću. Slatkiše konzumiram, ali umereno, jedem sve ali u malim količinama. Mada treniram, želela sam da se kroz lipomasažu još zategnem.

Otišla sam u proveren salon i po preporuci imala sam pet tretmana od po 30 minuta.  Nažalost moja iskustva nisu baš sjajna. Neku veliku razliku nisam primetila. Rešila sam da to sama kod kuće masažom odradim i uz dobar gel za celulit koji hladi sam se rešila celulita i to zauvek. Gel za celulit uvek imam u svojoj kozmetici i prezadovoljna sam.”

Dakle, bez obzira da li te muče masne naslage, celulit, opuštena koža ili jednostavno želiš da isprobaš nešto novo, lipomasaža je dobra i veoma prijatna stvar, koja ne gađa u jednu već u više meta. Tako da vredi probati.

Reč za kraj

Lipomasaža je zaista super stvar, opustiš se, terapeut te izmasira i pored uklanjnja celulita, masnih naslaga ti oblikuješ svoje telo i popravljaš kompletnu formu.

Naravno treba biti realan, aparat za lipomasažu nije čarobni štapić i ako nastaviš sa starim navikama koje su te i dovele do gojaznosti ili pojave celulita, brzo ćeš se nakon okončanih tretmana naći na početku priče. Ono što bi mogla da primenjuješ kao deo svoje svakodnevnice ili da bar uvrstiš u poneki dan su:

 • hodanje za celulit je super stvar
 • ishrana bogata vitaminima i mineralima
 • dovoljno sna
 • dovoljno tečnosti
 • koliko je to moguće, smanji stres
 • obavezno gel ili krema za celulit na prirodnoj bazi protiv celulita, koju možeš mazati kad si kod kuće

Ovo su sve preporuke koje će ti omogućiti da brzo, lako i efikasno održiš ono što si lipomasažom postigla. Javi nam utiske.

Avatar

Jelena Drašković

Profesor srpskog jezika i književnosti.Volim da čitam i istražujem tuđe rukopise.Takođe gajim ljubav prema pisanju proznih tekstova. Pisanje mi predstavlja zadovoljstvo, ali i izazov.

Dodaj komentar

Klikni za komentar

Test